Advertentie

Wie maakte de MARS-voertuigen schoon..??


Naast alle hectiek rondom de Covid-plandemie -want zo noemen die intussen-, komt er regelmatig nieuws voorbij op onze redactieburelen, waarvan we onze wenkbrauwen fronsen. Nu is dat niet zo heel bijzonder, want onze wenkbrauwspiertjes, behoren tot de beste ontwikkelde spieren bij onze redacteuren, maar dit bericht trok daarboven vooral onze aandacht. Zoals je weet zijn de afgelopen decennia verschillende ruimtemissies naar Mars ondernomen, om daar onderzoek te doen. En dan spreken we vooral over de Mars-karretjes die daar nu rondrijden en veel, heel veel data doorgeven.

Wanneer je zelf eens gaat zitten om te snorren naar wat deze karretjes allemaal voor werk hebben gedaan, in de zin van die data (foto’s, film, klimaatmetingen, etc.) zul je verbaasd zijn over vooral het mysterieuze facet van die data. We bedoelen, dat het er allemaal niet zo saai is, als dat je wellicht denkt dat het eruit ziet. Er zijn heel bijzondere zaken op Mars waargenomen, die ieders verbeeldingskracht opstarten. En natuurlijk ligt dáár ook het gevaar meteen, omdat je wellicht zaken gaat zien, die er niet zijn.

Maar het onderstaande verhaal past daar niet in, omdat het gaat over een schoonmaakfenomeen… Een vuile Mars-rover die zó onder het stof zit, dattie volledig stopt met functioneren, om een aantal maanden later, weer evenzo vrolijk een signaal naar de Aarde te sturen.. En dat niet alleen.. Deze rover in kwestie, bleek VOLLEDIG TE ZIJN SCHOONGEMAAKT… Hoe is dat mogelijk..? Even door de Marsvoertuig-wasstraat gereden..? Lees zelf en verbaas je..

* * *
x

Wie maakte de MARS-voertuigen schoon..??

2022 © WantToKnow.nl/be

x

De rovers Spirit en Opportunity (MER-B) landden in 2004 op de planeet Mars. Het was de bedoeling dat ze slechts 90 dagen operationeel zouden zijn, omdat naar schatting hun zonnepanelen dan zóveel stof zouden ophopen dat de opgewekte elektriciteit niet genoeg zou zijn om de  vitale systemen van de karretjes in stand te houden. Maar bijna 13 jaar na de landing is een van de Marsrovers nog steeds operationeel! Het gaat om de Opportunity, die sindsdien 5 missieverlengingen heeft gekregen, die met succes werden voltooid. Een ongekend succes natuurlijk, waarop op voorhand niet of nauwelijks was gerekend!

Bijzonder is, dat in juli 2007, tijdens de vierde verlenging van de missie, na enige hevige stofstormen op Mars, het zonlicht van het voertuig werd geblokkeerd door stof, waardoor de zonnepanelen werden afgesloten van de zon en bron van de energievoorziening werd onderbroken. De overlevingskansen van deze ‘Opportunity’ kwamen in gevaar en feitelijk was er niet veel meer te doen voor NASA dan afwachten. Maarr… lang nadat de stofstormen verdwenen waren, bleek dat ‘iets’ deze Marsverkenner van de meeste stof en brokstukken had ontdaan..! Hoe is dat mogelijk? Kijk hier naar het verschil van vóór en ná de cleaning..

De robotrover Opportunity, had op 10 juni voor het laatst met de aarde gecommuniceerd. en sterke stofstorm die zich over de rode planeet verspreidde, blokkeerde de zon en beroofde de rover van zonne-energie, waardoor hij in een inactieve modus terecht kwam. Op 11 september zei NASA’s Jet Propulsion Laboratory dat de optische diepte was gedaald tot een niveau laag genoeg om genoeg zonlicht toe te laten om de rover te bereiken voor energie. Op dat moment werd een procedure geactiveerd die bekend staat als ‘actief luisteren’, waarbij commando’s werden doorgegeven aan de robot, voor het geval dat deze onverhoopt tóch zichzelf weer zou kunnen activeren en in staat te zijn enige reactie te laten horen.

Na meer dan een maand reageerde Opportunity niet op deze commando’s, en de ‘actief-luisteren-modus’, zou spoedig worden beëindigd. Het uitgangspunt voor NASA was, dat als na 45 dagen nog geen reactie was ontvangen, het team moest concluderen dat het stof en de Martiaanse kou een fundamenteel defect zouden hebben veroorzaakt, waarvan de rover waarschijnlijk nooit meer zou herstellen; zeg maar de officiële doodverklaring voor de Opportunity.

Maar wat gebeurt er..
Allereerst ontving het ‘Deep Space Network’ (DSN), een internationaal netwerk van radioantennes, die dienen ter ondersteuning van interplanetaire missies van ruimtevaartuigen, op 15 november een signaal, dat afkomstig bleek van Mars, waardoor de ruimtevaartorganisatie de indruk had, dat dit afkomstig was van de Opportunity; maar NASA ontdekte echter, dat het mysterieuze signaal niet door de rover was uitgezonden..!

De vraag is natuurlijk -als het niet Opportunity was- wat of wie stuurde dit mysterieuze signaal dan? En natuurlijk was er veel rumoer en zeiden veel internetter, dat het een signaal was dat door een intelligente buitenaardse beschaving vanaf de rode planeet werd verzonden. Deze mensen zijn ervan overtuigd, op grond van veel beeldmateriaal, afkomstig van deze Marsrovers, dat er intelligent buitenaards leven op Mars is. Het is om deze reden dat wetenschappers van NASA’s Jet Propulsion Laboratory gedwongen zijn om verklaringen te geven. Volgens de onderzoekers is het mysterieuze signaal een ‘vals-positief’. (Testgegevens of valse positieven kunnen het doen lijken, dat een bepaald ruimtevaartuig actief is.)

De reactie van NASA’s Propulsion Laboratory op Twitter:

“Het is ons al eerder overkomen, het zou een signaal kunnen zijn dat wordt afgegeven door de MRO (een ruimtevaartuig dat in een baan om Mars draait) dat een frequentie gebruikt die heel dicht bij het Opportunity-signaal ligt. We missen Opportunity, en zouden graag een geverifieerd signaal delen. Ons werk om de communicatie te herstellen gaat door.”

Ná alle opwinding, bleek ook kort dáárna, dat de Opportunity weer een energie-opbrengst had van +70% in vergelijking met vóór de clean-up..

De ándere Marsverkenner: net zo’n vreemd verhaal..
Op 1 mei 2009, tijdens zijn vijfde missieverlenging, kwam de ándere Marsverkenner ‘Spirit’ vast te zitten in de zachte bodem van Mars. Na bijna negen maanden van pogingen om deze verkenner weer op gang te krijgen, inclusief contact met testverkenners op aarde, kondigde NASA op 26 januari 2010 aan dat Spirit werd heringedeeld als een stationair wetenschapsplatform. Dat betekent feitelijk dat het voertuig geen voertuig meer was, maar een observatiepunt/platform. Alle meetapparatuur en registratie-apparatuur, inclusief camera’s, werkte maar allen op dát specifieke punt, waar deze ‘Spirit’ was vastgelopen.

Alsof het een autowasbeurt betrof, zie je foto’s van deze Spirit met een interval van 7 minuten.  Te zien is, hoe panelen en onderdelen vol stof schoon en glanzend worden, alsof een mysterieuze hand de Robot handmatig schoonmaakt. NASA noemt deze gebeurtenissen uiterst curieus en behoorlijk onwetenschappelijk ‘schoonmaakgebeurtenissen’. De term werd bedacht in 2005 en duidt erop dat er windstormen zijn, die sterk genoeg zijn om de stoflaag te verwijderen die de andere stormen op het oppervlak van Mars afzetten. Tja, dan spreek je dus over ‘schoonmaakSTORMEN’ ipv ‘gebeurtenissen’.. TOCH?

Maar in tegenstelling tot dit verhaal van NASA, is het vreemde, dat in sommige kiekjes die Spirit heeft gestuurd, te zien is hoe het schoonmaken van de panelen en hun hardware gewoon ‘handmatig’ lijkt te zijn gedaan. Want bijvoorbeeld het glanzende metaal van schroeven en panelen lijken selectief te zijn schoongemaakt; alsof ze in de ene zone zijn begonnen en in een andere geëindigd. Er zijn naar onze indruk niet veel stormen die dit voor elkaar krijgen. Ook geen ‘schoonmaakstormen’..

Deze zaken allemaal in aanmerking genomen, kunnen de volgende conclusies worden getrokken:

 1. De hele missie is bedrog. Wat zou kunnen betekenen, dat er helemaal géén robotsonde naar Mars werd gestuurd. En dat deze missie zich op Aarde afspeelt en op frauduleuze wijze beelden en gegevens aan de wetenschappelijke gemeenschap toont.
 2. Er is een menselijke kolonie op Mars.
 3. Er is een soort menselijke (of niet-menselijke) kolonie die, onder andere, de zonnepanelen, scharnieren en sonde schroeven schoonmaakt.
 4. Mars heeft zóveel water, dat het er af en toe gewoon regent, net als op Aarde..
 5. 100% van de missie is authentiek en wat deze schoonmaak heeft veroorzaakt/uitgevoerd, is en blijft een mysterie vooralsnog.. En hiermee, kan dus niemand verklaren wat er is gebeurd. Wat denk jij?

Ironisch genoeg is de beruchte hacker Gary McKinnon, die naar verluidt meerdere NASA’s databases heeft gehackt en let op.. lijsten met bemanningsleden ontdekte voor buiten-planetaire missies, genaamd ‘Solar Warden’, een verdediger van de windhypothese, met dit commentaar: “…de atmosfeer is dunner op Mars en de zwaartekracht een stuk minder, dus stof waait er gemakkelijk vanaf.” 
Maarja, als het er makkelijk áfwaait, waait het er ook makkelijk óp.. En ‘ervan afwaaien’ is natuurlijk één ding, maar VOLLEDIG SCHOON weer een ander verhaal, naar onze mening. En dát Marsfoto’s veel anomalieën vertonen, zie je bijv. in dit filmpje:

8 gedachten over “Wie maakte de MARS-voertuigen schoon..??

 1. Nou dat is heel eenvoudig,op het moment dat men dat op hun beeldscherm in de gaten kreeg dat de boel stoffig werd,stapten een paar schoonmakers in een pickup en reed even naar de woestijn,gewapend met een stoffer richting het menselijk vernuft en stoften het kleinood af.

  Omdat Mars een licht is en GEEN vaste steen en zand massa.
  Mars is een ster,en je kan daar onmogenlijk landen,het is een grove leugen,en de grootste ONZIN.

  1. Het is om jou bij je creator, God, vandaan te halen middels een nieuwe religie, de wetenschap. Als ik het zie moet ikzie het toch ook zien?

   FICTIEVE wetenschap voor PRAKTISCH gebruik… Snappie?

   Als je het eenmaal ziet kun je het nooit meer niet zien.

   Uit: https://donquijotte.nl/index.php/2021/04/19/eindtijd-optimisme/

   “Heeft Jezus Christus, zei Paus Urbanus VIII tegen zijn vriend Galilei, ons niet geopenbaard dat God abba, oftewel ‘vader’, ‘papa’ is? Abba is ook de naam waarmee de kleinste kinderen in de tijd van Jezus hun vader noemden. Daarmee zegt Jezus dat de menselijke geest, al waardeert hij zeer de cognitieve vaardigheden ervan, de waarheid der dingen niet beter kan begrijpen dan een kleuter. Het verstandigste wat we kunnen doen, waarde Galilei, is dus genoegen nemen met FICTIEVE wetenschappelijke kennis voor alleen praktisch gebruik. Voor de rest moeten we vol vertrouwen afgaan op de Vader, als een kind op prille leeftijd.”

 2. DonQuijotte 🙂 bedankt voor je antwoord. Maar helaas ik zie het nog niet, want ik zelf denk meer aan het financiële, de wetenschap slurpt heel veel geld op. en waarschijnlijk zit er nog meer achter. Dus, DonQuijotte zo denk ik.

  1. Geen dank @ikzie. Het duurde bij mij ook lang voordat ik het zag/voelde. Het is een oorlog om je perceptie/brein die al eeuwen duurt. Begonnen met de Tempeliers tesamen met de Turko Mongolen (de Joden), gezamenlijk nu de huidige jezuïeten. Zij begrepen dat alles draait om wat er in je hoofd zit. de 3e tempel tussen die andere 2 tempels (slapen). De jezuïeten beheersen dus al eeuwen overal ter wereld (platdatdanweerwel) het onderwijssysteem. We zijn zover weggezakt dat men op Aristotelische wijze alles heeft willen materialiseren en we nu opgescheept zitten met Israhell. Weg spirituele betekenis van Israël en Jeruzalem.
   Zie het als input, via black box (brein) naar output (gedrag). Blackbox staat voor Saturnus cult. Ze aanbidden Lucifer, de ratio, het brein. Als het brein de intuïtie overheerst is het een gedane zaak en heb je verloren. Blckbx is dus ook een totaal verkeerd gekozen naam door die Flavio, of hij hoort natuurlijk bij die satansclub. De 33%.

 3. DonQuijotte 🙂 hoi, wat er in de mensenwereld omgaat zie ik maar al te goed. Maar het onderwerp was fictie toch? Ping een lampje gaat branden bij mij. Ja, we leven in een fictieve wereld, een psychologische strijd met zware dwang maatregelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.