Advertentie

‘Baking Soda’, de schrik van Big Pharma…!


baking soda 50 uses

Wat als er een natuurlijke, ge­zond­heids­be­vor­de­ren­de stof zou bestaan, die goedkoop is, vrij ver­krijg­baar en waarschijnlijk al in je keukenkastje aanwezig is? Zo’n stof is er. Hij heet na­trium­bi­car­bo­naat, hoewel je hem misschien als Baking Soda kent. Jarenlang werd na­trium­bi­car­bo­naat dagelijks als onderdeel van een aantal behandelingen in het ziekenhuis gebruikt, en bleven de meeste mensen onwetend van de volledige genezende mo­ge­lijk­he­den ervan.

Baking Soda staat bekend met een lange geschiedenis van gebruik als effectief huismiddel. Maar ook speelt het een simpele rol die na­trium­bi­car­bo­naat bij het bereiken van een optimale zuurgraad speelt; dus bij het hand­ha­ven van een goede gezondheid. Lees hieronder hoe natriumbicarbonaat, en het effect ervan op de zuurgraad, mensen die aan een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals nieraandoeningen, schim­mel­in­fec­ties, verkoudheid en griep, tand­vlees­aan­- doe­nin­gen, hoge bloeddruk en zelfs kanker lijden, tot voordeel kan strekken.

Ook speelt het een essentiële rol bij de behandeling van vergiftiging door radioactiviteit, chemicaliën en zware metalen besproken. Door het bieden van een moderne benadering van een aloude remedie, illustreert dit de noodzaak om Baking Soda in een geheel nieuw licht te zien. Natriumbicarbonaat bevat krachtige ei­gen­schap­pen die veilig, eenvoudig en effectief zijn, en die je kunnen helpen je systeem in evenwicht te brengen, je welzijn te herwinnen en toekomstige gezondheidsproblemen te vermijden.

Baking soda is zuiveringszout. Het is dus GEEN bakpoeder! Bakpoeder bevat een aantal stoffen, meestal alleen een carbonaat en een zuur. Als een carbonaat met water en een zuur in aanraking komt, zal het ontleden in verschillende componenten, waarbij ook koolzuurgas ontstaat. En precies om dat koolzuurgas is het bij bakpoeder om te doen. Het doet het baksel rijzen, tijdens het bakken.. Hierbij ontstaan geen andere geur- en smaakstoffen, de smaak van het product zal dan ook niet aangetast worden.

Baking soda is soda-bicarbonaat en dus GEEN bakpoeder, dat je simpel kunt vertalen met ‘baking powder’ in het Engels. Het zijn allebei chemisch samengestelde producten. Dus even duidelijk: bakpoeder (Baking powder) zorgt er vooral voor, dat er gas gevormd wordt (om een rijzing tot stand te brengen). Baking soda heeft een gashoudend effect, m.a.w. het gevormde gas wordt vastgehouden. Het zuiveringszout is in elk geval verkrijgbaar bij de drogist. Tot zover even deze inleiding met het oog op de zuivere definitie en onderscheid met bakpoeder..!

x

* * *

uses-of-baking-soda

x

x

x

Baking Soda of zuiveringszout:

x
de wérkelijke opponent van Big Pharma..

x
2014 © WantToKnow.nl/.be

2014 © vertaling Guido Jonkers (origineel hier en hier)

x

baking_soda_nl_bakingsoda02Niemand zal bijna kunnen geloven, dat iets wat zó goedkoop en simpel is, zoals Baking Soda dat in feite is, in staat is om de effectiviteit van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar ver achter zich te laten.. En als je het niet gelooft, laat dit artikel dan je gids zijn in dezen. Het is vooral in de VS als volkswijsheid bekend, dat Baking Soda of zuiveringszout in staat is een algemene verkoudheid effectief te bestrijden, náást het bijdragen in de bestrijding van allerlei andere kwalen en kwaaltjes..

Maar waarom is alle informatie rondom dit product min of meer in de doofpot aan het belanden..?  Een van de auteurs van de vele artikelen over zuiveringszout, kwam een aantal mensen tegen, die hem bezworen, dat het spul had geholpen om hun kanker te overwinnen, waarna hij op deze hints ging zoeken. Hij kwam daarbij de volgende informatie tegen:

“Wanneer je zuiveringszout (baking soda) oraal inneemt, met water met een hoog magnesiumniveau, én wanneer je het transdermaal (via de huid dus) laat inwerken in een medicinaal bad, dan wordt het een eerste klas medicinale behandeling van kanker, nierziekte, diabetes, griep en simpele verkoudheden. En niet in de laatste plaats, vormt het een belangrijke buffer voor blootstelling aan straling, waarbij je niets anders kunt concluderen, dat baking soda door iéderéén gebruikt zou moeten worden”…

bakings soda boekMark Sircus
Eén van de mensen die absoluut overtuigd is van de werking, de hoog-potentiële werking van baking soda of zuiveringszout, is Mark Sircus (AC., OMD). De informatie die je in zijn boek ‘Sodium Carbonate, rich men’s poor men’s cancer treatment’, vindt, vormt voor mensen met een ‘open mind’, een onbevooroordeelde geest, simpelweg heel belangrijke informatie. Het kan voor anderen weer té ver van hun bed zijn, maar het zuiveringszout is niet de énige simpele en natuurlijke remedie tegen heftige aandoeningen, waar de medische wereld over wil praten..!

Er zijn 1000 redenen om baking soda te gebruiken, aldus Mark Sircus, maar volgens hem is de belangrijkste constatering dat sodium bicarbonate een natuurlijk middel is, dat nog onszelf, noch onze kinderen en het milieu nadelig beïnvloedt, doordat het geen chemische middel is, dat de natuur schaadt in een of andere negatieve manier. Zuiveringszout wordt overal in de natuur gevonden, in zeeën en in de aarde, in ons natuurlijk voedsel en in onze lichamen.

Feitelijk is de belangrijkste functie van het zout de neutraliserende eigenschap ervan, waardoor het buitengewoon effectief als medicijn is, in deze tijden van vervuiling en ‘vergiftiging’. Dat is ook preciés de reden dat zuiveringszout, ‘Baking Soda’ of Sodium bicarbonate wereldwijd voor vele doelen wordt gebruikt, sinds tientallen jaren. Maar de kennis rondom zuiveringszout lijkt steeds meer vergeten te worden. Vooral, zo blijkt volgens Sircus vaak, omdat mensen niet (meer) kúnnen geloven dat het simpele goedje zo effectief werkt..

Zuivering en ontgifting
Zuiveringszout wordt routinematig al door velen gebruikt bij het voorkomen van een té hoge invloed van het gif van bijvoorbeeld chemotherapie en straling op mensen. De invloed van deze negatieve zaken op de nieren bijvoorbeeld is verwoestend. Een manier om dit te voorkomen, is het innemen van zuiveringszout volgens de aanbevolen hoeveelheden. In relatie tot Bicarbonaat, blijkt feitelijk dat miljoenen mensen wereldwijd, óf deze stof consumeren via de bicarbonaat-ionen in het drinkwater, óf ze zijn ermee behandeld in medische centra, ziekenhuizen en/of EHBO-afdelingen. Het komt erop neer dat ‘baking soda’ dagelijks de levens van veel mensen redt.

Levensbedreigende astma kan bij kinderen bijvoorbeeld resistent zijn voor behandeling met bronecho-dilatoren en systemische corticosteroïden. Maar recent onderzoek toont aan dat toediening van zuiveringszout intraveneus (IV) significant kan bijdragen tot een goede PH-balans en PCO2-waarde in het lichaam van kinderen met een levensbedreigende astma.

Zuiveringszout of Baking Soda' is gewoon in veel winkels te koop, zoals deze bij 'De Tuinen'..
Zuiveringszout of Baking Soda’ is gewoon in veel winkels te koop, zoals deze bij ‘De Tuinen’..

Baking Soda en de behandeling van kanker…
En aan de ‘University of Arizona’ is men bezig met onderzoek naar het gebruik van zuiveringszout bij de behandeling van kanker. Robert J. Gillies en zijn collega’s hebben bewezen dat een voorbehandeling van tumoren bij muizen, door middel van sodium-carbonaat, resulteert in een mindere verzuring in het gebied rondom de tumoren.  (Raghunand 2003) Het blijkt volgens de onderzoekers, dat een dergelijke behandeling bijdraagt aan het ‘anti-tumorgedrag van het lichaam’..

Zuiveringszout bij de was, maakt dat er ook daar 'zuivering' plaatsvindt.
Zuiveringszout bij de was, maakt dat er ook daar ‘zuivering’ plaatsvindt.

En dit jaar zijn dezelfde onderzoekers tot de conclusie gekomen dat zuiveringszout de PH-waarde van de tumor zélf verbetert (meer alkalisch) en daarbij ook nog eens spontane metastases voorkomt..! Metastases zijn uitzaaiingen van het tumorweefsel. (Robey 2009). Zij toonden specifiek aan dat het oraal innemen van sodium bicarbonaat/zuiveringszout/baking soda de ph-waarde van tumoren verbetert en daarbij de formatie van uitzaaiingen voorkomt, bij muizen die met borstkankercellen waren geïnduceerd. Daarbij werd ook nog eens een aanmerkelijke vermindering van de aantasting van lymfklieren geconstateerd..!

Tot groot ongenoegen van veel voedseldeskundigen en orthomoleculair experts, is de laatste tientallen jaren een heftige toename waar te nemen van de ongezonde zuurtegraad (pH-waarde) van het menselijk lichaam. En zoals je weet, is een pH-waarde die uit balans is, de oorzaak van het verstoren van de cel-activiteiten en -functies tot extreme niveaus, wanneer de neutrale pH-waarde verder zakt.

Excessieve zuurtegraad leidt onherroepelijk tot cellulaire afbraak, die op haar beurt weer zorgt voor serieuze gezondheidsproblemen, zoals kanker, diabetes, vaat- en hartafwijkingen, botontkalking en een brandend gevoel in de borst. Het blijkt dat biologisch leven het best tot zijn optimale werking komt, wanneer het in een niet-zure omgeving (Basisch), waarbij opnieuw duidelijk wordt, wat voor een belangrijke rol Baking Soda/Zuiveringszout hierin kan spelen.

tandpast baking sodaKeer op keer blijkt dat ‘Baking Soda’ één van de meest nuttige middelen is op de planeet, waarbij het ook duidelijk wordt, dat farmaceutische bedrijven wereldwijd niet willen, dat mensen en vooral medische personeel hiervan op de hoogte raakt. Maar alle simpele mensen zijn op zoek naar alternatieve behandelingen voor kanker, nierziekten en andere aandoeningen, waarbij zuiveringszout voor hen een belangrijk medicijn in deze situatie kan zijn. Maar pas op voor verontreinigde ‘Baking Soda’; vanzelfsprekend dat je biologisch zuiveringszout dient te gebruiken, waar dus GEEN aluminium in aanwezig is..!

Dr. Boris Veysman is gespecialiseerd in ‘nood-medicijnen’, die snel toegediend moeten kunnen worden en vanzelfsprekend effectief zijn. Hij is werkzaam in het ‘Robert Wood Johnson University Hospital’ in New Jersey en beschrijft één van de indringende voorbeelden/ervaringen uit de zijn praktijk in de nood/EHBO-kliniek: “Op onze afdelingen noodgevallen is het altijd rumoerig, maar vandaag klonk het schreeuwend uit de mond van de dienstdoende zuster, toen ze ‘NIET ADEMEN” schreeuwde en naar ons toerende, terwijl we een rolstoel duwden. Een witte, magere vrouw is omgezakt en ziet volledig grijs. En zonder enig bewijs van ‘Niet bij bewustzijn brengen’, is er geen enkele twijfel.

‘Click en ‘klang’ en daar heeft de patiënt al een buis in haar keel, binnen enkele seconden. Ik ben bezig met de borstkas-ademhaling. Op de monitor is niets anders te zien bij haar hartslag dan een vlakke lijn.. Geen hartslag te bekennen.. Ik probeer de kunstmatige beademing te synchroniseren met de woorden die ik mezelf hoor uitspreken, en die roepen om een externe hartslagregelaar.. Ik pomp haar borstkas met mijn handen, terwijl ik denk: ‘Hartstilstand…. Nadát ze binnen kwam lopen… met kanker… met chemo in haar lijf’….

Deze kunstmatige ademhaling gaat volstrekt niet volgens het boekje.. ‘Geef me 2 ampullen bicarbonaat’ roep ik tegen de zuster. Via het keelpijpje is het binnenbrengen van dit middel met water een kwestie van enkele seconden. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het extreme zuurgehalte van het bloed, gecorrigeerd wordt.  En dat zuurgehalte is in mijn gevoel, precies de oorzaak van het wegraken van deze vrouw. Uiteindelijk arriveert ook de externe pacemaker en kunnen we met elektrische schokken van 80 slagen per minuut, haar hart weer gaan stimuleren om te gaan kloppen. Vervolgens is het allemaal achter de rug; de patiënt is stabiel..!”

Een gloednieuw boek over 'Baking Soda' of Natrium Carbonaat. (klik voor lead naar succesboeken!)
Een gloednieuw boek over ‘Baking Soda’ of Natrium Carbonaat. (klik voor lead naar succesboeken!)

ONMISBAAR..!
Baking soda (sodium bicarbonate) doet zijn naam en faam als ‘eerste hulpmiddel’ voortdurend eer aan. Het is het ultieme werkpaarden-medicijn waarvan feitelijk ELKE ouder en/of gezondheidsprofessional op de hoogte zou moeten zijn. En… routinematig zou moeten (LEREN) gebruiken.Wanneer het dan ook nog eens gebruikt wordt, met andere natuurlijk middelen, zoals magnesium-chloride en iodine, heeft iedereen een ’triniteit van medicinale superhelden’ bij de hand, die borg staan voor de uitvoering van ‘medische wonderen’ in één enkele handeling..

En feitelijk hebben we het over een ‘serieus medicijn’, als we spreken over sodium bicarbonate. Het blijkt ook dat zuiveringszout uiterst voordelig werkt bij hartmassage. Het vroegere en meer frequente gebruik van sodium bicarbonate wordt in verband gebracht met hogere overlevingskansen en met betere lange-termijn uitkomsten op het neurologische vlak, tijdens noodgevallen. En dat is vanzelfsprekend, als je bedenkt dat bicarbonaat aanwezig is in bijna alle lichaamsvloeistoffen en -organen en daarbij een belangrijke rol speelt in het handhaven van de zuurtegraad..!

Een tekort..!?
Dat betekent ook dat een TEKORT aan bicarbonaat in het lichaam, één van de meest ondergewaardeerde medische diagnoses is, op deze planeet, hoewel het wellicht één van de meest voorkomende is..!  Naarmate een persoon dus een hogere zuurtegraad heeft, of een relatief tekórt aan bicarbonaat-ionen, dan zal dit zijn tol eisen op de gehele menselijk fysiologie. ELKE biochemische reactie is gevoelig voor pH-waarde (zuurtegraad) van het lichaam, waarbij met name de enzymen in ons lichaam hier extra gevoelig voor blijken..! En ons voedingspatroon speelt ook hier weer een essentiële rol, om de goede zuurtegraad in ons lichaam te behouden. Het meeste welvaartsvoedsel geeft aanleiding tot verzuring van het lichaam, of in andere woorden, tot ‘ongezonde waarden van de pH-graad in het lichaam’.

Een 'voetenbad' met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..!
Een ‘voetenbad’ met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..!

Dr Eric Chan (Pangaea Clinic of Naturopathie in Richmond) hierover: ‘Ik gebruik altijd bicarbonaat op een intraveneuze wijze, als natuurlijke manier om patiënten te behandelen, die consequent negatief en/of allergisch reageren en/of chemische overgevoeligheid hebben. Het is een uitgelezen therapie om de allergische reacties van mensen, in de herfst en winter mee te behandelen.

Het is bijzonder om te zien, hoe deze baking soda of bicarbonaat in staat is, bijna diréct een allergische reactie of astmatische aanval te stoppen. Om de hele simpele reden, dat deze reacties niet kunnen voortduren in een alkalische omgeving. Sommige van mijn patiënten hebben ook baat bij het nemen van een alkalisch drankje, voordat ze gaan slapen, om de negatieve reacties op chemische symptomen te verminderen. En in deze toedieningen zie ik bijna geen distolerantie bij mijn patiënten. 

Toediening van een alkalische buffer in het weefsel van zieke patiënten, maakt dat zij zich bijna altijd een stuk beter voelen. Dit is met name het geval, zoals gezegd, bij gevoelige patiënten, die chemische stoffen in het lijf hebben. Daarbij is baking soda/zuiveringszout een middel om het lichaam de gelegenheid te geven, zich te herstellen van de giftige prikkels van buiten. Meestal geef ik intraveneuze injecties met zuiveringszout met een regelmaat van 2x per week, gedurende een periode van 4 tot 5 weken. Sodium Carbonaat is dus een erg effectieve manier om DIRECT op cellulair niveau gezondheid te verbeteren.”

Tot slot
Sodium bicarbonaat is daarmee een door de tijd gelouterde methode om het bicarbonaat-niveau van het lichaam terug te brengen naar normaal niveau. Het is anorganisch, erg alkalisch en ondersteunt, evenals veel andere minerale stoffen, een enorme lijst van biologische functies van het menselijke lichaam. Sodium bicarbonaat is dus een fysiologische basis voor lichamelijk welzijn..

Ga zelf op zoek op het internet naar de mega-toepassingen van Baking Soda, in en om je huis, voor je welzijn en letterlijk 'de balans van je lichaam'..!
Ga zelf op zoek op het internet naar de mega-toepassingen van Baking Soda, in en om je huis, voor je welzijn en letterlijk ‘de balans van je lichaam’..!

Het boek van Mark Sircus is een vraagbaak op het gebied van sodium bicarbonaat. Bijdragen van universiteiten, ziekenhuizen en klinisch artsen, maken het plaatje compleet rondom dit in de vergetelheid dreigend te geraken middel. ‘Baking soda’ is dus simpelweg een essentieel medicijn, waar geen enkele intensive car-afdeling noch eerste-hulp-afdeling van zonder zou kunnen.

CO2… Rommel of onmisbaar..?
Het boek van Mark Sircus besteedt een groot deel aan het begrip rondom de fraude van het etiketteren van CO2 als ‘giftig gas’.. Carbon Dioxide (CO2) blijkt een essentieel onderdeel te zijn van de werking van het ‘geheim’ van sodium bicarbonaat (baking soda), dat zich in de menselijke maag tot CO2 omvormt, wanneer het wordt vermengd met water. Zoals je merkt zijn sodium bicarbonaat, CO2 en zuurstof (O2) allemaal met elkaar verbonden. En alle  drie deze stoffen zijn essentieel voor het biologische voortbestaan op onze planeet Aarde. CO2 is net zo min giftig als water dat is..!

Sodium bicarbonate (Baking Soda) is waarschijnlijk een van de meest nuttige stoffen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat farmaceutische bedrijven willen dat kennis van zuiveringszout, uitermate beperkt blijft; dat het middel wordt afgeschilderd als ‘kwakzalverij’ en ‘volkswijsheid’… Baking Soda, zuiveringszout of Sodium Bicarbonaat, hoe je het ook wilt noemen, is een BELANGRIJK MEDICIJN, van het veiligste soort, en blijkt ESSENTIEEL bij de behandeling van kanker, nierziekten en andere aandoeningen..!

394 gedachten over “‘Baking Soda’, de schrik van Big Pharma…!

 1. Heel interessant, ook last van verzuring. Er is ook een Schusslerzout dat helpt tegen verzuring.
  Minpuntje vind ik het gebruik van het woord Baking Soda, terwijl het beter zou zijn de term ‘zuiveringszout’ consequent aan te houden, omdat bakpoeder toch iets anders schijnt te zijn.

 2. al heel veel jaren gebruik ik zuiveringszout voor zeer veel zaken en ben er erg enthousiast over. Maar, als klopt wat jullie beweren tav kanker, overschreeuwen jullie jezelf. Jullie vrij agressieve manier van uiten vind ik tegen de borst stuitend. Alsof alle werkers in de gezondheidzorg crimineel zijn. Daarnaast vind ik het erg kort door de bocht om te beweren dat kanker met zuiveringszout te genezen is. Jullie scheren alle vormen van kanker over een kam. Dat kan niet, dat mag niet en is misleidend.
  Ik wou dat het waar was en zo simpel ligt. Ik ken vele integere artsen met het hart op de goede plek, die niet profiteren van het instand houden van zaken. Ik heb het antwoord niet, ik heb geen aandelen in de farmacie, ben een simpel mensie met naar ik hoop gezond verstand.

  Groet, Nanda

  1. Er zijn heel veel integere artsen maar er bestaat niet zoiets als een integere farmaceutisxhe industrie.
   Ik heb veel aandacht besteed aan alkalisch eten, maar het is bijna onmogelijk om alleen met alkalisch eten je lichaam te ontzuren. Een zin die veel zegt is: een alkalisch lichaam kan niet ziek zijn want ziektes kunnen alleen ontstaan in een zure ( zuurstofarme) omgeving.

 3. dit lijkt mij een heel interessante theorie. Niet dat ik kanker heb (voorlopig niet en hopelijk nooit) maar kan men dit ook preventief gebruiken ? Wat is de dosering van het zout tov het water ? Hoeveel drinkt men hiervan want men spreekt van een beker, maar volgens mij kan men dit heel breed opvatten ? Heeft het geen schadelijke effecten want men hoort toch steeds dat zout niet gezond is voor hart- en vaatziekten ?

 4. graag zou ik meer willen weten os dit zout ook goed is voor sporiaasis?ik heb het op mijn beide handen en op mijn voeten ik word er zo weemoedig van hopelijk kunt u mij hier meer over vertellen
  bijvoorbaad mijn hartelijke dank m damen

  1. Beste Mien,

   De plaatser van dit bericht heeft alleen dit bericht gedeeld.
   Hij heeft dus geen enkele ‘extra’ medische kennis, dus je vraag is hier waarschijnlijk niet zo op zijn plaat.

   Het stuk bevat ook enkele onwaarheden en veel onbewezen ‘feiten’
   Het is slechts een mening en niet meer dan dat.

   Ik raad je aan voordat je een vraag stelt aan mensen die er ook geen verstand van hebben deze gewoon te googlen.

   Maar om op je vraag terug te komen m.b.t. ‘Baking Soda’ en Psoriasis vond ik het volgende op psoriasisclub.org.

   Vrij vertaald:

   Er zijn mensen die goede resultaten hebben geboekt bij de behandeling van Psoriasis met “Baking Soda” ofwel Natriumbicarbonaat.

   Hoe gebruik je het?

   Breng Natriumbicarbonaat rechtstreeks aan op de aangetaste plekken.
   Breng over deze laag Natriumbicarbonaat een laagje vaseline aan.
   Je kunt hierover nog een laagje Natriumbicarbonaat aanbrengen als je wilt.
   Denk er wel aan dat deze behandeling erg pijnlijk zal zijn.
   Dit moet je net zo vaak herhalend tot er verbetering optreed.
   Dit is geen behandeling voor de korte termijn.
   Het kan maanden duren voordat je verbetering kunt merken.

   Let wel. Er is niet bewezen dat het altijd zal werken, voor enkelen heeft het in ieder geval wel positieve resultaten gehad.

   Mocht je meer willen weten, google er dan gewoon eens op.

   Hopelijk heb je hier iets aan gehad.

 5. Ik vind het een heel mooi artikel, maar kan niet duidelijk verschil vinden tussen baking soda of zuivering zout, kan ik ze nu wel of niet allebei gebruiken ??
  en zit er verschil tussen zo ja, welke,
  vriendelijke groet
  Hans

  1. Mijn grootmoeder gebruikte altijd Haarlemmer olie, en hoffmans druppels toch mooi 86 geworden, na het krijgen en grootbrengen van 8 kinderen, nooit zeuren en ook nooit echt geld om handen, maar dan zij ze wat neukt mij dat, met een slim en schrander lachje om haar mond.

 6. Heel veel gelezen over baking soda. maar nergens lees ik een aanbevelingsdosis om je lichaam te ontzuren en daarna een onderhoudsdosis om je lichaam alkalisch te houden.
  Graag advies

  1. Hallo,

   Ik heb een amalgaamvergiftiging gehad en heb het volgende gedaan om mijn lichaam te ontgiften;
   1 afgestreken eetlepel zuiveringszout: natriumbicarbonaat (zonder toegevoegd aluminium).
   3 eetlepels ahornsiroop graad-C (welke en waarom?) .
   2 eetlepels water (dit laatste hoeft niet maar het maakt het mengsel iets dunner)
   Doe het mengsel in een steelpan (niet van aluminium) en verwarm dit gedurende 5 minuten, niet koken, onder stevig roeren. Het mengsel zet in het begin uit en gaat schuimen. Bewaar het op een koele plaats en gebruik er 1 tot 2x daags een halve theelepel van, bij kanker 3x daags een theelepel. Voor gebruik roeren.
   Gebruik deze dosis 7 dagen, en stop dan een week. Herhaal dit nog eens 3x. (Dus in totaal duurt de kuur 8 weken).
   Het kan zijn dat je via je darmen veel dode kankercellen, bacteriën en gifstoffen uitscheidt. Wees niet ongerust als je diarree krijgt.

  2. Beste anke,

   Je hebt een ‘mooi’ recept geplaatst en daarbij claim je nogal wat.
   Namelijk dat het helpt bij kanker.

   *>>>> Ken jij mensen die met dit recept zijn genezen van kanker?

   *>>>> Kun je me een betrouwbaar onderzoek tonen waarin dit middel is gebruikt met de resultaten ervan?

   Wanneer je beide vragen met NEE moet beantwoorden is jou bewering dat het een recept voor de genezing van kanker zou zijn gewoon gelul in de ruimte.
   En dat is niet zo onschuldig als je denkt.
   Je geeft mensen hiermee dan valse hoop en daar help je niemand mee.
   Het is gewoon zielig wat voor gekke en ongegronde ‘goedbedoelde’ adviezen mensen met een levensbedreigende ziekte als kanker wel niet krijgen en ik kan dat weten.

   Als je iets beweert dan moet het op zijn minst ergens op gestoeld zijn.
   Dus graag even aangeven hoe je aan deze wijsheid.

   Beetje hocus pocus pas recepten verspreiden doen al genoeg kwakzalvers.
   (Niet persoonlijk bedoeld, maar ik wordt een beetje moe van al die ongefundeerde indianenverhalen uit de hoek van de alternatieve geneeswijzen. Met deze ongefundeerde verhalen zet je de alternatieve geneeskunst in een kwaad daglicht en dat kan nooit de bedoeling zijn.

  3. Jan, ik heb nergens gezegd dat het kanker geneest. Als je goed leest, zie je dat ik schrijf dat het helpt om je lichaam te ontgiften, ook bij kanker. Je bent nogal fel in je reactie en dat begrijp ik heel goed. En ja het heeft mij zeer goed geholpen om van mijn amalgaanvergiftiging af te komen. Natuurlijk wil ik niemand op het verkeerde been zetten door te beweren dat het kanker geneest.
   En ik heb overigens niets over honden geschreven.

  4. Ankespieker,

   Door de wat verwarrende structuur van de manier waarop het WordPress commentaar systeem werkt is het inderdaad wel eens zo dat antwoorden op de verkeerde plek in de discussie worden geplaatst. Mijn excuses dat ik jou naam heb gebruikt als degene die een, overigens mooi, verhaal plaatste over zijn/of haar hond en de behandeling met bicarbonaat.

   Alhoewel de discussies redelijk fel lijken lig ik persoonlijk helemaal niet wakker van het fenomeen nattriumbicarbonaat. Als iemand het wil gebruiken, waar dan ook voor, prima toch.

   Het is meer de wijze van discussiëren van de voorstanders die bij mij oproept om er nog wat feller tegenin te gaan. Elke tegenstand wordt per definitie direct te kop ingedrukt, zonder na te denken of het wellicht misschien wel niet zo’n wondermiddel zou kunnen zijn dan dat er wordt beweerd.

   Natuurlijk geloven grote groepen mensen liever dat er iets is als een soort wondermiddel voor wat dan ook en sommigen kunnen moeilijk geloven dat DAT er misschien (nog) niet is. Dit wordt Magisch Denken genoemd. En blijkbaar doen velen dat liever dan gewoon logisch nadenken.
   Met magisch denken zullen we het helaas niet redden, wel met out of de box denken, dat is heel wat anders. Ik ben geen wetenschapper o.i.d. en pretendeer dat ook niet te zijn. Ik ben ook niet tegen alternatieve geneeswijzen, daar zitten namelijk wel degelijk goede geneeswijzen bij.

   Er is echter ook heel veel kaf onder het koren, mensen die die met pseudo-wetenschappelijk prietpraat zieke mensen geld uit hun zakken troggelen en daar geheel niet wakker van liggen.

   En dan heb je de schapen, de volgers of gelovers in een ‘methode’ of middel die zelf geen enkele ervaring met zo’n methode of middel hebben maar simpelweg geloven in wat die ene persoon zegt en dat uitdragen als zijnde de waarheid. Deze groep zoekt alleen medegelovers en iedereen met een andere mening wordt steevast zonder nadenken verbannen, verguisd en voor van alles uitgemaakt zonde daadwerkelijk een discussie aan te (willen) gaan.

   Af en toe waag ik me in het hol van deze gelovers om wat tegengas te geven.
   En de reacties waren altijd kostelijk…

   Maar nu is het tijd om me weer met belangrijkere zaken bezig te houden.

   Ik wil iedereen die aan deze heerlijke discussie heeft meegewerkt bedanken voor zijn inbreng, ik heb me kostelijk vermaakt….

   Het ga jullie allemaal goed………

 7. Ik gebruik ook veel zuiveringszout. Bij ontstoken tandvlees, kiespijn, schimmelinfectie, wratten, ontsmetten van wonden, stink schoenen bestrooi ik met bakingsoda zodat de geur verwijderd, je kan eigenlijk zo gek niet opnoemen. Nou heb ik een goudvis die meer dood was dan levend.. Hij klapperde met z’n kieuwen en lag stil op de bodem dood te gaan. Ik dacht weet je wat ik strooi een snufje bs over het wateroppervlak, dood gaat hij anders toch, dus erger kan t niet worden. Binnen 10 minuten begon de vis weer te zwemmen en hij ziet er weer zo gezond uit als een visie 🙂 ik ben een echte fan, bij mij altijd een doosje bakingsoda op voorraad

 8. IK ben diabeet type 2 en wil proberen dit te genezen of verbeteren met bakzout. Wie heeft daar ervaring mee, na hoeveel tijd kan ik een verbetering verwachten?

  1. Waar haal je het idee vandaan om diabetes te genezen of te verbeteren met baking soda? Ondanks het feit dat een enkele obscure ‘doctor’ beweert dat baking soda wellicht een rol kan spelen bij het VOORKOMEN van diabetes is er geen enkel geval bekend dat baking soda ook maar iets kan betekenen voor mensen die al diabetes hebben. Het zou natuurlijk mooi zijn om alle wonderverhalen over baking soda klakkeloos te geloven maar de meesten zijn sterk overdreven en velen ook pertinent niet waar. Het is geen wondermiddel dat overal maar goed voor is, was het maar waar.
   En het experimenteren hiermee is ook niet altijd zo onschuldig als wordt beweerd vooral niet wanneer je ook nog medicatie gebruikt.
   Het zonder overleg met je behandelend arts starten van een ‘behandeling’met baking soda kan zelfs een negatieve wisselwerking met bepaalde medicatie hebben. Dus ik zou daar voorzichtig mee zijn.

   Voorlopig is diabetes alleen te behandelen en nog niet te genezen met medicatie en/of insuline.
   Verder onderzoek maakt de behandelmethoden beter, en zorgt ook voor meer kennis over diabetes. Als we weten hoe diabetes precies ontstaat, dan kunnen we nog beter behandelen. En hopelijk ooit voorkomen en genezen.

   Voor diabetes type 1 is genezing al meer in zicht dan voor type 2. Door transplantatie van cellen die insuline maken (eilandjes van Langerhans) zijn in feite al mensen genezen van diabetes type 1. Want ze hoeven soms ook jaren na de transplantatie geen insuline meer te spuiten. Anderen moeten wel na een tijdje weer insuline spuiten, maar minder dan eerst. En vaak is het beetje insuline dat hun lichaam zelf nog maakt, genoeg om de bloedsuiker veel stabieler te houden dan eerst. Transplantatie van eilandjes van Langerhans kan nu nog maar mondjesmaat gebeuren, en alleen bij ernstige gevallen. Daarom zoeken wetenschappers ook hard naar manieren om het afweersysteem bij te sturen. Want dat is de oorzaak van diabetes type 1.

   Voor diabetes type 2 is het nog wat langer zoeken naar oplossingen, dat zit eigenlijk ingewikkelder in elkaar dan bij diabetes type 1.

 9. Ik heb een vraag over het gebruik van baking soda:hoe zit dat met de zuurgraag van je maag,deze behoort toch zuur te zijn i.v.m het verteren van voedsel.

  mijn dank voor u reactie.

  MVG Wies Heijnen

  1. Wies,
   ja je maagzuur is zuur maar kan niet zo goed tegen zuur. Daarom is het beter veel fruit zoals citroenvruchten te eten, die zijn zuur maar worden in je lichaam basisch (loog, ‘zeep’), het tegenovergestelde van zuur. Als je baking soda inneemt dan helpt het o.a. tegen het (te)zure in je lichaam. Door te veel ‘zurige’ voeding, dus het te veel aan (rood)vlees, koffie, alcohol, suiker en vette hap, veel roken, doe je je lichaam geen goed.

 10. ik lijdt aan gewrichtsreuma ,heb steeds longontstekingen,medicijnen werken niet of geven een allergische reactie ,arts maakt zich zorgen ,kan ik iets met backing soda

  1. Een combi van Hulda Clark en mediwiet kan je veel goed doen.
   ontstekingen kunnen duiden op en/of duiden meestal op parasieten, virussen e.a. indringers. Deze indringers overleven in je lichaam op stoffen die er niet thuis horen. Advies; detox om alle gif uit je lichaam te verwijderen. Vervolgens doden van de indringers met kruiden en evt. de zapper. Dat schoont een hoop op waar je goed van op zult knappen.

  2. Ook voor rugklachten als je het zo blijft spellen.
   En dan rijst weer de vraag of het nu vóór of tégen rugklachten regent?
   Dat dan ook weer.

  3. Ik HAD ook gewrichtsreuma. Ik ben naar een Chinese acupuncturiste gegaan en na 2 maanden wekelijkse behandeling gestopt met de medicijnen. Het was nog niet helemaal weg, maar meidcijnen pakken de ontsteking aan, niet de oorzaak. Daarnaast ben ik healing gaan doen. Stress door meerdere priveomstandigheden was en is de oorzaak, heb ik gemerkt. Ik heb mijn lijf leren kennen en als ik weer meer spanning heb, krijg ik een dikke (=dus een ontstoken gewricht). Tevens eet ik zo natuurlijk mogelijk (kan nu iets minder omdat ik me goed voel). Ik ben dus de alternatieve geneeswijze op gegaan, en heeft mij goed geholpen. Hopelijk vindt jij de juiste oplossing voor je reuma en heb je ook snel minder last van alle andere kwalen! Sterkte en beterschap!

 11. Mijn nieren hebben een verminderde werking, kan iik dit gebruiken om te werking beter te krijgen? Het is toch een zout en ik heb een zoutbeperking.

  Ook vraag ik me af wat voor een nierpatient de aanbevolen hoeveelheid is.

  1. Wanneer je nierproblemen hebt moet je hier niet mee experimenteren. Je hebt geen zout beperking maar een natrium beperking. Dit is natrium bicarbonaat. Dus Natruim als bestanddeel.
   Je mist er overigens niks aan want het is absoluut niet zo’n wondermiddel als hier wordt beweerd. De meeste zijn uit totaal ongefundeerd en schromelijk overdreven.
   Wishfull thinking
   Met andere woorden, men wil graag ergens in geloven maar er is totaal geen bewijs van.

  2. @Ik, liever niet. Heb dit uit eerste hand. Als je toch alternatief aan de gang wil, kan je beter de Emoto toepassing doen. Een fles water met jouw intenties ‘bewerken’ of een boodschap onder op de fles plakken, bijv. goed werkende nieren en natuurlijk alles met liefde. Weet je niet wie Emoto is, er is voldoende te vinden over deze prachtige man op het w.w.w. en ook hier op deze website van het WTK
   http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/emoto-pathie/
   http://www.wanttoknow.nl/overige/woorden-zijn-zaadjes/ Sterkte!

  3. @Ik, Ik kom terug op een beantwoorde vraag van mij IK, de arts die met de patient wet slecht werkende nieren behandeld had dit nml. niet voorgeschreven terwijl natriumbicarbonaat wél heel goed voor haar of hem is tegen de verzuring van het bloed. Hoeveel je dan moet nemen ben ik voorzichtig in, dat zou je zelf moeten vragen aan je arts. Sterkte!

  4. Hoi ik, ook ik heb nieren die niet een hoge scoren halen maar net genoeg, en ik gebruik baking soda probleemloos! Ik had een tijd terug erge stekende pijn in mn zij en wilde niet naar de huisarts, dus ben ik eerst maar natrium bicarbonaat gaan nemen….elke ochtend theelepel in water….en t is weg!

  5. Beste Riet,

   Iedereen heeft wel eens een erg stekende pijn in zijn zij.
   Als je daar heel erg lang last van hebt kun je beter toch naar de huisarts gaan. Maar over het algemeen is de grootste boosdoener: lucht in je darmen.
   Gewoon wat meer vezels eten en je bent er van af.
   Heeft niks te maken met baking soda of natriumbicarbonaat maar omdat het over ging op het moment dat je dat goedje ging gebruiken koppelde jij die wonderbaarlijke genezing aan natriumbicarbonaat. Kortom het was ook over gegaan wanneer je geen natriumbicarbonaat zou gebruiken.

 12. kan ik een lepeltje baking soda toevoegen aan mijn ochtend ritueeltje warm water met citroen en honing?? of kan ik het beter los van dat met koud water mengen?

  1. Ik gebruik inderdaad baking soda samen gebruiken met citroensap en heet water (kan zelfs preventief tegen kanker werken)Eerst even de baking soda oplossen in heet water en dan rustig citroensap erbij doen, want het schuimt op…..

  2. Beste Klara,

   Waarom gebruik je baking soda met citroensap?
   Waarom gooi een een zuur bij een loog, hetgeen baking soda is?
   Het enige dat je hiermee bereikt is dat ze elkaar gaan opheffen en je neutraliseert daarmee het effect van baking soda, vandaar het schuimen.
   Het mengsel dat je daarna opdrinkt heeft hierna geen enkele werking meer.
   Misschien een beetje vitamine C van het citroensap maar verder niks.

   En waar vind jij het bewijs dat het preventief tegen kanker zou werken?

   Het is zo wie zo al erg moeilijk te bewijzen dat je iets preventief werkt tegen een ziekte, vooral een ziekte als kanker. Daarvoor zou je grote groepen mensen 40 jaar of langer moeten volgen en vergelijken met eenzelfde groep mensen met exact dezelfde levensstijl als de eerste groep maar met als enige verschil dat deze groep het zogenaamde middel hun hele leven gebruikt.

   Kanker krijg je niet van de ene dag op de andere zoals griep en de oorzaak van kanker is ook niet eenduidig zoals griep.

   Het feit dat jij dagelijks baking soda gebruikt en (nog) geen kanker hebt ontwikkeld zegt niks over baking soda want er zijn gelukkig miljoenen mensen die ook geen kanker ontwikkelen.

   Er is dan ook geen enkel serieus onderzoek bekend dat die stelling bewijst, dus wat je dus zegt is whishfull thinking en je hoopt misschien dat het preventief werkt tegen kanker en al die andere ‘voordelen’ die aan deze stof worden toegeschreven.

   Dus beweer nu alsjeblieft niet dat het tegen kanker kan werken zolang daarvoor absoluut geen bewijs is.
   Er wordt al genoeg onzin, meningen en pseudo wetenschappelijke ‘feiten’ op het Internet gezet waardoor mensen niet meer weten wat ze moeten geloven.

  3. Misschien heeft U gelijk, logisch gedacht dat wel, maar zo als U ook zegt wishfull thinking, maar wat is daar op tegen, hoop doet leven, zelf suggestie kan een mens helpen, wat is waar en wat niet, we zoeken, en twijfelen, ten minste ik wel, groet.

  4. Beste Jenne,

   Natuurlijk mag wishfull thinking en hopen dat iets werkt.
   Hoop en geloof dat iets werkt is het loerprincipe van het placebo effect.
   En dat werkt voor velen echt. Je bevordert er het zelfhelend vermogen van je lichaam mee, dat is gewoon bewezen.

   Maar beweren dat iets ergens tegen werkzaam is, dus dit eigenlijk als FEIT publiceren is heel wat anders. Daarmee zet je mensen op het verkeerde been en kunnen mensen zichzelf wel degelijk schade berokkenen. Vooral mensen die een (levensbedreigende) ziekte hebben klampen zich vaak aan ieder ‘advies’ vast en het gezegde ‘baat het niet dan schaad het niet’ gaat lang niet altijd op. Het kan reguliere behandelingen zoals chemo therapie bijvoorbeeld of behandeling met reguliere medicatie wel degelijk tegenwerken, minder effectief maken of onbedoelde bijwerkingen bevorderen of versterken. Daarom zou je dus ook nooit aan een ‘alternatief’ behandelplan moeten beginnen zonder eerst te overleggen met je behandelend arts. We kennen allemaal wel het voorbeeld van een bekende Nederlander die regulier goed te behandelen borstkanker had maar zich liet adviseren door een ‘alternatief’ genezeres. Ze geloofde zo heilig in deze ’therapie’ en de diagnose die deze genezeres gaf dat ze reguliere behandeling weigerde en daardoor, waarschijnlijk geheel onnodig, is te komen overlijden.

   Je mag heus iets waarin je geloofd wel aan anderen doorgeven maar zeg dan dat je gelooft dat het zo is of dat je het ‘ergens’ hebt gelezen, maar zeg niet dat het zo IS.

  5. Jan21, alles wat helpt de geestelijke en lichamelijke gezondheid te bevorderen, helpt tegen kanker.
   Kanker kan door veel oorzaken ontstaan. Ook door bacteriën, virussen en schimmels. Ik heb een onderzoekje gedaan met baking soda oftewel natriumbicarbonaat en een paddenstoel in de grond. En ik heb ook de reactie van mieren op baking soda getest.
   Er is een correlatie tussen verzuring van het lichaam en gezondheidsklachten waaronder helaas ook kanker. Baking soda werkt verzuring tegen. Daarom hebben mieren er een hekel aan. En het werkt ook tegen schimmels, oftewel een paddenstoel wordt binnen een tijdje compleet zwart en zakt in. Daarom vind ik de uitspraak ’tegen (bepaalde vormen van) kanker’ wel kunnen.

  6. Jan21,

   ja bedankt voor Uw uitgebreide antwoord, volkomen met U eens !
   Het is in dit soort slipperige situaties, van O zo graag willen oppassen geblazen.
   Je kunt niet een zo complex ziekte beeld, en réaliteit afdoen, met enkele eenvoudige schijkunde proeven.
   Maar you never know, er bestaat meer tussen hemel en aarde als dat wij weten, of denken, oud maar waar.
   Maar wat een verzuchting waard is, dat veel intellect zich laten gebruiken, om veel geld te verdienen, wat dan uiteindelijk tegen de mensheid werkt, de geneeskunde, medicijnen, en het weten zouden gratis of op zijn minst tegen kostprijs voor zieke mensen verkrijgbaar moeten zijn!
   Groet Jenne

  7. @jan 21
   Je gaat gemakshalve voorbij aan het feit dat ook regulier behandelen gestoeld is op geloven dat het werkt ( wat maar al te vaak dus niet het geval is ) Dan praten we niet over dat iemand beroemt of niet helaas zich heeft laten verleiden om alleen het reguliere stukje te volgen , zijnde, mes erin bestralen en dan vergiftigen. Mocht het gebruik van baking soda een chemotherapie tegenwerken is dat een positief bijkomend voordeel imo. Verder ga je voorbij aan het feit dat er ook zoiets als het noncebo effect bestaat, indien je met je reguliere arts overlegt over een niet reguliere behandeling loop je grote kans door de(vaak onnodig negatieve) voorspelling van die witte jas aan voornoemde effect te succumberen, geen kip die daar dan naar kraait.Volgens mij kijk jij alleen maar naar de zogenaamde reguliere methodieken , hetgeen een versmalling van voor handen zijnde methoden is , en winstmaximalisatie van big pharma in de hand werkt. De vraag , waarom geen of zeer weinig onderzoek naar alternatieve methoden wordt verricht, is dan ook heel legitiem.
   Ook je stelling dat beweren dat iets tegen een ziekte helpt is voor discussie vatbaar ,immers is dat nou niet net wat gebeurd met betrekking tot de reguliere methodieken ? Het is namelijk een bekend gegeven dat de meeste patienten niet sterven aan kanker maar aan de behandeling reguliere daartegen! En voor de duidelijkheid ,ja ik ben zeer wel bekent met kanker via werk en persoonlijke ervaringen , zowel met reguliere als alternatieve behandelingen , en heb met die laatste betere en meer positieve resultaten geboekt gezien dan met de reguliere variant.

  8. Marcel,

   is het met feiten te staven dat er meer mensen aan kanker sterven, door de behandeling, als door de ziekte zelf.
   En is het zo, wordt er geen of weinig onderzoek gedaan naar alernatieve cq in de natuur voorkomende (genees) middelen.
   Persoonlijk vind ik dat er toch wel veel mensen met helende planten, via essenciele oliën bezig zijn, het aanbod is groot.
   Wij maken verschillende baume’s hier zelf, via een vriend een Imker zijn bijen producten, te verrijken met oliën.
   Is dit alternatieve niet meer het doorgeven van hele oude gebruikte middelen, voor de gezondheid.
   Ik lees hier veel over, en kom dan altyd vaak bij mensen terecht met veel gezond verstand, en practische overwegingen.
   Helaas één van mijn buren vieux Pierre, met één lamp aan een draadje in zijn keuken, altijd een pot soep boven het vuur, nooit ziek, vroeg op vroeg naar bed, alles uit eigen tuin, had allemaal van die slimme natuurlijke wetens waardigheden, veel van geleerd, rookte, maar eigen tabak, ook hoe te leven, voor mij niet mogelijk, tenminste nog niet.

  9. Jenne is het niet zeer veel zeggend dat het gros der oncologen zelf en hun familie niet aan chemo blootstellen?

  10. Marcel, ja dat is zeker veel zeggend, eerder beschamend, maar ik kan dat geloven, iemand die met chemo bezig is, ja dat is dramatisch om aan te zien.

  11. Marchel,

   Het is een sprookje dat het gros van de oncologen zichzelf en zijn familie niet aan de chemo zou zetten. Ik ken namelijk verschillende oncologen en die zeggen allemaal dat dat verhaal al jaren de ronde doen maar dat dat gewoon een sprookje is bedacht door tegenstanders van de moderne geneeskunde zoals de aluhoedjes en de complot denkers.

   Dus dat argument gaat niet op.
   De bewering dat meer mensen overlijden aan de behandeling van kanker dan aan kanker zelf is ook de grootst mogelijke onzin en op geen enkele wijze ergens op gestoeld.

   Tevens je stelling dat de reguliere geneeskunst puur gestoeld is op het feit in het geloven dat het werkt gaat ook al niet op.
   Wanneer een nieuwe behandeling wordt getest zal er altijd een groep een placebo krijgen en een andere groep het echte medicijn, de patiënten en zelfs ook de direct behandelend arts weten niet wie het echte medicijn toegediend krijgt en wie de placebo. Dus BEIDE groepen zullen geloven dat het werkt en toch zal bij een goed medicijn de groep die de echte medicijnen krijgt verbeteringen en/of genezing te METEN/MERKEN zijn en de groep die het placebo kreeg niet of nauwelijks.

   En omdat je zo graag je stelling kracht wilt bijzetten door te beweren dat jij er meer over weet omdat je zowel met je werk en op persoonlijk vlak met kanker te maken hebt, dat heb ik zeer zeker ook.
   Ik ben zelf namelijk ex-kankerpatiënt en geheel genezen, gewoon door de reguliere geneeskunst al 15 jaar.

   Iedereen heeft het goede recht om genezing te zoeken in welke vorm dan ook, gelukkig wel. Maar onbewezen onzinverhalen vertellen over dat de reguliere geneeskunst niet deugd en dat de ‘alternatieve’ geneeskunst heilig is is even dom en naïef dan het omgekeerde beweren. Ook ongefundeerde kreten als helpt tegen kanker, leef langer gebruik superfood enz… doen meer kwaad dan goed, ze zijn niet bewezen en kunnen mensen mensen op het verkeerde spoor zetten. Het is niet voor niks dat dit soort kreten niet meer op verpakkingen van producten mogen staan wanneer ze niet bewezen zijn.
   Elke slimme fabrikant kon immers een kreet bedenken dat zijn product ergens goed voor was zodat mensen dat geloofden en hun product massaal gingen kopen.

  12. @ Jan21,

   Ja ik denk ook dat de waarheid als zo vaak, zich ook hier in het midden ophoudt.
   Er zijn goede medicijnen en slechte, het zelfde met natuur producten, denk wel dat het één de andere kan helpen in sommige gevallen.
   Gezonde leefwijze, goede voeding, en leefomgeving, dat zijn de voorkomers van je onwel voelen, en ziek worden.

 13. Ik doe er alles mee! Zelfs de vissen krijgen het in het water als het water te zuur is, ze doen het prima! toilet, wasbak, tanden, deo, handen, de was, wasmachine, ramen, maagpijn etc etc etc.. ik kan niet meer zonder!

 14. De baking soda die ik altijd gebruik is die van ‘Arm&Hammer’, is deze puur, dus niet verontreinigd met bv. aluminium?

  Met vriendelijke groet,
  Martine

  1. aluminium? Jeetje, nu maak ik me zorgen… Ik heb hem trouwens bij brouwland gekocht, 25 kilo voor 26 euro… Ik ga er van uit dat daar geen aluminium in zit….

 15. Ik ben geen arts daarom kan ik alleen maar doorgeven wat ik gelezen heb met betrekking op kankerbestrijding.
  Zo zou de GRAVIOLA vrucht 10.000 keer sterker/beter werken dan chemo therapie.
  Ook in de natuur zelf zijn er veel planten die geneeskrachtige stoffen bevatten zoals de brandnetel en bv het madeliefje beiden kun je rauw eten en je kunt er ook thee van maken en het geeft geen bijwerkingen dus is het mijns inziens de moeite om te proberen waard baat het niet het schaadt ook niet.

 16. @jan21
  Het bewijs dat Natrium bicarbonaat wel degelijk helpt loopt bij mij in huis. Mijn sharpei van 13 jaar met de ziekte van addison en daardoor nierfalen kreeg 8 maanden geleden kennelhoest met als gevolg een zware longontsteking en 4 dagen 41,8 koorts. Hij kon niets meer. Hierdoor sloegen zijn nieren op tilt en moest hij aan het infuus. Eerst leek dit te helpen, maar hoe groot was de teleurstelling toen hij er niet doorheen kwam en na 3 weken zijn waardes weer omhoog gingen. Ik heb het hele internet afgezocht en kwam op de humane onderzoeken met natrium bicarbonaat bij kanker- en nierpatiënten. Inmiddels kreeg ik te horen dat er geen hoop meer was en mijn hond hooguit nog twee weken te gaan had. Ik dacht ik beb niets meer te verliezen en start de behandeling met natrium bicarbonaat. Mijn DA had zich er ook in verdiept en was het er helemaal mee eens. Hij is onze mening toegedaan. Ik ben gestopt met het spoelen, want dit hielp niet meer en ben 7 maanden geleden begonnen met de natrium bicarbonaat. Mijn hond zijn nierwaardes zijn in deze tijd gezakt tot de bovengrens. Hij eet niet maar vreet. Hij springt rond of hij 100 moet worden….. en hij heeft geen last van het placebo effect, want hij weet niet wat hij krijgt. Sterker nog…. in navolging van dit mirakel worden inmiddels een heel stel nierpatiënten door mijn DA behandeld en allemasl gaan zij goed. Het houdt ooit een keer op, maar ik kan getuigen dat het werkt!!!!! Ik zou het morgen weer toepassen!!!

  1. Beste Winnie,

   Ik beweer niet dat Natriumbicarbonaat nergens tegen werkt.
   Maar claims leggen dat het tegen zulke complexe ziektes als Kanker zou werken kan iedereen, bewezen heeft echter niemand dat nog.

   Ik ben trouwens erg blij voor jullie en jullie hond dat de behandeling met Natriumbicarbonaat zo goed is aangeslagen hoor, geweldig!!!!

   Maar velen maken de denkfout dat als iets ergens tegen helpt en er wordt dan een waslijst van anderhalve meter met andere dingen bijgeschreven waar het ook tegen helpt, dat het dan ook voor al die andere zaken zou helpen.

   Geloof me, dat is gewoon NIET zo…..
   En als Natriumbicarbonaat zo goed tegen kanker zou werken, dan zou echt iedere oncoloog het DIRECT voorschrijven, dat heeft niks met “BIG PHARMA” te maken, een arts of specialist zal over het algemeen het genezen van zijn patiënten echt wel boven het grote geld van de pharmaseutische industrie stellen, vooral als het gaat om een algemeen overal vrij verkrijgbare stof gaat.

  1. WIJ/JIJ/IK, bestaan voor een groot gedeelte uit water, en voor de rest uit chemie.
   Hoe belangrijk dat kan zijn, de Romeinen konden hun enorme rijk bouwen, door het gebruik van de juiste chemie ; puzzolaan cement.
   Nu nog kun je overal gebouwen aantreffen en bezichtigen, zelfs enkele van 500 jaar voor onze jaartelling gebouwd.
   Dat filmtje is wel erg leuk gevonden, gr Jenne

 17. Mijn vrouw Carla, weet alles van kruiden, essence oliën, ik had ben 78 begin van diabéte 2, met een tabletje neutre met druppels er op elke ochtend en avond bij het ontbijt en avond eten, na 3 maanden practies geen suiker meer.
  HE de géranium rosat 30 druppels
  HEd’hélichryse italienne 30 druppels
  HE de citron 60 druppels
  van deze melange 2 druppels en 2 druppels s’avonds
  HE staat voor huile essentielles, tabletje neutre kan ook lepeltje olie zijn, bijvoorbeeld abricosen pitten olie.

  1. Wat is een Tabletje Neutre.? En vertaal het recept aub even naar gewoon Nedelands, volg het niet helemaal al heb ik wel een vermoeden.

 18. Wat ik nou interessant vind aan de hele discussie is dat er nergens met ook maar 1 enkel woord gerept wordt over het feit dat de alvleesklier van nature natriumbicarbonaat (aka bakingsoda) produceert. Deze natriumbicarbonaat wordt namelijk gebruikt om het maagzuur dat uit de maag komt (dûh, het heet niet voor niks maagzuur) te neutraliseren.
  Wat het bovenstaande stuk dus zegt is eigenlijk dat uw/jouw alvleesklier niet goed werkt?

  Daarnaast, als je alvleesklier dan al baking soda produceert, en je gaat daarnaast extra baking soda innemen (komt die baking soda uberhaupt wel door de maag heen?), heeft dat dan niet als effect dat de darmen minder zuur worden? Als het lichaam na miljoenen jaren is aangepast aan een specifieke zuurgraad/basegraad (ja, die bestaat ook), help je dan in essentie niet de hele evolutietheorie om zeep? Immers, als een hogere baking soda productie beter was geweest, dan hadden we deze toch gehad?

  1. Je hebt hier zeker een punt. Deze hele Natriumbicarbonaat wondermiddel hype is ook schromelijk overdreven. Iedereen die de lagere school heeft afgemaakt weet dat onze maag maagzuur produceert om het voedsel te kunnen verteren. Ook wordt op iedere middelbare school onderwezen dat wanneer je een loog bij een zuur voegt deze (onder soms heftige reactie) elkaar neutraliseren, in de juiste verhouding in ieder geval. Natriumbicarbonaat is een loog. Dus als je het gaat innemen dan gaat dat reageren met je maagzuur, het loog neutraliseert (gedeeltelijk, afhankelijk van de dosis) het zuur, daarom krijg je bubbels en ga je boeren na inname van natriumbicarbonaat.
   Wat je eigenlijk doet is je maagzuur neutraliseren en daarna doet natriumbicarbonaat verder helemaal niks in je lichaam, het is namelijk geneutraliseerd door het maagzuur. Vandaar dat natriumbicarbonaat van oudsher al gebruikt werd bij maagzuur en zure oprispingen. Tegenwoordig wordt het eigenlijk niet meer gebruikt omdat het gebruik van natriumbicarbonaat bij maagzuur slechts tijdelijk werkt en omdat je maag erop regeert door extra maagzuur aan te maken om het ’tekort’aan te vullen.
   Gevolg, het zuurbranden komt uiteindelijk dubbel zo erg terug. Vandaar dat er nu veelal andere middelen worden voorgeschreven bij zuurbranden. Inderdaad maakt het lichaam zelf natriumbicarbonaat aan om het maagzuur te neutraliseren voordat het in de darmen komt om verder verteerd te worden. Anders zou het verteerde voedsel inclusief maagzuur de darmen in komen en daar kunnen onze darmen echt niet tegen!!! Dus meer dan het maagzuur neutraliseren doet natriumbicarbonaat niet. De alvleesklier produceert dagelijks 1.5 tot 3 liter alvleeskliersap dat o.a. spijsverteringsenzymen en grote hoeveelheden natriumbicarbonaat produceert.
   Het lichaam regelt de productie van natriumbicarbonaat prima zelf, dus je hoeft echt geen extra natriumbicarbonaat toe te voegen. Oraal ingenomen voeg je het namelijk in een te vroeg stadium van de spijsvertering toe waardoor je uiteindelijk de spijsvertering alleen maar ontregelt. Alle mooie berichten ten spijt, ik denk dat natriumbicarbonaat weinig toevoeging heeft.

   Trouwens ik las hier het bericht van anke spieker m.b.t. de behandeling met natriumbicarbonaat bij haar hond. Anke, als je dit leest. Ik wil graag het telefoonnummer ontvangen van de Dierenarts die volgens jou bericht nu natriumbicarbonaat inzet bij de behandeling van honden met nierproblemen n.a.v. jou toegepaste behandeling bij je hond. Ik wil graag namelijk deze dierenarts spreken over deze behandeling zijn bevindingen. Daarnaast ontvang ik ook graag verwijzingen naar onderzoeken m.b.t. de (positieve) aspecten van natriumbicarbonaat. Ik hoef daarbij geen oncontroleerbare individuele verhalen te ontvangen m.b.t. goudvissen die in in natriumbicarbonaat water rondzwemmen en genezingen waarbij niet 100% vast staat dat deze aan deze soft zijn toe te schrijven. Andere vage verhalen, en van horen zeggen verhalen kunnen jullie me ook beter besparen trouwens. Dan moeten we dit natriumbicarbonaat wonder verhaaltje maar even voor eens en voor altijd bevestigen of de wereld uit helpen. Dus beste lezers en believers, help mij en de anderen lezers hier door met tastbare bewijzen te komen of verwijs me naar de plek waar ik die kan vinden.

  2. Jan21, ik wacht nog op een reactie van u, op mijn reactie. Of hebt u alleen hetzelfde ´riedeltje´ ingestudeerd?
   Zoals dat alle mensen gek zijn, die gewoon succes boeken met het innemen oftewel gebruiken van natrium bicarbonaat?

   En ja, het zorgt ervoor dat de kans op kanker kleiner wordt, wanneer uw lichaam een goede afweer heeft en dus ook kanker kan verslaan.
   Ik denk dat u het gewoon niet kunt hebben, dat er veel goedkopere oplossingen dwz natuurlijke oplossingen bestaan.

   Als mensen iedere dag een chemokuur doen, en een pilletje per dag innemen, 30 dagen lang, kost dat 7000.- euro per maand….en 3 maanden zijn te gaan, dus 21.000.- euro voor een product wat zeker in de productie maar een paar euro kost. Wat denkt u ?…o ja ws dat het zo hoort….al dat geld kan je gebruiken om mensen niet kanker te laten krijgen…daarom b.v. natrium bicarbonaat.Ik weet dat wat u hier schrijft, geen enkele betrekking heeft op baking soda. Omdat u het vermoed maar geen enkele bewijs heeft, dat het slecht zou zijn. U kunt het gewoon niet mee ‘aanzien’, dat het anders kan…de frustratie in uw reactie spat ervan af. Het gaat u goed.

  3. Beste Monica, Ik ben me er niet van bewust dat je mij rechtstreeks een vraag hebt gesteld. En voor wat betreft reacties, die heb ik voldoende gegeven dacht ik hier.Die kun je gewoon nalezen. De reactie die je hier plaatst kan ik niet veel mee. Beetje kinderlijk te zeggen dat ik iets ‘niet kan hebben’. dat is niet mijn stijl van discussiëren, maar goed ieder zijn niveau. Jou simplistische gevolgtrekking dat wanneer het kanker kan helpen voorkomen, wat overigens nog zeer de vraag is, dat het dan ook kanker kan verslaan. Ik ga daar dan ook maar verder niet op in.
   Weet dat natriumbicarbonaat in grote hoeveelheden door het lichaam zelf wordt aangemaakt, waarom zou het zelf extra toevoegen ervan dan zulke miraculeuze genezingen teweegbrengen? Als dat zo was dan zou het lichaam van nature de kanker gaan verslaan door simpelweg meer natriumbicarbonaat aan te maken. En dat gebeurt niet. Maar kom eens met onderzoeken en bewijzen, tot nu toe heb ik alleen loze beweringen en kinderlijke beschuldigingen van je gehoord.

  4. Jan21, ik bedoelde deze…
   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/baking-soda-de-schrik-van-big-pharma/comment-page-7/#comments

   En dit is ook interessant, grappig zo een jaar geleden…toen was het feniks, en jenny-jo 😀
   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/baking-soda-de-schrik-van-big-pharma/comment-page-3/#comments

   Ik hoop dat je je ook tegen de bijwerkingen van de big pharma verzet, waar het bewijs zelfs op de bijsluiter staat.
   Maar ja, baking soda moet het ‘ontgelden’. 😀

  5. Monica,

   Ik verzet me niet tegen baking soda (natriumbicarbonaat). Ik zou zelfs superblij zijn dat er echt bewijs kwam dat het kanker zou kunnen genezen. Ik zou dan zelfs grote hoeveelheden van dat spul willen inkopen en GRATIS verstrekken aan kankerpatiënten!!! Helaas is dat werkelijkheid niet. Wanneer deze stof echt kanker zou genezen dan zou nu niemand meer kanker hebben want zulk groot nieuws hou je echt niet lang geheim.
   De realiteit is dat we nog steeds geen volmaakt medicijn tegen kanker hebben. We hebben wel wat medicatie die in bepaalde gevallen wel werkt maar ook heel vaak moet helaas gegrepen worden naar grof geweld zoals chemokuren en bestraling. En ja deze kunnen hele nare bijwerkingen hebben. Maar kijk ook eens op de bijsluiter van een paracetamolletje. Daar staat ook bij dat je er in het ergste geval aan dood kunt gaan. Alle bijwerkingen die ooit kunnen voorkomen moeten namelijk, en terecht, op de bijsluiter worden vermeld. Ook op die van kankermedicijnen.Maar ondanks wat sommigen denken hebben we helaas nog niets beters.

   We willen o zo graag geloven dat er een eenvoudig, goedkoop middel bestaat die deze verschrikkelijke ziekte kan uitbannen. Maar helaas, dat is nog niet gevonden, mocht het bestaan. Overigens zijn er heel veel mensen die chemo en bestraling zonder noemenswaardige bijwerkingen doorstaan hoor. Ikzelf heb er nauwelijks last van gehad, maar ze kunnen zeker heel vervelend en ingrijpend zijn. Met de huidige behandelingen geneest 50% van alle kankergevallen en dat percentage loopt gelukkig steeds meer op. Laten we in ieder geval blij zijn dat steeds meer mensen met kanker kunnen worden genezen. Maar vestig je hoop niet op een eenvoudige stof als natriumbicarbonaat, daar is nog geen één persoon mee van kanker genezen.

   Iedereen die hier roept dat het kanker geneest of zelfs maar de kans erop verkleint en/of zelfs “recepten” verspreid is in mijn ogen een kwakzalver en kwakzalverij is bij wet verboden!!! En Monica, als ik op deze en andere sites de reacties lees welke mensen ergens van genezen zijn door natriumbicarbonaat dan kom ik niet verder dan een stuk of 20. Als je het placebo effect hierbij meerekent dan zie ik nergens enig bewijs. Van zo’n wondermiddel zou je toch wat meer mogen verwachten. Gebruik natriumbicarbonaat gerust als je last van maagzuur hebt of gewoon eens lekker wilt boeren, poets je tanden ermee, maak je kookgerei ermee schoon enz. maar hou alsjeblieft op met het als een wondermiddel af te schilderen, we leven niet meer in de middeleeuwen waar nog in wondermiddelen werd geloofd.

  6. In het boek “Natrium Bicarbonaat” van Dr Marc Sircus staat juist alle antwoorden op uw vragen o.a. in verband met het feit dat het lichaam ook zelf natriumbicarbonaat produceert. Hij legt alles uit en waarom het nemen van natriumbicarbonaat toch goed is. Het is dus beter het boek eerst te lezen.

  7. Ik heb even onderzocht wie deze Dr. Marc Sircus dan wel niet is. Zijn naam komt alleen voor op zijn eigen website en een aantal complotter websites. Verder rept geen enkel wetenschappelijk instituut of andere wetenschapper over deze man. Hij staat compleet alleen met zijn theorie. Voor iemand die zo’n wereldschokkende ontdekking heeft gedaan is dat toch wel heel raar…
   En begin nu niet weer over “Big Pharma” want als zo’n goedkoop overal verkrijgbaar middel echt zou werken is er geen big pharma nodig iedereen zou het kunnen kopen en er zijn op zijn minst al honderdduizenden die het geprobeerd hebben. Als die mensen er ook maar enig baat bij zouden hebben dan was het al wereldnieuws geweest. Iedereen kan een boek schrijven met een theorie.

  8. Haha.. eerst de man onderuit halen en daarmee zijn theorie.. In de trant van ‘Ik heb ‘even’ onderzocht en wat denk je..? Rutte is waarschijnlijk homo en daarom deugt zijn politiek gewoon niet’. Beetje dom nietwaar ‘Jan21′..??
   Als je inhoudelijk je verdiept, zul je zien dat Baking Soda al zo’n 3500 jaar wordt gebruikt, al in de tijd van het oude Egypte. En dat het al 100 jaar een huismiddeltje is, ook voor lichamelijk gebruik. Dus lang voordat mensen als jij in staat waren andere mensen een labeltje op te spelden van ‘complotter’.. Je valt hier dus weer door de mand als anti-kwak-troll.. Zoals bij zovele artikelen. Wat krijg je betaalt door VWS voor dit soort ‘klusjes’..?? Of gewoon lid van de ‘kwakzalver-reactie-club’..? Er is niets feitelijks in je reacties te bespeuren..!!
   Gewoon dan maar even in de feiten duiken? http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/08/27/baking-soda-natural-remedy.aspx

  9. GuidoJ, Och, och, och, wat weer een typisch standaard complotter reactie weer. Ik zat al te wachten wanneer het woordje troll voorbij zou komen en dat ik vast betaald zou worden enz… In je antwoord zeg je trouwens zelf al precies wat baking soda is, namelijk een huismiddeltje, daar zijn we het helemaal over eens.

  10. Jan21,
   Helaas door zulke lui als jij, krijgen mensen kanker…denk daar maar eens over na.

 19. ik lees hier in dit artikel over natrium bicarbonaat van het merk Arm & Hammer
  Ik heb laatst in de supermarkt een verpakking pure Baking soda van dit merk gekocht maar hier staat op sodium carbonaat en je kunt hier mee bakken,
  onder het artikel over het boek van mark sircus wordt echter ook gesproken over sodium carbonaat. zijn dit 2 verschillende producten of gaat het over het zelfde product? Dan is het niet duidelijk. Op mijn verpakking staat niet natrium bicarbonaat maar wel sodium carbonaat en hundred of uses.

  1. Sodium = Natrium in het Engels. Dus ja, het is hetzelfde en je kunt er mee bakken. Maar dat had je ook kunnen googlen hoor.

 20. Zuiveringszout en azijn voor scheeps onderhoud.

  Ons houten zeilschip, gebouwd in het jaar dat ik geboren ben 1936, te Kopenhagen gebouwd, maken wij elk voorjaar schoon, de bilge wordt bespoten met sproeier met sterke zuiveringszout oplossing, dat desinfecteerd het hout,
  daarna met sterke azijn oplossing om de altijd aanwezige schimmels te verweideren, naarna schoonspuiten met water, laten drogen, volgende week met Owatrol kruipolie bespuiten, hoofdzaak is goed luchten in de winter, en beddengoed mee naar huis,

 21. Beste Jan 21. Niet aardig van Guido dat hij je een troll noemt, maar dat begrijp ik wel. Je roept het nogal over jezelf af. En wow…..die redelijkheid van je…..niets op af te dingen. Wel iets aan toe te voegen. Bij deze….! Toen de Duits arts dr. Treusch een bijzonder significante kankerremmer ontwikkelde en dat patenteerde onder de naam Recancostat, had hij de volgende dag een paar vertegenwoordigers van een grote farmaboer op de stoep. Die boden hem een Godsvermogen en een baan voor het leven, mits hij alle rechten op alle uitvindingen op dat gebied uit handen gaf, uiteraard aan diezelfde farmaboer. Dat heeft hij geweigerd. Een week later stond er een pagina-groot artikel in Der Spiegel, waarin zijn levenswerk tot op de grond werd afgebroken. Dit verhaal heb ik uit de eerste hand….van hem zelf dus. Ik heb significante resultaten behaald met Recancostat bij kankerpatiënten……die ervaringen getracht te delen met de desbetreffende behandelend artsen….zij weigerden daar iets mee te doen. Een er van was (overigens) een Indiër die mij vertelde dat hij het zichzelf niet kon veroorloven om mijn ervaring in zijn team te bespreken. Het zou hem zijn baan kosten en zijn carriére en hem de rest van zijn leven achterna gedragen worden.
  Zo open is dat wereldje van jou dus, Jan21.
  Kortom Jan…..óf Guido heeft gelijk, of je bent een aan de leiband lopende naïeveling, óf je bent een van die doorsnee artsen met een plaat voor zijn kop en het idee dat de zon uit je reet schijnt omdat jezelf een academische titel hebt weten te verwerven. Grijns….zolang ik er als natuurgeneeskundig therapeut (erg hé) kans toe zie om mensen met in verhouding redelijk eenvoudige methoden uit (volgens jouw wereldje) ongeneeslijke aandoeningen te halen, ben je voor mij met al je pseudo-redelijkheid kwakzalver nr zoveel met een academische titel. Drie op de vier medicijnenstudenten lopen op die academie voor het geld en de status, dus is er hooguit één op de vier aanwezig uit liefde voor het vak. Dat jij niet tot die 25 % behoort is mij wel duidelijk. Dat blijkt wel uit je verhaal. Onderzoeken doe je niet, terwijl dat de hoofdtaak van de wetenschap is. Maar goed…ik veronderstel uit jouw opstelling dat mijn steentjes niet groot genoeg zijn om ook maar een rimpeling te veroorzaken in die oliegladde poel van zelfgenoegzaamheid. Kortom….opzouten…..kwakzalver.

  1. inhetmeer,

   Je staat niet ingeschreven bij de VNT noch bij de LVNG en ook niet bij de NWP. Dus je staat niet ingeschreven als natuurgeneeskundig therapeut maar dat verbaast me ook niks aan je taalgebruik te lezen.

   Ik ga verder dus ook niet met je in discussie over natuurgeneeskundige zaken want je hebt er duidelijk totaal geen verstand van, zelfs nog niet eens een boek over gelezen volgens mij.
   Over kwakzalvers gesproken:

   Je kunt niet eens de naam onthouden van de “uitvinder” van recancostat.
   Dat is niet dr. Treusch maar dokter Gerhard Ohlenschläger.

   In tegenstelling tot jij doe ik wel degelijk onderzoek.
   Zielige mensen die maar een verhaal verzinnen en zeggen dat ze het uit eerste hand hebben en zich voordoen als arts terwijl ze dat niet zijn doen kom ik wel vaker tegen, daar prik ik heel snel door heen….

   En hieronder nog even wat informatie over die recancostat van jou, want dat had je zelf vast nog niet gedaan.

   =============================================================

   Recancostat compositum: een onwerkzaam combinatiemiddel tegen kanker bestaande uit glutathionverbindingen, cysteïne en anthocyaninen (kleurstoffen uit bessen, tevens antioxidant). Het is bedacht door dokter Gerhard Ohlenschläger (1930 -). Deze meende dat het glutathionsysteem het basisregulatiesysteem van al het leven is, en dat cellen ontsporen als ze niet genoeg glutathion hebben. De producent beweerde dat het werkt voor operaties en ook na operaties in geval van chemotherapie en bestraling. Het wondermiddel zou ontgiften, het DNA repareren en het immuunsysteem verbeteren. De capsules worden voor circa 30 maal de grondstofprijs verkocht, dus het is duidelijk wie er gegarandeerd beter van wordt. Al rond 1990 werd een gelijknamig middel in Duitsland verkocht, maar verboden. Sinds 1995 wordt het speciaal in Duitsland via de tv aangeprezen. Er zijn proeven mee gedaan en het werkt niet. Zie ook Esowatch.

  2. INHETMEER,
   Daar ga je dus mooi even de boot in met je mooie verhaal dat jij therapeut zou zijn en mensen met succes met een bewezen onwerkzaam middel behandeld waarvoor je 30 keer de kostprijs vraagt plus consulkosten. En dan durf jij te beweren dat jan21 bij de zogenaamde 75% zou zitten die voor het geld zou gaan terwijl hij nergens beweert arts of behandelaar te zijn, denk jij dat wel even te weten?
   Ik kan direct wel zien wie hier de kwakzalver is. Iemand die rotzooi aangesmeerd aan kankerpatiënten, dat in Duitsland op TV in telsell achtige programma’s wordt verkocht. Je moet je diep schamen. Jan21 is hier de enige die niet klakkeloos dingen napapagaait en voor waar aanneemt maar in ieder geval dingen uitzoekt.

   Ik geloof echter niet dat je therapeut bent en dat je hier maar een beetje loopt te bashen anders zouden ze jou praktijk direct moeten sluiten.
   Je maakt de natuurgeneeskunde ten schande met je malafide praktijken.

  3. Eigenlijk word ik doodmoe van zulke comments, het welles/nietes verhaal. Herr Jan21 komt hier duidelijk alle openmindedness simplificeren tot kwakzalverij, de zoveelste met dezelfde toon, moeilijk te betrappen op enige passie, gewoon ingehuurde dooie lullen. Inhetmeer reageert passioneel en lichtelijk uit het lood, waar profftroll Jan21 handig op in speelt, soort van één-tweetje.
   Boring…..gaaaaaaaaaaaaaap

  4. Even van de Olympus af komen, en een paar trappen en klappen uit delen schiet ook niet echt op.
   Elke Discussie heeft een basis van welles versus nietes, en passie is heel mooi ook het begaan zijn met, deze wetenschap berust op de metafysica.
   De medice wetenschap, moet berusten op feiten, zelfs de grootste gemene deler heeft hier zijn plaats, passie met aannames horen hier niet thuis.
   Alle natuur geneeswijzen daar geld het zelfde voor, dat placebo gedoe schiet niet echt op, of het helpt en geneest, of niet !

  5. Ware woorden Cozmic.
   Ze zijn in paniek en zien hun inkomsten verdwijnen net als sneeuw voor de zon…mensen gaan massaal anders denken en laten zich niet meer voor de gek houden. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van dit oude denken…jan21 is gewoon een blaaskaak, verder niets. Als je zijn reacties leest….pfff en zijn hulpjes hier zijn maar een zwak aftrekplaatje.
   Wie geneest heeft gelijk…heel simpel!

  6. Ik zag het forum wtk altijd als een mogelijkheid ter verdieping. En daarom heeft Coz gelijk. Dit gezwam in de ruimte door trollen laat ons steeds terug vallen in dat wat we niet willen.

   Nogmaals…aan alle trollen ter wereld…dit is een forum voor ‘ONS’, degene die verandering willen en dan positieve.
   Het stel zuurpruimen die hysterisch zich proberen te klampen aan het oude, moeten gewoon een keer ‘opzouten’. Heel simpel…. 😀

  7. En zo was er opeens weer behoefte aan de RNF, die met humor hoog in het vaandel de trollen de stuipen op het lijf joeg…..

  8. Nu Monika,

   begin maar te verdiepen, Marcel is zo aan het verdiepen, dat hij onder het maaiveld is verdwenen, jij gelooft in Nazi sprookjes, van onder de zuidpool en zo, maar om je zelf op een heeeel wankel voetstuk te zetten, ik weet niet, waar je dat op wilt baseren.
   ’t is nog steeds een leuke site vind ik, ondanks de annonces die langs komen, ja en er zijn heel veel vogels met diverse pluimages, en één ieder heeft recht op zijn denken en doen, van daar Réné Descartez ” ik denk dus ik ben “, morrelen in de marge wordt niemand beter van, ik schrijf dit even want Jenne is in de moestuin bezig, vriendelijke groet ?

  9. @ mevrouw jenne
   Zit je me te jennen? Mag hoor ik ben niet onder het maaiveld verdwenen ben nog volop aanwezig maar verdeel mijn energie wat anders als voorheen. Niet alles is even waardevol om op te reageren , en de dingen die dat wel zijn , zijn beter om te reageren door te leven dan te preken. Jenne heeft gelijk om in de moestuin te werken”handen in de grond maakt de kop gezond “zeggen ze hier, en vandaar dat ik vandaag Jenne’s collega was .Niets zo goed tegen stress als groenten planten en verzorgen en met je handen de plantjes vrij maken van niet gewenste kruiden ( onkruid bestaat niet)En verdiepen?? veel dieper als 20 cm ben ik vandaag niet gegaan. Morgen wordt er weer volop gewerkt aan het doen ontstaan van een earthship op de plek waar mijn huidige huis nu staat, geeft een veel natuurlijker woonklimaat en dus ook een gezondheids winst, Mijn aquaponicsprojekt is even opgeschort na een aanval van nogal naargeestige algvorming , en het vooruitzicht van sloop van mijn huis( het moet wel onder dak staan). Morgen weer schapen de hoefjes bekappen en kuil-bollen naar binnen brengen( help een hobbyboer ). En als ik dan zie dat voor de zoveelste keer weer een gesubsidieert overheidstroll de lakens uitdeelt hier kan ik alleen maar met cozmic instemmend zeggen …gaaaaaap , en mijn tijd veel beter gebruiken met de hiervoor beschreven zaken . Zaken die misschien voor meer mensen als inspiratie kunnen dienen en in ieder geval bij mij de burnout op afstand houden. Zoals ik al zei je mag me jennen , ken het goed hebben .

  10. Oja en dan vergeet ik nog even gemakshalve mijn “studie”van “de bardo tödol” Het boedhistisch boek over leven en sterven. Zware kost maar erg leerzaam en interressant. Dat zou ik dan weer wel onder “verdieping” scharen.

  11. Zo als altijd nemen we alles maar weer met een korreltje Natriumbicarbonaat.

  12. De laatste 9 reacties hebben totaal geen betrekking op het onderwerp waar iemand telkens zijn best voor doet om dat te plaatsen en als het goed is zouden deze reageerders ook moeten weten wat de bedoeling daarvan is.
   Nu heb ikzelf ook wel eens aan iets dergelijks mee gedaan dus nu zouden jullie mij daar weer over kunnen aanvallen maar ik heb er toen van geleerd en wil jullie vragen nog eens naar de spelregels te kijken en terug te keren naar het onderwerp wat misschien voor velen interessanter is.
   Ook ben ik geen alwetende of dictator of iets dergelijks vat dit aub op als een verzoek.

  13. Beste Arnold, ik heb geen idee hoe precies je zelfreflectie werkt, maar ik vermoed dat er gaten in zitten.
   Erbij komt dat alle reacties, wel degelijk iets met het artikel te maken hebben, in tegenstelling tot de meeste reacties van jou, die niet meer zijn dan een samenvatting van het nieuws. Ik kijk nooit!! nieuws…en dan moet ik het hier lezen…juist meer dan het nieuws wil ik weten 🙂

   Jenne en Co, verdieping voor iedereen in zijn interessegebied, je hoeft niet iedereen/artikel die jij of je vrouw dan als ´gevaar´ zien, ´af te zeiken´. Toch? Laat iedereen in zijn waarde, ook die die jonger dan 70 zijn…zou wel tof zijn. Vinden jullie niet?

  14. Jenne is weer even in de moestuin, tja Monika, voel me niet de Co van Jenne,
   maar meer zijn vriend, ik word 80 ig in September, maar voel me nog goed, ook mijn denk vermogen is up to date, weet je dat van op afstand gezien, dat Nederland voor een groot gedeelte bestaat uit minder valide mensen, en dan niet alleen lichamelijk, maar voor al hun psy’chische waarden, het zijn de geestelijke minder valide mensen die zo’n makkelijk prooi zijn voor de elite, en ook de media neemd een loopje met ze.
   Wat ik je raad is lees de volgende boeken, Sons en lovers, en Walt Whitman, out of the cradle endlessly rockin, ik ken je natuurlijk nauwelijks, maar deze boeken hebben mij veel goed gedaan.
   En weet je we hebben allemaal zo onze eigen kleine probleempjes, en soms bij het lezen van de anderen, nou voer voor de psychiater zou ik zeggen, wens je een prettige avond.

  15. Hoi Carla, echtgenote van Jenne, bedankt voor de tip wat het boek aangaat. Ik zal het opzoeken en erna kijken. Ik hou van goede boeken. En ik ga ervan uit dat je reactie naar mij toe welgemeend is. Ik heb ook een klein moestuintje en geniet op dit moment van heerlijke aardbeien en de frambozen beginnen al met kleuren.
   Hoe het hier in NL is? tja ik woon hier eind september 20 jaar, je ziet natuurlijk de verandering van de maatschappij. Maar het meest opvallende dat het vaak niet eens uit de mensen komt, maar het is het opgelegde door de geraffineerde manier van het toepassen van mind control. En als je dit niet kunt herkennen, dan is men deze invloeden compleet uitgeleverd. Daarom is bewustwording ook zo belangrijk. Ik word in oktober 50. Maar slappe 30 jaartjes verschil….en ik heb geen last van de overgang (is ook een fabeltje dat er klachten zouden zijn) voel me helemaal prima, en heb nog steeds mijn ‘kind’ in mij bewaard. Een goede dag gewenst.
   Een fijne dag toewenst…en hou je man in de gaten 😉 wil je 😀

  16. let op die karakteristieke zeemanskop van dichter schrijver onderwijzer journalist uitgever makelaar en drukpers specialist Walt Whitman, midden negentiende eeuw, in de tijd dat er in Amerika nog geen verplichte dumbing down Carnegie industrie staatseducatie was…

   Sons and Lovers, by D.H. Lawrence

   Quote Chapter 1; “She herself was opposite. She had a curious, receptive mind which found much pleasure and amusement in listening to other folk. She was clever in leading folk to talk. She loved ideas, and was considered very intellectual. What she liked most of all was an argument on religion or philosophy or politics with some educated man. This she did not often enjoy. So she always had people tell her about themselves, finding her pleasure so. ”

   http://www.gutenberg.org/files/217/217-h/217-h.htm

   http://img1.fantasticfiction.co.uk/images/n22/n114498.jpg

   https://en.wikipedia.org/wiki/Sons_and_Lovers

   Walt Whitman http://www.poets.org/poetsorg/poem/out-cradle-endlessly-rocking

   Quote: “Als dichter liet Whitman vele notities na die een licht laten schijnen op zijn visie. “Citeer geen anderen”, legde hij zichzelf op, “stop je gedicht niet vol met rommel – laat je schrijfsels licht zijn als vogels in de lucht, of als vissen die in zee zwemmen”, “gebruik geen vergelijkingen”, “vermijd ornamenten”, “maak volbloedige, rijke, natuurlijke werken.”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Walt_Whitman

  17. Het ging hier toch over Natriumbicarbonaat?

   Nu zitten de meesten hier ineens gezellig te miepen over allerlei levensbeschouwelijke hier niet ter zaken doende andere zaken.

  18. Hyper de Alerte,

   Ja we hebben zitten schateren van het lachen, vooral om wat Monika zegt, ze zal naar deze boeken kijken, want ze houd van goede boeken, als deze twee boeken niet hebt gelezen +/- voor je 40 igste, ja dan ken je geen goede literatuur, en heb je naast het leven lopen sloffen.
   D.H. Lawrence, Lady’s Chaterly’s lover is de voorloper van Sons en lovers.
   Ja en dan die ouwe Walt, lees en herlees zijn gedichten, kun je de hele dag over fylosoferen, bijvoorbeeld ‘ or of stars shining so quiet and bright ‘,
   zijn levens werk en één van onze bijbels ‘ Leaves of Grass ‘, en andere schrijfster volgens mijn vrouw, ook een Amerikaanse, van Ierse afkomst Flannery O’Connor, ik weet niet waarom maar die Amerikanen lijken menselijker in hun gevoelens, een mooie Amerikaanse schrijver van ook Nederlandse afkomst is Feike Feikema, maar goed het is allemaal voor wat het waard is natuurlijk, groet Jenne

  19. Monika, maar vrouw heeft het vresenlijk druk, buiten dat het heel warm is,
   ze is met onze huishoudster marmalade aan het maken, onze buurman voor ziet haar elk jaar met kisten vol gele en witte Perzikken, en Abrikozen, in ruil krijgt hij dan een aantal potten marmalade, van de Abrikozen pitten maken ze olie, nou ja het is een zooitje in de bijkeuken, het zijn een paar echte magiêrs, ze stoppen alles in potten, in Spanje makken ze gevogelte in, heerlijk ingemaakte Patrijs, of Kwartels, ik ga binnen kort weer pekelvlees maken, en dan zit ons huis op eens vol met mensen, soort rimboe tam tam, mijn vrouw zij dat je geen creme’s met hormonen moet gebruiken, een goed glas wijn regeld de boel ook heel efficace, groet jenne

  20. Heerlijk Jenne, ik hou van perziken en abrikozen. Zelfgemaakt is het zeker een delicatesse. Mijn moeder maakt ook jam maar dan van frambozen, bramen en aardbeien. Wanneer ik haar zie (is niet vaak) dan heb ik daarna altijd een voorraad in huis 🙂
   De literatuur is voor onze beschaving hier op aarde zeker een verrijking, tenminste vanaf het moment dat men (weer?) kon schrijven en dusdanig denken, dat er literatuur kon ontstaan.
   Als iemand een boek niet heeft gelezen, zegt dat niets over degene, behalve dat die het niet heeft gelezen. Groet.

 22. Beste WTK vrienden, misschien is het op deze mooie Zondag morgen, wel het goede moment, om voor onze broeders de Nederlandse en Duitse Mennoniten, die in Belize wonen en leven een lans te breken, deze mensen leven strikt naar de bijbel, in harmonie met de natuur, is dit niet wat jullie ook willen, om van deze mooie blauwe planeet, een voor de mensen planeet te maken, dit kan door je af te keren van deze verdorven samenleving, het overdenken waard, dacht ik, vriendelijke groeten Jenne.

  1. Jenne, ik leef al zo goed als mogelijk gekeerd van deze ‘verdorven samenleving’ juist om alle kracht te gebruiken om positieve gedachten-scheppingsenergie in het veld achter te laten. Want dat wat in de samenleving nu speelt, zijn de manifestaties van de door mensen ‘gedachte’ gedachten die in het veld achterblijven.
   Het is absoluut noodzakelijk voor de generaties na ons, om iets ‘moois’ achter te laten, daaruit zullen zij putten. Dat is het spirituele aspect van de kwantumfysica.

  2. Ja Monika ik dacht het al, jij bent de echte volhardende optimist, niks achter laten, leef je leven, zo goed en harmonieus als mogelijk, dan laat je al genoeg achter, dat is je levens spoor, de echte mensen die zoeken en willen leren, gaan langs al die achter gelaten sporen, en absorberen als sponsen het positieve, ik ga voor de metafysica, het niet gezegde maar gedachte, denk eens na over de Mennoniten, goede manier van leven, met als excuse het bijbel verhaal, waar op zich niets mis mee is, indien juist geintrepeteerd, groet Jenne

 23. Tullio Simoncini (born 1951) is an Italian former physician and alternative medicine advocate. He holds a Ph.D. in philosophy from La Sapienza University. He is known for claiming that cancer is caused by the fungus Candida albicans, and has gone so far as to say that cancer is actually a form of candida overgrowth.[1] He also says that cancer can be cured with injections of sodium bicarbonate.[2][3] He says that he was formerly an oncologist, but that he was struck off because he prescribed sodium bicarbonate instead of conventional chemotherapy.[4]

  The mainstream medical community has rejected Simoncini’s hypothesis, citing a lack of peer-reviewed studies that support its use.[5] Quackwatch lists sodium bicarbonate injections as a “dubious treatment.”[6]

  1. De nieuwe ster aan het firmament van alternatieve kankerbehandelaars heet Tullio Simoncini en woont in Rome. Hij is diabetes- en stofwisselingsspecialist, maar ook chirurg en filosoof en houdt zich al ruim 15 jaar bezig met het bestrijden van kanker. Uit de Italiaanse websites – onder andere een interview uit 2005 – valt niet op te maken wanneer Simoncini van reguliere op alternatieve behandelwijzen is overgestapt. Wat wel duidelijk is, is dat hij sinds 2003 niet langer als arts mag praktiseren en dat hij in 2006 door de rechtbank is veroordeeld wegens dood door schuld en oplichting. Dat belet hem overigens niet om zijn therapie te blijven toepassen, niet alleen in eigen land, maar naar het zich laat aanzien ook in Nederland. Hij is tegen de veroordeling in hoger beroep gegaan. Of dit hoger beroep al is behandeld, valt uit de websites niet op te maken.

   Welke theorie heeft Tullio Simoncini nu bedacht en waaruit bestaat zijn therapie? Kanker is volgens deze arts ‘gewoon’ een schimmel (‘il cancro è un fungo’), die wordt veroorzaakt door (de in alternatieve kringen populaire) Candida albicans, een opportunistische schimmel die op een gegeven moment zijn kans schoon ziet. Er zouden in het lichaam verschillende reacties op deze binnendringer ontstaan, met als gevolg een soort cystevorming en een niet te beheersen celdeling. Vaak gaat het hier om organen, zoals de lever en de longen.

   Volgens Simoncini ontstaan er vervolgens hele schimmelkolonies en die moeten worden opgeruimd. Deze schimmeltheorie van kanker waarvoor geen enkele aanwijzing bestaat, duikt telkens weer op in kwakzalversland. Simoncini heeft op grond van deze flauwekultheorie een even simpele als doeltreffende therapie bedacht: schimmels houden niet van natriumbicarbonaat (zuiveringszout) en dus moeten zij hiermee worden bestreden. Via een intraveneus infuus (maar toediening via de mond kan ook) of zelfs met katheters die via een slagader tot vlakbij het kankergezwel worden gemanoeuvreerd, wordt bij herhaling een hoog geconcentreerde oplossing van natriumbicarbonaat in het zieke weefsel ‘gedeponeerd’. De tumoren slinken eerst en verdwijnen vervolgens helemaal, althans, bij 50% van de door hem op deze manier behandelde kankerpatiënten. Hoe hij tot dit enorme succespercentage komt, is overigens onbekend.
   Hij heeft nooit iets in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd over deze wondertherapie. Hij beweert dat zijn therapie ongevaarlijk is omdat natriumbicarbonaat ook in de reguliere geneeskunde wordt gebruikt, maar hij vermeldt daarbij niet dat dit alleen plaatsvindt bij bepaalde stoornissen in de water- en zouthuishouding van patiënten en onder nauwkeurige klinische controle. Met de hoog geconcentreerde oplossingen die hij in korte tijd in grote hoeveelheden toedient wordt de zuurgraad in het hele lichaam ontregeld en kunnen ernstige en zelfs dodelijke complicaties ontstaan.

   Dottor Tullio Simoncini voelt zich, net als zovele andere alternatieve genezers, door de reguliere artsenwereld miskend. Maar gelukkig zijn er patiënten genoeg die hem en zijn revolutionaire therapie op handen dragen. De Italiaanse nabestaanden van de patiënten die zijn behandeling niet hebben overleefd en die destijds de rechtszaak tegen Simoncini hebben aangespannen, denken daar alleen heel anders over.

  2. Beste Joop, mochten alle nabestaanden van een patiënt die een chemokuur niet hebben overleefd een proces aanspannen zouden er te weinig bakstenen op aarde zijn om alle rechtbanken te bouwen om deze zaken te behandelen.

   Vr. Gr. Stijn

 24. Ik heb mijn twijfels over het innemen van bakingsoda. Waarom? Omdat een alkalische stof in maagzuur terecht komt en op die manier het maagzuur neutraliseert. En dat gebeurt dan veel te vroeg in het spijsverteringsstelsel. Ik vind het gewoon logica. Volgens mij kun je veel beter appelcider azijn innemen, dat is een zuur, maar het laat alkalische stoffen na, wat verder in je spijsverteringsstelsel. Na wat speuren vond ik hier een artikel dat precies mijn gevoel van intuïtie en logica verwoord:

  http://blissings.nl/waarom-ik-geen-baking-soda-drink/

 25. Mijn kat heeft ws een tumor.
  Graag wil ik weten welke dosering ik kan gevenbij huisdieren.
  Zo wie zo, kan ik er niet achter komen hoeveel baking soda gebruikt mag worden per dag ( preventief )of bij ziekte ( allergie )

  1. Ga met je kat naar de dierenarts en vraag daar advies wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Prutsen met huismiddeltjes zoals “baking soda” doet jou en je kat geen enkel goed.
   Wanneer er geen remedie is, zorg en houd dan gewoon zo veel mogelijk voor en van je kat en zorg voor een katwaardig afscheid.

   Heel begrijpelijk hoor dat je je toevlucht zoekt tot dit soort middeltjes, veel mensen doen dat ook wanneer ze zelf ziek zijn.
   Er is echter nog nooit 1 persoon of dier bewezen genezen door baking soda, wat alternatieve kwakzalversites en knip en plak websites als deze je ook willen laten geloven.
   Wees voorzichtig met alles klakkeloos te geloven van wat op het Internet verschijnt, iedere janboerelul kan zich presenteren als expert en de meest idiote en soms zelfs gevaarlijke theorieën als waarheid presenteren.

   Wanneer je jezelf toch een “goed” gevoel wilt geven door het toch te proberen dan maakt de dosering niet echt veel uit.
   Het is een redelijk onschuldig middel waar jij of je kat alleen maar van gaat boeren omdat het direct omzet wordt in koolzuurgas en water wanneer het in je maag of de maag van je kat in aanraking komt met het maagzuur. Overdrijf het echter niet want bij overmatig gebruik kan je kat (ook nog) problemen krijgen met de spijsvertering omdat jij het nodig vind om de natuurlijke maagzuurbalans in de maag van je kat te verstoren door dit steeds te proberen te neutraliseren met natriumbicarbonaat.

   Veel wijsheid en sterkte…

 26. Ik gebruik backing soda sinds een aantal weken,ik ben zo blij ermee. In het begin dacht ik dat het onzin was,maar nu heb ik 4 doosjes op voorraad gekocht.
  Mijn douche cabine is eindellijk kalkvrij door 1 theelepeltje backing soda met een klein scheutje azijn op een halve liter water te gebruiken. Ook neem ik af en toe een half theelepeltje in met een glas water,naar 5 jaar maagklachten te hebben gehad ben ik eindellijk verlost van de maagpijn.
  Voel me helemaal happy met backing soda. Ook de ramen en de rode keuken eb ik ermee gepoets de magnetron en de afzuigkap enz enz. Bedank voor de tip

  1. BAKING SODA VAN “ARM & HAMMER IS HET BESTE EN HET GOEDKOOPSTE, JE KAN DAT KOPEN IN DE CHINESE TOKO – KLEIN PAKJE 1.60 EURO EN EEN GROOT PAK VAN 1,8 KILO VOOR 6.95 EURO – ALTHANS IN DE TOKO VAN ROTTERDAM ZUID – BEIJERLANDSELAAN

   IK GEBRUIK DAT ZELF AL EEN HELE LANGE TIJD -ÉÉN THEELEPEL BAKING SODA IN EEN HALF KOPJE MET WARM WATER LATEN OPLOSSEN ( IK DOE DAT MET MIJN SENSEO )EN DAT VUL IK VOOR DE REST MET FREEWAY LEMMON LIMONADE VAN LIDL. EVEN LATEN STAAN TOT HET HELDER IS EN IN ÉÉN TEUG OPDRINKEN, WANT HET IS EERLIJK GEZEGD HEEL ERG VIES OM IN TE NEMEN EN DAAROM NEEM IK NA HET DRINKEN EEN KLEIN STUKJE WITTE CHOCOLADE VAN LIDL 45 EUROCENT EN DAT NEEM IK S’MORGENS IN VOOR HET ETEN EN S’AVONDS VOOR HET NAAR BED GAAN.

   IK HEB ZUIVERINGSZOUT OF BAKING SODA VAN JACOB HOOY GEBRUIKT EN DAT KOSTTE BIJ DE G&W WINKELS 6.95 EURO ..EN DAT IS DIEFSTAL – ARM & HAMMER IS HET BESTE EN GOEDKOOPSTE – 1.60 EURO IN DE TOKO MET DEZELFDE INHOUD.
   GROETEN M VAN DONGEN

  2. Jeetje Wil, die vraag is hier al tig keer gesteld, lees de reacties eens door zou ik zeggen, antwoorden genoeg.
   Doe even wat moeite en google er even op en anders ga je gewoon naar “De Tuinen”. Daar hebben ze het ook wel.
   Suc6

  3. Je kan natrium bicarbonaat baking soda bij een reform zaak kopen het beste van Arm en Hammer daar zit geen alluminium in .Oranje pakken.

  4. Beste Madelief,
   Geloof jij iedere mafkees die zichzelf dr. noemt en een boek schrijft? Die dr. Mark Sircus is een gerenommeerd kwakzalver en staat helemaal alleen in zijn idiote theorie die bewezen niet klopt. Ook dat kun je gewoon vinden op het Internet. Deze man heeft geen enkele medische opleiding gehad en doet allerlei belachelijke beweringen over natriumbicarbonaat en zegt zelfs dat hij daarmee kanker zou kunnen genezen.
   In werkelijkheid is er nog niet één persoon genezen van Kanker door de behandeling van deze man met natriumbicarbonaat. Vind je het ook niet raar dat als er maar iets waar van was wat deze man verkondigd, niemand daar groot nieuws van maakt? Ook geen enkel persoon ter wereld heeft beweerd genezen te zijn van kanker door natriumbicarbonaat. Als ik hierdoor was genezen had ik het echt wel aan de grote klok gehangen. Maar nee, het is angstvallig stil op het gebied van wonderbaarlijke genezingen door natriumbicarbonaat, ja van zuurbranden, daar kun je van “genezen” met natriumbicarbonaat en dat is tevens de enige medische toepassing van dit goedje. Maar je hebt het recht om iedere kwakzalver op zijn mooie boekje te geloven hoor.

  5. Mooie inhoudelijk reactie.. Maarnietheus.. Heb je nog onderbowuing voor je kwalificaties, of moeten we gewoon je nick aannemen als garantie voor je denigrerende opmerkingen.. Wat weet je nou van hoeveel mensen genezen zijn.. hahaha.. De meest domme opmerking.. Want waar haal je de wetenschap vandaan, dat mensen NIÉT genezen zijn. Dat heet op z’n oud-Hollands ‘oliedom’.. Wat je zegt ben je zelf..

  6. Tjongjongejonge jij bent superslim zeg….

   Jij moet bewijzen dat jou bewering klopt, ik hoef niet te bewijzen dat jou bewering niet klopt want ik kan niet op zoek gaan naar iets wat er niet is.
   Gewoon de zaken omdraaien als enige antwoord noem ik zeer inteligent (not!)

   JULLIE (of eigenlijk die gekke professor uit Amerika) beweren dat dit middel zou werken tegen Kanker, ik niet.
   Er is geen enkel geval geregistreerd of gepubliceerd van jullie bewering.
   Stug blijven volhouden dat het echt zo is, dat is pas dom.

   Je kunt niet eenvoudig iets roepen en dan zeggen: “Bewijs maar dat het niet zo is”.

   Dus laat me bewijs zien van wat je hier beweerd en ik ben om.

   En anders,

   Keep on dreaming………

 27. Beste Guido. Dank voor je artikeltje over natrium bicarbonaat. Zelf ben ik al even begonnen met het te nemen. Nog geen resultaat. Ik heb ook magnesium staan. Maar..hydroxide. Waarom staat dat niet bij de magnesiumlamp die samen met nb genomen kunnen worden?
  Is daar een geldige reden voor of is het gewoon niet genoemd?
  Dank je voor je antwoord. Carina

  1. je kunt het in elke bakwinkel/natuurwinkel krijgen en het wordt op het internet verkocht en… tjsa overal, want het is een middel dat al honderden jaren wordt gebruikt voor waar het voor bedoeld is: schoonmaken. De rest van wat het artikel noemt is linke soep! (om niet te zeggen: onzin)

  2. Wil even reageren op Peter 2 w die schrijft dat het niets doet dat het niet verder komt dan de maag ,Maar het boek van dr.Mark Sircus duidelijk niet gelezen want daar staat het uitgebreid beschreven hoe dat in de maag zijn werk doet en verder.Daar staat ook beschreven hoe je het moet gebruiken .Alle baking soda zoals je zegt is goed maar het beste is van Arm en Hammer want dan weet je zeker dat er geen alluminium is zit.DUS EERST HET BOEK LEZEN EN DAN EEN REACTIE GEVEN Madelief.

 28. Baking mix of soda is te koop bij chinese of indonessche winkels onder de naam Bahan Kue ,Pengembang Natrium Bikarbonaat, dit is een pure soort , andere soorten zijn een mix dus niet goed , aan bevolen gebruik s’morgen’s op de nuchtere maag een halve theelepel in wat water op drinken het beste is een uit geperste citroen erna te drinken ,goed voor je darmen en bescherming/heling voor de maagwand , doe dit al een jaar , werkelijk perfect bestrijd ook diverse soorten kanker vandaar dat Big Pharma dit niet bekend maakt , 1 potje Bahan Kue is ongeveer 1 euro voor 81 gram doe je meer dan een half jaar mee ,Succes Gr, Job

  1. Baking soda en citroensap!!
   Nou, het enige wat je daarmee bereikt is dat je flink gaat boeren.
   Het citroensap (zuur) reageert met het bicarbonaat (loog) door het bicarbonaat om te zetten in koolzuurgas (lekker boeren dus).
   Daarom wordt baking soda gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koek en gebak. Er komen koolzuurgas belletjes in het deeg/beslag waardoor het luchtig wordt.

   Van de baking soda blijft niks over.
   Zowiezo niet want je maagzuur is ook zuur en geeft hetzelfde effect.
   Je lichaam maakt zelf grote hoeveelheden bicarbonaat aan maar voegt dit toe NA de maag zodat het niet direct wordt omgezet in koolzuurgas.
   Het is nergens voor nodig dit ook nog eens oraal in te gaan nemen.
   Het komt nooit verder dan de maag.

   Het oraal toedienen van bicarbonaat berust op een denkfout, een sprookje en doet, behalve een keer lekker boeren, helemaal niks in je lichaam.
   Mischien iets tussen je oren, maar dat werkt met elk onschuldig middeltje.

  2. Tuurlijk wel hoor. Het is niet zo dat uitsluitend één merk de juiste zou zijn. ALLE baking soda, natriumbicarbonaat is goed.
   Kijk op de verpakking naar de samenstelling. Als er alleen natriumbicarbonaat in zit is het gewoon goed.
   Job Crouwel doelt op bakpoeder, maar dat is geen ‘baking soda’ maar een mix van verschillende rijsmiddelen. Baking soda wordt namelijk veel gebruikt als rijsmiddel in koek en gebak.
   Verwacht echter geen wonderen, in koek en gebak doet dit middel het goed maar voor de rest……..

 29. waarom wordt zuiveringszout apart verkocht van baking soda? Terwijl ik uit allerlei artikelen haal dat zuiveringszout en bakingsoda hetzelfde is.

  1. Dat komt omdat mensen niet kunnen/willen lezen Irmgard,

   Ze vinden het veel belangrijker hun persoonlijk idee over iets te vertellen zonder ook maar de moeite te doen er iets meer er over op te zoeken dan één enkel artikel lezen.

   Zuiveringzout en baking soda en natriumbicarbonaat zijn allemaal namen voor hetzelfde. Het wordt niet apart verkocht en het is ook niet iets aparts.
   Dat is hier al ontelbare malen genoemd.

 30. Bakingsoda niet innemen voordat je gaat slapen.Je wordt er zowel mentaal als fysiek erg actief van. Sporters noemen dit ook niet voor niets de natuurlijke doping. Verstandig is om bv 1 glas 1 uur na het avond eten in te nemen.1 theelepel. Als je net als ik ernstig last hebt van brandend maagzuur met zure oprisping (reflux) is dit bijna een wonder middel! Door mijn niet goed functionerende maagklep had ik Jarenlang extreme reflux klachten maar geen één medicijn werkt beter dan bakingsoda.

 31. Mark Sircus, geweldig dat dit nu meer en meer bekend wordt. Ik gebruik het al erg lang, en deel het ook in de praktijk bij behandelingen. Big Pharma, here we come! Laten we dit zo veel mogelijk delen.
  Irma Soetekouw.

  1. Misschien ben ik een beetje dom, maar ik ken dit spul namelijk Niet kan ook nergens lezen hoe te gebruiken en waarvoor!!! Misschien graag antwoord hierop???

 32. Baking soda een prima middel om te gebruiken bij allerlei aandoening.
  Er bestaan zoveel site’s waarop informatie wordt gegeven, gewoon opzoeken en lezen.
  Wat dr. Marcus Sircus betreft, dit is beslist geen man die dingen uit zijn duim zit te zuigen.
  Mensen laat u niets wijsmaken ga aan de baking soda, wel de gebruiksaanwijzing opvolgen en niet overschrijden. Doordat ons lichaam verzuurt door de jaren heen naarmate wij ouder worden komen hiermee ook de ziektes, een zeer logische verklaring.
  Door baking soda, natriumbicarbonaat te drinken met citroensap ontzuurt het lichaam en treedt er herstel op. Verdiept u zich in baking soda en u zult zich erover verbazen waar dit eenvoudige en goedkope middel overal goed voor is. Niet continu gebruiken maar als kuurtje van 2 weken en dan stoppen voor een week. Zoals gezegd lees ook goed de informatie die op de vele site’s staan beschreven. Het middel wordt tevens op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen gebruikt. Zegt dat al niet genoeg? Veel succes gewenst.

 33. Beste Kittie,
  Ik heb je reactie met verbazing gelezen.
  Je geeft daarin puur he eigen mening en verkondigt die als enige waarheid.
  Wat dr. Marcus Sircus betreft, dit is beslist geen man die dingen uit zijn duim zit te zuigen.” Deze opmerking slaat echt alles.
  Je zegt dat die man niks uit zijn duim zuigt. Heb je dat gecontroleerd?
  Waar baseer je dat op? Alleen omdat dat ”verzuurde lichaam” verhaal wel logisch klinkt? Meerdere onderzoeken hebben helaas uitgewezen dat er niet zoiets bestaat als een te hoge zuurgraad van je lichaam. Dat daar allerlei kwalen uit voort zouden komen en al helemaal niet dat de zuurgraad van je lichaam door het innemen van baking soda zou veranderen. Daarnaast verwijs je nog eens naar allerlei websites die elkaar klakkeloos copieeren.

 34. Ik ken het groene doosje alleen omdat ik mijn moeder mijn hele jeugd dat spul heb zien gebruiken tegen de maagklachten toch vreemd dat ik 25 jaar na haar dood dit spul kan en ga gebruiken in mijn baksels 😏

 35. Peter2w….Als je lichaam verzuurt word je een azijn zeiker. Laat de mensen gewoon in hun waarde, een placebo doet soms ook wonderen. Helaas niet bij jou.

 36. Ik vind de gebruikte termen verwarrend. Officieel is het hier in Nederland toch natrium Bicarbonaat. Al die verschillende termen maken dat je wellicht juist de verkeerde soort gaat gebruiken. Misschien anders alleen de officiële term gebruiken. Het is hier geen Amerika, dus de Engelse termen kunnen dan achterwege blijven, dat is alvast minder verwarrend.
  Succes,
  Olivia

  1. De Amerikanen gebruiken in ieder geval een benaming die exact past bij waar dit goedje goed voor is. Namelijk bakken. Voor de was zou je het ook nog kunnen gebruiken. Vroeger werd het wel gebruikt om overtollig maagzuur mee te neutraliseren. Daar is men decennia terug echter mee gestopt, en niet zonder reden. Het helpt namelijk maar tijdelijk omdat je maag als reactie op het loig {wat natriumbicarbonaat uiteindelijk is) extra maagzuur gaat aanmaken ter compensatie waardoor je juist alleen maar meer last krijgt van ‘brandend maagzuur’. En er zijn inmiddels veel effectievere middelen voor ontwikkeld.

   Elke andere medische claim is pure kwakzalverij en magisch denken.
   Talloze onafhankelijke onderzoeken hebben al uitgewezen dat het effect op de gezondheid van natriumbicarbonaat gelijk aan nul is.

 37. “Misschien ben ik een beetje dom, maar ik ken dit spul namelijk Niet kan ook nergens lezen hoe te gebruiken en waarvoor!!! Misschien graag antwoord hierop???”

  Wat is je vrssg eigenlijk?
  Je kent het niet, weet niet wat het is, je weet niet waarvoor en hoe je het moet gebruiken.

  Nou, houden zo zou ik zeggen. Je mist er niks aan hoor.
  Als je na het lezen van dit artikel en de talloze reacties hier nog steeds geen idee hebt zul je het waarschijnlijk toch nooit begrijpen.
  Alles wat er over dit goedje maar te vertellen valt is hier al talloze malen verteld. Wat moeten we je nog meer vertellen?

  1. Wat is een toetje, bedoeld U een desert, na de kaas of zo iets ? beter aardbeien nu als desert, meloen voor af.

   Als je maag pijn hebt of opgeblazen door te schielijk eten, en niet de tijd neemd om te kouwen, één telepeljte op glaasje water,

   Als je wat voor je zelf wilt doen, op je nuchtere maag glas water met halve uitgeperste citroen, met desert lepel maple leaf stroop.

   Als je de kracht hebt kun je één X per jaar dit drankje 3 X per dag nemen 10 dagen lang, je wordt slanker en lichaam is totaal nieuw en schoon !

   Af een toe een glaasje zuiverings zout doet je lichaam ook goed thélepeltje op een glaasje water, en dan geen TV kijken, en rotsooi vreten en af en toe een dag hongeren prima ! ben je al lekker op weg.

   Groet Jenne

 38. Hoe weet ik dat de baking soda biologisch is en er dus geen aluminium inzit? Ik heb het zuiveringszout bij de Etos gekocht en de verpakking zegt 100% natrium bicarbonaat, maar zegt niets over biologisch…

 39. Ik heb long emfyseem mijn long inhoud is 38 %.verleden jaar ben ik geholpen aan een tumor in mijn borst.ben bestraald en heb chemotherapie gehad.nu. ik ben nu 2 weken aan de citroenen met zuiveringszout.en mijn longen zijn met sprongen verbeterd.zelfs met dat hele warme weer van de laatste dagen.hijg ik nauwelijks.ik vind het geweldig.

 40. ik heb een vraag :ik lijd aan ongeloofelijke luie darmen,als ik mij niet behelp met een pilletje ga ik helemaal niet,zou dit zuiveringszout daar ook voor ingezet kunnen worden ,heeft daar al iemand baat bij gehad met vriendelijke groet Irma

  1. Luie darmen: probeer eens koude (gekookte) aardappel (beter geen aardappelmeel) of in afrika gebruiken ze groene (onrijpe) bananen.en natuurlijk veel drinken, iedere dag voldoende tijd nemen om naar wc te gaan, niet persen en ge voeten op een verhoginkje zetten van 10 cm. Wil ook wel helpen.

  2. Ja dat helpt ontzettend, als advies gekregen van een homeopatische drogisterij nadat ik eens 10 dagen niet meer was ‘geweest’. Ik herinner me dat ik twee eetlepels in een lauw glas water moest oplossen, geef het 45 min totdat het gaat werken. Ik heb het altijd in huis wanneer het weer zo problematisch is!

 41. Baking soda geweldig spul.
  gebruik het elke ochtend met een glas citroensap
  en in de wasmachine.
  gebruik het voor verschillende dingen om te ontsmetten.
  GEWELDIG.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.