Advertentie

Teken voor de afschaffing van deze gruwel..!!


bull lightning festival

Nee, dit is geen opgezette pop, maar een levende stier.. Een prachtig beest dat opgedirkt is met een hoofdtooi die in hens is gestoken, in het kader van het ‘festival’ Toro de Jubilo in het Spaanse Medinaceli, nabij Madrid. Elk jaar in november wordt dit ‘feest’ gevierd, waarbij het kennelijk niet van belang is wat de stier voor gruwelijks doormaakt.. Wie zijn nou de beesten, de stieren of de mensen..? Zet ‘gewoon’ even je handtekening bij deze actie van World Animal Protection..

 

Red de stieren van het vuur,
x
van een lange en pijnlijke weg naar de dood..!

x

Stop het ‘Toro de Jubilo’-festival..!!

x

Op dit ‘festival’ wordt ontvlambaar materiaal aan de horens van een jonge stier vastgebonden en met chemicaliën in lichterlaaie gezet. Het in brand steken van een stier tijdens het festival Toro de Jubilo is uiteraard pure dierenmishandeling. Anderen noemen het ’traditie’… Rondom middernacht wordt de jonge stier het marktplein op gedreven en met een touw vastgebonden. Aan de hoorns van het dier worden ballen van brandgevaarlijk materiaal vastgebonden, doordrenkt met ontvlambare chemicaliën. Nadat de hoorns in brand zijn gezet wordt de doodsbange stier losgelaten, terwijl de vlammen rond zijn kop dansen.

Toro de JubiloIn paniek springt de stier rond als poging te ontsnappen van het vuur. Vlammen en vonken schroeien en verbranden het lichaam van het jonge dier. Ondertussen joelt de omringende menigte en lopen jonge mannen om de stier heen om het dier nog meer op te jagen. Het kan meer dan een uur duren voordat de stier zijn strijd met de vlammen hijgend en uitgeput opgeeft. Op dat moment wordt hij weggehaald en geslacht…

Deze wrede vorm van dierenmishandeling onder het mom van entertainment moet natuurlijk stoppen. Want geloof jij dat cultuur en traditie een excuus/aanleiding mag vormen voor dierenlijden..?

Dit doen de mensen van ‘World Animal Protection’.
De mensen van deze organisatie zetten zich in om de traditie van deze ‘brandende stieren’ in Medinaceli te stoppen. Ze willen de burgemeester van de stad onder druk zetten door handtekeningen van dierenliefhebbers zoals jij te overhandigen, zodat deze wrede traditie zo snel mogelijk kan worden afgeschaft. DOE MEE..!

World Animal Protection beschermt dieren, wereldwijd. Wilde dieren, dieren in gemeenschappen, vee en dieren in rampsituaties. We leveren directe (nood)hulp, geven voorlichting en lobbyen voor betere wetten en regels. Ze werken aan een wereld waarin wreedheid tegen dieren niet meer bestaat!  Doe mee en teken voor de afschaffing van in ieder geval déze gruwelijke dierenmishandeling. Klik simpel op deze button voor directe link naar deze actie..! Dank!

world animal protection

25 gedachten over “Teken voor de afschaffing van deze gruwel..!!

 1. Zag laatst een filmpje waarbij een renner z’n nek brak. Niet zen natuurlijk, maar ik heb het met licht genoegen nog een paar keer gekeken. ( *erken je duistere kant*…)

  1. En eigenlijk hoopte ik ook nog dat ie de tribunes in de fik zou zetten met z’n hoorns.
   Zo. Ga ik nu weer lief zijn voor de mensen en dieren in m’n omgeving.

 2. Wie ooit opnames van ritueel slachten heeft gezien…omg
  Wie ooit varkens in een vrachtwagen op de snelweg heeft gezien…omg
  Wie ooit zag hoe men dieren kunstmatig insemineert…omg
  wie ooit zag hoe men dieren voor proeven misbruikt…omg
  wie ooit zag hoe de slachthuizen in de wereld worden gerund…omg
  wie ooit zag hoeveel ellende de kippen meemaken…omg
  wie ooit zag hoe men in China met honden en katten omgaat…omg

  Er is nog zoveel te doen…
  Ik wil graag geen ‘blame and shame’ praktijken maar dat het echt om de dieren gaat, wereldwijd.
  Vergeet aub niet als u toch vlees wilt eten, dan is er altijd een schepsel geweest wat doodsangsten heeft geleden, tenzij dat het toevallig heel snel sterft, zonder nog iets van doodsangst te kunnen voelen.

  1. monika.
   Ook ik heb uiteraard getekend want ik ben tegen alles wat leed bij wie of wat dan ook veroorzaakt.
   Een betere wereld begint bij ons zelf en zolang mensen genieten van leed zoals bij deze stier bewust wordt veroorzaakt moet de normale mens zich daar tegen verzetten.
   Alleen ben ik van mening dat overdrijven ook niet goed is en averechts kan werken.
   Ikzelf lust ook graag een stukje vlees maar zal dit niet eten als mij bekend is dat het dier geleden heeft.
   Koeien bv worden normaal gesproken naar het slachthuis gebracht als zij op leeftijd zijn en een heel leven achter zich hebben wat meestal een goed leven was.
   Zij hebben melk gegeven en kalveren gebaard en meestal pas als de koe geen melk meer produceert zal zij geslacht worden.
   Zolang de mens op deze planeet leeft heeft de mens altijd al vlees gegeten en daar is zoals ik het bekijk niets mis mee want wat zou je anders met deze dieren moeten doen als zij aan het eind van hun leven komen?
   Je zou ze kunnen cremeren of begraven maar waarom als ze nog goed vlees kunnen opbrengen?
   En tegenwoordig gaat slachten meestal op een snelle pijnloze manier waardoor het mij geen probleem lijkt.
   Waar ik wel moeite mee heb zijn bv Orka,s die net als dolfijnen een levenlang kunstjes moeten vertonen terwijl deze dieren open zee nodig hebben voor een goed leven en niet in een klein bassin opgesloten horen te zijn.
   Ook is er genoeg leed tijdens het vervoer van dieren daar zijn afschuwelijke beelden genoeg van en ook daar moet tegen gestreden worden natuurlijk.
   Verder ben ik van mening dat zolang er geldelijk gewin te behalen is mensen tot de meest afschuwelijke dingen in staat zijn en daar mogen we tegen strijden,moeten we tegen strijden zelfs.
   Ritueel slachten vind ik ook niet goed want ook dat is genoegen halen(genieten) van dierenleed terwijl het ook anders kan en moet.

  2. Hoi Arnold,
   Ik heb er geen moeite mee als mensen vlees eten. Ben niet van de extreme daarin. Als het kan dan graag vlees van dieren die een leuk leven hadden. Er zijn haast geen dieren meer die oud sterven, het is pure massaproductie en geen normaal verloop van een dierenleven. Helaas.
   Ik vind ook het aspect dankbaarheid naar dieren toe belangrijk als men vlees eet.

   Kijk hier even naar Arjen Lubach vanaf 15.15 min. wat er behalve het doden van dieren verder nog speelt.
   http://www.vpro.nl/zondag-met-lubach/zondag-met-lubach-seizoen-3/aflevering-7.html

   Het gaat vooral om bewustwording. Je hoeft niet te stoppen, maar eet minder vlees, dat is wel te doen lijkt me.

  3. Och arme arnold wat ben jij ver van de waarheid over vlees verwijdert.
   Koeien worden geslacht als ze niet genoeg melk meer leveren na jaren in een ligboxenstal te hebben doorgebracht en hun kalveren hebben zien wegvoeren na slechts een ogenblik na de geboorte de “viezigheid”er af hebben mogen likken. Of als ze niet meer drachtig kunnen worden .Het feit dat koeien kunstmatig worden geinsemineerd is enkel en alleen om meer koeien ( stierkalveren zijn vrijwel zonder uitzondering voor de slacht)en melk te produceren , immers zonder kalf geen melkproduktie! Er zijn wel uitzonderingen maar dit is de meest voorkomende gang van zaken als het melkkoeien betreft.
   De koeien zijn dan nog niet oud en op leeftijd behalve door de bril van een door de bank gedwongen producent ( het zijn niet meer de boeren van weerom)van melk en vlees. Over vleeskoeien heb ik het nog even niet. Die halen nooit de leeftijd van een melkkoe!
   Het slachten gaat veelal een dag na aankomst van het vee ( zeker in de grote slachthuizen)Die nacht in de geur van bloed en dood is de langste van die dieren hun hele leven, ze weten wat ze te wachten staat! Vervolgens is er geen tijd afscheid van het leven te nemen maar wordt het dieren op een “machinale” wijze aan de lopende band om zeep geholpen, ondertussen vol van adrenaline.
   Dieren hebben per soort een emotioneel bewust veld , en omdat de dieren die wij eten slechts producten zijn ,is hun natuurlijke input in dat veld danig verstoord. Er zijn geen oude koeien , oude varkens , gezinsverbanden , opvoeden van jonge door oude dieren, natuurlijke sterven ,zogende ouderdieren(wij pikken die melk)en ga zo maar door…..
   Ja ik eet vlees ,maar ben ook bereid daarvoor te doden, wie kan dat nog zeggen? Ik heb zelf regelmatig geslacht en dank de dieren voor hun offer en vraag vergeving voor hun door mij geinitieerde dood. Dan zie je dieren heel anders sterven en gooi je geen stukje vlees meer weg! Ik eet steeds meer insekten ( sprinkhanen en meelwurmen etc) schelpdieren en vis. Mijn eigen kippen scharrelen door de tuin en worden niet gegeten sterven van ouderdom.
   Ik durf rustig te stellen dat als men bereidheid moest tot om zelf te slachten als je vlees wilt eten 90% van de huidige vlees eters afhaakten. Bovendien is vlees eten niet nodig voor een uitgekient eetpatroon maar worden wij daar niet echt op gewezen! Ben wel benieuwd waarom dat zou zijn!

  4. monika.
   Ik ben het met je eens dat bv mega stallen en ruimtes waar dieren zich amper kunnen bewegen weg moeten omdat ze dit alleen maar voor het geld doen zonder naar het welzijn van de dieren te kijken.
   Minder beweging zodat ze sneller dik worden wat meer geld oplevert of Ganzen die met een trechter gevoed worden en kippen die nooit het daglicht zien en dicht opeen gepakt zitten om eieren te leggen dat zijn allemaal praktijken die de overheid zou moeten verbieden en kalfs of lamsvlees dat is ook zo iets waar ik me van afvraag waarom mensen dat eten want deze dieren hebben nooit de kans gehad om volwassen te worden en vaak zijn die dieren ook nog tegen bepaalde ziekten gevaccineerd dus wie weet welke troep je binnen krijgt?
   Ik haal mijn vlees bij een biologische boer die zijn dieren geen anti biotica geeft en alleen maar natuurlijk voer geeft zoals hooi en gras daar weet ik van dat het dier een goed leven heeft gehad wat bij vlees in de supermarkt wel anders is.
   Het is bij mij zo dat ik niet dagelijks vlees eet maar zou dat wel het geval zijn dan zou ik zeker minder vlees eten in overweging nemen.

  5. Marcel.
   Toen ik 2.4 aan het intikken was hebben we elkaar waarschijnlijk overlapt.
   Maar je hebt gelijk ik wist niet dat het zo erg was ondanks de voorbeelden die ik zelf al geef.
   Het lijkt er wel heel erg veel op dat tegenwoordig alleen nog geld belangrijk is.
   Groente is ook al niet meer wat het geweest is laatst kocht ik een bakje aardbeien waar ik spijt van heb gekregen want een glas water drinken komt ongeveer op hetzelfde neer er zat niet eens de smaak aan die in de buurt kwam van wat het zou moeten zijn.
   Ook hier denk ik dat geld belangrijker is dan de kwaliteit van het product vroeger had je 1 keer per jaar aardbeien tegenwoordig het hele jaar door.
   Planten krijgen de kans niet meer om al hun voeding en stoffen op te nemen die nodig zijn om een lekkere groente te worden met de juiste voedingsstoffen voor ons mensen.
   Zo ook aardappelen vroeger kan ik me nog herinneren had je genoeg aan drie aardappelen en had je na een uur geen hongergevoel, met de aardappelen van nu blijf je eten en na een uur heb je weer een leeg gevoel.
   Maar ik wijk af maar het komt wel op hetzelfde neer smaak en kwaliteit spelen geen rol meer het is alleen geld dat telt vandaar ook dat Monsanto zo groot is geworden vergif heeft de plaats ingenomen van landarbeiders of dat gezond is maakt niet uit zolang zakken maar gevuld kunnen worden ten koste van…..

  6. @ arnold
   Ik ben je imo wel een excuus schuldig , je hebt wel een beter begrip van hoe om te gaan met het eten van vlees dan ik aannam uit je eerste reactie. Bij deze sorry voor mijn voortijdige oordeel.

  7. Marcel.
   Excuus is nergens voor nodig omdat ik van jouw verhaal ook weer kan leren.Ikzelf heb toen ik jong was bij boeren geholpen en heb toen ook gezien hoe zij met dieren omgingen.(ook heb ik gezien hoe zij slachtten)
   De vergissing welke ik begaan heb is dat het toen een heel andere tijd was vergeleken met nu en daardoor ben ik te weinig op de hoogte gebleven van hoe het nu gaat.
   Vooral wat je schreef over dat grote slachthuis en dat dieren daar machinaal worden gedood heeft mij geraakt.
   Daarom ben ik blij dat ik vlees bij boeren koop die wel goed met hun dieren omgaan en ze wel een waardig bestaan gunnen.
   Ik vrees echter wel dat het grootste deel van de vleeseters zich niet eens interesseren voor hoe dat stuk vlees bij hen op het bord gekomen is laat staan dat ze naar het welzijn van de dieren kijken.
   Ook weet ik dat geld veel kapot maakt en veel te veel slechte invloed heeft op het gedrag van mensen waar onder andere dieren het slachtoffer van zijn.

 3. IK ZOU DOL GRAAG EEN ZINNIGE REACTIE WILLEN PLAATSEN? maar van wege mijn mens zijn is dit bijvoorbeeld zinloos.
  Heb zelf dieren gehouden wel is waar heel esthtisch maar toch het eind doel was hun dood, schapen koeien, je leerd ze kennen en herkennen, maar goed wij mijn vrouw Carla en ik zijn er mee gestopt om dat ons gevoel niet in overéénstemming was met onze daden.
  In mijn prille jeugd een boek van Upten Sinclair gelezen de buik van New York, waarin hij beschrijft door een stroom van bloed te waden, en dan mijn vlaamse reus als kerstkonijn optafel zien liggen, nou ja te zachtaardig en heel hypokriet natuurlijk, wij eten nog wel eens vlees maar heel heel weinig, en met lange tanden, mijn dochter kan proeven of een dier rustig is geslacht of onder de stress, halal is niet echt een mooie manier vinden wij.
  Het is verboden om je eigen dieren te slachten, ’t was de mooiste manier, en heel humain als je daar van spreken kan bij een dier.
  Volgens bepaalde bronnen worden er dagelijks 700 000 dieren wereldwijd gedood om op gegeten te worden, maar je kan er lang en breed over discusseren maar het doden van een dier is onder geen enkele omstandigheid veréénbaar met de regels van het leven, groet Jenne

 4. Kijk hoe leeuwen en wolven het doen.
  Eerst de prooi flink opjagen. Dan zal het wet barsten van de stess. Vervolgens is de prooi zo uitgeput, is in shock en kan geen kant meer op. Waarschijnlijk voelt het de de pijn ook niet meer.

  Meestal doden dieren niet meer dan ze nodig hebben. Verder begraven ze de resten voor later. In de natuur gaat weinig verloren.

  Ik eet vlees, vegetarisch lukte niet, eerlijk heel lang geprobeerd.
  Biologisch, niet overdadig.
  Nederigheid, respect en dankbaarheid lijkt mij in deze zeer op z’n plaats. Momento mori. Gedenk te zullen sterven.
  Dieren doden enkel en alleen voor de kick die het geeft, neuh.

  Wat ik echt niet snap zijn de preventieve ruimingen en vernietiging van al het vlees, als er weer ergens een besmettelijke ziekte onder het vee is uitgebroken.

  1. Walgelijk, ik kon het ook niet verder kijken…
   Maar koekje, natuurlijk doen dieren dit ook. Katten met muizen en vogels, vossen noem maar op. Orka’s gebruiken hun kracht om Dalls bruinvissen uit de weg te ruimen. Zij zijn namelijk concurrenten en eten, net als orka’s, inktvissen en kleinere vissen. Deze bruinvissen krijgen vaak zo’n flinke klap van orka’s, dat al hun ingewanden eruit komen. Dat kan je lezen op scientias.nl
   Kijk eens wat deze orka doet, hij is niet de enige…
   http://www.scientias.nl/record-orka-gooit-zeehond-25-meter-in-de-lucht/

  2. Inderdaad, dieren doen dit ook. Een soort ritueel vooraf om de prooi te kunnen verorberen… Ik heb nooit naar natuurfilms kunnen kijken waar deze praktijken uitgebreid uit den doeken werden gedaan.
   Maar misschien moeten we er anders naar kijken. Bij de dieren lijkt het me tov de mens redelijk onschuldig, maar lijkt het… Mensen beseffen wat ze doen, en kunnen daarom anders kiezen. Dieren nog niet?
   Hoe dan ook, ik heb in gelatenheid, met afkeer maar ook met empathie, mijn eigen poezen/katten de nodige jonge vogels zien aanvallen zonder ze op te vreten, want ze kregen hun voer. En dan heb ik het nog niet over de nodige muizen en andere beesten, zoals spinnen, muggen…

  3. En koekje, dieren doden niet voor de kick. Ook zij hebben eten nodig om te overleven. Maar kennelijk gaat dit net als bij mensen met een ritueel gepaard om zonder schuldgevoel dit te kunnen doen?
   En trouwens, diervoeding laten staan, is dat een optie? Planten zijn ook wezens… Maar misschien heeft niemand eten nodig om te overleven, want er zijn ook de breath ariens.

  4. Van chimpansees is bekend dat ze wel degelijk voor de kick doden. Ziekelijke moordenaars idem. Misschien is het enige wezenlijke verschil tussen mensen en dieren, dat bepaalde? mensen technisch in staat zijn om willens en wetens hun planeet volledig te verwoesten. Vrije wil hè. 🙁
   Tot nu toe bleken volgens mij zo goed als alle Breatharians fraudeurs die goedgelovige navolgers in een levensgevaarlijke situatie brachten.
   De huidige mens heeft een mond, tanden, een spijsverteringssysteem, waarom denk je dat ie dat heeft?

 5. Mijn lijf is geen grafkist voor een dier…
  Meat Eaters (the hard truth) Go vegan van Mark Passio op YT
  Voor de aardigheid misschien eens luisteren en tot je door laten dringen…
  Mooie avond allemaal, het licht wordt steeds lichter en de duisternis komt aan het licht…
  namaste

 6. Dieren zijn overgeleverd aan de ongenoegens, behoefte, wreedheid en onmacht van een zeer lage beschaving. Daarnaast is er ook in deze lage beschaving een toenemende groep die hier niet meer kan leven met deze gruweldaden.

  1. KarlHeinrich zou zeggen:
   “Goe bezig, de wereld wordt er beter van en je geeft de lezers echt een hart onder riem hoor.”

   Heb je gelezen wat die cq schreef KarlHeinrich, erg toch 😳

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.