Advertentie

Nieuwe Patriot Act: senatoren slaan alarm!


2001: Een president die opstaat en de ’the war on Terrrrorrrr’ wil gaan voeren. Of de Amerikaanse burgers dan wel even hun rechten in willen leveren..! En wat je weggeeft moet je maar weer terug zien te krijgen, zo blijkt..!!

x

Senatoren slaan alarm om nieuwe Patriot Act..!!

© Chicago Tribune origineel artikel HIER

© vertaling Guido Jonkers WantToKnow.nl/.be

x

.

Toen 2 senatoren van het US-congres waarschuwden dat de Patriot Act op een geheime manier wordt geïnterpreteerd, zódanig dat het alle Amerikanen zou alarmeren, wanneer ze hier achter zouden komen, konden vrijheidsactivisten alleen maar speculeren over wat deze senatoren hadden ontdekt en bedoelden… Het was al lang de angst van vele burgers: de overheid gebruikt deze anti-terrorismewetgeving om enorme hoeveelheden persoonlijk informatie van de Amerikaanse burgers te stelen, ontfutselene, ontnemen, of hoe je het ook wilt noemen. Ook van burgers, die op geen enkele manier verdacht zijn, of in verband gebracht kunnen worden met terrorisme.

De 2 senatoren, Ron Wyden van Oregon en Mark Udall van Colorado, beiden Democraten beweren dat de bewakingsfunctie, die de Amerikaanse overheid heeft, op básis van deze Patriot Act, op een veel bredere manier wordt uitgeoefend dan de meeste Amerikanen zich realiseren. Volgens Ron Wyden is het Amerikaanse volk op geen enkele wijze op de hoogte gebracht van deze wijze van interpretatie en handelen. “Op een dag gaan ze dit ontdekken, en velen zullen verbijsterd zijn. En velen zullen hun senatoren in het Congres vragen: “Wist u wat deze wet feitelijk teweeg heeft gebracht? Waarom wisten wij dit niet? Was het niet uw taak om ons hiervan op de hoogte te stellen en uzelf ervan te vergewissen dat deze wet niet zóver in kon grijpen in onze vrijheden?”

De waarschuwingen van de beide wetsmakers, die toegang hebben tot geheime informatie, onderstreept nog maar eens de mate waarin diepgravende onderzoeken van de Amerikaanse overheid naar de privézaken van burgers inmiddels plaatsvinden. Onderzoek dat volledig voor de buitenwereld is afgeschermd, in een eeuw waarin bijna elke Amerikaan een digitaal spoor achterlaat op het internet en via zijn mobiele telefoon en laptop. Een tipje van de sluier die over de inhoud van de bezorgdheid van de beide senatoren licht, kan worden opgetild, als we kijken naar het aparte wetsvoorstel dat Wyden heeft ingediend. Hierin vraagt hij expliciet dat het de overheid verboden wordt, om, zonder een rechterlijk bevel, de locatie van Amerikanen te peilen, via de GPS-signalen, die worden uitgezonden door hun mobiele telefoons.

* * *

Wanneer je hier nu een beetje zit te  lezen en concludeert van ‘Ja, het zal wel’, raden we je toch eens aan een ouder artikel hier op te slaan en eens te kijken, wat de overheid inmiddels voor idiote fratsen uithaalt, om mensen tot op het bot te vernederen. Of het nu gaat om luchtvaartveiligheidsmedewerkers, politie of de speciale SWAT-teams, de Verenigde Staten is in hoog tempo aan het uitgroeien tot een dictatuur, waarvan velen zich afvragen wie de dictator-achter-de-schermen is. Want laten we welwezen.. Barack Obama is feitelijk een watje, gezien zijn uiterst beperkte mogelijkheden van handelen. HIER het bedoelde artikel.

x

* * *

x

De werking van de ‘Orde’
en haar macht in de USA zijn immens.

De werkelijke heersers in Washington,
zijn onzichtbaar.

Zij oefenen hun macht uit,
vanachter de schermen.
x

-Felix Frankfurter (VS-opperrechter 1882 – 1965)

 

12 gedachten over “Nieuwe Patriot Act: senatoren slaan alarm!

  1. Ik vind dit een vreemde reactie Henk… Wat bedoel je met ‘er is geen houden meer aan’..?

 1. Rustig, rustig.

  Even een puntje van aandacht:

  Alle andacht gaat naar het verbale angst-spectrum;

  Ik wil aandacht vragen voor:

  Maak er eens een visualisatie van (Een OverzichtsStelling) en functionele daden (Daadwerkelijke Zetten)

  Dan spreken jij en ik dezelfde taal 🙂

  Woorden drukken op het verbale (per definitie gefragmenteerde) spectrum en doen een beroep op de overzichtsstelling en de zetten. Dat laatste vindt plaats in een ander deel van het brein.

  Is het niet wijs om eens een stelling te gaan maken, om de daadwerkelijke zetten te laten zien en de patronen ?

  Want in een chaos van informatie is stellingsoverzicht wel handig, toch ?

  1. Een zwart/wit geblokte vloer is een thuiswedstrijd voor vrijmetselaars .
   If you catch my drift .

 2. Snap je dat dan niet beste GuidoJ. dat de overheden je steeds meer controleren beste. je bent al een bezit van de staat, ja ja…. want als je geen burgelijk slaven nummer BSN, hebt kun je NIETS, helemaal NIETS. je word steeds meer gecontroleert, en in Amerika loopt het al helemaal uit de hand. het is het wachten op de finale stap…. de chip !!! de totale controle !! en allemaal zogenaamd voor je eigen veiligheid, en je eigen gemak, LAAT JE TOCH NIETS WIJS MAKEN, EN WORD WAKKER !!!!!!!!

 3. Guido ik denk dat Henk bedoelde dat we gevangenen zijn van de staat. Vanavond het nieuws b.v De pensioenfondsen (onze ) moeten ook mee gaan helpen om griekeland niet failiet te laten gaan ! Dan onze pensioenen ????????? Hoop dat ik het nieuws verkeerd heb begrepen maar inderdaad denk ik ook dat er dadelijk geen houden meer aan is in ons landje en dat het web werkelijk sluit voor ons arme slaafjes
  groetjes
  pietje

  1. Het valt alleen wel op dat DE MENSEN in Griekenland zwaar aan het protesteren zijn, tegen de “hulp” van buiten af en privatisering van staatsbedrijven.

   Privatesering van staatsbedrijven in Griekenland; laatst las ik, dat bij de privatisering van hun locale Postbank, had de huidige president en zijn gezin, 23 miljard in eigen zaak kunnen stoppen. Overheid zoals die nu is, is echt crimineel en niet logisch!

  2. Dat de Grieken logen en bedrogen om tot de eurozone te kunnen worden toegelaten en daarna massaal op kosten van de Europese Unie een ongekend luilekkerland voor zichzelf creëerden is iedereen wel bekend. Juist nu Griekenland nog meer financiële hulp nodig heeft om het dreigende staatsbankroet te vermijden komen er nieuwe feiten boven water die wijzen op een ongehoord en bijna niet voor te stellen fraude schandaal: de Griekse elite, waaronder de socialistische premier Papandreou, speculeerde al vóór het uitbreken van de crisis op het faillissement van hun eigen land, waardoor de premier voor zijn familie en vrienden vele miljarden wist binnen te halen. Miljarden, die het land zelf nu heel goed zou kunnen gebruiken.


   (rest reactie verwijderd, is geen reactie is een heel artikel..! Sorry! Maak een verwijzing naar het oorspronkelijke artikel anders! GJ)

  3. Wat ik bedoelde is dat er natuurlijk ALTIJD een houden aan is; op het moment dat je daarin niet meer gelooft..? Tja, tell me.

 4. Hoi lieve mensen,
  niet panieken als je dit soort artikelen leest. De machthebbers spelen zichzelf in de kaart want onthoud altijd dat in deze tijd alle onverkwikkelijke zaken aan het licht komen. Dat wil niet zeggen dat alle onverkwikkelijke zaken ook meteen ophouden te bestaan dat heeft wat meer tijd nodig. Maar volhouden dat kunnen de Illuminatie niet meer. Ze hebben al verloren door het licht !!

 5. De PatriotAct is op vergelijkbare wijze tot stand gekomen als de wet Heim und Heimat, waarmee Hitler iedereen die maar enigszins verdacht was zonder vorm van proces kon opsluiten. Hij bereikte dit met de Reichstag brand die z.g. door een Nederlandse communist van der Lubbe veroorzaakt zou zijn. Het gevolg: de burgers werden bang en Hitler zat stevig in het zadel.
  Als je de Reichstag vervangt door 11 september 2001 het WTC en je vertaald Heim und Heimat in het Engels dan krijg je Patriot Act.
  In beide gevallen zaten dezelfde soort figuren achter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.