Advertentie

5G uitrollen? Dan hierbij aansprakelijk voor schade..!!


x

xx

5G uitrollen?
Dan hierbij aansprakelijk voor schade..!!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Wij hebben als burgers maar beperkte middelen om de overheid die werkt voor de telecomindustrie, te stoppen met de uitrol van 5G. Maar, nu is er een manier waarop je wel iets kunt doen en dat is iets waar de telecomsector niet blij mee zal zijn. Wij ontvingen het volgende persbericht van de Nationale Bond tegen Overheidszaken en vinden het dermate belangrijk dat we dat bij deze publiceren:

Miljardenclaim tegen telecombedrijven

De Nationale Bond tegen Overheidszaken is hard op weg om een imposante claim bij de telecomindustrie neer te leggen wanneer die bij haar voornemen blijft om 5G uit te rollen. De Bond heeft inmiddels het aantal van 1.429 deelnemers met zijn aansprakelijkheidsactie bereikt, die deze claim bij -in eerste instantie- de overheid heeft neergelegd, hetgeen neerkomt op een potentiële claim van € 1 miljard euro op jaarbasis. Kijken we naar het succes van actie van Urgenda tegen de overheid en van het onlangs door de rechter bevestigde stikstof-besluit, dan zien we dat de rechterlijke macht wel degelijk een zéér waardevolle factor is in onze Trias Politica..

De Nationale Bond tegen Overheidszaken (NBO) geeft mensen die zich zorgen maken over 5G een middel in handen om de telecomproviders hard op de vingers te tikken. De overheid en telecombedrijven willen 5G introduceren zonder dat de bevolking hierom heeft gevraagd en zonder dat zij eerlijke informatie over de nadelen en risico’s van het nieuwe mobiele netwerk hebben verstrekt. De Bond heeft nu een juridisch document opgesteld waarmee mensen te kennen kunnen geven, dat zij géén in/toestemming geven voor de introductie van 5G.

Het is dan een FEIT: De overheid en telecombedrijven kunnen dan niet meer zeggen dat de bevolking daar stilzwijgend mee akkoord is gegaan. Zodra de telecomproviders 5G activeren, hebben zij een verbintenis met iedereen die onze aansprakelijkheidsbrief naar deze bedrijven heeft gestuurd’, zegt Jordy Zwarts, voorzitter van de NBO.

Schadeclaim van € 500 per dag..!
Onderdeel van die verbintenis is een vergoeding van 500 euro voor elke dag dat 5G actief is. Daar bovenop komt een vergoeding van 1.000 euro wanneer het 5G-netwerk zich binnen een straal van 250 meter van iemands woning bevindt. Volgens Zwarts betreft het hier gangbare dagvergoedingen. De methode die de NBO hanteert is gebaseerd op eerder succes in rechtszaken van de Bond tegen zorgverzekeraars.

Het aantal mensen dat aan de aansprakelijkheidsactie wil meedoen, overtreft de verwachtingen van Zwarts. Hij dacht te kunnen rekenen op 500 deelnemers en hoopte de 2.000 te kunnen bereiken. ‘Dat zou echt een stunt zijn, dacht ik. Maar nu lijkt het erop dat we het gaan flikken ook! En ik denk dat we nog hoger gaan uitkomen.’

Op vrijdagavond 27 september startte de actie en op donderdag 3 oktober werd het genoemde aantal van 1.429 deelnemers bereikt – in minder dan een week . ‘Als we zo doorgaan, hebben we het straks echt over een miljardenclaim tegen de telecom. Dat zou fantastisch zijn, de industrie kan dan werkelijk niet meer om ons heen. Een schadepost van tientallen miljoenen kunnen die telecomproviders nog op de koop toenemen. Maar als er miljarden worden geëist, ja dan hebben ze een serieus probleem.’

Jordy Zwarts

Het succes van de NBO is opmerkelijk, omdat de Bond zeer weinig middelen tot zijn beschikking heeft om de aansprakelijkheidsactie te promoten. Facebook heeft Zwarts de toegang tot het account van de Bond ontzegd en toen hij een nieuw account wilde openen, maakte het techbedrijf dat onmiddellijk ongedaan.

Zwarts hierover: ‘Kennelijk doen we iets waar de gevestigde orde niet blij mee is. We bieden iets waar kennelijk veel mensen behoefte aan hebben en dat vindt zijn weg, ook als Facebook of wie dan ook daar niet blij mee is. De website van de NBO is weliswaar verouderd en Zwarts komen geluiden ter ore, dat sommige mensen zich daardoor laten afschrikken. ‘Die vertrouwen de Bond daarom niet helemaal. Ik kan dat wel begrijpen.’ Dat betekent, aldus Zwarts, dat de Bond een grotere groep geïnteresseerden zal aanspreken zodra de website een opknapbeurt heeft gehad. ‘We proberen dat nu zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.’

De aansprakelijkheidsactie van de NBO loopt van 27 september tot en met 31 oktober. De Bond gaat binnenkort ook politici en ambtenaren aanpakken. Zwarts benadrukt dat het eerste doel van de actie is om de introductie van 5G te blokkeren. Als het tot dagvaarding van de telecomproviders komt, dan zal de NBO behalve de dagvergoedingen óók het stopzetten van 5G eisen. Voor meer informatie over de aansprakelijkheidsactie, HIER

* * *

Als we je een tip mogen geven?

Wordt lid van deze club en kies een van de 3 abonnementen/steunmogelijkheden.

Een stevige aanrader van onze kant!!

* * *

Jordy Zwarts even beter leren kennen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.