Standing Rock: Sioux-stam behaalt overwinning..!


x

x

Standing Rock: Sioux-stam behaalt overwinning..!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Gisteren heeft The Standing Rock Sioux Tribe in de VS een significante overwinning behaalt, in een rechtszaak die tot onderwerp had, het gevaar van besmetting van het drinkwater van deze stam. Op het land van hun voorvaderen, waar de aanleg van de Dakota Access pipeline plaatsvindt.. Een federale rechter heeft gevonnist dat de wetten zijn overtreden op sommige essentiële punten, in de aanleg van de pijplijn over de Missouri rivier, een beetje stroomopwaarts van waar het Standing Rock reservaat is gesitueerd. De vergunningen werden zeer haastig in orde gemaakt, in januari, enkele dagen, nadat Donald Trump tot president van de VS was beëdigd.

Deze rechtszaak is van vorig jaar, 27 juli en heeft de naam ‘Standing Rock Sioux Tribe v. U.S. Army Corps of Engineers’. De rechtbank heeft nog niet bepaald of de werkzaamheden dienen te worden gestaakt, maar heeft om aanvullende informatie gevraagd, in een briefing rondom het drinkwaterissue van de Standing Rock Sioux-stam. Hij wil deze informatie in de loop van de week van 19 juni aangereikt krijgen.

In hoeverre Donald Trump een rol heeft gespeeld in de snelle vrijgave van aanleg, is de vraag, maar dat hij opnieuw ernstig gezichtsverlies lijdt, door dit vonnis, is duidelijk. De beslissing tot vrijgave is in strijd met de National Environmental Policy Act (HIER) (NEPA), doordat onbewezen is, wat de 1172 kilometer-lange pijplijn teweeg zou brengen als hij zou gaan lekken. Rechter James Boasberg wees er in zijn vonnis op dat het oversteken van de pijplijn door Lake Oahe, een meer dat ‘vastzit’ aan de Missouri River, gepaard is gegaan met het overtreden van milieu-eisen voor dit gebied. Hetgeen het ‘Army Corps of Engineers’ volledig heeft genegeerd in haar beleidsrapporten..

Dave Archambault II met ex-president Obama

“Dit is een overwinning voor onze stam, en wij complimenteren de rechtbank voor het bekrachtigen van wetgeving in deze zaak en voor het juiste te doen, wat gedaan dient te worden.“Aldus Standing Rock Sioux hoofdman Dave Archambault II (HIER) in een verklaring, die werd verstuurd vanuit Earthjustice (HIER), de advocatenkantoor, gespecialiseerd in milieuzaken, dat deze zaak behartigt voor de Sious. “De vorige regering hield nog rekening met de impact van deze pijplijn, maar president Trump heeft in alle haast deze milieu-overwegingen opzij geschoven, ten faveure van politieke en persoonlijke belangen. Wij applaudiseren voor de rechtbank, die onze wetten en regels beschermt, tegen oneigenlijke politieke invloeden. Wij zullen de rechtbank verzoeken ALLE werkzaamheden aan deze  pijplijn ONMIDDELLIJK te staken.”

Naast de Standing Rock Sioux stam is het de Cheyenne River Sioux Tribe (HIER), die ook proberen de aanleg van deze oliepijplijn juridisch te dwarsbomen. De andere 2 juridische zaken betreffen aanspraak op religieuze en culturele gronden. Maar het is natuurlijk de milieu-regulering die in een zaak als deze, waar het gaat om vele miljarden, waar een rechter ook rekening mee dient te houden, het meest gewicht in de schaal legt. Dat de ingenieurs achter dit plan geen rekening hebben gehouden met de impact van een eventuele lekkage op de visrechten en de jaagvergunningen, die ook zijn afgegeven door overheden, zegt in dit geval heel veel over de haast waarmee dit project er doorheen gejast wordt. Ook de mate waarin is gekeken naar de enorme impact die lekkage kan hebben, verraadt laksheid in hoge mate.

Dat de uitspraak rechtvaardig is, getuigt het feit dat het bedrijf dat de oliepijplijnen aanlegt in dit gebied, al verantwoordelijk is voor 3x ernstige olielekkages..! HIER Wordt vervolgd dus..!

x

* * *

 

Advertentie

3 thoughts on “Standing Rock: Sioux-stam behaalt overwinning..!

 1. Er is misschien een oplossing in de maak om het pijpleiding probleem definitief uit de wereld te helpen :
  http://www.zerohedge.com/news/2017-06-17/scientists-warn-current-yellowstone-quake-swarm-could-rip-guts-out-america
  met citaat :
  “Experts fear that the supervolcano is long overdue for an eruption capable of wiping out a vast amount of human, animal, and plant life in the Continental United States. …..The U.S. is currently under contract with at least 4 countries all of which have agreed to house displaced U.S. citizens in the unfortunate event the Yellowstone supervolcano were to erupt. Hundreds of billions of dollars were paid to foreign governments to facilitate the agreement which spans a ten year period from its signing, ending in 2024….”.
  Een gelijkaardig probleem doet zich voor in Italië bij Napels.

 2. Er zijn plannen voor 4.800 mijlen pijpleidingen onder het bewind van Trump :
  http://www.thedailybeast.com/the-next-standing-rocks-4800-miles-of-oil-pipelines-planned-under-trump
  Het belangrijkste is echter dat de olie niet bestemd is voor de USA zelf maar voor de export :
  “Yet despite oft-repeated claims by politicians and oil executives about the danger of relying on foreign oil, this U.S. petroleum renaissance never was designed to make America energy self-sufficient: A growing amount of that oil will end up in China, Japan, the Netherlands, even Venezuela!!”.
  Er is echter nog meer gepland :
  “In addition, 24,000 miles of new natural gas pipelines are forecast through 2035, according to a survey by the Interstate Natural Gas Association of America. In all, nearly 32,000 miles of North American pipelines are planned or under construction, according to Pipeline & Gas Journal’s 2017 Worldwide Construction Report”.
  De druk op de tegenstanders zal dan ook enorm zijn. (desnoods wordt geweld aan gewend).

Geef een reactie