Advertentie

Politiek marionet, alias ‘Vera Bergkamp’..?


Afbeelding

*
*

Politiek marionet, alias ‘Vera Bergkamp’..?

2023 © WantToKnow.nl/be (met dank aan Gezond Verstand)

x

Ze is momenteel de Kamervoorzitter van de Tweede Kamer in Nederland, Vera Bergkamp. Een alias, zullen we daar eens beginnen..? Wist je dat haar échte naam Firouz Alida Chaouqui is. Ze is politicus van de Democraten 66 (D66) partij en was de beoogde persoon om de machtsgreep van de coalitie, VVD/D66/CDA en CU compleet te maken.. Het onderonsje tussen Rutte en Kaag, om haar op de post van TK-voorzitter te krijgen, bleek te lukken. Kijk hier naar de foto’s die in deze tijd van de TK-voorzittersverkiezing werden gemaakt. Mark Rutte en Sigrid Kaag dus als degenen die Vera Bergkamp als Kamervoorzitter naar voren hebben geschoven, op basis van de suggestie dat er een politiek akkoord was, tussen D66 en VVD, waarbij Rutte mocht aanblijven als premier als D66 de Kamervoorzitter mocht leveren..!

Vera Bergkamp is lesbisch, van half Marokkaanse afkomst en noemt zichzelf een Amsterdammer en wereldburger. Ze veranderde haar naam naar Bergkamp omdat haar werkelijke naam (Firouz Alida Chaouqui) moeilijk uit te spreken zou zijn. Ook Jesse Klaver’ is in dat opzicht een alias, waarmee de vraag zich opwerpt, of het gaat om ‘moeilijk uit te spreken’ of om ‘dat bekt lekker Nederlands’…

Terechte kritieken op ‘voorzitter’..
Er is inmiddels héél veel kritiek, van links tot rechts, op Vera Bergkamp in haar functie als Kamervoorzitter. Zo is ze zwak in het handhaven van orde en het bewaren van een goede sfeer tijdens debatten. Volgens sommigen komt dat door onzekerheid en de neiging om wild te reageren op de oppositie. Er wordt ook beweerd dat ze haar rol als scheidsrechter vergeet en zich opdringt als procesbegeleider. Hoe dan ook, de indruk bestaat al snel, dat ze D66-er is, vóór alles..!

Zo wordt geconcludeerd door velen, dat tijdens debatten over corona, dat Vera Bergkamp het slechtste optreden had van een Kamervoorzitter in jaren. Ze zou debatten hebben laten ontsporen en onzeker zijn opgetreden. Toen Forum voor Democratie (FvD) fundamentele kritiek uitte op het coronabeleid (ACHTERAF VOLLEDIG TERECHT ZO BLIJKT INMIDDELS!!) en sprak over juridische tribunalen, ontstak Vera Bergkamp zelfs in woede. Ze verbood het gebruik van het woord ‘tribunalen’ en schorste de TK-vergadering.

Sommige Binnenhof-kenners suggereren dat er een kans bestaat dat Bergkamp, net als haar voorganger Anouchka van Miltenburg, wegens gebleken ongeschiktheid zou worden weggestuurd als Kamervoorzitter. Haar optreden is te vergelijken met het falen van Van Miltenburg, die uiteindelijk moest aftreden.

Het zou simpelweg beter zijn voor de democratie als de oppositie het recht zou krijgen om de Kamervoorzitter te leveren! In plaats van iemand van een regerende partij. Het wordt beschouwd als een historische fout dat het voorzitterschap aan iemand van een regerende partij is gegeven..! Het past in dat opzicht VOLLEDIG in de machtsuitoefening van het duo Rutte & Kaag, tevens beiden WEF-hotemetoten..!

Kamervoorzitter PVV-er Martin Bosma?
Tijdens de afwezigheid van Vera Bergkamp werd haar taak als Kamervoorzitter waargenomen door Martin Bosma. Er wordt gezegd dat onder zijn voorzitterschap een goede, zakelijke sfeer heerste en dat er een weldadige rust terugkeerde. Sommigen beweren dat Bosma een veel betere voorzitter is dan Bergkamp.

Wegens ziekte, gesproken werd over corona met milde symptomen, was Bergkamp vanaf 14 februari 2022 afwezig. Haar taak als voorzitter werd uiterst kundig en vooral ONTSPANNEN waargenomen door Martin Bosma (PVV); een weldadige rust keerde terug in de TK. Met zijn onpartijdig optreden zorgde Bosma voor een goede, zakelijke sfeer, die zeker nodig was gezien de zwaarte van het onderwerp, het coronadrama. Verdwenen waren het gezeur en de akelige momenten. Het falen van Bergkamp werd genadeloos aangetoond. Bosma is een veel betere voorzitter, de functie waarnaar hij in 2021 vergeefs had gesolliciteerd.

Vera Bergkamp is gewoon veruit de slechtste Kamervoorzitter sinds jaren.
De conclusie is terecht dat Bergkamp niet op haar taak is berekend en van staatsrecht geen kaas heeft gegeten. Met wilde interrupties gaat ze voortdurend tekeer tegen de oppositie. Ze dringt zich op als procesbegeleider en vergeet dat ze is aangesteld als NEUTRAAL scheidsrechter. Kijk maar eens naar de debatten en de wijze waarop ze Kamervragen kort en uiterst formeel behandelt..! Haar ‘visie’ als D66-lid lijkt overal en vooral naar boven te moeten blijven komen..! Tenenkrommend was het optreden van Bergkamp, dat de D66-fractie besloot tot ingrijpen.

In november 2021 werd haar, op kosten van D66, een heuse coach toegewezen. Via een spoedcursus, aldus Wouter de Winther van De Telegraaf, werd getracht haar uit te leggen hoe je orde moet bewaren in de Kamer, maar ze laat nog steeds debatten ontsporen, blijft onzeker en giechelt als het spannend wordt.

800 Ambtenaren dient ze te managen..?!
Het is onvoorstelbaar maar waar, dat Bergkamp als Kamervoorzitter ook verantwoordelijk is voor het leiden van een ondersteunende dienst van maar liefst 800 ambtenaren. Doelwit van haar ongeremde, ongeëvenaarde verbetenheid is Forum voor Democratie, vooral wanneer door die partij fundamentele kritiek wordt geuit over het coronabeleid, zoals gemeld. Bergkamp wil het aantal toegestane interrupties aan een maximum binden. De vrijheid van meningsuiting voor parlementariërs wordt door haar steeds verder ingekort, zo stellen veel TK-leden, vooral uit de oppositie. Onverstoorbaar echter reageert Gideon van Meiieren (FvD): “Ik blijf zeggen waar het op staat!”

Kijk, ook Mark Rutte is samen met Kaag bezig, op geraffineerde, subliminale wijze, de Nederlandse burgers klaar te maken voor de heerschappij van het WEF..!! Is dit jouw premier..?

Bergkamp trok als Kamerlid weinig aandacht; vanuit de zijdeur naar binnen geschoven, waarbij kwaliteit voor de functie geen criterium bleek, werd Bergkamp, na een-tweetje tussen Kaag en Rutte in april 2021, na een geheime stemming, met 74 stemmen gekozen als Kamervoorzitter. Vijf jaar eerder was Arib gekozen met 144 (van de 150) stemmen. In 2021 bleek Arib niet opgewassen tegen een laffe fluistercampagne, ze kon vertrekken.

Rutte en Kaag hebben met Bergkamp een marionet op de stoel van Arib neergezet, om zo de Tweede Kamer vleugellam te maken. Het handjeklap betekende dat Rutte mocht aanblijven als premier, mits D66 de Kamervoorzitter kon leveren. Nodig, want het mag duidelijk zijn dat de Tweede Kamer niet erg lang mag gaan nadenken over de instructies afkomstig van opdrachtgevers buiten Nederland, waarop tot nog toe alleen het FvD een licht laat schijnen. Het slopen van de democratie, volgens aanwijzing van Klaus Schwab, kan onbelemmerd voortgang vinden.

* * *

1 gedachte over “Politiek marionet, alias ‘Vera Bergkamp’..?

 1. Een bron van ergernis wat betreft Vera Bergkamp is bij mij dat ze met meerdere maten meet en in moeilijke situaties een pauze inlast zodat ze mogelijk achter de schermen kan overleggen hoe verder te gaan.Telkens mag de oppositie minder interrupties doen en dan moet dat vaak ook nog kort zijn.Daartegenover staat teveel dat wanneer er een pauze ingelast is Vera Bergkamp dan ineens geen probleem met de tijd lijkt te hebben want te vaak zie ik dat een pauze tot een bepaald tijdstip is maar dat ze niets doet aan het feit dat men niet zelden vijf minuten of langer te laat het debat hervat wetende dat velen debatten volgen.Ook zou ze veel tijd kunnen besparen door onzin debatten te schrappen bv. Voorbeeld is BTW op groenten en fruit waarbij men zich afvraagt wat daar dan onder verstaan wordt.Mijn mening is simpel waardoor ik alleen al de discussie over BTW op producten onnodig vind en tijd verknoeien.BTW is een belasting op producten die men koopt.( Ik zie dat als onnodig producten duurder maken of gewoon diefstal).
  Feit: Hier in Nederland betaald men belasting over inkomsten in Euro,s en wanneer men iets koopt geeft men geld (waar al belasting over betaald is uit) en verdient men niet.
  feit: Heb je inkomsten dan kan men belasting betalen,heb je geen inkomsten dan lukt dat simpel niet want waar moet je het geld dan halen?
  Vraag: Zie ik het verkeerd wanneer ik zeg dat BTW betalen niets meer is dan onnodig producten duurder maken waarbij de staat haar kas lekker vult om het vervolgens niet zelden te verkwanselen?
  Wanneer iemand vijf euro heeft en een product kost zonder BTW vijf euro dan kan het gekocht worden maar wanneer men er BTW op doet waar haal ik dan dat geld vandaan?
  Feit:BTW betaald iedereen met geld waar al belasting over betaald is en wanneer iemand iets koopt geeft hij/zij geld uit inplaats van dat er verdient wordt dus waar moet men dan dat BTW geld halen? IS dat niet gewoon gelegaliseerde diefstal? Komt geld toch uit het niets of betaald men extra belasting met geld waar al belasting over betaald is wat niet meer is dan een verdien model voor de staat? En wat zijn fruit en groenten? Wanneer dat niet duidelijk is dan mogen zij die dat niet weten zeker geen geld kostende maatregelen doorvoeren vanwege domheid.
  Moeten mensen zonder eten zitten zodat de staat verdient?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.