Regelmatig komen we zaken tegen, zoals informatie, filmpjes, foto's e.a., waarvan we geloven dat de essentie waardevol is, om te bekijken. Dan is het niet nodig, daar een heel artikel aan te wijden. En daarom hebben we deze rubriek in het leven geroepen. Een simpele klik op de rubriek 'Gewoon effetjes snel kijken' en je ziet wat het actuele aanbod is. Ook zijn de vorige publicaties binnen deze rubriek snel terug te kijken. Veel genoegen met de informatie rondom deze nieuwe rubriek..!

 

Advertentie

Arib beschadigen omdat ze een bedreiging was?


 

‘Het doel van het onderzoek van de commissie, is te komen tot waarheidsvinding met
betrekking tot de gebeurtenissen tijdens de coronacrisis en daaruit lessen
te trekken voor de toekomst, om zo beter voorbereid te zijn op een
eventuele volgende gezondheidscrisis.’

Columnist Ab Gietelink:

‘Moest Arib beschadigd worden omdat ze een bedreiging vormde?’

Er komt alsnog een onderzoek naar oud-Kamervoorzitter Khadija Arib, wegens vermeend ‘grensoverschrijdend gedrag’. 2 Anonieme klachten waren genoeg, om dit onderzoek te initiëren. Maar.. Moest Arib beschadigd worden, omdat ze leiding zou geven aan de parlementaire enquêtecommissie over het coronabeleid?

Voormalig Kamerlid Arib (PvdA) was tussen 2016 en 2021 voorzitter van het parlement. In juli 2022 werd ze benoemd tot voorzitter van de Tijdelijke Commissie Corona (zie foto hierboven), die in aanloop naar de parlementaire enquête over het coronabeleid voorbereidingen treft. Haar aanstelling in die functie was voor twee ambtenaren reden om in anonieme brieven ‘grensoverschrijdend gedrag’ van Arib aan te kaarten. Landsadvocaat Pels Rijcken gaf daarop het advies om een ‘onafhankelijk onderzoek’ in te stellen naar de beschuldigingen, dat werd overgenomen door het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer.

Maar het éne na het ándere idiote feit komt boven water..

Al snel bleek dat topambtenaar Jorine Wolff, die de leiding had over het onderzoek naar Khadija Arib, ZELF één van de personen was, die over Arib heeft geklaagd. Wat een goedkoop ‘opzetje’ om iemand kapot te maken. Hoogleraar Marcel Pheijffer vindt dat Wolff afstand moet doen van haar rol. Vera Bergkamp delegeerde de leiding van het onderzoek aan Jorine Wolff, hoofd van de hr-afdeling van de Tweede Kamer.

Medio september verklaarde Wolff, tegenover Bergkamp en andere leden van het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, dat zij de voorvallen in de klachtenbrieven herkende. Toch weigert Vera Bergkamp de topambtenaar op afstand te zetten van het onderzoek, aldus de Volkskrant. Wolff was betrokken bij de selectie van Hoffman en is ook aanspreekpunt voor de onderzoekers van het bureau. Een smerig politiek spelletje, dat vraagt om een analyse. Waarom werd Arib in ‘staat van beschuldiging’ gesteld.

Onafhankelijkheid op het spel
Hoogleraren Marcel Pheijffer (Nyenrode) en Rob van Eijbergen (Vrije Universiteit) stellen dat de onafhankelijkheid van het onderzoek op het spel staat. Volgens Van Eijbergen is het ‘ongelooflijk belangrijk’ dat de opdrachtgever volledig onafhankelijk is. “Dat betekent dat deze geen enkele mening zou moeten hebben, of iets wel of niet is gebeurd.” Daarom vind Pheijffer vindt dat Wolff geen rol als gedelegeerd opdrachtgever kan vervullen, omdat haar onafhankelijkheid onder druk staat. “Zij heeft immers zelf al de conclusie getrokken dat er sprake is van een sociaal onveilige werkomgeving. Zij heeft dan al haar eigen oordeel over de uitkomst van het onderzoek, nog voordat dat moet beginnen.”

Ook de rol van Bergkamp staat door de kwestie ter discussie; ten tijde van het vermeende grensoverschrijdend gedrag van Arib was Bergkamp binnen het presidium verantwoordelijk voor personeelszaken. Hoewel Kamerleden pleitten voor het (tijdelijk) stilleggen van het onderzoek, heeft Bergkamp de beslissing genomen, het onderzoek door te laten gaan. Een Kamermeerderheid van de regeringscoalitie steunde haar voorstel.

Gietelink vraagt zich in de hieronder geplaatste gesproken column bij BLCKBX, af of Aribs voorzitterschap van de enquêtecommissie de werkelijke reden was voor het onderzoek. Want hoe zag dan haar ‘grensoverschrijdende gedrag’ er uit? Let op: ze zou wel eens tegen een ambtenaar gezegd hebben: “Jij snapt er niets van.” En ook: “Ik hoef niet te horen wat jij vindt.”

Ab Gietelink vraagt zich af: “Is dit grensoverschrijdend gedrag, of harde communicatie die onder leidinggevenden in Nederlandse bedrijven en instellingen geregeld voorkomt?”.

Was men soms bang dat Arib in de parlementaire enquêtecommissie schandalen aan het licht zou brengen die mensen zouden kunnen beschadigen? In 2011 pakte ze toenmalig zorgminister Ab Klink (CDA) keihard aan, omdat hij twintig miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep had besteld die nooit werden gebruikt. Hiermee werd een bedrag van maar liefst € 144 miljoen aan belastinggeld verspild.

Gietelink in zin column: “En dan was de Mexicaanse griep nog kinderspel bij alles wat er misging tijdens de coronacrisis. Wat gebeurt er in deze parlementaire slangenkuil? Waarom is Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) zo vastberaden om haar voorganger Arib te onderwerpen aan een vernederend onderzoek naar haar functioneren als Kamervoorzitter?”

2 gedachten over “Arib beschadigen omdat ze een bedreiging was?

  1. Als er één ding duidelijk naar voren komt is het wel de partijdigheid aan alle kanten ten voordele van de club bij uitstek om, “ze kreet riezet” door te duwen de D666. Als je na een periode van lange afwezigheid weer terug bent in NL en de films bekijkt van het reilen en zeilen in de twede slaapkamer, valt direct op hoe vaak het ding bergkamp op het ‘hou je bek dicht-knopje’ drukt. En dan met name voor diegene die het scherpst de onwettige praktijken aan de kaak probeert te stellen. Natuurlijk is de hele coronakwestie een hangijzer van formaat en dat er koppen gaan rollen, evident. Om de schade aan die kant nog te beperken zijn ze nu alle kanonnen in stelling aan het brengen die ze ter beschikking hebben, waaronder de bergkamp-handgranaat. Ik heb een onnoemlijk groot respect voor ’n Gideon van Meijeren die keer op keer het geduld kan opbrengen om het vel niet direct van die rotkop af te trekken na het zoveelste drukje op het ‘hou je bek knopje’. De kleurwisseling in de kamer is nu al in volle gang en goed te zien is welke club nederland naar het slachtblok mag brengen naast de argentijnse hoer. O, wat zullen de volgende verkiezingen een enorme verschuiving laten zien, mits….. er eerlijk getelt gaat worden.

  2. Natuurlijk is ze getekkeld door dat tuig uit die hoerenkast van dat zootje kartélpolitici. Natuurlijk mág er niet boven water komen dat datzelfde tuig uit die hoerenkast van dat zootje kartélpolitici verantwoordelijk voor alle smerigheid die is losgelaten op deze bevolking……..verantwoordelijk voor moord met voorbedachte rade uit dat stinkende riool van het WEF. Natuurlijk mag er niet duidelijk worden dat de bewijzen over die oversterfte al weken geleden zijn geleverd. Natuurlijk houdt dat tuig, wat wél die blaaskaak uit zijn doorgedraaide wereld in bescherming neemt, een dodelijke stilte in acht als het gaat over de geleverde bewijzen van die hele smerige corona-hoax uit die bodemloze put van de gifmengers. Natuurlijk krimpt dat als een worm in elkaar als er licht op schijnt. Natuurlijk vecht dat voor dat miserabele leventje.
    Die hele ziekmakende verwoesting van alles wat waarde heeft, is aangedragen door de Rothschildts,…….en de rest van de namen hoef ik hier niet eens meer te noemen. Dat moge inmiddels verondersteld worden bekend te zijn………dus terzijde met die bagger.
    Alles wat ik hoop is dat dat zootje kartélschorum dit leest……..en bij deze mijnerzijds……..leef maar in angst. Wij gaan jullie volop in het licht zetten.
    Wat mij betreft…….jullie (ja, ook jij in het verlengde van dat kartélschorum) gaan een tijd tegemoet die zijn weerga niet kent.
    Een je kunt niet wegkruipen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.