Advertentie

Harry Potter is slechts één van die vele, vele zondige kinderen!


“Ik zou deze shit niet kunnen bedenken, ook als ik zou proberen.” Zo begint het artikel dat ik las bij het onderstaande introductie-filmpje van ‘Jesus Camp’ van Heidi Ewing and Rachael Grady. Er zijn in de VS miljoenen van deze fanatieke Christenen, die zich het recht schijnen toegeëigend te hebben, anderen te veroordelen om hun dagelijkse gedachten en handelingen. Hun aantallen groeien nog steeds en achter de vorige regering Bush, zaten velen van deze fanatieke gelovigen.

Poster van de film 'Jesus Camp'
Poster van de film ‘Jesus Camp’

Deze fanatieke gelovigen zijn een aanslag op de stabiliteit van de VS, zo wordt door velen geopperd. Hun invloed groeit, ook op de overheid en dus ook op de leiders in het Witte Huis. Dat leidde o.a. tot dit krantenartikel:

The Sun (UK) – Matt Williams, September 30, 2009 (HIER)

“JK ROWLING kreeg in de VS niet de hoogste eer, omdat zij door de adviseurs van George Bush afgeschilderd was als auteur van boeken die ‘hekserij aanmoedigen’, zo bleek gisterenavond.

Een nieuw boek onthult dat de Schotse auteur van de Harry Potter-boeken genomineerd bleek voor de ‘Presidential Medal of Freedom.’ Maar veel Witte Huis-officials protesteerden hiertegen en riepen dat deze vrouw tovenarij aanbeveelt in haar boeken, welke zijn verfilmd tot regelrechte wereldhits, met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

Zij zorgden er dus voor dat  JKR naar de VS kon komen om een van de hoogste onderscheidingen voor burgers in de VS in ontvangst te nemen; een onderscheiding die een beloning is voor de bijdrage van die persoon (of instantie) aan het welzijn van de Verenigde Staten, de wereldvrede of de cultuur.

Deze claim staat in ‘Speechless, het verhaal van een overlevende van het Witte Huis’, dat is geschreven door Matt Latimer, een ex-speechwriter voor Bush jr. Volgens deze Matt Latimer zorgden deze ‘kleinen-van-geest’ in het Witte Huis er uiteindelijk dus voor met hun protest dat het uitreiken van deze medaille aan auteur JK Rowling niet doorging. De boeken van Harry Potter bevorderen dus hekserij.’

Ook anderen kregen door de invloed van de fanatieke Christelijke clan achter Bush geen medaille uitgereikt, onder wie de onlangs overleden senator Edward Kennedy, omdat hij ’te liberaal denkend zou zijn’ aldus Latimer in zijn boek.”

Even een paar uitspraken van de dame, Becky Fischer van het Jesus Camp, uit deze clip:

sign harry potter“We can’t have phoneys in the army of God”…
(we kunnen geen neppers hebben in God’s leger)

en deze

“.. and I don’t carry what kind of hero they are, they are an enemy of God, and had it been in the old testament, Harry Potter had been put to DEATH!! ”
(“en het maakt me niet uit of het helden zijn, het zijn vijanden van God, en wanneer dit in het oude testament had gestaan, waren ze ter dood veroordeelt”

“you are a different one when you go to school or when you go to church; you are a phoney and a hypocrite…”
“je bent anders op school dan wanneer je naar de kerk gaat; je bent een nagemaakte en een hypocriet.”

15 gedachten over “Harry Potter is slechts één van die vele, vele zondige kinderen!

 1. IK KAN HIER ERG BOOS OM WORDEN en dan zeg ik het heel voorzichtig.Dit valt bij mij onder het kopje kindermishandeling,Worden we bang gemaakt voor de radicale islam en uit cristelijke hoek mag je wel zo manipulatief zijn?echt schandalig .En het doed voor mij niet onder voor welke radicale geloofsstroming . Zo zie je maar geloof maakt meer kapot dan je lief is groet marcel

 2. “HUMAN RACE GET OFF FROM YOUR KNEES!”, riep kort geleden nog David Icke.

  Is het dan zo ontzettend moeilijk het oude dogma en paradigma van de box van pandora los te laten ?

  Het gebeurd niet alleen met deze kinderen, het gebeurd wereld wijd, van geloof tot geloof van land tot land, ieder onderworpen aan bewinds vormen van mindcontrol en greed.
  Alleen geloven we in een samenhangend dogma van consessies en andere verwanten vormen van sektes en relegies.

  Als het om de kerk gaat volgen er vele zieltjes, zijn het trainings kampen van terroristen dan is alles onder invloed van er tegen te zijn.

  Het is een continue proces wat plaats vind en het zal er ook lang bij gaan duren voordat zulks gedachte goed wereldwijd eruit gesloopt is.

  We breken ons hoofd er over waarom mensen in zulke staat zijn om anderen dit aan te doen, gekke is dat het zelfs onder je eigen neus plaats vind door mensen die hier op grote schaal mee beizg zijn.

  Tis ieder voor zich in deze wereld en degene die zich bloot stellen aan het feit daar het maar al te graag te willen delen met anderen aan gezien worden voor sektes, geestelijke verwarde mensen en andere inventiele constructies.

  Pure mindcontrol !

  “Wie zoet is krijgt lekkers (suikerziekte), wie stout is detroux, de wereld wara het mes aan 2 kanten snijdt, moreel en immoreel gezien.

  Deze dualiteit viert bot al eeuwen lang, kies de juiste kant van het ware verhaal.

 3. Dat wordt dan heel vervelend voor als straks de GF op Aarde komt en verteld dat God niet bestaat. Het probleem wordt dan van zelf opgelost. Ik zou het geen fanatieke Christenen noemen, maar extremistiche Christenen. Ik heb ooit een keer een duco over dit geval gezien en ik kan je vertellen dat ze net zo gevaarlijk zijn als moslim extremisten. Zo zie je maar weer dat elk geloof ellende met zich mee brengt.

 4. Je kunt radicaal geloven, extremistisch geloven, of radicaal niet geloven, extremistisch niet geloven… Maar wat ik zo jammer vind is dat bijna ieder de middenweg mist. Niks is of zwart of wit..

  Dus per definitie zeggen dat geloven slecht is, noem ik ook een extremistische uitspraak, darwin extremisten ofzoiets in dat geval..

  geloven is goed, want er is meer tussen hemel en aarde, en ieder die dit niet wilt zien, is naar mijn idee net zo extremistisch bezig, door middel van het uit roeien van ons eigen ik.

  Ik geloof in God, Ik geloof In Allah, Ik geloof in Boeddha, en ik geloof in Goed, Ik geloof in Licht, en ik geloof in liefde, ik geloof in energie, ik geloof in kwaad, en ik geloof in slacht, ik geloof in jou en ik geloof in mij.

  Ieder volgt zijn eigen weg, en alleen jouw weg is de juiste voor jouw. En alleen mijn weg, is de juiste voor mij. Geen van beide zijn identiek, want allen zijn wij uniek in ons bestaan, en gelijk zijn wij één.

  Alles bestaat en tegelijk is alles Illusie. Leer te leven in het NU. En respecteer je omgeving goed of slecht. Het gaat niet om hen, het gaat om Jouw.

  Francis

 5. En dit alles wordt geprogandeerd door mensen die zelf zwarte magie bedrijven(illuminati, scull&bones) en een verbond met de duivel hebben?
  Ze spelen de ‘voorbeeldige’ christenen en houden dit ook voor aan de mensen en kinderen. Hoe dom willen ze hebben dat de bevolking blijft? Vroeger was dit het werk van het Vaticaan en meneer pastoor of dominee, maar nu doen alle regeringsleiders hier aan mee.

  Wat Rowlings beschrijft is oude, religieuse, geschiedenis zoals het was. Ze zal heel diep hebben moeten graven om aan deze info te komen, want je zult het niet in de doorsnee bieb kunnen vinden. Sommige dingen heeft ze uitvergroot om duidelijk te maken wat het betekend en wat de gevolgen kunnen zijn. iedereen die bekend is met het paganisme weet wat de diverse dingen betekenen. Er is niets mis mee, tenzij bij verkeerd gebruik. Het christendom is ook heel gevaarlijk bij verkeerd gebruik. Het zou een tolerant geloof moeten zijn, passifistisch, maar op deze manier is er weinig van te merken. Nog even en de brandstapels branden weer in alle hevigheid.
  Ik raad de goede christen dan ook sterk af om het boek ‘The Secret’ te lezen. Dat is ook een vorm van hekserij; je krijgt wat je wenst en niet omdat je tot god hebt gebeden om ervoor te zorgen dat je het krijgt.

 6. En weer praat niemand over de vernietigende uitwerking van de bijbel op mensenlevens! Ik wil niet lullig klinken maar om in de woorden van een christenen te spreken, de duivel heeft een goed en stevig werkje afgelevert met de bijbel, het Heilige Woord, noemt men het ook wel, en terwijl iedereen in de “heilige geest” is door al die heilige en lovende woorden stelt niemand zich eigenlijk vragen, normaal wel, maar met de bijbel durft men niet goed! Hoezo angstmakerij en indoctrinatie! Laf gedrag, dat komt eerder in de buurt!

 7. ik heb door de jaren van veel lezen en nadenken sterk de indruk gekregen dat al de religieuze wereldse bijbels geschreven zijn als een soort leidraad hoe te leven en zich te gedragen als mens tot mens
  de basis is dus een basis van liefde van mens tot mens en voor de aarde waar we op leven.
  lees je vergelijkingen en andere verhalen dan zie je een beetje wat er wordt bedoeld. het gaat over hygiene en trouw, voedsel en onderdak delen , dat soort zaken.
  dat zijn dus alleen maar goede dingen . het zijn volgens mij bepaalde mensen geweest die hier danig in hebben zitten knoeien zodat het er allemaal wat extremer uit is komen te zien.
  natuurlijk kunnen we het niet goedkeuren dat kinderen zo gehersenspoeld worden. maar het gebeurt alle dagen overal en niet enkel met religie. ook met politieke overtuigingen en de kijk op minderheden.
  stiekem gebeurt het zelfs recht onder onze neus. het helpt niet om anderen te veroordelen, hooguit je mening er over te geven. wel helpt het je omgeving er op te proberen wijzen dat ze zelf moeten nadenken en niet een leider of zo moeten zoeken die dat voor ze doet. want daar zit het hem in. leiding zoeken en krijgen en zo zich veilig wanen en alles geloven. halleluja.

 8. WERKELIJK WALGELIJK.
  TE ERG VOOR WOORDEN!!!!!!!
  Dit is toch niet te geloven als je het ziet, maar wat zien we nog meer niet wat tegen het gewoon jezelf zijn als spiritueel wezen in een menselijk lichaam????
  Het geschrevene van Marcel is zeer goed onder woorden gebracht.

  Warme groet.

 9. Ik kan persoonlijk erg lachen om deze onwetendheid en oppervlakkigheid. Uiteindelijk zal het eenheidsbewustzijn, de liefde en de harmonie overwinnen. It’s just a part of it, we’ve got to forfill the book…

 10. de bijbel het woord van god is door de cristelijke kerken geredigeerd .dit houd zoveel in dat van alle boeken en geschriften juist die zijn geplaatst die in het dogmatische geloofsbeeld pasten . dit wil niet zeggen dat het allemaal geleuter in de ruimte is maar dat het een geheel incompleet beeld geeft en dus niet een opgetekent woord gods is .geloof op zich is niet slecht en kan zelfs een hele steun zijn voor hele volksstammen .Maar zodra je macht over het gelovige volk tracht te krijgen middels religie ga je volgens mij tegen elke vorm van menselijke waardigheid in .We zijn alle een en daarom past eigenlijk alleen de volgende stelling “wat je niet wilt dat jou geschied doe dat ook een ander niet”.groet marcel

 11. Triest is het woord dat als eerste in mij opkomt. Ik herinner me dat ik als vijfjarige ruzie had met een meisje. En dat de juf ons bestraffend toesprak: “Jezus houdt niet van kindjes die ruzie maken”.

  Het heeft mij vele jaren gekost om van de naweeen van de indoctrinatie en hersenspoeling van een geloofsopvoeding los te komen. Als enige uit ons gezin, en dat is natuurlijk een doodzonde.

  Geloof doet geen kwaad, mensen wel. Vaak zonder dat ze er erg in hebben, ze zijn er immers nogal van overtuigd dat hun geloof en de wijze waarop zij dit in hun leven vorm geven zaligmakend is. Dat kinderen in zo’n geval geen keuze hebben, dat ontgaat deze mensen vaak. En dat is triest, zeer triest. Kinderen geloven namelijk net zo makkelijk in sinterklaas als in god.

 12. Tjonge jonge

  zwaar overdreven, als of de alternatieve club zo ziele schoon is ? als een spreker op de vlucht moet voor een fanatiekeling ? als gedreigd word met acties ? met goedschiks of kwaadschiks ? is dit niet een typisch geval van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.