Advertentie

‘Herpak je zelfbeschikkingsrecht over jouw leven’…


burgerinitiatief EU

x

x

Soevereiniteit in Verbondenheid

x

‘Geef jezelf weer zelfbeschikkingsrecht over je leven’…!
x

2015 © Rik Cruys / deze versie © WantToKnow.nl/.be
x

De beste spotprent van 2005 bracht het perfect in beeld. Maar het Nederlandse volk ging het toch slikken.. Er waren kennelijk nog meer 'ingangen'...
De beste spotprent van 2005 bracht het perfect in beeld. Maar het Nederlandse volk moest het toch gaan slikken.. Er waren kennelijk nog meer ‘ingangen’… En heeft Balkenende daarmee het volk verraden..? Het is maar hoe je het noemt!

Zo’n 8 jaar geleden, in 2007, zijn we de EU-droom ingeluisd. Weet u nog dat we met z’n allen ‘NEE’ zeiden tegen het EU-referendum? Niet 51, 52 of 53% stemde tegen. Nee, 64% van de Nederlanders waren TEGEN de EU. Dat is in feite 2 op de 3.

Me dunkt, een overtuigende meerderheid. Maar de politiek – wie zegt dat zij er voor de mensen zijn, volgens mij zijn ze er eerder voor de macht, let op hun daden niet hun woorden – sjoemelde en manipuleerde ons toch de EU binnen via het ‘Verdrag van Lissabon’.

Ze heeft daar nooit voor hoeven betalen of verantwoordelijkheid voor hoeven af te leggen aan de Nederlandse bevolking. Want, wie betaalt de gigantische rekening als het Europa project zo meteen mislukt? Hoezo respect voor de kiezer? Het was toen in mijn ogen schokkend te zien, dat niemand in Nederland opstond. We hebben/hadden het blijkbaar te goed.

Het is niet zozeer dat dit initiatief TEGEN Europa is, maar eerder: ‘welke vorm past het beste?‘. De wijze waarop zaken binnen de EU gebeuren zijn niet democratisch, we hebben niet of nauwelijks zeggenschap of invloed in Brussel, partijen die in de landelijke politiek met elkaar overhoop liggen, sluiten in het Europees Parlement allerlei bondjes. Er vindt onacceptabele voorkeursbehandeling plaats, op vele vlakken.

havel waarheid levenWe zouden ons moeten afvragen of democratie op zulke grote schaal ook nog wel werkt. Vaclav Havel schrijft in zijn fantastische ‘Poging om in de Waarheid te Leven‘ dat wij:
a) in het Westen in een zelfde totalitair systeem leven als het Oostblok indertijd, alleen met een ander jasje aan, en
b) stelt hij de serieuze, relevante (en retorische) vraag of democratie überhaupt nog wel werkt vóórbij 100 man. Niet dus. Wat heeft een Fin nu op met een Portugees? Of, hoe ziet, weet of begrijpt een Let een Belg? En, wat zijn de culturele overeenkomsten tussen een Nederlander en een Roemeen?

Iedereen snapt heus wel dat we niet meer op een eiland leven, dat we moeten samenwerken, en de wereld is op allerlei materiële en immateriële manieren intrinsiek met elkaar verbonden. We kunnen en willen ook niet meer zonder elkaar. Maar, de vraag is: ‘hoe dan?‘.

Een van de weinige initiatieven van burgers die zich zó ernstig zorgen maken over het afglijden van de 'staat der Nederlanden', dat zij hun éigen onafhankelijkheid weer hebben 'teruggepakt'..! (klik voor artikel)
Een van de weinige initiatieven van dié burgers die zich zó ernstig zorgen maken over het afglijden van de ‘staat der Nederlanden’, dat zij hun éigen onafhankelijkheid weer hebben ’teruggepakt’..! (klik voor artikel)

Voor mij ligt de essentie in ‘soevereiniteit in verbondenheid‘. We willen allen samenwerken, in plattere lagen, met meer betrokkenheid en zeggenschap, maar dan wel met behoud van onze eigenheid, identiteit, uniciteit, soevereiniteit, privacy en zelfbeschikkingsrecht. Dat is al heel moeilijk in deze maatschappij, maar wel cruciaal voor het overleven van onze soort. Je ziet die ontwikkeling al in de huidige jeugd, die zijn veel zelfbewuster bezig, die zijn veel meer op zoek naar wie zij zijn, welke specifieke talenten zij hebben, dan een paar generaties geleden.

Evolutionair gezien gaan we ook naar een meer individualistische maatschappij. De focus wordt steeds meer op individuatie, differentiatie. Het herkennen van de volstrekt unieke verschillen tussen mensen, geen twee mensen zijn hetzelfde, en het inzicht dat deze wereld pas tot bloei komt als ieder – volgens zijn/haar eigen weg, autoriteit en strategie – tot volle EIGEN wasdom kan komen. Pas dan lever je ook de ultieme beste bijdrage aan de maatschappij.

De tijden dat we ieder ander voor lieten gaan – eerder zorgden voor anderen dan voor onszelf, en het geheel boven het individu plaatsten – zijn voorbij. Je ziet het om je heen. De tekenen zijn overduidelijk. Overal zie je instituties langzaam instorten: de EU, VS, UN, NAVO, IMF etc etc. Na zo’n 400 jaar van opbouwen van allerlei collectieve verbanden, organisaties en instituties staat de mens aan de vooravond van een evolutionaire transformatie om haar individuele vrijheid weer terug te nemen.

Geen Peil, steun deze mensen, dit initiatief..!!
Daar past dit initiatief van Geen Peil precies in. Je ziet het aan de individuele aanslagen die er elke dag overal ter wereld steeds meer plaatsvinden. Het  collectieve loopt op zijn einde, de wereld wordt te complex en divers om het allemaal anorganisch in de hand te houden en te sturen. De duurzame mens doet zijn intrede. Dat gebeurt organisch, duurzaamheid wordt de norm, we hebben zo meteen zelfs geen ISO certificeringen meer nodig, en energie wordt ‘self provided’.

loesje EU civilians politiciansEen ander gevaar dat dreigt met de EU is dat de blauwdruk die er nu ligt sterk overeenkomt met die van de Weimar Republiek indertijd. Voor degenen die dit niet weten: dit was de Duitse Republiek rond 1920-30, vlak voor de machtsovername van Hitler. We hoeven vandaag of morgen maar één of andere gek (en er lopen er genoeg rond in en buiten Brussel, die feitelijk geen enkel historisch besef en perspectief hebben) te hebben, die de macht grijpt – en we hebben de poppen aan het dansen!

Zoals gezegd, het democratische politieke veld van centralistische beslissingen ligt er al – en de geschiedenis herhaalt zich weer. Het Habsburgse Rijk, Romeinse Rijk, Ottomaanse Rijk, Russische Rijk, Duitse Rijk, Amerikaanse Rijk en dan nu … het Europese Rijk. De mens lijkt hardleers. Hoe vaak hebben we nog miljoenen doden nodig om te beseffen dat de enige wijze waarop we kunnen samenleven is als dat in verantwoordelijke vrijheid gebeurt, geen collectivistisch systeem?

Nogmaals, de overheid heb je nodig, anders krijg je anarchie, maar ‘tot hoever?. Naar mijn bescheiden mening is de overheid niet meer dan de scheidsrechter in het voetbal toernooi, hij mag geen aandeelhouder zijn  geen supporter, geen bestuurslid, en ook geen voorzitter. Hij dient neutraal en objectief te zijn. De overheid moet weer van heer en meester terug naar dienaar van de samenleving. Daar mag hij goed voor verdienen, maar wél met budgetverantwoordelijkheid. Dat betekent ‘niet meer uitgeven dan er aan (gerechtigde) belastingen binnenkomt’. Nou, dat kennen we als sinds 1914 niet meer met onze € 450 miljard staatsschuld, 3/4 van ons BBP!

Weet je trouwens hoe we onze gigantische (nou ja, die van Griekenland is 3x het BBP) staatsschuld in één klap zouden kunnen aflossen? Gewoon door alle pensioenfondsen uit te laten betalen, daar zit zo’n € 400 miljard aan belastinggeld in, mensen verder voor hun eigen pensioen verantwoordelijk maken, en dan lachend naar Europa de vingers opsteken, omdat WIJ dan onze staatsschuld vrijwel hebben afgelost, hedge- en equity fonds geen virtuele geldspelletjes meer kunnen spelen met ONS pensioengeld.

Maar ja, daar heb je een visionaire staatsman als 'one time prime minister' voor nodig, en ... die hebben we niet ...!
Maar ja, daar heb je een visionaire staatsman als ‘one time prime minister’ voor nodig, en … die hebben we niet …! Hoe erg is het met een land gesteld, wanneer haar minister-president verklaart dat hij een hekel heeft aan ‘visie’.. Dat ‘visie’ een olifant is, die je uitzicht belemmert..?

En dat ze bedrijven als V&D zo niet meer naar de knoppen kunnen helpen vanuit eenzijdig winstbejag. Maar ja, daar heb je een visionaire staatsman als ‘one time prime minister’ voor nodig, en … die hebben we niet …!

Van ‘scheiding tussen kerk en staat’ naar ‘scheiding tussen economie en staat’..!!
In de tijd van de Verlichting stonden we op voor de scheiding tussen Kerk en Staat. Gelukkig maar, anders lagen we allemaal nog steeds onder het juk van geestelijken, die godsdienst gebruikten als machtsmiddel ter indoctrinatie, onderdrukking en onderwerping van de bevolking. Nu staan we aan de vooravond van de scheiding tussen Economie en Staat.

Een politicus, ambtenaar en parlementariër is een nodig en eerbaar vak, maar het zijn geen economen of ondernemers. Kijk maar eens naar de verkwisting van financiële middelen, en op welke wijze de politiek de economie vastzet, vastdraait. Volgens de Bond van Belastingbetalers heeft de overheid in de regeerperiode van Koningin Beatrix (30 jaar) ruim € 100 miljard (zichtbaar) – kwart van onze Staatsschuld – verkwist. To name of few: Stopera, Rijksmuseum, Fyra, de Betuwelijn, ICT Politie € 5 miljard, de ‘windmolens-op-zee’ € 5 miljard, belastingsysteem 5 miljard etc. Moeten we nog even doorgaan?

Om het gesteggel rond de NAM, aardbevingen en Groningen nog maar te vergeten, waar 1000’en mensen al jarenlange doodsangsten uitstaan voor de staat van hun woningen, niet weten waar hun kinderen veilig kunnen slapen, volledig ontwaarde woningen hebben, de emotionele en psychologische burn-out en de aanslag die ze moeten ervaren..

En dat terwijl de overheid tientallen miljarden euro’s uit Groningen pompt, waar Groningen zelf slechts 1% van krijgt, en men jarenlange processen tegen de NAM en de Staat moet voeren, met talloze (zinloze) overheidsrapporten, om eindelijk eindelijk eindelijk gelijk te krijgen. Hoezo, de overheid is er voor de bevolking? Als een man als minister Kamp werkelijk ballen had gehad, had hij zijn ontslag ingediend!
Recent hoor ik minister Asscher nog doodleuk zeggen op Tv, dat ‘ze in het kabinet gingen kijken hoe ze met het belastingmechanisme de economie meer ruimte en vrijheid konden geven’. ! Hoort nou niemand wat hier feitelijk gezegd werd; dit is toch de wereld op zijn kop?! We knevelen het kind, de burger, de economie, het bedrijfsleven, we slachten de kip die de gouden eieren legt, omdat de politiek het voor het zeggen heeft? Jantje, je mag vandaag niet buiten spelen!

Belasting’, een onhoudbaar instrument in handen van onwetenden..
loesje stront belastingenExperts hebben aangetoond dat bij een vlaktaks (dus voor IEDEREEN) van 15,9% de rijken 30-40% rijker worden (maar ja, zij moeten het geld toch weer ergens uitgeven, dus aan de middenstand, de ruggengraat van onze samenleving, waar de werkgelegenheid is), en dat de armen er ook 5-10% procent op vooruit gaan. Maar ja, dat is sociaal niet aanvaardbaar, de waarheid. Hoe je het ook draait of keert, een gezonde economie leidt gewoon tot welvaart en welzijn voor iedereen!

Nog beter misschien is om alle belastingen af te schaffen, en alleen btw te rekenen. Bijv. 5% op voeding en studie, 10% op kleding, verzekeringen en basale huishoudmiddelen, 15% op (brom)fiets, 20% op auto en vakantie, 20-30% op huis (afhankelijk van prijs), 30% op een zeilboot, 35% op zeiljacht, 40% op Rolls Royces, en 50% op een straaljager. Dán heb je pas zeggenschap over je geld en waar je het wel of niet aan uit wilt geven, mét positieve overheidsprikkels.

Enfin, u begrijpt wat ik bedoel. Dan krijg je ook geen belastingontduiking meer, omdat alles dan afgedragen moet worden. Dan kunnen ook heel wat (belasting)ambtenaren naar huis, rechtstreeks de productieve economie in. Maar goed, dit verhaal is voor een ander moment en discussie. Wat mij in de politiek telkens opvalt, is dat – als ze geen enkele andere reden meer kunnen aanvoeren voor hun legitimatie en bestaansrecht – dat zij dan terugvalt op haar laatste resort/uitweg: ‘wie zorgt er dan voor de zieken, ouderen en zwakkeren in de samenleving?’, en ‘je kunt de mens niet vertrouwen, dus dat moet je controleren, in de hand houden, redigeren en sturen’.

Maar, als je die vraag dan persoonlijk maakt: ‘geldt dit ook voor u, bent u onbetrouwbaar, ziek, zwak of misselijk?‘, dan wijst men steevast de vinger naar de ‘anderen’ in de samenleving. Want, ‘nee, ik ben betrouwbaar, het gaat om de anderen, die hebben het nodig, ik niet’. Het is doorzichtig hoe de politiek manipuleert met de gevoelens van de samenleving. Tijdens verkiezingstijd zijn we belangrijk, daarna zegeviert hun strategie en ideologie.

Als ik de zieken, zwakkeren en ouderen (ieder een rollator!) in de samenleving steun, krijg ik meer stemmetjes dan als ik bijvoorbeeld voor ‘Ondernemend Nederland’ iets doe, waar het geld en de werkgelegenheid zit. En zo hebben we een economisch verzwakte, qua justitie, politie en defensie door de overheid afgebouwde samenleving gecreëerd, die op zijn einde loopt. Ter meerdere eer en glorie van een sociale zorgmaatschappij, die niet meer te betalen is.
Maar als je de mensen hun geld weer terug geeft, economie en politiek kleinschaliger maakt, komt er enorm veel ruimte voor sociale zorg, cohesie en medemenselijkheid in de samenleving vrij. Als de mensen dat nu zelf al zouden willen, hebben ze het geld niet, want 9 maanden per jaar werk je feitelijk voor de overheid. We moeten de mensen weer meer leren vertrouwen, ze zijn daartoe groot, zelfstandig en volwassen genoeg …

Hoe verander je dit?
Door onze bruto lonen te verlagen, zodat we externe, naar buitenland geëxporteerde, arbeid weer terugkrijgen (we hebben niet alleen maar doctorandussen nodig in dit land), en door onze netto lonen te verhogen, zodat ieder persoon en gezin weer meer koopkracht krijgt. Wie/wat moet er tussenuit? De overheid, die gehalveerd moet worden. Mensen kunnen heel veel dingen vaak veel beter zelf dan de overheid, dat blijkt keer op keer..!

En Rik Cruyswat doe je dan met al die overtollige ambtenaren? Nou, die schuif je (met omscholing, studie, educatie, want er zal nog wel wat voor nodig zijn om van een bureaucratische naar een ondernemende houding over te schakelen) dan weer terug in de opbloeiende productieve (bedrijfs)economie i.p.v. de consumptieve gecentraliseerde (overheids) economie. Eind goed, al goed!

Maar het is essentieel te beseffen, dat ‘centralisatie van macht’ leidt tot ‘manipulatie van macht’, hetgeen uitmondt in ‘corruptie van macht’. Dat zien we met de EU en met de grote multinationals, die – als het goed is – geen of weinig vennootschapsbelasting betalen in ons land. Dat moeten we dus voorkomen, Aan de zijde van het bedrijfsleven krijg je dan de roofdieren, aan de kant van de overheid geeft dat de parasieten.

We willen naar kleinschaligheid en zelfstandigheid.
We willen door naar soevereiniteit in verbondenheid!

Stem voor Geen Peil, doneer een tientje,
en geef jezelf weer het zelfbeschikkingsrecht over je eigen leven.

Groet,
Rik Cruys

* * *

x

burgercomité EU 11 sept

 

media over Geen Peil

27 gedachten over “‘Herpak je zelfbeschikkingsrecht over jouw leven’…

 1. Of No ConCern
  Het (w)oord als het oord van de instructie waar het niet draait om het hoogst haalbare maar om de essentie van essentie

  Martijn van Sta(v)eren doet fundamenten van de mentale new age bouw werken tot op zijn grondvesten breken. De new age move-ment “oude wijn in nieuwe vaten” laat in dit inter view duidelijk zien waarom het voor buitenaardse op dit moment vrijwel onmogelijk is om op de koffie te komen. Het zijn niet zo zeer de zogenaamd blinden maar de vermeend wakkeren die halsstarrig vast houden aan hun oneindige cirkel van mentale constructies. Je bedenkt je nog wel een keer voordat je überhaupt de eigen ervaringen deelt met de vermeend wakkere. Zij die waarlijk aandachtig luisteren zijn sprakeloos stil, zij die als goeroes in spé hun mentale concepten zien verdampen vuren hun vragen af.

  Lilian Ferru in gesprek met Martijn van Staveren,(deel 2) 1 sept 2015
  https://www.youtube.com/watch?v=mNCQrKtH6z8

  Gij zult niet oordelen, oordeel Zelf (Z-11)
  http://achterdesamenleving.nl/wp-content/uploads/2014/09/Het-meest-gevaarlijke-bijgeloof-11.pdf

  1. Het meest gevaarlijke bijgeloof van Larken Rose
   Dat wilde hier ook al vermelden, je bent me voor, helemaal geweldig!

  2. Delo/vrijwillig vrij.
   Ik heb naar de verwijzing gekeken en er kwam na het lezen van nog geen hele pagina al een stortvloed aan vragen op me af waar absoluut over nagedacht mag/kan worden.
   Zoals de volgende vraag.
   Mensen van over de hele wereld kunnen meestal wel samen leven het zijn telkens de regeringen die voor oorlogen zorgen omdat landen verschillende regels/wetten hebben die met elkaar botsen waar dan ook nog particuliere belangen een rol bij kunnen spelen.
   Waarom blijven wij dan zonder verder na te denken regels en wetten gehoorzaam volgen terwijl deze door dezelfde beleidsmakers bedacht zijn?
   Hier in Nederland bv geeft onze regering(met name Rutte)al onze verworven rechten uit handen waar onze vorige generaties voor gevochten hebben,grote bedrijven krijgen steeds meer rechten waardoor ze een ieder afhankelijk van hen maken en daarvoor worden ze ook nog beloond door bijna geen belasting te hoeven betalen in tegenstelling van de gewone burger,dus waarom blijven wij Rutte en consoorten dan blindelings geloven en hun regeltjes respecteren?

  3. Bedankt

   In tegenstelling tot het L(even) de essentie zelf worden wij op aarde geboren binnen een hiërarchische doctrine, waarbij van gelijkwaardigheid per definitie geen spraken meer is. Binnen deze kunstmatige hiërarchische werkelijkheid is letterlijk alles in strijdt met de Wet. Het is met de Wet net zo als met de Liefde ze behoren tot de meest geprostitueerde formuleringen aller tijden. De Wet is in de geest heel eenvoudig een instructie en geen juridische of anderszins taalkundige constructie.

   Iedereen is voor de Wet gelijk behoudens Politici, Rechters, Officieren van Justitie, Ambtenaren etc dat heeft men ons met succes doen geloven. Ieder één die zich zelf (als wetgever) bevoegd heden toekent die ieder ander mens niet heeft handelt hiermee in strijd met de Wet en stelt daarmee de Wet als gelijkheidsbeginsel buiten werking.
   Alle op onrecht en leiden gebaseerde cashflow van de black magicians is begonnen met de interpretatie van de Wet. Het mooie van de Wet is dat het een eenvoudige instructie is die als principe voor geen enkele interpretatie vatbaar is.
   http://achterdesamenleving.nl/de-wetten/#.Vfazxs8VjIV

  4. Delo: een reactie op “Lilian Ferru in gesprek met Martijn van Staveren”

   Lilian geeft toe dat de lezingen van Martijn haar doodsbang maken, maar weigert verder naar deze angst te kijken. In plaats daarvan komt ze met allerlei ” New Age Clichés “, dat bangmaken niet juist is en probeert hiervoor ook nog eens ondersteuning te krijgen van zogenaamde spirituele autoriteiten.

   Martijn geeft eerlijke en duidelijke informatie over spirituele dimensies , die niet allerdaags zijn. Je kunt hem in deze rol vergelijken met een rij-instructeur, die zijn studenten niet alleen inspireert om een auto te leren rijden, maar ook bewust maakt dat er zich gevaarlijke situaties kunnen voordoen. Hij laat wat dia’s zien van ernstige auto-ongelukken en zwaar gewonden afkomstig uit de Duitse autobanen waar mensen nog 200 km per uur mogen rijden. Geen leuke beelden natuurlijk, maar wel realistisch, want er sterven toch zo’n 28000 mensen per jaar op de Duitse autobanen op een geweldadige manier. Maar Lilian wil dit niet zien, want het bederft haar plezier aan autorijden, dus gaat ze het bestaan hiervan hardnekkig ontkennen.

   Dan verteld ze haar angst aan Jan van Delden, die nog steeds in het Advaita-Vedanta-Steegje woont en de wereld wil verklaren met 4 tuinstoelen en die zegt : nee hoor, allemaal bangmakerij, die Duitse autobanen bestaan niet eens.

   Ook verteld ze haar angst aan Johan Oldenkamp en die zegt als je niet bang bent, dan kan je niets gebeuren. Ook al flitsen de andere autorijders met 200 km per uur aan je voorbij, dan doe je maar net alsof ze er niet zijn. Angst moet je dus negeren en kan geen signaal zijn dat jij beter op een minder gevaarlijke weg kunt gaan rijden.

   Dan moet Peter de Haring nog wat gekke bekken trekken op dezelfde vraag van Lilian en probeert uitteleggen dat mensen je uitbuiten en aan je willen verdienen als ze je nare beelden van de Duitse autobaan (die er in feite helemaal niet is) laten zien.

   Inplaats van dat deze zogenaamde spirituele kopstukken Lilian advies geven naar haar angst te kijken, zoals Martijn dat zeer liefdevol doet, gaan ze massaal de boel ontkennen en beledigen daarmee ook nog eens Martijn. Stelletje Amateuren!!

  5. Hier het eerste live fringe weather report met Martijn en Arjan.
   De film loopt pas na een halve minuut. Martijn vertelt ook over de aanstaande periode, volgende week, wat er evt. (energetisch) gaat gebeuren.
   https://youtu.be/my3m4YZ2Xvw

  6. NoNonSens Prinsjesdag BankRede 2015 (vanaf minuutje 58)
   https://www.youtube.com/watch?v=aiMU20xDkWI

   ” Beste landgenoten, ik spreek jullie toe vanaf dezelfde bank waarop we s’avonds met z’n allen zitten en via tv of internet de wereld krijgen voorgeschoteld. Iedere troonrede opnieuw krijgen we een aanmaning om meer belasting te betalen en de broekriem aan te halen met de volgende bezuinigings ronde. Alsof wij, de meerderheid van dit land niet genoeg aan de gouden eeuwen van regenten hebben betaald, deze bankrede is een gesprek van mens tot mens, en ik heb een paar brandende vragen voor jullie, vraag 1, waarom accepteren we dat onze gezondheid kapot gemaakt wordt. Onze gezondheid staat zwaar onder druk, door de stress van het werk, door het overleven met een uitkering, en de angst die ons aangepraat wordt door de main stream media. Daarnaast worden we voortdurend blootgesteld aan etcetera… ”

   Zelf slingers ophangen (Willy en Max Rede)
   DWDD • Dinsdag 15 september 2015
   http://www.luckymedia.nl/luckytv/2015/09/zelf-slingers-ophange/

   speciaal voor Odie en andere meer of minder geflipte meden en perzen wonderland travellers die er wat in zien, bij de wilde konijnen af, moet niet gekker worden, haaah boodschappen doen The Message en kunst(en) maken met upbeat muziek wat wil je nog meer;

   a-ha – Take On Me (Official Video)
   https://www.youtube.com/watch?v=djV11Xbc914

   Grandmaster Flash & The Furious Five – The Message (kippenvel van boven tot beneden en andersom!!
   https://www.youtube.com/watch?v=gYMkEMCHtJ4

  7. Delo/vrijwillig vrij.
   Ik heb het boek Het meest gevaarlijke bijgeloof van Larken Rose gekocht en ik ben aan het lezen gegaan en ik moet zeggen dat het echt een aanrader is.
   Ik ben ongeveer halverwege het boek nu en ben tot de pijnlijke conclusie gekomen dat ik op veel dingen een verkeerde kijk had.
   Deze schrijver schrijft niet alleen wat blind in iets geloven voor gevaren met zich meebrengt,maar ook waarom en hoe het anders zou kunnen.
   Daarom nogmaals dank en wanneer ik het boek uit heb zal ik het doorgeven aan anderen die menen al wakker te zijn.

 2. Het boek van Jeremy Locke ” The end of all evil” kan ik echt aanraden aan iedereen, die meer wil begrijpen over de verhouding tussen zogenaamde autoriteiten en je eigen oorspronkelijke vrijheid.

  Het boek is inmiddels gratis online te lezen onder:

  http://api.ning.com/files/DGhaQe0o0DSznWf1fMIv37UiQ5B9*FDTYdFjPrdcGmzLxmE9NJz3-uNZT7vxt7WpFU7lGzLmojK5QDtG4NmNXK*MJMjPW3w8/EndofallEvil.pdf

  Start of Chapter 1
  Freedom
  The definition of freedom is the infinite value of the human being.
  The definition of evil is the destruction of freedom.
  Everything that is evil teaches people that they have limited value.
  Simple Truth is always simple. All people recognize truth because all people
  are intelligent beings. It is the nature of evil to create artificially complex ideas.
  It does this to hide or obfuscate the freedom it destroys.
  If you remove the complexities and fears from your life you will find a plain and beautiful
  truth. This truth is the nature of your worth. …..Ect.

 3. Wij als mens zijn soeverein geboren! We hoeven onze soevereiniteit dus niet te claimen!

  De natuurlijke persoon is gecreëerd door de wetgever om ons ondergeschikt te maken aan zijn wetten!

  Ik beweer niet dat het oorspronkelijk de bedoeling was van de wetgever onze vrijheden en zelfbeschikkingsrecht te ontnemen, maar heden ten dage is het wel zover gekomen!

  Soevereiniteit betekent dus dat we ook de verantwoordelijkheid hebben onze levens zelf in handen te nemen en de verantwoordelijkheid hebben de gevolgen te dragen van de door ons gestelde daden!

  Dat wij als soeverein wezen een wet gebruiken om onze soevereiniteit te claimen is dan ook ongepast! Dit betekent dat je als soeverein wezen je soevereiniteit ondergeschikt stelt aan de wet!

  Of wetten er zijn gekomen als middel tot dwingelandij of als deze wetten er spontaan zijn gekomen als gevolg van onaagepast gedrag te vermijden laat ik hier dan ook buiten beschouwing!

  1. Van Hecke Peter

   Misverstandje peter? Op het moment dat 1 van je ouders aangifte(let op dit woord doet) bij het bevolkingsregister wordt je soevereiniteit en vrijheid afgenomen. Het creëren van een Natuurlijk Persoon is fraude en mensenrechtenschending. Een ieder heeft het recht via de wetgeving zijn NP en soevereiniteit terug te claimen.

   Maar nu wordt het nog mooier;
   De advocaten van de OPPT hebben via de Universal Law, het voor elkaar gekregen dat het gebruik van de “persoon” internationaal en dus geldend voor alle landen verboden werd sinds 25 december 2012.
   Echter de Staat der Nederlanden trekt zich hier niets van aan en zwijgt in alle toonaarden. Wat houdt dan voor ons burgers in? Nou onder andere betaal je nu op illegale wijze belasting, boetes enz enz. Nu zijn er een hoop mensen die denken dat de Staat der Nederlanden zich hier niet aan hoeft te houden. FOUT!!!
   Nederland valt nog steeds onder de auspiciën van de Heilige Drie Eenheid, beter bekend als de Holy See. De beleidsmakers.
   En die hebben het dus verboden. Maar de Staat houdt zijn klep dicht om het spel door te kunnen blijven spelen.
   Tja zoals de overheid zich nu gedraagt, zou je dan nog kunnen spreken van een democratie????

  2. Hey, Loki,

   Ook ik ben bekend met het idee van de soevereine mens! Ook ik was in eerste instantie heel blij met deze mogelijkheid mijn soevereiniteit te kunnen “HER”claimen!

   Mijn statement is echter dat je in eerste instantie vrij, soeverein geboren bent!

   Het feit dat mijn ouders, reeds onder natuurlijke persoon gevangen en dus niet soeverein mijn soevereiniteit hebben verkocht doet hier niets aan ter zake!

   Dit is inderdaad slavenhandel! Wie verkoopt zijn eigen kinderen! Dat dit echter onbewust en onwetend is gebeurd begrijp ik volkomen!

   £De staat is een economische activiteit en heeft weinig met menselijke rechten te maken! Politiek is louter het steeds verleggen en aanpassen van machtsverhoudingen!

 4. De titel”Herpak je zelfbeschikkingsrecht over jouw leven” roept bij mij vraagtekens op omdat elke baby die vandaag de dag geboren wordt al gelijk (ik schrijf bewust)een slachtoffer van het systeem is en daardoor ongevraagd en buiten zijn/haar schuld om verplicht zal worden de staatsschulden helpen af te betalen.
  Dit houd in zodra iemand geboren wordt,wordt hij/zij geacht schulden die door anderen zijn gemaakt af te lossen waarmee het zelfbeschikkingsrecht al komt te vervallen want als deze pas geborene zou weigeren hieraan mee te doen zal hij/zij juridisch vervolgt worden in de toekomst.
  Dit is ook de reden dat ik al eerder schreef dat men nu telkens zegt dat de economie weer groeit en dat we uit de crisis zouden zijn terwijl de staatsschuld voor volgend jaar 466 miljard Euro zal bedragen waardoor iedere persoon geconfronteerd zal worden met aanslagen om hier aan mee te betalen terwijl de overheid steeds zelf zorgt dat deze schuld groter en groter wordt inplaats van minder uit te geven zodat deze last in ieder geval verdwijnen zal en niet op de schouders van nieuwe generaties zal komen te liggen.
  Hoe kun je dan je zelfbeschikkingsrecht terug pakken als je dat nooit hebt gehad omdat je al bij je geboorte opgezadeld bent met schuld van anderen?

  1. @Arnold
   Jouw hele post hierboven ademt de sfeer van onmogelijkheid tot veranderen uit. Als je dat zo uitdraagt , draag je bij aan het verwezenlijken daarvan.Dat kan toch niet jouw bedoeling zijn! Beter lijkt het mij dus om die onvermijdelijkheid terug te brengen tot het wezenlijke van nu en de wens voor hoe het zou moeten zijn. Dat houd beweging in en geen verstarren zoals jouw post nu wel doet . Ik begrijp echter zeker wel je frustratie , maar denk eens in mogelijkheden inplaats van conformeren aan een vorm die je eigenlijk niet ligt.

  2. Marcel.
   Wat jij schrijft dat klopt wel dat ik niet bij wil dragen aan het verwezenlijken van het negatieve.
   Voor eventueel actie ben ik ook wel te porren alleen kunnen we iets bereiken als we het met ons allen doen
   Te vaak krijg ik te horen we kunnen er toch niets aan veranderen,dan denk en zeg ik altijd als we dat nu eens omdraaien en iets gaan doen dan denk ik dat we met ons allen meer kunnen bereiken dan je denkt.
   Alleen is het de vraag hoe je de mensen in beweging krijgt.
   Voor alles is een oplossing alleen denk ik dat het merendeel te gemakzuchtig is geworden en teveel aan zichzelf denkt terwijl ze ook verantwoording voor de generaties na hen behoren te hebben maar dan moet men wel in beweging komen en niet blijven zitten want dan veranderd er zeker niets in positieve zin.

  3. Arnold,

   effe iets om over na te denken!

   Een regering wordt aangesteld om gedurende zijn legislatuur de inkomende fondsen, belastinggelden en dergelijke meer, te beheren zoals een goede huisvader betaamd!

   LENINGEN AANGAAN langer dan deze legislatuur EN CASINO_INVESTERINGEN HOREN NIET TOT HUN TAAK! ALDUS ZIJN ALLE SCHULDEN ONWETTIG!

   We moeten deze schulden dan maar laten betalen door de politici welke ze hebben gecreëerd. Desnoods moet maar heel hun vermogen worden gecomfisceerd.

   Een andere mogelijkheid is gewoon de staat failliet te laten verklaren. Dan vervallen automatisch alle schulden!
   Het gevolg hiervan is natuurlijk dat alle verplichtingen van de staat ook zullen vervallen. Aldus vervalt ons pensioen, en onze duur bevochten rechten.
   Gezien ‘de staat’ ons tot slaven herleidt van de economische machten lijkt dat me zeker een optie!

   Als voldoende kan worden aangetoond dat de wetgever met hun wetten de mensheid tot slaaf herleid kunnen deze heren trouwens worden vervolgd wegens inbreuken op de vrijheid van de menselijkheid!

   Dit in combinatie met voorgaande gegevens kunnen de politici in bijzonder nauwe schoentjes brengen. Kwestie wie werkt dit gegeven uit en wie beschikt over de fondsen en de kennis om dit te doen?

 5. Na het lezen van het bovenstaande is er bij mij weer een steen toegevoegd aan een bouwwerk waarmee ik iets moet gaan doen. In welke vorm dat zal zijn, nog geen idee maar het broeit en vormt. Ik ben zeer benieuwd naar de uitkomst, maar daar ik zo veel mogelijk in het (echte) NU tracht te leven en niet in een illusionaire TOEKOMST, wacht ik af. Het gaat zoals het gaat.
  Het verbaast mij echter dat nergens, niet in het heldere stuk hierboven en ook niet in de publicaties van bv Ad Broere iets wordt vermeld over het BASISINKOMEN. Er bestaan al vele werkgroepen en een aantal toepassingen in Nederland en daarbuiten, maar tot nu toe niets uit vermelde richting. Wist men niet dat het vorige week de week van het BASISINKOMEN was. Ik verwacht veel minder stress in onze SAMENLEVING en veel lagere ZIEKTEKOSTEN welke niet meer te houden zijn en dat allemaal ten gunste van de ZIEKTE industrie.

 6. waar hebben we het over, boeven belasting politiek schuldenaren en een ingebeelde god in ons eigenste binnenste boven zelf, en iemand die tegen de stroom op nog in de goedheid van teleprompter voorlees opatsaar omaopacare gelooft, tegelijkertijd zijn we ruim beneden de 2.1 doorfokfactor aangeland zo desolaat demografisch uitgestorven samen met buurland Duitsland, dat het bijna geen toeval Kan zijn dat er nu massaal gesubsidieerde jonge goed opgeleide mannen stromen op gang zijn gekomen, wij zijn de dooien en snappen het niet, in amsterdamned geen mannelijke studenten over, onverdraaglijke minder begaafde dunne drit stroom op radio 1 met honderdduizend keer het inmiddels politiek misbruikte schuil woord ‘vluchtelingen’, jopie politiek waar zit je verstand, maar goed wat wil je op die leeftijd, jah klopt Paul, we moeten maar zo ‘netjes’ ‘genuanceerd’ blijven te midden een rottende puinhoop, vroegâh hadden we daar ruim bemeten chirurgisch stalen overgeefbakkies voor op wtk, en neeeh dan doel ik niet op de vroegere rnf horror ellende, die Monika zo graag terug wilde een kort tijdje terug, kniet, egnieh, bwààk, oh jah maar ik beschrijf ‘onbegrijpelijke taal’ en dan moet er dwangmatig ‘afschijt’ genomen worden, met ‘het ga je goed’ en we wuh ‘resoneren’ niet en er is ‘storing’ op de lijn, jah dankjuh de koekoeksklok uit de Eifel, ben ik geweest kort geleden met m’n ouwe krasse pa, in een bussie die het wel deed, okay veels te duur geef ik toe, je moet er de centen maar voor (over) hebben, rook ze in Jamaica en de groeten.

  The Obama Deception HQ Full length version
  https://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

  Vatican Insider: The Pope Will Resign In 2016 Upon Argentina Visit
  https://www.youtube.com/watch?v=zMi_OBdtv_I

  Volkswagen T6 California BEACH Neues Modell 2016 (zwaar overpriced met te veel onpraktische goedkope plastic troep)

  hoogwaardig goedkoper de way to go ‘give our legend back’ ; http://www.tonke.eu

  papa was a rollingstone aan het worden toen ie ouder werd, de oudjes mogen het weer doen…. geen smiley

  1. Negroïde mensen zijn niet zo heel erg waarheids getrouw in hun doen en laten, en zeker niet hun gedane beloftes zwaar laten wegen, zij gaan ligt en licht door het leven, zijn aardig in de omgang, maar nemen je graag bij de neus, althans dat is mijn ondervinding.
   Verder is Obama een harlekijn, van zeer gemengde afkomst, met een donkere religeuse inslag, de Islam heeft hem opgeleid.
   Verder vind ik zijn stem een grafkelder klank in zich hebben, en hij heeft geen berouw van zijn gedane daden, waar toch veel bloed aankleeft.
   Zo’n Volkswagen type California staat nog in mijn schuur, naast een Opel Olympia van 1962, een alfa Guilia super, de duurdere heb ik al verkocht.
   Zo a real Rolling stone, en geen Smiley, van John le Carré, of is het een mopperkont, misschien pijntjes die zijn leven vergallen, geef hem veel goede Rum te drinken !!!
   Heel lang geleden in de Eiffel geweest wel een mooi oud versleten krater landschap, net als hier bij Clermont Ferand, kan het ijzig koud zijn ook in de zomer, groet Jenne

  2. klopt als een Hippie bussie Jenne, het was al behoorlijk frisjes te midden van dat oeroude soms bijna verkruimelde gelaagde gesteente, 1 graad boven nul, diesel gestookte standkachel binnen aan boord aan en inderdaad de onderweg haastig ingekochte vierkante Jägermeister fles in de aanslag als broodnodige smeerolie, net de foto’s die ik gemaakt heb nog eens bekeken, bomen in herfsttooi en het zilver witte haar van mijn vader.. de laatste keer dat ik daar was samen met mijn vader is inmiddels 40 jaar terug.

   http://climategate.nl/2011/05/22/co2-borrelt-snel-naar-buiten-in-eifel/

   http://climategate.nl/wp-content/uploads/2011/05/RZ11Eifel5.jpg

  3. waar hebben we het over, komen en gaan… the circle of life! Discussiëren, filosoferen, boosheid, lachen, dorst, honger naar meer.

   Ik kijk voor mij en daar ligt mijn kat, lekker te knorren in haar mandje, tevreden, lekker snoepje gehad.
   Ze bedelt op het ogenblik elk moment van de dag zodra ze wakker is, zal wel aan de tijd van het jaar liggen.
   http://1.static.upcoming.nl/static/images/e975d5a38d_1366880634_en-uiteraard-moet-iedere-kat-die-je-ziet-op-de-foto-en-gedeeld-worden__list-noup.jpg
   (niet mijn kat maar wel heel leuk)

   Weet zij veel, voor haar instinkt komt de winter eraan en dan gaat haar maagje extra rammelen naar meer. Ze kijkt met met een halfgeloken blik aan en lijkt te zeggen, heerlijk hè, t’is goed zo.
   De mens, altijd bezig om dingen te zoeken te werken te verklaren… Ach, hoe heerlijk simpel is het dan om een kat te zijn en weer een dutje te doen een rondje te rennen en wachten tot het weer etenstijd is. Maar morgen moet ze een uurtje langer wachten op haar eten, maar dat merkt ze morgen wel.

  4. Niet dat ik aan wil zwengelen dat we maar moeten gaan slapen, maar juist wakker moeten worden. Fantastisch artikel Guido! Alle pijnpunten zijn aangekaart, laten we weer mens worden en de kat de kat laten.
   De honger naar meer (niet omdat het winter wordt), moet nu echt gaan rammelen in de magen van de mensen die het al zolang hebben zien aankomen.
   Spannend op vakantie naar culturen die je wilt leren kennen die je geest prikkelen en en zelf iets bieden waar anderen nieuwsgierig naar zijn om dat mee naar huis te nemen en van te genieten.
   Alles op één hoop in één cultuur is overprikkeling en wordt dan gedempt afgestompt. Gelukkig kunnen we niet de monumenten uitwisselen 😉
   Financieel is in dit artikel heel duidelijk de vinger op de pijnlijke plekken gelegd. Door de gedigitaliseerde mens is er nauwelijks meer echte aandacht meer voor de zwakkeren. Oma die weken alleen zit of de bijstand ouder met één kind in huis met een minimum inkomen die zijn bijstand gehalveerd ziet worden “omdat dat de wet is” en het maar uit moet zoeken…De minister slaat dan op de borst en verteld dat hij weer prachtig heeft kunnen bezuinigen. Alles bestaat uit fuiken en vallen.
   Nogmaals bedankt voor dit artikel!

  5. Jk vind het ook een mooi artikel, met hele duidelijke stellingen, waar je als mens niet om heen kan, maar er ook weinig aan kan doen, zo als anderen ook zeggen, er zal een stille revolutie gaan plaats vinden, in Italië zijn ze daar al goed mee op weg, maar het vraagt offers financieel/economiek, en ja dat hebben ze voor zien, met veel en grote schulden doe je niet veel, ik kijk wel eens naar huisjes in Nederland, het valt je op als in Frankrijk woond, dat de huisjes wel van karton lijken gemaakt, alles zo dun en een beetje gammel, en dan de prijzen, je moet wel haast gek zijn om een huis te kopen, je koopt een soort economische bom, die je elk moment van de kaart kan vegen, maar goed wanneer sluit de cirkel zich.

 7. Hyper, onze deze planeet leeft hij verkrummeld, en sttat verder op weer overeind, ik zit veel op zee, en dan die deining, ja hij leeft die deining is zijn hartslag, deze gigantische reus, laat ons leven op zijn huid als parasiten, op een beest.
  Waarom toch niet meer respect, het is zo’n groot wonder van créativiteit, en vol pracht en praal, groet !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.