Advertentie

Peter Vereecke: vrijspraak ‘belaging’-aanklacht!


x

Vonnis Peter Vereecke door rechtbank Gent:

x

€ 600,- boete voor het ‘misbruik van elektronische middelen’

en:
X

Vrijspraak van ‘belaging’

x

Peter Vereecke is vrijgesproken voor belaging van vaccinatiebeleidsmanager Geert Top van het Vlaamse overheidsorgaan ‘Agentschap Zorg en Gezondheid’. Maar Vereecke is volgens de Gentse rechtbank wel schuldig aan ‘het misbruiken van elektronische communicatiemiddelen om overlast te veroorzaken’. De Gentse correctionele rechtbank legde hem vanochtend (woensdag 5 februari) een boete van € 600,- op.

Peter Vereecke, een menslievende, sympathieke en vooral hoffelijke strijder met een open agenda..!
Peter Vereecke, een menslievende, sympathieke en vooral hoffelijke strijder met een open agenda..! Hier in de rechtbank van Gent, voor aanvang van zijn zaak, die aangespannen was door topambtenaar Geert Top..

Peter Vereecke is de voormalige burgemeester van het Oost-Vlaamse plaatsje Evergem. We berichtten in DIT ARTIKEL al over zijn rechtzaak, die was aangespannen door Geert Top, vaccinatiebeleidmanager van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Vereecke stuurde in naam van de door hem opgerichte ‘Belfort-Group’ e-mails naar sympathisanten en overheidsverantwoordelijken, waarbij hij onder meer het vaccinatiebeleid in vraag stelde.

Top-ambtenaar (’tob’?) Geert Top stond ook op deze e-maillijst en diende een klacht in.. Zonder Vereecke persoonlijk ervan op de hoogte te stellen. Ook zorgde deze bijzondere ambtenaar voor een oproep van Peter Vereecke tot een psychiatrisch onderzoek.. Een voor velen schandalige wijze van handelen, die natuurlijke deze ambtenaar meer karakteriseert dan dat dit Peter Vereecke doet..

Volgens de advocaat van de burgerlijke partij, die pleitte tijdens de behandeling van de zaak, heeft ‘de Belfort-Group aandacht voor complottheorieën en voerde deze een ware lastercampagne tegen Geert Top en de Vlaamse overheid. Deze worden ze beticht van een gedwongen vergiftiging van de bevolking via vaccinaties’. 

De Vlaams Roel Coutinho, of Geert Top, zoals hij door het leven gaat. Bleek in staat een psychiater op Peter Vereecke af te sturen..!
De Vlaams Roel Coutinho, of Geert Top, zoals hij door het leven gaat. Deze man blijkt in staat een psychiater op mensen, in dit geval Peter Vereecke, af te sturen..!

Volgens de aanklager van het Openbaar Ministerie was het haar oordeel, dat er van ‘laster noch eerroof’ sprake was, maar dat Vereecke zich wel schuldig maakt aan ‘belaging’. Hij werd ook beschuldigd van misbruik van elektronische communicatiemiddelen om Top en de Vlaamse overheid overlast te berokkenen. Het leek erop dat zowel het OM als de advocaat van ‘de burgerlijke partij’ duidelijk op zoek waren naar ‘een stok om de hond te slaan’..

De aanklager had 3 maanden met uitstel en een geldboete van € 600, gevorderd, maar de rechtbank sprak Vereecke vandaag in ieder geval vrij voor belaging. Maar zoals gezegd, werd hij wel schuldig bevonden aan misbruik van elektronische communicatiemiddelen omdat hij mails bleef sturen naar Top en de Vlaamse overheid, nadat hem gevraagd was om ermee op te houden. En dat is precies dé motivatie voor Peter Vereecke om tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

Want volgens zeggen van Vereecke, zou Top slechts één maal, in uiterst bedekte termen hebben gemeld, dat hij eigenlijk geen mails wenste te ontvangen. Van een uitdrukkelijke ‘waarschuwing’ of ‘oproep tot staken van mails’ zou absoluut geen sprake zijn geweest. “Wanneer hij me dat netjes gevraagd zou hebben, had ik daar zeker aan voldaan”, aldus Peter Vereecke, in een commentaar na de eerste zitting.

Vrijspraak voor belaging
De advocaat van Peter Vereecke had in die eerste zitting erkend dat zijn cliënt zo’n 150 tot 180 mails gestuurd heeft naar Top en andere beleidsverantwoordelijken, maar zei dat Vereecke de vaccinatie-ambtenaar nooit persoonlijk aangesproken heeft. Die motivatie heeft de Gentse rechtbank dus kennelijk gevolgd, want zij oordeelde dat er inderdaad van ‘geen persoonlijke aanval’ op Top sprake was. Op grond hiervan werd Peter Vereecke vrijgesproken voor ‘belaging’.

‘Burgers van een democratische samenleving moeten het recht hebben om hun ongenoegen te uiten over het beleid’, motiveerde rechtbankvoorzitter Jorn Dangreau. De rechtbank meende echter dat het misbruiken van elektronische communicatiemiddelen om overlast te veroorzaken wel bewezen is, omdat hij ‘niettegenstaande duidelijke communicatie mails bleef versturen’. Vereecke kreeg een principiële geldboete van 600 euro en moet ook 577 euro gerechtskosten betalen.

Vereecke verzet zich tegen de redenering van de rechtbank. ‘Ik protesteer tegen deze aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Meneer Top heeft me laten weten dat hij niet gediend was met de mails, maar ik heb dat nooit geïnterpreteerd als een vraag om hem uit de maillijst te schrappen’, zei Vereecke, die in beroep gaat tegen het vonnis.

Met veel dank aan Jurgen van onze collega’s van Grenswetenschap.nl, plaatsen we hier de informerende opnames van Jurgen, gemaakt op de dag van bekendmaking van het vonnis, woensdag 5 februari jl.

* * *

11 gedachten over “Peter Vereecke: vrijspraak ‘belaging’-aanklacht!

 1. Kijk, weer een voorbeeld dat men het niet voor elkaar krijgt om de verspreiding van bewustmakende waarheden een strobreed in de weg te leggen Peter Vereecke en BELFORT Group – Citizens In Action …Gefeliciteerd en (zoals Barry Stevens in slecht Nederlands zou zeggen): Gewoon Door Gaan!!!

  ‘Burgers van een democratische samenleving moeten het recht hebben om hun ongenoegen te uiten over het beleid’, motiveerde de rechtbank.. Van ‘smaad en laster’kon dus geen sprake zijn…

  Pure winst en publiciteit voor de goede zaak dus! Maar dit staat wat mij betreft in regelrechte tegenspraak met het ‘principieel beboeten’ van dezelfde persoon die zich ‘schuldig’ zou hebben gemaakt aan “het misbruiken van elektronische communicatiemiddelen om overlast te veroorzaken’.

  Vereecke kreeg een principiële geldboete van 600 euro en moet ook 577 euro gerechtskosten betalen. Euhm, dus je bent niet schuldig bevonden (en terecht vanwege de vrijheid van meningsuiting) maar wel een tikje op de vinger na? Volgens mij geen slimme zet, wordt vervolgd vermoed ik…

  Als speciaal eerbetoon nog even ons TV-gesprek met Peter, gefeliciteerd!

  http://www.youtube.com/watch?v=MFw1-bIv2_I

 2. Eergisteren in Powned nieuws.

  http://www.powned.tv/uitzendinggemist/2014/02/pownews_535.html

  Vanaf 13min50 een beetje een vergelijkbaar geval. Uiteraard totaal niet over de onderwerpen en de motivatie van deze man, maar wel over het principe van het contact met de overheid.

  Deze man had overheid zeer veel brieven gestuurd in twee maanden tijd. Meer dan Peter Vereecke gedaan heeft en die deed het dan ook nog over een langere periode.

  Brieven schrijven is NIET verboden en de burger heeft dan ook het recht brieven te schrijven. De rechter oordeelde dat deze man zijn brieven moest beperken tot 10 per maand.
  Over het verleden werd verder niet moeilijk gedaan.

  Dit is toch heel wat anders blijkbaar in België waar een rechter zo maar denkt te kunnen beslissen dat een burger géén recht heeft om contact te zoeken met de overheid en diezelfde overheid daar niet van gediend is. Dan wordt het wel heel erg makkelijk voor die overheid om met moeilijke personen om te gaan.
  Ik vraag mij af hoe een rechter zo ongelooflijk dom kan zijn om dit soort krankzinnige uitspraken te doen.
  Ik vind het terecht dat in bepaalde gevallen er een maximum wordt opgelegd en bovenstaand stukje in Powned nieuws toont dus ook aan dat het anders kan.
  Ik geef Peter Vereecke dan ook een goede kans in hoger beroep. Als hij maar de juiste rechter treft die een beetje helder na kan denken en vooral een beetje fatsoen in zijn of haar donder heeft, want daar lijkt het toch soms ook aan te ontbreken in dat wereldje.

  1. Welke rechter er word toegewezen..dat is inderdaad het punt!

   Zie het werk van drs. Poot met zijn ‘Chipshol’ en ‘Demmink’ affaire en boeken! Gerechtigheid en rechtvaardigheid staat namelijk niet altijd gelijk aan rechtssysteem…

  2. En dan is er natuurlijk het feit dat Top absoluut niet netjes heeft gehandeld, ook daar houdt de rechtbank geen rekening mee.
   Het is NIET normaal dat je na slechts een mededeling dat Top niet gediend was van Peters mails meteen er een rechtzaak van maakt en Peter wil laten onderwerpen aan een psychiatrisch onderzoek. Dit IS pure intimidatie, ook daar gaat de rechtbank blijkbaar gewoon aan voorbij.
   Je zou op zijn minst mogen verwachten dat Top een tweede duidelijker verzoek zou doen aan Peter als hij de mails niet wenste te hebben. Dat heeft hij nagelaten, zodat er van fatsoenlijk handelen geen sprake is.
   En als Top zo overduidelijk in mijn ogen zijn macht misbruikt en geen enkel respect toont voor mensen met een andere mening en het nota bene voor elkaar krijgt om te dreigen met een psychiater en mensen in de overheid nog voor zijn karretje weet te spannen (wat sterk lijkt op een vorm van corruptie, hoe krijg je dat anders voor elkaar? Er spelen immers grote belangen) is echt ongehoord. En in mijn ogen niet alleen ongehoord, maar naar mijn mening ben je dan gewoon een onbeschoft varken met zelf psychiatrische trekjes.

  3. @ Ger: volkomen gelijk. Doelbewuste intimidatie…

   En zo zie ik de ‘principiële boete’ ook, een soort zwak signaal voor anderen die zich maar beter ook niet met de staat kunnen bemoeien…en dat terwijl hij dus (net zo ‘principieel’ waarschijnlijk) is vrij gesproken!

   Kortom: misschien goed om een fundamenteler recht te krijgen de volgende editie, besef goed dat in andere landen het in feite crimineel is als je ene misdadig feit niet vermeldt als burger, een burgerplicht dus! Vaccinaties en chemtrails als nieuwe ecocide lijkt me daar best wel voor in aanmerking te kunnen komen, niet!? Maar ja, zolang de omgekeerde wereld door blijft draaien…

  4. John,
   Goed idee, omgekeerde wereld.
   Maak eens een tv special: De omgekeerde wereld draait doorrrrrrrrrr.
   Wie weet heeft het nog succes ook.

   Burgerplicht…..klokkenluiders worden nog steeds niet goed beschermd, ook hier niet.
   Enerzijds strafbaar als je misdadige zaken niet meldt en anderzijds ben je strafbaar als je je tegen de overheid keert, ook hier steeds meer en meer. Deze twee zaken gaan helaas niet altijd samen, zolang de overheid absolute democratie en vrije meningsuiting niet boven alles stellen zal het niet snel verbeteren. En zeker niet nu men steeds meer de neiging krijgt om momenteel de kant te kiezen waarin het recht op vrije meningsuiting steeds meer beperkt wordt en alles en iedereen die een andere mening heeft voor terrorist of extremist wordt uitgemaakt. Over extremisme gesproken.

 3. Nu dit succesvol bericht wil ik mijn zaak voor leggen. Mijn zaak om niets heeft alle rechtbanken in Nederland (HR), de aandacht van Viviane Reding Justitie te Brussel (waar ik veel steun van heb gehad) en het Hof van de rechten van de mens heeft doorlopen. Een groot aantal politieke partijen zijn door mij ingelicht. Nu ga ik de Koning himself een brief met bijlagen over deze enorme justitiele blunder informeren. De OvJ en de PG hebben het over hun heen laten lopen. Naar welk emailadres kan ik mijn stukken sturen? Dit omvat krantenknipsel jpg’s en een pdf met mijn verhaal. Alle stukken betreffende deze zaak zijn gedigitaliseerd en kunnen prompt beschikbaar worden gesteld. Dus ook de correspondentie met mw. Viviane Reding en het Hof te Straatsburg, maar ook van de HR, meervoudige kamer, eerste aanleg, etc.

 4. Bij toeval kwam ik op jouw blog terecht. Ik kon mij herinneren dat ik je naam al eens gehoord had, maar na het lezen van diverse artikelen wist ik het weer. Ik ben zo blij dat er meer mensen zijn die niet klakkeloos alles maar geloven en accepteren. Die voor hun mening uit durven komen en in opstand komen. Ik wens je heel veel succes en hoop dat jouw hoger beroep de uitkomst gaat geven waar je op hoopt. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen met gelijkgestemde ideeën één front vormen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.