Advertentie

De mysterieuze Akaija: universeel symbool uit de lichtwereld


Prachtige vorm &
symbool van de kosmische verbinding

x

– De Akaija –

x
2017 © WantToKnow.nl/.be
X

 

Wim Roskam en Marianne Achterdenbos

De vraag om de Akaija was al vroeg in Wim’s leven gekomen. Het symbool is namelijk ook een oplossing voor het ‘oud probleem’ waarmee hij al als kleine jongen al had geworsteld: hoe kan het dat een spiralend telefoonsnoer soms linksom en soms rechtsom draait in hetzelfde snoer? Ofwel: hoe kun je op een elegante manier een linksdraaiende spiraal veranderen in een rechtsdraaiende spiraal? Dus zonder een U-bocht te maken en zonder dat de lijnen elkaar kruisen.

Wim Roskam vond deze oplossing door te gaan spelen met ijzerdraadjes. Het symbool dat hij toen vond, hield hij tegen het licht, schetste het na en bracht het tenslotte in bladgoud aan op het schilderij ‘Aura Healer’, waarvan je de afbeelding dus hierboven ziet. Hij noemde het toen een ‘omkeersymbool’, omdat het de draairichting van de ‘knoop’ feitelijk omkeert.

Akaija en Bioresonantie
Hoe het kwam kwam het, maar op een gegeven moment, kwam het schilderij in de bioresonantiepraktijk van Marianne Agterdenbos te hangen. Zij is een van de therapeuten die Linda tijdens haar ziekte had behandeld. In 2005 ontdekte zij dat het Akaija-symbool een zeer handig hulpmiddel bleek in de therapiepraktijk die Marianne beoefende. Ze werd vaak geraadpleegd door patiënten met klachten die gerelateerd waren aan elektromagnetische straling en daarbij symptomen zoals chronische vermoeidheid en overgevoeligheid hadden. En laat dat nou precies dezelfde klachten zijn, waar ook Linda aan had geleden…!

Volgens de inzichten van de bioresonantie hebben zulke klachten in vaak te maken met een ‘elektronen-spin-inversie’: een verkeerd-om draaien van elektronen in relatie tot het omringende energieveld en de draairichting dáárvan. Het energieveld van de patiënt raakt hierdoor verzwakt en is niet meer voldoende in staat dit mens te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze invloeden zijn o.a. geuren en kleuren, maar ook kunstmatige energievelden zoals van elektrische apparaten, zoals draadloze telefoons.

Linda stond letterlijk en figuurlijk aan de basis van het ontstaan van de Akaija-vorm

Om zo’n elektronen-spin-inversie te neutraliseren had Marianne normaal gesproken een druppeltje bloed van de patiënt nodig, maar nu bleek het al te volstaan het ijzerdraad ‘omkeerobjectje’ in het behandelcircuit te plaatsen. Wim besloot daarop deze vorm in zilver te gaan maken, zodat mensen het om hun nek zouden kunnen hangen als sieraad. Toen ontdekten ze dat deze vorm bovendien in staat was om de drager ervan te beschermen tegen nieuwe spin-inversies! Collega’s van Marianne bevestigden hun bevindingen en vanaf dat moment besloot Wim permanent dit ‘omkeersymbooltje’ te gaan reproduceren.

De naam: Akaija, missionaris John Inglish en wiskundige Jim Alison..

Linda’s moeder stelde op een dag voor dat zij haar beschermengel zou vragen om een naam voor dit ‘omkeersymbool’. Ze verwachtte via automatisch schrift een antwoord te krijgen, maar enkele dagen later vertelde ze verbaasd dat zij een luide stem in haar hoofd had horen zeggen: ‘Akaija’. Ze haalde haar schouders op alsof ze wou zeggen: “Geen idee… dit is wat ik kreeg.”

Wim en Marianne ontdekten dat ‘Akaija’ gebruikt wordt op een piepklein eilandje in de Stille Oceaan: Aneityum, het zuidelijkste eiland van de eilandenrepubliek Vanuatu, zo’n 1200 kilometer ten noorden van Nieuw Zeeland. Een missionaris genaamd John Inglish had de taal van het eiland onderzocht om de bijbel te kunnen vertalen. In die taal, zo schrijft hij, wordt er onderscheid gemaakt tussen ‘wij tweeën’, ‘wij drieën’, ‘wij allen’ en daarbij hangt het ervan af of de aangesprokene wel of niet tot ‘wij’ behoort.

Daarbij wordt het woord ‘Akaija’ op dit eiland gebruikt voor ‘Wij allemaal’ in het allergrootste verband, waarmee zelfs de hele Schepping bedoeld kan worden. Voor het vertalen van de bijbel bracht dit overigens een aparte complicatie met zich mee, want hoe vertaal je ‘Wij zijn zondaars’ als je met ‘wij’ iedereen bedoelt? Want.. ook God zou dan als zondaar worden betiteld..! Hoe dan ook… vanaf dat moment had het omkeersymbool een naam: Akaija.

Later ontdekte Wim de website van Jim Alison een Amerikaans wiskundige: ‘Prehistoric Alignment of the World Wonders’. Jim legt daarin uit dat enkele van ‘s werelds belangrijkste megalithische bouwwerken, gelegen zijn op één rechte lijn rondom de Aarde. Dit zijn o.a. de Grote Piramide van Cheops, Machu Pichu in Peru, Paaseiland voor de kust van Peru en vele andere belangrijke locaties. Het blijkt met name, dat 5 specifieke locaties op deze ‘grootcirkel’ extra interessant zijn, doordat ze elk preciés 72º (lengte) van elkaar zijn verwijderd (360º / 5 = 72 ). Ze bevinden zich dus elk, op 20% van de aardomtrek van elkaar.

(Een deel van) De eeuwenoude kaart van kapitein Piri Reis, waarschijnlijk een overgetekende kopie van een kaart, die alleen vanuit een niet-aardse positie gemaakt kan zijn. Hier een interpretatie van de kaart in relatie tot de kust van Zuid Amerika (Brazilië en Suriname o.a.)

Het eiland Aneityum bleek het eerste te zijn, gevolgd door de Grote Piramide (de basisverhouding van de Grote Piramide is 72), het tempelcomplex Angkor in Cambodja (bestaande uit 72 tempels), Paaseiland in de Oostelijke Stille Oceaan en de locatie van Atlantsi in de Atlantische Oceaan, zoals aangegeven wordt op een 600 jaar oude zeekaart van de Turkse kartograaf Piri Reis. En wat blijkt? Als je rondom elk ankerpunt van deze grootcirkel rondom de Aarde cirkels trekt, dan krijg je exact dezelfde vorm te zien als die van een dubbele Akaija (later de Akaija-Iloa genoemd). Een dubbel, driedimensionaal
pentagram dus dat de gehele planeet Aarde omsluit.

Wim in gesprek met Neriam Tamathui, de verhalenverteller van Aneityum

Op avontuur
Na deze ontdekkingen zijn Wim en Marianne in het voorjaar van 2012 naar Aneityum gegaan om het eiland te leren kennen en ze deden enkele interessante ontdekkingen. De twee bezochten de verschillende heilige plekken van het eiland en ontmoeten ze een van de traditionele verhalenvertellers van het eiland.

Uit de verhalen bleek ook dat het oude democratische besturingssysteem van het eiland verband heeft met het driedimensionale pentagram… Als je daar meer over wilt weten, lees je dit prachtige artikel uit Spiegelbeeld. Op dit moment zijn Wim en Marianne bezig met de voorbereidingen van reis naar het tweede punt van de cirkel, het tempelcomplex Angkor in Cambodja.

Werking van de Akaija
Een van de meeste gehoorde reacties bij het dragen van het Akaija-sieraad, is een ‘gevoel van balans’. Na een paar dagen van ‘uitbalanceren’ zitten mensen beter in hun vel en ervaren een dieper gevoel van welzijn. Ook blijkt bij veel mensen vaak de nachtrust sterk te verbeteren.

In de andere reacties is een duidelijke tweedeling te zien: mensen die zichzelf steeds voorbij blijven lopen, worden rustiger/slapen meer en mensen die zich regelmatig moe en futloos voelen worden energieker. De dankbare gebruikers van de Akaija hebben beslist gemerkt dat je het sieraad niet kunt vergelijken met een regulier geneesmiddel. Als daar überhaupt al sprake van zou zijn..

Uit ervaring blijkt dat de Akaija je in balans probeert te brengen door je te laten voelen wat er ‘verkeerd’ zit. Daarna kun je zelf de verantwoordelijkheid nemen om iets te veranderen. Je bewust worden vàn is soms al genoeg om verandering in gang te zetten. Het onderdrukken, wegstoppen of zelfs ontkennen van emoties, frustraties, trauma’s kost ontzettend veel mentale en spirituele energie. En kan vervolgens aan de basis staan van (ernstige) ziekteprocessen op latere leeftijd.

Door het opruimen van deze ophopingen van energie, komt deze energie vrij en voelen mensen zich rustiger en stabieler. Veel mensen zijn min of meer bang om de confrontatie met de opgeslagen trauma’s aan te gaan. En die confrontatie is ook niet niks, maar al snel blijkt dat met het loskomen van negatieve energie ook het ware Zelf naar boven kan komen in de ontstane mentale ruimte. De Akaija helpt je bij het opruimen en toont u dat er wel degelijk een andere weg bestaat.

 

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.