Advertentie

Wethouder Haarlem treedt af om corona-geroddel..!


X
X

Wethouder Haarlem treedt af

om ‘corona-geroddel’..!

2021 © WantToKnow.nl/be

x
Het lijkt er tegenwoordig op dat er -in het hele plandemiedebat- alleen nog één verhaal vertelt mag worden en dat je zelfs ‘de andere kant’ van dit verhaal niet kunt bespreken en/of openbaar maken. Zo heeft de Haarlemse wethouder Michel Rog (CDA/financiën) ontslag gevraagd, naar aanleiding van een motie van afkeuring. Deze werd aangenomen, na een spoeddebat, dat hem ten deel viel vanwege zijn standpunt over de coronapas. Hij had namelijk in een debat in de gemeenteraad, felle kritiek gekregen, naar aanleiding van een tweet waarin hij zich solidair verklaarde aan de ontslagen staatssecretaris Mona Keizer. Zoals je weet nam zij openlijk afstand van het beleid van het kabinet Rutte/deJong, inzake de corona-maatregelen.

Vervolgens werd deze wethouder ‘verraden’ kwam het nieuws naar buiten, dat Rog een wijkraad had gevraagd, of hij de jaarvergadering in een sportkantine kon bijwonen, zónder zijn QR-code te tonen. Dat lag extra gevoelig omdat de Haarlemse burgemeester Jos Wienen, vlak daarvoor, in het televisieprogramma Buitenhof het regeringsbeleid  had verdedigd. De ingelaste raadsvergadering over de Tweet van Rog en de kwestie van het wijkraadsbezoek werd aanvankelijk uitgesteld, omdat de wethouder zich ziek had gemeld.

Toch voorkwam dit niet, dat hij na een urenlang debat in de Haarlemse Gemeenteraad, een motie van afkeuring aan de broek kreeg. Een veel zwaardere motie, waarin het vertrouwen wordt opgezegd, haalde het echter niet. Maar de afkeuring werd bijna raadsbreed, en ook door zijn eigen partij, uitgesproken. Over deze motie van afkeuring, die niet perse tot aftreden hoeft te lijden, heeft Rog twee weken nagedacht. Donderdag 28 oktober ontbrak Michel Rog, de wethouder van financiën in een vergadering van de raadscommissie.

De burgemeester opende deze vergadering met de melding dat de heer Rog ziek was, hoewel hij eerder de dag en ook vlak voor de vergadering nog in het stadhuis was gesignaleerd..! In zijn brief schrijft Rog, dat ook het college van B en W zijn kritiek op de coronapas niet deelt:

“De raadsvergadering over mijn standpunt met betrekking tot het coronabeleid heeft geresulteerd in een motie van afkeuring door de raad. De harde toon in dit debat én de inhoud van de stemverklaringen bij de aangenomen motie, heb ik het afgelopen reces laten bezinken.

Ik stel voor mijzelf vast dat ik onvoldoende vertrouwen ervaar om in dit team van wethouders mijn werk in onze gemeente effectief voort te kunnen zetten. Dat betreur ik enorm. Het brengt mij helaas tot de conclusie dat ik u verzoek mij ontslag te verlenen als wethouder van de gemeente Haarlem.

Graag bedank ik alle inwoners van Haarlem, die mij de afgelopen weken met liefdevolle berichten en bloemen een hart onder de riem hebben gestoken, omdat ik met mijn kritiek op de coronapas hun stem vertegenwoordigde.”

Volgende week behandelt de Haarlemse gemeenteraad de begroting voor 2021 en daarmee komt het aftreden van Rog op een lastig moment, omdat dit normaliter de taak van de wethouder financiën is. Op de site van de gemeente Haarlem staat een korte reactie namens het college van B en W. Het college spreekt daarin ‘waardering en dank uit voor de grote inzet van wethouder Rog het afgelopen jaar voor de stad Haarlem en haar inwoners.’

* * *

3 gedachten over “Wethouder Haarlem treedt af om corona-geroddel..!

 1. De Vereniging Van Dikkoppen heeft er echt wel voor gezorgd dat derlui Minerva/hoerenvriendjes van D66 en de rest van die meelopertjes op weg naar een burgemeestersbaantje er van het niveau Bruls zijn.
  Vetgemeste zwijnen aan de staatsruif…..gillend met zijn allen tegelijk tegen de tijd dat de trog gevuld wordt……en vooral volslagen geen interesse in wie of wat die trog nou vult……bleh!

  Tsja….daar kom je als fatsoenlijk mens niet bovenuit. Tegen die uitvretersmentaliteit is geen individu opgewassen.

  In Orwelss Animal Farm werden ze uiteindelijk geslacht…….het eindresultaat van hun stompzinnige smerigheid.
  Aangezien alles in die lijn zich kennelijk moet voltrekken, komt dat eindstuk ook wel. Het kan even duren…….maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er toch steeds meer mensen wakker aan het worden zijn.

 2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Leeuwarden_(gemeente)
  Burgemeester Seibrand Buma (CDA).
  https://www.transport-online.nl/site/133779/me-treedt-op-tegen-relschoppers-in-centrum-leeuwarden-fotosvideo
  Buma besluit toch om de ME in te zetten? Eerder was de politie al ingezet maar dat was kennelijk niet voldoende en door deze twee instanties in te zetten zouden zomaar mensen die het voor de horeca opnamen (en mogelijk ook protesteerden tegen andere coronamaatregelen) nog bozer geworden kunnen zijn.
  https://oorlogisgeenoplossing.blogspot.com/2017/12/wordt-mh17-ons-911-28-waarom-de-enige.html
  Voor hen die het zich nog weten te herinneren dezelfde Buma ging achter Rutte staan toen (hoe kan het anders) P.Omtzigt Rutte moeilijke vragen stelde over MH17 waarop Rutte iets antwoordde in de trant van:Ik ben al die insinuaties beu waarna Rutte wegliep ipv antwoord te geven.Later kregen we dan een aanval waar Hoekstra en Rutte bij betrokken waren in het dossier Omtzigt functie elders. conclusie: omdat deze twee (en ook nog anderen bij de kindertoeslagaffaire betrokken waren lijken vooral deze twee en natuurlijk mevrouw Kaag (bilderbergster en D66 aanvoerster ) het niet op prijs te stellen dat mensen als P.Omtzigt proberen de echte waarheid te achterhalen dus in dit geval moest P.Omtzigt wieberen/vertrekken.
  Het kan dan ook geen toeval zijn dat drie van deze doofpottenlieden op dit moment alle macht proberen te krijgen binnen de Nederlandse politiek.De partijen die hier steun aan willen verlenen
  vergeten de hele voorgeschiedenis en steunen de firma list en bedrog wat Nederland nog verder de afgrond in zal werken on de road to dictatuur en dwang.
  De grote fout is dat burgemeesters niet gekozen worden en dan is het risico dat ex politici en vriendjes en vriendinnetjes van bv Rutte en zijn aanhang/ondersteuners geinstalleerd worden als dank.Nadeel is dat overal burgemeesters komen te zitten die de mensen uit steden en dorpen niet kennen en al helemaal geen binding hebben met het dorp of stad waar ze gesetteld zijn.

  Het kan ook anders wat een burgemeester heeft laten zien uit Breda die geen banden heeft met Den Haag als politicus in het verleden.
  https://nl.wikipedia.org/Lijst_van_burgemeesters_van_Breda
  Hier is de heer Depla burgemeester en dat het in Leeuwarden anders had kunnen zijn heeft deze burgemeester laten zien.
  https://112vdg.nl/2021/veel-kroegen-in-breda-langer-open-horeca-in-rest-van-het-land-eerder-dicht/
  Mensen gaven hier alleen maar gezelligheid en de sfeer lijkt uitstekend te zijn geweest en voor deze en soortgelijke burgemeesters heb ik veel meer respect dan voor burgemeesters die geweld boven rust stellen en gebruiken tegen de mensen die zij behoren te vertegenwoordigen.
  In de volksmond worden burgemeesters ook wel burgervader genoemd wat toch ook iets zou moeten betekenen maar wanneer je je eigen partijgenoot (in dit geval P.Omtzigt) voor waarheidsvinding blokkeerd en hem van zaken afhaalt waarmee je de VVD lijsttrekker als CDAer verdedigd dan spreekt het voor zich wie of wat die CDAer is en zijn meer woorden niet meer nodig.Hoekstra is hetzelfde laken een pak gezien de steun aan multinationals wat meer was dan hij bekend had gemaakt bleek afgelopen week wel (ik meen 6,5 miljard ipv 3,5 miljard wat hij wel had gezegd). Een coalitie met VVD,CDA en D66 moet voorkomen worden dat is mijn mening zoals altijd ik mijn mening met uitleg geef.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.