Advertentie

Een mensenvlees-etende robot op het slagveld..?


Ook de militairen doen aan duurzaamheid. Is dat de conclusie van onderstaand artikel? Zoeken zij ook naar energiebronnen die alternatief zijn. Kennelijk! En ze doen dat niet omdat de brandstof zo duur is, maar het gaat om autonome energiebronnen van strijdwapens. Sinds jaar en dag is het militaire apparaat bezig om robots te ontwikkelen. Menselijk leed, in de vorm van gesneuvelde soldaten op het slagveld, dient zoveel mogelijk vermeden te worden.

Vooral in een land als de VS, draait het om de publieke opinie. Sinds de Vietnam-oorlog, weten de Amerikaanse defensiespecialisten dat niemand zit te wachten op terugkerende soldaten in ‘levenloze toestand’.. Robots dus.

Maar hoe hou je die aan de praat, als ze midden in het gevecht zitten, midden op het slagveld.. Met kanonnenvlees? Lees het artikel over deze bizarre ontwikkelingen, of.. Of valt het allemaal mee? Volgens de makers, is deze robot geprogrammeerd, zodat hij:  slechts werkt op twijgjes, graspollen en houtsnippers – kleine, plantaardige voorwerpen waarvoor de robottechnologie van RTI is geprogrammeerd’Dus een soort vriendelijke, vegetarische ‘Archie, de man van staal’?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Militaire Horror?  
Militaire Robot eet letterlijk Gesneuvelde Lichamen om zich op te laden.

2009 © Vertaling door Jan Smith / WantToKnow.nl/.be

 (bron: NaturalNews)

 

De succesfilm van Paul Verhoeven over de half-mens-half-robot agent, inspireerde kennelijk defensiespecialisten. Spreekt deze filmposter nog over 'lawenforcement', inmiddels wordt gesproken over vleesetende robot-machines op het oorlogsslagveld...
De succesfilm van Paul Verhoeven over de half-mens-half-robot agent, inspireerde kennelijk defensiespecialisten. Spreekt deze filmposter nog over 'lawenforcement' (wetsbekrachtiging), inmiddels wordt gesproken over vleesetende robot-machines op het oorlogsslagveld...

Felle discussies laaiden op toen recent berichten verschenen dat het Pentagon (Amerikaanse ministerie van Defensie) dicht bij de voltooiing van een robot was, die is ontwikkeld om zelf voedsel te kunnen zoeken om te voorzien in zijn eigen brandstof door het consumeren van ‘biomassa uit de omgeving’.

De bezorgdheid nam nog eens toe toen bleek dat de “Energetically Autonomous Tactical Robot” (Energetisch Autonome Tactische Robot) (EATR) mogelijk zelfs zijn eigen brandstof zou kunnen onttrekken aan de lichamen van gesneuvelden.

De EATR werd ontworpen door “Robotic Technology Inc.” (RTI), in samenwerking met “Cyclone Power Technologies Inc.”

Volgens RTI, “is EATR een autonoom robotplatform dat in staat is tot het uitvoeren van langdurende militaire missies over lange afstanden zonder de noodzaak om opnieuw handmatig, conventioneel opnieuw te worden opgeladen.

Het robotsysteem, waarvoor patent is aangevraagd, kan zelf biomassa in zijn omgeving zoeken, het materiaal innemen en er energie uit opnemen, maar werkt ook op conventionele en alternatieve brandstoffen zoals benzine, diesel, propaan en zonne-energie, indien voorradig.”

Vaagheid over de term “biomassa” leidde voor veel verslaggevers tot de vraag of het Pentagon werkelijk een kannibalistische robot aan het ontwikkelen was. In antwoord op die aantijgingen, verklaarde RTI met klem dat de robot alleen zal worden geprogrammeerd om plantaardige stoffen te kunnen consumeren.

“Ondanks vergezochte verhalen dat “menselijke lichamen” ook “biomassa” vormen, kan het publiek er zeker van zijn dat de machine van Cyclone die de EATR aandrijft, slechts werkt op twijgjes, graspollen en houtsnippers – kleine, plantaardige voorwerpen waarvoor de robottechnologie van RTI is geprogrammeerd… Schending van de doden is een oorlogsmisdaad volgens Artikel 15 van de Geneefse Conventies.”

RTI president Bob Finkelstein was nogal vaag over de manier waarop de robot zou worden geprogrammeerd om menselijk of dierlijk vlees te vermijden. “Verschillende materialen hebben zo hun eigen kenmerken,” zei hij.
Zelfs als de robot zich niet zou voeden met mensen, is toepassing ervan nog steeds in strijd met het oorlogsrecht.
“De robotmonsters zijn uitgerust met krachtige armen, waarmee bomen of struiken uit de grond kunnen worden getrokken om die vervolgens in hun gulzige muil te proppen”, schreef Lewis Page in “The Register”.

“Bij wijze van een traktatie schijnen de machines ook in staat te zijn om conventionelere vormen van brandstof te stelen de benzinetank van auto’s,” schreef hij. “Ongelukkige automobilisten of huiseigenaren zullen niet in staat blijken zich tegen dergelijke plunderingen door robots te verweren”.

Bron voor dit verhaal op the register UK: 

7 gedachten over “Een mensenvlees-etende robot op het slagveld..?

 1. Een robot gebruiken voor oorlogsdoeleinden is not done.
  zie hieronder

  De drie wetten van de robotica
  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  Ga naar: navigatie, zoeken
  Isaac Asimov

  De wetten van de robotica zijn expliciet ingebouwde, dwingende gedragsregels van de fictieve robots die voorkomen in het universum van de sciencefiction-auteur Isaac Asimov en zijn opvolgers. Het gedrag dat hieruit voortvloeit, staat onvoorwaardelijk boven elk ander gedrag.
  [bewerken] Oorspronkelijke drie wetten

  De oorspronkelijke drie wetten van de robotica (de Calviniaanse religie)

  Eerste Wet
  Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt.

  Tweede Wet
  Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden,
  behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Eerste Wet.

  Derde Wet
  Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Eerste of Tweede Wet.

  [bewerken] Nulde wet

  Later formuleerden Robot Daneel Olivaw en Robot Giskard Reventlov een nieuwe wet, die naar hun oordeel van meet af aan lag besloten in de eerste wet. Omdat deze wet boven de eerste staat, noemden zij hem de “Nulde Wet” (de Giskardiaanse reformatie).

  Nulde Wet
  Een robot mag geen schade toebrengen aan de mensheid, of toelaten dat de mensheid schade toegebracht wordt door zijn nalatigheid.

  Gevolg voor de andere wetten:

  1. Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt behalve als dit de Nulde Wet zou schenden.
  2. Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden, behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Nulde Wet of de Eerste Wet.
  3. Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Nulde, Eerste of Tweede Wet.

  [bewerken]

 2. hoelang nog voor dat de films van the terminator werkelijkheid worden .Dit is toch de waanzin ten top ,en berend ik zou er niet op rekenen dat de wetten der robotica van assimov worden geimplementeerd .En dus is het mogelijk dat de uitvinding zich tegen de uitvinders gaan verzetten .Dat zou toch de ironie ten top zijn .

 3. Wat dacht je van de transformers reeks, als men allemaal dit soort films aan het maken zijn ovder de jaren heen dan zijn er aardig wat Fans! die al dit soort zaken ook levend houden tot het zo ver gaan dat fictie werkelijkheid wordt.
  Daarom straks maar een robot die op nulpunten energie functioneert, op naar de volgende Nederlandse site (niburu) die fictie en science en fantasie in elkaar laat glijden, wie o wie ?!

 4. als er echt teveel mensen, teveel doden, te weinig voedsel zal zijn dan kunnen we eventueel de film Soylent Green uit de kast halen en zelf alles opeten. daar hebben we geen robot voor nodig. we kunnen ze wel gebruiken om al onze rotkarweitjes te doen. Zucht..
  ik ga er nog steeds van uit dat het zo ver gelukkig niet komt en dat we er met zijn allen op een liefdevolle manier uitkomen ook de wetenschap staat aan de kant van het goed..dan..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.