Advertentie

‘De beerput van de farmacy moet open’..


Oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet bij Eva Jinek op de bank
13 01 2013: Oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet bij Eva Jinek op de bank

x

‘De beerput van de farmacy moet open’..

2013 WantToKnow.nl

x
“De beerput moet open”, dat zei Gerdi Verbeet vanochtend in het WNL-programma ‘Eva Jinek op Zondag’.  Ze reageerde op uitlatingen die letselschadeadvocaat Yme Drost gisteren deed op zijn website. Hij stelt bewijs te hebben dat veel patiënten van de voormalige Enschedese neuroloog Jansen Steur, zónder het te weten, meededen aan experimenten met medicijnen..! Een nieuw hoofdstuk in het horrorboek van de gewraakte neuroloog. Mr. Yme Drost pleit voor een onderzoek naar de rol van de farmaceutische industrie. En dat doet Gerdi Verbeet dus nu ook..!

De 0ud-Tweede Kamervoorzitter en voorzitter van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, mevrouw Gerdi Verbeet maakt zich ernstige zorgen “dat de farmaceutische industrie gebruik maakt van mensen als Ernst Jansen Steur”. Verbeet vindt dat de farmaceutische industrie openheid dient te geven over wat voor onderzoeken ze doen, hoe deze industrie die onderzoeken financiert en wie daarvoor worden gebruikt.

“Transparantie is de enige manier waarop je hiermee om kunt gaan.

De beerput moet absoluut open.”-

Gerdi Verbeet.

Verbeet laat zich uiterst diplomatiek uit, over de Inspectie voor de Gezondheidszorg.. Maar de boodschap is duidelijk..! Verbeet noemt het ‘heel onverstandig’ dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg tientallen deals met artsen heeft gemaakt over hun uitschrijving in ruil voor het afzien van een tuchtklacht. Ze wees erop dat de patiënten die het slachtoffer zijn hier geen enkele rol in spelen. Ook met Ernst J.S. werd in 2009 zo’n vage afspraak gemaakt, want later kon hij hierdoor ongehinderd weer aan de slag in Duitsland. Wel noemde Verbeet het positief dat dit nu naar buiten komt, een schrale troost wellicht. “Maar het negatieve is dat dit het vertrouwen in artsen schaadt en dat is weer slecht voor de medicatietrouw.”

 

22 gedachten over “‘De beerput van de farmacy moet open’..

 1. Belangrijk te weten dat de farmareuzen enorm veel macht hebben en ons al jaren misleiden.
  Alle onderzoeken van Freud werden betaald door de farmacie, hij was niet voor niets een voorstander van het gebruik van narcotica.
  De middelen die kids voorgeschreven krijgen zijn gerelateerd aan cocaïne, mooie site is die van Fernand Haesbrouck die zich inzet voor duidelijkheid: http://www.adhdfraude.net/blog/
  Die zooi wordt te snel voorgeschreven door onbekwame lieden: ze zijn bekwaam in het vullen van hun portemonnee

  1. Maar hoe spreek je dan ouders van ADHD kinderen hierover aan? Hoe kun je ze helpen?

   Ik ken mensen die ook wel weten dat pillen niet ok zijn, maar na een weekje Ritalin is de situatie thuis eindelijk, na jaren weer normaal. Iedereen kan ademhalen, ontspannen, het is een wereld van verschil…

   Tamelijk arrogant om Haesbroeck op ze af te sturen, ookal vermoed ik dat ie hartstikke gelijk heeft.

  2. Verwijzen naar deze (direct uit te proberen) informatie, Joris : Recent werd in het bekende Britse medische tijdschrift the Lancet, door Nederlandse onderzoekers de uitkomst gepubliceerd van het effect van voeding op het gedrag van kinderen met ADHD. In deze zogenoemde INCA studie is aan een groep kinderen een speciaal dieet gegeven, bestaande uit rijst, groente, wit vlees, water en peren. Een andere groep kinderen, die de controlegroep vormden, had geen speciaal dieet gekregen.

   Bij ongeveer ¾ van de kinderen in de dieetgroep verbeterden de klachten van ADHD aanzienlijk.

   Het betrof kinderen met beide vormen van ADHD. Dus zowel bij kinderen waarbij er hyperactiviteit en impulsiviteit, met concentratieproblemen voorkwam, als bij kinderen met alleen concentratieproblemen was er verbetering te zien wanneer zij het dieet gebruikten.

   De onderzoekers stellen dat het de moeite loont om nadat de diagnose ADHD is gesteld, alvorens met medicijnen en gedragstherapie te beginnen, eerst uit te zoeken wat het effect is van dieetmaatregelen.

   http://www.mijnkinderarts.nl/nieuws/dieet-kan-helpen-bij-adhd.htm

   En deze : http://www.adhdenvoeding.nl/pelsser-voeding-en-gedrag-dieet/

   En de ‘6 weken-test’ zonder aspartaam, e-nummers, dect-telefoon, mobieltje, enz. en dan het verschil zien…

  3. Eerder arrogant dat ouders met kinderen met kind-symptomen niet de hand in eigen boezem steken en zelf aan de slag gaan…. met goede voeding zonder al die kunstmatige voedselvuller, wekelijkse sportlessen etc etc…. Het is allemaal gemakzucht, want …. geen tijd …. geen zin ….. moe. Dat is geen instelling als je aan kinderen begint. Daar moet je in investeren.

  4. En dus kinderen ook zeker niet naar de kindercrèche laten gaan, @Mascotte: staatsopvoeding. Kinderen ervaren het lichaam van hun moeder nog als het eigen lichaam, … tot zo´n 8 à 9 maanden; zo is door de wetenschap vastgesteld!
   Een kind mag blijkbaar van baby-zijn af aan, niet meer ervaren wat het is om een band te hebben! We moeten allemaal op ons zelf teruggeworpen worden! Dat kan echter alleen maar, wanneer je volwassen bent geworden en een redelijk harmonieuze, evenwichtige opvoeding hebt gehad.

  5. @mascotte,

   Jij hebt dit natuurlijk allemaal voor je kinderen al toegepast, of wacht je hebt nog geen kinderen????

   Deze toon helpt ouders niet. Steek eens een helpende hand toe i.p.v. ze nog verder in de put te trappen. Dat laatste is namelijk makkelijk en goedkoop en gaat voorbij een heleboel nuances. je ego wordt er weer wel door gestreeld, dat dan weer wel.

  6. @ Burke: exact. Ik overweeg zeker de links van Ellen door te sturen. (@Ellen : dankje) Maar ik zit redelijk wat op internet en kan ook veel zelf vinden. Over straling bijv. check ik vaak http://www.stopumts.nl en een stuk of tien andere sites. Ook dat heeft invloed, zoals Ellen ook schrijft. De jongen waarover ik hierboven begon is een digitale veelvraat (wellicht medeoorzaak en gevolg ineen). En uiteraard staat de wifi op school altijd aan. Scholen maken er zelfs reclame voor, zich niet bewust van wat het bio-initiative report er van zegt, en de Raad van Europa, en zelfs de WHO (‘mogelijk kankerverwekkend’).

   De ouders van die jongen leven behoorlijk bewust, eten biologisch, zijn spiritueel behoorlijk onderlegd en open, verwijzen anderen ook vaak naar alternatieve genezers etc.

   Ze kozen bewust en uit liefde voor hun kinderen, maar deze situatie is niet bewust gekozen.

   Mijn vraag draait er dus om hoe je als buitenstaander die ouders kunt steunen. Verwijten helpt in het geheel niet, in tegendeel is mijn vermoeden. Ik zou meer hebben aan echt goede adviezen rondom helpen/geholpen (willen) worden. Ben ervaringsdeskundige aan beide zijden van dit probleem overigens, vooral sinds mijn vrouw ziek werd en overleed aan alvleesklierkanker.

 2. nou ?? joris aten de mensen als eerste eens de kinderen minder te laten snoepen !! als zij eens wisten hoeveel naricheid daar in zat .dan hoefden ze niet meer met de kinderen naar een of andere psychiater.en hadden de kinderen zeker geen last van HDHD.en worden ze ook niet meer gek in het hoofd .dus mensen stop die fharma troep toe te dienen aan de kinderen en jullie zelf .
  en?? laat de natuur zijn werk doen niets mis mee .

 3. Er is veel meer aan de hand met de farmaceut, vaccinaties, onnodige medicatie etc etc, lees de sites, farma is maffia en macht, tesamen met de wapenindustrie een machtsblok waar veel geld in omgaat, lees worden wij wakker, en de artikelen die al gepubliceerd zijn, dit alles gaat om het grote geld. er vallen meer doden door medicatie dan in het verkeer of door terrorisme.

 4. nou wil die gertie verbeet wel dat de farma met de billen bloot gaat maar waarom heeft zij als voorzitster die alimitarus door laten gaan om ook haar hantekening op die lijst van daatkracht te zetten !ook zei is iemand met 2 gezichten als je het mij vraagt .

 5. Gerdi heeft werkelijk geen idee wat voor een smerige bende die farmaceutische industrie is. Als zij die beerput open wil is zij haar leven niet zeker.
  De farmaceutische industrie is almachtig, ze overstijgen het recht en kunnen hele regeringen platwalsen.
  Laat ze als eerste eens ophouden medicijnen geneesmiddelen te noemen, nu zijn er al mensen die dat zijn gaan geloven.
  Net zoals we moeten geloven dat vaccinaties veilig zijn. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als die waarheid eens boven tafel komt.

 6. ik wacht echt niet verder af en ben al een paar jaar bezig met mezelf grondig te informeren. want…. kennis is macht en die verspreid ik waar ik denk dat dit kan aanslaan. wat u die dit leest, kan doen? volg dezelfde weg en wapen uzelf om te beginnen met kennis. we hebben immers internet tegenwoordig en daar staat behalve veel onzin ook heel veel juiste info op! begin maar eens bij http://www.leefbewust.com en/of westonprice.nl u ontdekt vanzelf veel meer soortgelijke sites, allen opgezet vanuit het idee om met kennis de nu nog onwetende burger de ogen te openen. houdt maar in uw achterhoofd dat de waarheid in eerste instantie te ongeloofwaardig is om meteen te aanvaarden, maar u zult er uiteindelijk niet omheen kunnen!

  1. Het is en blijft moeilijk om vast te stellen wat goed voor je is. Dat blijkt ook uit een site als leefbewust.com, die ik een warm hart toedraag.
   Regelmatig stukken over de heilzame werking van vegetarisch eten, terwijl Mike Donkers, op diezelfde site en prof. Prescot juist terecht(?) pleiten voor meer dierlijke produkten. Grappig was een test in Het Parool over kaasfondue. De testers waren tot hun verbazing niet aangekomen. Precies zoals een Prescot stelt in het prima boek “Het verzwegen verhaal over kanker”

  2. ik kan dit verhaal geheel beamen, uit eigen ervaring. ook begrijp ik de verschillende standpunten nauwkeurig waardoor ik weet dat beide tegenstrijdig lijkende visies toch naast elkaar kunnen bestaan. overigens is Mike Donkers wat radicaler in zijn uitingen, hij gebruikt zijn eigen lichaam als “proefkonijn” voordat hij een stelling inneemt. Mike was vroeger vegetariër en is nu van het “jagerstype” een grotere tegentelling is niet denkbaar. Tot nu toe heb ik geen onjuiste gedachtes (vanuit mijn visie) kunnen waarnemen in dit kamp.

 7. Eigen ervaring (dit artikel schreef ik eind oktober 2012)
  Ik kreeg het verzoek om het artikel te plaatsen omdat verschillende mensen geïnteresseerd zouden zijn….in positief nieuws…een medische doorbraak.Ik probeer een brug te slaan tussen de wetenschap (waarnemer) metafysica (onderzoeker) en spiritualiteit (bovennatuurlijke krachten).
  Deze individuele doorbraak betekent voor de samenleving een doorgang naar vernieuwende menselijke mogelijkheden
  en is daarmee een doorbraak voor het geheel.
  2001 is mijn schildklier operatief verwijderd ivm de schildklierziekte Graves.
  Ik kreeg het schildklierhormoon thyrax voorgeschreven door de endocrinoloog.
  Bloedwaardes waren goed alleen ik voelde me niet goed.
  Na 2 jaar doorverwezen naar huisarts. In oktober 2007 gestopt met de thyrax.
  De huisarts was het hier niet mee eens. Zij vroeg naar de reden. Ik zei Ik hou van mezelf.
  3 maanden later bloed laten controleren kwam heel “toevallig” de endocrinoloog tegen.
  Hoe gaat met je. Ik ben gestopt met de Thyrax en laat nu mijn bloed prikken en verder gaat het uitstekend met me. Gestopt????
  Als je hebt laten meten laat je het mij dan weten …ja natuurlijk en het was okay
  Nu 2012 vijf jaar later een afspraak gemaakt met huisarts voor een verwijzing voor het prikken van de bloedwaardes. (ze had me 5 jaar niet meer gezien)
  Ik fiets naar het ziekenhuis en wie kwam ik in de fietsstalling tegen de endocrinoloog. (synchroniciteit)
  We lopen al kletsend het ziekenhuis binnen als je gemeten hebt mag ik dan kijken ja hoor…. Afgelopen maandag de uitslag de assistent van de huisarts belde de bloedwaardes waren okay.
  De huisarts zelf belde niet…jammer dat zegt iets van haar.
  Telefonisch gesprek met endocrinoloog die zei Ga zo door….
  Ik zei dank je wel dat jij mijn leermeester wilde zijn doordat jij mij hebt geopereerd kon ik deze ervaring op doen.
  Hij zei ik heb dit onbewust gedaan Ja en ik ben er voor jou om dit bewust te maken.
  NU weet ik dat de thyrax de boosdoener is er zit namelijk een blauwstofje in E131 waar ik allergische voor ben.
  2001 tot 2007 heb ik max.2 uur per nacht geslapen en had altijd buikpijn.
  Op de bijsluiter NU staan meer bijwerkingen als in 2001.

  2002 kreeg ik ook de oogziekte Graves en letterlijk en figuurlijk liep ik met mijn ziel op straat.
  Mijn ogen puilde helemaal uit. De ogen zijn de ziel van de mens .
  Ik ben gaan beseffen dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen gezondheid en dat de ziekte een betekenis heeft in mijn leven.
  Door onvoorwaardelijk van mijzelf te houden ben ik gaan leven vanuit de kern van mijn wezen en luisteren naar het (oer) gevoel Geen gemakkelijke weg maar wel DE WEG voor mij.
  Synchroniteiten zullen toenemen in de mate dat ik meer en meer op mezelf durf te vertrouwen.
  Deze intuïtief te herkennen en bewust te worden is een belangrijke wegwijzer op de weg naar mezelf.
  De verbondenheid met mezelf brengt me moeiteloos bij de te nemen stappen in mijn leven.
  Mijn innerlijke kompas wordt gaandeweg steeds zuiverder.
  Ieder mens doet het op zijn eigen(wijze).
  In het kort is dit mijn verhaal van chronisch ziek zijn naar preventie het welzijn van de mens NU leef ik vanuit mijn hart en ziel.
  Ik heb een feestje en dit wil ik graag met je vieren….bedankt voor het lezen van dit bericht. warme mail groet Mayke http://www.detuinkamer.org

  EN NU DE BEVESTIGING

  Eet ik bewust? Alles over Patentblauw (E131)
  maandag, 14 januari 2013 13:31 geplaatst in: http://www.niburu.nl
  Gezondheid

  Zonder E131 zien de kersen op je gebak er een beetje beige uit. Een stuk minder aantrekkelijk dan de paarsrode kleur die de fabrikant ze heeft gegeven.
  E131 of Patentblauw V is een donkerblauwe kleurstof die wordt gebruikt in voedselproducten. Daarnaast wordt E131 bij medisch onderzoek ingespoten om lymfevaten zichtbaar te maken.
  Alle additieven tussen E100 en E200 zijn kunstmatige of natuurlijke kleurstoffen. E131 zit in talloze producten waaronder textiel, papier, tabletten en cosmetica. Je vindt de kleurstof terug in puddingpoeder, vla, kersen op sap, limonadesiropen, fruitsnoep, chocoladesnoepjes, gebak, vieux, keelpastilles, yoghurtdrankjes, kroepoek, kauwgom, fruitcocktail op siroop en sauzen.
  Koolteer
  E131 is een koolteerkleurstof. Dergelijke kleurstoffen werden oorspronkelijk gewonnen uit koolteer, maar dat is vandaag de dag verboden voor voedselproducten. Dat wil niet zeggen dat de kleurstoffen geen componenten bevatten die zijn gewonnen uit koolteer of olieteer.
  E131 bestaat onder meer uit natrium- of calciumchloride en natrium- of calciumsulfaat, maar ook zware metalen zoals arseen, lood, koper en cadmium. Dit hoeft de voedselfabrikant niet te vermelden.
  Mensen kunnen overgevoelig raken voor E131 omdat ze regelmatig in aanraking komen met de stof. De meest heftige bijwerking van E131 is een anafylactische shock. Deze en andere bijwerkingen zoals jeuk en astma worden veroorzaakt door de histamine die in het lichaam vrijkomt na consumptie van E131. Histamine kan verschillende allergische reacties veroorzaken.
  Verboden
  Andere bijwerkingen die worden toegeschreven aan E131 zijn: oedeem, puntbloedingen, spierspasmen, hyperactiviteit, netelroos, eczeem, lage bloeddruk, misselijkheid en trillen. In landen als de Verenigde Staten, Noorwegen en Australië is E131 daarom verboden.
  Natuurlijke alternatieven voor E131 zijn het paarsrode anthocyanine (E163), bietenrood (E162), paarse wortel, rode fruitconcentraten en chlorofyl (E140). Een ander alternatief is de kittelbloem (Clitoria ternatea), een plant die in de tropen is te vinden.
  Opnieuw beoordelen
  Hoewel E131 formeel niet kankerverwekkend is, veroorzaakte inspuiting van de stof tumoren bij ratten. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid EFSA moet alle E-nummers die voor 2009 zijn goedgekeurd opnieuw beoordelen, maar dat is voor E131 nog niet gebeurd.
  Van de kleurstof moet 85 procent uit echte kleurstof bestaan. De overige 15 procent mag zware metalen zoals arseen, lood en kwik bevatten. Zelfs de variant aluminiumlak mag aan voedsel worden toegevoegd. Deze variant wordt gebruikt voor tabletten, cakes of kauwgom. Aluminium is in verband gebracht met ziektes als dementie.
  Bron: Foodwatch.nl

 8. Ik heb op mijn site altijd mensen een kans gegeven hun verhaal te doen omdat er niet 1 weg naar Rome is. Mike is de Weston Price route gegaan en Boele op dit moment de veggie road. Beide voelen zich prima dus wat is dan de waarheid. Wat me wel stoort is de negatieve reakties in beide kanten over de mensen die voor paleo of veggie kiezen. Ik kies voor de middenweg, meer plantaardig en beperk dierlijke voeding. Mede omdat mannen op een bepaalde leeftijd meer dan voldoende ijzer en koper in hun systeem hebben gestapeld en vaak urinezuur gaat spelen. Mijn ervaring is dat met name dierlijke eiwitten daarbij een rol spelen. Kan best zijn dat toxines de nieren flink verzwakt hebben zoals bij een amalgaam probleem waarbij kwik zich in de nieren afzet maar heb je dit soort klachten dan zeker de nieren een beetje helpen en niet nog meer belasten. Als ik dierlijk eet dan beperkt rood vlees, eigeel, wilde zalm en geklaarde boter. Als mensen claimen dat er maar 1 weg is dan moet je gaan uitkijken want men is zelf een dogma geworden. Dus kijk wat bij je past. Heb je klachten ga dan testen wat het kan veroorzaken. Bij de ene is dat een bepaald eiwit zoals gluten, eieren, vis, noten en bij de andere is dit nachtschade produkten. We zijn gelijkwaardig maar qua voeding toch vaak heel verschillend. Vaak ontstaan door een verkeerde basis, toxische belasting, antibiotica verstoringen in de darmflora of vaccinatie gevolgen. Zoek en gij zult vinden.

 9. Maar toch. Je hebt ouders die duidelijk plezier hebben in de aanwezigheid van hun kind(eren). En je hebt ouders waar de kinderen altijd maar bij hangen of achteraan hollen en grotendeels worden genegeerd. Het is gemakkelijk te oordelen over anderen, dat is waar. Maar het verschil is soms zo groot dat ik toch grote vraagtekens plaats bij sommige ouders. Ik vind ze niet arrogant maar vaak wel niet geschikt als vader of moeder. Het kind is tenslotte altijd de dupe als de dingen mis gaan tijdens het opgroeien. Ieder kind maakt wel eens mindere tijden mee. Maar met ouders die echt van ze houden en er altijd zijn voor hun kinderen is het leven veel beloftevoller dan voor die kinderen die zichzelf maar op moeten voeden. Wat de oorzaak ook is. Kinderen hebben recht op goede ouders.

  1. Ja Cozmic dat is idd ongelooflijk, dit is dé bijbel voor alle shrinks, orthopedagogen, hulpverleners…wereldwijd!! Ken het van mijn werk en je krijgt dan zo een afvinklijst met die je dan ‘beoordeeld’ vooral ook voor indicaties voor subsidies moet je met het dsm werken …in het nieuwe dsm V kan zelfs creativiteit en rustig al opvallend zijn. Tja, nu hoor ik dat het niet eens wetenschappelijk is…ik vond het sowieso altijd al suspect en gestuurd geforceerd, zeg maar ‘ziektes’ creëren om er geld aan te verdienen en ontwikkelingen binnen de samenleving te verdoezelen…vette matrix 🙁

  2. Het beste is om uit de klauwen te blijven van die kwakzalvers , zeker met dat EPD . Voor je het weet zit je in de zaak Vaatstra een moord te bekennen die je nooit hebt gepleegd .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.