Advertentie

Jodenster een belediging of wat…??


X
X

Jodenster een belediging of wat…??

2021 © WantToKnow.nl/CaféWeltschmerz

x

Zoals je weet, werd op 25 september jl. de QR-code Coronapas ingevoerd. Een nieuwe realiteit begint inmiddels zichtbaar te worden. Mensen die bewust of onbewust meedoen aan uitsluiting, doordat zij de QR-code laten scannen en binnen mogen zitten. Droog, warm en comfortabel. Mensen die gaan voor eenheid en verbinding moeten buiten plaats nemen. Ze zijn niet-gevaccineerd; eigen schuld dikke bult.. In de kou en soms ook de regen. Mensen met een QR code mogen naar het theater en de bioskoop. Mensen zonder QR code moeten toezien hoe anderen naar binnen lopen. Deze ondertaande tekst is anoniem geplaatst op een van de social media; een veelzeggende oproep tot begrip en het achterwege laten van OORDEEL over…

Ondernemers die controleerden op de verdeeldheidspas moesten afgelopen week een onmenselijk beleid uitvoeren. Ondernemers die niet mee willen doen, niet willen discrimineren, worden keihard aangepakt en hun restaurant wordt onder hoge dwangsommen gesloten.

Op 3 oktober stond er een massa mensen op een alledaagse, maar heel bijzondere plek, namelijk de Dam in Amsterdam. Als jij je ooit hebt afgevraagd hoe het kon dat zo weinig mensen iets deden in 40-45, toen velen, vooral uit Amsterdam werden afgevoerd. NU WEET JE HET. En natuurlijk is de situatie niet 1:1 te vergelijken. De Joden, werden toen uitgesloten om wie wij waren.

EN NU…
Nu worden de niet-gevaccineerde uitgesloten om wat zij vinden. Toen was er een buitenlandse bezetter die gewapend het land was binnen gevallen. Nu is het onze eigen overheid. Je mag jezelf de vraag stellen wat erger is!!
En nee, dan hebben we het niet over de vervolgingen en de deportaties; natuurlijk niet en natuurlijk hoeft dat ook niet..! Het gaat over de uitsluiting van een deel van de samenleving. De verhalen van familieleden die de oorlog overleefden die we nooit zullen vergeten.

Zo vertelde een van mijn tantes die de oorlog overleefde hoe het begon. Zo werd het op 15 september 1941 Joden verboden om cafés, restaurants, parken en bioskopen in te gaan. Haar vader mocht op een bepaald moment niet meer ondernemen. Dat was verboden. En zo zag hij zich genoodzaakt te gaan handelen in voedselbonnen. En hij werd verraden. Door een landgenoot. 75 jaar lang stonden onze ministers, onze Joodse organisaties en het Koningshuis, op de dam, te verkondigen dat het nooit meer mocht gebeuren, dat we het nooit mochten vergeten.

Het plaatje dat wij op de redactie ontvingen van een joodse medelander.. We laten hem graag aan je zien. De jodenster als signaal van diep gevoeld medeleven met de invoering van de QR-code ..! Veel joden zullen getroffen zijn, door deze wijze van ongenuanceerde QR-code-discriminatie…!

Dus, waar zijn MIJN, WAAR ZIJN ONZE Joodse organisaties als ik we ze nodig hebben? Ze geven niet thuis. Integendeel! Het Nieuw Israëlitisch weekblad, Het Centraal Joods Overleg, Het CIDI, Het Nederlands Auschwitz Comite en het Nationaal Holocaustmuseum geven niet alleen niet thuis, ze vroegen op 19 september jl. een week voor de invoering van deze uitsluitingspas, aan de Tweede Kamer zich uit te spreken tegen iedere vorm van vergelijking met de Holocaust. Maar het ging helemaal niet over de Holocaust. Het ging over de vergelijking met de UITSLUITING van een deel van onze samenleving!

Dus Rob Jette, als er iemand hier excuses aan mag bieden, dan bent u dat wel. En als we NU niet mogen vergelijken met wat er toen gebeurde, wanneer dan wel? Afgelopen week zagen we wederom hoe rechters onrecht spraken en meegingen in de sluiting van Waku Waku. Deze ondernemer was bereid om de 1,5 meter aan te houden en had zijn meubilair niet veranderd. Maar die keuze is er niet. Het is meedoen met de QR discriminatie of sluiting. Als je dan ook nog eens beseft dat er geen termijn is gegeven voor deze maatregel (niemand weet wanneer deze termijn eindigt) dan is dat reden voor grote zorgen..!!

Want er zou toch worden gestuurd op IC capaciteit??
En niet langer op besmettingen (lees: positieve testen). Er liggen minder dan 200 mensen op de IC, het laagste aantal sinds de start van de Corona. Als je zo’n apartheidspas invoert met 200 mensen op de IC, wanneer gaan je deze maatregel dan loslaten? En is het jou ook opgevallen hoeveel steun Waku Waku heeft gekregen vanuit de samenleving? Niemand, op een enkeling na, vindt die QR-code een goed idee. En Rutte had nog zo gezegd: “Als mensen er klaar mee zijn dan stopt het”. Beste Mark Rutte: Mensen zijn er klaar mee!

Dat is dan ook de reden dat ik iedere horecaondernemer uit wil nodigen om op te staan en deze maatregelen aan te vechten d.m.v. een rechtszaak of een andere meer creatieve manier en zo het systeem onder druk te zetten. Kun je je dan voorstellen hoeveel impact dat heeft? Als 10, 20 50, 100 horecaondernemers dat zouden doen! En… We hoeven niet alles af te laten hangen van de moed van de horecaondernemers. Wat kunnen wij zelf doen??

Wordt je geweigerd in een restaurant zonder QR code? Blijf dan in liefde en geef aan dat je aangifte gaat doen en melding maakt bij het meldpunt discriminatie. Ook kan je een oordeel vragen aan het College voor de Rechten van de Mens. Met de link hieronder kan je een document downloaden met alle adressen, voorbeeldbrieven en verschillende links. Kan je geen aangifte doen? Doe dan in ieder geval een poging..! (HIER)

Het interview met Mordechai Chrispijn in deze aflevering van Café Weltschmerz is in onze ogen een uiterst verfijnde poging, om deze heftige en vaak bizarre situaties te ontleden. De Jodenster is geen bezit van de joden. Deze is uitgevonden door de Duitse bezetter in WWII en diende ALS DICRIMINATIE en herkenningsteken… Waarom zijn mensen op hun ziel getrapt, als ze zien dat dit DUITSE teken wordt gebruikt, OPRECHT gebruikt, om het diep-gevoelde discriminatie-vernedering te duiden..? Laat het -zo melden we graag tot slot, ieders OPRECHTE afweging zijn, hoe en waarmee hij/zij communiceert.. Als het maar met respect gebeurt..!!!

* * *

2 gedachten over “Jodenster een belediging of wat…??

 1. Op de een of andere manier ligt er een zwaar taboe op dingen te vergelijken met de 2e wo.
  Hoe zit dat? Is het niet zo dat lessen uit het verleden juist ervoor zijn om dezelfde fout niet wéér te maken? Maar als je dan welke krachten er spelen die hier juist omheen willen en geen vergelijk willen dan weet ik waar de schoen wringt. Vooral de afgezakte 2e kamerkultuur onder leiding van de meer dan ongeschikte vrouwelijke voorzitster die zich voorzitter laat noemen, ene Vera huppeldepup onderbreekt Gideon van Meieren door de zitten tot twee keer toe te schorsen omdat ZIJ vindt dat het verzwegen dient te worden en maakt daarmee een politiek proces onmogelijk. Iets wat een gotspe is binnen de allang niet meer democratische kultuur.
  En wat die vergelijkingen betreft is het te vergelijken met een zwaar vervuild schilderij wat grondig gereinigd dient te worden maar ga je aan een hoekje beginnen dan valt de helderheid van de kleuren zó op dat het des te meer duidelijk wordt hoe vuil het hele doek is.
  En dat mag niet gebeuren. Geeft wel aan hoever we zijn weggezakt in een fascistoïde bestuursmodel.

  1. Het is een verschrikkelijk trauma dat zich toont via het hele holocaust-verhaal. De geschiedenis zit bij velen in het bloed/DNA, maar vooral de claim om deze lijdensweg ahw toe te eigenen, doet dat verhaal geen goed en deugt niet in mijn ogen. Alsof die lijdensweg en dus ook die jodenster, geclaimd kan worden. Als al die niet-joden en niet-zigeuners etc. het allemaal niet zouden begrijpen en daarom bij hen in verkeerde handen is/zou zijn. Als er niet over gesproken mag worden en/of alleen met meel in de mond, zijn we wéér bezig een discriminerende factor leven in te blazen.
   Enne.. die discriminerende ster is nota bene door de nazi-Duitsers bedacht..!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.