Advertentie

Bij de dood van Anthony Bourdain..


x

x

Bij de dood van Anthony Bourdain..

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Voor ons past de dood van chefkok en Tv-persoonlijkheid Anthony Bourdain (61), compleet in het plaatje van bekende personen, die zich een aantal keren voor hun dood, onomwonden hebben uitgesproken, tegen (‘onderdelen’ van) de manipulerende-machten-achter-de-schermen. En vervolgens hun uitspraken met de dood schijnen te moeten bekopen. Deze mensen -zo ook Anthony Bourdain- doen/deden deze uitspraken, omdat ze een diep-geworteld rechtvaardigheidsgevoel in zich dragen. Zich ten diepste bewust zijn van de betekenis van de quote van Martin Luther King: “A time comes, when silence is betrayal’.. (‘Er komt een tijd, dat stilte gelijk zal staan aan verraad’)

Anthony Bourdain en Asia Argento

Het is een diepgeworteld gevoel dat hen motiveert hun mond open te doen, op respectvolle wijze, maar zonder ‘aanziens des persoons’.. Of dat nu om Hillary Clinton gaat (die overigens al een dodenlijst van hier-tot-gunder op haar naam heeft staan), of dat het gaat om de smerige onmenselijkheden tegen de Palestijnen in Gaza, uitgehaald door het Israëlische leger. Antony Bourdain deed zijn mond open. Deed..

Voor het Tv-kanaal ‘Travel Channel’ (eigendom van Discovery Channel), maakte hij sinds 2005 het succesvolle programma ‘No Reservations’. Voor dit programma reisde Bourdain de wereld over, op zoek naar authentieke gerechten, dranken en ervaringen. Daarbij was er ook ruimte voor cultuur, waardoor de serie vooral ging draaien om hoe Bourdain de reizen én de plaatselijke keuken beleefde.

En dus niet om recepten of toeristische informatie. In 2013 verhuisde Bourdain naar CNN om daar het programma ‘Anthony Bourdain: Worlds Unknown’ te gaan maken. Het werd een daverend succes, door de enorme kijkdichtheid, waarmee het programma wereldwijd werd beloond..

Door het vele reizen voor zijn televisieprogramma’s, kon hij geen fulltime-kok meer zijn. Maar hij liet zich nog wel als honorary chef at large (vrij vertaald: afwezige chef-kok van verdienste) associëren met Brasserie Les Halles in New York, waar hij bijna een decennium lang de scepter over de keuken had gezwaaid.

Wanneer je Anthony Bourdain niet hebt gekend; geen van zijn Tv-programma’s ooit hebt gezien, dan laten we je graag even kennismaken met deze sympathieke, erudiete levensgenieter. Een normaal mens van vlees en bloed met een passie voor genieten, in de vorm van lekker eten, eten bereiden en mensen ontmoeten. Hier een van de afleveringen van zijn CNN-programma, dat in de Filipijnen was opgenomen.

Depressies..?
Anthony Bourdain scheen te ‘lijden’ aan depressies.. Zo wordt ons voorgehouden. Maar wij zeggen dan, dat hij een jonge dochter heeft/had van 11 jaar, die toch ‘minstens’ zijn motief om te leven zou bekrachtigen. Anthony Bourdain had eigenlijk geen enkele reden uit het leven te stappen. Zeg eerlijk, wie lijdt er niet eens aan een depressieve bui of depressieve dagen..?

Maar laten we ook kijken naar het FEIT, dat Bourdain opnieuw de zoveelste bekendheid was, die OUTSPOKEN – UITGESPROKEN zijn mening verkondigde over de manipulaties in de wereld. Niemand in zijn directe omgeving had zijn ‘zelfmoord’ zien aankomen. Er werd geen afscheidsbriefje gevonden, niet één simpel briefje met woorden van liefde naar zijn dochter bijvoorbeeld. Inmiddels wordt in de media wereldwijd wel weer melding gemaakt, dat er wél redenen waren voor deze zelfmoord. Zo zou zijn relatie met MeToo-voorvechtster Asia Argento op de tocht hebben gestaan en zou dát reden zijn geweest tot een nóg diepere depressie.. Geloof jij het..?

99% Van de msm weet het zéker: er was aanleiding genoeg voor Anthony Bourdain, om zich van het leven te benemen. Maar er waren veel, heel veel motieven, voor de ‘krachten-achter-de-schermen’ om het leven uit deze man te persen. Hem op deze manier het zwijgen op te leggen. Want hij maakte téveel mensen attent op dátgene wat verborgen dient te blijven. En daarover hoor je geen enkele MSM-journalist, krant of Tv-programma.. En daarbij gaat het vooral om het onrecht wat Israël het Palestijnse volk meent te mogen aandoen.

Hoe uitgesproken was deze Anthony Bourdain?
Maar Anthony Bourdain zette ook de Clinton’s in het volle daglicht en feitelijk ’te kakken’, door de Clinton Foundation af te doen als een ordinaire geldmachine.Hij bekritiseerde als een van de eerste in het openbaar de daden van Harvey Weinstein, vooral doordat zijn vriendin Asia één van de eerste vrouwen was, die publiekelijk het zwijgen verbrak over het varken Weinstein. Maar Anthony Bourdain deed publiekelijk ook stevige uitspraken over de ‘Deep State’..

Kissinger..
Wat dacht je van zijn opmerkingen over het smerige brein achter veel van de geo-politieke misdaden uit het verleden en recente tijden, ‘staatsman’ Henry Kissinger. Zelfs Nobelprijswinnaar.. Deze Kissinger was regelmatig gast op grote gala’s, zoals h
et fameuze ‘Correspondence dinner’, dat jaarlijks wordt gehouden, voor pers en politiek in Washington. Maar Anthony Bourdain had geen zin in een deelname aan  dit gala, alleen al door de aanwezigheid van deze intrigant Kissinger. En voor de achtergrond, het citaat van Bourdain hierover:

“Als je eens in Cambodja bent geweest, zul je daarna altijd proberen om, eventueel met je blote handen, Henry Kissinger te vermoorden. Je zult nooit meer in staat zijn, sinds zijn daden daar, een krant open te slaan en dan niét te gaan braken, als je die verraderlijke, moorddadige en sjacherende huichelaar op een foto ziet, gekleed in black-tie. Op een of ander gala.
Want t
erwijl Kissinger daar babbelt en knabbelt, is Cambodja, de neutrale natie, die buiten de Vietnam-oorlog wilde blijven, nog steeds bezig zich op te richten op haar overgebleven been. Het land dat Kissinger liet bombarderen, ondermijnen en liet binnen vallen en toen voor de honden gooide.”

Bourdain was een uitgesproken anti-globalist, die meende dat met de verdergaande globalisatie, alleen de belangen en rijkdom van grote wereldmachten en grote industriëlen, gediend zijn. Over de ruggen van arme sloebers heen. Ja, daar maak je je, als Tv-bekendheid niet populair mee, wanneer je deze boodschap keer-op-keer blijft verkondigen. Dat vind de Rothschild/Rockefeller/Soros/Bush/Clinton/Obama elite, maar helemaal niets.

Anthony Bourdain spuide ook directe en hevige kritiek op Hillary Clinton vorig jaar, voor haar reactie op het genoemde Harvey Weinstein-schandaal. Hij was vooral ook woest toen in mei 2018 bekend werd, dat Harvey Weinstein gebruik had gemaakt, bij het verduisteren van zijn daden, van de ‘service’ van -en daar komt het- de Israelische inlichtingendienst ‘Black Cube’. Een professionele spionagedienst, zogenaamd van ex-MOSSAD-agenten, die waren ‘ingehuurd’ door Weinstein, om zijn slachtoffers te volgen. (HIER en HIER)

En dan zijn wij in ieder geval waar wij wezen willen in dit artikel..!
Hopelijk kun je aan de hand van het e.e.a. zelf het verhaaltje afmaken en de plaatjes kleuren.. Kijk naar de Tweet hierboven, van Asia Argento, de vriendin van Anthony Bourain. Zij spreekt over ’terrifying’, dat je beseft dat de MOSSAD achter je aan zit, alleen doordat Harvey Weinstein jou als slachtoffer meende te moeten uitkiezen.. Door het volgen van Asia Argento, sloeg deze MOSSAD natuurlijk 2 vliegen in één klap, doordat ze ook Anthony Bourdain in het vizier konden houden/nemen..!!

Kijk naar de opname van Asia Argento tijdens haar speech voor het Cannes Film Festival dit jaar, waarin ze verteld dat Weinstein haar verkrachtte, in 1997, toen ze 21 jaar oud was. Volgens haar was dit filmfestival zijn jachtterrein. Het verhaal is duidelijk.. Asia Argento was een duidelijke prooi voor de MOSSAD. En denk nou niet dat die Black Cube bestaat uit ‘ex’-Mossad-agenten…! Want wat betere camouflage is er, door een deel van de waarheid te overdekken met een vette leugen.. De leugen is dat ze ‘gepensioneerd’ zijn o.i.d., in ieder geval ‘ex-MOSSAD’ zouden zijn.. De waarheid is dat ze MOSSAD (nog steeds) zijn..

Ook Anthony Bourdain maakte gebruik van de enorme aandacht die op hem gericht was. Dit was zeker het geval, toen hij een prestigieuze award mocht ontvangen. Hij nam het in zijn dankwoord, op voor de Palestijnen en hun misdadig-onmenselijke behandeling door de Israëlische overmacht. Ook durfde Bourdain het aan, op de Amerikaanse Tv, te melden dat naar zijn mening de genoemde Henry Kissinger gevangen zou moeten worden gezet voor zijn oorlogsmisdaden..! Enfin, een verdere uitleg van een moordmotief is hopelijk onnodig..!

En ja, dan pleeg je gewoon zelfmoord..
Is het logisch dat een gezonde man, omgeven door vrienden en Ariane, zijn dochter van 11 jaar, verzot op het werk dat hij doet en de wereld waarin hij reisde, zichzelf ‘spontaan’ ophangt in een Franse hotelkamer..? Terwijl er geen enkel teken aan de wand was, voor zijn naasten, om ook maar enige argwaan te hebben over een mogelijke depressieve toestand waarin hij zich zou bevinden..? Een populaire en geliefde man, die aanzien genoot om zijn oprechte manier van handelen en spreken.

Een man die op basis van dit unieke talent, het aandurfde om zich te laten zien en dát gevoel te delen met de wereld, via zijn uiterst realistische ontmoetingen met mensen op deze wereld. Hij was op deze positie terecht gekomen, door hard werk en vooral oprecht in het leven staan. Hij bezat de gave om ‘echt’ te zijn in een wereld vol met ‘nagemaakten’. Door zijn succes en optreden op deze wijze, was hij geliefd en financieel onafhankelijk geworden.

Door zijn oprechte, erudiete houding, had hij geen enkel belang te verdedigen, maar verdedigde de zwakken en onderdrukten in deze samenleving. In 2013 was hij in de Gaza-strook en later op de west-oever. En hij was diep geraakt over het lot van het Palestijnse volk. Vanuit zijn onafhankelijke positie sprak hij zich uit in opvallend oprechte bewoordingen en stuurde hij een foto van een dood kind op het strand van Gaza, de wereld in. Een vloed van hoon kwam over hem heen, waarbij hij werd uitgemaakt voor ‘lelijke rascist’ en andere verwensingen kreeg te verduren.

Zijn antwoord op deze hoon, was simpel, zoals hij altijd, vanuit zijn innerlijke onafhankelijkheid, kalmte uitstraalde:

“De bereidheid van mensen om NIET te willen zien, wat schijnbaar zichtbaar is, hier op deze plek, enorm en heel duidelijk ‘verstopt’. Helaas leven we in een wereld, waarin het bijna onmogelijk is, om de realiteit te beschrijven, laat staan ermee om te gaan. Het is diep hartverscheurend.”

Hji was uitgesproken eerlijk en hij gaf woorden aan de boosheid en bedreigde daarmee feitelijk de ‘belangen’ van lieden, waarvan men weet dat ze in staat zijn om gewelddadig te reageren. Hij steunde de burgers van Palestina en Iran in tegenspraak met de totale media-black-out in de VS over deze onderwerpen. In tegenspraak met elke discussie over de menselijkheid van deze onderdrukking. Zijn kritiek op de ex-MOSSAD-lieden, die diep geworteld zitten in de politieke scene in de VS, was heel direct. Tja, je maakt je bij deze onderaards-werkende moordenaars niet populair.

Anthony Bourdain was waarschijnlijk bezig om zichzelf nóg directer uit te gaan laten over de onderwerpen die voor deze onderdrukkers gevoelig ligt. Een maand voor zijn dood, deed hij een Tweet uitgaan, waarin hij de link legde tussen de groep ‘EX-MOSSAD’-figuren, die zouden werken voor zowel Harvey Weinstein, Hillary Clinton als.. Donald Trump.

De zelfmoord-propaganda ná zijn dood..
Bijzonder opvallend is het media-nieuws, dat direct na zijn dood losbarstte. De nieuwsmedia waren er als de kippen bij, om door de mega-archieven te gaan, waar beeldmateriaal van Anthony Bourdain lag. Om vooral zijn uitspraken te vinden, waarin hij spreekt over zijn problemen met regelmatige depressieve buien.

Een van de zaken die ze in dit verband vonden, in die honderden en honderden uren video-archief, was een quote van Bourdain, dat een slechte hamburger die hij had gegeten op een vliegveld, hem dagenlang een depressie had bezorgd… Als je de originele video ooit terugziet.. Let op, het was in de Conan O’Brien-show, en het is heel duidelijk dat Anthony Bourdain een vette grap maakt..

Het is duidelijk dat in de VS, mensen met een profiel als dat van Anthony Bourdain, een bijzondere eigenschap hebben: ze plegen vaak zelfmoord..! Of ze schieten zichzelf overhoop. Rijden hun auto’s tegen bomen. Het motief van de Israëlische oorlogspartij vind dat het een ‘moreel recht’ is, om ieder individu te vermoorden, dat hun ‘overleving’ in de weg kan staan..

In dat kader is Anthony Bourdain niet de enige. Bedenk dit artikel HIER en HIER op de site, waarin duidelijk is, dat de MOSSAD de Franse geheime dienst volledig onder controle heeft.. In dat kader komen ook de aanslagen in Frankrijk in een bijzonder daglicht te staan. Met dank aan het boek van de Franse oud-Minister van Buitenlandse Zaken, Roland Dumas..

Zijn werk was zijn passie..! Geen reden tot zelfmoord..!!
Kijk naar hoe deze man het GENOT van zijn werk deelt in dit interview dat in augustus vorig jaar werd opgenomen.. Hij heeft geen behoefte om weer terug te keren naar kok-zijn, maar hij weet dat hij het zou kunnen, als het zou moeten.. Het verhaal spreekt voor zichzelf..

Tot slot.
Een eerbetoon aan deze man, sluiten we af met deze video-toespraak, over het accepteren van de ‘MPAC voices of courage and conscience media award 2014’. Veelzeggend. RIP Anthony Bourdain. We hebben van je genoten; in alle simpelheid, van je oprechtheid en introverte presentaties. Het leven tonend vanuit diep respect voor ditzelfde leven.

I’m very very honored for this award: The Impact Voices of Courage and Conscience Media Award. There was however very little courage and one would hope an ordinary amount of conscience at work at producing our israel-palestine episode of ‘Parts Unknown’. I was enormously grateful for the response from Palestinians in particular for doing what seemed to me an ordinary thing. Something we do all the time: show regular people doing everyday things Cooking and enjoying meals playing with their children. Talking about their lives their hopes and dreams.

There’s a measure I guess of how twisted and shallow our depiction of a people is, that these images come as a shock to so many The world has visited many terrible things on the Palestinian people; none more shameful than robbing them of their basic humanity. People are not statistics that is all we attempted to show. A small, pathetically small step towards understanding. To be recognized in this way means a lot to me and to all of us who worked on the show and for that I thank you from the bottom of my heart; Thanks”

vertaald

“Ik voel me vereerd bij het accepteren van deze award: ‘The Impact Voices of Courage and Conscience Media Award’. Er was echter weinig moed en men zou hopen, een normale mate van bewustzijn aan het werk, tijdens het produceren van de Israëlisch-Palestijnse episode van ‘Parts Unknown’. In het bijzonder was ik erg verguld met de reacties van de Palestijnen, in het bijzonder voor het uitvoeren van, wat mij lijkt, een simpele zaak. Iets wat we altijd doen: het tonen van eenvoudige mensen, die alledaagse dingen doen: koken en genieten van maaltijden en met hun kinderen spelen. Sprekend over hun levens, hun hoop en hun dromen.

Naar mijn idee is het veelzeggend, hoe verdraaid en laatdunkend onze indruk is van dit volk, dat deze beelden als een schok voor zovelen komt. De wereld heeft het Palestijnse volk zoveel verschrikkelijke zaken aangedaan, maar niets schaamtelozer dan hen hun basisrechten als mensen te ontnemen. Mensen zijn geen statistieken; dat is álles wat we wilden laten zien. Een kleine, pathetisch kleine stap naar wederzijds begrip. Om op deze wijze te worden herkend, betekent heel veel voor, en voor allen die aan deze show meewerkten. En daarvoor ben ik dankbaar, vanuit de grond van mijn hart. Dank!”

13 gedachten over “Bij de dood van Anthony Bourdain..

 1. O dit is zeker waar, als je boven het maaiveld uitkomt, ben je veroordeelt, weet je te veel, heb je in hun achterkamertjes kunnen kijken, of ben je hun chanteren beu, ja dan hangen ze je op met de ceintuur van je eigenbadmantel, ken je de familie geschiedenis van een beroemde handlanger uit Argentinië, die nu gepatenteerd is aan Oranje, begrijp je dat zijn dochter bij het zien van wat foto’s psychopate werd en ging doorslaan, ja altijd komt die badjas weer in beeld, het is een enorme rij van mensen, die vroegtijdig zijn uitgevlakt, om bij huis te blijven Fortuyn en Van Gogh, het media spel is wreed en kent geen medelijden, helaas is het niet tebevechten, het is overal en nergens soms in je familie of je buurman, of of voor geld laat je de duivel dansen, kijk naar Monsanto nu Bayer, kopen hele landen om maakt niet uit wat het kost, wel het denken van een bepaalde groep die zich bediend van een naam en volk wat niet de hunne is de Khazaren, die vermommen zich als Jood, maar de Joden zitten daar door volkomen in de val, zo als zo vaak is voorgekomen in de menselijke geschiedenis, op het verkeerde paard wedden heet dit, we staan er bij en kijken er naar, of of ??????????

  1. Heb het voorbij zien komen. Heel weird.. De teksten op zijn Twitter (openbaar..!) en dat hart en gezicht.. En dan die bizarre Abramovich.. Weird..

  2. Deze zieke wereld bestaat al heel lang, maar er zijn mensen – groepen mensen die er belang bij hebben dat wij dit zo zien, als exstreem, wat het niet is, het is een dagelijks tafereel op het wereld toneel, de fodo is er zo één, die is snel aan het groeien in the UK, dagelijks mensen om-gebracht door het stalen lemmet van een mes, een offerande aan de god van de nieuwkomers, het bloedoffer voor het nieuwe jachtterrein the UK ! macabre !

 2. Dat is inderdaad een weird verhaal.
  Als je de wikipedia leest van Bourdain dan zou je kunnen stellen dat het een feestbeest was van sex, drugs en rock’n roll. Dan nog zijn ‘vriendin’ deze Asia…
  Ik geloof dat er veel Amerikanen altijd ook op zoek zijn naar kicks. Dan is wellicht de stap naar satanisme meer iets van sensatielust voor ‘verveelde’ beroemdheden en de drang succes te willen hebben (waarvoor menig zijn ziel verkocht). Deze Abramowich (communistische achtergrond) moet iets ‘hebben’, ‘doen’ wat de elite ‘nodig’ heeft. Behalve dat deze rare ziel, de koningin ontmoette, en nu al sinds begin van het jaar haar ‘kunst’ in de Bonner Bundeskunsthalle te zien is, en zij ook met politici (ik dacht Merkel) op foto te zien was, bij de opening, heb ik toch echt mijn vraagtekens. Zelf de DW (deutsche Welle) heeft een reportage over haar.
  Ik heb dus gisteren de Kunsthalle gebeld en ook de DW met de vraag waarom men zulke kunst laat zien, en dat A. hoogstwaarschijnlijk een sataniste is en ik denk dat het geen kunst is die iets bijdraagt, in tegendeel. Ze hadden een oor naar mij, en die DW medewerkster zou aan de redacteur vragen waarom men haar promoot, en tentoonstelt. Ben benieuwd. Ik stel: voor de perverse onder ons, want dat moet het donker stimuleren. Het goddelijke is de schepping, satanisme is het belachelijk maken, treiteren, vernietigen van goddelijke aspecten. Het goede is maar slap, sterk is wie een rotzak is, in hun belevenis.
  De broer van A. is een wetenschapper die zich o.a. met Tesla en ‘Noosphere’ (het veld, ruimte) bezig houdt.
  http://lepetitfestival.com/artists-performers/velimir-abramovic/
  http://n01a.org/
  Bourdain heeft zich wellicht met verkeerde mensen en zijn ‘verslavingen’ bezig gehouden, dat is hem wellicht fataal geworden. Hij ‘nam’ zich het leven in Frankrijk, in het Elzas aan de grens met Duitsland…of/en hij wist zeker dingen waardoor hij ook ‘macht’ had over anderen, en daardoor misschien een ‘bedreiging’ was voor menig elitaire zak. Who knows…

 3. Helaas had die Bourdain ook nog eens deze nare vriendin….
  Asia Argento blijkt pedofiele trekjes te hebben….het kan niet anders de VS is door ‘Satan’ himself overgenomen. Wat voor zwaar zieke mensen. En het westen trekt zich aan zulk gespuis op…heftig.
  Wie lang in de afgrond kijkt, wordt afgrond!

  “The Italian actress and director Asia Argento was among the first women in the movie business to publicly accuse the producer Harvey Weinstein of sexual assault. She became a leading figure in the #MeToo movement. Her boyfriend, the culinary television star Anthony Bourdain, eagerly joined the fight.

  But in the months that followed her revelations about Mr. Weinstein last October, Ms. Argento quietly arranged to pay $380,000 to her own accuser: Jimmy Bennett, a young actor and rock musician who said she had sexually assaulted him in a California hotel room years earlier, when he was only two months past his 17th birthday. She was 37. The age of consent in California is 18.”
  https://www.nytimes.com/2018/08/19/us/asia-argento-assault-jimmy-bennett.html

  En ook weer de vuist (net Trump en OTPOR)

  https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fvideo.newsserve.net%2F700%2Fv%2F20180519%2F1229993192-Asia-Argento-Blasts-Harvey-Weinstein-In-Cannes-Closing.jpg&f=1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.