Advertentie

‘Incestueus clubje beheerst griepdiscussie’


Van de week gaf de heer Klink bij Pauw & Witteman weer blijk van zijn eenzijdige blik op het vaccinatie-verhaal. Dat is heel jammer. Want dáár waar Klink roept wat  in hemelsnaam al deze  deskundigen in hun schild zouden moeten voeren, om vaccinaties maar te stimuleren, daar hoort de omgekeerde vraag ook gesteld te worden.
Wat is nou de reden dat al deze mensen TEGEN de vaccinaties zijn, op de wijze waarop ze nu woren DOORGEDRUKT en gegeven aan mensen die niet vollledig geïnformeerd zijn.

Kortom, van hetzelfde laken een pak. Eenzijdige berichtgeving. Links, rechts, goed, fout. Waarom staat deze minister niet in het midden…??!!
De overheid heeft zelf toegegeven, na de HPV-vaccinatiecampagne in het voorjaar, dat zijn mensen onvolledig informeerde. Dat wordt dan geformuleerd in diplomatieke termen van  ‘we dienen het publiek beter voor te lichten’, maar het kwaad is al lang geschied.

Wij zullen hier op WantToKnow in ieder geval doorgaan met het belichten van zaken die de overheid niet verteld. We gaan door tot het moment dat de overheid een faire houding gaat aannemen, in het midden van de discussie gaat staan.

Meneer Klink, het valt ons zo op, dat er NIET 1 kritisch woord uit uw mond komt inzake de vaccinaties. Alle tegenstanders zijn daarmee 'no-knows'?
Meneer Klink, het valt ons zo op, dat er NIET 1 kritisch woord uit uw mond komt inzake de vaccinaties. Alle tegenstanders zijn daarmee 'no-knows'? Heeft uw Poolse collega die vaccinaties NIET eens wil toelaten, het bij het verkeerde end?

We hebben vanochtend het onderstaande artikel bij het AD aangetroffen, dat wij hieronder plaatsen. Dat doen we vooral om te laten zien dat het geen amateurs zijn die tegen de wijze van vaccineren zijn, zoals het nu gaat.

De Poolse premier Donald Tusk zegt dat zijn regering geen H1N1-vaccin zal kopen dat niet goed of onvolledig getest is, of waarvoor de producenten geen verantwoording wil nemen. Hij weigert zelf de verantwoording voor de bijwerkingen van de vaccins te nemen zoals de fabrikanten dat willen…!!

Hij vertelde dat de fabrikanten van de vaccins de regeringen onder druk zetten en eisen dat regeringen de verantwoordingen en compensatieregelingen bij bijwerkingen op zich nemen. Hij benadrukte dat de paar dozijn Mexicaanse griepgevallen in Polen mild zijn en dat er geen doden zijn gerapporteerd. Meneer Klink is kennelijk niet op de hoogte van dit nieuws, dat overigens al ruim 2 weken circuleert.

Hier op de site lijken de voorstanders van vaccinaties het ook regelmatig door elkaar te halen.  Het lijkt hen, dat mensen die kritisch zijn, TEGEN vaccinaties zijn. Dat is nou precies de essentie.. Dáár gaat het in eerste instantie niet eens om. Het gaat om de krankzinnige manier waarop angst wordt verspreid, en vervolgens op dit bed van angst een vaccinatiecampagne wordt uitgerold. Dat vaccinaties gevaarlijk kunnen zijn, niet voldoende getest zijn, de griep gewoon meevalt.

Ab Klink gaf gisteren bij Pauw & Witteman volmondig toe dat het overheidsapparaat volledig vol zit met mensen die ook in de pharmaceutische INDUSTRIE werken. Hij had daarvoor weer een schitterende volzin paraat, waarom dit geen kwaad kon.. Maar meneer Klink, snap nou eens goed, dat het onmogelijk is om 2 belangen te dienen. Er ontstaat dan PER DEFINITIE een belangenverstrengeling én een conflict of interest. Dat mag NOOIT te koste gaan van de gezondheid van zij die u gekozen hebben de verantwoordelijke positie te bekleden waar u nu zit…!!

En dit conflict dient nou maar eens boven tafel te komen. In het belang van de gezondheid van onze medemensen en onszelf. We geven hier het woord aan psycholoog Jaap van Ginneken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

‘Incestueus clubje beheerst griepdiscussie’

LogoADROTTERDAM – Een clubje medici beheerst de discussie of mensen zich nu wel of niet moet laten inenten tegen de Mexicaanse griep. ,”Dat groepje deskundigen duldt daarbij geen tegenspraak van buiten. Dat is vrij incestueus.”

Jaap van Ginneken.Dat zegt massapsycholoog en mediadeskundige Jaap van Ginneken maandag. “Het beeld is daardoor te eenzijdig.” Van Ginneken verwacht dat het aantal mensen dat zich niet zal laten vaccineren veel hoger zal liggen dan verwacht.

Is er al sprake van massahysterie rond de Mexicaanse griep?

“De gigantische hoeveelheid aandacht in de pers voor de Mexicaanse griep geeft het gevoel dat het om een ziekte als de builenpest gaat. Het was een achtbaan het afgelopen half jaar. Aan de ene kant horen mensen: maak je niet druk.
Aan de andere kant wordt de suggestie gewekt dat het iets groots en bijzonders is. Dat er zoveel aandacht aan wordt besteed in de journaals en kranten zorgt ervoor dat mensen zich steeds ongeruster voelen.”

Is die ongerustheid onnodig denkt u?

,,De indruk wordt gewekt dat het een nieuwe variant is van de griepepidemie van 1918 waarbij volgens onderzoek ongeveer honderd miljoen doden vielen. Maar het is al bekend dat bij de vorm van griep van nu minder doden vallen dan bij een normale wintergriep.”

Hoe kan het dan dat mensen desondanks toch ongerust worden?

,,Het is wonderlijk hoe het werkt in de waarneming van mensen. Maar ook in het mediasysteem. Dat systeem is afgesteld op een ‘oversignaleren’ van dingen die abnormaal, uitzonderlijk of buitengewoon zijn en op een onderwaarnemen van zaken die alledaags zijn. Dat er bij huis-, tuin-, en keukenongevallen naar schatting honderden mensen per jaar overlijden, vinden we normaal. Oversignaleren en onderwaarnemen kan er toe leiden dat kleine zaken uitvergroot raken. Dat zie je bij mediahypes zoals de Mexicaanse griep.”

 

Massapsycholoog Drs. Jaap van Ginniken
Massapsycholoog Drs. Jaap van Ginniken: "Mensen in witte jassen denken te weten wat goed is. Dat incestueuze karakter bevordert het wantrouwen bij het publiek."

Is het de schuld van journalisten dat mensen ongerust worden?

“Eén journalist is niet in staat een mediahype te stoppen.”

Maar wie moet er dan voor zorgen dat het beeld minder eenzijdig wordt?

“Mensen in witte jassen beheersen de discussie. Zij denken te weten wat goed is. Dat incestueuze karakter bevordert het wantrouwen bij het publiek. Er is te weinig transparantie en tegenspraak. En het wantrouwen tegen de vaccins is nu aanzienlijk.

Het proces van besluitvorming over bijvoorbeeld vaccinatie moet meer opengegooid worden. Bijvoorbeeld doordat er ook sociologen en psychologen in beeld verschijnen. Die stellen weer andersoortige vragen. Dat belicht de zaak toch weer anders.” (ANP)

25 gedachten over “‘Incestueus clubje beheerst griepdiscussie’

 1. Hoorde ik zojuist op de radio dat alle anti vaccinatiesites een banner moeten gaan plaatsen met de link naar het RIVM?

  Minister Klink kan dus zijn eigen propaganda machine niet aan de gang krijgen en wil dus de tegenpartij verplichten ZIJN propaganda te gaan voeren.

  Gekker moet het toch niet worden.

  Of heb ik iets verkeerd begrepen?

  Berend

 2. ik begreep dat het ministerie dat gaat doen ,ze mengen zich niet in de discussie op fora en antisides maar plaatsen er een bannernaar hun eigen webside .even goed dus gebruik maken van de andere kant om eigen propaganda te promoten

 3. Hmmm. Eigenlijk zouden website eigenaren hier op in moeten spelen door vanaf vandaag massaal een banner richting RIVM te plaatsen, met uiteraard een passend commentaar en passende zoekwoorden. Ik denk aan het feit dat aangezien de farmaceutische bedrijven de verantwoording voor eventuele bijwerkingen van zich afschuiven, de RIVM deze verantwoording kennelijk voor haar rekening neemt. Welnu, het lijkt me goed dat mensen weten waar ze straks moeten klagen als er mogelijk iets mis gaat….

 4. Laat ze maar komen en betalen. Mensen kiezen toch waar ze zelf naar toe klikken..!!!
  Ik ben toch geen creche-oppasser. Verplichten is anders natuurlijk!

  De Google-adds die je overal op deze site ziet, zijn door Google ingeschoten, volautomatisch, op basis van steekwoorden in het artikel hierboven. Vaak zit er dan precies een advertentie bij, die contra het stuk is. Daar kan ik niet van wakker liggen, hoop dat mensen zich er niet aan storen. Iedereen bepaalt of die er wel of niet op klikt. Toch. Klik..

 5. Nogmaals goede zaak. Bestrijdt significante leugens met de daadwerkelijke wetenschappelijke feiten betreffende dit vaccin en laat de burger vanuit een éérlijke informatievoorziening een eigen keuze maken. Overigens jammer dat nu elke geplaatste topic op dit forum inmiddels gaat over dit vaccin. (maakt het aantal reacties op dit forum nu wel érg eenzijdig) Kunnen andere items opnieuw weer aandacht krijgen? Deze discussie over dit vaccin lijkt me inmiddels wat achterhaald.

 6. @franciscus, ik wacht in spanning op je antwoord op deze vraag die ik je zojuist elders heb gesteld. Je laat je nu toch niet kennen? Vind je dit achterhaald? Juist omdat er zoveel onbeantwoorde vragen zijn waarop we geen antwoord krijgen, wordt deze discussie in stand gehouden! O ja, mijn vraag was:
  de WHO heeft toch duidelijk in hun H1N1-14 bulletin het advies gegeven kinderen ONDER de 10 jr NIET te vaccineren? En er daarbij nog aan toegevoegd dat 1 dosis vaccin voldoende schijnt te zijn. Waarom vegen jullie in de gezondheidszorg dit zo radicaal van tafel??? Juist, op aanwijzing van de Gezondheidsraad en waarom hebben zij dit advies dan genegeerd??? Stellen jullie je dan helemaal geen vragen hierbij en waarom confronteren jullie je superieuren hier niet mee??? Zou fijn zijn hier een concreet antwoord op te krijgen!!!

 7. OVERHEIDSCENSUUR…… of wat verzwegen moet worden!!! SCHANDALIGE VOLKSVERLAKKERIJ!!
  .
  Minister Klink en/of zijn ambtenaren hebben voorkomen ongedaan gemaakt) dat Anneke Bleeker de andere kant van de vaccinatie-medaille zou toelichten bij ‘Pauw & Witteman’ en ‘De Wereld Draait Door’ (maandag 9 november 2009)….. waarvoor ze was uitgenodigd!
  .
  Dr. Jannes Koetsier gaf, vandaag 10 novemder 2009, zijn visie in ‘Goedemorgen Nederland’: http://www.goedemorgennederland.kro.nl/uitzending.aspx?id=233311 dat is uitgezonden maar… INMIDDELS IS VERWIJDERD (alleen de tekst staat er nog)!! Grof schandaal!!
  .
  Anneke Bleeker: http://www.verontrustemoeders.nl heeft een boek geschreven ‘VACCINATIES’ (of wat niet verteld of verzwegen wordt): http://www.succesboeken.nl/ met aanvullende informatie die de overheid (bewust?!) is vergeten: http://www.succesboeken.nl/boek/9789079872107/Vaccinaties!
  .
  Ton Claessen (64), mede-initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK): http://welzijnkanker.nl/index.htm en tevens webmaster van:
  .
  http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com met als motto ‘BIJ MIJ BLIJFT IEDERE SPUIT ERUIT’!!

 8. Vanavond zag ik op Nederland 2 het programma Netwerk, met mevrouw Simone Buitendijk (van de Gezondheidsraad) in ‘discussie’ ging met mevrouw Anneke Bleeker (van de website http://www.verontrustemoeders.nl.) Wat een schandalige vertoning. De strekking van het verhaal van de Gezondheidsraad dame was dat de eventuele bijwerkingen (die zijn zeker niet zeldzaam en vaak uiterst ernstig, zeker ook op de lange termijn) van het vaccin niet opwegen tegenover het ‘gezondheidsvoordeel’ wat behaalt zou worden door te vaccineren. “In ieder geval is het veiliger dan niet vaccineren.” Hiermee lijkt ze de persoonlijke papegaai te zijn geworden van de heer Roel Coutinho van het RIVM en Ab Osterhaus (haar collega in de Gezondheidsraad, vertegenwoordigd door betaalde ‘adviseurs’ en wetenschappers die aantoonbare banden hebben met de farmaceutische industrie, zoals Netwerk en Radar eerder al lieten zien), want ook zij gebruiken dit argument wat op angst en valse ‘zekerheid’ is gebaseerd. En onjuist is! Helaas is ook dit een pertinente leugen blijkt uit allerlei wetenschappelijk onderzoek. Hetzelfde onderzoek wat ook op de internet websites genoemd wordt en stelselmatig wordt verwegen door bovengenoemde ‘experts’ en ‘onafhankelijke onderzoekers’.
  Wat verder opviel was de suggestieve manier van ‘ondervragen’ door de interviewer. Vragen aan mevrouw Bleeker als “heeft u een medische achtergrond eigenlijk” (de eerste vraag zonder inhoudelijk op de informatie op de website in te gaan) en “Je hebt zelf geen kinderen, waarom strijd je zo” (alsof het hebben van kinderen expertise oplevert of het exclusieve recht geeft om verzwegen zaken te mogen onderzoeken of dingen in twijfel te trekken met bewijs) werden afgewisseld met opmerkingen als “Is het gevaarlijk wat zij zegt?” en “U zaait twijfel” (nadat mevrouw Bleeker net aangaf dat de vaccinaties juist gevaarlijk zijn en dat artsen dit ondersteunen, wat juist is).
  Ook kwam er voor dit ‘gesprek’ van slechts enkele minuten (er leek mij duidelijk in geknipt te zijn en het werd ook abrupt beëindigd met de opmerking “We hebben geen tijd meer.”) een stukje video van een presentatie van Désirée Röver (is dit niet auteursrechtelijk beschermd trouwens?). Ook hier was het opvallend dat alleen de stukjes die twijfel kunnen oproepen bij de kijker werden getoond (en niet alle informatie op basis van studies en het bewijs dat vaccinaties zeer schadelijk kunnen zijn en ineffectief zijn wat zij ook altijd behandelt in haar lezingen en presentaties.) Ook de minister van Binnenlandse zaken, mevrouw Guusje ter Horst, kwam later aan bod bij interviewer Knevel. Knevel gaf haar de woorden in de mond door te suggereren dat zij de “dubieuze verhalen” op het internet die Klink nachtmerries bezorgen, ook niet steunt. Die suggestie werd vervolgens zoals te verwachten,keurig ingekopt.
  Maar laten we even beginnen bij het begin. Ik begon dit artikel met de stelling dat de afgelopen weken het nieuws vol stond met vaccinatie propaganda. Het meest verontrustende hieraan, is het gemak waarmee ik hiermee in contact kwam en het gemak waarmee ik op zeer korte tijd elke persoon kon ‘ontmaskeren’ als zijnde een niet onafhankelijke wetenschapper, arts of spreekbuis voor een organisatie. Laten we even (rest volgt, nieuw artikel over vaccinatie propaganda volgt vandaag!)

 9. Hallo,
  Ik heb de volgende vraag gesteld aan grieppandemie.nl , omdat ik die vraag bij de instanties nog nergens ben tegengekomen en ik het antwoord ook niet weet :
  Wie is er eventueel verantwoordelijk als er ernstige en eventueel blijvende bijwerkingen optreden door de vaccinaties tegen mexicaanse griep de arts,de producent,het RIVM,de Regering of het WHO ? En kan ik daar dan een schadeclaim indienen als dat nodig is?

  Hier het antwoord :
  Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u vraagt naar welke instantie de verantwoordelijkheid van bijwerkingen van de vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A op zich zal nemen.

  Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) is in oktober 2009 geregistreerd. Voor registratie moet een fabrikant verschillende onderzoeken met het vaccin doen, om aan te tonen dat het werkt en dat het veilig is. Deze onderzoeken zijn gedaan bij een beperkte groep mensen gedurende een relatief korte tijd. Er zijn dus nog geen gegevens beschikbaar over de eventuele lange termijn effecten van dit H1N1-vaccin. Wel is al veel ervaring met het vaccin tegen de seizoensgriep. Er zijn geen aanwijzingen dat die vaccins nadelige gevolgen hebben op lange termijn.

  Mogelijke bijwerkingen kunnen gemeld worden bij Lareb via een elektronisch meldformulier. Dit is te vinden op de website http://www.lareb.nl.

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is verantwoordelijk voor de volksgezondheid in Nederland. Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is verantwoordelijk voor de preventie en bestrijding van griep onder dieren in Nederland. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is verantwoordelijk voor de centrale coördinatie van de bestrijding van crises.

  Het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM adviseert de minister over landelijke maatregelen om verspreiding van een ziekte zoals Nieuwe Influenza A tegen te gaan. Ook ondersteunt het Centrum de GGD’en bij het treffen van regionale maatregelen. Het RIVM heeft draaiboeken gemaakt en coördineert in samenwerking met de GGD’en de bestrijding van Nieuwe Influenza A. GGD’en en andere professionals weten daardoor hoe zij in deze situatie moeten werken. Het RIVM onderhoudt ook contact met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en werkt samen met andere landen die aangesloten zijn bij het Europese centrum voor infectieziektebestrijding.
  Verschillende afdelingen van het RIVM zijn nauw betrokken bij de gevolgen van Nieuwe Influenza A voor Nederland. In de laboratoria van het RIVM wordt onderzoek gedaan naar het virus.

  De GGD informeert huisartsen, ziekenhuizen en andere specialisten over hoe zij moeten handelen volgens de draaiboeken. De GGD informeert in haar eigen regio reizigers, beantwoordt vragen van het publiek en informeert andere hulpdiensten (zoals politie en brandweer), gemeenten en burgers.

  De informatie die wij u net hebben gegeven is de informatie waarover wij beschikken. Houdt u http://www.grieppandemie.nl in de gaten. Als er meer informatie is over dit onderwerp, zal die op deze website worden geplaatst.”
  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,

  Ivo Nutters
  Publieksvoorlichter Postbus 51 Informatiedienst

  Zoals jullie hier boven kunnen lezen heb ik nog geen antwoord op mijn vraag.
  Als ik dit antwoord lees krijg ik het gevoel van ontwijking , ze schrijven zoveel maar zeggen niets of weten het ook niet.
  Weet hier iemand meer over ?

  Dank bij voorbaat,
  Zvoni

 10. @zvoni, kan dit een (gedeeltelijk) antwoord zijn op je vraag?

  De Poolse premier Donald Tusk zegt dat zijn regering geen H1N1-vaccins zal kopen die niet goed getest zijn, of waarvoor de producenten geen verantwoording wil nemen. Hij weigert zelf de verantwoording voor de bijwerkingen van de vaccins te nemen zoals de fabrikanten dat willen.

  Hij vertelde dat de fabrikanten van de vaccins de regeringen onder druk zetten en eisen dat regeringen de verantwoording en compensatieregelingen bij bijwerkingen op zich nemen.

  Hij benadrukte dat de paar dozijn Mexicaanse griepgevallen in Polen mild zijn en dat er geen doden zijn gerapporteerd. Bron: (c) http://www.globalresearch.ca

 11. Hier volgt nog een laatste toevoeging, gebaseerd op het laatste nieuws via enkele kranten van gisteren en vandaag. Allereerst staat er weer een enorm ‘demoniserend’ stuk in de Telegraaf van vandaag met het kopje ‘Weg met de angstprofeten’…”Minister Klink opent frontaal de aanval op lieden die doelbewust bezig zijn de landelijke vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep te torpederen. De bewindsman komt in geweer tegen wat hij noemt “vaccinatiefabels en-geruchten” die inmiddels overal de ronde doen op het internet. De dirigent van onze volksgezondheid ergert zich langzamerhand geel en groen aan de zelfuitgeroepen waarheidsverkondigers, rampspoedpredikers en complotzieners die volgens hem de grootst mogelijke onzin over de influenza-pandemie verspreiden.” De suggestieve taal liegt er niet om. Sinds wanneer is het in een democratisch mogelijkheid niet je mening te verkondigen? En sinds wanneer staat een sterk beargumenteerde mening (en zeker een die gebaseerd op wetenschappelijke feiten) gelijk aan een complottheorie? Wanneer deze gelijk is aan de praktijk? En sinds wanneer heeft informatie verstrekken die juist gericht is op betrokkenheid, zelfbeschikkingsrecht, preventie en gezondheid met betrekking tot de vrijwillige vaccinaties…, te maken met rampspoed of profetieën? Socioloog Klink is nu zelf stemmingmakend bezig en verspreidt leugens door te stellen dat geen van deze ‘verhalen’ op wetenschappelijke feiten berusten. De “dirigent van onze volksgezondheid” heeft mischien dan wel nog wat noten op zijn staf, maar zet hier echter wel een valse grondtoon. De toon is gezet, maar de dirigent is de controle over het arrangement kwijtgeraakt.
  Tijd voor een nieuwe compositie dan maar? Blijkbaar, want “Niet alleen wil het ministerie van VWS nu banners plaatsen die verwijzen naar de website waarop de overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep.” Lees: censuur en manipulatie dus, en dat voor de goedbedoelde ‘vrijwillige’ vaccinatie in onze ‘democratie’ waar ‘vrijheid van meningsopvatting’ zo hoog in het vaandel staat! “ Ook zullen ambtenaren actief gaan reageren op websites waar kul en larie worden uitgekraamd.”…Nog meer sociologen die onder andere namen bewust des-informatie gaan verspreiden, is dat de bedoeling? Hoe ‘vrijwillig en veilig en effectief’ zijn die vaccins nu eigenlijk? Klink zou spreken over “de agressieve anti-vaccinatielobby”, maar heeft hij dan zelf niets opgepikt over agressief gedrag tijdens zijn studie? Informatie verspreiden is geen agressief gedrag, ambtenaren fanatiek laten reageren op websites Klinkt meer als agressie en riekt zelfs naar extremisme. De minister “ergert zich groen en geel” en “de chagrijn is nu des te nadrukkelijker, omdat ook de inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker eerder dit jaar substantieel onderuit werd gehaald…” Is de minister als sociaal-wetenschapper dan niet op de hoogt van de negatieve effecten van stress, bezorgdheid en agressie op de algemene gezondheid en de invloed op het immuunsysteem? Blijkbaar niet en al eerder kon hij het woord Thimerosal ook al niet goed benoemen. Zelf een gezondheidsexpert dus, ik ben benieuwd naar de kwalificaties van zijn dienaren die straks onze vrijheid van meningsuiting komen verzieken. Het goede nieuws is dat de gevaccineerde kat die in het nauw zit, blijkbaar zulke gekke sprongen dient te maken, dat het zo wel overduidelijk wordt wat de ware motieven zijn en wie er nu “kul en larie” (zijn dat gerechten?) uitkramen.
  Nu is het de beurt aan Karel en Caroline van Huffelen om gedemoniseerd te worden blijkbaar. Volgens de Telegraaf “Een voormalige accountant-belastingadviseur en zijn spirituele vrouw, die het kennelijk als hun hogere missie zien “de mensheid te behoeden tegen het kwaad van deze tijd”, door het tijdens lezingen aanroepen van aartsengelen, het openen van ‘sterrenpoorten’ en het oproepen van om de energie van walvissen en dolfijnen vrij te geven ten nutte van de kommerende mens.” Misschien helemaal niet zo’n gek idee om dit allen te doen als de aanval van het kwaad in de vorm van Klink’s afweersysteem begint het schadelijke desinformatievirus te verspreiden op het net nietwaar (heeft u al een goed ‘anti-Klinkklare onzin virus’programma?). Vervolgens wordt de informatie over de schadelijke effecten van straling die zij in hun uitstekende boek ‘Onzichtbare risico’s in het draadloze tijdperk’ (met vooral veel wetenschappelijk bewijs!) ook behandelen, belachelijk gemaakt. Waarom eigenlijk? Het is toch duidelijk dat we een directe vergelijking kunnen trekken met de neurotoxische, kankerverwekkende en imuunsysteem vernietigende effecten van vaccinaties als het om de straling van mobieltjes en DECT telefoons gaat? Wist u dit nog niet/ Nu u het wel weet begrijpt u misschien waarom ook hier tegenaan geschopt dient te worden Klink en zijn ‘nagels’.
  Na de associatie met Jomanda te leggen, vervolgt de Telegraaf met “In hun internetbrief zaaien zij onrust en twijfel.” Nee, dat doet het ministerie van Volksgezondheid wel door de afweige informatie, de Klink-klare leugens en dit soort acties. Als deze er al niet waren, want in dezelfde Telegraaf valt te lezen dat er juist veel twijfels zijn over de vaccinatie, hoe ironisch…Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich niet e vaccineren. Ik ben benieuwd of ook deze vrijwillige’ keuzes worden beloond met een banner (misschien een op het voorhoofd zodat het duidelijk zichtbaar is?) En ook Coutinho komt nog even langs (u weet wel, die man met dat misdadige schandaal met bloed van homoseksuelen, waarna later ontslag volgde en een promotie naar het RIVM, waar Ab Osterhaus hem al eerder voorging.) Hij begint over de nanochips die mogelijk in de vaccins zouden kunnen zitten, “…waardoor de industrie de mens kan ‘volgen’ en onder controle kan houden. Onzin. Ik bedoel maar…Wie gelooft nu zoiets?” Coutinho gelooft niet dat de mens niet gevolgd kan worden, maar zal ongetwijfeld wel blij zijn dat de individuele vrijheid van meningsuiting ‘vervolgd’ kan worden door het ministerie van Volksgezondheid.
  Ook hier wordt weer flink gedemoniseerd, gefilterde informatie doorgespeeld en gewezen op de afwezigheid van medische kennis. Opvallend is wel dat een socioloog die bijna kwik niet kan onderscheiden van kwek of kwak, wel minister van Volksgezondheid kan zijn blijkbaar. En zijn er niet genoeg auteurs en onderzoekers die degelijk inforamtie en studies kunnen onderzoeken? Het is overduidelijk dat er studies boven water zijn gekomen die totaal haaks staan op wat door klink en Coutinho wordt vertolkt als de ‘waarheid’ over vaccinaties. Het is goed dat deze studies genoemd worden en de essentie en conclusies van deze studies zijn ook voor een leek heel duidelijk interpreteerbaar en begrijpelijk: vaccinaties zijn niet effectief en potentieellevensgevaarlijk. Ik heb Coutinho overigens al eens eerder verzocht om een open discussie aan te gaan, maar hij heeft dit nog niet aangedurft blijkbaar. Als neuropsycholoog leer je na een academische bio-wetenschappelijke universitaire studie van alles op het gebied van (psycho)farmaca, drugs en farmaceutische middelen, gezondheidsleer, geneeskunde, gezondheidszorg, neurologie, cognitieve en neurologische functies en stoornissen, neuropsychologie, immunologie, psycho-neuroimmunologie, endocrinologie, fysiologie, biochemie, psychiatrie en een uiteenlopend scala aan onderwerpen met betrekking tot gezondheid en ziekte. Als autodidact en onderzoeksjournalist kun je dan vervolgens na je studie met deze kennis verder onderzoek doen naar de effectiviteit en bijwerkingen van vaccinaties. En dan vind je bij grondig onderzoek een wetenschappelijk berg aan bewijs die er niet om liegt. En precies dat bewijs wordt systematisch onderdrukt lijkt het wel, hoe kan het anders dat Coutinho, Osterhau en Klink deze studies allemaal niet kennen?
  En vergeet niet dat je ook als niet-wetenschapper een zwaar besmettelijke ziekte hebben waartegen niet gevaccineerd kan worden. Deze ‘ziekte’ heet betrokkenheid en uit zich in alle bewijsvoering die systematisch aantoont dat vaccinaties ineffectief en potentieel levensgevaarlijk zijn, uit te dragen. En dat is nu precies wat anderen die geen wetenschappelijke achtergrond hebben, ook doen. Op deze manier de nadruk blijven leggen op de medische achtergrond is erg flauw en lichtelijk arrogant. Het gaat toch om de volks-gezondheid, minister Klink? De gezondheid van mensen (soms zijn wetenschappers ook mensen, soms zijn het eerder schetenwappers omdat ze onzin verkondigen en we weten dat ‘zachte heelmeesters stinkende wonden’ maken) staat toch centraal dacht ik? En gezondheid gaat ons toch allemaal aan? En een vrijwillige vaccinatiecampagne blijft toch altijd vrijwillig, dit is toch een keuze die een ieder voor zichzelf mag uitmaken? Rare jongens die ambtenaren…

 12. Ook veelzeggend is het kopje boven de voorpagina van het Algemeen Dagblad van vandaag; “Huisartsen negeren prikbesluit.” Men doelt echter niet op niet vaccineren, maar op het feit da peuters in sommige plaatsen nu al ingeënt worden, ook al mag dat niet door huisartsen gebeuren en al zeker niet voor 23 november. Coutinho en klink zouden furieus zijn…

 13. Op pagina 4 van dezelfde krant staat ook dat minister Klink de “onzinverhalen te lijf gaat”. Wederom agressieve taal voor een minister die aan zijn en onze bloeddruk dient te denken…Een of ander hoogleraar concludeert dat dit tegengas (anti-kwik?) rijkelijk te laat is, zoals ik ook al heb gemeld (maar mogelijk met een andere onderliggende gedachte.)

 14. Ook veelzeggend is het kopje boven de voorpagina van het Algemeen Dagblad van vandaag; “Huisartsen negeren prikbesluit.” Men doelt echter niet op niet vaccineren, maar op het feit da peuters in sommige plaatsen nu al ingeënt worden, ook al mag dat niet door huisartsen gebeuren en al zeker niet voor 23 november. Coutinho en klink zouden furieus zijn…
  Op pagina 4 van dezelfde krant staat ook dat minister Klink de “onzinverhalen te lijf gaat”. Wederom agressieve taal voor een minister die aan zijn en onze bloeddruk dient te denken…Hoogleraar Timmermans concludeert dat dit tegengas (anti-kwik?) rijkelijk te laat is, zoals ik ook al heb gemeld (maar mogelijk met een andere onderliggende gedachte.) En over het mislukken van de HPV-vaccinatiecampagne (die was toch alleen ‘uitgesteld’, vaccineren is toch belangrijk als bescherming dacht ik?) zegt ze: “Internet heeft daar een belangrijke rol in gespeeld, maar dat is niet de reden dat het gebeurt. De berichten vallen in vruchtbare bodem. Daarom gaan mensen zich er massaal druk om maken.” Aha, de kweekcultuur die oprechte bezorgdheid heet, is blijkbaar effectiever dan de kweekbodem met virussen, of vreemd DNA, gemalen apennieren, eieren, insecteneiwit, genetisch gemanipuleerde stoffen, vreemdsoortig eiwit, retina’s van geaborteerde foetussen of wat dan ook gebruikt wordt als kweekbodem om vaccins mee te maken, interessant! Huisartsen blijken overigens een ander vaccin te geven dan de GGD straks (en dat terwijl de artsen de spuit niet mogen indienen, en al zeker niet voor 23 november). “Huisartsen spuiten met Focetria, kinderen die eind deze maand bij de GGD worden ingeënt krijgen Pandemrix toegediend. Volgens het RIVM zijn beide vaccins getest en veilig bevonden.” Twee verschillende vaccins en dat te vroeg en niet volgens afspraak dus. Daar komt u ook pas vandaag achter, vermoed ik. Misschien moet ik het nog eens benadrukken: vrije keuze, recht op vrije meningsuiting, recht op zelfbeschikking en gezondheid zijn allen een groot RECHT! Trek een recht daarom niet scheef en respecteer individuele keuzes en meningen op het gebied van de Volksgezondheid, wie deze keuze of mening ook vertolkt of ‘vertegenwoordigt’! Wordt vervolgd, hopelijk alleen in tekst…

 15. Geachte lezer, dit is mijn inziens een zeer belangrijk en urgent nieuw artikel! Zie ook de laatste toegevoegde tekst aan het einde. Er is bewijs dat we worden voorgelogen door onze eigen minister van Volksgezondheid. Ik had u graag een wat positiever bericht gebracht, maar het is menens lieve mensen: de aanval en de censuur op de vrijheid van meningsuiting en het zelfbeschikkingrecht lijkt begonnen te zijn.

  Als u geinteresseerd bent in de democratie, het zelfbeschikkingsrecht, het recht op een vrije keuze (vooral mbt gezondheid) en een vrije mening waardeert dient u dit te lezen. Mijn excuses als de tekst nog wat mist aan structuur, het is wat mij betreft te urgent en te actueel om niet nu al te sturen. Opmerkingen en/of aanvullingen of correcties zijn welkom, maar publicatie, plaatsing en delen vooral! Dit artikel behandelt feitelijke informatie, en hierna gaan wij hier verder aan een prachtig vredesproject met de liefd evollenieuwe song ‘Prayer for the Children’ (in samenwerking met kinderen over de hele wereld, binnenkort meer hierover), maar ik hoop dat u de ernst van dit artikel ook kunt waarderen. Deleten staat natuurlijk vrij.

  Collega’s en vrienden als Karel en Caroline van Huffelen en ook Desiree Rover worden respectloos behandeld in de media en ik heb onder andere een verslag gemaakt van de propaganda die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden in de reguliere media. Minister klink opent letterlijk de aanval op de vrijheid van meningsuiting en gaat ambtenaren websites laten controleren.

  Graag zoveel mogelijk verspreiden, maar alleen als dit goed voelt en u achter de inhoud van mijn artikel staat!

  Drs. John Consemulder
  http://www.healingsoundmovement.com

  Voor het artikel in Word wat nu af is kunnen jullie mij eventueel mailen naar: info@john-consemulder.com!

 16. Hier even wat antwoorden die ik van de Publieksvoorlichting Grieppandemie van postbus 51 heb ontvangen.
  Ik had mijn bezorgdheid geuit en de vraag gesteld wie er verantwoordelijk is voor eventuele schadelijke gevolgen door het vaccin.

  Correspondentie 1:

  Geachte heer / mevrouw,

  Uw kenmerk is xxxx.

  Wij beschikken niet over voldoende informatie om uw vraag te kunnen beantwoorden.

  Uw vraag hebben wij voorgelegd aan een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Wij kunnen uw e-mail niet binnen de gestelde beantwoordingstermijn van twee werkdagen afhandelen en doen ons uiterste best om zo snel mogelijk een antwoord te geven op uw vraag.

  Met vriendelijke groet,

  Heiko K……
  Postbus 51 Informatiedienst

  Correspondentie 2:

  Geachte heer/mevrouw,
  Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u vragen heeft over mogelijke sterfgevallen na vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A in het buitenland.
  De berichten uit het buitenland over sterfgevallen na vaccinatie worden in die landen nog onderzocht. Dat iemand ná vaccinatie overlijdt, betekent nog niet dat iemand dóór vaccinatie is overleden.
  Op de vraag wie verantwoordelijk is voor mogelijke schade is geen eenduidig antwoord te geven. Het ligt er namelijk aan waardoor de schade is ontstaan. Dit kan zijn door het vaccin zelf, door een andere oorzaak of door een fout van de hulpverlener. Daar staat ook nog tegenover dat elke vaccinatie risico’s van bijwerkingen, gezondheidsschade etc. mee kan brengen. Deze worden afgewogen tegen de risico’s van niet vaccineren. Omdat vaccineren vrijwillig is, accepteert iemand tot op zekere hoogte de mogelijke bijwerkingen wanneer iemand besluit zich te laten vaccineren.
  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Loes H…….

  Publieksvoorlichter Postbus 51 Informatiedienst

  We mogen de heer Klink, het RIVM, de gezondheidsraad en postbus 51 in ieder geval danken dat ze zelf zoveel onduidelijkheid scheppen dat mensen alleen daarom al op zoek gaan naar antwoorden.

 17. Wacht, ik snap het even niet meer…

  Wij hebben toch eerlijk betaald voor deze vaccins en de zorg van de overheid? Dan willen we er gebruik van maken ook toch?

  We leven petverdrie in een maatschappij waar de mensen aan de top er beter van moeten worden, terwijl wij daar als kleine mens aan mogen bijdragen? Aan die piramidale klucht doen we toch maar wat graag mee?

  Gaat het pijn doen jongens en meisjes? Of nog niet genoeg? heb je nog steeds vertrouw-op-je- superieuren-drang-want-dan-kan-ik-mijn-hoofd-weer-lekker-in-het-zand-steken syndroom?

  Nou, ik klim weer op het hek. Oh nee! Ik ging ook alweer actief meewerken aan NieuwBewustNederland.nl!!!

 18. 200 Doodziek…….enkele doden na begin vaccinaties!

  Ess Gett losss !!!.. Vaccinaties gestart en de eerste vallen neer … precies Zoals voorspeld!:
  http://www.dimitri.nu/site/content/view/7066/1/

  OPROEP: “WAKE” SLACHTOFFERS IN DE GEZONDHEIDSZORG! 7 DECEMBER 2009 OM 19.00 UUR TE NIJMEGEN
  We roepen iedere burger in Nederland op om met ons op deze dag een “WAKE” te houden om hiermee alle slachtoffers in de gezondheidszorg te ondersteunen en te herinneren.

  Slachtoffers in de gezondheidszorg zoals medische fouten, kindermisbruik, jeugdzorg, verzorgingshuizen, verpleeghuizen, GGZ, second victims, nabestaanden, huisartsen, priveklinieken, huisartsen, farmacie, tandartsen etc etc etc etc…..

  Klik hier voor de volledige oproep:
  http://www.dimitri.nu/site/content/view/7063/1/

  Dit is de site van de vader van Dimitri…. Van deze vaders zijn er al TE VEEL te vinden. En JUllie achterlijken die zelf in een zorginstelling werken en dus; of collega’s of concollega’s hebben die een ieder op zichzelf wel een verhaal van deze strekking kan vertellen, moet toch met z’n botte debiele verstand nog begrijpen dat de stoffen in veel van deze vaccins schadelijk zijn voor het lichaam PUNT. Jullie zeggen eigenlijk mwaah er zitten een stukkie of 20 bestanddelen in zo’n spuitje, 12 er van zijn echt slecht voor het lichaam, maar ach door die andere 8 erbij word de gemiddelde lichamelijk last beperkt dus is het wel te trekken door de meerderheid( de sterkste lichamen…) Bij een eventuele juiste samenstelling voor het creeren van een anti-virus… welk mens(groep mensen..), die de verantwoordelijkheid moet dragen om een anti-iets te produceren om een wereldwijde griepepidemie ( die inmiddels al een jaar aan de gang is als ik mag geloven….)tegen te gaan, grijpt naar een samenstelling van meerdere lichaamsvreemde stoffen? Waarom niet het lichaam versterken dmv lichaamseigen stoffen te nemen die op natuurlijke basis niet in grote hoeveelheden worden aangemaakt door het lichaam zelf…! Een Atleet die wil groeien of zijn gemiddelde kracht wil verhogen, die zal zijn lichaam STERKER willen krijgen en meer POWER willen opbouwen en ook moeten… om zijn TEGENSTANDERS te kunnnen verslaan gaat, toch ook meer TRAINEN dan en zichzelf beter VOEDEN naar de vraag voor de doelen die hij zich stelt.., meer bezig zijn met zijn HYGIENE dus en wat meer letten op zijn te nemen RUST en eventueel als toevoeging SUPPLEMENTEN nemen om het proces nog grootser en gedetailleerder aan te pakken en te versterken.

  Elk mens met een arbeidsgerechtigde leeftijd, die normale conditie heeft door regelmatig sporten, die normale voeding hanteert conform de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden, voldoende zuiver water drinkt 1,5 a 2 liter per dag, en voldoende fysieke rust neemt/slaapt. VOLSTAAT perfect om griepen te overleven…Om eventuele besmetting door een verhoogde besmette omgeving te ontlopen is tot op bepaalde hoogte te realiseren, men kan wel met enkel de extra toevoeging van bv colloidaal zilver( een natuurlijke antibioticum ) in de dagelijkse voeding voor de periode van enkele weken al volstaan…Moch besmetting toch plaatsvinden, zal het lichaam dit op natuurlijke wijze te bovenkomen, waarna het lichaam NOOIT meer door dezelfde variant besmet kan raken….

  Een mens in zijn eerste en laatste levensjaren behoort tot een risicogroep dmv de zwakkere fysieke toestand op voorhand….. Die Spuit zal een zwakker lichaam zwakker maken, en een sterker lichaam ook zwakker…Is heel nare gevallen word dit direct zichtbaar, in andere gevallen tot jaren later en in nog meer andere gevallen word de kern niet eens gevonden of een lichamelijk euvel aan een andere oorzaak toebedeeld…FEIT blijft willen WIJ als MENSHEID echte zorg realiseren om het WELZIJN van de MENS te verhogen, dan zullen we van onze huidige medische en pharmaceutische bestel af moeten, want die is a gericht om de commercie en b gebonden aan de regels van het kapitalisme en C niet voorzienend in het vergroten van menselijk lichamelijk welzijn. Onze zorginstellingen moeten als leidraad het welzijn van de mens hebben en enkel dat, dat is nu niet zo, zij hebben keuzes in afname van producten die zij moeten maken op basis van GELD dat is namelijk het DOEL geworden en niet meer HET MIDDEL om te realiseren… en zolang er mensen als f001 en gait de blijkbaar zelf mensen in de zorg zijn die als eerste de stappen moeten nemen om deze malefiede praktijken daglicht te geven, dit niet doen omdat ze desinformatie als waarheden aannemen en hun naaste verzieken die tegen de tijd dat ze achter het grote plaatje zijn gekomen te verzakt zijn om nog iets te doen of zijn overleden en dus niet meer kunnen spreken, zal mijn hart blijven huilen om al die mensen die nooit zullen weten maar wel zullen lijden…. Enkel om de portomonnaie van een enkeling te vullen….

  Was getekend de GalliLéon

 19. @Ellen: dit heb ik altijd al gedacht: de regering regeert niet, het kapitaal, de adel/koningshuizen etc. die regeren. En de regering bestaat uit “puppets” aan een touwtje, die maar wat graag mee doen. Eigenlijk zijn het dus verraders van ….. vul zelf maar in.

  “De Poolse premier Donald Tusk zegt dat zijn regering geen H1N1-vaccins zal kopen die niet goed getest zijn, of waarvoor de producenten geen verantwoording wil nemen. Hij weigert zelf de verantwoording voor de bijwerkingen van de vaccins te nemen zoals de fabrikanten dat willen”.

  “”Hij vertelde dat de fabrikanten van de vaccins de regeringen onder druk zetten en eisen dat regeringen de verantwoording en compensatieregelingen bij bijwerkingen op zich nemen””.

  Dit is toch te verschrikkelijk voor woorden. In ieder geval een buiging en erkentelijkheid voor deze premier. En dan onze JP, pfffff verachtelijk!!! Ach, iedereen heeft nu toch wel kennis gemaakt met figuren aan de top en hoe ze sch…. hebben aan ons en totaal geen verantwoordelijkheid hebben en de consequenties nemen. Kortom: gewetenloos.
  Groet, Willie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.