Advertentie

VS-rechter: Epstein vs. Virginia Roberts-dossier open..!


x

VS-rechter:

‘Epstein vs. Virginia Roberts-dossier open’..!

2012 © WantToKnow.nl/be

x

Rechter Loretta Preska heeft afgelopen donderdag de opdracht gegeven, een grote hoeveelheid documenten met betrekking tot de zaak Jeffrey Epstein openbaren. Dit zou weleens heel snel ervoor kunnen zorgen, dat er licht geworpen gaat worden op diens vriendschap met machtige mannen, die worden beschuldigd van het hebben van seks met zijn slachtoffers. Rechter Loretta Preska zei dat 80 documenten – die honderden pagina’s zullen beslaan – binnen een week openbaar moeten worden gemaakt. De documenten zullen deposito’s/verklaringen van Ghislaine Maxwell bevatten, die haar vermeende rol in de sekshandel van Epstein zouden kunnen verklaren.

Rechter Loretta Preska

De zaak staat los van de strafprocedure tegen Maxwell, 58 jaar oud, die door federale aanklagers wordt beschuldigd van de handel in meisjes , waarvan sommigen nog maar 14 jaar oud, voor Epsteins misbruik. Ze heeft verklaard onschuldig te zijn en zal volgend jaar moeten terechtstaan… Hoewel de zaak los staat van Maxwell’s strafzaak, is een van de niet verzegelde depositiedocumenten gekoppeld aan een aanklacht tegen meineed door Maxwell.

De vrij te geven documenten zouden details kunnen bevatten over Ghislaine Maxwell’s seksleven. Precies de publicatie van zaken/feiten die haar advocaten eerder hebben geprobeerd te voorkomen. Zeker met betrekking tot een 418 pagina’s tellende gerechtelijke verklaring van Maxwell, die zeven uur duurde. Haar advocaten noemden de feiten uit deze verklaring ‘uiterst persoonlijk en vertrouwelijk’. De advocaten van Maxwell claimen dat in de depots een ‘pogingen bevatten en worden genoemd, die Maxwell dwingen, opdringerige vragen over haar seksleven te beantwoorden’.

De beruchte foto: prins Andrew is zojuist voorgesteld, door de PA van Jeffrey Epstein, aan de minderjarige Virginia Roberts, die later een verklaring aflegt over seksueel misbruik door Andrew en andere ‘vrienden’ van Epstein.. Het dossier van deze Virginia Roberts/Giuffre bevat vanzelfsprekend info over deze ‘relatie’.

De documenten zullen ook de communicatie tussen Maxwell en Epstein omvatten vanaf januari 2015, toen Virginia Roberts in rechtszaken al volop explosieve beschuldigingen over hen uitsprak. In de kranten beweerde Roberts dat ze drie keer gedwongen werd om seks te hebben met prins Andrew, toen ze nog maar 17 jaar oud was, op bevel van Jeffrey Epstein. Deze zaak kreeg dus afgelopen donderdag een vervolg en was oorspronkelijk aangebracht door Roberts, nu een 36-jarige moeder-van-drie, die in Australië leeft en door haar het leven gaat onder haar huwelijkse naam Virginia Giuffre.

Ze klaagde Maxwell in 2015 aan wegens smaad omdat Maxwell haar beschuldigde van leugens. Roberts zei in de rechtbank dat Maxwell haar en andere meisjes rekruteerde in een sekshandelsring voor ‘politiek verbonden en financieel machtige mensen’. De zaak werd in 2017 beslecht voor een onbekend bedrag, maar mediaorganisaties klaagden de zaak aan, voor het openbaar maken van de gerechtelijke documenten. Rechter Loretta Preska besliste dus nu, dat 80 documenten – die honderden pagina’s zullen beslaan – binnen een week openbaar zullen moeten worden gemaakt.

Privacy legt het af tegen openbaarheid
Rechter Loretta Preska zei tijdens de hoorzitting in het Federale Hof van Manhattan, dat het recht op privacy van Maxwell wordt overtroffen door de noodzaak om de documenten openbaar te maken. Zij ging door de tientallen stukken van het dossier, die de deposito’s van Giuffre en diverse juridische documenten bevatten. De inhoud kan echter explosief zijn en kan nieuw bewijs bevatten tegen de rijke elite die met Epstein heeft gesocialiseerd. Na de uitspraak vroeg Maxwell’s advocaat Laura Menninger om twee weken uitstel van de verzegeling, zodat ze in beroep kon gaan bij het Second Circuit in New York.

Menninger zei: “Er zijn enkele belangrijke veranderingen geweest met betrekking tot de standpunten van mijn cliënt en misschien wel bekend bij iedereen die hiernaar luistert, terwijl we (eerder) spraken over een mogelijk lopend strafrechtelijk onderzoek, sinds die tijd is Miss Maxwell in staat van beschuldiging gesteld en is er een proces gepland. Nu bevinden we ons in een heel andere positie en maken we ons grote zorgen over het vermogen van onze cliënten om een eerlijk proces te krijgen, gezien de intense aandacht van de media voor alles wat niet verzegeld is.”

Giuffre’s advocaat Sigrid McCawley zei dat ze de documenten ‘zo snel mogelijk’ openbaar wil maken, zodra ze openbaar worden. Rechter Preska zei dat als het Second Circuit niet binnen een week beslist, de dossiers openbaar zullen moeten worden gemaakt.

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.