WantToKnow.nl

Doe mee aan een proefproces versus de Nederlandse Staat?

EMS hersentumoren

x

x

Oproep: Medestanders gezocht voor proefproces tegen de Nederlandse staat.

2013 Brenda de Jong

x
Sinds een aantal jaren heb ik dusdanig ernstige elektro-sensitiviteits gezondheidsklachten, veroorzaakt door intensieve overbelasting van stralingsbronnen in mijn omgeving, en zódanig dat ik niet normaal meer kan functioneren in de maatschappij. Dat betekent: niet kunnen werken, wonen en recreëren zoals ik zelf zou willen, omdat ik geen elektromagnetische velden (EMV’s) en straling van o.a. draadloze apparatuur, mobiele telefoons en zendmasten meer kan verdragen. En deze zijn overal! De overheid strijkt hier miljarden voor op, maar dit gaat ten koste van mijn gezondheid en mijn leven.

Ik heb contact gehad met een advocaat over een mogelijk (proef-)proces tegen de Nederlandse staat. Dit i.v.m. de ernstige gezondheidsklachten en ontregeling van een normaal leven die ik, en u wellicht ook, ondervind van de ongebreidelde blootstelling aan EMV’s door onder meer zendmasten voor telefonie en hulpdiensten. Nog steeds worden zij in overmate bijgeplaatst, waarbij nu ook 4G wordt uitgerold. Deze straling en velden hebben niet alleen invloed op de mens, maar ook op dieren (bijvoorbeeld afname van bijen, vogels en andere dieren die via magnetische velden hun weg vinden) en planten en bomen.

Ik ben het zat! U ook?

Het Europese Milieu Agentschap gaat veel verder met haar waarschuwingen dan de WHO, omdat zij de risico’s van mobiel bellen al vergelijkt met de gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn van tabaksrook, asbest en ook met het lood uit auto- en vrachtwagenbrandstoffen.

Het Europese Milieu Agentschap gaat veel verder met haar ernstige waarschuwingen inzake de gevaren van ElektroMagnetische Straling, dan de WHO. Deze Europese raad vergelijkt bijvoorbeeld de risico’s van mobiel bellen met de gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn van tabaksrook, asbest en ook met het lood uit auto- en vrachtwagenbrandstoffen. Dit is kennelijk geen nieuws dat Pauw & Witteman aan tafel wensen te bespreken..?!

Ik heb geen zin meer om weggestopt te zitten en mijn gezondheid te laten aantasten, omdat ‘men’ vindt dat iedereen overal moet kunnen bellen en internetten. Ik zou graag een rechtszaak / proefproces beginnen om dit onrecht aan de kaak te stellen. Ieder mens heeft recht op een gezonde leefomgeving, en dat wordt nu niet gewaarborgd door de overheid.

Wie doet er mee?
Wat? Een proces zou een belangrijk signaal zijn aan de overheid en telecomindustrie, en met hoe meer mensen we zijn, hoe sterker de zaak wordt. Ook niet onbelangrijk: hoe kleiner het bedrag wordt dat we investeren. (Bijvoorbeeld: met 100 mensen kunnen we met € 250 p.p. al een hele goede start maken). Let op: mensen die niet genoeg financiële middelen hebben om zelf deel te nemen aan het proces, maar dit wel in naam of met hun ervaringsverhaal willen ondersteunen, worden ook nadrukkelijk gevraagd te reageren! Ook zoek ik een sponsor voor het proces. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf of instelling zijn, of een particulier die dit initiatief ondersteunt. Naar wens kan deze sponsor veel naamsbekendheid krijgen in de loop van het proces.

Welk doel?
Mijn aanklacht tegen de overheid luidt als volgt:
Ik word ongewenst en ongevraagd bestraald met gepulste elektromagnetische velden voor mobiele communicatiedoeleinden, die een biologisch effect hebben op mij, anderen en de natuur. Mijn huis en lichaam worden zonder mijn toestemming doordrongen met deze straling. Vooraf is niet wetenschappelijk aangetoond dat er geen schadelijke effecten zijn op de mens, noch de natuur. Wel is inmiddels aangetoond dat er biologische effecten optreden in het lichaam, zoals in de hersenen, het bloed, de huid, ogen, weefelcellen, het DNA etc.

Hiervan ben ik vooraf niet op de hoogte gesteld, noch heb ik daarvoor toestemming gegeven. Gezien het feit dat deze velden nu overal aanwezig zijn, wordt mij geen keuze gelaten om al dan niet mijn lichaam te laten doordringen met deze straling. Op deze manier wordt mijn recht op de onaantastbaarheid van mijn lichaam geschonden, wat niet overeenkomstig is met de wet (artikel 11 in de Grondwet).

Ik zou het proces graag door willen voeren tot aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Een proefproces zou tevens, mede door de publiciteit rondom zo’n zaak, een belangrijk signaal afgeven aan de samenleving, waarbinnen veel mensen (nog) niet op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen van blootstelling aan draadloze technieken.

Wie doet er mee? Of kent u mensen die misschien geïnteresseerd zijn? Of heeft u wellicht een rijke tante die nog een goed doel zoekt? 😉

U kunt contact opnemen op het volgende e-mailadres: proefprocesemv@hotmail.com.

Graag tot horens!

Brenda de Jong

47 Reacties op Doe mee aan een proefproces versus de Nederlandse Staat?

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Mar Barendregt

  Ook ik ben electro magnetisch sensitief. En wat de staat ten opzichte van de normen van het buitenland toestaat is godgeklaagd. Er is echter wel iets aan te doen, ik ben lid van stichting EMS die allerlei adviezen geeft, die allen een beetje helpen. Er zijn ook webwinkels in anti electro magnetische spullen, maar niet allen zijn betrouwbaar.
  Ik ben bang dat een proefproces niet gaat helpen, want het komt ze niet uit.
  Pas als het kalf verdronken is dempt men de put. Denk bv. aan de tabaksbelasting, of het gas wat ondanks het instorten van huizen gewoon doorgaat. En heel veel zaken op dit gebied zijn allang bij de overheid bekend, maar ‘dat houden ze onder de pet’.

  28
 • jan

  Hoe staat het inmiddels met het proces?

  27
 • Wil Beijen

  Heb al sinds 2004 last van oorsuizen in mn linker oor en heb geconstateerd dat het vaak erger wordt als ik Barneveld (woonplaats) vanaf de A30 binnen rijd. Ook savonds vanaf een uur of tien wordt het geluid/oorsuizen heviger. We wonen ook tussen twee masten in.
  Tijdens een verblijf van enkele dagen in Noord Italie twee jaar geleden was ik het kwijt maar had daar ook enkele keren geen verbinding met mn mobile.

  26
 • Yoy Werdmüller von Elgg

  Ik wil in naam graag mee doen aan het proefproces tegen de Nederlandse Staat!
  Tot mijn grote spijt mis ik de financiële middelen.
  Ik heb door de UMTS masten die veel te dicht boven mijn woonruimte zijn geplaatst, al verschillende ernstige lichamelijke klachten! En de woningbouw, die verantwoordelijk is voor de plaatsing van deze masten en sinds kort, is daar de 4G bij geplaatst, is doof voor mijn verhaal!
  Graag help ik mee, door mijn handtekening en verhaal.
  Groet,
  Yoy Werdmüller von Elgg.

  25
 • Lydia Kliphuis

  De kans is groot dat, het ziek en weerloos maken van mensen die zodoende gemakkelijk (genetisch) te manipuleren zijn, de bedoeling is van de hogere klasse. Hoe meer mensen met jou dit proces in gaan Brenda, hoe groter de kans is dat er iets kan veranderen. Ook ik ben het zat. Helaas heb ik geen financiële middelen maar sta hier vierkant achter. Zal jouw bericht weer verder delen. Groetjes Lydia

  24
 • Janneke

  Ik hoop dat heel veel mensen bewust raken van de risico’s die ze lopen door het onvrijwillig bloot te moeten staan aan de straling om ons heen.
  Laat iedereen meedoen met deze actie. Ik ben niet in de gelegenheid om financieel ondersteuning te geven, maar wel om mijn stem te laten horen.Laten zoveel mogelijk mensen van zich laten horen. Het is heel heel hard nodig.

  23
 • ellydejager

  Ik doe zeker mee met dit proefproces, ben het zat om gefolterd te

  worden!!!!!! en met mij nog vele helaas bezitten zij gen pc.

  vanwege EHS, stichting HS weet nog meer personen

  Elly de Jager

  22
 • Brenda de Jong

  Beste Raymond,

  Ik wil hier niet al te veel woorden meer aan besteden, maar ik zie dat je hebt geschreven: ‘Ik ben mezelf bewust van wie ik ten diepste ben en doordat ik mezelf en alle processen ken , weet ik ook waarin elk mens zich bevind en waarom ze zich bevinden in bv relaties ,ziektes ,en alle dualiteiten waarmee ze te maken krijgen of zich in bevinden.’

  Als dat zo was, dan zou je mijn processen kennen en zou je ook weten dat ik mij wel degelijk bewust ben dat alles een weerspiegeling is van mijn innerlijk. Je zou ook weten hoe ver mijn bewustzijn reikt, en dat ik luister naar mijn innerlijk weten en dat ik mij daardoor ‘geroepen’ voel dit proces aan te gaan. Je zou ook weten dat dit voor mij de ultieme grens is om neer te zetten.

  Anderen helpen door hen vrijheid en ruimte te geven om zich te kunnen ontwikkelen naar wie zij zijn, is een groot goed en iets waarmee je zowel de ander als jezelf verder brengt. Aan de reacties die ik krijg van mensen die mee willen doen, merk ik vaak dat het voor hen bevrijdend is dat er een actie ondernomen wordt, waarmee ze eindelijk van zich kunnen laten horen. Het brengt hen daarmee ook weer verder in hun proces (van bijvoorbeeld het stellen van grenzen).
  Daarnaast voel ik mij ook geroepen om een stem te laten horen voor dieren en planten, die schade ondervinden van EMV.

  Uiteraard kun je alles wat gebeurt en bestaat in het ‘grote plaatje’ bekijken en zien dat alles precies zo is zoals het moet zijn. Dat is een onweerlegbare waarheid.
  Op aards niveau betekent dat soms dat je moet handelen naar je gevoel, om nieuwe bewegingen in gang te zetten. Deze duale wereld is een spel van actie en reactie, dat ervaringen creëert die anderen weer kunnen helpen bij het vergroten van hun bewustzijn.
  En zolang ik dus voel en weet dat ik dit moet doen, doe ik het. En geen seconde langer.

  Groet,
  Brenda

  21
  • alice

   @Brenda, Raymond en Lisa,

   zie mijn reactie op 16.1 is wat verkeerd terecht gekomen, doordat er twee dezelfde reacties zijn van Lisa. overkomt iedereen wel eens 🙂

   21.1
  • Raymond

   Als alles een weerspiegeling is zoals ik zei, dan hoef je het toch niet in de buitenwereld te veranderen maar juist aan de binnenkant omdat dan pas de verandering komt die je graag wilt zien, voelen, horen, beleven!
   Maar je zegt dat je weet dat alles een weerspiegeling is van je innerlijke belevingswereld,maar dat je het graag in de buitenwereld wilt veranderen!
   Dan klopt het toch niet als je zegt dat je weet dat alles een weerspiegeling is en daar vervolgens niet naar handelt maar het in de buitenwereld wilt veranderen.
   Dat is toch de omgekeerde wereld!het een zeggen en het ander doen.
   We moeten eerst bewust zijn van onze handelingen en dan pas kan je ze veranderen.

   21.2
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.