Advertentie

Verbod op snoeptractaties..?


Bovenaan de lijst met meeste calorieën in de VS staat HFCS in koolzuurhoudende frisdranken.soda pop. Volgens studies zijn deze hoog-calorische soft-drinks er de oorzaak van dat het menselijk lichaam enorme hoeveelheden vet aanmaakt. In een studie werden HFCS-drankjes verbannen en de proefpersonen verloren gewicht. 35 jaar geleden American soda’s were made with sugar, just like Mexican Coke is today. 35 Jaar geleden begon het overgewichtprobleem in de VS te ontsporen.
Bovenaan de lijst met meeste calorieën in de VS staat HFCS in koolzuurhoudende frisdranken.soda pop. Volgens studies zijn deze hoog-calorische soft-drinks er de oorzaak van dat het menselijk lichaam enorme hoeveelheden vet aanmaakt. In een studie werden HFCS-drankjes verbannen en de proefpersonen verloren gewicht. 35 jaar geleden werden de ‘American lemonades’ nog gemaakt met suiker, maar toen deed de fructosesiroop (HCFS) zijn intrede. En bizar genoeg begon ook 35 Jaar geleden het overgewichtprobleem in de VS te ontsporen… (Klik op de foto voor het HFCS-verhaal)

x

Verbod op snoeptractaties..?

2013 WantToKnow.nl/.be

x

Wethouder Rabin Baldewsingh van Den Haag wil dat jarige kinderen geen snoep meer trakteren op school en hij wil zo’n verbod afspreken met scholen. Maar veel scholen vinden een dergelijk verbod eigenlijk té ver gaan..
‘Het is inmiddels zo ver gekomen, dat je bij sommige kinderen zelfs een melding van kindermishandeling zou willen doen,’ zo schrijft vandaag het AD/de Haagse Courant. Die uitspraak is echter niet van de wethouder, maar van gymleraar Tobias Kuyper, die de wethouder dus bijvalt.

Veel scholen begrijpen de alarmklok die wethouder Baldewsingh van Volksgezondheid luidt over ongezond dikke kinderen in zijn stad en ook de wethouder in dit verband over kindermishandeling. ‘Eén op de vijf Haagse kinderen tot 19 jaar is te dik,’ zegt hij. En om het goede voorbeeld te geven, wil de wethouder op 1 juni a.s. 10 kilo ‘lichter’ zijn.

Haribo: één van de vele leveranciers van ADHD-snoepgoed (klik op illustratie voor indringend artikel over kleurstoffen en ADHD)
Haribo: één van de vele leveranciers van ADHD-snoepgoed (klik op illustratie voor indringend artikel over kleurstoffen en ADHD)

Tobias Kuyper is gymleraar van de basisschool ‘De Fontein’ in Wateringse Veld, een gemeente vlak onder Den Haag. Deze school heeft 1050 leerlingen en Kuyper ziet soms zulke dikke kinderen dat hij een melding van kindermishandeling zou willen doen. ‘Maar daar rust nog een stevig taboe op!’, aldus Kuyper.  Hij is wel bezig met het wegen en meten van de leerlingen, om te kunnen ingrijpen bij onder- en overgewicht. ‘Overgewicht komt veruit het meeste voor, bij zo’n 20% van onze leerlingen. Van de autochtone kinderen is 12 procent te dik, maar van de Turkse maar liefst 31 procent. Dat heeft te maken met eetpatronen, maar die moeten veranderen.’

Eén van de 'gezichten' van ADHD; voor veel ouders, een maar al te bekend beeld..
Eén van de ‘gezichten’ van ADHD; voor veel ouders, een maar al te bekend beeld..

Met de nieuwe campagne ‘Gezond is vet cool’ bindt hij de strijd aan met het vet op de kinderlijfjes. ‘Ik zal niet schromen het vingertje op te steken tegen ouders.’, aldus Kuyper. Wethouder Baldewsingh wil met scholen een verbod afspreken op het trakteren van snoep bij verjaardagen en met winkels dat snoep uit schappen op ooghoogte van kinderen verdwijnt. Maar de meeste scholen adviseren ouders al geen snoep mee te geven om te trakteren. Vergeefs zo lijkt het, als we de metingen en vooral de uitspraken van gymleraar Kuyper bekijken.

Kleur- en smaakstoffen.
Los van het dikker maken van kinderen, is snoep zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor veel zogenaamd ‘ADHD-gedrag’ van kinderen. In deze artikelen HIER en HIER op de site wordt uitgebreid ingegaan over de vaak foutieve diagnose ‘ADHD’, die gesteld wordt bij drukke kinderen. In dit kader krijgt het zg. ‘RED’-dieet steeds meer bijval. En ‘RED’ staat dan voor ‘Restricted Elimination Diet’. Dit staat voor een, op individuele leest geschoeid hypo-allergeen dieet, waarbij alle voedingsmiddelen, waarop kinderen zouden kunnen reageren, gedurende 5 weken worden weggelaten. Zo kan bij een kind met ADHD op heel simpele wijze worden vastgesteld of voeding z’n gedrag beïnvloedt. Als dat zo is, worden afzonderlijke voedingsmiddelen stuk voor stuk weer aan het dieet toegevoegd. Dan blijkt vervolgens op welk specifiek voedingsmiddel een individueel kind wél reageert.

De resultaten zijn dan ook bemoedigend en duidelijk! Wanneer kinderen een aangepast dieet wordt gegeven (wat niets meer of minder betekent, dat er opgelet moet worden wat kinderen te eten krijgen!!) heeft dat bij maar liefst 64% van kinderen met ADHD een gunstig effect op hun probleemgedrag. Ook opstandig en brutaal gedrag verbeterde sterk..!

8 gedachten over “Verbod op snoeptractaties..?

 1. waarom alleen maar kijken naar de snoepjes winkels !! kijk ook eens wat er voor rotzooi er in de spuiten zit .wat niet in ons lijf behoort te zitten !dan hebben twee vliegen in een klap .

 2. Beste mensen ,wat voeding betreft ,onze voeding is voedzaam ,daarmee is ook alles gezegd !! Ons voedsel is leeg, totaal leeg!! Ons voedsel is fabrieksmatig ontdaan van vitaminen,mineralen en sporenelementen! Kijk in deze eens naar ons dagelijks witbrood ,gemaakt van geraffineerd tarwemeel ,geraffineerd ,de naam zegt het reeds ,geraffineerd!!Daarbij worden als plaatsvervangers, vetten ,broodverbeteraars enz ingezet,al met al een totaal LEEG brood!!Dus wil je gezond eten neem dan brood gebakken uit de VOLLE graankorrel en probeer een biologische bakker te vinden ,welke nog met natuurlijke ingrediënten zijn brood bakt! Witte SUIKER ,is geraffineerde bietsuiker,door het raffinatieproces zijn alle vitaminen ,mineralen en sporenelementen praktisch verdwenen en ontstaat er lege suiker ,lekker zoet maar ,ZEER slecht!! Waarom zeer slecht? Ten eerste suikers zijn snelle koolhydraten ,welke aangeboden in combi met vetten het snelste door het lichaam worden opgenomen en de vetten welke moeilijker verteerbaar zijn zullen worden opgeslagen! Ten tweede ,geraffineerde suikers ,zullen zich in het lichaam weer willen vervolmaken ten koste van de lichaamseigen mineralen ,sporenelementen!! Vandaar botontkalking enz!!
  terugkomend op snoep op school ,helemaal mee eens , verbannen die ROTZOOI!!!Laat de kinderen een banaan,sinasappel of appel eten ,10 x beter !! Lieve mensen ,kijk eens op google en lees sites die het echt goed met de mens voorhebben bijv,www.ugamedia.com Ron Fonteine,en begin in te zien dat echte voeding het begin is en ZEER de moeite waard!!!
  plezierige dag , groet Jaap .

  1. Zó duidelijk!! Maar óók in fruit en groenten zit niet meer wat er in zit. Bv de bananen zitten maar liefst 90%minder calcium in dan in 1988. (even uit mn hoofd)volgens onderzoek maar…liever iets dan niets. Je schrikt als je de schijf vann 5 verklaring leest van de mensen die t promoten …
   Tegenwoordig kan je van weinig gezonde dingen op aan…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.