Advertentie

Een 30x betere, alg-ternatieve biofuel: Oilgae…!


Fermentatietanks waarin de algen worden gekweekt.
Fermentatietanks waarin de algen worden gekweekt.

Een groene CO2-tijger in je tank..?

Aardolie behoort tot het verleden, het is tijd voor nieuwe energie. Helaas hebben biofuels een ongelooflijk verwoestende invloed op het wereldvoedselaanbod. Het voedsel uit monden van mensen te halen in ruil voor biobrandstof is krankzinnig.. De prijzen van tarwe, mais en ander basisvoedsels explodeerden door deze ontwikkelingen. Je hoeft geen ingenieur te zijn, om het ridicule van dit biofuelsysteem in te zien… Maar zo was het tot voor kort, want het is écht niet meer nodig om ethanol te maken van tarwe of sojabonen, van regulier voedsel dus.

Kortom: het idiote idee om voedselgewassen te gebruiken voor biofuelproductie laten we maar snel varen. En zeker omdat er een goed alternatief is! Dat zijn namelijk de biofuels die gemaakt zijn door en van algen. Jazeker, die groene soep die in de sloot groeit en stinkt enzo..

Wist je dat algen een stevige CO2 consumptie aan de dag leggen, onder de invloed van zonlicht en dat het de snelst groeiende planten op aarde zijn? Algen worden zelfs gevonden in de meest extreme leefomstandigheden. De eigenschap dat algen een schone CO2-vrije biobrandstof produceren én ook nog eens CO2 nuttigen, dát komt steeds meer in de belangstelling…. De volledig focus dus op deze algen voor biofuelproductie? Of zoals deze algen-olie al wordt genoemd: OILGAE.. (kijk maar eens op deze website!)

Het Amerikaanse bedrijf GreenFuels is een pionier op dit terrein en na het bekijken van de onderstaande film, zul je zeker zo enthousiast als wij worden. Voedt deze algen met CO2 en ze zullen zich daar heel wel bij voelen. Wauw Mw. Jacqueline Kramer, iets voor een toptestopstelling in Nederland..? Misschien kunnen we daar die botlek eens voor gaan ombouwen, met zijn ‘ouderwetse’ olie-santekraam..?

Even een kijkje in een algen-biodiesel productie unit?

En er is inderdaad al 1 Nederlands bedrijf met deze nieuwe techniek in de weer, Aquaphyto. Het voortreffelijke tijdschrift P+ berichtte reeds over dit bedrijf; hier heb je de pdf van dit artikel. 

The world is really changing fast. Maar JanPeter, er mag meer aandacht voor dit verhaal komen hoor…! Kortom een veelbelovend brandstof-alternatief. Zeker wanneer we dan in de overgang moeten van brandstofmotor naar een minder schadelijke/onschadelijke en/of uitstootloze motor. Algen zijn daarbij écht dus het toverwoord; een degelijke en mooie uitzondering op de ontwikkeling dat we voedsel gaan verbranden in de auto’s ipv de magen van hongerende medemensen. Als we nou in deze tijd van bezuinigingen naar nieuwe wegen aan het zoeken zijn, ligt deze groene weg open om de economie een impuls te geven van jewelste!

Algen leveren een 30x hogere opbrengst per hectare dan mais of sojabonen in het kader van biofuel!! En algen kunnen in zout water heel eenvoudig en goedkoop worden gekweekt en dus over de hele wereld!

En nog een prachtige bijkomstigheid van deze ontwikkeling: Algen leveren een 30x hogere opbrengst per hectare dan mais of sojabonen in het kader van biofuel!! En wist je dat algen gewoon in zout water groeien en daardoor heel eenvoudig en goedkoop gekweekt kunnen worden en dus over de hele wereld en natuurlijk niet alleen in op plekken waar olie zit….?

En wist jij dat in Januari 2008 de eerste proefrit plaatsvond van een auto (Mercedes C320) die op 100% algen-biodiesel reed en rijdt..!

Deze micro-organismen lijken een wonder! Eten CO2 en leveren CO2-vrije brandstof.
Deze micro-organismen lijken een wonder! Eten CO2 en leveren CO2-vrije brandstof.

De Amerikaanse firma Solazyme is een pionier op dit gebied en en dit bedrijf kweekt algen in fermentatietanks door ze o.a. ook suikercomponenten te voeden. Het probleem bij de groei is overigens nog wel het bereiken van een constante ‘kwaliteit’ van de algen en vervuilingen van het water door andere bacteriën tegen te gaan. Want als algen het naar hun zin hebben in een lekker warme dreksoep, dan zullen andere micro-organismen daar ook wel van houden. Deze kunnen echter het biodiesel-productie-proces nadelig beïnvloeden.

Het bedrijf Solazyme wil -samen met oliereus Chevron– binnen 3 jaar een brandstof op de markt te brengen die volledig gebaseerd is op deze technologie. Dit is het persbericht van Solazyme over dit verhaal. HIER

Hopelijk valt deze techniek straks niet, via allerlei patenten bijvoorbeeld, in de handen van manipulerende oliebaronnen, die onze wereld eerder al met een olie-afhankelijke economie hebben opgescheept ten voordele van hun macht en geld. Of ben ik dan weer te negatief..?

En weet je dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen biodiesel te maken..? Kijk deze Amerikaanse site er maar eens op na. Wauw, dat is wat hè? Je eigen benzinepompje in de  garage.. Of samen met anderen een grotere unit opzetten. HIER.

11 gedachten over “Een 30x betere, alg-ternatieve biofuel: Oilgae…!

 1. Stop de waanzin
  Terwijl de eerste generatie biodbrandstoffen het milieu vernielt en de voedselprijzen de hoogte injaagt, staat de tweede generatie klaar om het allemaal nog erger te maken. Achter de schermen werken wetenschappers intussen aan een derde generatie biobrandstoffen, wat dat ook mag zijn. Over vijf jaar, wanneer het iedereen duidelijk is geworden dat brandstof uit algen onze watervoorraad en energiebronnen opvreet en dat cellulose-ethanol de landbouwbodems uitput, zal er ons beloofd worden dat de derde generatie biobrandstoffen opnieuw de problemen van de vorige generatie zal oplossen.

  zie voor het volledige artikel: http://www.lowtech.be

  En wat ik nog wou weten: die link naar die Amerikaanse site, aub .
  Die van de grotere unit werkt wel .

 2. dag Riek, energie genoeg, wat dacht je van zonne-energie..? en zeker water genoeg..! zelfs zeewater is geschikt..
  als je op ‘HIER’ klikt in de zin, kom je op de site die je bedoelt. Of bedoel je dat niet..?

 3. hoi, guido,
  Je mag mij niet verkeerd verstaan, ik ben blij dat er eindelijk aandacht is voor mensen die zoeken naar alternatieve bronnen van energie ?
  Alleen is het spijtig dat het nu een noodzaak is geworden, en elk idee, hoe onethisch ook, blijkbaar plots goed genoeg is .
  Er is altijd nog 1 oplossing: terug met wat minder, maar wel met een gegroeid inzicht,
  dus niet terug naar de middeleeuwen !
  Enkele jaren terug gaven ze in bio-planet, een belgische bio-supermarkt, afbreekbare zetmeel zakjes . Ze doen dat nog, maar elk zakje is minder eten voor iemand op aarde .
  Heel veel jaren terug moest alles op recyclage-papier, ik doe het nog, maar het effekt was een massale boomkap omdat die aanplant van bomen voor papier niet meer opbracht .
  Enzovoort .
  Wij staan te weinig stil bij wat we doen .
  Dus bio-brandstof is niet zo goed, (erg zelfs)
  aan die algen hangt ook een reukje, en het alternatief komt al volop piepen: kernenergie !
  Ja, wij moeten kritis zijn, hee,
  en kijken water komt .
  (ja, de link was wat ik vroeg)

 4. Waar gaat dit eigenlijk over.
  Er is genoeg vrije energie beschikbaar. Laten we eens ophouden met tussen oplossingen te verzinnen. Want meer is het niet dan een tussen oplossingen.
  Mensen moeten bewust gemaakt worden dat vrije energie echt bestaat maar willen het nog (steeds) niet geloven. Of erger nog houden het tegen!
  Dus verspreid het zo veel mogelijk rond dan denken steeds meer mensen er over na en komen er achter dat we voor het lijntje gehouden worden.

 5. Max, zeg doe jij ook eens iets constructiefs/structureels.. ;-)) Misschien gewoon delen van datgene wat je bent tegengekomen? Een paar leads of .pdf’s aangeven, die je kunt downloaden. Een vrije energie-vorm heeft Tessa al eens behandeld. Zoek op GEET.
  Je hebt gelijk denken we; het bewustzijn voor vrije energie ontstaat ook uit vrije geesten. Anders kun je ‘vrij’ niet doorvoelen… Dank voor je reactie, sowieso!

 6. Guido,
  Ik merk dat jij al iets meer weet.
  Maar voor de anderen is deze link een begin om naar toe te gaan.
  http://www.nulpuntenergie.net/
  Hier kun je al meer zien en ervaren wat nulpunt-energie is en hoe het werkt.
  Dit is opgezet door een paar enthousiaste mensen die graag hun kennis willen delen.
  Daarnaast kun je googlen op vrije enegie zowel op nederlandse als engelstalige sites.
  En niet te vergeten op youtube is erg veel te zien hoe vindingrijk sommige mensen zijn met het (gedeeltelijk) gratis opwekken van energie.
  Ikzelf ben daar steeds meer mee bezig en probeer dingen uit en deel zoveel mogelijk mijn bevindingen met mensen die hier ook geintresseerd in zijn.
  Hier heb je een aantal mooie voorbeeld van vrije energie:
  http://www.youtube.com/user/antanaslt
  http://communities.zeelandnet.nl/data/energie/
  http://peswiki.com/index.php/OS:Screw-Magnet_Motor
  Radiant energy is ook een mooi voorbeeld om energie uit de atmosfeer op te pikken.

 7. Hoi Wout, onderaan het artikel staat een lead naar een website in de VS, die al apparatuur verkoopt, waarmee je met algen thuis je eigen brandstof maakt. Tenslotte moet je ook betalen voor je eigen stofzuiger of tosti-apparaat, toch? Maar op water kan het inderdaad ook; zie ons artikel over brandend water..!

 8. De olie industrie houdt alles tegen. Die hebben zoveel macht. De belangen die er mee zijn gemoeit, daar gaat het om. En dan de regeringen, die weten niet hoe ze aan hun accijnzen moeten komen als straks alles op andere brandstoffen gaat rijden. Zodra er in iedere auto een chip kan worden gestoken die exact elke gereden kilometer aan de belastingdienst kan doorgeven dan pas is er plaats voor deze alternatieven. Al met al is deze wereld een corrupte bende.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.