Advertentie

De batterij die zichzélf oplaadt..


Oplaadbare batterijen die zichzèlf opladen, wat een schitterend idee! Door een omhulsel/verpakking die zonnecellen bevat is dat mogelijk. Zet deze batterijen, wanneer ze leeg zijn, gewoon in de zon, zodat ze ‘zichzelf’ weer opladen.

Dit idee kwam van de getalenteerde ontwerper Knut Karlsen toen hij een doos oude batterijen zag staan. Hij ging aan de slag met een soort zonnecel folie en slaagde erin zijn idee te realiseren. Het zijn natuurlijk nog wel experimentele modellen, maar het idee is geboren en het wachten is nu op een commerciële uitvoering. Het is natuurlijk een schitterend idee om batterijen zichzelf te laten opladen, zodat je ook geen dure opladers nodig hebt.

Het hele idee is gebaseerd op de nieuwe zonnecel folie die zo flexibel is, dat je hem dus om een batterij kunt buigen. Deze folie is trouwens steeds goedkoper aan het worden en wordt al machinaal geproduceerd. Het proces om deze folie te maken, kun je zelfs al vergelijken met het drukken van papier, zo eenvoudig gaat dit al!

Misschien is het nodig bij commerciële productie van deze batterijen een kleine chip in te bouwen,  die het opladen aanstuurt en een signaal afgeeft, wanneer de batterijen vol zijn. Maar idee is geboren en het wachten is nu op een batterijenfabrikant die dit idee ten uitvoer gaat brengen.

Hier zie je hoe Knut te werk is gegaan met zijn experimentele, zichzelf oplaadbare batterijen. Klik op de links hier en hier om de achtergronden van zijn idee te bekijken.

solar-folie-uitpakken1Knut bestelde speciale, hooggevoelige en flexibele solarfolie.

Hij knipte de solarfolie op maat en plakte deze om de batterijen.

solarbatterijen-in-productie1

solarbatterijen-klaar1En klaar was Knut..!

18 gedachten over “De batterij die zichzélf oplaadt..

 1. Een interresant artikel met een interresant idee!

  Ik heb echter nog twee vraagjes:

  1- Waar kun je ‘solar folie’ bestellen?

  2- Was het niet gevaarlijk om batterijen in de zon te zetten?

 2. zonnefolie zit vol gif,
  de aanmaak zorgt voor behoorlijk wat cee-o-twee,
  maar dat is dan weer een goede zaak:
  de aarde overal warmer zal op dat moment minder dure energie vragen,
  en waar er land zal overstromen komen er ook massa’s land van onder het ijs piepen (groenland, siberië, enz.)
  en,
  het is ondertussen zo goed als zeker dat die kleine “folies” een omgekeerd effekt hebben
  (zie : http://www.lowtech.be):
  meer vervuiling, meer cee-0-2
  doen dus !

  maar wat ik mij nu afvraag, hoe werkt dat,
  want die foto’s tonen wel een klever en een summiere verbinding, maar wat is het resultaat ?
  (en hoe moet het)

 3. interessant zeker maar een hele kleine druppel op een gloeiende plaat als het werkt

  ik vind het opvallend dat er zoveel van dergelijke iniatiefen van de grond komen en allemaal hebben ze 1 ding gemeen het haalt gewoon niet aan op het geheel en als je het mij vraagd is dat ook de reden dat er steeds weer dergelijke (kleine) dingen naar buiten komen want alle ideeën die wel een echte inpact kunnen brengen worden systematisch weggewerkt

  zelfde met de zogenaamd schone auto op electriciteit ook zon illusie er word bij het produceren zoveel rotzooi gebruikt die we eerst niet nodig hadden (bvb al die batterijen en hun chemicalien) enz enz

  vrije energie kan wel en is er ook wel maar wat hier speelt is dat jij dan geen klant meer kunt zijn een logisch gevolg van vrije energie natuurlijk en daarom komen alleen die iniatiefen naar voren waarmee bedrijven jou nog steeds een poot kunnen uitdraaien

  nog een paar iniatiefen die wel alvast kunnen bijdragen zijn denk ik de wave plant een simpel te maken en ook erg goedkope manier om energie uit de golven van de zee te halen (de uitvinder ervan heeft dit idee gratis online gezet in de hoop dat iemand het oppikt, van de man zelf weet ik niet zeker of hij nog leeft ik geloof het niet hij had tegenstanders)

  en dan is daar nog de geet, een idee waarmee je een auto kan ombouwen om op 90% water of andere vloeistof te rijden (ook allemaal gratis te vinden online)

  maar ook dit haalt uiteindelijk niet in zoverre aan dat je het een oplossing mag noemen in mijn opinie zal er opheldering moeten komen omtrend alles met ufo’s en vandaaruit zullen er genoeg werkbare ideeen zijn omtrend ook energie

 4. @guido ik neem aan dat je het over dat brandende water artikel hebt, ik bedoel iets anders ik zal eens kijken of ik het nog kan terugvinden (tot dusver nog niet)

  en zo niet heb ik het artikel nog wel op me hyves, had gelijk al een gevoel dat dat gewist zou worden van internet

  vriendelijke groet

 5. Hallo, ik hoop dat de uitvinder deze commentaar nog leest…
  Met Het Beste Idee van Nederland (sbs6) kwam vandaag een jongetje presenteren met hetzelfde idee, misschien moet je sbs6 bellen om te zeggen dat je dit al hebt uitgevonden.

  Of je hebt er nog geen patent opgevraagd, ik weet zelf niet hoe dit soort dingen werken…(ben pas 15)

  Just in case.

 6. @ 25-10-09

  Het was de zoon van de uitvinder die debuut maakte, een kind is veel meer in waarde als een volwassene dat doet, men keurt het produkt dan zo af waardoor een korte tijd later het toch op de markt verschijnt.
  Door een kind te gebruiken kan je een afleidings techniek hanteren die men maar niet zomaar even afpakt.
  Zou het ook doen met mijn eigen zoon.

 7. om eerlijk te zijn vind ik het eigenlijk niet echt kunnen om hier een kind voor te gebruiken, stel dat het niet het beste duurzame idee van nederland zou worden, komt zoiets dan wellicht later so wie so op de markt en is het gewoonweg een goed duurzaam product…een batterij dat men via een ’solar folie’ hergebruikt

  Dit soort techniek is er vrijwel al, Nulpuntenergie, toch moet men eerst bewijs hebben eerste zien en dan geloven!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.