Advertentie

The Hubble makes you really Humble..!


Het filmpje van 6 minuten dat je op de onderstaande YouTube kunt zien, vervult me met diep, diep respect voor het Al. Het is een ongelooflijk perspectief dat zich voor me opende gisteren, toen ik het filmpje opnieuw weer zag. Terwijl ik toch redelijk vertrouwd ben met astronomie en foto’s van sterrenstelsels, toont dit filmpje toont zulk een magnifieke opname die de Hubble-space telescoop tevoorschijn toverde, dat het dus waardevol genoeg is om hier te delen… Kom we maken als introductie op het filmpje even wat stapjes, laten we het stappen noemen, beter nog STAPPEN! Kom ik neem je aan de hand mee..

Wanneer jij op een heldere nacht naar het spectrum kijkt, ben je in staat zo’n 3000 sterren in ONS sterrenstelsel te zien; als vergelijking kun je onze zon zien als een (kleine) ster…. En om een zo’n zon, dat weet je, draaien over het algemeen planeten, die ieder weer leven kunnen bevatten, zoals onze moeder Aarde..

De Hubble ruimte-telescoop is in feite niets anders dan -inderdaad- één grote kijker.
De Hubble ruimte-telescoop is in feite niets anders dan -inderdaad- één grote kijker.

Maar óns sterrenstelsel is op haar beurt weer een onderdeel van een enorme spiraal/wolk sterren, die we melkwegen noemen. En wist je dat er alleen al in onze melkweg, in onze wolk, die je in een heldere nacht ook kunt zien en waarvan er dus vele van zijn in het heelal, zo’n -houjevast- 500.000 miljoen sterren zitten… Laten we het geschatte aantal planeten om die ‘zonnen’ dan maar niet noemen..

De magnifieke Hubble-ruimtetelescoop, die o.a. het wereldberoemde plaatje hiernaast maakte van een melkweg ‘van opzij’, het sombrero-stelsel, heeft in 2003, 11 dagen lang ingezoomd op een ‘ gebiedje’ dat eigenlijk volkomen donker leek, ook voor de Hubble zelf.

In 1995 was deze exercitie al eens gedaan, maar nu werd deze langdurige opnametechniek nog eens met speciale filters en technieken uitgevoerd. ‘Ultra Deep Field’ wordt de techniek genoemd en de mensen van NASA wilden gewoon nou eens kijken wat zich in dat ‘donkere’ gat bevond… Waar dus ‘niks’ leek te zitten.. Gewoon 11 dagen om in te zoomen en een goedbelichte opname maken.

Maar in wat dus een donkere gat leek, verschenen opnieuw weer melkwegstelstels, maar liefst zo’n 3000 stuks.. Gewoon dus maar in dit kleine stukje van het heelal… In dat donkere gaatje.. Alsof je thuis op de bank naar het plafond staart, focussend op een piepklein plekje. Even voor de goede orde.. we praten hier dus over zo’n 3000 melkwegstelsels x 500.000 miljoen ‘ Zonnen’. Om –nogmaals- maar niet te praten over het mogelijke aantal planeten dat rond deze ‘Zonnen’ ronddraait…

VOEL de nederigheid en het respect, wanneer je kijkt naar deze YT-opname. De nederigheid waarmee wij een onderdeel van onze kosmos dienen te zijn. Is het woord ‘dienen’  hier dan echt helemaal op zijn plaats?

Het door de Hubble ontdekte Sombrero-sterrenstelsel, met een doorsnede van 50.000 lichtjaren..! Het is 'slechts' één van de 100.000-den miljoenen sterrenwegstelsels..!
Het door de Hubble ontdekte Sombrero-sterrenstelsel, met een doorsnede van 50.000 lichtjaren..! De foto is gemaakt van opzij, waardoor de foto een prachtige dieptewerking heeft. Het is ‘slechts’ één van de 100.000-den miljoenen sterrenwegstelsels..!

Plots begrijp je de Maya’s, de Inca’s, de Indianen en andere natuurvolkeren over de hele wereld, die in hun rust en stilte ’s nachts getuige waren en nog steeds zijn, maar vooral voelden en voelen wat onze kosmos herbergt. In nederigheid… Is er ander leven in de kosmos? Vanzelfsprekend..!! Is dat ons ver voor op het gebied van intelligentie en techniek..? Wat denk je zelf..? Bereikte dat leven onze Aarde…? Natuuuuuurlijk…!

Je zou wel erg weinig van wiskunde en kansberekening snappen als je op al deze vragen ontkennend antwoordt. Genoeg gepraat, kijk en huiver, maar vooral, wees en voel je voor alles nederig en dank onze moeder Aarde..!! Laten we zuinig op haar zijn.

 

36 gedachten over “The Hubble makes you really Humble..!

 1. Oh dat zal ongetwijfeld al weleens gebeurd zijn 😉

  Maarja, jij wil natuurlijk bewijzen zien, moetje NASA ff bellen, misschien dat ze hem nog niet zijn “kwijt geraakt” hahaha

 2. de NASA bellen of zij het bewijs leveren, doen ze dat niet eerder in de doofpot te deponeren. Zij weten er meer vanaf dan wij doen vermoeden, daar ben ik van overtuigd…zo heb ik beelden gezien dat ze op de maan zijn geweest, zijn ze daar überhaupt wél geweest???

  mooie beelden om te zien

 3. @ Moos,

  Ik ben wel overtuigd dat ze op de maan zijn geweest, maar ze hebben daar meer gevonden dan ze vertellen.

  Armstrong en Aldrin hebben ook veel dingen moeten verzwijgen

  Daar is veel op internet over te vinden.

  Bouwwerken en reuïnes op de ‘dark side’ van de maan.

  Er zouden inmense schepen zijn die daar al jaren aan het mijnen zijn.

  De maan bevat een speciaal soort Helium-3 molecuul die het geschikt maakt om kernfusie te laten optreden zonder nucliair afval.

  Ik zal even wat meer docu zoeken over deze onderwerpen!

 4. Hier twee hele interessante links!:

  http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21335

  http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21904

  vooral de laatste gaat over een aantal feiten van de maan, die weinig mensen weten!

  Vooral dit stuktje: “1. Ages of Flashes: Aristarchus, Plato, Eratosthenes, Biela, Rabbi Levi, and Posidonius all reported anomalous lights on the moon. NASA, one year before the first lunar landing, reported 570+ lights and flashes were observed on the moon from 1540 to 1967.”

 5. De Maan is wel de perfecte plek om ons te bespieden!

  Onze Maan draait precies in 1 maand om zijn eigen as en staat daarmee dus altijd met dezelfde kant naar ons gericht.. TOEVAL!?

  you be the judge!

 6. Beste mensen,

  Kun je van de een op de andere dag jezelf veranderen? Hoe kun je jezelf vandaag een stukje beter maken? Ik wil al het negatieve achter me laten maar ik weet niet waar ik moet beginnen.

  Respect.

 7. @ Spacerabbit,

  in een dag wordt dat wel erg moeilijk natuurlijk. Maar leer jezelf aan om al je gedachten naar een positieve manier te draaien. Hierdoor krijg je meer energie en zullen er ook meer positieve dingen in je omgeving gaan gebeuren.

  Het is niet altijd even makkelijk en ik betrap mezelf er ook nog vaak op, maar als je het in je achterhoofd houdt dan komt dat echt wel goed!

  The Law of Attraction is all around us!

 8. @ M.

  Je bedoeld dat de maan een baantje om de aarde heen trekt ipv van om zijn eigen as, een stilstaand object kan niet spinnen als ie niet roteert…

  @ SpaceRabbit

  Alles accepteren zoals het is en toe staan volledig en onvoorwaarlijk, zodra je dat kan, kan je ook alles loslaten en naast je neerleggen.
  Tevens je kan ook een spoed curses ondervinden bij Franciscus001, dan wil je gelijk het licht zien.

 9. @ Paul
  Posted by Paul | oktober 31, 2009, 20:22
  “Tevens je kan ook een spoed curses ondervinden bij Franciscus001, dan wil je gelijk het licht zien.”

  Is dat nou echt nodig ? Een sneer terwijl de beste man nix verkeerds heeft gezegt in dit topic ?

 10. Ja het lijkt er sterk op dat alles micro-macro tot in het oneindige is.

  want wat is er buiten de rand van het universum, nog meer universa? en hoe ontstaat alles uit niets.

  Maarja, daar zitten de gekkenhuizen van vol haha dus denk er niet te lang over na

 11. Voor een filmpje met nl subs zie hier

  http://www.youtube.com/watch?v=C5q8V1zUx-s

  Dus we zijn nog steeds niet op het einde van het heelal en dat zal ook nooit gebeuren want het kan niet eindigen volgens onze gedachte’s. want als er alleen steen zou zijn verder in het heelal dan moet je je afvragen tot hoever dat weer rijkt, en wat zit daar weer achter???????

  Dus nog steeds geen antwoord op een nooit beantwoorde vraag. 🙂

 12. Het Universum wordt niet alleen steeds groter, het wordt steeds sneller groter.

  Dus op een bepaald punt wordt het zooo snel steeds groter dat het oneindig blijft accelereren.

 13. wordt het universum echt nog steeds groter of hollen we er achteraan omdat we het nu pas in de gaten hebben.
  niets is wat het lijkt en onze ogen bedriegen ons maar al te vaak.
  laatst zei iemand tegen me; mooi hé die hubblefoto’s,
  maar als het nu eens allemaal nep is. wij moeten tenslotte maar aannemen dat de hubble daar rondvliegt. die had wel een punt volgens mij.
  er zijn de afgelopen tijd veel discussie’s geweest over het wel of niet op de maan zijn geweest.
  toen de wereld werd verteld waar de ruimtesonde te zien was in onze atmosfeer riep menigeen dat alles nep was.
  ik wil dit allemaal wel geloven hoor maar als ik af en toe twijfel aan alles en mezelf dan vraag ik me toch af of we niet geweldig zullen schrikken van de werkelijkheid. hoe dicht hij ook zal liggen bij hetgeen we nu aan info verzamelen met zijn allen
  met je mensenverstand iets begrijpen zal wel heel iets anders zijn dan met je universele energiewezen alles bevatten wat er is. ondertussen is het allemaal wel geweldig mooi en hoopgevend.

 14. Altijd als ik lees over het universum gaat mijn brein/mind geweldig accelereren…
  Zit ik op YouTube dat filmpje te kijken van de grootst bekende zon. Zoemen ze op het laatst in op de oppervlakte. Zie je daar werkelijk een speldeknop boven het oppervlak hangen: onze ZON!

  Komt er een berekening aan:
  “Als een Aards vliegtuig, met een kruissnelheid van 900 km per uur zou vliegen, weet je dan hoelang het erover zou doen om rond deze ster te vliegen? Antwoord: dit vliegtuig zou 1100 JAAR achter elkaar door moeten vliegen..”
  Hoezo accelereren..? En dan hebben we het over 1 ster, weliswaar de grootste. Dus 1100 jaar x 365 dagen x 24 uur x 900 km/uur…. = ? Km.

 15. @ Guido,

  Jou berekening is ook mogelijk, alleen wat minder nauwkeurig omdat je met tijdeenheden werkt.

  Omtrek = Pi x Diameter, die klopt altijd!

  Angstaanjagend gewoon hoe inmens die waterstofbol wel niet is. En dat is nog maar wat we kunnen zien!
  Daar zullen wel gigantische planeten omheen draaien :p

 16. @ Guido,

  Het Universum wordt ook steeds groter met een acceleratie! Het is niet te bevatten!

  Hier nog een leuk filmpje over BIG BIGGER BIGGEST!

  http://www.youtube.com/watch?v=2FwCMnyWZDg

  Niet alleen planeten en sterren komen aan bod maar ook nevels, supernova’s en stelsels

  Alle maten (in KM of lichtjaar) zijn de diameter en dus de afstand/reistijd om aan de andere kant te komen (hemelsbreedt)

 17. nou nou om effe onderschrift van een foto te quoten:

  Het door de Hubble ontdekte Sombrero-sterrenstelsel, met een doorsnede van 50.000 lichtjaren..! De foto is gemaakt van opzij, waardoor de foto een prachtige dieptewerking heeft. Het is ‘slechts’ één van de 100.000-den miljoenen sterrenwegstelsels..!

  wat een ontzettend mooie foto en ….jezus zeeen van ruimte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.