Advertentie

Miljoenen walvissen, dolfijnen en ander zeeleven bedreigd


Een dolfijn gedood door 'navy sonar'
Een dolfijn gedood door 'navy sonar'

Vissersnetten, vervuiling, herrie door olieboringen… De oceanen zijn op dit moment één van de meest droevige plaatsen op Aarde om te zijn en dat gaat de komende vijf jaar zeker niet veranderen. Naar verwachting zullen miljoenen walvissen, dolfijnen en ander zeeleven de dood ingejaagd worden door de Amerikaanse marine.

En dan gaat het met name om de Atlantische oceaan, de Grote oceaan en de Golf van Mexico. Hun schepen gebruiken o.a. sonar om onderzeeërs op te sporen. Deze sonar kan dodelijk zijn omdat de oren en hersenen worden opgeblazen als walvissen of dolfijnen te dichtbij komen. De sonar is een groeiende bedreiging sinds president Bush in zomer 2002 de Amerikaanse marine toestemming gaf sonar in 80% van de oceanen te gebruiken.

Hieronder een artikel van Rosalind Peterson, zij schrijft voor de website NewsWithViews.com, een site die mensen wil wakker schudden over zorgwekkende zaken die gaande zijn in de wereld. Ook heeft zij een brief (lees HIER) aan o.a. President Obama geschreven.

Het belang van walvisachtigen voor onze evolutie

Tevens heb ik voor geïnteresseerden onderaan het artikel een meer spirituele benadering toegevoegd over het belang van walvisachtigen voor de wereld. Het is een fragment uit het boek Matthews Openbaringen voor een Nieuw Tijdperk. Volgens hem zijn walvisachtigen belangrijk voor ons evolutieproces richting een ruimer bewustzijn. De tegenwerkende krachten zijn hier – volgens Matthew – van op de hoogte en doen er dan ook weinig aan om zeeleven te beschermen… NB de cijfers tussen […] zijn voetnoten, die onderaan worden verduidelijkt.

TEKEN HIER DE PETITIE TEGEN DEZE WANDAAD (iets naar beneden scrollen)

~~~~~

usn_biohazardDe Marine van de VS wil de komende 5 jaar, miljoenen zeezoogdieren en ander zeeleven in grote getalen doden onder hun Warfare Testing Range Complex Expansions. Dat zijn (vrij vertaald) oorlogvoering tesprogramma’s en deze worden gigantisch uitgebreid in de wateren van de Atlantische oceaan, de Grote oceaan en de Golf van Mexico.

De Nationale Marine Visserij Service (NMFS onder NOAA), heeft al toestemming gegeven om zeezoogdieren te gebruiken in meer dan een dozijn aan Marine Oorlogvoering Test Programma’s [6] en bereid een nieuwe aanvraag voor om 11.7 miljoen zeezoogdieren (32 verschillende soorten) te ontvolken  langs het Noorden, Californië, Oregon en het gebied bij Washington in de Atlantische Oceaan [7].

Verwoestend effect

Het is nog onduidelijk hoe groot het aantal zeezoogdieren zal zijn, dat de komende vijf jaar gedood zal worden in de Atlantische oceaan, de Grote oceaan en de Golf van Mexico. Zeker is dat de NMFS-goedkeuringen een verwoestend effect zullen hebben op de zeezoogdierenpopulaties wereldwijd. En deze laatste vergunning van de marine – die in februari 2010 wordt behandeld – voor het “nemen” (zie onder) van meer dan 11.7 miljoen zeezoogdieren in de Grote Oceaan, zal de definitieve nagel aan de doodskist zijn van gezonde populaties van het zeeleven om te overleven.

Definitie van ‘NEMEN’

Het Commerciële Departement van de VS – NOAA (NMFS) heeft de definitie: “NEMEN” beschreven in de MMPA als “lastigvallen, jagen, gevangennemen, doodmaken of meenemen en anders een poging doen om te lastigvallen, jagen, gevangennemen, doodmaken of meenemen.” De definitie bij de ESA is ”lastigvallen, schade aanbrengen, volgen, jagen, schieten, verwonden, doodmaken, vangen, gevangennemen of meenemen, of om contact te leggen tijdens dergelijk gedrag.” Definitie: Incidenteel nemen: een niet bedoelde, maar niet onverwacht nemen.[12]

Zogenaamd milieuvriendelijk

Nu met het groeiende aantal vergunningen, dat wordt uitgevaardigd voor Sonar-programma’s in meer dan 12 gebieden in de Grote oceaan, de Golf van Mexico en the Atlantische regionen van de Verenigde Staten, zijn onze zeezoogdieren en ander zeeleven gedoemd om compleet te worden vernietigd.

Als je ook bomontploffingen aan de lijst toevoegt, oorlogvoeringstesten van alle soorten, toekomstige oorlogvoeringtestoefeningen en de giftige chemicaliën (welke zowel luchtdragend en onder water gebruikt kunnen worden), is er weinig kans dat een deel van de zeezoogdieren met noemenswaardige aantallen zullen overleven.

De VS-senatoren en congresmensen weigeren dit desastreuze ‘NEMEN’ (zie boven) uit te stellen of in ieder geval het houden van Amerikaanse congreshoorzittingen, terwijl ze doen alsof ze oceaan en milieuvriendelijk zijn in hun herverkiezingstoespraken.

Delegatie burgers in actie

rally_fortbragg_may2009Eerder dit jaar, tussen  8 juni en 16 juni 2009, heeft een delegatie vanuit Connecticut en Californië veel tijd doorgebracht in de gangen van de Amerikaanse senaat en het Amerikaanse huis van afgevaardigden. Ze hebben petities, flyers en informatie over het veilig stellen van onze zeezoogdieren uitgedeeld. Verder hebben ze een verzoek voor uitstel ingediend en gevraagd of er Amerikaanse congreshoorzittingen konden komen.

Er zijn 99 senaatbureau’s bezocht en 2/3 van de bureau’s in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De stille reactie van de verkozen ambtenaren over deze twee verzoeken was nul. Eén congresman stelde zelfs dat burgers zouden worden “uitgelachen in de gangen van het Amerikaanse Congres voor het suggereren dat we onze zeezoogdieren moeten beschermen”. Door bedrijven betaalden ‘Lobbyisten’, die een hand hebben in het verdelen van de miljoenen dollars, worden met open armen ontvangen op hoorzittingen, zijn welkom als getuigen en in de wandelgangen van het Congres…blijkbaar hebben de stemmen van de burgers van de VS niet dezelfde status.

Als je ook bomontploffingen aan de lijst toevoegt, oorlogvoeringstesten van alle soorten, toekomstige oorlogvoeringtestoefeningen en de giftige chemicaliën, is er weinig kans dat een deel van de zeezoogdieren met noemenswaardige aantallen zullen overleven.

Problemen negeren

Deze min of meer ongereguleerd goedgekeurde Marine Oorlogvoering Test Programma’s eisen nu al hun tol op de zeezoogdieren, de visserij- en oceaantoerisme industrieën, en op al het andere zeeleven. Veel Amerikaanse Senatoren en congresmensen negeren deze problemen door te doen alsof ze niet bestaan, ondanks dat ze van te voren zijn geïnformeerd over deze programma’s.

Een korte geschiedenis over het Marine Oorlogvoering Test Programma is nodig om te begrijpen wat de totale gevolgen van dit Pentagon/Marine Oorlogvoering Test Programma zijn.

Bush tekende Executive Order

In 2004 heeft de Bush administratie een wet ondertekend voor het verzwakken van de Amerikaans milieuwetten, met betrekking tot de Amerikaanse Marine. Daarna, in 2008, tekende President Bush een ‘Executive Order’ [1], waarin hij toestemde dat de Marine zou worden vrijgesteld van de milieuwetten ter bescherming van bedreigde diersoorten [2-4]. Het Marine Zuid-Californië complex was de eerste die voordeel had van deze ‘Executive Order’. Al gauw waren er andere Marine complexen die vrijstellingen kregen van de NMFS, met weinig of geen toezicht of andere belangrijke risicobeperkende maatregelen [5].

De Marine schat dat de sonar trainingsactiviteiten meer dan 11.7 miljoen zeezoogdieren zullen ‘nemen’ in de periode van de vergunning voor de komende 5 jaar…

De sonaroefeningen zullen plaatsvinden buiten de kust in de Atlantische en Grote oceaan, Hawaï, Alaska en in de Golf van Mexico – daarmee wordt letterlijk elke kustplaats getroffen

Verbazingwekkende omvang ramp

Een gedeeltelijke lijst [6] van bekende Marine complexen laten de verbazingwekkende omvang van deze ramp zien. Volgens het Amerikaans congreslid Waxman, in een brief gedateerd op 12 maart 2009:

“…De Marine schat dat de sonar trainingsactiviteiten meer dan 11.7 miljoen zeezoogdieren zullen ‘nemen’ in de periode van de vergunning voor de komende 5 jaar…De sonar oefeningen, aan de orde, zullen plaatsvinden buiten de kust in de Atlantische en Grote oceaan, Hawaiï, Alaska en in de Golf van Mexico – daarmee wordt letterlijk elke kustplaats getroffen. De Marine heeft op veel plaatsen al besloten tot het verhogen van het aantal trainingsactiviteiten of het uitbreiden van de gebieden waar ze mogelijk zullen plaatsvinden.

Van bijzonder belang zijn biologisch kwetsbare zee habitats voor onze kusten, zoals de National Marine Sanctuary en ander broedplaatsen…In totaal verwacht de Marine dat hun sonaroefeningen uiteindelijk meer dan 2.3 miljoen keer per jaar zeezoogdieren zal ‘nemen’, of 11.7 miljoen gedurende de vergunning voor de komende 5 jaar…” Deze uitspraak werd gedaan in reactie op de publieke onderzoeken met betrekking tot het Marine Noordwest Trainingsoverzicht voor Noord-Californië, Oregon, Washington en Idaho.”

Ten dode opgeschreven...
Ten dode opgeschreven...

Er was veel moed voor nodig met het oog op het feit dat geen van de grote televisienetwerken dit verhaal wou uitzenden. Een aantal moedige radiostations helpen ook om dit alles bekend te maken onder het publiek.

Gepubliceerd in het Verenigde Staten Federaal Register op 11 maart 2009: De Amerikaanse Marine heeft een applicatie gepubliceerd, als een aanvulling op hun uitgebreide Oorlogvoering Testprogramma, Deze applicatie van de marine: “…..vraagt toestemming voor het ‘nemen’ van individuen van de 32 soorten zeezoogdieren tijdens het komende Marine Oorlogvoering testen en trainingen die worden uitgevoerd in NWTR gebieden (buiten de kust van de Atlantische oceaan bij Washington, Oregon, en Noord-Californië) gedurende de komende 5 jaar…”

Het Marine Oorlogvoering Testprogramma zal “…gebruik maken van midden- en hoge frequentie actieve sonar bronnen en explosieve ontploffingen. Van deze sonar en explosieve bronnen zullen gebruik worden gemaakt tijdens Antiduikboot Oorlogvoeringvoering (Anti-submarine Warfare / ASW) Volgoefeningen, Mijn Vermijdingstraining, Uitgebreide Echo Variaties en Verbeterd Uitgebreide Echo Variaties (Extended Echo Ranging and Improved Extended Echo Ranging / EER/IEER) evenementen, Raketoefeningen, Ballistiekoefeningen, Bomoefeningen, Zinkoefeningen en Mijn Oorlogvoering trainingen…”(Meer beschreven in de Marine E.I.S. (Environmental Impact Statement, zie HIER)

Ook volksgezondheid & milieu lopen gevaarHet ‘nemen’ van de zeezoogdieren zal een negatief effect hebben op de totale ecologie van onze oceanen en het leven erin dat veel mensen en andere soorten van eten voorziet over de gehele wereld. Duidelijk moet worden gesteld dat de lijst met voorgestelde giftige chemicaliën, die de Marine voorstelt om te gebruiken is genoteerd in de Marine E.I.S., verrijkt is met o.a. verarmd uranium, rode en witte fosfor, kwik, lood en een hele stoot aan chemicaliën waarvan bekend is dat ze giftig zijn. Niet alleen voor de mens en voor het zeeleven dat wordt ‘geserveerd’ door het ‘Marine Oorlogvoering Chemisch Menu’ maar ook voor onze lucht, water en grond.

Duidelijk moet worden gesteld dat de lijst met voorgestelde giftige chemicaliën, die is genoteerd in de Marine E.I.S. verrijkt is met o.a. verarmd uranium, kwik, lood en een hele stoot aan chemicaliën waarvan bekend is dat ze giftig zijn. Niet alleen voor de mens en het zeeleven maar ook voor onze lucht, water en grond.

Het wordt tijd om NEE te zeggen

Doordat alle Marine Oorlogvoering Training complexen vergunningen voor het ‘nemen’ van zeezoogdieren tijdens hun 5 jarige oorlogvoeringprogramma hebben gekregen of zullen krijgen in de nabije toekomst, zullen the cumulatieve en synergetische effecten van het verlies van miljoenen zeezoogdieren tot een enorme ramp leiden. Het wordt tijd om NEE te zeggen tegen toekomstige vergunningen die worden verstrekt door de Nationale Zeevisserij Service (NMFS). Voel je vrij om te schrijven of bellen naar de Nationale Zeevisserij Service [9] van Amerika met betrekking tot de U.S. Navy E.I.S. [10].

De verkozen ambtenaren in Washington moeten van ons allen horen over dit kritieke onderwerp. Op 28 mei 2009, heeft Congreslid Mike Thompson van Californië, in een persbericht aan NOAA, de volgende verklaring afgelegd wat kan wijzen op iedere Oceaan Marine testomvang:

“…Ik ben bezorgd over de mogelijkheid van de Amerikaanse Marine om goed te onderzoeken wat het effect op het milieu van de voorgestelde verbeteringen in zijn Noordwest Traning Complex (NWTRC)… Ik ben in het bijzonder bezorgd dat de NOAA’s bestaande verzachtende voorzorgsmaatregelen wellicht niet het beste zijn voor de beschermde zeezoogdieren en de bijna uitgestorven zalmachtigen aanwezig in het Noordwesten van de Grote Oceaan…

Ik ben ook erg bezorgd over voorgestelde veranderingen op bepaalde niveaus van activiteit bij de NWTRC die hun focus hebben liggen op het trainen van nieuwe vliegtuigen en schepen en de fysieke verbeteringen aan het de trainingsomvang. De Marine Milieu Effect Verklaring (EIS) geeft toe dat deze veranderingen, voornamelijk die gerelateerd aan het toegenomen gebruik van middenfrequentie sonar, waarschijnlijk een meetbaar effect hebben op de 32 beschermde zeezoogdieren die in NWTRC leven…”

Congreslid Thompson gaat verder: “… Als de Marine deze plannen ten uitvoer brengt en de training van nieuwe wapensystemen voortzet is het essentieel dat de NOAA het milieu effect van deze nieuwe vliegtuigen, schepen en duikboten onderzoekt – en hun bijbehorende verzachtende maatregelen. Speciaal voor de productieve oceaan habitats en soorten die specifiek zijn voor het gebied in de Grote oceaan…

Ik ben me niet bewust van specifieke elementen die zijn toegevoegd aan de evaluatie en ben bezorgd dat het onderzoek niet afdoende het respect om de ecosystemen van de Grote oceaan te beschermen benadrukt aan de Marine’s E.I.S.. NOAA’s complete onderzoek is vooral van belang omdat de Marine heeft beoordeeld dat de visuele controle van de zeezoogdieren – de meest gebruikte sonar verzachtende maatregel – maar 9% van de tijd effectief gebruikt zal zijn. Het is belangrijk dat de NOAA meteen stappen neemt om hun complete onderzoek van de verzachtende maatregelen te valideren. Ik verzoek specifiek om mijn bureau te voorzien van een overzicht van het complete onderzoeksproces en een antwoord op de volgende vragen:

 • Welke verzachtende maatregelen zullen worden onderzocht tijdens het proces van de NOAA?
 • Welke gegevens gaat de NOAA gebruiken om te identificeren of die verzachtende maatregelen de zeesoorten voldoende beschermen?
 • Hoe zal uw agentschap haar aanbevelingen, de specifieke soorten, habitats of bepaalde belangrijke trainingsactiviteiten raken?
 • Hoe zal de NOAA’s aanbevelingen het sonar effect aan soorten anders dan zeezoogdieren aanpakken?
 • Hoe zal de NOAA of de Marine prestatienormen vaststellen om er zeker van te zijn dat de aanbevolen verzachtende maatregelen blijven functioneren als bedoeld?

Het is nu tijd voor ons allemaal om afwegingen te maken met betrekking tot de oorlogvoeringprogramma’s welke de zeezoogdieren zullen verwoesten, onze lucht en water zullen vervuilen en negatieve effecten zullen hebben op de menselijke gezondheid. We moeten nu congresverhoren en uitstel van deze programma’s hebben totdat het publiek op de hoogte is van deze onderwerpen. Bel de gekozen ambtenaren vandaag nog op!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:Rosalind Peterson (707) 485-7520 HIER info@californiaskywatch.com

Petities – Posters – Algemene Informatieof http://www.agriculturedefensecoalition.org/ Zoekmachine van ongeveer 325 Marine documentenIn het originele artikel (HIER) kun je gebruik maken van de voetnoten voor meer informatie.

~~~~

Een meer spirituele benadering

Matthew”]Matthew over het belang van de walvisachtigen. Zie HIER voor meer informatie over deze jongen, die wordt gechanneld door zijn moeder Suzanne Ward.

Matthew aan het woord

Oceanen zijn de meest droevige plaatsen op Aarde, omdat zij de verblijfplaats zijn van de walvissen en de dolfijnen. De meest intelligente en spirituele zielen op onze planeet. En toch zijn die verblijfplaatsen opzettelijk of door onverschilligheid verontreinigd, en hun onmenselijke handeling betekent een onuitwisbare smet op de menselijke beschaving op Aarde. (…) Het is het fenomeen dat de hele soort van de walvisachtigen hoger staat dan de mensen in wat zij in spirituele en intellectuele energie hebben bereikt.

Duistere machten

De energie van de walvissen en de dolfijnen helpt ook mee om de planeet haar trillingsgetal te laten verhogen als voorbereiding daarop (0nze evolutie). De recente activiteiten van de walvissen die aantonen dat hun angst voor mensen minder wordt, zijn het bewijs dat de toename van lichtenergie op Aarde de invloed van de duistere machten doet afnemen. De massale vernietiging van het leven van de walvissen die eens de overhand had en de neiging om ze nog steeds te beschouwen als gebruiksartikelen kwamen en komen voort uit een rechtstreekse invloed van de duistere machten. Hun afnemende invloed heeft niet langer meer het verlies van de verbondenheid in energie tussen mensen en walvisachtigen tot gevolg.

Buitenaardse interventie

De planeet zou al lang geleden gedood zijn als er geen buitenaardse helpers waren geweest om de Aarde te redden door lichtenergie op jullie levensvormen te richten, terwijl de reddende kracht van de energie van de walvissen dat licht op zijn plaats hield. (…) ‘God’ Heeft gedecredeerd dat de Aarde niet vernietigd zal worden, maar eens weer in stralende gezondheid zal herleven. (…) De planeet was eens ‘Gods’ eigen favoriete plaats. (…)

Nu zul je wel begrijpen waarom het uitroeien van de walvissen één van de voornaamste strategieën en het doelwit van de invloed van de duistere machten op Aarde was.  Het huidige herstel in aantal van de walvissen is speciaal bedoeld om de energietrillingen op te voeren in deze jaren waarin de Aarde zich verheft uit negativiteit, ellende en verlies.

NOOT Tessa: Zou het kunnen dat de tegenwerkende krachten er op dit moment alles aan doen om dit proces tegen te werken? Zou dit worden toegestaan vanuit ‘hogere sferen’? Laten we daarop in ieder geval niet wachten en daar waar we kunnen onze krachten bundelen en in actie komen voor het behoud van alle zeeleven!!

14 gedachten over “Miljoenen walvissen, dolfijnen en ander zeeleven bedreigd

 1. ook vis eten is al genoeg om een slachting te veroorzaken
  visvangst is tot nu toe gebeurt op de meest gruwelijke wijze,
  waarbij vernietiging van de habitat als “normaal” wordt beschouwd
  die sonar is de druppel op een zeer hete plaat,
  mensen zijn monsters

  lees het boek van dos winkel
  en ween…

 2. Ja het is misschien waar maar wat moeten we dan eten geen vlees geen vis.
  Dan wil je overstappen op Soja (dat dan weer genetisch gemanipuleerd is ) dus dat is ook weer niet goed (voor de mens dan ) alleen van groenten en aardappel rijst en pasta krijg je wel een erg éénzijdig voedsel binnen.
  maar sta helemaal open voor suggesties heb jij een idee Riek graag want eigenlijk eet ik vis en vlees 1 a 2 maal in de week maar aan de Soja ga ik ook niet meer en dat voor mijzelf natuurlijk.Heb je ideen laat ons het weten ze zijn van harte welkom bij mij en denk ook bij vele anderen.

  groetjes
  Pietje

 3. We zouden ons kunnen verkleden als reuzekonijnen en dan met van de NATO gehuurde klapperpistolen de Oosterschelde onveilig gaan maken.
  😉
  Maar dan vaar je wel kans dat je onder internationaal toezicht van een megavloot komt te staan…

 4. Het wordt inderdaad steeds lastiger om goede gezonde keuzes te maken die niet ten kosten van de natuur gaan.
  Dagelijks vliegen de Apaches hierover , pure waanzin, chemtrails in de lucht.
  Vertel je iemand er iets over, ja maak je niet druk, zij bepalen kun je toch niets tegen doen en de massa denkt nog steeds zo:((
  Actie voeren heeft geen zin etc

 5. ik begin steeds meer te kotsen van mijn medemensen ik weet dat ik zelf ook de natuur kapot maak hellaas kan het niet anders maar wapens kunnen wel anders waarom ziet niemand in dat je moet kappen met die klote wapens, ze worden steeds sterker alles gaat kapot zo, ik schaam me gewoon om mens te zijn, als ik een buitenaards wezen was had ik het allang geweten ik had alle mensen uitgemoord wat een walgelijk ras!!

 6. Jeroen,
  Nou maak jij een denkfoutje… Het is niet helemaal onze schuld, omdat fundamenteel verkeerde beslissingen door onze keel deperst worden. Het is allemaal prima op te lossen en het is niet eens zo moeilijk. Maar dan moeten er wel een aantal zaken fundamenteel anders gedaan gaan worden en daar zien de machthebbers geen brood in. Dat komt omdat zij zelf zo ontzettend kortzichtig en stroef zijn geworden (waardoor wij dat ook zijn geworden…)
  Ik kan er persoonlijk bijv. niets aan doen dat auto’s nog steeds op olie rijden, jij ook niet. Wat ik wel kan doen is zorgen dat ik me aansluit bij een belangengroep die pleit voor schone technologie.

  Maar we krijgen NIETS voor elkaar zolang we de huidige machthebbers hun gang laten gaan en hen op die positie houden. Dan is het einde zoek…

  Ik denk er sterk over om een nieuwe politieke partij op te richten dit uiteindelijk het doel heeft om alle politieke partijen overbodig te maken en middels die weg “democratie v2” te realiseren. M.a.w. laten we nou eens nadenken over de oplossingen en die als hoofddoel gaan stellen, mits het leven je lief is 😉

 7. Lees het boek “You are becomming a Galactic Human being” en je hebt antwoord op heel veel vragen m.b.t. de ware betekenis van de zee-wezens (een van de 3 vroegere hoogstaande levensvormen die VER VOOR DE MENS op aarde woonden, naast de Reptilians en Draconians… voordat de Pleiadians rebels besloten via dna experimenten de aap naar mens te transformenen 🙂

 8. De Heer Jezus zegt;mij komen de wrake toe.
  En dat gaat binnenkort gebeuren want we zitten in de Eindtijd.
  God heeft ons de Natuur gegeven en er zijn Mensen in de Wereld die denken dat ongestraft te kunnen vernietigen.
  “Mij Komen De Wrake Toe”
  Ik vindt dat een mooie uitspraak,en daar staat ik helemaal achter.
  Gr Bird.

  1. Je bent de hoofdletter vergeten.. ‘(M)ij komt de wrake toe’
   Dat wordt een spier klappen straks!^^ 😉

  2. Goed opgelet Jerry,jou opmerking is heel belangrijk in het geheel,top.
   Bedankt.
   Bird.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.