Advertentie

Numerologie: mystieke reis langs de getallen..!


Wat: Vanaf de Oudheid tot in het Aquariustijdperk waar we nu zijn aangeland, maakten we ook een mystieke reis langs de getallen. Vanaf de Oudheid tot in het heden, is de verborgen betekenis van getallen in de Kabbala, in de Bijbel en in andere oude geschriften genoemd en geroemd. Maar wat weten we er eigenlijk van.. Wat weet JIJ er eigenlijk van..? Marleen van Wegberg neemt je mee langs een verborgen geschiedenis van de getallen, over leringen die in het geheim werd doorgegeven in de vroegere mysteriescholen. Alles wat vanaf de oudste tijden in Egypte in de vorm van symbolen en rituelen werd onderwezen, is telkens wanneer de mensheid er aan toe was om de zin ervan in te zien, stukje bij beetje onthuld.

Ook jij hebt dit vast meegemaakt; een wake-up call met getallen die de alarmklok leken te sturen, in plaats van andersom…

Voor de goede orde: het gaat uitdrukkelijk en letterlijk alleen over ‘getallen’, en dus niet over ‘cijfers’ of ‘nummers’. ‘Getal’ heeft betrekking op de kwalitatieve betekenis en is verbonden met de onstoffelijke wereld, de wereld van de geest, terwijl de woorden ‘cijfers’ en ‘nummers’ de kwantitatieve betekenis van getallen aangeven, die betrekking heeft op de materiële wereld..

Hoe onthullen getallen het proces van de schepping van de aarde en het leven van de mensheid in de dualiteit? Kunnen we het geheim van de getallen in ons persoonlijke leven ontsluieren en onszelf en anderen verrijken met de immense, verborgen kennis die in getallen besloten ligt?

In deze Aquariustijd kunnen we steeds dieper gaan ontdekken dat de oude getallenleer een ingenieus, mystiek en symbolisch systeem is, waarbij getallen als het ware bakens van Licht zijn die ons kunnen leiden op onze levensweg, dwars door de chaos en verwarring die we heden ten dage kunnen ervaren heen. Marleen over het Aquariustijdperk:

“Over de relatie van het Aquariustijdperk en de energie van het meestergetal 55 kan ik het volgende zeggen..  In de traditionele numerologie is het getal 55 geen meestergetal, evenmin als 66, 77, 88 en 99 dat zijn. Mijn ervaring met de energie van de getallen is dat in deze eeuw in de overgang van het Vissen- naar het Aquariustijdperk de hogere trilling die met dit getal 55 verbonden is aan het vrijkomen is.

Dat heeft te maken met de ontwikkeling van een steeds groter deel van de mensheid naar het Christusbewustzijn, het bewustzijn van liefde en eenheid van alles dat leeft. Dit bewustzijn draagt een verlossende en bevrijdende kracht in zich, die de aarde en haar bewoners kan leiden naar het nieuwe tijdperk van vrede en broederschap en de vijfde dimensie.

Het Vissentijdperk had invloed van het meestergetal 44 en dat was van grote invloed op de aarde en de mensheid. 44 heeft te maken met een balans vinden tussen het fysieke- (materiële) en het geestelijke (spirituele), het scheppen van de fundering van ons nieuwe leven en het dieper incarneren in de stof, de materie (4). De dubbele kracht van de 4, het getal van de aarde en vormgeven, reikt het vermogen aan, om zaken niet alleen praktisch goed te realiseren maar ook naar een  hoger niveau te tillen.

In de komende Aquariustijd kunnen we als mensheid, met onze inmiddels goed ontwikkelde mentale vermogens, weer gaan excarneren, ons dus losmaken van de gevangen/gebondenheid in materiële zaken om ons bewustzijn te gaan verheffen naar de geestelijke wereld. Dus naar het niveau van compassie, wijsheid en eenheid, verbonden met de Hiërarchie. Deze bewustzijnsverhoging die te maken heeft met bevrijding en verlossing wordt weergegeven door het meestergetal 55 als een logisch vervolg op de afnemende invloed van 44. Uiteraard is dit een proces dat eeuwen in beslag neemt, maar voor velen is de werking van 55 is al merkbaar.

Bijvoorbeeld in allerlei tegenbewegingen die in deze tijd ontstaan, als reactie op het doorgeslagen materialisme en misbruik van de planeet Aarde en haar bewoners. Als het bewustzijn van de mensheid in totaliteit hoog genoeg is, kan het ‘vijfde rijk’ neerdalen op Aarde en breekt de al lang geleden voorziene ‘gouden dageraad’ voor de mensheid aan.

Op dit moment lijkt de tijd er dus rijp voor te zijn om die vrijkomende potentie van de meesterlijke 55 aan te gaan spreken als mensheid, door het hogere bewustzijn van eenheid en compassie vorm te gaan geven in de wereld. Het meestergetal 55 heeft niet alleen een grotere potentie dan een gewoon dubbel getal, maar het geeft deze trilling ook meer uitdagingen en obstakels die moeten worden overwonnen.

Vanzelfsprekend roept dit ‘grotere licht van het hogere bewustzijn’ evenredige duistere krachten op. En ja, dat merken we nu in deze overgangstijd! Een meestergetal draagt een potentie in zich, geen zekerheid. We moeten de kracht van dit getal nog wel waar gaan maken, allereerst in ons individuele leven en als gevolg daarvan geleidelijk als mensheid in totaliteit.”

Wie: Marleen van Wegberg als docent, numeroloog en holistisch coach verbonden aan Centrum voor Mensontwikkeling en Spiritualiteit. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op hun levensweg en het bieden van handreikingen op het gebied van zingeving en zelfontplooiing, vanuit een gnostische levensvisie. Ook geeft zij leergangen en cursussen op het gebied van numerologie en mystiek. Marleen schreef eerder HIER op de site een artikel over het magische jaar 2018, dat feitelijk (2+0+1+8 = 11) een meestergetal representeert. Wat meestergetallen zijn, zal Marleen ook uitgebreid vertellen in haar lezing!

Onlangs verscheen Marleen’s boek, waarvan je de coverafbeelding hier boven ziet; een intrigerend verslag van de mystieke reis, die zij zelf ook maakte, vanaf het moment dat getallen haar interesse hadden gewekt. Een reis, zo blijkt, die we allemaal ook innerlijk kunnen maken. De oude mysteriën werken ook nu nog diep door in ons menselijke bewustzijn.

Met behulp van uniek overgeleverd materiaal heeft Marleen antwoorden gevonden op veel vragen. En zal ze in deze lezing ook een beeld geven van de praktische, dagelijkse toepassing van de getallenleer. Dit mede aan de hand van de levens van inspirerende personen, zoals Mahatma Gandhi, Barack Obama, Nelson Mandela, Michael Jackson en Angelina Joli.

Wanneer: zondag 9 december van 14:00 – 17:00 uur

Waar: Quinta Essentia in Zwaanshoek

Website: boeken kan via de aanbieding HIER op de site. Je bent meer dan welkom op deze intrigerende lezing, over ‘getallen’ en hun betekenis.