Advertentie

‘Voorbij de Sterren’…


Natuurgeneeskundige Dineke Brouwer deelt levenswijsheid..

x

‘Voorbij de sterren’

x
2018 © Tessa Koop | deze versie WantToKnow.nl/be

x 

De cover van het boek van Dineke Brouwer. (klik voor lead naar de bookshop)

Begin dit jaar werd ik (Tessa Koop) benaderd met de vraag of ik Dineke Brouwer wilde helpen haar boek uit te dragen. De titel sprak mij direct aan. Ik voel mij immers al jarenlang verbonden met de sterren -zoals je hier op wanttoknow ook regelmatig hebt gelezen- en daarover schrijf ik ook. Het verhaal ‘Voorbij de sterren’ was daarom dus direct ‘koren op mijn molen’. De reden dat ik deel graag een fragment met jou deel en daarbij tevens het verhaal van Dineke. Het is haar wens dat haar boek mensen mag bekrachtigen en het de weg toont, die jou je eigen waarheid laat ontdekken, om jouw weg op aarde te gaan. Voorbij de sterren..

Toen ik het boek ‘Voorbij de sterren’ van natuurgeneeskundige Dineke Brouwer (79) uit Sneek mocht lezen, was het verhaal, dat ook de titel van het boek is, hetgeen mij het meest sterk aantrok. Maar het boek bevat veel meer: 22 verhalen, of beter gezegd; parabelen. Via allerlei sprookjesachtige vertellingen, overpeinzingen in deze parabels (gelijkenissen) krijg je antwoord op grote levensvragen als: ‘Wie ben ik?’ ‘Wat is mijn taak op Aarde?’ ‘Wie is God?’ ‘Waarom is er zoveel leed in de wereld?’ Maar ook: ‘Bestaan engelen, natuurwezens en… buitenaardsen?‘ Een fragment uit het boek:

‘Ik lag op de bank, aan het begin van de middag, en was moe. Uit het niets kwamen diepblauwe ringen voor mijn ogen. Toen een zwart rond gat, daarna licht. Later lag ik met dezelfde gevoel van vermoeidheid in een zacht glooiend zandlandschap. Er was daar niemand en ik had het gevoel dat daar ook nooit iemand was geweest. Er was bijna wit zand wat een beetje opwaaide.

 Opeens waren er drie ‘wezens’ die me in een rond kleed wikkelden. (…) De wezens waren kleiner dan ik, roze van huid. Ze droegen geen kleren, mond of neus waren niet te zien, maar hadden wel prachtige grote ovalen ogen. Ze spraken niet, maar waren zo zorgzaam en liefdevol dat het nauwelijks te beschrijven is. Ze tilden me op, de ene ondersteunde mijn hoofd en nek, de ander mijn heupen en de derde mijn voeten.’

Dineke Brouwer, natuurgeneeskundige en auteur van het prachtige boek ‘Voorbij de Sterren’.

Nieuw licht op levensvragen
“Als je je innerlijke deuren opent, geef je jezelf de vrijheid en de kracht te zijn wie je bent,” aldus Dineke, die in Sneek en omstreken bekend is van de Ankh, haar Praktijk voor Natuurgeneeskunde. Tien jaar liep ze rond met de wens een boek te schrijven over haar spirituele ervaringen, zodat ze andere mensen zou kunnen bekrachtigen. En nu is het er dan; ‘Voorbij de sterren’ is op aarde geland. Als het al in jouw handen terecht is gekomen, dan is dat al een klein wonder. Een handreiking, een geschenk dat een nieuw licht werpt op grote levensvragen. Nog een fragment:

De wezens waren kleiner dan ik, maar dat maakte niks uit. Ze trokken me met elkaar een lang wit rond kleed aan. Zonder naden. Het werd bijeen gehouden door een band om mijn hals van goud (…). Ik werd gezalfd. Ik weet nog de geur. Het was een soort olie, een beetje melkachtig. Toen plaatsten ze een glad gouden kroontje met punten op mijn hoofd. Er gebeurde veel tussendoor, maar ik weet niet alles meer. Ik vroeg: “Waarom doen jullie dit?” Het antwoord was: “Omdat je van nu af aan bij ons hoort.”

 Dineke: “Sinds die tijd heb ik regelmatig bij het wakker worden, een rode stip boven mijn neusbrug. Soms lichtrood, soms bijna donkerblauw of paars. Het plekje is dan heel gevoelig. Het maakt me altijd blij als ik het zie. Zoiets van: ‘Het is geen fantasie, ik heb het niet zelf verzonnen.’ Het warme gevoel van liefde bij die wezens was heel groot.”  Als er een dergelijke stip is heeft Dineke het gevoel dat ze overal doorheen kan zien, wat haar helpt in haar praktijk.

Tijd van zwijgen is voorbij
Deze ervaring heeft Dineke lange tijd als een soort geheim bij zich gedragen. Zij zegt hierover: “Als iemand je verhaal niet begrijpt, dan volgt er een wel of niet uitgesproken oordeel. Maar ik zweeg ook omdat mijn ervaringen zo persoonlijk zijn en van zo’n intense schoonheid en waarheid, dat het oordeel van een ander daar afbreuk aan zou doen.” Nu is deze tijd van zwijgen voorbij voor Dineke: “Nu ik ouder ben, voel ik rust en ervaar ik een hogere kracht in mijn leven. Het is mijn wens dat met hulp van dit boek ook anderen de wonder van het leven gaan ervaren.”

Op haast kinderlijke wijze neemt Dineke Brouwer de lezer in dit boek mee in haar innerlijke wereld; voordat je het weet realiseer je dat het óók over jou gaat. Want… is het misschien zo dat er ook sterrenstof door onze aderen stroomt? Staan wij mensen in verbinding met een kosmische gemeenschap? Zijn zij onze voorouders? En beschikken wij over kwaliteiten van ‘thuis’ die we op Aarde mogen inzetten? Bijvoorbeeld als healer, als muzikant of als schrijver? Dineke: “In mei 2014 zag ik plotseling een van de gezichten bij me.”

‘Hij zei: “We geven je in dromen nieuwe impulsen. Doe je werk zorgvuldig en verval niet in oude gewoonten. Ooit werd je op onze planeet geboren en soms halen wij je terug. Er is nog steeds een sterke verbinding met ons. De zalving was een herintreding in onze Orde.

Voorbeeld van een van de levensbomen die Dineke maakte op basis van één persoon.

Je bent een schakel tussen verschillende werelden en dimensies die er altijd zijn geweest. Er is een krachtig optreden nodig om de aarde te vernieuwen met sterke energie. Ga je eigen weg.”

Levensboom
Dineke is naast haar werk als natuurgeneeskundige, ook intuïtief tekenares van ‘levensbomen’ voor mensen. Van oudsher is de boom een symbool van onsterfelijkheid en de eeuwige kringloop van het leven. In het verhaal ‘Toetzer en de Vrouwe met de sluier’ vertelt zij over haar ervaring met de natuurwezens, die haar helpen met het ‘zien’ van de levensbomen bij mensen. Het onthult iets over je achtergrond, vorige levens, je talenten en taak op Aarde. ‘Het tekenen hiervan heeft mijn hart en het is het mooiste en dankbaarste wat ik tot nu toe heb mogen creëren.’

 

Wil je ‘Voorbij de sterren’ (prijs € 17,50)? Dat kan via www.deankh.nl

Of je klikt op dit logo van onze bookshop en je komt meteen bij dit boek.
Wellicht vind je nog andere boeken die je interessant vindt!

 

En wil je meer weten over je eigen levensboom,
Kijk dan op deze ándere site van Dineke:
www.jouwlevensboom.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.