Advertentie

Persconferentie NASA 15-11- 2010 (update!)


Het onderstaande persbericht plaatsten we als informatie omtrent de aankondiging van NASA’s persconferentie maandag 15 November. NASA’s satelliet ‘Chandra’ was in 1999 de ruimte ingestuurd en zou ‘iets bijzonders’ hebben ontdekt..! Uiteindelijk waren -ook op deze site- veel speculaties aan de orde van de dag. Het werd uiteindelijk een teleurstelling voor sommigen en een opzienbarend bericht voor anderen..

* * *

x

Persconferentie door NASA: Dat was even schrikken!

Door Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be

 

x

 

15 november 2010

NASA’s Chandra Vindt het Jongste Zwarte Gat in onze Omgeving

(origineel bericht HIER)

 

Oh, was dat alles? Ja, dat is alles!. De wildste speculaties riep de aankondiging de afgelopen week op. En het zijn ook altijd dezelfde die erin stinken. Hahaha. Hier is waarover het ging tijdens de persbijeenkomst. Op zich een belangrijk gegeven: zo’n piepjong zwart gat. Dit compositiebeeld toont een supernova in het sterrenstelsel M100.

Chandra’s observatie van het ontstaan van een zwart gat in sterrebeeld M100

Astronomen die gebruik maken van het Chandra Röntgen Observatorium hebben bewijs gevonden voor het jongste zwarte gat tot nu toe in onze kosmische omgeving. Het nog maar dertig jaar oude gat biedt een unieke mogelijkheid dit type object vanaf de geboorte in de gaten te houden.

Het zwarte gat zou wetenschappers kunnen helpen meer inzicht te krijgen in de manier waarop massieve sterren exploderen, welke geëxplodeerde sterren daarna zwarte gaten of neutronensterren achterlaten en over het aantal zwarte gaten in onze Melkweg en in andere stelsels.

Het dertig jaar oude object is een overblijfsel van SN 1979C, een supernova in het sterrenstelsel M100 op ongeveer 50 miljoen lichtjaar afstand van de Aarde. Gegevens van Chandra, van NASA’s Swift satelliet, van het XMM-Newton observatorium van ESA en het Duitse ROSAT observatorium hadden een heldere röntgenbron aan het licht gebracht die tijdens de waarnemingen tussen 1995 en 2007 stabiel was gebleven. Dat betekent dat het object een zwart gat is dat wordt gevoed door materiaal van de supernova dat erin terugvalt, of dat van zijn dubbelster.

“Als onze interpretatie correct is, is dit het dichtstbijzijnde voorbeeld van de geboorte van een zwart gat”, zei  Daniel Patnaude van het Astrofysisch Centrum van Harvard-Smithsonian in Cambridge, Massachussets. Die het onderzoek leidde.

De wetenschappers denken dat SN 1979C, dat in 1979 voor het eerst werd ontdekt door een amateur astronoom, zich vormde toen een ster met een massa die ongeveer 20 keer zoveel was dan die van de Zon, instortte. Veel nieuwe zwarte gaten in het uitgestrekte universum werden voorheen altijd waargenomen in de vorm van uitbarstingen van gammastraling (Gamma Ray Burst – GRB’s).
SN 1979C is echter iets anders, omdat het dichterbij is en behoort to een klasse van supernova’s die waarschijnlijk geen verband houden met GRB’s. Volgens de theorie vormen de meeste zwarte gaten in het universum zich op het moment dat de kern van een ster instort en er geen GRB wordt geproduceerd.

“Dit zou weleens de eerste keer kunnen zijn waarop het ontstaan van een zwarte gat wordt waargenomen”, zei co-auteur Abraham Loeb, ook werkzaam bij het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. “Het is echter heel moeilijk dit type zwartte gaten te detecteren omdat daarvoor tientallen jaren van röntgenwaarnemingen moeten worden gepleegd om er zeker van te zijn”.

Het idee van een zwart gat met een waargenomen leeftijd van slechts 30 jaar is in overeenstemming met recent opgestelde theorieën. In 2005 werd een theorie opgesteld waarin werd gesteld dat het heldere optisch licht van deze supernova werd gevoed door een Jet afkomstig uit een zwart gat, die niet in staat was de waterstofomhulling van de ster te penetreren en zodoende een GRB te vormen. De resultaten van de waarnemingen van SN 1979C passen heel goed in de theorie.

Hoewel het bewijs duidt op het pasgevormde zwarte gat in SN 1979C, bestaat er nog een intrigerende mogelijkheid en wel dat een jonge, snel ronddraaiende neutronenster met een krachtige wind van hoogenergetische deeltjes verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de uitstoot van de röntgenstraling. Dat zou betekenen dat SN 1979C het jongste en helderste voorbeeld is van een dergelijke ‘pulsar wind nebula’ en de jongste neutronenster. De Krab- pulsar, tot nu toe het bekendste voorbeeld van en heldere ‘pulsar wind nebula’, is ongeveer 950 jaar oud.

“Het is zeer de moeite waard om te zien dat een aantal van de meest geavanceerde telescopen in de ruimte, zoals Chandra, kunnen bijdragen aan het vervolmaken van deze theorie”, zei Jon Morse, hoofd van de Astrofysica Divisie van NASA.

De resultaten van het onderzoek zullen worden gepubliceerd in het ‘New Astronomy Journal’ opgesteld door Patnaude, Loeb en Christine Jones van het ‘Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics’. Voor meer informatie over Chandra, beeldmateriaal en andere multimedia, kijk je op de link van Harvard University HIER

~~~~~~~~~~~~~~ OORSPRONKELIJK BERICHT ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
z

z

Chandra is in juli 1999 door NASA de ruimte in gestuurd. In eerste instantie voor vijf jaar, maar wegens succes is dit verlengd met nog eens vijf jaar. Chandra heeft een belangrijke Nederlandse inbreng, omdat een van de instrumenten in ons land gebouwd is. Nu heeft deze satelliet dus iets ontdekt dat het de moeite waard maakt om er een international persconferentie voor te beleggen!

* * *

ATTENTIE~!

NASA Kondigt Tv Persconferentie aan over Ontdekking door Chandra

x

10 nov. 2010 Trent Perrotto Headquarters, Washington
202-358-0321 trent.j.perrotto@nasa.gov

MEDIA Mededeling: M10-157

WASHINGTON — NASA zal op maandag 15 november a.s. om 12:30 EST (18:30 Nederlandse tijd) een persconferentie houden over een ontdekking door het Chandra X-ray Observatory van een buitengewoon object in de kosmische omgeving van Aarde.

De persconferentie zal worden gegeven vanuit de studio’s op het NASA hoofdkwartier in Washington en live door NASA TV worden uitgezonden.

De baan van Chandra om de aarde reikt tot één derde van de afstand aarde-maan. Zo kan de telescoop lange tijd waarnemen zonder hinder te hebben van het stralingsveld van de Van Allen-gordel of van het tijdelijk verdwijnen achter de aarde. (© astronomie.nl)

De Chandra ruimtetelescoop is een röntgensatelliet, die in een hoge baan om de aarde draait. Deze satelliet speurt met zijn oog het heelal af op zoek naar pulsars, quasars, zwarte gaten, donkere materie, kernen van sterrenstelsels en restanten van supernova’s, en brengt deze gedetailleerder in kaart dan ooit te voren.

Het Chandra X-ray Observatorium is de krachtigste röntgentelescoop ter wereld. Hij heeft een resolutie die acht keer zo groot is dan alle voorgaande telescopen en is in staat radiobronnen op te sporen die tot wel 20 keer zwakker zijn dan voorgaande type instrumenten konden waarnemen.

Chandra is in juli 1999 door NASA de ruimte in gestuurd. In eerste instantie voor vijf jaar, maar wegens succes is dit verlengd met nog eens vijf jaar. Chandra heeft een belangrijke Nederlandse inbreng, omdat een van de instrumenten in ons land gebouwd is. Nu heeft deze satelliet dus iets ontdekt dat het de moeite waard maakt om er een international persconferentie voor te beleggen

Chandra X-ray Observatorium

Wetenschappers die bij het onderzoek van Chandra betrokken zijn zullen aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen. Leden van het panel zijn onder meer:
– Jon Morse, director, Astrophysics Division, NASA Headquarters in Washington
– Kimberly Weaver, astrophysicist, NASA’s Goddard Space Flight Center, Greenbelt, Md.
– Alex Filippenko, astrophysicist, University of California, Berkeley

Voor NASA TV streaming video, downlink en verdere informatie, kijk hier:

http://www.nasa.gov/ntv

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html

Voor meer informatie over Chandra X-ray Observatory, kijk hier:

http://www.nasa.gov/chandra

http://chandra.harvard.edu

Wanttoknow.nl/be houdt u op de hoogte van de uitkomst van de persconferentie.

43 gedachten over “Persconferentie NASA 15-11- 2010 (update!)

  1. @Rijst
   *over in sarcasme mode**
   Ik- ik – ikkie ga dat geloven!! Ik geloof alle overheidsinstanties. Want ze hebben alles over voor de ONDERdanen. Wij zijn gezegend met pensioenen, goede gezondheidszorg, prachtige waarheidsgetrouwe televisieuitzendigen, informatieve journalisitiek, goede scholing, gezond voedsel, fijne immunisatie door vaccins.

   Ik heb geen enkele reden om te twijfelen. Wat de overheid zegt is altijd waar dus Nasa zegt zeker de waarheid. Ze hebben zelfs veel vrienden in het Vaticaan. Gedeelde projecten mbt zon-onderzoek. En wie is er nu meer te vertrouwen in waarheid dan de vleesgeworden wereldse pausgod? Niemand toch? Die vertrouw je zelfs je eigen kinderen toe!
   ***sarcasme uit***

  2. @ Dawn

   Als ik het goed inschat kan dit de aanzet tot Dislosure zijn en dan zal snel genoeg blijken hoeveel mensen zonder het sarcasme hetzelfde willen denken.

   Ik denk dat het de machthebbers wel eens erg tegen kan vallen!
   We gaan het zien.

  3. Quote’;De eerste dominosteen? Wie gaat dit geloven?
   Klik maar op dat Orakel van’m?

  4. Zou zomaar kunnen Rijst. We wachten het wel af. Misschien gooien ze een visje uit om te kijken hoever de grijze massa al doorgekookt is. Deze kikker voelt dat het vuur steeds een graadje hoger gezet wordt.

 1. Krijg hier een zeer negatief en argwanend gevoel bij.

  NASA is nog nooit te vertrouwen geweest…dus met welke mind-control komen ze nu weer te voorschijn?
  Wat moet de mensheid nu weer geloven?
  Maar vooral, waar moeten ze nu weer bang voor zijn?!

  NASA kan natuurlijk ook niet meer om een disclosure heen.
  Maar ze zullen het wel naar hun hand willen zetten.
  Dus ik gok op zeer agressief buitenaards leven??

  War on Aliens dit keer ???

  ssstt…hoor ik daar het geld alweer rinkelen?

  1. Denk je dat echt? NASA is hoogstwaarschijnlijk niet te vertrouwen want er gaan ja… héél veel duiden naartoe, maar ben je niet iets té achterdochtig? Ik ben wel zeer nieuwsgierig waarmee ze gaan komen aandraven 🙂

 2. Er schijnt een persbericht hierover te staan op:
  http://chandra.harvard.edu/press/10_releases/press_111510.html

  De tekst is hier te vinden:

  http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1256644/pg3

  “NASA Finds Youngest Nearby Black Hole

  For Release: November 15, 2010

  CXC
  SN 1979C
  Credit: X-ray: NASA/CXC/SAO/D.Patnaude et al, Optical: ESO/VLT, Infrared: NASA/JPL/Caltech
  Press Image and Caption

  Evidence for the youngest known black hole in our cosmic neighborhood has been found using NASA’s Chandra X-ray Observatory and other telescopes. The age and proximity of this object could provide astronomers with a unique opportunity to watch a black hole develop during its infancy.

  The object in question is associated with SN 1979C, a supernova in the galaxy M100 discovered by an amateur astronomer in 1979. While many likely new black holes in the distant Universe have been detected in the form of gamma-ray bursts (GRBs), this nascent black hole candidate is much closer, at a distance of only 50 million light years from Earth.

  Data from Chandra, as well as NASA’s Swift, the European Space Agency’s XMM-Newton and the German ROSAT observatory revealed a bright source of X-rays that has remained steady for the 12 years from 1995 to 2007 over which it has been observed. This behavior and the X-ray spectrum, or distribution of X-rays with energy, support the idea that the object is a black hole being fed either by material falling back into the black hole after the supernova, or from a binary companion.”

  Het gaat dus hoogstwaarschijnlijk over de ontdekking van een zwart gat.

  1. Dat zou een teleurstelling zijn.

   Bovendien verwacht je met alle speculaties, de TimeWave theorie, de Webbot voorspellingen en de roep om Disclosure, etc. … onderhand wel wat actie! Ik wel!

 3. Op z’n minst een nieuwe ster.
  Nieuwe leefbaar planeet ? 1 van de miljoenen buiten aarde =)

  Maar zal vast niet leiden tot :
  -lolbroek aan-
  OH MY ASS they excist. Aliens always excisted.
  Since the first step humans take on Earth.
  -lolbroek uit-

  Wat hebben we aan nieuws dat gaat over zwarte gaten?
  Er is toch niemand die daar in zal gaan en komt
  vertellen wat er aan de andere kant te vinden is =(
  Zou wel leuk wezen maar hellaas.

 4. We kunnen gewoon ook even wachten tot dat NASA de persconferentie heeft gehouden. Dan weten we wat ze wilde vertellen en kunnen we lekker verder speculeren over wat ze ermee verborgen hebben gehouden. Past denk ik beter in een NU-levensstijl, dan alle speculaties die ik hier lees.

  1. Ik neem persoonlijk alles wat NASA zegt altijd met een Rood Filtertje, want we mogen gelijk ook de rest niet weten.

 5. Geloven in de Sinterklaas of geloven in NASA (Never A Straight Answer)…We geloven soms ook in religies, de media, de economen, de gezondheidsinstellingen, de politici, de werkelijkheid en ook daar blijkt de ‘werkelijke werkelijkheid’toch op andere principes te berusten…

  Deze woensdag een boeiend gesprek over al dit soort zaken ‘achter de schermen van het wereldtoneel’. Een uitvoerig gesprek met DAVID ICKE, live te volgen deze woensdag van 19-21 uur, via http://www.healingsoundmovement.com/radio.html .

  Mis het niet, vooral ook omdat we het o.a. ook gaan hebben over zijn nieuwe boek, de occulte achtergrond van NASA en het mysterie van de Maan!

  1. Nope, nog steeds een saaie spacewalk. Of ik zit te wachten op een ufo, een alien, of een false flag. Iets anders kan ik niet bedenken…

  2. Nou volgens mij gaat er niet bijzonders gebeuren. Dus waarom die aankondiging is mij volkomen onduidelijk….

  3. Kan ook zijn dat ik het verkeerde kanaal zit te kijken:-), maar ik nergens anders iets vinden op de nasa site. Ik check twitter etc…maar niets bijzonders

  4. @ marc

   Je hebt gewoon het verkeerde linkje aan geklikt, moest NASA media TV zijn aan de rechterkant van die spacewalk realtime.

  1. Ja, het ontstaan van een zwart gat in een Super Nova geloof ik gehoord te hebben. Schijnt een uniek moment te zijn om nog eens flink geld uit te geven aan nieuwsgierigheid.

  2. Jammer hoor, weer geen actie.
   Wat moet er gebeuren voordat Disclosure een feit is??

 6. Jah laten we gaan speculeren wat het is, het gekste wildste idee op deze draad krijgt dan de hoofd prijs. Wie zoet is krijgt lekkers en de anderen mogen een avondje mee met de toekomstige Ex van stoute Doutzen.

  Ze hebben eindelijk met de nieuwste gevoelige apparatuur de hart chakra van onze melkweg gezien. Zie ook de duidelijke jpg picture plaatjes van onze oosterse huis aliën Bud!

  Een chakra schijnt een wervelende nulpunt energie vortex te zijn van kruisende in en uitgaande energiestromen in verschillende dimensies die buiten tijd en ruimte om gaan. Maar gaat onze blauwe Terra bolletje nu door deze goud gele Bossche Bolus denderen?

  Ons DNa schijnt de metafysische magische eigenschappen van mono atomisch goud te hebben (steen der wijzen) en het zogenaamde junk gedeelte gaat nu geactiveerd worden door het intergalactische koekkie monster uit het centrum van Brabant?

  De always altijd liegende en draaiende maçonnieke orde van in het druïdisch wit ingeblikte astronauten met korte lontjes zal wel weer met een spin verhaal komen; alle elektronica gaat straks flipperen behalve de ondergrondse nwo computers van de blasfemische maitreya gevallen engelen die zich ongetwijfeld als de nieuwe verlosser gaan presenteren d.m.v. een spetterende mediagenieke 3d lasershow liefst bij volle maan sfeervol bij gelicht door een heldere driehoekige venus verrijzenis boven de groenblauwe horuszon..

  Valse Wereld leraar `De Maitreya`geeft zijn eerste interview (video)
  http://weeswaakzaam.wazzup.nl/2010/01/22/valse-wereld-leraar-de-maitreyageeft-zijn-eerste-interview-video/

  1. Dat hakt er wel even in Budhyboy.
   Dat heeft die maitreya toch aardig door.Verleden of toekomst,ach maakt niet uit, het speelt zich toch allemaal gelijktijdig af.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.