Advertentie

Oud SNS-bankiers betaalden zwijggeld..!


SNS_SOS

x

Oud SNS-bankiers betaalden zwijggeld..!

2013 WantToKnow.nl/.be

x

Ir. Hetty van der Laar

De kwaliteitskrant Het Financiële Dagblad (FD) meldde vanochtend dat de voormalige bestuurders van SNS zwijggeld wilden betalen aan Ir. Hetty van de Laar, die was aangenomen als directrice van het bedrijf Effix, dat de inrichting, reorganisatie en verkoop van de SNS-vastgoedtak ‘Property Finance’ diende te gaan verzorgen. Maar kennelijk kwam Van de Laar al snel achter vreemde zaken en kreeg zij vermoedens van malversaties bij de SNS-vastgoedtak.

Inmiddels doorbreekt zij het zwijgen, na afgelopen december de FIOD te hebben geïnformeerd, en vertelde ze aan het FD  in een interview over het ‘zwijggeld’ dat ze aangeboden kreeg. Daarbij was het ‘aanvangsbod’ € 180.000, maar toen Hetty van de Laar daar niet op in ging, werd het bod telkens verhoogd, waarbij, zo vertelt het interview, het laatste bod op € 316.022 uitkwam.

Maar, aldus het FD, Van de Laar weigerde het geld van SNS aan te nemen. ‘Uit principe, maar ook uit verontwaardiging omdat de bank verlangde dat ik nooit meer iets over die drie bankiers mocht zeggen.’ Het FD heeft inmiddels documenten en mails in haar bezit en volgens het FD ondersteunen deze het verhaal van Hetty van de Laar. Ook wordt het verhaal bevestigd door bronnen rond SNS, aldus het FD.

SNS-Raad van Bestuur hield loon achter..!
In reactie op de weigering van Van de Laar om zwijggeld te accepteren, betaalde SNS het door haar geclaimde achterstallig loon van € 168.000 niet uit, aldus Van de Laar. Aan het bod van zwijggeld ging anderhalf jaar vooraf waarin Van de Laar naar eigen zeggen vergeefs gehoor probeerde te krijgen bij de top voor haar zorg over onregelmatigheden bij SNS Property Finance. Het was Van de Laar die eind vorig jaar aangifte deed bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdiens (FIOD).

Meer over de relatie Van de Laar en SNS (waarbij overigens wordt geclaimd dat deze zaak preciés andersom ligt!!), vind je op de site ‘Follow the money’. HIER

 

 

4 gedachten over “Oud SNS-bankiers betaalden zwijggeld..!

  1. 7 april kun je als publiek aanwezig zijn bij ons Tv-debat over ‘Menselijke Economie’.

    Hoe wordt geld eigenlijk geschapen? Komt geld ‘uit het niets’? Is rente op rente wel eerlijk? Hoe zit het met de wereldwijde financiële crisis? Wat is de rol van centrale banken? Waarom drukt de overheid geen geld? Hoe werkt inflatie? Hoe geraken we uit deze crisis? Hoe scheppen we een menselijke economie?

    Vraag het aan experts Ad Broere (econoom en auteur van diverse boeken, zoals ‘Geld komt uit het Niets’), Peet Verbeek (Fair4All.nl) en Niels Verduijn van OnsGeld.nu tijdens het afsluitende paneldebat en geef je op als publiek voor het 2e HSM Tv debat van 7 april.

    http://www.healingsoundmovement.com/news/123/menselijke-economie-2e-hsm-tv-debat-met-publiek-7-april-met-o.a.-ad-broere-en-peet-verbeek.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.