Advertentie

Werkelijkheid..? Leugens, manipulaties of MYTHES…?


Wanneer mensen het verschil niet weten tussen waarheid en ‘geruchten’, ontstaat het fenomeen ‘MYTHE’.. Het woord behelst een bepaald respect voor dátgene wat ‘waar’ zou zijn. Meestal begint het verhaal van de mythe dan ook met het verwoorden van dit respect. ‘Naar verluidt is dit gebeurd…’ Maar wat zelden wordt besproken is het FEIT, dat er bijvoorbeeld GEEN ENKEL BEWIJS is voor de fundamentele waarheid ONDER de mythe.. Dus blijft de mythe onbewezen, maar toch wel ‘waar’…

Maar ook de mythe dient natuurlijk door ons tegen het licht te worden gehouden. Als bijvoorbeeld overheden claimen dat dit-of-dat ‘waar’ is, zou je bij voorbáát al dienen te argwanen..! Doe je dat niet, dan werk je mee, aan het ontstaan van de mythe. Voor sommige mensen is het echter nog heftiger.. Want doordat de overheid vertelt dat dit-of-dat waar is, IS het waar voor die mensen.. Alleen al voor de gemoedsrust (‘Laten we het nou maar geloven’) dient een mythe in het leven te worden geroepen, die wel degelijk dus ‘waar’ kan zijn..

Maar goed, de goede lezer en de lezer met de ‘OPEN MIND’ heeft al lang begrepen, dat de mythe eigenlijk veel gevaarlijker is dan de werkelijke waarheid. Zolang er namelijk geen bewijs is voor alleen maar een fundament van de mythe, kan deze, alleen al op basis van de OFFICIEEL geclaimde realiteits-basis, voortleven. En het is precies DIT PROCES dat wij als mensen alleen maar ZELF kunnen ontmantelen..! En precies dáár helpt dit boek-met-feiten je mee.. Hulde aan Frank Smits, de alias achter de auteur Dik Kok.

* * *

x
X

Werkelijkheid..? Leugens, manipulaties of MYTHES…?

2021 © WantToKnow.nl/be
x

Voor Café Weltschmerz gaat interviewer Peter Toonen in gesprek met Frank Smits (1959), die het recent verschenen boek ‘Mythes’ schreef. Frank is naast schrijver, professioneel civieltechnisch en bouwtechnisch ingenieur. Een oprecht man, die zijn rechtvaardigheidsgevoel vorm geeft, door enorme hoeveelheden vrije tijd te spenderen aan het ontrafelen van valse-vlag-aanslagen.Aanslagen die ons als waarheid worden gepresenteerd, maar feitelijk smerig doortrapt zijn en het doel hebben, de bevolking een bepaalde richting in te manoeuvreren.

Hij noemt deze gebeurtenissen terecht ‘mythes’, omdat deze gebeurtenissen, door het geloof dat massa’s mensen eraan gaan hechten, het niveau van een mythe krijgen. In plaats van te worden weggezet als regelrechte, manipulerende LEUGENS..

Door het zien van de film ‘Zeitgeist 1, the movie’ werd hij getriggerd op zoek te gaan naar de ‘objectieve waarheid’ over de aanslagen van 11 september 2001. Zijn onderzoek naar de vliegroutes en de vliegtuigen bracht hem bij zijn ontdekte ‘smoking gun’. Een speurtocht van in elkaar passende radarbeelden van de verkeersvliegtuigen en wat die onthulden. Speurtochten door de bandopnames van gesprekken met vliegverkeersleiders en de vliegtuigwissels van de passagiersvliegtuigen.

Pas toen hij het originele plan van de aanslagen ontdekte, kwamen ook de fouten boven water, die tijdens de uitvoering waren gemaakt. Toen had hij zichzelf voor de volle 100% overtuigd van de ‘objectieve waarheid’: de aanslagen waren een onvervalste ‘valse-vlag-aanslag’. In 2016 schreef hij onder het pseudoniem Dik Kok de fotografische boeken ‘De andere waarheid’.

Zoals je wellicht weet hebben we HIER op de site een zeer uitgebreid artikel gewijd aan deze ONTHULLENDE boeken. Ook maakte hij van dit materiaal een aantal animatiefilms van de vliegroutes en -LET OP- de vliegtuig/projectielwissels die theatermaker George van Houts gebruikte voor zijn theatershow ‘KomPlot’.

Na het zien van de VPRO-documentaire van Geert Mak ‘De piloot die uit de cockpit sprong’, werd het voor Frank tijd voor een nieuw boek: ‘Mythes’. Hoewel hij dit boek ook schreef onder zijn pseudoniem Dik Kok (Inderdaad… de vrije Engelse vertaling van Jan Lul..) besloot hij recent om achter ‘de brede rug’ van George van Houts vandaan te komen en zelf zijn boeken te gaan promoten. De keuze voor de vrije Engelse vertaling van ‘Jan Lul’ komt voort vanuit het gevoel dat de regering uitstraalt dat geen enkele burger voor hen meer waard is dan een Jan Lul.

De hele wereld zo op haar hoede moeten zijn, voor het vieze spelletje dat keer op keer gespeeld wordt. Een officiële militaire strategie zelfs, genaamd VALSE VLAG OPERATIE. De geschiedenis toont aan, dat dit geen kletsverhaal is, maar een UITERST REËLE OPTIE..!

De documentaire van Geert Mak en de VPRO bracht hem ook bij het boek van Geert Mak ‘Grote Verwachtingen’, waardoor hij opnieuw werd aangespoord om onderzoek te doen naar het werkelijke leven van Osama bin Laden. In het boek ‘Mythes’ wordt de schokkende ‘objectieve waarheid’ van tal van verzonnen verhalen onthult. Machthebbers maken vaak op heel grote schaal misbruik van verzonnen verhalen.

Mythes beschrijft een aantal van deze verhalen die in het verleden de loop van de geschiedenis sterk hebben beïnvloed. Daarnaast behandelt het boek een aantal verzonnen verhalen die de hedendaagse geschiedenis bepalen en de toekomst van onze geschiedenis mede vorm gaan geven. In het boek word een groot aantal mythes, verzonnen verhalen met een politieke doelstelling, ontrafeld.

Hoewel het boek ook een stukje geschiedenis over mythes in het algemeen beschrijft, vormt de mythe van de 9/11 aanslagen, die in het voorwoord wordt besproken, de basis voor een aantal mythes die in het boek worden behandeld. Het boek behandelt in aanvulling op de twee eerdere boeken op een uitgebreide wijze de instortingen van de Twin Towers.

 • In hoofdstuk I wordt de mythe van Air France vlucht 8969 ontrafeld, een mythe die voorafging aan de 9/11 aanslagen.
 • In hoofdstuk II worden de mythes van Al Qaida en Osama bin Laden ontrafeld. In het boek wordt duidelijk dat de War on Terror een illegale oorlog is geweest tegen een niet bestaande vijand.
 • In hoofdstuk III wordt ingegaan op de mythe van SARS, een verzonnen verhaal wat ons nu (2021) wordt verteld.

In het boek wordt duidelijk dat de War on Terror een illegale oorlog is geweest tegen een niet bestaande vijand. In hoofdstuk III wordt ingegaan op de mythe van SARS, een verzonnen verhaal wat ons nu (2021) wordt verteld. Heb je interesse in dit boek dan kun je meer info vinden via DEZE link.

Uit de introductie van het boek door Frank Smits:

“Dit is geen grap, … dit is serieuze kost. Dit boek, deze studie, het komt niet alleen uit mijn hart, maar ook uit mijn tenen, … het doet zelfs pijn. Niet alleen de verhalen doen pijn, vooral het feit dat ze verzonnen zijn doet pijn, veel pijn. Ik had eigenlijk ook helemaal geen zin om dit boek te schrijven. Waarom? Voor wie? Wie kan het nou eigenlijk wat schelen hoe het werkelijk zit? Ik heb al zoveel ontkenning gezien. Ook dat doet pijn.

Maar, … hoe vertel ik het aan mijn kinderen? Zij gaan verder in de wereld die ik straks achter mij laat. Ik kan toch niet blijven zwijgen? Hoe leg ik dat uit? Af en toe probeer ik het wel uit te leggen, maar vrijwel niemand ziet het, of … nog veel erger, wil het zien of leren te begrijpen. Bovendien vind ik het ook lastig uit te leggen. Waarom die bewuste onwetendheid?

Soms denk ik, laat maar, maar daarmee verdwijnt de pijn niet. Als ik het dan toch probeer uit te leggen, diep vanuit mijn hart, draaien velen zich om. Dan knijpt mijn hart zich samen. Dit is niet wat ik wil.

Soms probeer ik alles gewoon maar te vergeten, te doen alsof het niet bestaat, alsof het er niet is, gewoon, helemaal niet. Dan omarm ik mijn kwasten of een stuk hout. Alleen dan, ja dan, lukt het mij om het even te vergeten.

De pijn is lastig te beschrijven, het voelt alsof, … alsof je de pijn voelt van een Parmezaanse kaas die wordt uitgehold, uitgehouwen met zo’n vlijmscherpe schaaf of puntig hakmes. En dan niet zomaar een Parmezaan, nee, eentje van onder uit de kelder, zo eentje waarvan niemand wist dat die er nog was, zo’n keiharde, maar een smaak, … goddelijk. Ja, één die niet mag bestaan. En dan die kop van die man die hem staat te schaven, uit te houwen, je zou moeten zien, hoe zelfs zijn gezichtsspieren zich bij iedere houw aanspannen, met welke kracht hij die Parmezaan staat te molesteren, ja, die pijn, de pijn van die kaas, dat is het.

Misschien is het ook wel de pijn die sommige mensen voelen bij hoe wij omgaan met de aarde, of met de democratie, of met elkaar, of … wanneer de ‘objectieve waarheid’ niet mag bestaan, ….. ja, dát, dáár zit de pijn.”

* * *

 

6 gedachten over “Werkelijkheid..? Leugens, manipulaties of MYTHES…?

 1. De vragen die ik mij steeds stel bij dergelijke “false flags”, en waarbij ik voorlopig de technische en wetenschappelijke aspecten buiten beschouwing laat , zijn de volgende :
  1. Wie heeft de politieke macht om dergelijke “false flags” te doen of te laten gebeuren ?
  2. Wie beschikt daartoe over de nodige menselijke, materiële en financiële middelen ?
  3. Wie beschikt over diezelfde middelen voor het organiseren van de doofpotstrategie ?
  4. Wat is het verband met andere dergelijke gebeurtenissen in het heden en verleden en in binnen – en buitenland ?
  5. En dan de belangrijkste : Cui Boni ? Wie heeft er belang bij ? En hier spelen dan vooral politieke en financiële motieven.
  Met betrekking tot 11.09. is er één aspect dat m.i. onderbelicht blijft, en dat is de handel op de beurs met voorkennis, via “short selling”. Dit kan alleen maar gebeuren door een “selecte groep”, die voorkennis had, en ook beschikte over de middelen voor deze “short selling” van die omvang.
  En bij de antwoorden op de voormelde vragen komen we dus niet terecht bij “Jan Lul…..” of bij een “ een element in een grot….”.
  Het is dan ook enerzijds fascinerend, maar anderzijds ook zeer onrustwekkend, hoe men er in slaagt het bedrog rond dit 11.09 drama in stand te houden, ondanks alle technische en wetenschappelijke analyses, die dit bedrog ontmaskeren. De gelijkenissen met de Covid 19(84) samenzwering zijn imo dan ook zeer treffend. Achter beide drama’s gaan immers dezelfde “samenzweerders” schuil.

  1. Nou Sub Rosa, goed verhaal, doorwrocht.
   Voor zover ik kan zien in de 13 jaar dat deze site bestaat, is dat ‘valse-vlag-aanslagen’ bestaan, omdat ze door een groot netwerk van manipulatieve politici in elkaar gedraaid kunnen worden/zijn. Met het grotere doel om bevolking te manipuleren, kleineren en controleren. Macht en overheersing dus, via een officiële reactie op de ‘aanval’.. Die dus volledig georchestreerd was.. Dus 11 september is idd zo’n mega-netwerk van voorbereiden, uitvoeren en zwijgen op mega-schaal. En kennelijk kan dat dus wel..! Wat je meteen te denken geeft hoe rot een politieke en militaire structuur in de VS dan wel niet is..!!

   1. Geld is er genoeg, want de slachtoffers (burgers) betalen de aanslag

   2. de psychologisch/mentale factor is het belangrijkst om de valse-vlag-aanslag te laten slagen. Als een overheid zegt -officieel- VANAF EEN PAAR MINUTEN NA DE AANSLAG AL, dat het op een bepaalde wijze is gebeurd (Osama Bin Laden!!), zonder enig bewijs, dan is dat verhaal in de mind geplant. En wie ben je dan als simpele burger of -beweging, om dit verhaal te weerspreken en weerleggen..!?

   3. Het doel van die aanslagen is simpelweg om een ándere realiteit te creëren, dan zich werkelijk aandient.. Snap je wat de gevolgen zijn geweest van 9/11?? Kijk eens naar de MISLUKTE valse-vlag-aanslag van de Israëlis op de Amerikaanse patrouilleboot..De US LIberty. (HIER) De VS had zomaar een reden om Egypte met de grond gelijk te maken. Vermeende Egyptische gevechtsvliegtuigen, die wel degelijk Israëlisch waren. (Dus de VS werd door Israël in het geniep (valse-vlag) aangevallen..) Dat dit niet is geëscaleerd is nog een wonder, hoewel US-president Lyndon Johnson al snel te horen gekregen zal hebben, dat het een valse-vlag was.
   Vanaf die tijd kennelijk alleen dit soort aanslagen, MET BEHULP/KENNIS van de VS.

   4. Vergeet niet de macht en kracht van de CIA. Een gruwelijk monster, dat officieel de belangen van de VS dient, maar via gruwelijke drugssmokkel (ook heroine uit Afghanistan!!) een eigen multi-miljardenfonds heeft; een hele dikke portemonnee, die het mogelijk maakt, volledig eigen beleid uit te voeren. En zo een-staat-in-een-staat is geworden..! Kijk eens naar dit artikel (HIER) met de aanval op Hawaï, waarbij N-Korea de schuldige had moeten zijn..! ‘Andere krachten’ hebben ervoor gezorgd, dat de nucleaire raket(ten) werden vernietigd..!!

   5. Dan is er deze uitspraak van Mark Twain. Mensen nemen een verhaal aan als écht en kunnen (willen) niet meer terug; daarbij dienen ze namelijk te erkennen, dat ze ernaast zaten en dat ze dus hun wereldbeeld dienen op te geven/om te turnen..!

   4. De complotbedenkers hebben het zó goed voor elkaar, dat ze de media met één vinger besturen. Daarvan zijn talloze voorbeelden bij de aanslagen van 911, die je heel diep doen beseffen, dat de media wellicht wel de gevaarlijkste component zijn in dit hele marionettenspel.. Sluw, doortrapt, leugenaars, halve waarheden vertellen etc. Vooral door het vertrouwen dat we ze geven, worden we ten diepste genaaid.

  2. GuidoJ,
   Dank voor deze uitgebreide toelichting. Ik wil er nog het volgende aan toevoegen. 11.09 was al jaren in voorbereiding, en wat hebben al die “veiligheidsdiensten” die een fortuin kosten, al die tijd gezien en gedaan ? Niets. Nog opvallender is dat er niets uitgelekt is van de plannen, wetende dat al die instanties zo lek zijn als een zeef. Daar moeten er dan ook duizenden bij betrokken geweest, en iedereen heeft blijkbaar gezwegen. Zeer bizar.
   De MSM spelen inderdaad een zeer bedenkelijke rol bij al deze “false flags”. Ik wel er echter ook, wat ik noem, de (pseudo) intellectuele en wetenschappelijke middens bij betrokken. Met Covid 19(84) is gebleken dat de medische wereld ook al aangetast is door, wat ik noem, het leugenvirus.
   Ter illustratie een bericht over het openingscollege van Maarten Boudry aan de Rijksuniversiteit Gent over het complot denken. (deze unief werd indertijd opgericht onder de impuls van Koning Willem I). Ik citeer :
   Sent: Friday 8 October 2021 10:02
   To: UGent – Directie Communicatie en Marketing
   Subject: Persbericht: Volg het openingscollege van Maarten Boudry over de valkuilen van complotdenken

   Persbericht Universiteit Gent – 8 oktober 2021
   Volg het openingscollege van Maarten Boudry over de valkuilen van complotdenken
   Op 11 oktober 2021 zorgt wetenschapsfilosoof Maarten Boudry voor inzicht in complotdenken tijdens zijn openingscollege in het kader van de leerstoel Etienne Vermeersch, toegankelijk voor zowel studenten als het brede publiek.
   Op het internet circuleren heel wat complottheorieën: over het coronavirus en de vaccins, over de aanslagen van 9/11 en in Brussel, over het verzwijgen van buitenaards leven… Maarten Boudry neemt je mee in de wereld van complotdenkers en complottheorieën. Waarom geloven mensen in samenzweringen? Waar halen de theorieën hun aantrekkingskracht?
   ‘Iedereen is vatbaar voor complottheorieën, door de manier waarop ons brein werkt, en door de aantrekkingskracht van de theorieën zelf. Toch zijn complottheorieën niet onschuldig. In deze pandemie heeft complotdenken letterlijk mensenlevens gekost.’ Maarten Boudry.
   Maarten Boudry geeft inzicht, analyse en denktips. Met de oproep om vooral zelf kritisch na te denken. Het college wordt georganiseerd in het kader van de UGent- leerstoel Etienne Vermeersch. Dit event is gratis. Iedereen is welkom op maandag 11 oktober om 19u.” (=einde bericht).

   Over Maarten Boudry : https://nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_Boudry
   En aan die universiteit worden dan de toekomstige elites gevormd, of misvormd. Verder commentaar over het voormelde onderwerp is hier dan ook overbodig. De tekst is immers klaar en duidelijk. Alleen nog dit : Er is echter imo meer kennis en gezond verstand aanwezig bij “toogfilosofen” aan de bar, dan bij het voormelde specimen.

  3. Dank voor je aanvulling Sub Rosa. De term complotdenken is ZO VERSCHRIKKELIJK DOM, dat het bijna moeite kost uit te leggen waarom. En toch gebruiken velen hem, als ‘geruststellende gedachte’, dat het allemaal zo erg niet is. (Zie de quote van Mark Twain hieronder).
   Alsof iemand of meerderen/groep de hele dag bezig is om complotten te bedenken en ontwaren.. hahaha… En dan de erudiete mensen, hooggeschoolden en gepromoveerden, die zich uitspreken over de ONmogelijkheden van de wijze waarop de aanslag/en OFFICIEEL gegaan zouden zijn. Alleen al het negeren van deze beide factoren maakt de mensen die het woord ‘complotdenken’ gebruiken, tot regelrechte DOMME, DOMME MENSEN (= weinig intelligent)…

 2. Sterk artikel! Als je het een en ander naast elkaar legt dan valt wel op dat de mensen die ik vaarwel heb gezegd omdat bijna alles wat ik aandraag is een losse discussie over alledaagse dingen, steevast worden afgedaan als,’onzin’. Dat begon al naar aanleiding van de 9-11 toedracht waar de nodige vragen bij ontstonden en ook nu weer bij de biowapen hoax.
  Alles wat anders klinkt als de officiële waarheid is onzin.
  Geeft voor mij aan dat zij die de prik gehaald hebben en daar nog trots op zijn ook het vooruitzicht hebben, zonder dat ze het zelf geseffen, binnen niet al te lange tijd gewoonweg de pijp uit gaan. Ik krijg er waarschijnlijk niet de kans voor maar het liefst zou ik op hun sterfbed ze willen toeschreeuwen, “zie je nou wel domme klootzak”.
  Aan de andere kant denk ik ook vaak, opgeruimd staat netjes.
  En eigenlijk zoals Dik Kok ook zegt in weliswaar andere termen, we worden geregeerd door domme goedgelovige volgzame eikels waardoor de vigerende macht vaak tot geen andere conclusie kan komen als om die domme massa te pakken waar maar kan. En zo gebeurt het ook.
  Omdat er nog teveel zijn die de boel overschreeuwen met hun ,” da’s onzin” agadio.
  En maar de krant blijven lezen en de NOS blijven zien als ‘nieuwsbron’. Niet wetende dat het hoofdzakelijk gore propaganda is terwijl overal in de winkels men bij de kassa op voorhand al roept om een pinautomaat.
  Misschien is de opruimactie die eraan komt wel de manier om van de domme massa af te komen en raken de niet geprikten, want een traditionele vaccinatie is het nog steeds niet, wel op die manier, passief in de meerderheid.

 3. Gore propaganda inderdaad. Gore staatspropaganda op een niveau waar de Stasi een puntje aan had kunnen zuigen. Het volkomen schijt hebben aan de grondwet van dat staatstuig…..het over de schutting flikkeren van de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van derlui smeerlapperij bij de horeca, en straks de winkeliers (als hoerenschoen weer een zetje krijgt uit de satanische hoek)……..en dan de goedkeuring van die bende drolbaarzen (vooral die vuige D66ers) met derlui smalende glimlachjes op die verwende rotsmoelen)…..die hier meewerken aan het uitrollen van een paradigma over de wereld die vooral uit terreur bestaat.
  Dat tuig is het schoolvoorbeeld van het gegeven dat er mensen zijn die hun bestaansrecht uitsluitend ontlenen aan het feit dat het verboden is ze af te schieten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.