Advertentie

Melk de Witte Sloper! Melk ‘moest’!


x

Melk de Witte Sloper! Melk ‘moest’!

© Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

En dan is er ineens de oproep van Mw. Gerda Verburg om meer melk te drinken. Want melk moét toch immers.. Toch? Voor al die veehouders die melk aan de man moeten brengen sinds jaren. Omdat ze natuurlijk die melkkoeien hebben. Die ze weer hadden aangeschaft omdat Melk al tientallen jaren moet..

Maar het gaat er toch om of het goed is voor jou als burger? Toch niet voor de melkveehouders.. Nou breekt onze klomp! Melk drinken om de veeboeren in leven te houden, ten koste van je gezondheid..? Want mevrouw Verburg.. heeft u zich weleens afgevraagd WAAROM de vraag naar koemelk zo is afgenomen. Bent u tegen de (witte) stroom aan het inroeien..? Want uit heel veel studies, wetenschappelijke studies, blijkt en is bewezen, dat melk een keiharde sloper is van jouw fysieke lichaam… Werkelijk. Lees rustig door.

Ik wist hier al het een en ander van, drink ook al meer dan 10 jaar geen druppel melk meer, maar schrok me werkelijk een witte neus toen ik het artikel las. Hoe is dit mogelijk, dat deze aanslag op onze gezondheid maar door mag gaan?

x

De Haarlems arts Dr. Coos Beunk schreef een bijzonder gefundeerd artikel over Melk de Witte Sloper.
De Haarlems arts Dr. Coos Beunk schreef een bijzonder gefundeerd artikel over Melk de Witte Sloper.

In het prima tijdschrift ‘Frontier’ schreef homeopathisch arts Coos Beunk uit Haarlem in 2008 een uitmuntend artikel, waarbij hij werkelijk ALLE wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van koemelk op het menselijk lichaam aanhaalde.  Wij hebben contact gelegd met Dr Beunk, om zijn goedkeuring te vragen, het artikel hier rechtstreeks nogmaals geheel te plaatsen en inmiddels heeft hij hiervoor toestemming gegeven. Het Frontier-artikel kun je HIER als bestand downloaden.  HIER is ook de website van Dr. Beunk, waar alle onderdelen, zoals die in het artikel vermeld zijn, ook los te vinden zijn.

Ik zou zeggen, zegt het voort. In ieder geval aan al die vrouwen die melkproducten gebruiken om hun botten te verstevigen en osteoporose (botontkalking) tegen te gaan. Helaas blijkt uit gefundeerd wetenschappelijk onderzoek, dat melk precies dát doet, wat je niet wilt.. Het versterkt het proces van botontkalking, omdat componenten van koemelk de opname van kalk uit je spijsverteringskanaal zwaar bemoeilijken..!!!

Wanneer je kalk nodig hebt, zijn er veel groentesoorten, die veel calcium bevatten, zoals donkere bladgroenten. Maar ook sesamzaadjes zijn er rijk aan. De kleine sesamkoekjes zijn daarom ideaal voor kinderen, als vervanging van koemelk.

Zo begon het eind jaren 1960. Joris Driepinter die ons adviseerde toch écht 3 glazen melk per dag te drinken. MELK MOE(s)T!
Zo begon het eind jaren 1960. Joris Driepinter die ons adviseerde toch écht 3 glazen melk per dag te drinken. MELK MOE(s)T!

En dan is er van de week de oproep van Mevr. Gerda Verburg. Jonge, jonge, wat een ongefundeerde uitspraken van nota bene een minister! 90% Van de ministers is wetenschappelijk geschoold, maar je ziet maar weinig werkelijk wetenschappelijk wijzen in deze ministersploeg.

JE HOORT ALS MINISTER TOCH NIET DIT SOORT ADVIES TE GEVEN, WANNEER JE OVERAL KUNT OPZOEKEN EN NASLAAN WAT KOEMELK JE LICHAAM AANDOET..!

Naar onze mening is het zelfs nog strafbaar wat de minister doet. Ernstige nalatigheid kan haar verweten worden!

Maar wij schatten de kans hoog, dat jij dit verhaal over ‘Melk-de-Witte-Sloper’ waarschijnlijk ook nog niet kent, . En let wel: het is een wetenschappelijk verhaal, geschreven door een gediplomeerd arts. De door hem aangehaalde wetenschappelijke onderzoeken laten geen ruimte voor twijfel.. MELK IS KEIHARD EEN WITTE SLOPER VAN JOUW LICHAAM!

Het meest gehoorde argument dat melk je voorziet van onmisbare calcium is wellicht nog wel de grootste dwaling in onze maatschappij. En natuurlijk.. ook ik heb liters melk weggeklokt. Zeker in de puberteit, toen je in de groei was. ‘Het was toch goed voor me’  ‘Heerlijk zo’n glaasje melk’..

Doe jezelf een groot genoegen en lees dit verhaal. Wellicht krijg je het idee dat je eigenlijk helemaal niets meer kunt drinken, maar dat is grote onzin; het gaat simpelweg om het aanpassen van ons voedingsgedrag aan gezonde voeding. En NIET AAN WAT ANDEREN ZEGGEN DAT GEZOND IS, TERWIJL HET OMGEKEERDE WAAR IS..

Mevrouw Verburg heeft hopelijk de moed dit artikel ook te lezen; hopelijk komt ze terug op haar woorden. Die zijn werkelijk niet meer van deze tijd. De slogan ‘Drink meer melk’ is daarentegen bijna misdadig.. Helaas kunnen wij, ná het lezen van het goed gefundeerde artikel van Dr. Coos Beunk, niet anders concluderen.

In het belang van de melkveehouderij: Gerda Verburg stop met die onzin!
In het belang van de melkveehouderij: Gerda Verburg stop met die onzin!

En dat dan ook nog eens een minister deze uitspraak publiekelijk laat klinken zegt meer over deze minister dan over de inhoud van haar boodschap.

Maar als je de krantenberichten over deze uitspraak doorleest, blijkt dat mevrouw de minister deze uitspraak dus niet doet in het belang van jouw, mijn of haar gezondheid, maar vanuit de economische achtergronden van de melkveehouderij… En dat is dus weer een onvervalste gotspe, of in ander goed Nederlands, een brutaliteit!

We zijn hier dus geen burgers die gezond moeten zijn, nee.. We zijn melkkoetjes die economisch productief moeten zijn. Melk drinken in het economische belang van het land. Ongezond? Welnee, we zijn er toch allemaal gezond groot van geworden?

Jij mag het, zoals altijd zeggen!

122 gedachten over “Melk de Witte Sloper! Melk ‘moest’!

 1. Was mij totaal onbekend dit en ben zelf een vrij grote melk drinker.
  Ik ben ook nog van de generatie ,,MELK MOET,,
  Ik dacht altijd dat coke de witte sloper was maar nu schijnt melk daar ook bij te horen !!!
  Schrok wel een beetje op die site van die Haarlemse arts.
  Dit weten heel weinig mensen volgens mij !!

 2. @Harry: dank voor je reactie; het is zoals het is. Niet omkijken in wrok of met spijt, o.i.d. Gewoon dit ‘voortschrijdend inzicht’ toepassen. Zegt het voort, vooral dus tegen al die vrouwen die denken dat de calcium uit koemelk hun botten bereikt..!!

 3. Mooi stukje werk dat zeker tot nadenken uitnodigt.

  Daarbij wel opmerkend dat de Maasai dit toch een beetje anders zien. Maar die hebben dan wel echte melk van echte koeien. En ook een beetje aangezuurd om goede vertering mogelijk te maken. http://www.maasai-association.org/maasai.html.
  Het blijft natuurlijk indirecte moord dat in gebieden waar absoluut geen lactose tolerantie is, melk op alle mogelijke manieren aangeprezen wordt, zelfs door de strot heen gewurgd door bijvoorbeeld gratis melkpoeder aan te bieden.

 4. Soms levert het voor bevolkingsgroepen een voordeel op om ook op latere leeftijd genetisch gezien, met melk overweg te kunnen, goed met vlees om te kunnen gaan. Bijvoorbeeld als landbouw niet tot de mogelijkheden behoort. En het zou ook heel goed kunnen dat die volken door aanvullende kruiden, bessen etc. de zaak weer in balans brengen.
  Aangezien Nederland allang niet meer, of misschien wel nooit heeft bestaat uit een homogene bevolkingsgroep is het natuurlijk maar net de vraag wat voor een jij, uh, genetisch gezien bent.
  Verder kun je je ook afvragen of melk samen met al die andere dierlijke eiwitten, andere extra chemische toevoegingen die geconsumeerd worden voor sommige mensen (ieder mens is ook ‘chemisch gezien’ uniek) gewoon niet een beetje te veel ven het goede is.

 5. Wat mij ongelofelijk verontrust is dat ook op de site van deze arts weer driftig vitamine D supplementen gepropageerd worden, in plaats van ZON. Ook alle officiële overheden in de hele wereld zijn er mee in de weer, hmm stinkt een beetje? En vitamine D is helemaal geen vitamine dames en heren. Het is een seco steroid hormoon!

  De enige die tegengas geeft is dr Marshall. Maar zijn kennisoverdracht is behoorlijk ontoegankelijk voor leken en wordt ook vertroebelt door zijn therapie en L-bacteria toestanden. Hij kan hierin best gelijk hebben maar het maakt de zaak er niet eenvoudiger op.
  Punten waarin ik hem gelijk moet geven is dat:
  1. de meetmethode om vit D tekort te bepalen, niet klopt.
  2. Door het geven van supplementen, het lichaam niet zijn eigen balans meer kan waarborgen.
  3. vitamine D in hogere hoeveelheden een immuun supressor is. Het afweersysteem onderdrukt. Dus geen ziekteverschijnselen maar wel ziek zijn. Uh, dus wel griep hebben maar het niet opmerken. Er zijn ook ongelofelijk veel vitamine D afgeleiden ontwikkeld om inderdaad ja, het immuunsysteem te onderdrukken. Een soort veredelde prednison. Vandaar dat het bij autoimmuunziekten gedurende enige jaren zo fantastisch werkt!

  Wat Marshall niet meldt is dat vitamine D de opname van aluminium vergemakkelijkt.
  http://www.pubmedcentral.nih.gov/picrender.fcgi?artid=1336426&blobtype=pdf
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1801105
  Met googlen komt er wel meer te voorschijn.
  En hoe zat het ook al weer met die chemtrails, die griepvaccins, andere vaccins….
  En wat doet aluminium….

  Juist ja, ook heren/dames alternatieve artsen. WILT U ALS DE DONDER EVEN WAKKER WORDEN JA!!!!!

  Zo, dit is bloedserieus dus voor even als Droppie.

 6. Ik heb op mijn site videoclips staan van diverse Amerikaanse experts waaronder professor Campbell die onderzoek deed voor de zuivelindustrie en 100% van mening veranderde. Hij schreef oa het boek The China Study waarin hij een relatie legt tussen inname van dierlijke eiwitten en welvaartziekten. Melk blijkt ook een rol te spelen bij lekkende darmen. Lees zeker eens het artikel over h2s en darmen. Ik moest als kind altijd melk drinken en was eeuwig verkouden. De ene zal het beter verdragen dan de ander, net zoals gluten en rood vlees. Gewoon kijken naar je klachten en dan voeding weglaten en zo testen. Voeding blijft maatwerk.

  Ron Fonteine

 7. melk is goed voor elk.
  ik kreeg als kind geen melk door mijn keel, had er een grote afkeer van.
  alleen als ze ijs en ijskoud was dronk ik ze op.
  omdat er toen nog geen koelkasten in een doorsnee gezin stonden kocht mijn moeder speciaal voor mij dagmelk, niet gesteriliseerd of zo dus, en hield die koel in de kelder.
  maar ik moest en zou melk drinken want dat werd zo voorgeschreven door kinderartsen??

  nu drink ik nooit melk. eet wel af en toe joghurt

  kende het verhaal al en dacht toen al meteen dat het dus echt beter is kleine kinderen niet te dwingen iets te eten of drinken dat ze niet willen. we hebben tenslotte genoeg keus in voeding en kinderen weten waarschijnlijk nog wat echt goed voor hen is.

 8. Zeg guido, ho zit het dan met geitenmelk en kun je wel soyamelk gebruiken want een broodje kaas met een glas melk is toch wel het lekkerste wat er bestaat vind ik.

 9. Wij worden niet gezien als inwoners van een land of van de wereld, Wij zijn niks meer dan CONSUMENTEN. Wij meoten blijven eten, drinken en kopen, kopen, kopen.
  Ik wordt er kots beroerd van.

 10. En zo is dr zoveel waar we niks van mogen weten…omdat dit slecht is voor de hele maatschappij!… koopkracht..etc.
  Als je dr overna denkt…dan zit dr ontzettend veel fout!
  En maar zeuren over dat roken!

 11. @Selene: mijn zoon kreeg melk, toen hij bijna 1 jaar was. Slijm, slijm, slijm en zwaarademigheid waren het gevolg. Totdat een natuurgeneeskundige ons ’tot de orde’ riep!
  @Mirah: volgens mij is geitenmelk veel minder heftig. Soyamelk moet je weer oppassen voor GM!! Er zal op het net veel over geitenmelk te vinden zijn.
  @droppie: wanneer je een reactie plaatst met veel URL’s, is de kans groot dat een reactie in de wacht gezet wordt, omdat ‘het systeem’ hem als spam ziet. Wij kijken een paar keer per dag of dit zo is; zo niet dat wordt een reactie alsnog geplaatst. Maar het werkt niet alleen op URL’s, maar ook op bepaalde sleutelwoorden. Dit allemaal vanuit het oogpunt van veilgheid. Weetjenog? HIER

 12. zeg #: niet zo somber hier zeg. Mouwen opstropen en aan de slag!! Kopen wat wel goed is, aandacht geven voor wat waardevol is. Het enige dat je kunt doen. Initiatieven steunen waar je in gelooft. Bewuster-worden! That’s the name of the game..

 13. drink gewoon water … en wees dankbaar voor het water … er zijn zoveel “heiligen” of god bewuste mensen in het heden en verleden die alleen op brood en water hebben geleend , en er zijn veel mensen geweest die helemaal geen vocht of voedsel tot zich nemen of namen … zie youtube .. breatharians,giri bala, prahlad jani, ram bahadur bomjan, theresa neuman, hira ratan, jasmuheen, zinaida bara…. en vele saints uit de ‘katholieke’ geschiedenis.. teveel om op te noemen …grtjs

 14. jezus leefde 40 dagen zonder voedsel en water , babaji ook , en onze eigen nederlandse profeet arnold heskens”mirin dajo”ook … en vele , vele , vele anderen ook …

 15. Melk is een afvalproduct; Verburg zou zich beter kunnen bezig houden met kwalitatieve landbouw/veehouderij ipv kwantitatieve.
  Dit voorbeeld over melk geeft maar weer eens aan hoe makkelijk mensen zijn te beinvloeden. Het wordt op tv(media) gezegd dus het zal zo wel zijn. Ik drink zelf al een aantal jaar geen melk meer en moet zeggen dat bevalt me prima!

 16. @Capt. Sensible
  Melk is een van de universele geheimen tussen moeder en kind.
  Het is heel triest dat dit door de respectloze manier waarop er mee omgegaan wordt, aan diggelen gaat.

 17. @droppie ..
  nee man ik ken het niet , maar mishien komt het nog 🙂 als we eerst de overstap maken naar vegatarisch , dan veganistisch enz enz … dan zijn we goed op weg onze moeder aarde en haar natuur en dieren te behandelen zoals ze behandeld hoort te worden … ben al een tijdje gestopt met eten van vlees … stap 1 …

 18. @DatDanWeerWel
  Je moest eens weten wat er in een enkele teug adem allemaal voor enge ziektes kunnen zitten.
  Ik zou accuut stoppen met ademhalen als ik jouw was.
  Gniffel, gniffel.

 19. Het lijkt me nadat je dit allemaal zo leest dat het goed zou zijn om te weten wat men in plaats van melk zou kunnen eten. Ik kan me voorstellen dat mensen er bang van worden als je dit leest. Om meer interesse te krijgen zou ik persoonlijk graag zien dat er ook een oplossing te vinden is hiervoor. B.v. verwijzingen naar websites die met voeding te maken hebben.

 20. @Riet, het hele internet staat vol van alternatieven voor melk! Elke voedingssite, alternatief of niet, laat je zien waar calcium in zit. En waarom zou je hier bang van worden overigens..? Gewoon geen melk meer drinken, begin bij het begin. Waar anders! Net als met roken, gewoon de eerstvolgende sigaret laten liggen..

  Zoals gemeld in ons artikel: donkere bladgroente heeft veel calcium. Onnodig om melk daarbij te drinken. Sesampasta of sesamkoekjes eten, zitten vol van calcium. Voor het geval ook als je osteoperose wilt helpen bestrijden. Enz.
  Dank voor je reactie Riet.

 21. Link werkt, maar file kan niet meer worden gedownload:

  he download limit has been reached for this file. Please contact the sender and ask them to resend the file.

  zouden jullie het weer kunnen uploaden?

  gr. Dennis

 22. Link werkt, maar file kan niet meer worden gedownload:

  the download limit has been reached for this file. Please contact the sender and ask them to resend the file.

  zouden jullie het weer kunnen uploaden?

  gr. Dennis

 23. Sodeju flinke lap tekst zeg,
  maar goed onderbouwt en alle bronnen zijn vermeld van Artsen en onderzoekers die het bevestigen.

  Dit is in mijn ogen dus een goed onderbouwt stuk waar ik zeker iets mee zal doen.

  Bedankt.

 24. Osteoporose heeft o.a. ook te maken met de magnesium calcium verhouding. Melk van koeien die voornamelijk gras en kruiden eten (geen mais) is al een stuk beter. Maar voor een optimale magnesium calcium verhouding moet je bij de groene plantjes (chlorofyl met magnesiumkern) wezen.

 25. @droppie: er zit in melk een enzym dat de opname van calcium uit melk juist verhinderd. Het heeft daarmee in principe niets met het soort melk te maken, zolang die stof erin zit! Zie het stuk van de dokter..
  OVerigens, als het goed is, is de lead weer werkend naar YouSentIt. Het document staat er nu ook op, dat rechtstreeks van Dr. Coos Beunk komt.

 26. @Guido
  Ik begrijp dat alle baby’s maar zo snel mogelijk aan de groente hap moeten. Nix zo lang mogelijk borstvoeding. Zitten toch alleeen maar een berg vetoplosbare giffen in. Is alleen voor de moeder een mooie alternatieve manier om te ontgiften.

  Ik vrees dat het hele verhaal toch een beetje complexer is als hier voorgesteld.

 27. Geen melk – wel melk, geen vet – juist wel vet, cholesterol arm – cholesterol geen probleem, geen koolhydraten – juist wel koolhydraten, weinig eiwitten – veel eiwitten, geen fruit – juist wel fruit, soja producten – alsjeblieft geen soja producten, zoals onze voorouders gegeten zouden hebben in de tropen (arme eskimo’s, die werden doodziek van dat dieet).

  Melk van koeien, schapen, geiten, kamelen, paarden…

  Yogurt schijnt volgens veel diëten opeens weer wel prima te zijn.
  Vergetarisch veganistisch.
  Hoe moeilijk wil je het jezelf maken.

  En als je deze video over onder andere de (opgeloste) voedingsproblemen van mevrouw Eden hebt gezien
  http://www.consciousmedianetwork.com/members/deden.htm ben je weer helemaal bij. Hum…

 28. @Nikolai
  er hangt nog ergens de direkt daarop volgende posting van mij, zat volgens mij een hele bijzondere link in. ‘Ns kijken wanneer die te voorschijn komt.

  Ik drukte dus op Submit Comment en toen ging de cursor helemaal naar het begin van het openstaande document. Vervolgens weer eens naar beneden scrollen, weer ff Submit Comment uitproberen, kon het niet laten, en kwam een boodschap dat dit hetzelfde stuk tekst was. Goh, dat wist ik nog niet. Dus ik wacht met spaning af. Misschien ben je dan ietsje minder teleurgesteld eh….

  ZORRIE hoor!!!!

  Overigens waar bemoei je je eigenlijk mee, regelneef? Zijn mijn zaakjes hoor 😉

 29. De mens is het enige zoogdier dat na de zoogperiode nog melk drinkt van een ander zoogdier.
  Het is eigenlijk heel onlogisch om melk van andere soorten te drinken. Hoewel ik wel eens gezien heb hoe een moederhond bij een nest jonge katjes ging liggen…
  We zijn behoorlijk voor de gek gehouden (lees: gehersenspoeld) op het gebied van (koeien)melk. De melk die je in de supermarkt koopt is, naast dat het natuurlijk bol zit van hormenen e.d., ook een mix van melk van heel veel verschillende koeien. Vind je dat niet een raar idee eigenlijk? Ik heb wel eens gehoord dat sommige mensen minder allergisch zijn als ze melk drinken van één koe.
  Als je zelf dan heel lang en vaak mensenmelk aan je kinderen geeft en zelf geen koeienmelk drinkt, oei oei, dan zullen je botten zienderogen afbrokkelen.
  Laat nou gewoon alle kinderdiertjes en kindermensejes bij hun moeders drinken, dan zijn we al een heel eind op weg. En leer je kinderen waar dé melk vandaan komt: uit mamma’s borsten!

 30. Ja en laat de melk van de koe weer gewoon voor de kalfjes zijn, zoals de natuur het bedoeld heeft. Scheelt een hoop uier-gesjouw voor de koe meel veel te veel melk (voor 1 kalfje) En dan worden de kalfjes ook niet gelijk van de moeder weggehaald en apart in een hokje gezet, wat moet dat wel niet voor een invloed hebben op de psyche van de koe???

 31. De koe is niet mijn moeder.
  Elk zoogdier produceert melk voor zijn eigen
  jong (zo heeft de natuur het voorzien). Die melk heeft de juiste samenstelling om het eigen jong te voeden. Na een poos gaat dat jong over op een
  ander voedingspatroon.
  Blijkbaar is de koe de moeder van vele mensen. Wanneer je koemelk drinkt, word je zo dik als een koe, deze melk verslijmt (dat voel je in je keel als
  je melk drinkt).
  Melk wordt geproduceerd onder bepaalde hormonale omstandigheden (relatie met
  borst en baarmoederkankers???).
  Kalfjes worden, door het zieke denken van mensen, bij hun moeders weggehaald
  (zij loeien ongeveer 2 dagen onafgebroken!!!) om dan kunstmatig gevoed te worden en juist voordat ze van ziekte (ijzertekort – bloedarmoede) zouden
  sterven, worden ze geslacht.
  Koeien worden leeg gemolken. Door bepaalde voeding produceren zij nog meer
  melk, de melkplas en boterberg zijn niet te overzien en ja… Europa(wij!!) subsidieert.
  Zou het toch allemaal niet weer wat normaler kunnen?

 32. Het is eigenlijk zo simpel. Dán ook nog eens allemaal wetenschappelijk bewijs. En tot slot ook nog eens een tutmehola van een minister die jou vraagt om meer melk te drinken, IN HET ECONOMISCHE BELANG VAN DE BOEREN.. Hoe is het mogelijk dat je dit -wetenschappelijk gezien- gewoon durft te zeggen. Ergo, er is niets wetenschappelijk aan het kabinet. Gewoon boe, boe, bla, bla, D-Domo-vla. In die makkelijke pakken.. OOEEEHH.. En DOMO vlak in die vierkante pakken, maakt nooit kringen op tafel..

 33. Het is eigenlijk zo simpel. Dán ook nog eens allemaal wetenschappelijk bewijs. En tot slot ook nog eens een tutmehola van een minister die jou vraagt om meer melk te drinken, IN HET ECONOMISCHE BELANG VAN DE BOEREN.. Hoe is het mogelijk dat je dit -wetenschappelijk gezien- gewoon durft te zeggen. Ergo, er is niets wetenschappelijk aan het kabinet. Gewoon boe, boe, bla, bla, D-Domo-vla. In die makkelijke pakken.. OOEEEHH.. En DOMO vla in die vierkante pakken, maakt nooit kringen op tafel..

 34. pff wat een gezeur allemaal!
  er wordt al weet ik niet hoe lang melk gedronken en geconsumeerd (door kaas, yogurt, enz) en de mens wordt steeds ouder… ik drink veel melk en ik heb nooit ergens last van!

  wat betreft hormonen: die mensen die zo reageren hebben er echt geen zak verstand van.

  hormonen mag niet gebruikt worden door de boeren. de melk die ze afleveren worden gecontroleerd en komen ze hormonen tegen dan kan hij rekenen dat hij geen melk meer mag leveren en als het echt ernst is in de gevangenis terecht komt want het is een strafbaar feit! deze hormonen waar sommige van jullie over spreken zijn verboden en mogen noch voor het vlees noch voor de melk gebruikt worden.

  de MRSA bacterie komen van de varkens af… en ook van die boeren..

  medicijnen zijn duur en dat is niet echt handig voor de boer met een lage opbrengstprijs. Als een boer al medicijnen gebruikt (antibiotica) moeten ze minstens zoveel melkmalen de melk vernietigen om zeker te zijn dat de consument geen antibiotica binnen krijgt.

  alles waar TE voor staat is slecht voor je dat geldt voor alles!

 35. Je neemt een homeopatisch ‘arts’ serieus? Homeopatie de meest simpele geaccepteerde vorm van oplichterij…
  Een medicijn zo vaak verdunnen dat er helemaal geen molecuul werkzame stof meer in zit en dan beweren dat water een geheugen heeft. En zo lekker goedkoop zogenaamde ‘medicijnen’ verkopen!! Dat is pas schandalig. Reclame maken voor medicijnen is in Nederland verboden, maar homeopatische middeltjes zijn geen medicijnen (gewoon placebos) dus die kun je lekker promoten!
  Een homeopatisch arts is totaal niet wetenschappelijk en hij haalt wetenschappelijk onderzoek onderuit. Wat een ironie! Toen je begon over het ‘fysieke lichaam’ kon ik de post al niet serieus meer nemen.

  1. Meneer Roel de Brouwer, welkom op deze site. Helaas constateer ik bij u een -vaak geziene- wetenschappelijke degeneratie; vooral vanuit uw ’tone-of-voice’, die ik zou willen kwalificeren als uiterst ‘betweterig’. Mijn diagnose is daarnaast, dat u ook lijdt aan een lichte vorm van grootheidswaanzin, die in de volksmond ook ‘betweterigheid’ genoemd wordt. Maar daarnaast beledigd u ook nog eens mensen, in één adem door, wat op zich best knap is. Maar in dezelfde volksmond wordt deze betweterigheid vaak met: ‘hoog van de toren blazen’ omschreven..

   Maar door uw opstelling (b)lijkt u niet meer in staat zónder uw ‘wetten der wetenschap’ een eigen, subjectief-menselijk oordeel te vormen. Er treedt een, wat wij in goed Nederlands ‘disstortion’ noemen, op.. Een vervorming.
   Vervorming van uw oordeel, vervorming van uw waarnemingsveld zijn het gevolg van dit -wat wij wel het- wetenschapstrauma noemen..
   Geen probleem overigens, er is hiervoor een (weliswaar homeopathische) efficiënte kuur: ‘Bachbloesem Rescue’.

   Kortgezegd, u maakt één van de meest gemaakte wetenschappelijk-menselijke fouten: u verwart datgene wat u denkt te weten over wat u ziet, met datgene wat u werkelijk weet van wat u ziet.

   Maar… over ‘niet zichtbare deeltjes’ gesproken, want daar hebben we het toch over…? TV-signalen, mobiele telefonie-signalen, zijn die allemaal wel zichtbaar..? Nee idd, die moet je met speciale meetinstrumenten meten. Voila, we zijn er.
   Ander voorbeeld:
   Voorgevoel, verliefdheid, ‘rood’, ‘mooi’… Meetbaar? Nee? Bestaat het dan niet? Kun je er niet ziek van worden, van ‘haat’.. Dus waar blijven de ‘haatmeters’, de ‘voorgevoelsindicatoren’, enz. En we willen zo graag meten, want, inderdaad, meten IS weten..
   Maar de vraag is, ‘Is er weten zónder meten’..? Dat is zelfs de essentiële vraag. (Misschien zelfs de co-existentiële vraag..)

   Meneer Brouwer, ik wens u wijsheid. Er staan hier op WantToKnow verschillende artikelen over homeopathie, van de hand van uiterst gerespecteerde artsen, doktoren, universitaire onderzoekers.. Mensen die -in tegenstelling tot uw vluchtige geschrift- allemaal hun sporen hebben verdiend, mensen die met homeopathie andere mensen hebben genezen. En dat zijn allemaal oplichters, zoals u dat impliciet noemt..??

   Zal ik voor u wat werk doen? Men tikke in de onvolprezen WantToKnow-zoekmasjien ‘homeopathie’ en dit is het resultaat: HIER
   Daarvan zou ik u deze aan willen raden, van wetenschappelijke personen niet gespeend. HIER
   Hopelijk zal uw afstudeerscriptie u meer wijsheid brengen, u ook in uw eigen ‘virtuele helicopter’ hijsen. Die zo broodnodig is om de veelgeroemde ‘helicopterblik’ te verkrijgen op het eigen handelen en wandelen.

   Ohja, last but not least: gewoon even over taalgebruik… Het is niet: “dat is pas schandalig”… maar: “dat vind ik pas schandalig”.. Een ‘kleine’ nuance, een wereld van verschil.
   ‘Chi pecora si fa, il lupo mangia’

  2. De meeste mensen gaan hard roepen als ze vooral zichzelf moeten overtuigen. De meeste mensen die het ergens niet mee eens zijn zeggen gewoon; die mening deel ik niet.
   De meeste mensen die die mening wel delen geven aanvullende info of blijk van waardering voor de gegeven info.

   Beste meneer de Brouwer,
   Ik kan u niet helemaal plaatsen. Weet u zeker dat u het niet eens bent met bovenstaande of bent u het niet eens met het feit dat anderen het er wel mee eens zijn of vreest u concurrentie van alternatieve geneeskunde en ontstaat daardoor vrees? Of vind u het gewoon lekker de kont tegen de krib te gooien en alles wat goed is voor mensen slecht te noemen. Het maakt eigenlijk niet uit wat uw motief is u doet er mij geen schade mee. Maar wel u zelve. Als u tegen beter in iets beweerd wat u niet met zekerheid kunt weten word uw hogere zelf als niet bestaand aangemerkt door uzelf. Deze weet namelijk wel alles zeker. Of gelooft u daar ook al niet in.

 36. Beste mijnheer Roel

  Ook ik drink al jaren geen melk meer want weet je dat er in iedere liter melk een vingerhoed etter zit van de uiers van de koe ???
  Melk kan je gebruiken tot je 2 jaar bent en dan stoppen ermee.
  Overigens mijnheer Roel een homeopatisch arts moet eerst regulier arts zijn en dan daarna zich verdiepen in de homeopatische geneeskunde maar dat wist je niet zeker !
  Heb ik je een beetje geholpen met misschien een beetje meer inzicht te krijgen en eens na te denken voor je iemand de afgrond in helpt ! Zo……………

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.