Advertentie

Na Libië, Irak, Oekraïne nu de beurt aan Iran..?!


x

x

x

x

Na Libië, Irak, Oekraïn;

nu de beurt aan Iran..?!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Is het érg toevallig dat na de nederlaag van de ‘Westerse alliantie’ in Syrië, er nu ineens een ‘opstand;  in Iran zou zijn? Protesten, waar volgens vele bronnen de demonstranten van 2009 niet aan meedoen. Vreemd toch? Zijn die mensen ineens tevreden, of zit er een ‘andere’ groep achter deze demonstraties. Het blijkt feitelijk dat dit dus opnieuw fake-protesten zijn, die exact volgens het ‘Gene-Sharp-model’ lopen. Hierover zo meteen meer, maar we vragen je heel simpel om niet meer in dit soort dubbele bodems te trappen.. Want deze essentie van het verhaal, zie je zelden of NIET op het NOS-journaal, noch bij hun collega’s van RTL..!

Rex Tillerson, oud-EXXON-CEO. Nu in een andere relatie tot olieland Iran..

Het begon in Iran, volgens officiële berichten, net als in Syrië. Met ‘rechtvaardige’ protesten tegen het economisch beleid van de regering. Maar in Syrië ging het zogenaamd ook om een ‘droogte-periode’. (Alsof Assad daar wat aan kon doen..) Daar bovenop kwamen toen de sancties van de VS en EU. Omdat het ‘regime Assad’ té hard tegen zijn eigen volk op zou zijn getreden. En ja, daar waren ze, de ‘democratie-ridders’ uit het Westen, met hun ‘valse vlaggen’..Gifgasaanvallen door ‘rebellen’, die natuurlijk bestonden uit nietsontziende huurlingen, ingehuurd door Westers kapitaal.. Op het konto geschreven van president Assad en zijn leger.

Precies zo ging het in Libië en andere staten, tijdens de ‘Arabische Lente’. Zo ging het in Oekraïne en zo gaat het nu weer met die sancties in Iran. Maar zoals gezegd: dit is de ‘officiële versie’ van het verhaal. Het is simpelweg een onderdeel van het Amerikaanse draaiboek voor het ‘buitenlands beleid’. Want in juni 2017, bevestigde de nauwelijks beëdigde VS-minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, gewoon in het openbaar, dat het officiële Amerikaanse beleid ten aanzien van Iran, een strategie oplevert, die ‘regime change’ tot doel heeft. Zo zei hij letterlijk. Toen alleen dus nog maar eventjes de strategie invullen kennelijk.. Tillerson zei letterlijk:

“We beoordelen voortdurend, zowel vanuit het oogpunt van diplomatieke banden als ook van internationale consequenties in zijn geheel en wijzen de Iraanse revolutionaire garde aan, als een terroristische organisatie. Zoals je weet, hebben we de ook al de al-Quds groep aangewezen als terroristen.

Ons beleid ten aanzien van Iran is om terug te gaan naar hegemonie, hun vermogen om duidelijk nucleaire wapens te ontwikkelen, te beperken en te werken aan ondersteuning van elementen binnen Iran die zouden leiden tot een vreedzame overgang van de regering. Die elementen zijn er zeker, zoals we weten.”

Afgelopen december gaf CIA-directeur Mike Pompeo toe, dat hij vlak na zijn beëdiging, een brief had gestuurd aan de Iraanse generaal Qassem Soleimani, de leider van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC). In deze brief, zo zei Pompeoj, had hij Iran en Soleimani persoonlijk ‘verantwoordelijk’ gehouden, voor aanvallen op de ‘belangen van Washington in Irak’. Het is overigens dezelfde IRGC-commandant, die aankondigde, dat Iran de Palestijnse troepen in de Gazastrook zou gaan ondersteunen na het beruchte debacle rondom het uitroepen van ‘hoofdstad Jeruzalem’ door het ‘regime Trump’…

De onverdroten opmars van het leger van de Rothschilds. Natuurlijk in NATO-camouflage of in ISIS-kledij..

Carl Bildt, voormalig Zweedse premier en co-voorzitter van de Europese Raad voor Buitenlandse Betrekkingen, greep naar het medium Twitter om te verklaren dat ‘de internationale satelliet-tv-netwerken vastzaten in grote steden van Iran’. Het zou een teken zijn dat het regime bang is dat de huidige protesten zich verder verspreiden. “De enige rapporten die online van geblokkeerde internationale tv-netwerken te vinden zijn, waren vijf jaar voorafgaand aan de huidige onrust.

Is het niet verrassend dat informatie van Wikileaks suggereert dat dezelfde meneer Carl Bildt op 27-jarige leeftijd al in functie was, als informant van de Amerikaanse overheid..? Kijken we naar het bekende boek van oud-journalist van de Frankfurter Algemeine, dr. Udo Ulfkotte, dan is duidelijk, dat er veel ‘hoog geplaatse EU-leden en hun ‘achterban’-journalisten gerekruteerd zijn door de CIA en/of MOSSAD.’

Wat is hier in essentie aan de hand met deze opstand in Iran?
Vrij eenvoudig te verklaren, kijkend naar het huidige scenario in het Midden Oosten. De bovenstaande brief van CIA-chef Pompeo en de gestoorde retoriek van Trump himself, in relatie tot vooral hun houding naar Israël, zijn 2 hoofdingrediënten voor een totale oorlog.. Iran is een natuurlijke supporter van de onderdrukte Palestijnen in Israël en zij streven in de twee-staten-oplossing in Palestina na. Ze steunen daarbij de Palestijnen, ongeacht hun Shia- of Sunni-geloofsachtergrond, in streven naar een onafhankelijke staat.

Volgens Westerse leiders, waaronder destijds president Obama, zullen ‘gematigde terroristische strijdgroepen niet worden aangepakt.. Een simpele vrijbrief voor steun en vrijwaring van álle huurling-terrorismegroepen.

x
Iran steunt in dat kader de gematigde Palestijnse krachten, maar ook Hamas en Hezbollah, twee uitersten. Westerse krachten gebruikt ‘geloof’ als een politiek middel, de Arabische wereld zelf zelden of nooit. Voor de Palestijnen geldt heel simpel, dat ze land rechtvaardig willen verdelen. Maar zonder land geen vrijheid en zonder land geen politiek. De propaganda-retoriek dat Iran zou hebben geroepen, dat de Israëli in de zee gedreven moeten worden, is onjuist en een Westerse propaganda.

De opstanden in Iran, vinden voornamelijk plaats in het westen van het land, in het gebied grenzend aan Irak. En ja, ISIS was toch verdwenen uit Syrië en Irak? Verslagen door Russische troepen vooral. Hoe simpel de veronderstelling dat ISIS en/of andere ’terroristische’ groepen zich makkelijk onder de meest arme en niet hoog-geletterde bevolking kunnen infiltreren. Preciés zoals dat in Syrië gebeurd is. En wapens..? Die zijn er volop, in Syrië ter beschikking gesteld aan ‘gematigde rebellen’, zoals Obama het noemde.. Wapens in overvloed dus, ‘dankzij’ de VS en NATO is het Midden-Oosten nu in een groot ‘wapenarsenaal’ omgetoverd!

Van BUK tot VS-wapens.
De MH17 was door een Russisch wapen neergehaald.. Een BUK-luchtdoelraket met ‘bijna’ de signatuur van Poetin erop. Zo wordt het voorgesteld, door krachten die Poetin/Rusland wensen te besmetten met valse beschuldigingen. Wat dan als nu het hele gebied in Syrië, dat veroverd is op ISIS-strijders, vol ligt met Amerikaanse wapens..? De Syrische stad Al-Mayadeen werd onlangs bevrijd door het Syrische leger en zij vonden er enorme hoeveelheden wapens. ECHT ENORM. Zoiets was nog zelden gezien! Kijk naar deze video en oordeel zelf.

Net als Raqqa werd ook deze stad compleet verwoest aangetroffen! Eerder was Raqqa, door de VS en haar ‘brothers in crime’ (EU & NAVO) volledig vernietigd en tot puin herleid. Er werd een immense voorraad machinegeweren, inclusief een enorme voorraad ammunitie gevonden. Houwitsers van Amerikaanse en Israëlische makelij, alsook allerhande wapentuig van hun NAVO-partners. Deze wapens werden o.a. via Azerbeidzjan, Moldavië en de Oekraïne naar de buurlanden van Syrië gestuurd en via de verschillende milities en ‘Syrische rebellen’ verder verdeeld.

Er zijn dus meer scheepsladingen met wapens dan met humanitaire hulp en voedsel naar deze oorlogsgebieden gezonden! Maar volgens tegenberichten, zou het in ‘slechts’ 25% van de aangetroffen wapenvoorraad om ISIS-wapenvoorraad gaan. In het kader van oog-om-oog, zouden op basis hiervan, dus de zoveelste oorlogsmisdaad tegen het Syrische volk, de VS, en haar bondgenoten voor het ICC-rechtbank gebracht dienen worden, waarbij ook regeringsleden voor hun verantwoordelijkheid voor de rechtbank geplaatst kunnen worden. En.. worden berecht!

Allemaal volgens het concept van professor Gene Sharp.
Valt het je niet op dat er continue, bij dit soort opstanden, zoals we die nu ook weer zien in Iran, gesproken wordt over ‘rebellen’, ‘opstandelingen’ en ’tegenstanders van het regime’…? Een bijna geuzennaam voor groepen, die geen ander doel hebben, dan georganiseerde rebellie te initiëren en méér en méér mede-strijders te ronselen. We raden je in dat kader aan, mocht je het nog nooit gezien hebben, ga dan deze docu van de ORF bekijken. Even over de achtergrond ervan.

Uit onderstaande documentaire blijkt duidelijk, dat Srdja Popovic de voormalige student was, die met z’n maatjes erin slaagde, leider Miloseviç ten val te brengen in Servië. Gebaseerd op de kennis, ervaring en inzichten van het werk van Gene Sharp, die worden omgezet in ‘revolutie-adviezen’ aan ‘geschikte landen’, en gefinancierd vanuit de Verenigde Staten..! Kijk de docu!

Het is zondagavond 10 Mei 2011 en de Oostenrijkse televisiezender ORF-TV zendt via het programma ‘WeltJournal’ een reportage uit, die is getiteld: ‘De revolutie-professionals’.. Of zoals de originele titel luidt: ‘Die Revolutions Profi’s’. Een uiterst interessante docu, maar vooral, zo blijkt later, eentje die uiterst explosief materiaal bevat! Het verhaal gaat over het uiterst sluwe gedachtengoed van professor Gene Sharp, over hoe ‘niet-democratische’ regeringen tóch ten val kunnen worden gebracht. Daarbij is het natuurlijk uiterst subjectief, wat bijv. ‘Westerse leiders’ als ‘niet-democratisch’ betitelen. Kortom, het is een super-imperialistische truc om een niet-gewenst regime neer te halen..

We worden op deze docu attent gemaakt door onze collega-onderzoeker Désirée Röver, die meldt, évenals ook weer haar contacten, dat deze uitzending weleens heel snel van de Oostenrijkse versie van ‘Uitzending Gemist’ verdwenen zou kunnen zijn..! Een beetje ongeloof van onze kant blijkt snel verdwenen..Want de maandag ná de genoemde mail van Désirée nemen we een kijkje, om deze half-uur durende, uiterst goed-gedocumenteerde reportage nógmaals te bekijken, en wat blijkt..? WEG..! Niet meer te zien..!

Verdwenen dus, en dus is er in plaats van ‘Uitzending gemist’, ineens sprake van ‘Uitzending VERmist’. En dat terwijl andere, veel oudere uitzendingen van ‘WeltJournal’ wél gewoon nog kunnen worden terug gekeken. ! Maar gelukkig, een van onze gewaardeerde collega’s, is in staat geweest deze documentaire/film te downloaden..!

We maken daarmee om deze docu weer toegankelijk en duidelijk waarom moest ie zo rap als mogelijk de wereld uit moest..? En preciés daarom plaatsten we hem (inmiddels volledig Nederlands ondertiteld!) toch weer op deze site. 6 Jaar na dato, volledig actueel. Met de strijd in Oekraïne, Libië en andere landen rondom de Arabische opstand en nu Iran in het vizier..

Tevens plaatsen we hieronder integraal de video van David Icke,

met het commentaar op deze Iran-situatie

En het integrale artikel van onze collega-site

‘Northerntruthseeker’

over deze fake-protesten.

Een duidelijk verhaal over

de krachten achter deze ‘opstanden’..!

 

22 gedachten over “Na Libië, Irak, Oekraïne nu de beurt aan Iran..?!

 1. Operatie Ajax!!
  “Al een halve eeuw ging Iran gebukt onder de dominantie van het Westen. In 1951 besloot premier Mohammed Mossadegh daar een einde aan te maken door de Iraanse olie-industrie te nationaliseren. Dit was echter tegen het zere been van de Britten en de Amerikanen, die de olie juist hard nodig hadden in het kader van de Koude Oorlog. Op 19 augustus 1953 organiseerde de CIA daarom ‘Operation Ajax’, ofwel de Iraanse coup van 1953.”
  https://isgeschiedenis.nl/nieuws/operatie-ajax-en-de-iraanse-coup-van-1953
  https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d%27%C3%A9tat

 2. Nog een bron met meer achtergrond info, vooral over het verleden :
  http://aanirfan.blogspot.be/2018/01/breakup-of-iran.html
  met citaat :
  “What is happening in Iran?
  “The Bernard Lewis Project was first presented in 1979.

  “The core proposal of this project is to divide countries in the Middle East along ethnic and regional lines into smaller, rival states in order to weaken the power of existing governments.”
  Uit de tekst in de link blijkt ook dat naast geopolitieke en oliebelangen, drugs ook een belangrijke rol speelden.
  Het Bernard Lewis project sluit dan in feite aan bij het Oded Yinon plan. Uiteindelijk leiden dan alle wegen naar Tel Aviv. De USA en de EUSSR gedragen zich hier als vazallen van Tel Aviv.
  Achter Tel Aviv zitten we dan opgescheept met de banksters van Wall Street en vooral met de RKM van The City.
  Achter het conflict met Iran , Korea en ook Rusland, gaan er immers enorme financiële belangen schuil :
  https://tinyurl.com/4r5xc6jh
  met kort citaat :
  “The US has embarked on a project to restore America’s economic primacy through suppressing its main trade competitors (through quasi-protectionism), and in the military context to ensure America’s continued political dominance…..”.
  M.i. zijn de vooruitzichten voor 2018 dan ook weinig rooskleurig. Een oorlog is immers het middel om de gigantische schuldenbergen in het financiële & economisch systeem te doen wegsmelten, met draconische maatregelen.

  1. Toen Rusland zich met de strijd in Syrie ging bemoeien was de strijd tegen IS op relatief korte termijn een succes terwijl de VS en haar bondgenoten in de voorgaande jaren weinig bereikt hadden.Rusland was in Syrie welkom en bondgenoot van de gekozen regering wat de VS niet is/was.Sterker nog zij hebben “gematigde rebellen” voorzien van wapens en minutie maar wie zijn die gematigde rebellen? en wat heeft de VS eigenlijk in een souverein land te zoeken?

   Nederland heeft nu weer F-16 gevechtstoestellen naar daar gestuurd precies op het moment dat de Russen op twee basis na hun troepen hebben teruggehaald en belangrijker nog gisteren las ik dat op één van die basis een aanslag was gepleegd waarbij enkele Russische militairen zijn omgekomen.
   Het kan toch niet zo zijn dat de VS rebellen van wapens voorziet terwijl Nederland F 16 toestellen naar daar stuurt om Syrie te helpen tegen de rebellen want Nederland is toch bondgenoot van de VS? Daar hoor je de MSM niet over en in de kamer hebben ze het te druk met een driekleur(vlag) of het volkslied dat kinderen moeten leren.

  2. Arnold @1: we leven in tijden dat de energie-van-Waarheid intens op Aarde landt en onze energetische velden raakt en doorstroomt. Zuivere, hoog-frequente liefdes-energie, die álles doordringt. Waarheid = Liefde.
   En het is precies déze energie die maakt, dat leugens, manipulatie en onderdrukking niet meer ‘beklijven’. Want Liefde ‘vraagt’ om oprechte duidelijkheid. Zodat deze leugens, manipulatie en onderdrukking niet meer ‘van deze tijd’ zijn.

   Het is ook de reden (want ze begrijpen het preciés!), dat de onderdrukkende manipulatoren, redelijk desperaat worden bij hun blik naar de horizon.. En dat het kritische punt achter ons ligt. Vergis je in dat opzicht niet met hetgeen je ziet met je blik door de voorruit en de blik in de achteruitkijkspiegel.. 😉

   Feitelijk, deze lijn doortrekkend, is het verhaal nu een kwestie van ‘de vis op het droge halen’ (visserslatijn). En dat betekent niet dat het makkelijk zal worden, maar wel dat de beloning gloort..! Laten we de vis ontzien en genieten van het proces..

  3. Guidoj.
   Vanavond zat ik naar TV te kijken en ondanks dat er meestal niets bijzonders te zien is vond ik het afgelopen avond toch anders zelfs leerzaam.
   Michael Moore heeft een documentaire gemaakt genaamd Where to invade next? en dat werd vanavond uitgezonden.Hij reist hier door Europese landen en laat mensen aan het woord die echt een verfrissing voor velen hun geest zouden kunnen zijn vooral voor Amerikanen zelf maar even zo goed voor ons Nederlanders en/of Belgen.
   Ik kon zo gauw geen Full movie vinden die op internet te zien is voor iedereen maar mijn mening is wel dat het een aanrader is voor iedereen met een open mind.
   Duidelijk komt naar voren dat geweld alleen maar leidt tot meer geweld,ook was te zien dat drugsverslaafden bv niet vervolgd maar geholpen worden,bankiers in Ijsland die verantwoordelijk waren voor veel ellende werden verwijderd uit de maatschappij zodat ze niet nog meer ellende konden veroorzaken,hoe belangrijk de rol van vrouwen is enz enz

  4. Heb stukjes gezien; bleek dat ik hem al eerder had gezien (BBC?). Die hele MM is voor mij door het ijs gezakt, na éérst zijn veelbelovende onderuit-schoffelwerk met ‘Fahrenheit 911’ en vervolgens zijn labbekak-methodes om alles weer dicht te metselen.. Vreemde man.
   Ook in deze film is hij voor mij meer acteur dan dat ie werkelijk de essentie probeert te benoemen. An actor in a fools-paradise..!
   Wat ik vind is dat hij never nooit het niveau meer heeft gehaald van ‘Bowling for Columbine’..! https://www.youtube.com/watch?v=E2-CdG3nC9s

  5. Michael Moore, is mondood gemaakt, ze geven je de keus, als je lastig voor ze wordt, of liquidatie, of gekocht worden, beetje blijven spartellen, maar onder contrôle, dit heet geleide democratie !

 3. Een heel goed en verhelderend artikel!

  Tijdens mijn Argusoogperiode kwam ik kort na de Arabische Lente in 2011 de docu over de Revolutieprofessionals al tegen. Ik kan me nog herinneren dat er binnen het redactieteam van Argusoog stevig gediscussieerd werd over de authenticiteit van die zogenaamde volksopstanden in de Arabische wereld, waar ik zo mijn vragen bij had. Het zien van die documentaire bevestigde mijn theewatergevoel dat het allemaal van buitenaf georkestreerd was. Ik hoop dat steeds meer mensen naar hun theewatergevoel weten te luisteren.

  1. Arend :
   Het is niet altijd onmiddellijk duidelijk wat er gaande is, en wat er zich dan ook nog achter de schermen afspeelt. Geen enkele vlag dekt immers nog de juiste lading. Een voorbeeld hoe duister de kaarten soms en meestal liggen. Ik heb regelmatig een contact met een Chinese gerant van een handelszaak. We spreken dan ook over China en alles wat daarrond gebeurt. In verband met Korea maakt hij mij duidelijk dat het in feite China is, dat achter de schermen aan de touwtjes trekt. China wil Taiwan terug, het vertrek van de USA uit Taiwan, Korea en Japan, zodat het de volledige controle heeft over dit gebied. In ruil wil China , Noord Korea herenigen met het Zuiden onder gezag van Seoul.

   Deze hereniging wordt echter met Argusogen(sic) bekeken in Japan en ook in de USA. Het herenigde Korea zou immers een te grote concurrent worden op economisch gebied, voor Japan en de USA. Van belang hierbij is ook dat het Noorden beschikt over reserves aan zeldzame ertsen, en dit met China en Afghanistan. Zeldzame ertsen die van belang zijn voor de laatste hoogtechnologische evoluties in tal van domeinen. Ook Rusland zit hier op dezelfde golflengte als Peking. Vandaar ook dat beide landen de oliebevoorrading van het Noorden blijven verzekeren ondanks de sancties. Het voormelde illustreert hoe de pionnen op de schaakbord(van Brzezinsky) worden gemanipuleerd. Of hoe er zoals men in het Frans zegt “poker menteur” wordt gespeeld.

  2. Wanneer ik “naar mijn theewatergevoel” luister is er eigenlijk een strijd gaande op meerdere fronten ,zoals Sub Rosa al beschreef over China,Noord en Zuid Korea,Rusland enz die een gezamenlijk front tegen de VS zouden kunnen gaan vormen.
   Ook het Midden Oosten is weer een ander verhaal (al draait het ook hier weer om macht en rijkdom) Israel lijkt de leidende partij te zijn die samen met de VS en hun bondgenoten (NAVO) tegenover Syrie,Iran en andere landen staan die steun van Rusland hebben.

   Dat de VS volkomen verkeerd bezig is wordt steeds duidelijker want afgelopen week zag ik een speech waarin de Palestijnen gedwongen worden om met Israel om de tafel te gaan zitten terwijl het Palestijnse volk in een door Israel gecreëerd groot concentratiekamp leven en toevallig net nu Trump Jeruzalem als Israëls hoofdstad heeft erkent waar zo,n beetje de hele wereld moeite mee heeft.Telkens is Trump met provocaties bezig vooral via zijn mobieltje.Na de tweede wereld oorlog hebben we tot 2001 in Europa vrede gekend wat betreft de Russen en als er al oorlog was dan was het altijd de VS die daar de hand in hadden zoals de oorlog in het voormalige Joegoslavië waar ook Turkije een rol heeft gespeeld.Na 9/11 begon eigenlijk de strijd tegen terrorisme en we weten nu wel zo langzamerhand dat ook deze aanslag een opgezet plan was door lieden uit de VS met Arabische en Israëlische hulp/bemoeienis.Gevolg was dat Irak onder valse voorwendselen werd binnengevallen om maar wat te noemen.

   Nu probeert Trump Iran te provoceren door te zeggen dat de VS (de daartoe opgeleide opstandelingen) steunt terwijl de meerderheid van het Iraanse volk achter hun regering staat.De Franse president heeft Erdogan ontmoet en daar ben ik huiverig om.Macron is een Rotschild mannetje en zal mogelijk vanuit het VK zijn orders krijgen maar Erdogan is weer lid van de moslimbroeders die ook deels vanuit het VK wordt geleid en aangezien dat een geheime salafistische beweging is zit mij dat bezoek niet echt lekker.
   In Europa zitten salafisten die zoals de volgende verwijzing laat zien in Nederland door Asscher de hand boven het hoofd is gehouden.https://www.youtube.com/watch?v=pa1p4eDKljA en dat Erdogan deel van de moslimbroederschap uitmaakt komt in deze verwijzing naar voren waaruit ook nog andere zaken naar boven komen.https://willyvandamme.wordpress.com/ wanneer u dan klikt op Positie Soedan in de Arabische politiek kunt u lezen wat ik bedoel.Moeten wij nu vrezen voor nieuwe aanslagen?

  3. LEES PLINY DE OUDE – AD 23 – 79 ER IS NIETS NIEUWS OP DE WERELD ? ALLES BIJ HET OUDE, het is zo voorspelbaar, waarom boeid het dan nog zoveel lieden, ouwe wijn behoeft geen krans, Jenne

  4. Beste ARNOLD

   Heb je geen geschiedenis onderwijs genoten, het mooiste voorbeeld van wat Trump nu uitdraagt, zijn het Engelse Koningsrijk, en voordat de grootste oorlogs staat Rome, altijd oorlog altijd stelen altijd nieuwe slaven, meer als 30% van de mensen die leefden in het Roeinse rijk waren slaven,
   na 1000 jaar ging het verloren, het storte in, het implodeerde, Great Britain zit ook in die face, en de VS idem dito, kijk er na, er komt een nieuwe tijd, of hij beter is voor de mensheid betwijfel ik, maar goed wie ben ik, er zullen altijd rijken en armen zijn, alleen gaan ze anders heten, groet Jenne

  5. Jenne 5.
   Ook hier ga je weer over iets anders schrijven en aan mij vragen of ik geschiedenis onderwijs heb genoten ipv dat je inhoudelijk reageert op het schrijven van bv andere mensen en het schrijven van mij.
   In 2 hierboven schrijf je dan wel weer dat jouw tijd kostbaar is en dat je jezelf niet bezig wilt houden met “leugenachtige manipulerende aannames” moest dat op mijn schrijven slaan dan zou ik graag van jou vernemen wat ik dan lieg en/of manipuleer.
   Wat betreft de geschiedenis en onderwijs daarover kan ik kort zijn omdat steeds vaker uitkomt dat veel niet klopt omdat de overwinnaar bepaald wat er in de geschiedenisboekjes op scholen komt te staan en nou denk ik dat dat nogal een eenzijdig beeld geeft.Jijzelf hebt nog niet zolang geleden geschreven dat van het jou geleerde niet veel overblijft en dat veel anders blijkt te zijn.
   Velen denken nog steeds dat ALLEEN de Duitsers slechte mensen waren en mogelijk nog steeds zijn naar aanleiding van het hun ervaren of geleerde uit/over de tweede wereldoorlog.Nou ga ik niet ontkennen dat de Duitsers geen slechte dingen hebben gedaan want dat hebben sommigen wel gedaan maar dat is niet voldoende om dan de conclusie te trekken dat alle Duitsers slechte mensen zijn wat maar al te vaak het geval is.
   Wanneer je dan verder onderzoekt kom je er al snel achter dat die goede geallieerden ook slechte dingen hebben gedaan zoals bv het bombardement op Dresden terwijl daar op militair gebied totaal geen aanleiding toe was.Dan kan je de conclusie trekken dat de Duitsers en Geallieerden slechte mensen zijn maar wanneer je dan verder onderzoekt kom je er achter dat mogelijk beiden zijn misbruikt door hun leiders en vooral door hen achter de schermen.Mijn mening is ook dat veel mensen die op zakelijk gebied iets bereikt hebben niet zelden ervanuit gaan dat ze dan op alle gebied meer kennis dan anderen hebben en dat gevoel heb ik ook een beetje bij jou omdat jezelf weinig of nooit inhoudelijk ingaat op het schrijven van anderen terwijl je te vaak meent advies te moeten geven waarbij je zelfs zover gaat dat je het schrijven van mensen die wel verder naar de waarheid zoeken betiteld als manipulatie en liegen.Ga liever inhoudelijk in op schrijven van mensen en geef uitleg waarom je iets denkt/vind daar hebben we misschien meer aan.

  6. Arnold, kijk naar de grote lijnen, het is een komen en een gaan, in wezen veranderd er niets, mensen blijven mensen, met al hun hoedanigheden, lees Pliny’s de oude net even voor onze jaartelling, ja je kunt er over schrijven en filisoferen, over het waarom, wat er plaats vindt, als je dat interessant vind, moet je dat doen, ik denk dat ik toch heel misschien een ietsje wijzer ben geworden, door mijn fouten gemaakt, ik heb een staartje van de WWII meegemaakt, ken Duitsland goed van na de Krieg, heb in the UK gewoond nu in Frankrijk, heb het middenoosten doorkruist, heb in de USA gereist, ken Europa goed Italië Spanje, woon zo’n 30 ig jaar in France, en heb veel belangrijke mensen mogen ontmoeten, behoor tot de oude GARDE, ja hoor, een heel eigenwijs soort, maar we staan wel voor wat we uitdragen, en weten ons weetje, het is alleminst mijn bedoeling om je te minkukelen, maar blijf niet hangen in de détails, dan gaat je verstand plakken, groet Jenne

  7. Ach Arnold, de waarheid, nou er bestaan millioenen waarheden, een ieder créeert de zijne, de waarheid is niets en iets, vandaag is hij zus, en morgen is hij zo !!! het is als sommige moderne kunst, kijk er naar en denk er het jouwe van, who knows, whats the reality, Jenne

 4. Nou ik hou me maar bezig wat ik denk het beste te kennen, mijzelf, en het kleine beetje weten wat mij ter oore komt.
  D’ eeeeenorme grote hoeveelheid aannames over ons uitgestort ( niet controleerbaar ), laat ik maar voor wat ze zijn.
  Ik heb het te doen, met mensen die hun levensopgave hebben gemaakt van het ontdekken, van niet bestaande waarheden, het levens, ons leven is lang geleden al gebaseerd op leugens, romantisch verhalen, die niet vervult kunnen worden, dus dromen blijven, en wat doen we, we gaan ieder moment langs het echte afgrond van het leven, en draaien ons hoofd af, en zoeken op de horizon de grote warme leugen van het niet mens (stervelijk ) zijn , groet Jenne

  1. “IK vind dat er enorme hoeveelheden aannames over me heen worden uitgestort. Voor MIJ is dit niet controleerbaar.”
   Natuurlijk is ALLES controleerbaar Jenne, en is alles ook binnen de door jou geclassificeerde ‘aannames’ ook te toetsen. Ja, maar dat vergt werk en zelfwerkzaamheid. Kennelijk is dát je net teveel. Maar wees dan ook zo eerlijk DAT te vertellen. Geeft niks.

   Maar het ‘afwentelen’ op ‘anderen die van alles maar over je uitstorten’ wordt imo nét een beetje té doorzichtig… Het zijn tijden om met je eigen gedrag en de consequenties ervan ((dus ook van de afwezigheid ervan!) naar voren te komen. I.p.v. de rol van ‘de levensbeschouwende ouwe zanikneus’ hier te gaan vervullen..!

  2. Nou nou Guido.J. je blijft op me hakken, waarschijnlijk om dat je niet anders kan, nooit van een handreiking gehoord, ik vind het heerlijk om kennis op te doen, maar leugenachtige mannipulerende aannames, nee daar ga ik me echt niet mee bezig houden, mijn tijd is kostbaar, net als de jouwe, en over doorzichtig zijn, wat jij toch ook moet vinden, het constante terug lezen, van wat we lang geleden al wisten als mensen, en waarom noem je het in Godensnaam zaniken, Tuyl Uilenspiegel zanikte toch ook niet, als hij de mensen de spiegel voorhield, maar OK beste Guideo.J. I still love your way’s of thinking, salut Jenne

  3. Arnold2 – 6 :
   Het gaat bij WO 2 niet zozeer om goed of slecht, maar wel om wat er zich achter de schermen afspeelden. Een bron : de Rakowski Papers “Red Symphony” :
   https://www.henrymakow.com/000275.html
   met citaat :
   “In order to control Stalin, international finance was forced to build up Hitler and the Nazi party. Rakowsky confirms that Jewish financiers backed the Nazis although Hitler supposedly was not aware of this. …..” De volledige tekst is echter van belang. De plannen om de Duitse steden plat te bombarderen, waren reeds in voorbereiding, einde jaren 20 van vorige eeuw!!!!
   Idem voor WO 1 . Dit kan best geïllustreerd worden met het tragische lot van Edith Cavell :
   https://www.henrymakow.com/001583.html
   met citaat :
   “Sir William Wiseman, head of British Intelligence and a partner in the bankers Kuhn Loeb, demanded the Germans execute Cavell as a spy. Wiseman believed that “the continuance of the war was at stake.” The Germans reluctantly agreed, thus creating “one of the principal martyrs of the First World War.” (The Secrets of the Federal Reserve, pp. 72-73)..”
   Ik verwijs ook hier naar de volledige tekst voor een goed begrip.
   In de Franse pers waren er reeds berichten voor de aanvang van WO 1 over de aanslag in Serajevo, die ten andere werd gepland bij het Groot Oosten in Parijs in de Rue des Cadets.
   Alleen deze 2 voorbeelden geven al een beeld hoe we al die jaren worden belogen en bedrogen cfr het Franse gezegde :”L’histoire est une putaine qui couche avec le vainqueur”.
   M.i. komt het er dan ook op aan niet in het spel te treden van de “overwinnaar…”.

  4. Sub Rosa 3.
   Ik ben het volledig met u eens en de verwijzingen die u hebt gegeven bevatten ook goede aanvullende informatie waarvoor dank.Merkel,Macron,Rutte enz zijn niets anders dan marionetten die naar mijn mening aangestuurd worden door hen achter de schermen die zelfs met naam en al bekend zijn zoals de Rothschilds,Rockefellers,Warburgs enz.
   https://tinyurl.com/2j95ey2fDeze dame geeft duidelijk uitleg over hoe het werkt en hoe we bedonderd worden.Wie het boek “De dertien satanische bloedlijnen” van Robin de Ruiter heeft gelezen weet ook hoe en wat.
   Volgens sommigen heeft hierover schrijven geen zin zoals uit sommige reacties op te maken valt.Mijn mening is juist dat het wel zin kan hebben om hierover te schrijven want hoe meer mensen weten hoe het werkt hoe groter de kans dat er iets aan gedaan kan worden.Daarom begrijp ik niet goed waarom mensen die vinden dat erover schrijven geen zin heeft hier reageren,denken die soms dat het een theekransje is of dat het om de gezelligheid gaat?Onbegrijpelijk.

  5. Nee natuurlijk niet beste Arnold, thee kransjes zijn al heel lang uit de mode, jammer zat een mooi sociaal aspect aan vast, nu worden alle berichten waar of niet waar, belicht uit geravelt voor zien van een persoonlijk etiket, en verder de wereld ingezonden, beste Arnold kijk naar het internet, al die sites, één grote psychologische klaagmuur, zo gewild door de elite, hou ze lekker bezig, en vooral laat ze denken dat ze belangrijk werk doen, gaan wij lekker door met ze te naaien, maar dit is geen critiek, maar mijn zienswijze, groet Jenne
   Neemt niet weg een gedegen studie van een onderwerp, kan persoonlijk veel plezier geven, !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.