Advertentie

Nu al in NEWSWEEK: ‘Covid-pandemie leugens’..!!


Newsweek is een Amerikaans wekelijks nieuwstijdschrift, waarvan de papieren versie in heel de Verenigde Staten en Canada wordt gedistribueerd. Het is het op een na grootste wekelijkse nieuwstijdschrift, na TIME Magazine. Van de drie grootste tijdschriften wordt Newsweek over het algemeen als liberaal beschouwd. Newsweek werd in 1933 in New York opgericht en was van 1961 tot 2010 onderdeel van de Washington Post Company.
Tot eind 2012 werden er van de Amerikaanse editie wekelijks zo’n 4 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 3,1 miljoen in Noord-Amerika. Speciale edities worden uitgebracht in andere talen dan Engels: Arabisch, Japans, Koreaans, Pools, Spaans en sinds november 2008 ook Turks. Ook is er een internationale editie in het Engels.

* * *

‘Dit was de grootste, de meest tragische en
de meest onethische mislukking van het leiderschap,
op het gebied van de volksgezondheid
in de moderne geschiedenis.’

– Dr. Scott Atlas –

x

Weinigen weten, dat de ‘grote’ Anthony Fauci door Donald Trump werd vervangen door de auteur van het artikel in NEWSWEEK, dat we hieronder bespreken.

x

Nu al in NEWSWEEK:

‘Covid-pandemie leugens/manipulaties’..!!

2023 © WantToKnow.nl/be

x

De auteur van het stuk in NewsWeek (HIER) is dus feitelijk van minder belang dan het feit DÁT NEWSWEEK het artikel plaatst. De auteur toch dan even voorstellen: Scott Atlas is medicus en wetenschappelijk docent in gezondheidsbeleid aan Stanford University. Tevens mede-directeur van het Global Liberty Institute, en mede-oprichter van de Hillsdale’s Academy for Science & Freedom.
Scott Atlas is ook de auteur van het boek ‘A Plague Upon Our House: My Fight at the Trump White House to Stop COVID from Destroying America’ (Bombardier Press, 2022). (Te vertalen als: ‘De plaag die ons huis trof: mijn gevecht in het Witte Huis van Trump, om COVID te beletten Amerika te vernietigen’.)

Scott Atlas laat er geen gras over groeien; gestoeld op feiten en harde wetenschappelijke bewijzen, komt zijn artikel bij de conclusie, die niet afwijkt van hetgeen we kunnen concluderen rondom de bizarre situatie met Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid. Namelijk dat overheden er álles aan deden, het volk in angst te brengen teneinde verregaande vrijheidsbeperkingen uit te kunnen rollen. En ervoor te gaan zorgen dat zoveel mogelijk mensen geprikt zouden gaan worden met het ’toevallig’ net ontwikkelde mRNA-middel. (Geen vaccin dus, wat ons OOK werd voorgelogen..!!)

Het artikel van deze arts, begint met een duidelijke inleiding:

‘Bijna alle Amerikaanse leiders hebben geleidelijk hun COVID-mandaten, eisen en sluitingen ingetrokken, zelfs in staten als Californië, die de strengste en langdurigste beperkingen aan het publiek hadden opgelegd. Tegelijkertijd erkennen de media geleidelijk de voortdurende publicatie van studies die de vermeende redenen voor deze beperkingen volledig weerleggen.

Maar deze openlijke ommekeer wordt ten onrechte voorgesteld als ‘geleerd’ of ‘nieuw bewijs’. Er is weinig erkenning van fouten te vinden. We hebben geen publieke verontschuldigingen gezien voor het verspreiden van valse informatie, of voor het belasteren en delegitimeren van beleidsdeskundigen en medische wetenschappers zoals ik die zich correct uitspraken over gegevens, standaardkennis over virale infecties en pandemieën, en fundamentele biologie.’

Zoals gezegd, noemt Scott Atlas man én paard. VALSE CLAIMS, die bewust of wellicht onbewust gedaan zijn, zónder enige medisch-wetenschappelijke basis.. Met kennelijk het doel, zoals gezegd, om angst te zaaien en het COVID-verhaal heftiger te doen lijken dan het werkelijk was/is. Kijk naar zijn omschrijving van de situatie:

‘De tragische mislukking van roekeloze, ongekende lockdowns, die in strijd waren met de gevestigde pandemie-wetenschap, en de bijkomende massale schade van dat beleid voor kinderen, ouderen en gezinnen met lagere inkomens, zijn onbetwistbaar en goed gedocumenteerd in talrijke studies. Dit was de grootste, de meest tragische en de meest onethische mislukking van het leiderschap op het gebied van de volksgezondheid in de moderne geschiedenis.’

Wat te denken van dit rijtje leugens (=’onwaarheden’..) en manipulaties die Scott Atlas noemt:

‘Hier zijn de 10 grootste onwaarheden – waarvan al jaren bekend is dat ze onwaar zijn. Feiten die niet recentelijk geleerd of bewezen zijn, maar wel gepropageerd werden door Amerika’s volksgezondheidsleiders, door gekozen en ongekozen ambtenaren en door nu in diskrediet gebrachte academici:

1. Het SARS-CoV-2 coronavirus heeft een veel hoger sterftecijfer dan de griep met meerdere ordes van grootte.

2. Iedereen loopt een aanzienlijk risico om aan dit virus te sterven.

3. Niemand heeft enige immunologische bescherming, omdat dit virus volledig nieuw is.

4. Asymptomatische mensen zijn belangrijke aanjagers van de verspreiding.

5. Afsluiten – scholen en bedrijven sluiten, mensen thuis opsluiten, niet-COVID medische zorg stopzetten en reizen verbieden – zal het virus stoppen of elimineren.

6. Maskers zullen iedereen beschermen en de verspreiding stoppen.

7. Het is bekend dat het virus in de natuur voorkomt, en beweren dat het in een laboratorium is ontstaan is een conspiracy.. .

8. Leraren lopen vooral een groot risico.

9. COVID-vaccins stoppen de verspreiding van de infectie.

10. Immuunbescherming komt alleen van een vaccin.’

Natuurlijk gaan we hier in op de inhoudelijke strekking van het artikel van Scott Atlas, maar de inhoudelijke heftigheid van deze berichtgeving in combinatie met de plaatsing van het artikel door het fenomeen NEWSWEEK’, is wat we vooral willen aanreiken. Het toont de zwaarte aan van de periode van manipulatie en dwalingen van de afgelopen COVID-periode. De feiten en onjuistheden van het Covid-beleid in Nederland zullen ongetwijfeld eenzelfde route gaan volgen.

Hugo de Jonge (én natuurlijk Mark Rutte) mogen dan in de ogen kijken van de Nederlandse burgers, die zij zegden te dienen, en hen uitleggen, hoe ook zij een rijtje leugens en manipulaties bleven steunen. En daarin zelfs zóver gingen, dat ‘ongevaccineerden’ (mensen die de mRNA-prik niet wilden laten toedienen) werden gedecimeerd tot gezondheidsparia’s..!

TOT SLOT
Dr. Scott Atlas eindigt zijn artikel met een wijze reflectie in onze ogen:

‘Niemand van ons is zo naïef om een directe verontschuldiging te verwachten van critici bij mijn werkgever, Stanford University, of in de regering, de academische volksgezondheid en de media. Maar om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt, moeten regeringsleiders, door macht gedreven ambtenaren en invloedrijke academici en adviseurs die vaak belangenconflicten hebben, ter verantwoording worden geroepen.

Persoonlijk blijf ik zeer sceptisch of een overheidsonderzoek of -commissie politisering kan vermijden. Ongeacht hun intentie zullen al dergelijke door de overheid geleide onderzoeken, op zijn minst als ‘politiek gemotiveerd’ worden gezien en hun conclusies zullen door velen ronduit worden verworpen.
Die onderzoeken moeten echter doorgaan, al was het maar om de waarheid te zoeken, om onze kinderen te leren dat de waarheid ertoe doet, en om ons G.K. Chesterton’s kritische les te herinneren dat “Goed is goed, zelfs als niemand het doet. Fout is fout, zelfs als iedereen het fout heeft.

Dus, zou ik zeggen, degenen onder ons (waaronder ikzelf)
die volhouden dat de tijden veranderen,
zijn nu gerechtvaardigd!
Zullen we excuses en onderzoeken gaan zien?
De échte verontschuldigingen en onderzoeken, geen nep.’

* * *

1 gedachte over “Nu al in NEWSWEEK: ‘Covid-pandemie leugens’..!!

  1. In een interview met het Amerikaanse weekblad Newsweek van 03.04.1967 voorspelt David Rockefeller (1915 – 2017) de instorting van de Twin Towers, maar hij noemt echter geen datum. De omslag is getooid met een afbeelding van Rockefeller, om zijn linkerpols draagt hij een horloge en de wijzers staan op 09:11 uur. De bouw van WTC 1 + WTC 2 duurde zes jaar, zes maanden & zes weken > 666 > Openbaringen 13.
    In datzelfde jaar werd Rockefeller CEO van de Chase Manhattan Bank, een positie die hij tot 1981 zou bekleden en deze bank fungeert nog altijd als huisbankier van de activiteiten van het Rockefeller-imperium waar ook ter wereld.
    Deep State-adept David Rockefeller was ook bestuurslid bij de Carnegie Endowment for international peace. In 1913 werd het door staalmagnaat, vrijmetselaar & illuminatihandlanger Andrew Carnegie (1835 – 1919) bekostigde ‘Vredespaleis’ in Den Haag geopend. In 1999 en 1907 werden in Den Haag twee vredesconferenties gehouden en een derde stond voor 1915 gepland; de Eerste Wereldoorlog gooide echter roet in het eten. Voor Nederland was gekozen door de mondiale machthebbers in Parijs, Londen & Berlijn, omdat ons land een relatief kleine natie was en sinds 1815 niet meer bij een internationaal militair conflict betrokken was geweest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.