Advertentie

Boodschap van GAIA over vulkanisch IJsland en jou.


We plaatsen hier regelmatig channelingen, niet omdat we van die geitewollensokkentypes zijn, maar omdat we meer kijken naar de boodschap, dan naar de boodschapper.. Als die boodschap resoneert, is dat een signaal van herkenning. Her-kennen. Opnieuw leren kennen.. Zo is het met veel artikelen hier op WantToKnow, de pizzakoerier is niet de essentie, het gaat er immers om hoe de (bestelde) pizza smaakt…

Een beeld van de omvang van de uitbarstingen van de vulkaangassen.

Het geweld op IJsland houdt aan. Vulkanische activiteiten die met ontsnappende gaswolken hun mega-kracht laten blijken. Maar de werkelijke kracht blijft sluimerend, blijft ‘te overzien’.

Het bewustzijn van levende wezens, waaronder vanzelfsprekend ook onze Moeder Aarde valt, is een bewezen feit. Wanneer je dat niet voor ‘waar’ aan kunt nemen, raden we je aan om je eens te verdiepen in bijvoorbeeld de ecotherapievoorbeelden, die overal op de wereld voor het oprapen liggen. Van afstand een stuk bos helen? Het kan, door het bewustzijn van het specifieke stuk bos te voeden, te helpen zichzelf te genezen.

De strekking van het artikel hieronder is van die orde. Heb je er niets mee? Even goede vrienden, maar nogmaals: luister naar de boodschap en veroordeel niet de pizza, omdat de koerier je niet aanstaat!

X
X
X
XX

* * * * * * *

X

Een nieuwe boodschap van Gaia

by Carolyn.

Het is maandag 19 April, 2010. Gaia heeft haar aanwezigheid bekend gemaakt, omdat er informatie is, over onze Aarde, die zij met ons wenst te delen. Vooral in het kader van de interesse die er is van velen over de hele wereld die hun ogen gericht hebben op de vulkanen op IJsland. Sinds we er over spreken, hebben Richard en ik helend werk gedaan, waarover Gaia nu wil spreken en mee ‘naar voren komt’. Ik richt mijn focus en intentie, ogen, oren en mijn hart op ‘Gaia’ voor haar boodschap. Deze gaat als volgt:

* * *

“Ik ben gealarmeerd door de observatie van de ontwikkelingen van het opgesloten lava. Zoals jullie weten houdt het ijs op IJsland de vulkanen zodanig in bedwang, dat zij niet functioneren zoals ze dat op de gebruikelijke manier doen. In plaats van de lava naar de oppervlakte te brengen, is het het gas dat ontsnapt, waardoor een hoop ongemak ontstaat voor mens en dier, economische vernietiging plaatsvindt voor veel boeren en ook het luchtvaartverkeer wordt gestoord. Zoals jullie wellicht bewust zijn, is er nog een vulkaan, op IJsland, dichtbij de huidige , die onderaards is verbonden met deze werkende vulkaan.

Maar wat niet bekend is, is dat er kanalen onder de oppervlakte van de Aarde lopen, die sommigen van de mensen ‘buizen’ noemen, en die niet alleen de vulkanen onder IJsland verbinden, maar ook vulkanen in verschillende delen van de wereld.

Tot op zeker hoogte wordt het bestaan van deze verbindingen begrepen door wetenschappers en zij weten dat deze ‘buizen’ bestaan. Maar wat nog weinig wordt begrepen, is dat er ook verbindingen bestaan tussen vulkaangebieden op de verschillende continenten. Deze verbindingen lijken niet op de buizen die onder de eilanden lopen, of onder de continenten, omdat er diepe kloven zijn tussen de continenten, die als doorgang fungeren voor het lava.

Het gedrag van lava dat door deze kloven stroomt, is dan ook anders dan wanneer het door de buizen gaat, het ‘schudt’ als het ware, het is min of meer vergelijkbaar met een radiogolf. Je ziet een radiogolf niet, maar je begrijpt wat er gebeurt wanneer een radiogolf wordt uitgezonden. Zo ook gebeurt ditzelfde principe onder de oceanen, die de eilanden en de continenten verbinden. Er is een overdracht van energie, die plaatsvindt via geluidsgolven.

Het is geen geluid dat noodzakelijkerwijs door de wetenschap opgepikt wordt, omdat het diep in de Aarde plaatsvindt, maar de Aarde ‘luistert’.. Er is geen deel van de Aarde dat niet wordt beïnvloed door een ander deel van de Aarde. Er is een gelijktijdigheid en deze is op de een of andere wijze gekoppeld. Niets gebeurt op zichzelf, het is precies andersom, het lijkt erop alsof het partners zijn, die elkaars handen vasthouden, de een met de ander..
Als er dus iets gebeurt bovenop de Aarde, wordt dat op de een of andere manier ‘gevoeld’ aan de andere zijde van de Aarde; het is een uitwisseling, een overdracht.

Wat ik als voorbeeld kan gebruiken, om dit nog duidelijker te maken, zijn waterstromingen. Dit is algemeen bekend en dit is ook nader te onderzoeken. Er zijn waterstromingen die door alle oceanen stromen en jullie wetenschappers hebben een redelijk duidelijk beeld hoe deze stromen tot stand komen via temperatuursverschillen. Nou, precies hetzelfde vindt plaats binnen binnen in de Aarde. Er is een onderlinge verbinding.

Je zou kunnen zeggen, dat er een aandrijvende kracht is, en deze gebeurtenis, ook al vond deze plaats op één plek op Aarde, namelijk IJsland, toch een belangrijk signaal is, omdat Ijsland een erg belangrijke aandrijvende kracht is voor de hele planeet. Wanneer je de krachten zou zien, die onder de aardkorst van IJsland werkzaam zijn, dan zou je zien dat het een variabele fabriek is, om het zo maar uit te drukken, van ‘bewegend magma’.

Een groot deel van IJsland is hier onderdeel van, en zodra magma beweegt, zend het dus ook signalen uit. Natuurlijk ligt de oorzaak in het ijs op IJsland, waarvan je vernomen hebt dat het de normale structuur van vulkanische activiteiten tegenhoudt, of in ieder geval onderbreekt.

Het werkt bijna zoals een dop op een fles; juist doordat sommige gebieden zo intens bevroren zijn en opgesloten door de ijskap, lijkt het op een flessendop.  En de gassen die je ziet, zijn ontsnapt aan de atmosfeer, maar dat is maar een deel van wat er gebeurt, omdat een deel van de druk op deze wijze wordt afgevoerd, maar er zijn andere delen die door de genoemde kanalen/buizen stromen en worden gevoeld op hun weg naar andere continenten.

Dus wat hier gebeurt is niet een probleem van één eiland, of laten we zeggen, één continent.. Alles is met elkaar verweven, en alles wat aan één zijde van de planeet gebeurt, wordt dus ‘beantwoord’, kun je zeggen, aan de andere kant van de planeet. Er is een bewustzijn van jullie planeet, op dezelfde wijze dat alles om je heen een bewustzijn heeft, als je het wilt ont-dekken. Je zou misschien niet naar een insect kijken, als een dier met bewustzijn, maar toch heeft het dat.. Een bij weet hoe hij terug moet keren naar zijn bijenkorf. Het is bewust-zijn. Op een bepaalde manier heeft gras ook een bewustzijn; het reageert op de zon, het reageert op het water en het groeit.

Alles op jullie planeet is verbonden via bewust-Zijn. Niet gebeurt in één bepaald gebied, dat niet wordt gekend, gevoeld en/of begrepen op een ander deel van de planeet. Dit is de manier waarop bewustzijn werkt. Bewustzijn is niet iets dat je aan of uit kunt zetten, zoals je dat met een schakelaar doet.
En op dezelfde manier waarop mensen geloven dat de vulkanen in IJsland een Europees probleem zijn, zo zou dit weleens een ‘wake-up-call’ kunnen zijn, een ‘trigger’, een rijtje dominostenen.. Alsof de eerste dominosteen valt en een reactie in werking stelt, die over de hele planeet voortbeweegt.

Waarom dit niet wordt onderkent, komt omdat het een tijdkwestie is. Het gebeurt niet allemaal onmiddellijk, er zit een spanne tijds tussen deze gebeurtenissen. En deze gebeurtenissen zijn niet altijd zodanig ‘samengesteld’, laten we het zo zeggen, dat de volgorde begrepen wordt. Deze onderaardse signalen bewegen zich voort door de onderaardse diepe kloven, tussen de verschillende continenten. Er is nog geen begrip dat dit een volgtijdelijk proces is, juist door deze tussentijd. Maar deze tijdspanne tussen deze gebeurtenissen is er juist, doordat deze golven de afstanden overbruggen tussen de verschillende continenten..!

Dus wat hier in gevaar was en is, is niet alléén IJsland, maar IJsland had een waarschuwingsignaal afgegeven. Het tot rust komen van deze twee vulkanen is erg belangrijk. Er zijn veel mensen die de mogelijkheden hebben om de activiteiten IN de Aarde te veranderen, door hun intenties en ook hun helende capaciteiten worden ‘getriggered’ door intentie. En dát is precies wat er de laatste keer is gebeurd..

Er zijn mensen die hun intenties gebruikt hebben, naar voren zijn gekomen, met de wens om deze situatie te helen. En dat is vervolgens gebeurd! Zij zijn via hun intenties en focus lava onder de vulkanen laten wegstromen, deze zijn hierdoor gekalmeerd, zij zullen tot rust komen en mensen zullen dit incident vergeten, als de dagen passeren.

Maar ik kom naar voren met dit bericht, om jullie te laten weten dat jullie allemáál herders zijn van deze planeet. Want het is jullie INTENTIE die ervoor kan zorgen dat er samenwerking ontstaat en heling en een gevoel van stabiliteit in gebieden die niet stabiel lijken te zijn. Aldus, ook al gaat dit specifieke incident voorbij en zullen mensen die zelfs direct bedreigt zijn door deze uitbarstingen, het hele verhaal vergeten, is het voor mij tóch een belangrijk bericht om jullie te vertellen en in je bewustzijn te brengen, dat jullie herders zijn voor de planeet.

Als je een probleem ziet, gebruik dan je intenties en je focus, op individuele basis of als groep. Ook al zijn er giftige stoffen geplaatst in de wateren, wanneer groepen samenkomen, hebben zij de mogelijkheid om door intenties én door het samenwerken met de diepe kennis die in hun Zielen ligt opgeslagen, door intuïtie, om zoveel te veranderen op deze planeet.

Kijk om je heen, nadat je deze boodschap hebt gelezen, laat je intuïtie je leiden naar die plekken die jij wilt helen op deze thuisplaneet. Het kan gewoon iets kleins zijn. Het kan iets groots zijn, maar ieder van jullie heeft de kansen om bij te dragen, zeker als je wenst om meer in lijn te werken met de gezondheid van deze planeet. Roep me rustig aan, ‘Gaia’, dan zal ik er zijn en met je werken, en zal ik je vertellen wat gedaan dient te worden. En hiervoor, als je dit wilt doen, zal ik je erg dankbaar zijn.”

Boodschap ontvangen via Carolyn Evers.

Als je naar deze boodschap zou willen luisteren, klik dan HIER.

Blessings,
Joy, Love and Peace,

Richard Presser

~~~~~~~~~~

Voor een uitermate goede uitleg over het vulkanisme, waar hierboven over gesproken wordt, zie deze link HIER.

* * * * * *

Voor onze YouTube videos, kijk HIER

Cosmic Connections (International) Ltd
Room 1006, 10/F., 113-115 Argyle Street,
Mongkok, Kowloon, Hong Kong

~~~~~~~~~~~~~~

If you wish to learn how to how to communicate with Father God or Mother God or Gaia, or indeed any other being outside of this veiled consciousness, or you wish to clear all of your negative karmic past in preparation for Ascension, join us for a soul healing session – http://metatronminutes.com/archangel_metatron_readings.html . These are conducted over the phone, so they are available to anyone, anywhere.

If you know of someone who wants to begin to receive these messages, have them go to www.the2012countdown.com and register at the bottom of any page.

Also, if you wish to receive these messages from the very beginning, click on CosmicConnections-509119@autocontactor.com and send off the email that opens. Please do not include a message as this email will not be replied to.

~~~~~~~~~~~~~~

47 gedachten over “Boodschap van GAIA over vulkanisch IJsland en jou.

  1. @Gait,

   Mythologie en deze geschiedschrijving der aarde is opgetekend uit beeldspraak! het is het scheppingsverhaal van aarde en kosmos. Ik raad je aan de benamingen en verhaallijn niet letterlijk te nemen maar in gedachte voor je te zien in realiteit….vele verhaallijnen over de schepping van het heelal en de aarde daartussen komt vaak neer op eenzelfde vertelling hoe eigelijk bepaalde planeten in aanraking met elkaar zijn gekomen of hoe een sterrenkolonie haar lichten door het heelal heeft gesschoten! Gaia is de benaming voor de planeet aarde, net als de naam terra en het de symbolische godinnennaam draagt als zijnde het vrouwelijke ( de aarde is vrouwelijk… zij geeft en brengt voort..etc.etc. ) dat is mijn idee/conclusie erover en hoe meer je erover leest komt de strekking in vele gedachtegangen op hetzelfde neer!

   mvdg Léon

 1. Ik roep alle positief denkende mensen op, om elke avond bij zonsondergang te denken aan de enorme milieuramp die plaatsvindt. Laten we Gaia vragen om ter plaatse een kleine aardbeving te laten gebeuren, waardoor het gat zal worden gedicht.Met vele liefdevolle gedachten moet dat lukken!
  Ik begin daar vanavond mee en hoop jij ook. De kracht van onze gedachten is zoooo sterk.
  Peter

  1. Bel CarGlass ff, sterretje erh gaatje is dan zo gedicht.

   Kreeg ook al paar keer zo’n mailtje binnen, gedachten kuennen wel krachten zijn maar niet alles is mogelijk in de natuur daarvoor zijn sommige krachten veel sterker dan de mens dat aan kunt, of keren we massaal terug op bijgeloof dat we offeringen moetn gaan doen aan de Goden van welleer ?

  2. tja Paul we gaan terug naar de maya’s misschien moeten we wel iemand in de vulkaan gooien om Gaia weer rustig te krijgen.

   Het Geloof

   Het geloof speelde een grote rol in het leven van de Maya en hun ceremonies bestonden uit veel muziek en dans. Ze geloofden dat het leven werd geregeld door de Goden, die hen alles gaven, van gewassen tot een goede gezondheid en regen.

   Ze geloofden ook dat de mens was ontstaan uit maïs. Hun belangrijkste God was Itzamná, die de oorspronkelijke maker en meester was van vuur. De Maya aanbeden ook de Gevederde Slang die zij kenden als “Kukulcán” en de Azteken kende deze als “Quetzalcóatl”. De god van de regen was Chac.

   Om hun goden tevreden te houden vastten ze en offerden ze voedsel of voorwerpen, hoewel de Maya’s later in hun geschiedenis ook mensenoffers brachten, waarschijnlijk beïnvloed door andere culturen. Ze geloofden dat hun goden mensenoffers nodig hadden. Eén manier van offeren was om hun slachtoffers door openingen, die cenotes werden genoemd, in diepe ondergrondse rivieren te gooien, samen met offers van koper, goud en jade. Ze geloofden dat het hierdoor zou gaan regenen.

   Een andere manier om hun goden te plezieren was om zichzelf te offeren, door bepaalde delen van het lichaam te laten bloeden, zoals te zien is op de muurschildering in Bonampak. Ze dachten dat hun eigen bloed het beste was dat ze konden geven. Om zichzelf te laten bloeden gebruikten ze messen van obsidiaan, puntige botten en haaientanden om hun tong, oren of penis mee te doorboren.

  1. Misschien heeft het WTK team wel een journalist ter plaatse nodig, misschien wat voor us Gait, kunnen we zien hoe heet het er in realtime in de sneeuw er aan toe gaat.

   En als het weer mee zit, leggen we opnieuw heel Europa lam aan vliegverkeer en aan Euro’s.

   Heb er wel zin in om iets voor wtk ter plaatse te gaan verkennen ‘if its true’.

  2. heel goed Paul lijkt me leuk ik heb altijd al op ijsland willen kijken, wie weet nog in de toekomst !!

 2. Als vulkanen de ademhalingsorganen zijn van Moeder Aarde en wij door intenties deze ‘uitbarstingen’ willen gaan beletten dan doen we volgens mij net het tegenovergestelde want door zo een onbewuste intenties, alhoewel met goede bedoelingen, zou Moeder Aarde stikken maar dat is immer niet mogelijk. Zij moet en zal adem halen en daar hebben wij niets over te zeggen.

  Wat zegt Liefdesband.nl hierover:

  Dat elk nadeel ook een voordeel kent, blijkt wel bij de vulkaanuitbarsting in IJsland.
  De natuur en indirect ook de mens profiteren van de enorme hoeveelheid vulkanische as die gaat neerdwarrelen door de vulkaanuitbarsting in IJsland. In de as zitten namelijk veel mineralen en sporenelementen, essentiële en onmisbare bouwstenen voor het leven op aarde.
  De mens heeft in beperkte mate dus ook voordeel bij een vulkaanuitbarsting.
  Sporenelementen zijn o.a. koper, ijzer, kobalt, mangaan en selenium. Die komen samen met mineralen in het oppervlaktewater terecht.
  Daar lossen ze op en vormen voeding voor plankton en hogere organismen. Mensen krijgen onmisbare sporenelementen binnen via hun voeding.
  Een dun laagje as maakt de grond vruchtbaar, maar een dikkere laag verstikt de bodem. Daarentegen is de aarde die bedekt is geweest met lava uitermate vruchtbaar.
  Dit bewijst maar weer eens, dat — hoe hoog de temperatuur ook is — er altijd leven in voorkomt.

  1. Ik ben het met je eens Kevin, maar dat neemt niet weg dat wij bewust onze aandacht naar de aarde kunnen laten stromen.
   Doen we toch wel, maar met de goede intentie kan het geen kwaad. Verbonden zijn met de aarde houdt je tegelijkertijd in je basis en kun je beter met angsten omgaan.

 3. Ik doe mee met me verbinden met de aarde en toe te laten wat er gebeuren moet. Wat jullie daarvan denken moeten jullie zelf weten en ik ben niet van plan om me te verantwoorden. Mijn intentie daar gaat het om.
  Ik denk echt niet dat ik ook maar iets in te brengen heb in de natuurkrachten, maar ik vorm er wel een onderdeel van.
  Zeker als vrouw, want mijn vulkaan kan ook behoorlijk gaan spuwen als het in de buitenwereld te gek wordt.
  Helaas zijn er nog maar weinig vrouwen die zich verbonden voelen met moeder aarde. Ze proberen allemaal man te worden in deze maatschappij en verraden hun aard om maar in de smaak te vallen. Jammer.

  1. Ho stop Riet,
   je doelt op mij?
   voor mij bestaan er geen mannen en vrouwen,maar mensen Riet.
   Soms moet je nog om iets kunnen lachen…… Als jij het ziet als een veroordeling,dan vind ik dat jammer,want dat was niet de intentie Riet.

   groetjes
   Lianne

  2. Je hebt gelijk Lianne, er bestaan enkel mensen en vulkanen en draken, die laatste zijn ook heel goed in spuwen, roken en zich als repetilian te gedragen.

   – Met een draak bedoel ik alleen van die lastige prikkelbare schoonmoeders in kwestie –

  3. Gedachten met positieve intenties zijn scheppende krachten.
   Denk daar niet te min over, Riet. Ook al in deze tijd.
   Top, dat je meedoet! Wie volgt?

  1. Om de hoop Janee dat het geen 2de mythologische wereld gaat worden, ipv goden, goddelijke Euro’s.

  2. God van Liefde waar bent u in dit hele verhaal we zijn toch niet overgeleverd aan de goden.

 4. @ Lianne,

  Nee hoor Lianne, heeft niets met jou te maken. Maar ik weet dat heel veel vrouwen nog steeds zichzelf niet durven zijn.
  Dat er doorgegeven patronen zijn vanuit de tijd dat het levensgevaarlijk was om verbonden te zijn met de natuur omdat dit heel onpeilbaar is en vrouwen magische krachten hadden die door de kerk als duivels werden beschouwd en
  daardoor leeft het in het onderbewustzijn van de vrouw nog veel angst om verbrand of vermoord te worden.
  Het is dus veel algemener en niet persoonlijk bedoelt Lianne. Het is niet mijn manier om steken onder water te geven, ik zal je dan persoonlijk benaderen zodat je kunt reageren.
  Daarbij komt dat het voor mij ook om mensen gaat , maar er ligt toch verschil in de vrouwelijke psyche en de mannelijke psyche voor mijn gevoel.
  Ik heb even gekeken wat je bedoelde met humor, want dat begreep ik niet, maar ik heb jouw reactie helemaal niet gelezen. Ik steek vaak zat de gek met mezelf en waar ik mee bezig ben en voel me echt niet aangevallen hoor.
  Het was echt een reactie op de vraag van iemand waar ik geen zin heb om op te antwoorden.
  liefs
  Riet

  1. Riet,

   Okee…. ik ben namelijk niet zo van de conflicten. Ik dacht dat ik je beledigd had.Ik moet ook niet zoveel denken hahahhahah.
   Da’s dan weer helder voor mij.
   Dank je!

   groetjes♥
   Lianne

 5. Deze hele wereld is een resultaat van oorzaak en gevolg. Het is allemaal door onszelf voortgebracht. We zijn er zelf de oorzaak van. Hoe zou de wereld er uit zien of zich voort bewegen als er geen mensen meer zijn? Zou er nog wel een wereld zijn? De huidige wereld komt voort door het karma van de mensen.

  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.

  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.

  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.

  Namaste.

 6. Ik vind dit echt zo een stuk dat geschreven is door mens. Door mens voor wie het niet confortable is dat de aarde vuur spuugt. Als je echt verbonden bent met aarde, dan weet je dat op zijn tijd vuur spugen echt heel gezond is.

  Voor de mens is het niet confortable, niet handig en niet leuk, want wij moeten zo nodig. Wij moeten zo nodig vliegen en zo. Toegegeven het is niet leuk gestrand te zijn in een of ander ver oord, maar laten we eerlijk zijn. De aarde heeft altijd vulcaan uitbarstingen gehad. Dat hoort gewoon bij de aarde, maar nu, ligt het gewoon aan ons, want wij moeten zo nodig de aarde temmen. Doe toch een keer normaal! Aarde is een lava massa en dat is mooi! Als aarde vuur aan het spugen is, dan hoort het gewoon bij. Niets vreemds aan en je hoeft het niet te temmen. Er zijn genoeg reden waarom de aarde vuur zou spugen en wij hoeven het niet te temmen. Laat maar spugen, laat maar knallen. als je mens bent, verhuis dan voor je eigen veiligheid. Maar alstublieft houdt een keer op om de aarde te temmen. Laat maar spugen, knallen, leven! Ook al is het niet handig voor ons eigen ego’s en economie etc.

  Aarde is een levend wezen, wezen van vuur en vlammen!

  Geniet van de aarde in al haar verschijnselen!

  en mocht je dapper genoeg zijn, laat maar knallen, je eigen innerlijk vuur, je eigen compasie! Vuur kan destructief zijn, maar als je vuur en vlammen kent dan weet je dat vuur en vlammen compassie zijn, die niet per se eng zijn en getemd moeten worden.

  Gewoon even niet vliegen, maar beminnen!

  1. ea goed verwoord. Ik probeer al lange tijd de juiste woorden te vinden over de in mijn ogen onbegrijpelijke betekenis die aan vulkaanuitbarstingen worden gegeven in deze tijd. Vulkaanuibarstingen zijn er altijd al geweest.

   Een aantal jaar geleden ben ik in ecuador geweest, in Quito. Niet ver van Quito ligt de vulkaan met de naam cotopaxi. Deze vulkaan heeft een uibarstingspatroon van eens in de 150 jaar. de laatste keer was ergens in de jaren 70 van de negentiende eeuw, het zit er weer aan te komen en uitgaande op de 150 jaar cyclus zeer snel . Quito ligt zeer ongunstig bij een uitbarsting. Waarschijnlijk zal de halve miljoenen stad worden weggevaagd.

   Zit daar dan een hogere betekenis achter? Ik zou zeggen nee, dat is de cyclus van deze vulkaan waarop soms een klok gelijk gezet kan worden en soms niet. Dat wij een miljoenenstad bij deze vulkaan hebben gebouwd was onze keus, zoals het ook onze keus is te wonen in een land dat grotendeels onder zeeniveau ligt.

   Die andere grote vulkaan (ben ff de naam kwijt) die op ijsland ligt en die vaak uitbarst na de vulkaan met de onuitspreekbare naam is ook 80 jaar geleden al eens uitgebarsten, niet raar als dat weer gebeurd. Alles is cyclisch…

   Er valt idd niets te temmen, loslaten en accepteren is hier het hoogst haalbare, al die pogingen hier iets hogers aan te verbinden zit m.i. vast aan diep gewortelde angst en het EGO die dit maakbaar wil maken.

  2. Grappig Burke, je doet precies wat hier niet bedoeld wordt. Het woord ‘hoger’ gebruik je, om aan te geven dat er ‘iets’ onbegrijpelijks, onvatbaars, o.i.d. in zit.. Het gaat er nu juist om, om te AARDEN.
   Niks hogers..!! Begrijp dat eens. Het IS gewoon onze Aarde die een bewustzijn heeft, dat HEEL AARDS met ons kan communiceren.
   Heb je je weleens verdiept in het werk van Ir. Hans Andeweg bijvoorbeeld. Deze man wordt heel goed betaald door instellingen en overheidsdiensten om hele natuurgebieden, bossen etc., te helen. Gewoon door met het bewustzijn in contact te treden. Klik hier voor een pdf met zijn werk. http://www.ecotherapie.org/Nederlands/pdf/Folder_grondextra.pdf

   Malle mensen spreken dan over ‘idioten die praten met bomen’. Respectloos. Probeer het zelf eens. Het is niks ‘hogers’… NOGMAALS.. Spiritualiteit is AARDS!! Spiritualiteit die niet met de Aarde is verbonden, is zweverij.

  3. Hoi EA,
   Wat een gepassioneerd comment geweldig prachtig.
   Dank je.

  4. Ben het helemaal met je eens.
   Maar het zou goed zijn dat de mens zich weer met de aarde verbond. Want die basis is de mens volkomen kwijt en alles in deze maatschappij werkt er ook aan mee. Om te weten wat wij mens hier te doen hebben zal onze aarde gericht dienen te zijn op de aarde en de aardse krachten. Geen mens kan de aarde temmen, maar wij kunnen wel met haar samenwerken.
   Vele mensen hebben hun blik naar boven gericht en hebben geen basis meer om op te staan omdat alles wat natuurlijk is als belachelijk wordt beschouwd. Zo zijn we machteloos en een speelbal voor allerlei krachten in ons en om ons heen. Laat maar vuur spuwen, doe ik ook als het nodig is,
   Laat maar grommen en rommelen, doe ik ook als het nodig is.
   Maar voor vervuiling en wreedheid en het telkens doorbreken van de balans in de natuur waar wij als mens een handje in hebben zou het niet verkeerd zijn om daar ter compensatie onze liefdevolle kracht heen te zenden. Misschien hebben we als we samen werken met de krachten van de natuur wel veel meer in te brengen dan we denken. Dit zijn waarschijnlijk weer Indianenverhalen, maar ik voel me daar heel erg door aangesproken. Je kunt er veel van leren.

  5. @Guido,

   Niets mals is mij te gek, ik mag graag out of the box denken en handelen. Zowel zweverig als aards, hoog als laag. Ik mag graag twijfelen en wil nergens stellig in zijn. Alleen ik zie niet in waarom dit allemaal met deze tijd gekoppeld moet worden, alsof alles NU samen moet komen. Dat is voor mij de ULTIEME twijfel, geen twijfel mogelijk, al die voorgewende stelligheid, daar heb ik niks mee. Alleen onze bron is vrij van twijfel. Ook bomen en vulkaan knuffelen mag thuis horen op elk door ons gekozen moment.

  6. @Burke: mooi gesproken, hoewel ik daar ook nog weleens aan twijfel. Wie kan bewijzen bijv. dat Irene, ‘Irene’ heet..?

  7. @ Guido

   Vulkanen werken altijd met iets ‘hogers’, anders zou men in Europa nooit het vliegverkeer plat leggen door uitgespuwde gassen, stenen, lava en as natuurlijk.
   Idem hoe activer de vulkaan van uit de aarde is hoe hoger hij wordt in je achtertuintje.

 7. @ Guido,

  Wat geef jij de laatste tijd een mooie waardevolle toevoegingen. Ik ben het voor de verandering weer eens helemaal met je eens en bedankt voor het pdf.
  groetjes

 8. @PeterG,

  Ik ben het helemaal met je eens. Er is op dit moment een van de grootst mogelijke rampen gaande, veroorzaakt door de mens.
  De olie die met tonnen de Golf van Mexico instroomt.
  Laten we met z’n allen de intentie sturen dat dit goed komt, dat de wond in de aarde heelt.

  1. van velen die zich gedragen als een virus, ben ik gewoon een rus. Ik ben echt immuumsysteem van de aarde! Dat is echt zo! Nog voor de oorlog in Irag stond ik op en nu mag ik helemaal opstaan! Fijn, dank voor om mij te herrinneren, ik ben het echt, immuumsysteem van de aarde!

 9. Ik kijk hier niet van op. Als je iedere keer klappen krijgt sla je een keer terug en hard. De aarde heeft door de westerse consumptiecultuur veel klappen gekregen. Een paar voorbeelden; vervuiling van water, lucht, bodem, ether, ontbossing die de zuurstofbalans verpest, atoomproeven, oorlog voeren, gaten graven voor delfstoffen, erosie, overbevissing, vernietiging van oude culturen die met de aarde samenleefden in plaats van de aarde leeg te roven enzovoort enzovoort.

  1. helemaal me eens , laten we net als de oude culturen , de maya’s bv een paar mensen offeren aan de vulkaan !! om hem gunstig te stemmen !!

 10. Het is gewoon de natuur,sneeuw en ijs hebben nog nooit
  een vulkaan tegen gehouden en kijk naar de geschiedenis van
  IJsland,het komt daar regelmatig voor even het “geheugen gat”
  uitdiepen.
  Wat de vulkaan betreft niets aan de hand.

  groet
  Maup

 11. Te veel vulkaan as op gesnoven, dit artikel gaat mij te ver hoor….
  het is SHIVA die de aarde gemaakt heeft en haar onaangekondigd weer zal vernietigen….
  daar ken ik me boos om maken als balkende een scheet laat denk je dan ook niet dat er een gas ramp komt DROOM heel fijn verder….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.