Advertentie

Een betere wereld..


 

Passie - Compassie, de kracht van het hart
Passie – Compassie, de kracht van het hart

 

x

x

Een betere wereld…

2015 © Mariëlle Diemel/deze uitvoering © wanttoknow.nl/.be

x

Mariëlle Diemel
Mariëlle Diemel

‘Ga jij binnenkort nog een stukje schrijven over de vluchtelingen die er nu zoveel zijn?’ Deze vraag kreeg ik van een lieve vaste ‘klant’. Ik wist niet zo goed wat me overkwam eigenlijk. Ik, een stukje schrijven over de vluchtelingen? Dat kan ik helemaal niet. Daar heb ik geen verstand van en ‘dus’ niets zinnigs over te zeggen. Ik hou me meestal ver van politieke issues omdat ik daar geen drol mee kan. Praktisch helpen, als ik weet hoe, kan ik. Ergens over voelen en verbanden zien, kan ik.

Diepere lagen ontdekken onder de oppervlakte waar illusies hoogtij vieren kan ik ook. Maar over zoiets heftigs als het hele vluchtelingen-ding een stukje schrijven? Nee, dat kan ik niet. Mijn antwoord en wedervraag was dan ook “Dat was ik niet van plan, hoe kom je daar zo bij?” “Ik lees daar nu zoveel over en het geeft bij mij wat onrust. Dus ik zoek een stukje rustgeving in ‘het sprituele.” Zei ze.

Ah. Daar kan ik wel wat mee. Nu gebeurt er iets in mij. En nee, niet omdat ik zogenaamd verstand heb van spiritualiteit. Spiritualiteit is per definitie niet iets om ‘verstand van’ te hebben in mijn ogen. Je kunt je bezig houden met spiritualiteit en je kunt vooral ‘spiritueel’ léven, wat voor mij betekent dat je leeft vanuit jouw (kern) waarde(n) en dat wat je gelooft en voelt. Anyway, er borrelde iets in mij en niet omdat ik lekker heel spiritueel over vluchtelingen wil gaan schrijven. Nee.

Wat borrelde was herkenning in het gevoel van mijn klant. Onrust. In mij. En natuurlijk zie ik dat overal om me heen. Iedereen is gegrepen door het drama en vooral door die ene foto waar ik al diep verdrietig van word als ik er alleen maar aan denk… We zijn allemaal met onze neus op de feiten gedrukt en kunnen er niet meer omheen. Waar we eerst nog redelijk konden functioneren met onze koppen massaal in het zand, kan dat nu niet meer.

De verdronken kindjes..
Want de verdronken kindjes zijn hartenbrekend om te zien. Dat zo’n kindje aan één van onze favoriete vakantielanden Turkije aanspoelt maakt het ineens wel héél dichtbij. Dat land wat we massaal jaarlijks opzoeken om lekker all inclusive te ‘beleven’, dáár is nu ineens de heftigheid van onze wereld te zien.

Vluchtelingen_En als dan ook nog onze favoriete castleden van onze favoriete TV serie ‘Divorce’ de problemen bij ons gaan brengen in een ander favoriet late night programma van ons, wat we meestal gedachteloos zitten te kijken voordat we ons bed instappen en ons druk maken over de file van de volgende dag, ja.. dán is er echt niet meer genoeg zand om je heen om je kop in te stoppen. En daar worden we onrustig van. ‘To say the least.’

De reden voor onrust
En weet je wat het erge is? Die onrust van ons heeft in feite niets met de vluchtelingen te maken. Nee. De vluchtelingen die nu ook ons land zogenaamd ‘overspoelen’ (tuurlijk zijn het er veel maar hey, er is altijd ruimte voor een mens in nood) geven ons fijn een kapstok om onze onrust aan op te hangen. Het is een heel mooi iets om ons druk over te maken, vooral omdat het ‘buiten ons’ ligt.

Dat noem ik ‘mooi’ omdat wij als mens nu eenmaal geneigd zijn om buiten onszelf de reden van onze vervelende gevoelens te zoeken. En wie zoekt zal vinden. Is het niet je man die gewoonweg veel te luid ádemt überhaupt dan is het wel die collega met altijd zo’n rokje aan wat nét te kort is. De hoer. Ik wil ook zulke benen… Maar dat soort triviale dingen zijn niet chic om ons druk om te maken. De vluchtelingen daarentegen wel. Om je daar druk over te maken ziet er heel menslievend uit en is, in de meeste situaties, in ieder geval politiek correct. We hebben een reden gevonden voor onze onrust!

Zal het vooral 'compassie' zijn, de uiteindelijke sleutel die ons heel diep in onszelf zal doen reiken, om de ander toe te laten én onszélf niet af te sluiten van heftige zaken als 'pedofilie'.
Zal het vooral ‘compassie’ zijn, de uiteindelijke sleutel die ons heel diep in onszelf zal doen reiken, om de ander toe te laten én onszélf niet af te sluiten.

Waar we hier massaal aan voorbij gaan is dat niet je luid-ademende man, niet je collega met die killer-benen en nee, ook niet die arme vluchtelingen ons vervelend laten voelen. WIJ laten onszelf vervelend voelen. Die mensen die huis en haard moesten (ja, móesten! Dat doe je echt niet voor de fun of it) verlaten en wanhopig op zoek gaan naar een kans op overleving, die mensen confronteren ons met wat al in ons zit. Onrust. Schuldgevoel. Verdriet. Spijt.  Ons eigen gebrek aan menselijkheid.

Elke keer dat je voorbij bent gelopen aan die man of vrouw die net van de fiets viel toen jij langs kwam en jij dacht dat iemand anders wel zou helpen óf diegene was alweer aan het opstaan (alsof je dan niet alsnog even kan stoppen om te vragen of ze OK zijn), komt nu keihard naar boven.

Elke keer dat jij je man afsnauwde omdat ie gewoon écht heel irritant was, komt nu keihard naar boven.

Elke keer dat jij geen zin had om naar het zoveelste Lego bouwwerk van je zoon te kijken en je liever je Instagram-profielfoto bijwerkte, komt nu keihard boven.

Elke keer dat je ‘het leed op de wereld’ langs zag komen op TV, in de krant of scrollend op je Facebook- tijdlijn en jij je liever bezig hield met zoeken in allerlei webwinkels naar dé perfecte spijkerbroek die onvindbaar blijkt, komt nu keihard boven.

Alle keren dat wij ons hebben gedragen zoals we liever niet zouden willen zijn en vooral alle keren dat we dat feit doodleuk negeren, dát is wat boven komt. En dát zorgt voor onrust. Als jij je man afsnauwt, daar bewust van bent, vervolgens liefdevol naar jezelf beseft dat je nu eenmaal een kutdag hebt gehad en hij er niets aan kan doen dan is het allemaal niet zo erg.Nog mooier is het als de relatie met je man er eentje is waarin jullie van elkaar weten dat zoiets niet persoonlijk bedoeld wordt omdat jullie regelmatig helder communiceren met elkaar en aan de nodige zelfreflectie doen.

indian understanding of existanceAls dat allemaal het geval is in allerlei situaties dat je je niet gedraagt als de mens die je liever zou willen zijn, dan zouden de vluchtelingen je niet ‘onrustig’ maken. Dan zou je voorbij je eigen emoties kunnen kijken (omdat je die regelmatig onder de loep neemt en er je verantwoordelijkheid voor draagt) en de vluchtelingen kunnen zien voor wat ze zijn; mensen die hulp nodig hebben. Niets meer en niets minder. Dan zou je geen mensen zien die ‘onze ruimte innemen’, ‘onze spullen afpakken’ of een andere haatdragende gedachte denken.

Dan zou je pijn en verdriet voelen voor deze arme zielen, kijken wat je daadwerkelijk kan dóen en de rest van de tijd héél dankbaar zijn voor het land waarin we leven, het dak boven je hoofd, de relatieve veiligheid van je bestaan, de vrijheid om je naasten lief te hebben en dat te kunnen uiten. Van een gevoel van dankbaarheid word je niet onrustig, het is juist het meest rustige gevoel wat er bestaat. Het is pure liefde die vanuit jou de wereld in wil stromen omdat het een oneindige toevoer heeft.

Lieve mensen die onrust ervaren door welke situatie buitenshuis dan ook; kijk naar jezelf. In liefde en zonder oordeel. En handel daarnaar. Dan kunnen we diezelfde liefde laten gelden in ons collectieve wereldleed en misschien wel daadwerkelijk tot oplossingen komen. In ieder geval tot wat meer medemenselijkheid. Een betere wereld begint écht bij jezelf.

lieve groet, Marielle Diemel

www.MarielleDiemel.nl

18 gedachten over “Een betere wereld..

 1. Dank je wel Marielle, het past bij mijn eigen ‘conclusie’ van de afgelopen weken van onrust, verdrietig voelen, hulpeloosheid en tegelijkertijd intense dankbaarheid en blijdschap voor waar ik zelf zit en leef. En ’s avonds kan vol geluk naar mijn slapende kinderen kijken. Dankbaar. Ja, misschien egoïstisch in de ogen van anderen, maar ik denk uiteindelijk dat de beste hulp die we kunnen bieden, is beginnen met de aandacht voor jezelf, je dierbaren en je omgeving. Als dat stuk goed gevoed is (letterlijk en figuurlijk), dan is er ruimte voor de rest van de wereld. Natuurlijk breekt ook mijn hart bij het zien van alle mensen in nood. Af en toe keihard. En wat mij betreft zijn het allemaal mensen, met als enige wens; een veilig en menselijk bestaan. Als wij deze mensen kunnen bieden wat wij zelf nodig zouden hebben in zo een situatie, dan komt het goed. Liefde. Aandacht. Voeding. Zoiets.

 2. Medeleven of medelijden?

  Waarom gaat u niet naar de Nederlandse regering en vraagt u aan de beste dames en heren, die nu janken voor de tv verschijnen om dat ene jongetje, waarom heeft u namens Nederland en op de kosten van o.a Marielle Diemel bommen laten vallen op de beste vluchtelingen? Kijk maar wat ze zeggen!

  Maar nu gaan we met ons allen zitten janken om de “eigen” bommen en de leed dat het met zich mee brengt.

  Ik ervaar u artikel als helemaal en compleet emotioneel corrupt of emotioneel gemanipuleerd, precies zoals het bedoeld is door de krachten achter de schermen.

  Medelijden en dan zo een valse confrontatie uitlokkend. Goed bedoeld!

  Nee, ik hoef niet zo mee te lijden, terwijl door u belasting gelden bommen vallen en blijven vallen.

  Medeleven en actie, actie voor transformatie zowel persoonlijke transformatie en politiek stelsel.

 3. Want de verdronken kindjes zijn hartenbrekend om te zien.
  Zo zielig ….. en de andere mensen die iets ouder zijn zijn minder zielig?? En dan het verhaal dat er achter steekt is ook veel zieliger …of niet ?? Wat een mindfuck , laten we er allemaal voor gaan,

 4. Nog niet zo lang geleden waren er beelden te zien van een kind dat in zee dood ronddreef wat ik minstens net zo erg vind als dat jongetje op dat strand.
  Beelden versterken de emotie,maar we mogen niet vergeten dat er al honderden mensen verdronken zijn wat net zo erg is.
  In Hongarije worden zogenaamd vluchtelingen in kampen opgevangen,maar als ik dan zie hoe dat is gewoon schandalig.
  In plaats van gewoon tafels en stoelen neer te zetten zodat deze mensen kunnen zitten zodat op een fatsoenlijke manier eten uitgedeeld kan worden worden ze nu op een manier van brood voorzien wat mij aan beelden doet denken waarop in de oorlog gevangenen werden voorzien van eten door het op dezelfde manier naar hen toe te gooien ook zou er geslagen worden.
  De EU ministers zouden hier iets aan moeten doen.
  Dit gaat over mensen die dringend geholpen dienen te worden maar wat doen onze regerings leiders en de EU zelfs nu in plaats van continu aanwezig te zijn om de problemen op te lossen blijven zij gewoon afspraken maken voor een volgende vergadering waarvan je bijna op voorhand kan voorspellen dat er weer niets uit zal komen wat zoden aan de dijk zet.
  Dat is geen besturen maar mensen in de steek laten,maar ja bij de vluchtelingen valt an ook niets te verdienen.
  Ten tijde van het omvallen van ABN AMRO waren ze dag en nacht in touw en nu vinden zij dat niet nodig?

  1. Monika.
   Je schrijft dit is geen vlucht gedrag maar een aanval.
   Als vluchtelingen naar hier komen zouden zij blij moeten zijn met alle hulp die aan hen gegeven wordt.
   Zou het mogelijk kunnen zijn dat de overheden deze mensen in de steek laten waardoor ze hulp die ze wel krijgen zien als niets meer dan zoethoudertje omdat dit te kleinschalig is en niet echt perspectief geeft?
   Dat is zomaar iets wat ik me afvraag,wie het weet mag het zeggen.
   Geweld is geen oplossing maar het zou wel in het straatje passen als het om het ontwrichten van Europa gaat.

  2. Velen die deze site bezoeken zijn ook van mening dat de heren en dames die de baas denken te zijn Europa in chaos willen storten en als er dan chaos is kunnen/zullen zij ingrijpen om zogenaamd te laten zien dat zij het goed met ons voorhebben.
   Als dat inderdaad hun plan is dan betekend dat dat zij er over hebben nagedacht hoe ze dat op een geloofwaardige manier aan het grote publiek kunnen laten zien.
   Stel u bent vluchteling en vlucht richting Hongarije daar verwacht u dat u opgevangen zult worden op een fatsoenlijke manier en verder geholpen wordt als dit dan niet het geval blijkt te zijn en u als nog erger dan een beest behandeld wordt dan wordt ook u boos.
   Als dit inderdaad met voorbedachte rade gebeurd weten zij dat ook wel waardoor ze misbruik van deze mensen kunnen maken.
   Natuurlijk zijn er mensen die vanuit hun hart hulp willen geven en dat ook doen maar dat is veel te beperkt en geeft de vluchtelingen geen kijk op hoe het verder gaat.
   Daarom moeten de regeringen dingen organiseren en deze mensen helpen maar waarschijnlijk past dat niet bij hun plannen waardoor ze deze vluchtelingen aan hun lot over laten en wetende dat het vroeg of laat uit de klauwen zal gaan lopen waardoor chaos zal ontstaan kunnen de MSM mooie plaatjes schieten en de haat aanwakkeren als deze vluchtelingen door schuld van deze nalatige ministers geweld gaan gebruiken.
   Ik kan het mis hebben maar zo zie ik het.
   Vergeet hierbij niet dat hulp organisaties ook zeggen dat er meer moet gebeuren/nodig is maar daar wordt door de regeringen geen gehoor aan gegeven sterker nog ze zijn hekken aan het bouwen om ze buiten hun land te houden is dat hulp?

  3. Arnold als je goed kijkt dan zie je honderden jonge afrikaanse mannen boos de steden en dorpen binnen komen. Ik heb de indruk dat zij hier met een opdracht heen gestuurd zijn, ofwel een soort burger soldaten. Een echte vluchteling gaat niet degene die hem wil helpen bespugen, stenen gooien, rellen, de boel slopen en met stront gooien. Het is een regelrechte aanval vermomd met wat echte vluchtelingen.

  4. wat mij niet bevalt is het aantal mobiele bel minuten die ik ze in mijn woonplaats stuk voor stuk op continu basis op straat zie maken, simpele reken sommetjes komen uit op astronomische bel bedragen, en zolang bep je niet eens met je beste vriend, en een wat onaangename constatering is dat de voormalige ‘rustieke rustige plekken’ een steenworp buiten de bebouwde kom continu bezet zijn inclusief bankjes, als niet tuinbezitter buiten op een steenworp afstand even een kibbelingetje oppeuzelen in het zonnetje tussen de weilanden over de spoorlijn is al vrijwel geen optie meer, los van de rest van de paden en plekken in en om het winkelcentrum waar vroeger de wind waaide en je kon vertoeven zonder vooraf te moeten reserveren, das een vreemde gewaarwording, en geen benul wie en waar ze vandaan komen, bij de meesten heb ik het gevoel dat het er sowieso niet toe doet dat ze mij of een andere medelander tegenkomen, zegt ook al iets misschien, niet om paniekerig kwaad te spreken maar mijn buurvrouw van 80 is van de week van haar fiets gereden ‘door het vreemdelingen legioen’ vertelde ze mij, languit op straat vrij zwaar gehavend, en ze zwabberden gewoon door alsof er niets gebeurd was, dat had ik niet van dichtbij moeten zien, ik kan kop focussen in een splitsecond en daarmee intentionele negativiteit meten, dat moet ik niet zien zuk soort dingen van dichtbij, zo simpel kan het al snel mis gaan in het ultra klein…

   maar het doet er niet toe, wij hebben de neocon havikken met hun bijbelse bancaire buitenland midden oostelijk bombeleid profetieën theater geen strobreedte in de weg gelegd met onze godvergeten geenstijl ieder voor zichzzp allen, dit zijn de gevolgen, met of zonder ingefluisterde infiltranten legers…

   SoulFly – Prophecy
   https://www.youtube.com/watch?v=0Sl5-Cl6LOo

  5. Imke.
   4.4.
   Wat je schrijft zou wel eens kunnen kloppen omdat er nu eenmaal chaos moet en zal komen.
   Dat er kwaadwillende onruststokers tussen de gewone vluchtelingen zijn kan ik me wel voorstellen.
   Het probleem is dat het merendeel geen ellende wil veroorzaken,maar gewoon een veilig onderkomen zoekt als je dan van die onruststokers ertussen zet zal dat gaan bepalen hoe het merendeel van de bevolking over vluchtelingen denkt.
   Als deze onruststokers dan narigheid uit haalt zal dat haat tegenover de vluchtelingen veroorzaken met geweld tot gevolg en dat is waar ze naar streven.
   Ik denk dat dit overal zal gaan gebeuren want veel is daar niet voor nodig een paar incidenten ook hier in Nederland zal genoeg zijn om haat tegen de vluchtelingen aan te wakkeren en vooral beelden daarvan zullen het verergeren.

  6. HyperAlert.
   Wat je schrijft over geen benul waar ze vandaan komen en dat ze jou of mij als bewoner negeren (gewoon niet zien) heb ik ook al ervaren.
   Ik zie steeds meer vreemde mensen die ik op het dorp nog nooit heb gezien wat natuurlijk mag en niets zegt over deze personen maar het geeft wel een gevoel zo als jij beschrijft net of je er niet toe doet.

  7. Wat ik nog het meest verontrustend vind is dat het me weinig meer doet. Ik aanschouw het, weet wat er gebeurt en laat het. Het zal z’n reden allemaal wel hebben, ieder zijn pad, ieder zijn rol of aandeel. Het is net alsof ik alle verdriet om de wereld gehad heb en de tranen de emoties op zijn.

  8. Monika.
   Ik heb gekeken naar je verwijzing in punt 4.1 en inderdaad wat je schrijft klopt wel zoals ook Imke uitgelegd heeft.
   De eerste video gaat over wat er door de MSM niet getoond wordt en hoe we bedonderd worden.
   De video die daarna komt vind ik zelf nog interessanter omdat daar uitleg wordt gegeven hoe alles gelogen wordt.
   De aanval met gifgas bv door assat op zijn eigen volk bv blijkt ook een grote leugen te zijn en daar is zelfs geen enkel bewijs voor.
   Deze verwijzing van jou is dan ook aan te raden aan iedereen die op zoek is naar de waarheid bedankt daarvoor.

 5. Mariëlle beste opperpriesteres kan d’r niks aan doen, daar gaat ie weer, lid van de grumpy old man purple penguin wtk club,

  http://www.infowars.com/video-purple-penguins-and-gender-bread-people/

  al heb ik de eer onlangs gehad om in een verhit live levend gesprek met een pittige twen voor kennelijk tijdloos versleten te worden, nouh jah laat me ze lang mogelijk in de waan, de ouwe mannen club van wtk, getver, zal ze niet met en bij name(n) noemen, al zijn d’r een aantal collagae die kennen schrijven, dat maakt veel goed, blijft dat impertinente gezever, ik maak daar pertinent weigerachtig zonder staaldraad permanent geen deel van uit ooh zooh, maar wel een frequent oprispende grumpy old man aanval als vanouds, komt ie dan hèh, drol betekent overigens grappig in het franjefeestsliertenfrans, chicks met humor mot bestaan is mijn bewijs drift, 1 op de 1000 keer komt dat voor, of ik vind eigenlijk 1 op de 3 keer, wel of geen statistisch stekend bewijs tegen, ik wil dat het 1 op 3 is, is het niet zo ga ik het veroorzaken (koe co creatie) “helloooh joe bjoetiefoel koe krie eters’ (Juicy, de naam zegt het al), neeh maar hoe is het nu om zo te zijn van je zelf, Marcel vraagt dat rustig op de vrouw af, in mijn hernieuwd uitgevonden zelf doe ik dat bijna net zo elegant als vanzelf in tegenstelling tot mijn vroegere ik natuurlijk;

  Hidden knowledge & coming into consciousness to survive – Marcel Messing, Belgium
  https://www.youtube.com/watch?v=A4qwW_zjdDI

  http://www.encyclo.nl/begrip/impertinent

  ineens in een boerkah sjaal herkaderd iemand die ik niet herken, waar zijn de tats gebleven en de ondeugende blik met dito inkijk, post nataal dat het verkeerd geschoten is zeker ben ik bang, waar is dat stuk gebleven ineens, ik dacht vroeger de zus van Ellen ten Damme maar die is foetsie vanwege de nieuwe kledingvoorschriften anders worden de vreemdelingen te enthousiast zeker of zo, ik heb hier in flutjeveen onlangs al wel vreemde manoeuvres mogen ontwaren van hitte petittige bedrijfs startruck yellow reflector stretch softskin jumpsuit city hardloopsters die nu ineens tegendraads elegant hobbelend zich opgevouwen invoegend vervoegen wringend Wiebelend met doodsverachting tegen het fietsverkeer in tussen achteropkomende busstrook en het fietspad om zo maar niet op het tegenoverliggende riant ruime tegelvoetpad te hoeven lopen in de avond vanwege de hordes war on terror ontheemden met phones en plastic tassies van de aldie…. terug laat in de avond tussen vier fiscaal femie lonely alleenstaande huur subsidie muren er natuurlijk wel stiekum over fantaseren van wat ik zo inschat, zeg maar eens dat het niet zo is, of zegt dat meer of mijn murky mork en mindy muddy waters mind, nou en.

  Muddy Waters – Hoochie Coochie Man
  https://www.youtube.com/watch?v=U5QKpsVzndc

  http://www.thefreedictionary.com/murky

  wel opmerkelijk dat bij je vorige electrical fence bjoetie foto gegarandeerd vrijwel niemand weer gereageerd zou hebben weet ik zeker, net als de vorige keer, en nu ineens na de van gaal portret wissel wel mag het artikel reflexie matig doorstromen inclusief off the record reacties, dat intrigeert mij die waarneming, vroeger openlijk bijna te schoon op z’n vlaams of nu plots ontwapenend ontvederd zo gewoontjes dat het absurd is die 180 graden sjape sjift ommezwaai hoe ken dat of het zal wel weer aan mijn repto repo-man blik liggen. en please zeg niet van “bedankt voor het delen”; gewoon wat spit en spunk voor mijn part met een wazig icoontjuh maar geen antwoord formulieren charade want wat je bent moet je zeggen vind ik in G. hoofdredaktionele termen die er wel om draaien maar er niet om liegen om zo tot De Waarheid te komen, klinkt als de naam van een roemruchte verzetskrant uit de vorige eeuw… wel iets voor Marcel en welzeker voor me myself and I;

  http://www.thefreedictionary.com/spunk

  https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Waarheid_%28krant%29

  https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Waarheid_%28krant%29#/media/File:De_Waarheid_31_10_1944.JPG

  http://www.yourdictionary.com/repo-man

  altijd dol geweest van destiny’s child vanwege de rappe ritmische dans pasjes en zonder boerkah sjaal;

  Beyoncé – Me, Myself and I
  https://www.youtube.com/watch?v=4S37SGxZSMc

 6. Marielle, je geeft een verklaring voor de onrust, die veel mensen voelen en probeert dan uit te leggen, dat deze onrust-gevoelens niets met de vluchtelingen te maken heeft. Dat vindt ik heel gevaarlijk, want hoe weet je dat? Je probeert het buikgevoel (intuitie) die veel mensen hebben, weg te rationaliseren met je eigen concepten. Heeft iedereen die een onrust gevoel heeft over zo’n massa vluchtelingen plotseling een kutdag gehad. Ik geloof het niet.

  Misschien zijn de onrust-gevoelens een alarmbel om nog eens duidelijker te kijken welke mensen, met welke intenties we in huis halen. Er is ook een andere kant aan de vluchtelingen toeloop, die best gezien mag worden. Veel van de vluchtelingen zijn moslims. 90% van de vluchtelingen zijn jonge mannen tussen 18 en 30 jaar. Veel mensen in het westen weten niet dat de Islam niet 5 maar 7 zuilen heeft. De laatste 2 zuilen zijn verborgen voor buitenstaanders, maar evenzo een verplichting voor iedere moslims. Deze zijn :
  6: Al Daawah – Het verspreiden van de Islam naar de ongelovigen.
  Een ongelovige is iedereen , die niet-moslim is.
  7: Al Jihad – vechten en veroveren voor Allah.

  Koran: 9:73
  O you prophet, perform Jihad (holy war) agaist the infidels (not-moslims) and the Hypocrites* and be harch with them. And their abode will be hell and evil is the destination.

  * The Hypocrites zijn de moslims, die weigeren om Jihad te volgen.

  Veel moslims en hun leiders zijn ervan overtuigt dat we in de eindtijd leven net vóór de komst van de Mahdi, de belangrijkste vertegenwoordigen van Allah, die heel de wereld zal veranderen in één moslim staat met de Sharia (Koranwet)als enigste wet. In minstens 60 versen in de Koran wordt bevolen de ongelovigen te vermoorden. De Mahdi komt echter pas als de Armageddon (de eindstrijd) is begonnen. Veel jonge moslims zijn dus religieus gemotiveerd om Armageddon te beginnen.

  Hier nog een link: Islam: what you need to know!
  http://www.youtube.com/watch?v=gFgPgPr1mRI

 7. Heel mooi geschreven en volledig in de lijn van hoe ik erover denk. We vinden altijd wel reden tot paniek, tot onrust en de media laat ons maar 1 kant van de medaille zien. Na de vluchtelingen volgt er ongetwijfeld weer iets anders.
  Dank je Marielle, om je wijze visie te durven delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.