Advertentie

Anti-depressiva en magnesium..


magnesium-tekortMagnesium wordt het ‘wondermineraal’ of ‘de vonk van het leven’ genoemd. Wist jij dat in de ‘top drie’ van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens, magnesium op plaats drie staat? Nummer één en twee zijn.. zuurstof en water.
Het blijkt dat magnesium voor de broodnodige ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen (!) zorgt. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium.. Studies hebben aangetoond dat 75% tot 95% van de mensen een magnesiumtekort heeft, met alle daaruit voortvloeiende gevolgen. Lees het verhaal van Cora hieronder..

Wat zijn dan die gevolgen van een magnesiumtekort..? Deze zijn indrukwekkend te noemen en zeer uiteenlopend. We noemen er hier ‘maar’ een paar..
Verstijfde, verharde en verkrampte spieren; uitputtingsverschijnselen en (chronische) vermoeidheid; overspannenheid; slaapstoornissen; onrust en nervositeit; prikkelbaarheid; concentratie- en geheugenstoornissen; hoofdpijn; duizeligheid; een té hoge of juist té lage bloeddruk; hyperactiviteit en onhandelbaarheid bij kinderen..

Vooral vijftig plussers hebben vaak een ernstig chronisch magnesiumtekort, bij hen komen vaak problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel voor.

Magnesium ontspant spieren en zenuwen op een heel natuurlijke wijze. Het zorgt voor evenwicht in de calciumopname en het herstelt het magnesiumgehalte in het lichaam tot een gezond niveau. Bij dagelijkse inname van magnesium verbetert vrijwel onmiddellijk de slaap en het vermogen om met stress om te gaan. En ook treden er minder gewrichts- en spierpijnen op. Hoe zeer magnesiumtekort een heftig resultaat tot gevolg heeft, blijkt uit dit verhaal van Cora. (e-mail bij de redactie bekend)

x

* * *

x

Anti-depressiva en magnesium..

2013 © Cora / wanttoknow.nl/.be

x

“In Nederland slikken 1 miljoen mensen antidepressiva! Ik vind dat heel erg veel… Wist je dat het veel mensen niet lukt om met dit middel te stoppen, omdat zij en de artsen vaak niet genoeg op de hoogte zijn van informatie over het afbouwen ervan? Zoals: wat zijn de ontwenningsverschijnselen, hoe kun je deze beperken? Hoe kun je het verschil herkennen tussen ontwenningsverschijnselen en een eventuele terugkeer van de depressie. Een antidepressivum lost geen problemen op! Er wordt naar mijn mening vaak te weinig gekeken naar de oorzaken van een depressie, zoals een tekort aan.. Magnesium. Ik vertel nu graag mijn verhaal.

5 Jaar lang was ik ernstig depressief. Nadat ik ontslagen werd, was ik een maand lang erg verdrietig. Dit vond ‘men’ te lang, dit was dus een depressie, de officiële diagnose. Vervolgens heb ik alles meegemaakt wat een mens zich daar maar bij kan voorstellen. Het ging zelfs tot een poging tot zelfdoding en de isoleercel aan toe..; het leven was voor mij een hel. Na 5 jaar besloot ik dat ik letterlijk en figuurlijk lang genoeg van alles had geslikt in de GGZ, en heb ik de behandelaars gevraagd één medicijn af te bouwen. Maar ze waren hier faliekant tegen; volgens hen had ik toch écht deze medicatie nodig.

magnesium-tekort2Zonder hen begon ik toch af te bouwen. Er was geen instantie die mij hierbij wilde helpen, ook bij de apotheek kon ik geen afbouwschema lospeuteren. Ook zij wezen mij terug naar de behandelaar..! Op een van de afspraken was duidelijk aan mijn gewicht te zien, dat ik aan het afbouwen was gegaan. Want door de medicatie in die tijd, was ik zeker 25 kg zwaarder geworden. De behandelaars kon ik niet meer bezoeken, omdat ik erachter kwam dat mijn lichaam sterk reageerde als ik alleen maar het gebouw betrad! Mijn bloeddruk en hartslag stegen enorm en mijn energie daalde! Ik heb geprobeerd dit met de behandelaars te bespreken, maar er kwam geen oplossing of doorverwijzing.

Ik had iemand nodig die de recepten voor mij uitschreef om af te bouwen. De psychiater schreef toen uit wat ik voorstelde, verder was er ook per mail geen sprake van begeleiding. Dat kon volgens hem ook niet, als ik het pand niet wilde bezoeken. Intuïtief begon ik toen met het slikken van.. Magnesium. En toen.. toen begon ik RAZENDSNEL op te knappen..! Na het eerste middel te hebben afgebouwd volgde ook de andere medicaties. Álles heb ik zelf uit moeten zoeken: wat de ontwenningsverschijnselen zijn van elk van de medicaties, hoe de ontwenningsverschijnselen te beperken en hoe het verschil te herkennen tussen ontwenningsverschijnselen en de terugkeer van een depressie..

magnesiumVerslaafd zijn en verslaafd houden..?
Volgens de behandelaars kon ik niet zonder medicatie. Maar het tegendeel bleek waar: ik werd hoogstwaarschijnlijk alleen maar zieker van al die medicatie, zag het leven niet meer zitten. Vaak sprak ik het niet uit, maar het spookte wel steeds door mijn hoofd!! Deze bijwerking staat zelfs in de bijsluiters vermeld, bij de verschillende medicaties die ik kreeg. In een gesprek, op mijn verzoek (dat ik na een half jaar dacht aan te kunnen) werd mij veel duidelijk. Zij waren volgens mij op veel gebieden ondeskundig! Want zij wisten niets van afbouwen af, wisten niet hoe je verschijnselen kon beperken of hoe je het verschil tussen een depressie en ontwenningsverschijnselen kan herkennen!!! Ik was de expert geworden..

Ik herstelde zo snel nadat ik was begonnen om magnesium te slikken. Het is een stof die wij in Nederland écht te weinig binnenkrijgen, en die ook steeds minder in onze voeding zit.  Magnesium wordt extra hard door het lichaam verbruikt bij stress. Mensen met een vertraagde schildklier (zoals ik) hebben vaak een tekort aan magnesium. Mensen die een zelfmoordpoging doen hebben zelfs vaak een aanwijsbaar groot tekort aan magnesium..! Ik ben zo dankbaar dat ik na al deze ervaringen, zélf de weg uit mijn depressie heb gevonden.

Ik ben tegen alle adviezen van professionals en naaste omgeving ingegaan en soms was de weg erg eenzaam…. Mensen zeggen nu dat zij een metamorfose bij mij hebben gezien in het laatste halfjaar. Nu ben ik zo blij; naast dat de depressie als sneeuw voor de zon is verdwenen, zijn ook alle bijwerkingen weg.

 

Wil je dit boek willen aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken)
Zou je dit boek willen aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken)

En de professionals?
Zij hebben mij werkelijk laten vallen als een baksteen. Had ik met medicatie elke 14 dagen een gesprek nodig, nu reageerde de verpleegkundige, nu ik zonder medicatie was, zélfs niet eens meer op mijn e-mails.. Had ook net het medisch dossier gelezen wat ik na een half jaar gevecht met haar, had weten te ‘bemachtigen’… Het bleek dat ze dat steeds achtergehouden hadden, omdat ik hiervan helemaal in de war zou raken. Volgens hen.. Het laatste stukje hiervan had ik net gelezen… Ik wil nu niet zeggen dat iedereen op zal knappen van magnesium, maar wat ik wel belangrijk vind, is dat de reguliere geneeskunde soms ook verder zou kunnen kijken. Helaas willen, mogen of kunnen zij dit niet.

Ik denk dat ieder goed zijn/haar eigen verantwoordelijkheid zal moeten nemen, niet klakkeloos moet slikken wat de ‘professionals’ hen voorschotelen. En MIJN MOTTO? Luister goed naar jezelf! Naar jouw wijsheid en vaar je EIGEN koers! Ik hoop dat jullie wat met mijn verhaal kunnen, want ik zou zo graag willen dat deze ‘hel’ voor mensen korter zal zijn dan die voor mij was, en/of dat deze hen helemaal bespaard zal worden! Ik zou het daarom erg fijn vinden als jullie dit bericht zouden willen verspreiden.”

Met vriendelijke groeten,

Cora

 

Advertentie

353 thoughts on “Anti-depressiva en magnesium..

 1. Super trots ben ik op mijn zus Cora, zo knap van haar deze weg gevonden te hebben en al vechtend dit resultaat te behalen.
  Ik heb weer mijn zus terug maar het belangrijkste is dat het weer ongelooflijk goed met haar gaat en ze weer zo,n mooi mens is geworden

 2. ben het er helemaal mee eens op basis van eigen ervaringen. Niet zozeer vanwege een depressie maar wel vanwege stress en spierproblemen die daardoor, wellicht, ontstaan zijn. Sinds een jaar met MgCl2 aan de gang en dit is heel goed merkbaar op tal van terreinen. De acupuncturist had het, niet wetende, direkt door: de spierconditie (hart!)is aanmerkelijk verbeterd net als het energienivo in het hele lijf.
  Ik ben boven de 50, veel gesport en nog, let op lijf en leden maar de stress had me dus bijna gesloopt. Van huis uit altijd vrij relaxed en gelukkig nu ook weer.

  1. Ik lees magnesiumchloride. Beter nog is Magnesium in citraatvorm of nog beter … magnesiumbisglycinaat! De chloride-vorm is moeilijker opneembaar. De laatste heel gemakkelijk en zelfs in hogere doseringen.

  2. Sorry Henryk – maar waar heb je de informatie vandaan dat MagnesiumChloride moeilijk opneembaar zou zijn? Dit is namelijk de natuurlijke vorm van Magnesium zoals ook aangetroffen in zeezout (waar het uit gewonnen wordt). Ik had juist gelezen dat dit het beste opneembaar is voor het organisme, en dat voor andere soorten Magnesium zoals citraat of oxide, je lichaam dat eerst via maagzuren moet omzetten om weer MagnesiumChloride te verkrijgen.
   http://drsircus.com/medicine/magnesium/magnesium-chloride-benefits

  3. Goed dat je zelf ook je weg hebt gevonden.
   Fijn dat je weer zo bent opgeknapt!
   Jij bent dus ook een bewijs dat magnesium kan werken.

 3. Heb nagenoeg het zelfde meegemaakt en heb hiervan geleerd niet te wijzen naar deze instanties cq mensen want zij weten niet beter net zo min als ik het ooit niet wist.
  We zijn allemaal ongeacht uiteindelijk Meester over ons Zelve.
  Dank voor dit schrijven Cora!

 4. Toch maar even zeggen, beste GUIDO J, prachtige serie artikelen over allerlei gezondheids toestanden.

  Kan me voorstellen dat je een beetje moe bent

  Goed om te lezen en zal ons zeker helpen in ons leven.

 5. Guido , cora dankt je voor het verspreiden van dit bericht , nu ik ook!
  zo geruststellend , ervaringen te lezen uit 1e hand, voelt veel betrouwbaarder als een visite bij de dokter.

 6. Van afbouwen willen ze natuurlijk niets weten,het moet wel factureerbaar blijven en het liefst voor het leven(zie filmpje onderstaande link).En dat terwyl er nog nooit geen één van de psychofarmaca is genezen,erger nog het opent de poorten van de hel!Ik vind het zo sadistisch dat die soort medicatie uberhaupt worden uitgeschreven, om maar niet te spreken wat voor schade dat het (kan) aanricht(-en).
  http://www.cchr.nl/videos.html
  Start automatisch filmpje op waar je de zwendel van de psychiatrie kan zien.
  En Cora,
  je verdient groot respect,het ga je goed!

 7. Hoi Cora, wat fijn voor je!! Heerlijk dat je je leven weer terug hebt! Ik ben wel heel benieuwd naar welke soort magnesium je inneemt (en merk etc.) omdat niet alle magnesium goed opneembaar zijn volgens mij. Graag hoor ik het van je!

  1. Wat dapper van je, Cora, om tegen de verdrukking in je eigen weg te gaan. En met succes!
   Ik heb dezelfde vraag als Marieke over de soort magnesium. Ik heb al een aantal jaren last van vermoeidheidsklachten. Op allerlei manieren heb ik aan mezelf gewerkt, zoals voeding, supplementen, meditatie, therapie. Een lange periode gebruikte ik ook Magnesium. Daar ben ik later weer mee gestopt.
   Sinds een maand of 2 merk ik dat ik veel spierspanning heb (zonder dat ik me gestresst voel), zijn mijn spieren en gewrichten stijf en gevoelig en rommelt het weer met slapen. Dus besloot ik weer Magnesium te nemen. Ik heb daar tot nu toe geen baat bij.
   Ik gebruik Magnesium Citraat 200mg. van NOW. Weet jij, Cora, of iemand anders of deze geschikt is? Ik heb ook nog van een aantal jaren geleden Magnesium Phosphoricum van de Schüssler Celzouten. Heeft iemand daar ervaringen mee met betrekking tot mijn klachten?

 8. Mijn moeder heeft 20 jaar anti-depressiva geslikt! Uiteindelijk is zij omdat ze ervan af wilde (want de huisarts bleef maar voorschrijven zonder haar ooit hierover te spreken)behandeld door een psychiater die haar om af te bouwen een anti epileptica gaf. Hierdoor is zij zo van de kaart geraakt, dat zij vorig jaar zelfmoord heet gepleegd. Laat dit een les zijn voor mensen. Stoppen met die rommel. De enige die hier beter van wordt is de farma!!!

  1. Wat vreselijk voor je Nelis.
   Wens je heel veel sterkte.
   Weet hoe het voelt.
   Ik heb het zelf ook van dichtbij meegemaakt want ik heb mijn zus (ondanks medicatie) hieraan verloren.

 9. Depressies kunnen uitgelokt worden door tekorten van diverse voedingsstoffen, niet alleen van magnesium. Bijvoorbeeld gebrek aan essentiële vetzuren, vitamine B5, B11, B12, maar ook daglichtgebrek en bewegingsgebrek. Maar het is zeker persoonsgebonden. Voor jou, Cora, is magnesium blijkbaar het meest essentieel geweest. Veel succes.

  1. Ik ben geen arts, kan hierin dus geen advies geven. Mij helpt op het ogenblik het beste een magnesium (voeten)bad of magnesiumolie. Het wordt via de huid nog beter opgenomen, blijkt. Ben zelf altijd zo weer ontspannen, als ik het na een stress situatie gebruik.

 10. Hallo Cora en de andere lezers:
  Allereerst ben ik natuurlijk blij dat het je goed gaat.
  Vind het wel vreemd te lezen dat niemand je wilde informeren over afbouwen.
  De geestelijke gezondheidszorg is, denk ik, heel bang dat als jij afbouwt of stopt en je dan wellicht in een heftige dip komt, je wel eens wat gevaarlijks zou kunnen gaan doen, waarop zij dan zouden kunnen worden aangesproken.
  Vergeet niet dat artsen niet de specialisten zijn wat betreft medicaties, dat is het vakgebied van de apotheker.
  Artsen weten heel weinig van medicijnen hoor.

  Ik wil wel een waarschuwing geven : sommige mensen hebben echt antidepressiva nodig,ik maak echt te weinig Serotonine aan en als dit echt te laag wordt, word ik dus echt suïcidaal, helaas.
  Daarin zal ik niet de enige zijn, dus bij die mensen is het echt oppassen geblazen.

  Verder ben ik persoonlijk ook niet heel blij met het feit, dat er zoveel verschillende voedingssupplementen bestaan, kijk naar Magnesium, dat we dan soms daarbij dan ook weer iets slikken wat niet werkt.
  vervalt deze industrie ( waar inmiddels ook miljoenen omgaan ) niet in ”dezelfde fout” als de farmaceutische industrie.
  Daar word ik dus helemaal niet blij van.
  Ook daar zien we door het bos de bomen niet meer.

  Waar veel geld te verdienen is, wordt men helaas te vaak corrupt.

  Helaas hebben we te weinig kennis zelf op dit gebied en zijn we weer overgeleverd aan de Goden.

  1. Hallo Gabrielle,

   De medicatie zorgde in mijn geval JUIST dat ik gevaarlijke dingen deed. 5 jaar lang ben ik een gevaar geweest voor mijzelf met dank aan alle medicatie die mijn psyche beïnvloedde.

   In mijn geval wilde ook de apotheker mij niet helpen met een afbouwschema!
   Ik heb gemerkt dat als je gaat afbouwen, het kan lijken of er depressieve verschijnselen opkomen, b.v. suïcidaliteit, doch in mijn geval waren het ontwenningsverschijnselen.

   Het is natuurlijk iets om zorgvuldig mee om te gaan. Ik heb gezorgd dat mijn omgeving op de hoogte was van mijn afbouw en mogelijke ontwenningsverschijnselen.

   Het is inderdaad altijd oppassen met mensen die het leven niet meer zien zitten op dat moment!

   Ik ben het er zeker mee eens dat je goede begeleiding zou moeten hebben als je afbouwt… Helaas zat dat er voor mij niet in.

   Wat betreft de magnesium is het zo dat je het even kan proberen; wanneer het niets doet kun je het heel makkelijk weer stoppen ( dus zonder af te bouwen!!). Je hoeft dus niet nodeloos geld te verspillen.

   Heb zelf ondervonden dat magnesium nog het beste via de huid wordt opgenomen. Een (voeten)bad of insmeren met magnesiumolie heeft mij goed geholpen.

   Je hoeft niet overgeleverd te zijn aan de goden. Mijn motto is:VAAR JE EIGEN KOERS! Luister naar je lichaam en vertrouw op je eigen gevoel.

  2. Dan kan je Johannesolie gebruiken, wil ik zelf ook gaan proberen in overleg met mijn psychiater.

  3. Hoi Gabrielle, zou je me een link cq bron kunnen geven dat een ‘serotonine onbelans’ suicidaal maakt?
   Ik kan het nergens vinden.
   Bvd, gr..Mario

  4. Chemische onbalans is helaas nog een fabeltje Gabriella,dat gebruikt men om als een echte wetenschapper over te komen(tot op heden is een psychiater nog steeds een pseudo-wetenschapper helaas).
   http://www.cchr.nl/videos.html
   Als je die dokumentaire(start vanzelf op) hebt gezien kom je tot de conclusie dat het waar is.

   groetjes!

 11. Hoi Cora ,
  wat goed dat je de stap hebt genomen om van die rottige ad af te komen en dat je met deze info aankomt over magnesium . Na wat snuffelwerk kwam ik er achter dat het perfect aansluit bij het schrijfseltje van mijn hand http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/oogmigraine-wtf/ .
  Wat ik te weten ben gekomen over antidepressiva is dat ze de heropname van serotonine blokkeren waardoor er op de lange duur een afhankelijkheid ontstaat . Gebruik ook nooit Rhodiola icm ad , dan ga je je vet beroerd voelen . Het magnesiumverhaal was mij onbekend , ik heb vanmiddag direct een potje gekocht ( en toevallig was bij Etos op alle Orthica producten 30% korting 🙂 )
  Nog even een bak informatie ??? ok dan 😉 http://serotonine-tekort.blogspot.nl/2011/05/magnesium-en-appelzuur.html

  1. Voor wie denkt dat hij /zij slechts een chemische bak met reacties is , vette pech . Ooit is er een onbalans gekomen in een perfect systeem , die onbalans is opgevangen door een compensatie , die compensatie is weer opgevangen door een andere compensatie etc. tot het lichaam niet meer verder kon compenseren . Pas dan komt de werkelijke klacht naar voren , gemanifesteerd in een fysiek of geestelijk onwel zijn . Wie er op tijd bij is kan dit proces omkeren voordat het blijvende schade heeft toegebracht .
   Zoek diep in wat het proces heeft op gang gebracht .
   Wat veroorzaakte de eerste onbalans ?
   Succes 😉

  2. Beste COZMIC, die onbelans begint bij het afhankelijk zijn van het leef systeem, alles voor je laten besluiten, lekker zorgeloos rondhuppelen.
   Wie kweekt nog zijn Eigen groente, wie maakt nog zijn Eigen kachel aan en haalt hem leeg, wie onderhoud zijn Eigen spulletjes, van inplaats ze bij een Klein gebrek weg te gooien en te vervangen, voor Ikea brand hout.
   Wie probeerd er nog zijn Eigen problemen op te lossen van inplaats tranquilizers te slikken, bezind voor gebegint, dat achter af gehuil, eerst jaren land lekker kunstmatig ontspannen leven, ja daar staat een prijs op, net als op alle andere drug gebruik.
   Ja ik vind het niet leuk andere mensen door hun Eigen dommigheid te zien creperen, maar ik geef ze ook geen applaus, voor een pseude overwinning, op een créatie door hen zelf begonnen en gemaakt probleem.
   Ben wel begonnen met het slikken van Magnesium tabletten.

  3. (Een van) De onbalans is begonnen bij het ‘vergeten van de afspraken’..
   Van:
   ‘Als ik goed voor jou zorg, doe jij dat voor mij. ‘
   Tot:
   ‘Als ik iets minder goed voor jou zorg, en jij gewoon goed voor mij, hou ik iets meer over…’

   Onze samenleving hangt van samenwerking en vooral VERTROUWEN aan elkaar. We kúnnen ons derhalve geen ‘mindere’ behandeling van elkaar veroorloven.. Als de Unilevers van deze wereld dit verhaal goed begrijpen, dan hálen ze de rotzooi uit hun/ons voedsel. Voélen ze tot diep hun systeem, dat ze die verantwoordelijkheid hebben voor 35% (?) van het supermarktvoedsel.. Voor een groot aandeel ‘oorzaak zijn’ aan alle welvaartsziektes..

   De afspraak is begonnen toen de ene boer besloot te gaan werken als aannemer, de andere als schoenmaker.. “Als jullie dan goed voor mijn voedsel zorgen, maak ik jullie huizen en schoenen..”
   Vervolgens begint de inflatie in die afspraken.. Het vertrouwen wordt geschaad..! Boeren verenigen zich, worden coöperaties, worden na decennia de Unilevers van deze wereld.. Zorgen ALLEEN nog maar voor zichzelf.. Ook wel voor hun klanten, maar meer in de zin van melkkoetjes.. Blijven gouden bergen, soepborden, beloven..

   Hollen echter harthollend het eten uit, wat ze verkopen, door o.a. geur-, smaak- en kleurstoffen massaal in het voedsel te stoppen. Tevens boeren (waar ze zelf ooit dus uit zijn voortgekomen) onder druk zettend, om nóg weer goedkoper te produceren. Teneinde NOG HOGERE marges te genereren. En die boeren..? Tja, die kúnnen dan uiteindelijk niets anders meer, dan óf hun producten massaler verbouwen en goedkoper (=kwalitatief minder) maken (Monsanto), óf stoppen met de boerenbusiness en geld maken voor land.

   Ziedaar in een notendop de inflatie van onze samenleving. De oplossing is even simpel….
   Hart voor de zaak en in gouden letters boven je EIGEN deur..
   ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’…

  4. Al dat sociale gejengel, de meeste kennen hun naaste buren niet eens, laat staan buren hulp, nooit van gehoord.
   Ons voedsel is er in overvloed, echt gezond is het niet, so what kijk ze eens schransen.
   Om de wereld te verbeteren begin bij je zelf, en ik moet zeggen dat is al moeilijk genoeg.
   Nederland en ook België zijn de betere landen om te leven in Europa,
   de mensen hebben alles zonder er noemenswaardig veel voor te hoeven doen, en je hebt alle tijd om te klagen, terwijl als je ergens anders zou wonen je al lang dood en begraven zou zijn.

  5. Jenne,
   Even op jouw reactie naar Cozmic.
   Het is niet altijd dat iemand hier zelf voor kiest.
   Heb jij wel eens gehoord van gedwongen opnames, separeercellen en gedwongen medicatie.
   Weet jij hoe het voelt als iedereen zegt, dat je gestoord bent. Uiteindelijk geloof je het maar en doe je netjes wat iedereen zegt.

   Ik heb hierdoor echt niet jarenlang ontspannen kunnen leven.

   Zoals ik al zei: “Het leven was een hel!” Ik kan zeggen dat ik dit nog zacht uitgedrukt vindt. Ik wilde in die tijd uit het leven stappen, dacht dat de hel niet erger kon zijn.
   Dit alles was dus dankzij die tranquillizers waar jij over spreekt.

   Je mag jouw mening hebben. Weet echter dat de zaken niet altijd zo eenvoudig liggen als je zou denken.

 12. Hoi Cora,

  Ik ben hardstikke blij voor je dat je van die anti-depressiva af bent. Wat zal dat een bevrijding voor je zijn. Wat goed en moedig dat je je eigen weg bent gegaan, ook al was die vaak lang en eenzaam. Bijzonder dat je erop kwam om magnesium te gebruiken. Ik wens je alle kracht en zegen toe.

  Arien Dessing

 13. Mijn zus attendeerde me vandaag op een verhaal van een asielzoekster, die ook een anti-depressivum voorgeschreven had gekregen; het betreffende citaat uit haar verhaal:

  Afkickverschijnselen

  Na dertien jaar heb ik op de een of andere manier het geld bij elkaar gekregen om voor de eerste keer naar Bosnië terug te gaan om mijn familie te bezoeken en na zo’n lange tijd mijn land weer te zien. Ik nam nog steeds de medicijnen in die de psycholoog me had voorgeschreven. Maar die was ik vergeten mee te nemen. Mijn vakantie werd daardoor helemaal verpest. Hoewel het eenenveertig graden was en iedereen met een korte broek aan liep, lag ik onder drie dekens met zware afkickverschijnselen. Ik dacht echt dat ik dood ging. Elke apotheek, elke dokter in Sarajevo was stomverbaasd dat ik die medicijnen gebruikte. Ze zeiden tegen me: “Meid, zulke medicijnen geven we aan uiterst gevaarlijke mensen die zitten opgesloten in psychiatrische inrichtingen.” Niemand wilde me die medicijnen voorschrijven. Ik kon het niet geloven. Waarom hadden ze me die medicijnen in Nederland dan ooit voorgeschreven? Ik ben niet gevaarlijk, niet voor mezelf, niet voor mijn omgeving. Waar sloeg dat op? Ik was de medicijnen al zes maanden aan het innemen.

  Toen ik terugkeerde, ging ik op internet uitzoeken om wat voor soort medicijn het ging. Ik begreep dat het werd voorgeschreven aan mensen met hallucinaties (die had ik niet), aan mensen die stemmen horen (die hoorde ik niet). Ongelooflijk! Het medicijn heette paroxetine, maar ik weet niet meer om hoeveel milligram het ging. Wel vonden de Bosnische dokters en apotheken het heel zwaar! Dat was mijn engste ervaring ooit. Vanaf dat moment had ik er geen vertrouwen meer in. Ik zal voortaan nooit meer zomaar wat slikken voordat ik duizend keer heb uitgezocht wat het is. En om welke medicijnen het ook ging, anti-depressiva wilde ik nooit meer accepteren.
  Wilt u het gehele verhaal (geen fictie maar realiteit) lezen? >>>

  Mocht je haar gehele verhaal (dat dus NIET over het hier betreffende onderwerp gaat, maar) dat tevens de bron is van bovenstaand citaat, willen lezen:

  http://www.doorbraak.eu/zonder-papieren-geen-geld-hebt-kunnen-ze-doen-ze-willen/

  1. Wat een verhaal! Wat een kracht!
   Ik schaam mij voor het land, waar ik geboren ben.
   Een klein land, vol met “hulpverleners”.
   Een beetje medemenselijkheid zou een mens sieren… bij de hulp aan een mens in nood.
   Ik weet dat elk huisje zijn kruisje heeft, maar sommige huizen zijn wel belast met een erg zwaar kruis!
   Afkicken van de anti-psychotica en/of anti-depressiva is zwaar. Stop je in 1 x zoals in dit verhaal, dan kan dat net zo zwaar zijn als voor een junk. De mevrouw in dit verhaal kon niet anders, dat is erg.

   Voor ieder ander de afbouwt, probeer als het kan in overleg met een deskundige en heel rustig 1 middel tegelijk af te bouwen.

  2. CORA, ken jij dan een beter land, ik schaam me voor jou wat een uitspraak, ga is kijken in andere landen, voor je dit soort uitspraken doet.

  3. Jenne,

   Jammer die reactie van jou.
   Ik weet niet of je het verhaal van deze asielzoekster helemaal hebt gelezen.

   Als dat zo is, zegt dat iets over jou.

   Ik blijf achter mijn uitspraak staan.
   Zie deze mevrouw als een wereldburger, net als jij en ik.
   Ik vindt het vreselijk als er zo met mensen wordt omgesprongen.
   Het maakt niet uit in welke setting.
   Ik ben voor medemenselijkheid!

   Stuur veel <3 <3 <3 naar jou en iedereen.

   Ook jou gun ik alle geluk van de wereld!

 14. Is het eigenlijk wel bekend dat methylfenidaat onder de opiumwet lijst I (harddrugs) valt?

  Op lijst I van de Opiumwet staan de harddrugs; middelen die volgens de overheid EEN ONAANVAARDBAAR RISICO met zich meebrengen. Bijvoorbeeld heroïne, cocaïne, amfetamine, LSD en XTC, zware pijnstillers en RITALIN (methylfenidaat).
  Het gebruik van Opiumwet-middelen voor medische en wetenschappelijke doeleinden mag wel. Wel moet een arts of apotheker allerlei administratieve handelingen verrichten om het gebruik te verantwoorden. Hierop bestaat strenge controle.
  http://www.knmp.nl/organisatie-regelgeving/wet-en-regelgeving/opiumwet

  Opiumwet uit 1928 ondertekend door Koningin Wilhelmina en minister J. Donner : lijst I
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0001941/geldigheidsdatum_16-06-2012

  Kan IEMAND ons vertellen waar het verschil ligt, wat er fout is in onze denkwijze en redenering, wanneer methylfenidaat WEL als “medicijn” geschikt geacht wordt voor met name onze kinderen (‘kiddy-coke’), maar als harddrug onder de OPIUMWET valt en dus VERBODEN zou moeten zijn ???

  BEGRIJPE WIE BEGRIJPEN KAN…..

  1. Welke punten hebben depressie, hyperactiviteit, epilepsie,autisme en de ziekte van Alzheimer gemeen? Volgens dokter Mousain-Bosc: een abnormaal hoog magnesiumtekort. Deze kinderarts, tevens magnesiumspecialiste, vertelt hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een “vergeten” mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen.

   In haar boek Magnesium, dé oplossing verklaart zij hoe het tekort aan magnesium zich ontwikkelt en waarom het zo vaak voorkomt (75% van de bevolking heeft een gebrek hieraan), wie het aangaat en waarom het dramatische gevolgen voor onze gezondheid kan hebben.
   http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872183

  2. Hoop dat er veel mensen zijn die bij dokter Mousain-Bosc, de kinderarts terecht komen!
   Heb zelf haar boek nog niet gelezen…. wordt wel eens tijd! Hoef het misschien niet te lezen, weet uit ondervinding dat het werkt!!!

   De grap is dat ik gisteravond nog laat aan reacties had gewerkt.
   Het was laat geworden, sloop naar bed om mijn partner niet te wekken.

   Vergat mijn magnesium in te nemen. ’s Nachts kramp in mijn benen… Toen mijn partner naar het toilet ging snel mijn magnesiumolie gepakt en in elk geval mijn kuiten er lekker mee ingemasseerd, verder geen last meer. 🙂
   Mooi anderen proberen te helpen door te vertellen hoe goed magnesium kan zijn…Voortaan ook maar goed voor mijzelf blijven zorgen. 😉

  3. Marianne Mousain is een française, heeft geen praktijk meer (gepensioneerd), geeft lezingen door het hele land en timmert flink aan de weg om deze info te verspreiden (zij werd van de een op de andere dag, na 30 jr, uit haar praktijk gezet door haar chef de clinique die VOOR medicijnen was/is).

   En het Magnesiumcentrum in Den Bosch loopt als een trein :
   http://www.magnesiumcentrum.nl/

 15. Hallo Cora, en anderen,

  Ook ik heb een tijd anti-depressiva geslikt, maar voelde intuïtief dat de oplossing ergens anders moest zijn. Behalve veel zelf-onderzoek en alternatieve therapieën heb ik mijn lichaam laten meten door een MESOLOOG en uit de metingen bleek toen dat er van alles uit balans was. En wanneer er ergens een tekort is dan wordt dat op een ander gebied weer gecompenseerd, totdat het ook daar mis gaat, wordt gecompenseerd door etc…Een reguliere arts zou nooit de subtiele tekorten kunnen meten uit bloedonderzoek e.d. Een mesoloog (combi tussen electro-accupunctuur -maar dan veel uitgebreider- en westerse geneeskunde) kan dat wel, en kan je hele orgaan- en hormoon huishouding weer gezond in balans brengen. Ik ben van mijn klachten af en ga een paar keer per jaar voor deze persoonlijke lichamelijke APK en kan het iedereen aanraden. Niet dat ik gebruik van andere middelen volledig afwijs, soms is het nodig, maar wel is het handig om na te gaan of er meer aan de hand is.
  Een mesologisch onderzoek geeft veel duidelijkheid en het wordt in de meeste gevallen vergoed uit het alternatieve pakket (medicijnen/voedingssuplementen moet je meestal wel zelf betalen)
  Dan weet je tenminste zeker dat je de juiste soort supplementen inneemt, geen mens is namelijk gelijk aan de ander)

  Veel geluk iedereen

  1. Gelske,
   Jij hebt op een mooie manier je eigen koers gevaren!
   Fijn dat je gevonden hebt wat je nodig had bij de Mesoloog!

   Wens jou ook veel geluk.

 16. Hallo Cora, Mijn zoon is al 15 jaar wedstrijdzwemmer en had altijd last van vreselijke krampen tijdens en na het zwemmen in zijn benen. Het is dat hij zo snel was en het zo leuk vond om het te doen anders was hij al lang gestopt. Na twaalf jaar stug doorgaan en met vele records, had hij een zwem-clinique in het v.d.Hogenband stadium in Eindhoven. Weer kramp, en dat werdt gezien door een vaste trainer aldaar. Hij zei, heb je dit altijd? Ja, al jaren antwoordde mijn zoon. Heb je ooit wel een magnesium gebruikt, je zou wel eens een behoorlijk tekort ervan kunnen hebben. Ik heb toen bij de Vitamine- Store mij laten voorlichten. Magnesium-tauraat gekocht en aan hem gegeven. Sindsdien (al drie jaar)GEEN KRAMPEN meer! Fantastisch en jammer tegelijk dat we dit niet jaren eerder wisten. Ik ben het ook gaan nemen na advies en ik ben veel minder moe en ook de zoetigheid deert mij niet meer zo. 🙂

  1. Odette,
   Wat ontzettend fijn dat jullie uiteindelijk een trainer tegenkwamen, die hier van op de hoogte was.
   Het is weer een succesverhaal over Magnesium.
   Hoop dat meer mensen dit te weten komen.
   Eigenlijk zou het onderstaande boek, verplichte kost moeten zijn op elke school. (oeps, ik heb het nog niet gelezen!0 😉

  1. De snelste manier om stoffen op te nemen voor je lichaam, zijn zetpillen, over de huid kan ook maar dan moet de stof in een emulsi preparaat zijn opgelost, verder gewoon tabletten.
   En als je childerd niet je penseel in je mond steken om een mooi puntje te krijgen, de meeste kleurstoffen zijn op basis van metaal oxides.

  2. Zou lekker voor een (voeten)bad of magnesiumolie kiezen, bij mij werkt het uitstekend.
   Slik het ook maar dat was omdat ik gewend was aan een doos vol pillen. Ik wist toen ook nog niet dat het via de huid beter opnam….
   Via de huid werkt het bij mij ook razendsnel!

  3. Als je het d.m.v. pillen inneemt: laten smelten onder de tong.
   Kijk maar eens in de spiegel naar de onderzijde van je tong: daar lopen grote bloedvaten.
   Zodra het ingeslikt wordt, wordt het door het maagsap vernietigd.

 17. Waarom is het roken van hennep, en gebruik van hennep olie, zo mooi en goed beschreven in een artikel onlangs op ywtk, toch zo verwerpelijk, het veraangenaamd het leven aanzienlijk en is niet verslavend, maar nooit ook niet eventjes aan hard drugs komen, dat is je ondergang.

 18. Heb net gelezen in de goeie dubbelgestookte Bourbon Whiskey, zit ontzagelijk veel magnesium, dus ik zal er snel een paar achter overslaan, en dan een tukkie doen.
  Bedank ieder één voor mooie liefde volle reactisch, veel geluk, en tot straks, als ik opnieuw vol liefde uit de kast zal komen, heb mijn vrouw het artikel laten lezen over magnesium whiskey, ze staat nu volkomen achter mijn drink probleem, nu op nieuw hartelijke grooeten en veel geluk ieder één !

  1. Ik probeer wel altijd om als ik overstag ga dit te doen in de nabijheid van een ledikant!
   Ja hartelijke groeten, en veel geluk jullie twee, ga een hapje eten.

 19. Naast Magnesium heeft men ook een te kort aan vitaminen D3 en aan calcium, het 3 factoren mineralen die stabiliteit toepassen. In veel reguliere medicijnen wordt juist deze 3 stoffen snel afgebroken, waardoor het lichaam dus in onbalans komt. Te kort bv aan magnesium veoorzaakt nl ook suikerziekte. 1 molecull suiker heeft ter verbranding 54 moleculen magnesium nodig. Zelf slik ik dus een elke dag Magnesium Citraat (beste in zijn soort die goed zijn werk doet) met Oesterschelp + vitaminen D3 en Omega 3 vetzuren en drink citroen water. Moet zeggen dta het goed werkt, alleen als dialyse patient trekt men om de dag de werking hiervan weer uit mijn bloedbanen vandaan. Daarom ook lol met andere medicijnen waarvan het geen ook als vocht aan het lichaam wordt onttrokken. (geld verdienerij dus) Met heftige ups en downs tot gevolg…

 20. Hoi Cora,ik heb je verhaal gelezen en het maakt me verdrietig.Weet je,het is mezelf overkomen en ook mensen in mijn omgeving.Ik weigerde mijn medicatie omdat de bijwerkingen te heftig waren,nou daar werd ik op afgerekend,wat deed ik nog in het ziekenhuis werd mij gevraagd.Ik ben mijn eigen weggegaan net als jij en het gaat heel goed met me.En zo kom je erachter dat big pharma het voor het zeggen heeft want zolang je je pillen slikt wordt je behandelt.Ik durf er bijna niet aan te denken hoeveel mensen er werkelijk overlijden aan de bijwerkingen van medicijnen.
  Ik ben blij met een site zoals want to now omdat ze deze en andere misstanden publiceren want nog veel te weinig mensen weten hoe ziek de zorg is.Laten wij ons verhaal blijven vertellen dan heeft alle verdriet en pijn nog zin gehad.groetjes sascha.

  1. Sascha,
   Verdrietig dat ook jij het mee moest maken! Gelukkig vond ook jij je eigen wijsheid, al zullen de professionals ons eigenwijs noemen.
   Veel mensen weten niet dat zij JUIST ZIEK ZIJN VAN DE ZORG DIE ZIJ KRIJGEN!
   Bijwerkingen worden vaak toegeschreven aan de depressie, die wel erg moet zijn, dat die ondanks de medicatie verder toeneemt!
   Er zou eigenlijk op de verpakking van anti depressiva moeten staan “PAS OP KAN DE GEZONDHEID SCHADEN” Wij weten het nu gelukkig.
   Misschien ligt voor ons de taak om meer mensen hierover te informeren…. Wij weten dat je dat je ergste vijand niet toewenst.
   Fijn dat Want To Know en anderen daar een plek voor bieden.
   Binnenkort heb ik een interview met een blad dat in de winkels ligt…..

  2. Hallo Cora
   Ik probeer het zeker onder de aandacht te brengen,maar het verbaasd me steeds hoe mensen gewend zijn om overal een pilletje voor te krijgen.Ik heb zelf altijd in de verpleging en verzorging gewerkt.De laatste 15jaar als vaste nachtdienst en wij zette s,nachts de medicijnen uit.Er waren mensen met 23pillen per dag.Wat mij ook opvalt is dat de meeste mensen nog zoveel vertrouwen hebben in de artsen en als ik wat vertel ik als antwoord krijg dat de dokter het wel beter weet.Maar we gaan door.Laat je wat van je horen als je verhaal wordt gepubliceerd en in welk blad? groet Sascha.

  3. Het blad komt in februari uit.
   Zal tegen die tijd proberen of ik het op de site kan zetten.
   28 oktober heb ik het interview, zal vragen aan de redactie of ik het alvast mag noemen en wat er aankomt…. Het is wel spannend!
   Vind nu mensen die mijn verhaal de moeite waard vinden om te verspreiden! Heb er jaren moeite mee gehad als mensen wisten dat ik depressief was. Nu zoek ik zelf volop publiciteit. Werkte trouwens zelf vroeger ook in de zorg. Door ziekte mocht ik niet meer onregelmatig werken…

 21. Er wordt alweer flink ingespeeld in onze denkwereld, het is handel,
  net als de nootmuskaatjes, inkopen per 1000 KG, en verkopen met 5 nootjes in een zakje.
  De Chinese toeleveraars hebben alles te koop en in bulk, in leuk doosje en hop, wij maar slikken.

  Klinkt erg negatief nou dat ben ik ook, geworden !!!

  Dus wel even opletten, waar en wat te kopen, have a nice day Jenne

 22. Je moet de oorzaak aanpakken en dat is het gedachte patroon waardoor de depressie veroorzaakt wordt .

  De zogenaamde medische wetenschap behandeld het gevolg van de destructieve gedachte die veroorzaakt wordt door een gebeurtenis .

  Helaas verandert er niets door het in nemen van anti depressie , ja je wordt vlak gemaakt en je valt eerder nog in een diepere put .

  Om met gebeurtenissen in het leven beter om te gaan kun je leren or BuDdhist mindfulness te doen, staat ook niet voor niets zeer hoog aangeschreven .

  Mindfulness is de science of mind .

  Heb hier een geweldige ervaring mee en kan het iedereen aanraden .
  uiteindelijk worden we door zoveel onzinnige geloofsovertuigingen voor de gek gehouden , we houden ons zelf voor de gek .
  De enige die je kunt veranderen ben jezelf , echt fantastisch wijsheid die uiteindelijk simpel en logisch zijn en kan het iedereen aanraden.

  Kwestie van jezelf deprogrammeren en aan jezelf werken .

  Je bent nooit een slachtoffer en iedereen zal het snappen en zal een beter leven gaan leiden .
  Wat er ook gebeurt je zult alles gemakkelijker aan kunnen.

  CHANGE YOUR LIFE CHANGE YOUR THINKING , EVERYTHING IS MINDMADE .

  1. Lightworker,

   Fantastisch dat je met Mindfullness zo’n goede ervaring hebt!

   Mijn motto is “vaar je eigen koers”
   Kijk goed wat bij jou aansluit. Bij jou heeft dit gewerkt, heel mooi!

   Ik heb ook een cursus Mindfullness gedaan, het hielp mij toen ook wel wat.
   Het kan, denk ik, soms ook een kwestie van een tekort …., in mijn geval, magnesium zijn.

   Nu ik er meer over lees ben ik er wel achter dat ik waarschijnlijk vaker in mijn leven magnesiumtekort heb gehad.

   Toen ik zelf zwangerschapsvergiftiging had, moest de bevalling worden opgewekt. Er was levensgevaar voor mij en mijn kind…..
   Zwangerschapsvergiftiging, nu blijken sommige artsen dit ook met Magnesium aan te pakken…..met goed resultaat!

  2. Beste Lightworker

   Het klinkt gemakkelijk maar dat is het helemaal niet, de mensen zouden moeten worden getraind in het voelen aankomen van die kouwe natte lakens waar in je verzeild raakt.
   De natuur, wandelen in de buitenlucht ook met regen en met sneeuw voel de elementen, dat zijn je vrienden.
   Zoek mensen, het liefst beetje bij jou passend maak het gezellig door veel te geven, wees niet terughoudend, dan zul jemerken dat wij allemaal zo’n beetje de zelfde problemen hebben.
   En stel je een stuk nonchalanter op, haal wat meer je schouders op,
   en veel lachen, ja niet als een gek, maar door leuke dingen te lezen bijvoorbeeld, nou groetjes Jenne

  1. Jenne,
   Magnesium is niet bloeddrukverhogend.
   Daar hoef je niet bang voor te zijn.
   Bekijk de volgende link van SOE maar eens.
   http://www.soe.nl/Informatie/Kennisbank/Magnesium
   Mijn kanttekening is evenwel, doe het wel met beleid.
   Zelf al genoeg ellende gehad gedurende jaren én nog steeds.
   Magnesium is niet de oplossing voor alle problemen.

  2. Ps Jenne
   Trouwens welke vorm magnesium gebruik je?
   Heel belangrijk namelijk…
   Heel veel regulier voorkomende vormen in oa supermarkt supps hebben absoluut de verkeerde vorm.

  3. Magnesium de regelneef bij verhoogde bloeddruk

   Het is bekend dat magnesium een vaatverwijdend en bloeddrukverlagend effect heeft. Magnesium kan namelijk calcium van het oppervlak van de gladde spiercellen van de bloedvaten verdringen en het interfereert met het metabolisme van de neurotransmitter acetylcholine in de neuronen die voor concentratie van de bloedvaten zorgen. Mensen met lage magnesiumniveaus hebben meestal meer medicatie tegen hoge bloeddruk nodig dan normaal. Normale serummagnesium waarden sluiten overigens verlaagde cellulaire-magnesium waarden niet uit. Plaspillen (Thiazidediuretica) bevorderen de uitscheiding van magnesiumionen, waardoor een magnesiumgebrek kan ontstaan.
   http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=506&id=510&page=9

  4. Anna11, te eerste bedankt voor je genomen moeite!
   Door dat mijn kinderen en kleinkideren op dit moment als waarschijnlijk wel iederéén veel tegenslagen te verduren hebben, en dan jij als groot vader en moeder je daar natuurlijk druk overmaakt, is mijn bloeddruk gestegen, en in mijn familie kwamen veel hersenbloedingen voor ben ik een beetje voorzichtig.
   Onze huisarts heeft mij Iperten voorgeschreven, en na het lezen van al die mooie opwekkende verhalen, ben ik magnésium gaan slikken é tabletten van 150 mg plus vitamine B6, ingrédients; carbon de magnésium support ; amidon de maïs oxyde de magnésium marin, agent de charge ; cellulose microcristallin, anti agglomérant; sels de magnesium d’acides gras, vitamine B6, support E464,E460, E472a, colorant E171.
   Fabrikant Giphar farmacien.

   Groet Jenne

  5. Jenne, ‘beetje’ veel e-nummers vind je niet?! Ik heb van dr. Marianne Mousain zelf (magnesiumboek) de tip gekregen het merk D-Stress van Synergia te slikken, bevalt me uitstekend (en nee, géén vit. D hierin, maar met een knipoogje naar het franse déstresser = ontstressen). Met de juiste verhoudingen vit. B en Mg. Te koop bij de apotheek als het goed is ook in Ndl verkrijgbaar).

  6. Jenne,
   Kost me even tijd om de Franse info naar Nederlands te transleren.
   Ik maak erop uit dat het gaat om magnesiumoxide.
   Deze vorm wordt veel toegepast in goedkope, maar ook duurdere orthomoleculaire supplementen.
   Deze vorm wordt niet goed opgenomen, dus feitelijk waardeloos.
   Regulier wordt oxide toegepast als laxeermiddel.
   Daarnaast ben ik een beetje huiverig voor de B6 toevoeging…
   Zelf stapel ik de gangbare pyridoxine B6, ik moet echt pyridoxaal-5-fosfaat gebruiken…
   Bij opname en dus stapelingsproblemen krijg je neuropatische klachten.
   Supplementen slikken lijkt ongecompliceerd maar is het absoluut niet…

  7. Anna11, en Ellen bedankt, voelt altijd lekker als je merkt dat je toch niet zo heel alleen maar wat aan modderd.
   Nogmaals bedankt en wel te rusten ik kruip er in!

  8. Cora…
   Jouw bericht is ergens in between beland.
   Geen nummering, maar wel op 00:00, dat dan weer wel.
   Ook een goed advies hoor, maar ik ben tussen wal en schip beland.
   Dat is een ander woord voor in between.
   Loop hier ondertussen met een nieuwe PC die op windows 8 draait me helemaal op te fucken, dus dacht maar even dit bericht tussendoor.
   Wat voor de een goed is is niet per definitie voor de ander goed.
   Maar dank voor jouw positieve verhaal over jouw ervaringen 😉

  9. Anna,
   Mijn motto is “vaar je eigen koers, kijk goed wat jouw lichaam aangeeft”

   Ik beweer niet dat iedereen van Magnesium op zal knappen.
   Hoop dat ieder goed bij zichzelf zal kunnen komen om erachter te komen, wat werkt! Hoop dat het jou goed zal gaan.

 23. Wij hebben in NL waarschijnlijk het grootste (en meest zuivere) depot met Magnesium, misschien wel van de hele wereld. Dit depot ligt onder Groningen, vlakbij Veendam en heet Zechsal. Ik ben daar bij toeval achter gekomen omdat daar mijn schoonfamilie woont. We rijden altijd langs een fabriek die NedMag heet en ik vroeg of iemand wist wat ze daar deden! Er is ook wen website, ffe “ducken” op Zechsal! Ik heb even snel door de commentaren gescand, maar ik dacht niet dat iemand dit al heeft gemeld en als het wel zo is excuseer ik mij bij deze! Op de website kun je alle producten bestellen en nee, ik heb geen aandelen, wel de producten!

  1. Geweldig he?! Kwam er ook pas achter. Wilde alleen niet zo’n reclame maken. Was bang dat iemand zou denken dat mijn verhaal een verzonnen verhaal zou zijn, voor promotie.

  2. Ben hier ook meestal voorzichtig mee, Cora. Natuurlijk zit hier een kostenplaatje aan vast, maar dit doet niks af aan de goeie bedoelingen erachter..

  3. Ellen,

   Ik vind het heel goed dat dit naar voren komt!

   Was alleen bang dat de schrijfster(ik) van dit verhaal over depressie en magnesium, niet geloofd zou worden.
   Dit is niet zomaar een verhaaltje, dit is maar een klein slipje van wat er is gebeurd.

  4. Beste knowers, wat is nu de beste methode, pillen of olie van magnesium ?, graag Uw mening, groet Jenne

  5. Ik ben zelf niet zo dol op zaken die door de huisarts en aanverwanten worden voorgeschreven omdat dat vaak synthetische substanties zijn. Kijk maar eens naar de Vit D die wordt voorgeschreven door de artsen dat is meestal Vit D2 ipv het beter Vit D3.
   Ik zou deze optie, de olie, zeker onderzoeken, maar raadt je aan je eens door te laten meten, dan weet je waar je tekorten zitten! Niet zelf aanmodderen!

  6. Het schijnt heel goed te helpen als je ’s nachts zo’n kramp in je voeten/tenen/benen hebt! Ik moet eerlijk bekennen ik heb de magnesium gel, die je op je benen moet smeren en ongeveer 15 minuten in laten trekken, maar ik vergeet het steeds te gebruiken, ook omdat ik momenteel geen last heb, maar mijn partner voelt zich er heel goed bij!
   Je kunt het eventueel door laten meten met electro-acupunctuur of je het goed kunt gebruiken, dat werkt overigens ook voor je andere supplementen. Ik heb dat bij mij in de buurt laten doen dan weet je ook of je niet teveel of te weinig van iets inneemt!

  7. Kiek,
   Als ik vanwege stress een periode extra magnesium gebruik, zie ik in het toilet wanneer ik weer naar mijn oude dosis terug moet gaan. Mijn ontlasting wordt dunner. Ik denk dan “Tijd om te minderen”
   Grappig he?
   Mijn lichaam geeft het zelf aan!

  8. Ellen,
   Wat leuk dat jij de vertaalster bent van het Magnesiumboek!
   Ik zal het nog moeten lezen.
   Maar ja, ik ben al helemaal overtuigd van de werking van magnesium.
   Sinds ik door magnesium hersteld ben van mijn depressie kan ik weer lezen! Alleen er zijn nu zoveel boeken die ik wil lezen….keuzes… Maar zal wel eens het boek gaan lezen. Ben overal aan het rondstrooien dat magnesium zo geweldig is. Wijs mensen ook op het boek!

  9. Ja moet er eens rustig over denken, en jullie helpen mij daar enorm bij, niet verwacht en toch gekregen, doet een gek “beetje” in vreugde leven.
   T’is eigenlijk meer voor mijn dochter bedoeld die door de voorgeschreven Prozac, om dat ze in een dipje zat, nu overal overgevoelig voor is, bij het minste geringste zit haar huid onder de jeukende rooie plekken, van die smerige vuiligheid, een soort allergie, van daar mijn gevraag!

  10. Hallo Jenne, Hier is heel iets anders aan de hand. Ze heeft een ontgifter nodig. De sterkste is zeoliet of clinoptiloliet. Het is gemaakt van vulkanische as.
   http://clinoptiloliet-zeoliet.info/detoxen-ontgiften.php
   (er zijn nog meer websites, maar voorkom vloeibaar zeoliet, werkt niet) Het zeoliet verbind zware metalen aan zich en meerdere vergiften, op deze manier kan het vergif op een veilige manier het lichaam verlaten zonder nog meer schade aan te richten.
   H.G. Odette

  11. @Ellen
   Wat leuk om te lezen dat jij het boek vertaald hebt!
   Ik heb het boek al een paar jaar in bezit.
   Heb er veel van opgestoken.

  1. Van de magnesium op zich zul je geen hoofdpijn krijgen, Ans. Waarschijnlijk wel omdat je lichaam hierop reageert en bepaalde afvalstoffen kwijt wil, wat zich bij jou uit in hoofdpijn… Ik heb zelf geen ervaring met vlokken (weet ook niet of de hoeveelheid mét die olie erbij wel goed in balans is).

  1. Zuivere magnesiumvlokken komen uit Veendam, Nederland. Kun je o.a. bestellen bij Berq, Zechsal of b.v. bij een magnesiumcentrum, in Soest zit er o.a. 1. De magnesiumcentra in Nederland geven ook lichaamspakkingen. Je wordt dan ingesmeerd met magnesium, ingepakt in folie en krijgt dan een soort deken om je heen die dan verwarmd wordt ongeveer tot 40 graden wordt verwarmd.

  2. Ik heb ze besteld bij de Magnesiumcentrumwinkel (www.magnesiumcentrumwinkel.nl). Dit is inderdaad een webwinkel van het Magnesiumcentrum in Den Bosch.

   Als het goes is krijg ik de vlokken morgen al binnen.

  3. Erwin,
   Hoop dat het je zal helpen!
   Je kunt zelf magnesiumolie van de vlokken maken.
   Met de sprayfles kun je makkelijk de olie opspuiten en inmasseren.
   Dit is goedkoper dan kant en klare magnesiumolie.

   Het recept:

   1/2 kop Magnesium vlokken
   1/2 kop gedestilleerd water
   glazen maatbeker
   glazen of plastic spray fles

   Breng het gedistilleerde water aan de kook. Gebruik gedistilleerd water, dit verlengt de houdbaarheid . Doe de Magnesium vlokken in de maatbeker, giet het gekookte gedestilleerd water over de vlokken.

   Roer tot de vlokken zijn opgenomen. Laat het volledig afkoelen en giet het in de spray fles. Het is nu zo’n 6 maanden op kamer temperatuur goed houdbaar.

   Succes.

 24. De eerste keer dat ik een echt goed gevoel heb over het internet, ook de eerste keer dat ik het gevoel heb niet alleen te staan, ik bedank jullie allemaal, en stuur jullie bij deze een welgemeende menselijke groet. Jenne Sr.

 25. Het is ook heel bijzonder dat veel van de Schrijvers schrijfster zijn. Over gelijkheid vaak en lang nagedacht, vrouwen en mannen die het zelfde verdienen, heeft niets te maken met gelijkheid tussen vrouw en man, voor mij zijn vrouwen vaak beter en bewuster als mannen, maar echt gelijk zullen wij nooit zijn, en dit vanwege de liefde en genegenheid, op dit gebied hebben vrouwen volkomen de macht, en voor sommige mannen is dit een probleem, in onze moderne samenleving is veel heel veel sexs gericht, en dat komt niet te goede aan de vrouw, het is er en het is heel mooi om tebeleven, maar er hoord een mystique sfeer om heen te hangen, een romatische belevenis, met veel tederheid, het moet niet verworden tot een zak patat kopen. De mode was altijd bedoeld om de vrouw mooier en aantrekkelijker te maken, maar dit dan als vrouw en mens, sinds de mode in handen is van kromme mensen, wordt de mode steeds uitdagender, en soms vieser, en ook dat komt de vrouw niet ten goede.
  Voor mij persoonlijk is de vrouw absoluut van en op de zelfde hoogte als de man, maar ja ik houdt dan ook van het wezen de vrouw!

 26. Ik slik nu bijna 2 jaar magnesium. En inderdaad er ging een wereld voor mijn open. Als er bloed afgenomen wordt en ik vraag ook of ze magnesium willen prikken blijkt het altijd de zelfde waarde te hebben met toen ik niet slikte en met wel. Het blijkt dan ook niet in het bloed af te lezen is. Heb ik van horen zeggen?

  En ik vertel het iedereen wil het horen wilt. Helaas willen veel mensen uit mijn omgeving niks weten van mineralen en vitamine, er wordt een beetje als min gezien.
  Nu eindelijk is mijn schoonmoeder het ook gaan slikken en zij heeft suikerziekte en moest ook spuiten, sinds dat zij magnesium slikt hoeft zij niet meer te spuiten en is haar bloedsuikerwaarde goed.

  1. Wat een geweldig verhaal. Fijn dat jij het ook wilt delen.
   Het blijkt dat er in het bloed slechts 1 % van de magnesium zit. Bij bloedprikken komt het er dan niet echt uit.Via iriscopie zou je het gemakkelijk kunnen nagaan!
   Misschien heb je wat aan onderstaande tekst (technisch verhaal)

   Om een tekort aan magnesium in het lichaam te onderzoeken, wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van de zgn. “volbloed (spectraal)analyse”, waarbij feitelijk de celconcentratie van de diverse essentiële nutriënten wordt bepaald. Deze bepalingen blijken een goede afspiegeling te zijn van de celconcentratie in de lichaamsweefsels en -organen; de ‘reguliere’ plasma- en/of serumbepalingen zijn hiervoor niet geschikt. Ook de iriscopie is een eenvoudige en betrouwbare vorm van “hulpdiagnostiek”, bij het inschatten van de magnesium-status.

   Deze tekst komt van:
   http://www.fonteine.com/magnesium_tekort.html

 27. Het verhaal klinkt heel herkenbaar…
  Na jaren velen klachten te hebben gehad en 5 verschillende medicatie, waaronder ook antidepressiva, ben ik nu alweer 3 jaar zonder medicijnen en ben zo dankbaar!
  Ik voelde me op een gegeven moment zo ellendig en had ook heel veel hartoverslagen die een lange tijd onafgebroken, zelfs tijdens het slapen aanwezig waren. Nadat ik het allemaal niet meer zag zitten begon mijn zoektocht..Artsen zeiden dat ik nooit meer van de medicatie af zou komen.. Ook ik vond magnesium waar ik meteen mee ben begonnen. Kocht een detox op basis van zeoliet waar ook magnesium inzat en dronk ovomaltine, ook rijk aan magnesium..
  Na een paar maandjes merkte ik dat het beter ging en ben medicijnen gaan afbouwen. Ging letten op mijn voeding en at geen toevoegingen meer maar zoveel mogelijk puur. Medicijnen maken ons steeds zieker…
  Door het gebruik van medicatie kunnen er veel vitaminen en mineralen tekorten ontstaan. Als je vraagt bij de apotheek waarom ze mensen geen vitamine B12 adviseren bij het gebruik van maagbeschermers en diabetes medicijnen zal je geen antwoord krijgen…
  Natriumbicarbonaat wat ons lichaam zelf aan maakt tot ongeveer ons 40e jaar neemt af waardoor ons lichaam eerder kan verzuren als we niet gezond eten.. Weet je dat ze géén Natriumbicarbonaat mogen verkopen bij een apotheek? Wel bijzonder want het is gewoon baksoda!!
  http://drsircus.com/medicine/magnesium/
  Ik hoop dat mensen in gaan zien dat gezonde voeding van belang is, en niet te snel naar medicatie grijpen!

  1. Beste Inge,
   Krijg kippenvel als ik jouw stukje lees!
   Het lijkt heel veel op mijn verhaal!
   Geweldig dat het jou ook is gelukt.

   Wat ik wel erg vind is dat artsen ons kennelijk aan veel verschillende medicatie (ik had ook zeker 4 verschillende medicatie tegelijkertijd en soms nog wel meer)proberen te houden, terwijl wij beter af zijn zonder! Ik probeer mijn verhaal nu de wereld in te brengen. In februari komt er een interview met mij in het blad Gezond Nu. Zij komen dan met “psychische gezondheid” Zij gaan belichten hoe mensen van een depressie af zijn gekomen, het zal niet alleen over magnesium gaan.

   Net als jij ben ik ook puur gaan eten.

   Hoop dat jij ook jouw verhaal de wereld in zal brengen!
   Ik ben nu gelukkig.
   Alleen voel ik de pijn van al die mensen die nog vast zitten en ongelukkig zijn met de anti depressiva.

   Zou zo graag willen dat de “hel” voor hen ook over zal zijn!

  2. Je kan je verhaal/ervaring ook opsturen naar NCRM. Dat is het Nederlands Commitee voor de Rechten van de Mens. Ook zij stellen alle wantoestanden van de psychiatrie aan de kaak. Zij proberen mensen ook te helpen. Deze website is zeker de moeite waard.

   Veel succes

  3. Inge,
   het stukje dat ik jou schreef zie ik nergens meer. Alsnog een reactie.

   Wat goed dat jij er ook van af bent gekomen. Wat ik verschrikkelijk vind is dat mensen door artsen dus aan veel medicatie worden gehouden ( had er zelf vaak ook 4 of 5 verschillende medicatie tegelijkertijd!)

   Fijn dat jij ook de magnesium hebt gevonden.

   Voor mij ook fijn om te horen, dat het bij anderen ook werkt. Toen ik tegen de professionals zei dat ik was opgeknapt door Magnesium zeiden zij. Magnesium is nooit bewezen. Mijn antwoord: “Ik ben toch het levende bewijs”deden zij af met : “Jij hebt gewoon een knop omgezet” Ik had 5 jaar lopen zoeken en geknokt om een knop om te zetten. Zij zeiden dat ik niet zonder medicatie zou kunnen. Zij spraken zichzelf op deze manier eigenlijk tegen….

   Knap dat het jou ook gelukt is om de medicatie af te bouwen!

   Net als jij ben ik ook meer puur gaan eten. Net als alles heb ik ook weer meer plezier in koken…

 28. Ook interessant :

  ‘Slechts een procent van het lichaams-magnesium circuleert in het bloed, waardoor een simpele bloedtest geen betrouwbare aanwijzing geeft. Daarom zullen doktoren, die vertrouwen op bloedtesten voor magnesium en niet op verschijnselen en symptomen van een magnesiumtekort en geen rekening houden met het magnesiumtekort bij 80 procent van de bevolking, een belangrijke diagnose missen.’

  ‘Een studie, LIMIT-2, ontwikkelde een protocol voor het zo snel mogelijk toedienen van magnesium onmiddellijk na het begin van een hartinfarct, voordat andere medicijnen werden gegeven. Als de richtlijnen werden opgevolgd dan werd de hartschade in grote mate beperkt, waarbij ook een hoge bloeddruk en hartritmestoornissen voorkomen werden.’

  http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/magnesium-het-vergeten-mineraal

  1. Ellen,
   Hoe zit het met een volbloedanalyse? Heb het zelf nooit gehad, maar het lijkt of je het zo wel kan bepalen, of is dat heel ingewikkeld?
   Mijn reactie op Inge is per ongeluk bij Debby terechtgekomen. Dacht dat ik daar al op had gereageerd.

  2. Die ‘volbloedanalyse’ kende ik nog niet Cora en heb dit even moeten opzoeken (wéér wat geleerd!) :

   ‘Om een tekort aan magnesium in het lichaam te onderzoeken, wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van de zgn. “volbloed (spectraal)analyse”, waarbij feitelijk de celconcentratie van de diverse essentiële nutriënten wordt bepaald. Deze bepalingen blijken een goede afspiegeling te zijn van de celconcentratie in de lichaamsweefsels en -organen; de ‘reguliere’ plasma- en/of serumbepalingen zijn hiervoor niet geschikt.’

   Meer : http://www.fonteine.com/magnesium_tekort.html

 29. Arien,
  Had de pagina van NCRM al ontdekt! Mijn verhaal staat daar boven aan de brieven met ervaringsverhalen. Morgen een gesprek met de (ex)psychiater. Een half uurtje. Eens kijken of we een soort van bondgenoten kunnen worden. Aan het eind van hetgesprek kijk ik wat ik doe. Bondgenoten of een klacht.

  1. Ik vind het heel moedig van je Cora. Ik wens je veel succes. Ook ben ik natuurlijk reuze benieuwd hoe het afloopt.

   Groetjes,

   Arien

  2. Heb geprobeerd het gesprek positief te beginnen en te houden. Zat er meer voor de mensen die na mij komen. Vind het belangrijk dat hun lijden zo kort mogelijk zal zijn. Helaas zitten artsen nog erg vast in hun denken. Wat positief was dat deze psychiater wel zag dat ik er heel wat beter uit zag als tijdens de behandeling. Hij is er niet van overtuigd dat de medicijnen mij zieker hebben gemaakt, ook de werking van magnesium is volgens hem niet bewezen. Hij zit vast aan de protocollen. Zal wel het verhaal van magnesium en mij in zijn achterhoofd houden. Iets gewonnen dus! Probeer nu nog wel een gesprek met de verpleegkundige te krijgen, waarom zij mij, naar mijn idee, zo heeft laten vallen terwijl zij het allemaal zo zorgelijk zei te vinden. De psychiater geeft weinig kans op een gesprek met de teamleider. Zij kunnen deze gesprekken natuurlijk niet als behandeling declareren! Mocht ik geen gesprek met de teamleider krijgen overweeg ik het neerleggen van een klacht. Zal wel wat extra energie vergen. Het is wel voor een goede zaak. Leven in de hel van een depressie wens ik niemand toe. Zie het nu een beetje als mijn missie iets voor deze medemensen te doen.

  3. Prachtig Cora, dat je het als je missie ziet en ook heel moedig.
   Wat ik je wil zeggen is dat mijn man 2 soorten anti-depressiva gebruikt. Het gaat nog steeds niet goed met hem. Ik hoopte dat ik hem kon inspireren met mijn spirituele levenswijze. Ik ben zelf ook chronisch depressief geweest. Maar helaas. Ondanks dat die pillen niet geholpen hebben (hij gebruikt ze al 30 jaar) ben ik geen inspiratiebron voor hem. Ik dring niet tot hem door. Ik kan hem niet bereiken. Hij wil zelfs weer naar de psychiater en overweegt zwaardere medicijnen te gebruiken. Hij denkt dat het erger wordt omdat hij een dagje ouder wordt. Bijna 58.
   Ik heb naar een lezing van Marcel Messing geluisterd (Het Witte Gat) en heb een fijne avond gehad, ondanks de woordenwisseling met mijn man. Er zit niets anders op, ik heb maar te aanvaarden dat ik niets en dan ook helemaal niets kan doen. Ik wilde even mijn hart uitstorten. Hartelijk dank voor je mail lieve Cora. Het ga je goed meisje. Liefs, Arien

  4. Arien,
   Vreselijk als je aan de zijlijn staat en niets kunt doen.
   Ook dat weet ik uit ervaring…
   Ik loop zelf ook tegen de 53… Ben dit jaar met mijn afbouwverhaal begonnen en de magnesium gestart. De depressie nam in de periode hieraan voorafgaand ook steeds verder toe.
   De ambulant psychiater en verpleegkundige hadden” op het eind een “hoog risicobeleid” ingesteld, wat inhield dat ik ook in crisis niet meer zou worden opgenomen, tenzij ik dat zelf zou aangeven. Dat zou nooit gebeurd zijn want mijn opnames waren of gedwongen of zij zeiden: “Je zult worden opgenomen, hoe dan ook. Aan jou de keuze gedwongen of vrijwillig” Zij hadden wel gezien dat opnames het nog van kwaad tot erger maakten…. Tussen de opnames werd de tijd steeds korter…toen opeens dit beleid, denk dat zij ook met de handen in het haar zaten..
   Mensen zeggen nu dat zij mij moedig vinden. Heb zelf dat gevoel niet. Ik had de moed eigenlijk opgegeven. Ik leefde, naar mijn gevoel in de hel. Zonder medicijnen kon het volgens mij niet erger zijn dan met medicijnen. Een eventuele hel na de dood, daar was ik ook niet bang voor, daar zat ik hier op aarde toch ook al in…. Gelukkig is het voor mij nu heel anders.
   Dacht dat ik nooit meer de oude zou worden….. en nu zo gelukkig.

   Ik beweer niet dat voor iedereen magnesium zal helpen. Ieder zal moeten zoeken wat voor hem de juiste weg is. Hoop zo dat jouw partner er ook uit zal komen. Heb zelf alles op eigen houtje gedaan, denk echter dat het beter is als er een deskundige is die je kunt helpen. Er bestaat een stichting Antidepessivavrijnederland die zou misschien kunnen helpen? Sorry, je zal het even zelf op moeten zoeken, nieuwe computer met nieuw besturingssysteem. Weet nog niet hoe de link te kopiëren.

   Wens jullie beiden heel veel sterkte. Hoop dat jouw partner er op een dag uit zal komen. Leef met jullie mee. <3

  5. Bedankt Cora voor je medeleven. Het doet me goed. Ik zal die link opzoeken. Of mijn partner wil stoppen met de anti-depressiva, ik betwijfel het. Hij zei dat hij het nodig heeft. Hij zei ook dat hij agressief wordt als hij stopt met die rotzooi. Hij denkt dat hij zwaardere medicatie nodig heeft. De bijwerkingen die die kunnen hebben vindt hij onzin. Het is misschien 1 op de 1000 zegt hij. Zelf denk ik dat er iemand is die hem aan het beinvloeden is. Dat is al eens eerder gebeurd. Uiteindelijk gaf hij dat ook toe. In elk geval ga ik niet door met dit huwelijk als hij zwaardere medicatie gaat slikken. Aan hem de keus.
   Ik ben in elk geval hardstikke blij dat het jou wel is gelukt om te stoppen. Het zal ook fijn zijn als je het land intrekt om je ervaring te vertellen.

   Groetjes,

   Arien

  6. Arien, hoogstwaarschijnlijk is het het bekende verhaal wat je met betrekking tot je man vertelt. Ik heb het niet persoonlijk ondergaan, maar wel van zeer nabij meegemaakt/gezien. Ik zag dan ook een aantal structurele handelingen, die de psychiatrie hanteert;
   1] Er wordt niet eerst onderzocht of medicatie wel echt nodig is en of er dus niet primair een andere herstelmogelijkheid geprobeerd zou kunnen worden. Bijna altijd wordt er onmiddellijk begonnen met pillen/spuit.
   2] Er wordt dusdanig gesproken met en ingepraat op de cliënt, dat deze er geleidelijk aan van overtuigd raakt dat ie voor de rest van zijn leven nooit meer zonder medicatie kan, zonder dat er grote problemen komen. (Geraffineerde) Hersenspoeling dus.
   3] Afbouw van medicatie wordt weinig tot zelden door de psychiater ter hand genomen; en als de cliënt het zelf voorstelt, zijn er meestal smoezen als: u bent daar nog niet aan toe, dat gaat te snel, u hebt geen/onvoldoende ziekte-inzicht, … Telkens en telkens maar weer uitstel. En dat, terwijl psychiater Lowijs Perquin stelt dat na zo’n anderhalf a twee jaar er toch echt definitief afgebouwd zou moeten gaan worden http://pauwenwitteman.vara.nl/media/1303 (op eind van programma: minuut 45).

   Het resultaat is dat mensen afhankelijk worden gehouden en DAT ER NIET AAN GEWERKT WORDT, DAT MENSEN, voor zover mogelijk, GELEIDELIJK AAN WEER NAAR HUN EIGEN KRACHT, ZELFVERTROUWEN EN ZELFSTANDIGHEID TOEGROEIEN. Dát vind ik het ergste. De vigerende psychiatrie behelst dus nooit of zelden poging tot werkelijk herstel; slechts symptoomonderdrukking. Dat lost de werkelijke problematiek dus nóóit op en doet geen énkel recht aan de menswaardigheid.
   Ik dien er wel bij te zeggen, dat psychiaters zélf hoogstwaarschijnlijk ook diepgaand geïndoctrineerd zijn (faculteiten worden gesponsord door de farmacie-“reuzen” en hebben aldus grote invloed op het universitair onderwijs) en wellicht worden zij door diezelfde bedrijven bevoordeeld met geschenken/reisjes/en dergelijke (Lees John Virapen; http://www.wanttoknow.nl/nieuws/meneer-klink-cijfers-bekend-onze-miljoenen-boven-water/). Naar mijn ervaring, geloof ik dat psychiaters naast het toedienen van medicatie over geen enkele vaardigheid noch kennis beschikken om hun cliënten te helpen zich te her-stellen.
   Niet alleen allemaal uiterst triest, maar ook zeer het leven onwaardig, deze gang van zaken.
   Een heel wat betere aanpak zie ik in http://www.soterianederland.nl/ en in de opzet van bijvoorbeeld http://www.leokannerhuis.nl/ (specifiek gericht op autistische mensen).
   Tekst voor eventueel meelezende psychiaters: http://www.youtube.com/watch?v=f-iOymDxKPs (Wanneer gaat de psychiater werkelijk [vanuit het hoofd én vanuit het hart] naar zijn, om hulp vragende, medemens kijken?)

  7. Bedankt Bert voor je zeer informatieve mail. Een paar jaar geleden stond er bij ons in een wijkkrantje een advertentie om mindfulness te leren voor depressieve mensen en andere psychische klachten die nog geen medicatie gebruikte en het was ook voor mensen die met de medicatie wilde stoppen. Dit ging uit van Psy Q. Mijn man heeft gereageerd en kreeg een intakegesprek met een psychiater. Die psychiater nam contact op met de psychiater waar mijn man jaren geleden door is behandeld. Wat werd er gezegd; mijn man kwam niet in aanmerking voor de cursus mindfulness. Het was beter dat mijn man doorging met de medicatie.
   Vandaar dat ik die angst wel kan begrijpen. Want dan hoor ik “ik heb die medicijnen nodig, want de psychiater zegt dat ik het nodig heb”. Het is inderdaad een vorm van hersenspoeling.
   De psychiatrie is geen geneeswijze, maar een pseudowetenschap. Walgelijk

  8. Duidelijk, je beschrijving van het gebeurde, Arien. Het zijn de bekende verhalen! Telkens weer.
   Psychiaters leven (zoals velen, overigens) grotendeels vanuit hun hoofd en niet vanuit hun hart. Daar komt bij dat hun opleiding ook volkomen of grotendeels op theorie/denkwerk stoelt.
   Een gezond mens heeft het denken en het voelen redelijk in balans, Zo niet, dan functioneert hij niet goed; dan komen er, op één of andere manier, vroeg of laat, problemen.
   Gevoelens zijn in mijn beleving de kortste weg naar het hart en met het denken oriënteren we ons op de praktische kant van het leven. Wanneer beiden langs elkaar heen leven, dan kan het gedrag (het karakter van iemand die zó in het leven staat) zeer hardvochtig worden. De persoon in kwestie beseft dat echter niet (immers niet beseffende dat hij zijn gevoelens buiten sluit).
   Personen die zodanig handelen, zouden daarop geattendeerd dienen te worden, zodat zij inzicht krijgen in hun eigen handelen (en dit vervolgens kunnen bijstellen.) Zelfconfrontatie. Mens ken u zelve.
   Laten we daarom de psychiaters naar de psychiaters sturen (voor behandeling); (maar ja …….)
   Helaas wordt er op onze kleuter- en basisscholen al zeer weinig aandacht aan de ontwikkeling van het gevoelsleven besteed! Om nog maar niet te spreken van die verdomde kindercrèches (staatsopvoeding)…

  9. Wat een bijzonder waardevolle en wat een uitstekende vervolgreactie, Guido! Bovendien: de KRACHT van het her-halen.

  10. Arien, vrijdag ga ik naar een training “spreken in het openbaar! Heb gewonnen, overtuigend met 48 likes de sterkste onder mij had er 14! Ben zo blij! Kan binnenkort het land in…..

  11. Arien, heb je je wel eens afgevraagd of jij het misschien bent, die de problemen bij je man oproept.
   Zo van als het nog erger wordt ga ik bij hem weg, nou je hebt niet begrepen wat de egt tussen twee mensen inhoud.
   Ik wil de schuld niet op jou schuiven, maar voor sommige is deze tijd niet leefbaar, met alle problemen van dien.
   Velen zijn verschrikkelijk eenzaam, hebben behoefte aan vriendschap, menselijke warmte, het gekke is dat vrouwen dit makkelijker vinden bij vrouwen, en mannen bij mannen, zuivere vriendschap zonder allerlei bijzaken.
   Wij gingen vroeger vaak tochten maken met een zeilschip, alleen mannen, rust en vrede, en soms slaande ruzie maar dat klaarde de lucht op, met vrouwen er bij, nee dank je, en toch hou en respecteer ik vrouwen op zich.

  12. Jenne,
   Als jij iemand wil jennen doe dat dan niet bij iemand als Arien!

   Zelf was ik ernstig depressief, weet echter ook hoe het is om naast iemand te staan die dit heeft.
   Als ik jou zo hoor heb jij daar geen idee van!
   Wanneer iemand dit al 30 jaar volhoud neem ik daar mijn petje voor af!
   Jij hebt geen idee wat zich allemaal in dit huwelijk heeft afgespeeld en dan zo je oordeel er over vellen. Ik denk dat jij je wel heel diep mag gaan schamen!!!
   Ik denk dat een excuus aan Arien hier wel op zijn plaats zou zijn. Ga voortaan grote meneren jennen, bijvoorbeeld die van de farmacie….

  13. ODETTE, COZMIC, ik weet dat ik op jullie kan rekenen, om dat jullie weten hoe ik in elkaar zit, ja misschien geef ik me hier te veel blood.
   Maar ik heb al zoveel zielige eenzame onbegrepen vrouwen en mannen zien af gaan, heb zelf soms van die bbbrre gevoelens midden tussen de mensen zittend, zo van het uit willen schreeuwen EN IK DAN, heb een vriend nu, vroeger meerdere maar helaas, het is gevoels matig heel diep, de glamour is er af dan blijven er oude naar binnen gekeerde mensen over die nooit zullen worden begrepen om dat ze dat niet willen, ze zijn gekant tegen het leven en daar door récalcitrant, soort stupiditeit neemd bezit van ze, wel jammer.

  14. CORA, ik heb aan Arien geschreven, wat ik denk en vindt van dit soort gebeurtenissen, ik geef aan, maar oordeel en veroordeel zeker niet.
   Als jij naar je auditie om sprekerd te worden gaat, misschien iets originelere tekst gebruiken.
   En jij hoeft mij niet te vertellen wat ik moet gaan doen, daar heb ik mijn Eigen vrouw voor ha ha begrijp je!

 30. Wat zou ik graag het land intrekken met mijn verhaal voor het publiek.

  In de eerste plaats om mensen te inspireren dat het mogelijk is uit een zware depressie te komen en anti- depressiva en ander psyche beïnvloedende medicijnen af te bouwen. Later misschien om als ervaringsdeskundige voor artsen en/of psychiaters te staan.

  Heb een klein steuntje nodig! Spreken in het openbaar……

  Nu zag ik een wedstrijd met als prijs een dagtraining “spreken in het openbaar” Deze sluit 2 nov. 2013 om 12.00 uur
  Betaald is het te duur voor mij…

  Nu een heel brutale vraag:

  Zou er iemand mij willen helpen?
  Op mijn facebookpagina (cora prast) staat boven aan de bladzij deze wedstrijd. Laat je mijn tekst helemaal verschijnen, dan zie je wat je zou kunnen doen….

  Wie de meeste likes op zijn/haar motivatie heeft wint de prijs!

  Wat zou ik graag het land in gaan!

 31. Sinds ik met magnesium-citraat ben begonnen is mijn hart rustiger en heb ik veel minder last van gespannen spieren. Ik had ook vaak hyperventilatie en semi-burnouts en ik ben pas 22! ik heb nu nog nauwelijks angst gevoelens:) toen ik na de eerste dag supplementen gebruiken in bed ging liggen dacht ik dat ik een super drugs op had!

  1. Marco,
   Wat prachtig om te horen dat magnesium jou ook zo goed heeft gedaan. Wat zal het fijn zijn als je door magnesium niet meer door zulke moeilijke periodes hoeft te gaan.
   Het lijkt dus ook niet aan jou gelegen te hebben. Het blijft wonderlijk te horen dat magnesium zo veel problemen op kan lossen!
   Wat ben ik blij te horen dat er meer mensen zijn die dezelfde ervaringen met magnesium hebben!

 32. Ik heb een vraagje .
  Iemand van de familie heeft altijd veel last van najaars ‘depressie’.
  Geen echte depressie maar rond die periode is niks goed.
  Op mijn aanraden heeft hij magnesium genomen en op korte tijd was de stemming een pak beter, echt een opluchting.
  Maar toen begonnen de spierpijnen, hij leek wel een oudje van 80.
  Hij is niet zo vooruitstrevend als ik en zweert bij zijn geneesmiddelen dus werd de magnesium aan de kant geschoven. De stemming is nog steeds goed en de spierpijnen zijn nu weer weg.

  Kan het dat dit komt door de combinatie van cholesterolverlagers? Toen hij die pas begon te nemen had hij er ook vreselijk last van.
  Ik zou meteen die cholesterolverlagers aan de kant schuiven maar ieder zijn eigen keuze natuurlijk.
  Hij nam magnesium met vit b6.

  Lieve

  1. Ik zou van cholesterolverlagers wegblijven. Zeer gevaarlijk. De gehele theorie over cholesterol en mogelijke gevolgen naar hart- en vaatziekten zijn nooit bewezen. Je lichaam maakt 80% van de cholesterol zelf aan, en zal het wellicht nodig hebben – dus zeer gevaarlijk om medicijnen te gebruiken om cholesterol te verlagen.
   Zie ook: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/40363-berust-de-cholesterol-leugen-op-waarheid.html

   Er is nu ook onderzoek waaruit wellicht blijkt dat een gebrek aan vitamine C (om de aanmaak van collageen te kunnen doen – en aderen te kunnen repareren), een oorzaak van hogere cholesterol zou kunnen zijn.

  2. Duidelijk een dweilen met de kraan open…
   Laat hem bij gelegenheid eens ‘De Grote Cholesterol Leugen’ lezen : http://www.gezondbeterworden.nl/digitaal-tijdschrift/de-cholesterol-leugen.html

   En dit : ‘De farmaceutische industrie geeft toe dat het voorschrijven van Statines spierpijn of spierzwakte kan veroorzaken in sommige gevallen, maar ze beweren dat de gevolgen van deze bijwerkingen klein zijn, in de orde van grootte van 2%. Studies die het monitoren hebben aangetoond dat ten minste 10 tot 15% van de gebruikers van het geneesmiddel Statines over spierpijn klagen. Het werkelijke aantal gebruikers dat spierpijn of spierzwakte ervaart is mogelijk veel groter, omdat veel mensen zich niet bewust zijn van deze potentiële bijwerkingen. Bovendien duurt het meerdere jaren van een opeenstapeling van schade door Statines, voordat de symptomen ondraaglijk worden. Mensen zijn vaak bereid te geloven dat hun pijntjes en afname van hun algehele conditie voortkomen uit het ouder worden.’ : http://www.leefbewust.com/themas/statines_myoglobine.html

  3. bedankt voor de reacties.
   Ik weet dat van de medicijnen afblijven natuurlijk de beste optie zou zijn.
   Ik had ook gehoopt dat ik dat kon bereiken door met magnesium te promoten maar nu heb ik natuurlijk juist het tegenovergestelde bereikt.
   Mensen die vasthouden aan de gewone geneeskunde krijg je niet gemakkelijk zo ver om het anders te proberen en natuurlijk kan je ook niet beslissen voor iemand anders. Voor mezelf weet ik het wel.
   De griepspuit heb ik wel al kunnen bannen.
   Ook gesprekken met onze huisarts helpen niet echt, die is net zo vasthoudend, ze heeft zelf een griepspuit gehad en is een hele poos kwakkelig geweest daarna, weer een pluspuntje voor mij…
   Lieve

  4. Wat me telkens verbaasd.. Klik op de zoekmasjien hierboven aan. Vul het woord in dat je zoekt. Cholesterol? Verrassend wat zich toont. Statines..? Verrassend wat zich toont.. Bekend met deze artikelen? Enzoooww..
   ER hangen zo’n kleine 1800 artikelen onder deze site. Alles wat je denkt dat er niet in zit, zit er wel in..!! En dan maar linken naar buiten.. Wat doet wanttoknow verkeerd, vertelt het niet, doet het niet technisch goed…? Of is het zoals het gaat..? Dát zal het zijn.. No strings attached.. 🙄

  5. Lieve,
   Ik denk dat er steeds meer mensen in zullen gaan zien dat er betere, andere mogelijkheden zijn om ergens van te herstellen dan de reguliere methodes. In mijn omgeving waren ze zo bang toen ze hoorden dat ik “van het reguliere pad af” was gegaan, mijn eigen koers ging varen. Plotseling vragen mensen mij nu of ik voor hen ook magnesium mee wil brengen. Het lijkt er een beetje op of mijn voorbeeld (dat echt hopeloos leek) mensen toch wel aan het denken heeft gezet….

  1. hmmm nu blijkt er ook al kwik in HFCS te zitten. Ik wist dat het een zeer slecht goedje is, maar ik wist niet dat er ook kwik in zat.
   HFCS (high fructose corn syrup). Zie link hierboven.

 33. Hallo, ik zou graag willen weten wie er ook zó heftig op magnesium reageert, ik gebruik Magnesium 48%, gekocht bij Marry Foelkel, een kruidenvrouw die erg goed staat aan geschreven in het hele land. Ben begonnen met 3 dr. Neem ik 20.00 in, dan wordt de Magnesium het beste opgenomen. Toch krijg ik dezelfde verschijnselen, toen ik begon met de anti-depressiva. Grieperig gevoel, slaap erg onrustig, zweet erg veel, hoofdpijn, concentratie problemen, stemmingswisselingen,voel me in één woord K. Afgelopen Donderdag heb ik de Magnesium verhoogd naar 5 dr. per dag, en weer dezelfde verschijnselen. 16 December heb ik een afspraak bij mijn psychiater, wil dan graag een gesprek aan gaan om mijn Efexor af te bouwen. Het is allemaal zó dubbel. Zie graag de reactie tegemoet.

  1. Ik heb even op de site gekeken maar het is allemaal in het engels.
   Misschien ergens een nederlandse versie???

  2. Ans,
   Gebruik dan even Google Chrome als browser.
   Deze heeft een vertaalfunctie.
   En anders de tekst even kopieeren en plakken in Google Translate.

 34. IK heb net even contact gehad met Marry , het is Magnesium chloride 48%. Marry’s advies was om toch op 3 dr. terug te gaan. Helaas ben ik niet zó handig met de pc om dat allemaal te doen, daarbij staat mijn hoofd daar ook niet naar. Maar erg bedankt voor je reactie.
  Gr. Ans

  1. Ans,
   Magnesium chloride wordt met name gebruikt voor transdermale toepassing.
   Dus een oplossing van water en magnesium chloride wordt op de huid gesmeerd, of toegevoegd aan voetenbad/ligbad.
   Orale inname zou ikzelf zeer voorzichtig mee zijn.
   Daarvoor dan liever eerst andere vormen van magnesium proberen.
   Kijk anders op deze site van de leverancier van magnesium chloride voor meer informatie.
   Ook kun je hier hun produkten bestellen.
   http://www.zechsal.eu/
   Eventuele aanvullende informatie:
   http://www.zechstein-ancient-magnesium.nl/

  2. Ben zelf begonnen met Magnesium Citraat te slikken.
   Ben nu al een tijdje bezig met Magnesium chloride waar ik Magnesiumolie van maak. Elke ochtend na een warme douche smeer ik mij hiermee van top tot teen in. Bij mij werkt dat erg goed. Het blijkt via de huid ook veel beter te worden opgenomen. Ik ben er erg blij mee.

  3. Anne II, hallo ik heb nu Magnésium Marin + vitamine B6, van Arkopharma voor mijn vrouw gekocht, mag ik je mening weten hier over, het zit in glazen tubes, op ,te lossen in een glas water.

  4. Jenne,
   Ik ken het product niet, maar heb gekeken op internet.
   Neem aan dat het om het volgende product gaat.
   http://www.easyparapharmacie.com/fr/arkopharma-arkocean-detente-et-equilibre-20-ampoules.html
   Het is dus feitelijk een zee(zout)waterconcentraat, dus magnesium in de vorm van magnesium chloride.
   Dit is een andere concentratie dan het product dan Ans gebruikt.
   Volgens opgave zit er in 1 ampul 150 mg magnesium en 2mg B6.
   Dat lijkt op zich oke.
   De enige kanttekening die ik (voorlopig) heb zijn de gebruikte zoetstoffen/polyolen.
   Maar ben nog wat aan het uitzoeken, indien nodig kom ik met een aanvulling.

  5. Anne II, bedankt, jij denkt dat dit product O.K. is, ik zie door de bomen het bos niet meer, hoor het eventueel wel, bonne nuit !

  6. Nog even wat verdere informatie over de Magnesium chloride.
   Het komt uit Rijffen, van e.o.a. leverancier Smit(h)?
   Het is een medicinale magnesium. En om oraal in te nemen in een glas met water. Dit zijn nog extra gegevens die ik van Marry heb gekregen.Maar ik ben sowieso een hoog sensitief persoon, niet alleen met magnesium. Misschien zegt je dit meer, ik zie door de bomen ook het bos niet meer. Gr. Ans

  7. Hi Jenne, zie ook:
   http://www.bonusan.nl/vademecum/Magnesiumcitraat_150_mg_plus.html

   Belangrijkste eigenschappen Magnesiumcitraat 150 mg plus:

   Citraat, voor zeer goede opname van magnesium
   Bevat B6 ter ondersteuning van o.a. het zenuwstelsel
   Makkelijk slikbare tablet

   Gegarandeerd vrij van
   GMO, maïs, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde saccharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

   Onze Magnesiumcitraat 150 mg plus produceren we met citraat. Citraat wordt zeer goed opgenomen door het lichaam en heeft als voordeel dat er veel elementair magnesium in een kleinere tablet past.

 35. hoi cora ik zit ook al heel lang in de medische molen van ggz en anti depressiva ben nu ook bij hun uitbehandeld omdat het toch allemaal niet helpt…ben begonnen met accupunctuur om beter balans te krijgen deze rade mij metarelax aan.
  weet jij of dit de goede vorm van magnesium is?
  heb ook idd opbouw klachten vergelijkbaar met anti depressiva…dus ben vandaag begonnen met afbouw van halve tablet hiervan.
  hoop dat je mij antwoord hier op kan geven
  vr,gr,yvonne

  1. Hoi Yvonne,
   Wat goed dat je bent begonnen met acupunctuur, dit heeft mij ook geholpen.
   Ik denk dat bij mij de Magnesium wel het grootste werk heeft gedaan. Ik ben geen arts dus kan je geen advies geven. Bij mij heeft magnesiumcitraat goed gewerkt. Later ben ik overgegaan op magnesiumchloride waar ik magnesiumolie van maakte, dit wordt via de huid opgenomen. Ik smeer mij dagelijks van top tot teen en masseer het in. Mij bevalt dit prima. De metarelax ken ik niet, je zal moeten kijken of dit een goed opneembare vorm van magnesium is. Afbouw van antidepressiva moet je echt heel langzaam doen. Als het kan met een deskundige die ook verstand van de afbouw heeft.

   http://www.stichtingantidepressivavrij.nl/pg-25544-7-53908/pagina/stoppen_met_antidepressiva.html

   http://www.hulpbijdepressie.nl/b.pag5.html

   Dit zijn 2 instanties die helpen bij de afbouw. Heb noot met hen gewerkt. Heb het zelf alleen gedaan heb wel allerlei informatie gezocht. Helaas had ik geen idee dat er instanties waren die mij hadden kunnen helpen bij de afbouw van de vele medicatie die ik had. Wat ik vond was dat je onder andere veel water moet drinken om de ontwenningsverschijnselen wat te beperken.

   Wens jou heel veel succes met het pad da je bent ingeslagen.
   Hoop dat het net zo veel voor jou zal doen als dat het voor mij deed!!!

  2. hoi cora hoe lang duurde het bij jou voor je verbetering waarnam ?
   en voelde jij in je hoofd ook iets van de werking van de magnesium?zou je graag nog prive iets willen kan dat eventueel?

   gr.yvonne

  3. Yvonne,
   Ik was tegelijk anti depressiva aan het afbouwen en begon met de magnesium. Het is dus moeilijk daarom is het moeilijk te zeggen wanneer de magnesium begon te werken. Weet dat ik vrij snel nadat ik magnesium nam voelde dat ik opknapte.
   Voelde dat de depressieve gevoelens en gedachte aan de dood al snel af namen. Wat ik verder in mijn hoofd voelde is moeilijk te zeggen, had ook last van ontwenningsverschijnselen van de anti depressiva. 23 februari is er een magnesiumlezing in hotel de Witte Bergen via Succesboeken. Hier komt o.a. een Franse kinderarts die veel goede resultaten had met allerlei gedragsstoornissen had bij kinderen. Zij schreef hier ook een boek over. Zal daar ook kort aan het woord komen ( de uitgever heeft mijn stukje hier via Ellen Vader, vertaalster van het boek magnesium, gelezen)Een persoonlijk bericht kan via Facebook (cora prast)

  1. Denk het niet Anna, want in deze vorm wordt het nauwelijks opgenomen en werkt het te laxerend.

  1. Beste C,

   Geloof ook dat we herstel in de natuur moeten zoeken!
   Heb gehoord over St. Janskruid, wist dat je dit niet in combinatie met anti depressiva kan gebruiken. Heb dit daarom toen niet aangedurfd. Ik wist niet van de werking van saffraan af.

   Intuïtief ben ik begonnen met magnesium citraat, herstelde daar zo prima van dat ik na de afbouw van de anti depressiva geen enkele behoefte meer voel om iets tegen depressiviteit te gebruiken!

   Het zou fijn zijn als andere mensen baat zullen hebben bij Magnesium, St. Janskruid, saffraan of iets anders uit de natuur.
   Ik geloof dat als je goed in jezelf en de natuur kijkt je daar herstel kunt vinden!

   Voor mij is door de magnesium een heel nieuw leven begonnen.

  2. Hardstikke fijn voor je Cora en ook hardstikke goed dat je dit zo hebt aangepakt. Ik heb nog een tip. Dat is Mindfulness. Tegenwoordig wordt dit op veel locaties gegeven. Ook zijn er goede boeken over te vinden. Een boek en een cursus vind ik persoonlijk het beste.
   Ik weet niet of je van muziek houdt? Mocht dit zo zijn, dan kan ik de So Much Magnificense van Deva Premal en Miten with Manose aanbevelen. Zij hebben meer mooie nummers gemaakt en prachtige albums.
   Het allerbeste met Cora en een vriendelijke groet.

  3. Beste Arien,
   Bedankt voor de fijne tips. Doe tegenwoordig wel aan meditatie, vroeger eens aan mindfulness gedaan, was weer een beetje weggezakt. Zal de muziek zeker eens beluisteren.

  4. Er zaten wat foutjes in het mailtje wat ik daarnet heb gestuurd.
   Onder andere tikte ik onderaan “het allerbeste met de Cora en … Je snapt wel dat ik bedoelde “het allerbeste met je Cora.

 36. Hallo Carla,
  Hoi Cora…..
  Wat ontzettend fijn dat ook jij de weg naar magnesium hebt gevonden. Ik slik het ook al jaren en ook puur op gevoel. Ik ben er jaren geleden eigenlijk per toeval mee begonnen. Ik had last van angsten…geen depressieve gevoelens. Ik begon met slikken van 400 mg Chelated Magnesium van Carlson ( die ik nu in Amerika bestel) Ik voelde me al heel snel beter…wat een verademing. Ik dacht nog dat het mogelijk suggestie was en het tussen mijn oren zat…. Maar op een gegeven moment waren ze niet meer te bestellen en ben ik gaan afbouwen…ik voelde me weer een stuk minder. Ook hierbij dacht ik dat het misschien nog tussen mijn oren zat. Tot ik bij een orthomoleculaire arts kwam die mijn bloed ging testen. Ze vertelde (zonder te weten over de magnesium die ik slikte) dat ik een tekort aan magnesium had. Nou ja…!! dat kon kloppen….ik slikte ze op dat moment helemaal niet meer en ik voelde me beroerd…dat was voor mij wel een bevestiging. Gelukkig was Carlson op een gegeven moment weer leverbaar en heb ik ze weer besteld. Nu slikte ik de laatste tijd 200 mg ipv 400 mg….dat leek goed te gaan. Er is momenteel veel stress in mijn leven en ik dacht dat ik me daarom niet zo heel goed voelde…ik ben de dosis magnesium op gaan voeren naar 1,5 pil (ca 300 mg) en voilà voel me weer beter gaan… Mijn man heeft momenteel psychische klachten (PTSS) en ik wil hem ook aan de magnesium hebben…probleem is dat het bij hem erg laxeert..dat is wat lastig. Cora welke magnesium slikte jij?…..Bedankt voor je verhaal! zo goed die bevestiging…en hopelijk kan het veel mensen helpen! gr Lisa

  1. Hoi Lisa,
   Wat goed om te horen dat het jou ook zo heeft geholpen. 23 februari houdt Succesboeken een magnesiumlezing in hotel “de Witte Bergen” te Eemnes. Hier komt o.a. een Franse (zal Engels spreken) kinderarts die veel effect behaalde bij gedragsstoornissen bij haar patiëntjes. Er zal nog een andere arts en een apotheker spreken. Het is volgens mij de moeite waard om daar naar toe te gaan!

   Zelf heb ik Magnesium Citraat geslikt toen ik er mee begon, werkte snel. Hoewel de antidepressiva mij 5 jaar lang niet uit de depressie kon halen!!! Op het ogenblik gebruik ik vooral Magnesiumolie die ik zelf van magnesiumvlokken maak, de vlokken komen gewoon uit een zuivere magnesiumbron in Nederland!

   Soms sla ik een tijdje magnesium over en soms neem ik een floatsessie in en magnesiumcentrum om weer op te laden, luister vooral goed naar mijn lichaam en weet zo wat te doen. Een extra voetenbad met Magnesiumvlokken, een magnesiumcitraatpil. Ik heb ondertussen goed naar mijzelf leren luisteren en wat bevalt dat goed!!!!

  2. Heejj Cora, heb je meer info over die lezing….dat lijkt mij heel interessant. Ik ben zo ontzettend benieuwd wat de magnesium met mijn man gaat doen. Ik ben ervan overtuigd absoluut…zoals jij het doet ken ik het niet. Magnesiumvlokken??? hoe kom je daaraan….en een centrum om op te laden? allemaal nieuw voor mij 😉 maar het triggert me absoluut. Je hebt gelijk …luisteren naar je lichaam is het allerbelangrijkste…dat doen we te weinig…althans ik…ik hoor het wel en voel het wel maar ga toch vaak gewoon door….tja…. Als jij meer info hebt over die lezing hoor ik het graag en anders ga ik googlen of de Witte Bergen bellen..;-) groetjes Lisa

  3. Hoi Lisa,

   Hier is de link over de magnesiumlezing, hier kun je ook het kaartje kopen.

   http://www.succesboeken.nl/boeken/Lezing/9789079872019/#.UtRa4BF3s2Q

   Wie weet ontmoeten we elkaar op de magnesiumlezing. Uiteraard ga ik daar ook naar toe, hoewel niemand mij meer hoeft te overtuigen van de werking van magnesium!!! Er zijn ook veel andere zaken waar magnesium op werkt, had het wel eerder willen ontdekken. Toen ik magnesium begon te bestuderen bleek dat ik veel klachten in mijn leven heb gehad die hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt werden door een magnesiumgebrek! Weet niet waar je woont: in Soest is een magnesiumcentrum waar je behandeld kunt worden met magnesiumpakkingen, in Den Bosch kun je daarnaast ook nog Floaten of in een zeeklimaatcabine magnesium opdoen. Zij verkopen beiden magnesiumvlokken, maar deze kun je b.v. ook gewoon bij Bol.com bestellen. Zechsal is b.v. een merk van magnesiumvlokken dat uit Veendam komt. (Heb echt geen aandelen hoor!)

  4. Nee mij hoef je ook niet meer te overtuigen…..;-) maar wel leuk om die lezing bij te wonen. Ik woon niet ver van Soest (en ook niet van de Witte Bergen)….dus zal eens gaan googlen…Lijkt me leuk je te ontmoeten dan! Ik zal hier de ervaringen met mijn man delen….ik ben zoooo benieuwd!

  5. Ik slik nu voor de 4x :75 mg venlafaxine ,3x in december angst/depressie gehad .Ik ben minder spontaan ,afgevlakt .Advies is om er niet meer mee te stoppen en moet er ook niet aan denken om weer door die hel te moeten.Ik val dan ook veel af van 58 kg naar 47 kg .Ik ga nu wel naar 37 1/2 mg en dan in okt/nov. weer naar 75 .Ik heb geen last met afbouwen gooi steeds wat meer uit de capsule .Gebruik ook al een poosje magnesium citraat poeder van leefbewust.com en nu ook olie van Zachem ,ga ook eens kijken of ze vlokken hebben.

  6. Hoi Tineke, ik zie dat jij een stukje van mijn tekst aanhaalt. Nou weet ik eigenlijk niet of ik mijn tweede ervaring er ook al in had gezet. Wat betreft die poeder dat zou de poeder kunnen zijn die de sportschool verkoopt…heb ik net iets over geschreven…je zou eens moeten vragen of dat ook warm gedronken moet worden omdat het anders niks doet. Vond ik zo’n gek verhaal van die verkoper….maar goed. Mijn man heeft ook veel psychische problematiek…paniek…herbelevingen…soms depressief…hij loopt nu sinds kort bij een psychiater en het eerste wat die man wilde was medicatie voorschrijven!!!! (ik moet zeggen dat ik de geestelijke gezondheidszorg in NL als zeer schrijnend ervaar!) Maar goed mijn man moet niks hebben van medicatie en wilde dit absoluut niet. De psych heeft hem nog proberen te overtuigen maar hij weigerde het resoluut. Ik heb hem toen gevraagd om ook magnesium te gaan nemen. Dat wilde hij wel maar was zeer sceptisch….hij slikt 800 mg…2 in de avond en 2 in de ochtend. Eerst had hij wat darmproblemen maar niet heel erg en binnen 1 week voelde hij zich veel beter….en nu na een maandje denk ik vraagt hij zich af waarom hij nog naar die psychiater moet. Ik weet niet of dat alleen door de magnesium komt want zijn triggerpoint is momenteel ook niet aanwezig (werk) maar het is wel opvallend! Ik ben er zo van overtuigd. Ik heb ook vlokken en een spuitbusje magnesium maar dat voelt voor mij niet duidelijk hoeveel ik nou binnen heb gekregen…dus ik blijf lekker slikken….en mijn man nu ook 😉 gr. Lisa

  7. Hoi Lisa,
   Wat goed om te horen dat jouw man er ook zo van is opgeknapt! Voor mij is wel duidelijk dat het van de magnesium komt. Als er triggers waren, werd mijn depressie erger. Zonder trigger met medicatie bleef de depressie ernstig. Nu zonder reguliere medicatie maar met magnesium brengen zelfs de ergste triggers mij niet uit balans. Krijgen wij bij een ernstige ziekte in het ziekenhuis de vraag of wij psychische bijstand nodig hebben…… nee liever niet denk ik dan! Wij komen er waarschijnlijk heel wat beter uit zonder hulp maar met magnesium…. Voor mij schijnt het zonnetje weer!

  8. Hoi Tineke, wat super om van jou te horen dat het goed met je gaat en ook dat alleen het ontbreken van triggers de klachten niet weg deden gaan… ik ben zo benieuwd hoe dat bij mijn man zal gaan. Laten we elkaar op de hoogte houden! 🙂 en door onze ervaring zoveel mogelijk te delen kunnen we meer mensen bewust maken. Die psychiater van mijn man keek heel stom toen we het over magnesium hadden….dat kende hij niet!! en weet je wat hij zei “Overleg wel even met je huisarts of je dat wel in mag nemen” ….nou ja!! meneer de AD ellende voorschrijver… We hebben hem wel verwezen naar de lezing in de Witte Bergen! maar ja aan magnesium verdienen ze niks denk ik… sorry hoor moest ik even kwijt. Geniet allemaal van deze mooi dag! PC uit en de zon in! 😉 liefs Lisa

  9. Nou ja…Cora ik moet wel wennen hoor….:-) ik ben gewoon te snel denk ik lees niet goed grr…. Maar ik zag Tineke staan en zie nu dat het stukje van jou komt haha….ik geef je wel steeds een andere naam 😉 Maar ik ben heel blij met je stukje over die triggers…ik hoop het zo! x Lisa

 37. Hallo Cora,

  Net 2 weken zonder antidepressiva venlafaxine 37,5 mg per dag.
  5 mnd geslikt en 6 maanden per korrel moeten afbouwen, anders waren de afkickverschijnselen niet te doen.
  Maar nu heel duizelig, evenwicht af en toe kwijt,spierspanning, grieperig gevoel, ontregelde darmen,blaas,enz.
  Kan eigenlijk niet veel, maar mentaal gaat het al lange tijd prima door o.a gesprekken met mijn psychotherapeut.
  Mijn huisarts waait alles weg, zo van: dat duurt gewoon een paar weken.
  Ik slik nu vitamine b12, probiotica,visolie en vitamine d.
  Kan ik hier nog magnesium bij slikken en welke?
  Het is een zwaar traject, maar ik ga het volhouden,want terug naar de a.depressiva is voor mij geen optie, eigenlijk heb ik alle maanden last van bijwerkingen gehad.

  1. Hoi Marianne, je zou de volgende site eens kunnen proberen:
   http://www.bonusan.nl/
   Zij hebben alles zo natuurlijk mogelijk: GMO- en zoetstoffen-vrij etc. Je zou ze kunnen bellen voor advies. Heb ik zelf ook eens gedaan en ze zijn heel erg behulpzaam. Tevens kun je zelf ook op de site rondneuzen welke combinaties bijv in de multivitamine zitten. Met zoeken op magnesium zie je veel producten. Door te lezen op de site zie je gebruikelijke combinaties en vaak staat er ook aangegeven welke combinaties elkaar versterken etc.
   Het volgende staat er over magnesiumcitraat:
   Belangrijkste eigenschappen Magnesiumcitraat 150 mg plus:

   Citraat, voor zeer goede opname van magnesium
   Bevat B6 ter ondersteuning van o.a. het zenuwstelsel

  2. Hoi Marianne,
   Heb langere tijd Venlafaxine 225 mg. gebruikt, weet dus waar jij doorheen gaat! De ontwenningsverschijnselen kon ik wat beperken door veel water te drinken en beweging zoeken die bij mij paste, voor mij was dat (Hatha en vooral Dru)yoga. Ga regelmatig naar de sauna om het proces van ontgiften te bevorderen.
   Ik kan beamen dat het geen makkelijk proces is. Denk dat het inderdaad belangrijk is de afbouw zo langzaam mogelijk te doen, gelukkig heb jij een arts die dat inziet. Ik heb mijn eigen afbouwschema op moeten stellen. Toen ik om een nieuw recept Venlafaxine a 37,5 mg vroeg zei de psychiater, toen hij hoorde dat ik 1 capsule al in 4 verdeelde, dat het dus al lang geen effect meer had! Zei dat ik wist dat de laatste stappen het moeilijkste waren en ik dus verder wilde afbouwen door nog verder te minderen… Nadat ik nu een half jaar alles heb afgebouwd, had ook nog andere psycho beïnvloedende medicatie, heb ik nog wat last van spierspanningen, gelukkig niet meer zo heftig als in het begin.Toen ik begon met afbouwen ben ik gestart met magnesium citraat a 200 mg als ik meer stress had nam ik 400 mg. Ben geen arts, dus kan niet zeggen wat je wel en niet bij elkaar kan slikken. Bij een magnesiumgebrek lijkt het mij oké om aan te vullen. Spierspanningen of krampen kan duiden op een gebrek. Bij mij had de magnesium citraat direct veel gunstig effect!
   Ben zo blij dat ik het zware traject heb afgelegd, voor mij nooit meer anti depressiva.
   Het is zeker de moeite waard geweest , kwam van de hel in de hemel……

  3. Dank voor de goede adviezen, het vervelendst vind ik de duizelingen/evenwicht, omdat dat nu erg mijn leven beperkt.
   Dat is echt ontstaan na het stoppen en zal daar ook doorheen moeten.
   Hebben meer mensen daar last van gehad en ebt dat ook weg?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.