Advertentie

Raadsel? Brein dode mens blijkt actief..


x

x

Raadsel? Brein van dode mens blijkt actief..

2017 © WantToKnow.nl/be
x
Onderzoekers hebben zo’n tien minuten nadat het hart van een patiënt stopte, activiteit in de hersenen gemeten. Onduidelijk is hoe dat kan.De wetenschappelijke medici publiceerden hun bevindingen in het wetenschapsblad Canadian Journal of Neurological Sciences (HIER)s. De wetenschap staat voor een raadsel. Het onderzoek levert bijzondere resultaten op. Zo bleek de hersenactiviteit bij drie patiënten reeds weg te vallen voor het hart stilviel. Maar bij één patiënt werd zelfs tien minuten nadat het hart stopte met kloppen en de bloeddruk in de slagaderen wegviel nog hersenactiviteit gemeten.

Cardioloog Pim van Lommel verklaart al decennia, dat de mens niet sterft als zijn lichaam dood is..

Onderzoekers bestudeerden vier patiënten die in Canada op de intensive care lagen. Artsen konden niets meer voor de vier patiënten doen en dus werd besloten om de apparaten die deze mensen in leven hielden, los te koppelen. De onderzoekers bestudeerden de patiënten voor, tijdens en na het loskoppelen van de apparatuur. Zo maakten ze een hartfilmpje, monitorden ze de bloeddruk in de slagaderen en hielden ze het zuurstofniveau in het bloed in de gaten. Tevens maten ze de activiteit in de hersenen van de patiënten.

Hersenactiviteit met Deltagolven..
Bij deze ene patiënt werden tot tien minuten nadat het hart was stilgevallen nog deltagolven waargenomen. Dit is een type hersengolf die terug te vinden is in ons brein wanneer we in een diepe slaap zijn. Een verklaring voor de waarneming hebben de artsen niet: het vaststellen van hersenactiviteit bij een dode werd tot nu toe als onmogelijk gezien. De onderzoekers keken in hun studie ook of ze de ‘death wave’ konden vinden. Deze laatste golf van hersenactiviteit werd in 2011 bij ratten gedetecteerd, 1 minuut nadat deze onthoofd waren. Bij de vier patiënten werd echter 1 minuut nadat het hart stopte met kloppen geen dergelijke hersenactiviteit waargenomen.

Het is allemaal zeer opvallend, zo stellen de onderzoekers in het blad Canadian Journal of Neurological Sciences. Want deze hersenactiviteit werd dus waargenomen lang nadat de bloedcirculatie was stilgevallen. Ze kunnen de hersenactiviteit dan ook niet verklaren. Sterker nog: in eerste instantie dachten ze dat er iets mis was met hun apparatuur. Vandaar dat ze deze eens goed hebben nagekeken, maar ze konden niets vinden wat erop wijst dat de apparatuur niet goed werkte. En dus blijven de metingen een mysterie.

Voorzichtige conclusies
Het is belangrijk dat dit onderzoek vooralsnog van een paar kanttekeningen wordt voorzien. Zo moeten we op basis van de studie zeker geen overhaaste conclusies trekken over wat zich na de dood allemaal in het menselijk lichaam afspeelt. Daarvoor is het aantal onderzochte mensen te klein. Tegelijkertijd mogen we de resultaten ook zeker niet opzij schuiven. De wetenschappelijke onderzoekers pleiten voor vervolgonderzoek, wat met name belangrijk is, met het oog op orgaandonatie. Want wanneer is iemand nu echt overleden? Misschien moeten we als we die vraag willen beantwoorden wel verder kijken dan de bloedcirculatie alleen.

Het is zeker niet voor het eerst dat onderzoekers voor een verrassing komen te staan wanneer ze een beter beeld proberen te krijgen van wat er na het intreden van de dood in het menselijk lichaam gebeurt. Zo ontdekten wetenschappers eerder dit jaar nog dat sommige genen in het menselijk lichaam tot wel twee dagen na de dood nog hyperactief worden. (HIER).

* * *

11 gedachten over “Raadsel? Brein dode mens blijkt actief..

 1. Het is te zot voor woorden om het over het intreden van de dood te hebben , daar waar het een proces is dat , zelfs voor het tasbare lichaam , enige tijd in beslag neemt. Het fysieke lichaam is ook niet het enige lichaam waarvan de geest zich losmaken moet. Lees voor de aardigheid eens de tibetaanse en egyptische dodenboeken…

 2. Marcellius,
  En dan al die levende doden, die mensen die geleeft worden, de gene die denken dat wat ze doen leven is, die niet verder als punt van hun l.l denken, en daar hun hele leven achteraanschouwen, wat maakt het uit in deze narcistische wereld, zo lang het je zelf maar niet betreft, het mooi is ze weten niet eens waar ze terecht komen als kassie wijle zijn, ach het zijn leuke onderwerpen, om het echte denken onder te sneeuwen, en wat voor hoed heb je daar op, is dit je huisklot, Jeen

  1. Ik kreeg vandaag via odette een cadeaux van een ouwe vriend van me, een verrassing van over het sterven heen. Een herinnering van over mijn sterven heen .Heel byzonder, dan vallen die flauwe praatjes her en der eigenlijk zo het riool in.
   De foto is een vader dochter dingetje, soort theater( téâthùr)deze figuur( it is I …and i will say this only ones)is de wijsgeer die een ieder gevraagd en ongevraagd de implicaties van het een en ander uitelkaar zet.

 3. Sterven is onthechten en zolang de mens in dit proces verkeerd (hersendood)
  en toch ook weer in de mogelijkheid is om geleende tijd erbij te krijgen door daaruit te ontwaken, leeft hij nog.

  En dan willen onwetenden die zogezegd arts en geprogrammeerd zijn,
  met nep reclame in de media wijs maken dat je donor moet worden?
  Wat een aardse beweegreden. Zielig eigenlijk op de koop toe want zij hebben geleerd maar blijven domme mensen.

 4. Het was toch zo dat destijds de mensen die stierven drie dagen werden opgebaard om zeker te zijn dat ze inderdaad wel degelijk overleden waren. Ik denk dat dit een zeer goed systeem is. Mss is drie dagen zelfs te weinig hoewel dan wel duidelijk kan worden vastgesteld, door ontbinding die reeds snel intreed bij echte dood, dat iemand idd echt dood is. Trouwens: hoeveel soldaten werden niet in de kist gelegd bij de Vietnam oorlog en bleek dat ze in die kist wel degelijk terug tot leven waren gekomen. Verschrikkelijk voor die mannen die beseften dat ze in een dodenkist lagen en nog leefden… Daar is dan je wetenschappelijk bewijs dat iemand die dood lijkt, dat niet persé is.

 5. Mensen bezitten een hoger bewustzijn [ook wel de ziel genoemd], dat blijft bestaan na het sterven van het materieel lichaam; het hoger bewustzijn is juist onze identiteit. Het bewustzijn bestaat uit een veld [zonder dat er massa of lading is] en bevat ‘Informatie’. Een mens is pas overleden wanneer het bewustzijn [de ziel] het lichaam heeft verlaten [HET ENIG JUISTE CRITERIUM]. Er bestaat apparatuur om de gesteldheid van het stervend lichaam – ook in diep coma – te bepalen door ‘Informatie’ in het bewustzijn uit te lezen zolang het bewustzijn [de identiteit] nog aanwezig is. Oordeelt u zelf….
  Leest zo gewenst daarnaast misschien ook het boek: “Ontwaken uit de dood” van Emmanuel Swedenborg – een zeer logische verhandeling.

  1. Welke apparatuur is dat dan wel Rotarius? Bedoel je via een tomografische scan of een funcionele Scan, zoals bvb. een DAT-scan met een tracer in de hersenen zoals ioflupane of dergelijke?
   En waarom denk je dat het bewustzijn en de ziel hetzelfde zijn?
   Bewustzijn is toch veeleer een emergent verschijnsel van onderliggende neurlogosche functies?

  2. Grappig één tweetje, ik heb een oneliner in de aanbieding.
   U bent een ziel en hebt een lichaam , en dat laatste nog maar tijdelijk ook! Zegt het helemaal dacht en voel ik zo….

 6. Wilhelm Reich; het door Prof. Vladimir Nesterov beschreven bewustzijn communiceert weliswaar met neurologische functies, maar is op zich een zelfstandige functie naar volgt uit het veldenprincipe.
  Nesterov is president van het Practical Institute of Psychophysics, en ontwikkelde met zogenoemde ‘niet-lineaire technologie’ apparatuur zoals Metatron. De theoretische achtergronden zijn van hoog fysisch nieveau; zie [http://www.uk.metatron-nls.ru/download/quantum_entropic_logic_theory_2.pdf].
  Wat de ziel betreft, wij zijn ons [onsterfelijk] bewustzijn; of vertaald naar fysisch inzicht: op Informatie I=E/√h is een behoudswet van toepassing.
  Inderdaad ligt er een punt in de definiëring van het begrip ‘bewustzijn’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.