Nieuwe mijlpaal: ‘Patronen van Bedrog’…!!


x

Van complot-THEORIE naar COMPLOTPRAKTIJK..!!
x

Nieuwe mijlpaal: ‘Patronen van Bedrog’…!!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Het is niet het eerste boek dat het grotere publiek attent wil maken op grotere, veelal onzichtbare ontwikkelingen, op het wereldtoneel. Een boek over de politieke, financiële en wetenschappelijke manipulaties, die ervoor zorgen, dat de mensheid op Aarde gevangen zit in een onzichtbaar netwerk, of beter: in een  WEB, van controlerende machten. De publicatie van het nieuwe boek van journalist Willem Middelkoop en co-auteur Tim Dollee komt in die zin op het juiste moment. Het past in de reeks publicaties die min of meer over ditzelfde onderwerp handelen: de onderdrukking van de mensheid, via rücksichtlose ontkrachting van het potentieel ervan.

In dit splinternieuw boek ‘Patronen van bedrog’ (voor iedereen die hier op de site komt, een ‘must-read’) ontrafelt Willem Middelkoop, samen met researcher Tim Dollee, op krachtige wijze, de macht achter de Amerikaanse politiek. De conclusie die zij trekken is niet zo heel vreemd. Het is niet de president in het Witte Huis, maar een elite uit het militair-industrieel complex, die al meer dan honderd jaar de feitelijke macht in de VS handen heeft. Zoals je weet, is deze internationaal opererende groep, steeds vaker onderwerp van artikelen. Ze wordt omschreven als ‘The Deep State’.

Volgens opiniepeilingen gelooft de helft van de Amerikanen dat er inderdaad zo’n ‘Deep State’-structuur bestaat. Voor de personen áchter deze ‘onzichtbare macht’, achter deze ‘staat binnen de staat’ zitten krachten, die politici als pionnen in het geopolitieke schaakspel zien. Daarbij worden deze politici ingezet, om de macht van de ‘Deep State’ te behouden en uit te breiden en worden effectieve en eeuwenoude strategieën gebruikt.Het is vooral de zogenaamde Valse Vlag-operatie, die als grootste wapen wordt gebruikt, om wereldwijd de bevolking te bedriegen, te betoveren en te ontkrachten.

Willem Middelkoop

List en bedrog zijn daarom aan de orde van de dag en feitelijk ‘dagelijkse kost’ voor deze macht. Het zijn deze ‘patronen van bedrog’ die door Middelkoop en Dollee worden geanalyseerd en perfect in kaart werden gebracht. Wéér zo’n mijlpaal in het proces van wereldwijde waarheidsvinding, waarbij gemotiveerde mensen helpen om deze ‘donkere macht’ in het Licht te zetten. En dat is nodig, want om verandering te bewerkstelligen, is het wéten van essentieel belang. Inderdaad.. Want-to-know…?

Het boek en de auteurs..
Het wordt duidelijk wanneer je het boek leest: we worden van geboorte tot onze dood, gemanipuleerd door een select gezelschap die de wereld volledig naar hun hand hebben gezet en alles doen om hun invloed verder uit te breiden. Auteurs Willem Middelkoop en Tim Dollee zijn méér dan duidelijk in hun conclusies. De Amerikaanse ’Deep State’ is een gedrocht, dat niet terugdeinst voor moord en krachtige manipulatie; sterker nog: het zijn hun wapens..!

Waarschijnlijk ken je journalist/belegger/auteur Willem Middelkoop (55) als de schrijver internationale bestsellers over de financiële wereld. Hij werd bekend van zijn onomwonden commentaar bij de financiële zender RTL-Z. Hij waarschuwde in zijn eerste boek ‘Als de dollar valt’ (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren erna verschenen ‘De permanente oliecrisis’ (2008), ‘Overleef de kredietcrisis’ (2009), ‘Goud en het geheim van geld’ (2012), ‘De Big Reset’ (2014) en ‘De Tesla-revolutie’ (2017) en nu dan ‘Patronen van bedrog’ (2018). In totaal werden 100.000+ exemplaren van zijn boeken verkocht en in negen talen vertaald. (o.a. Chinees en Arabisch)

‘Patronen van bedrog’ is een goed gedocumenteerde interpretatie van de gebeurtenissen op het wereldtoneel en daarmee ontstijgt dit werk uiteindelijk het niveau van vrijblijvende en ongefundeerde complottheorieën
HP/De Tijd

Samen met researcher/co-auteur Tim Dollee (32) gaan beide auteurs in dit nieuwe boek, geen thema uit de weg. ‘Patronen van bedrog’ is voor degenen die een béétje thuis zijn in deze ‘materie’, opnieuw een bewijs, dat de ‘Deep State’, haar fundament heeft in het meer dan beruchte politiek-militair-industrieel complex, waarover  En.. het wordt zelfs door de huidige president, Donald Trump, aangeduid als de ’macht achter de macht’ in de VS. De invloed van deze club gaat zó ver, dat het in staat is geweest, haar tentakels in de CIA en FBI te wringen.

En nee, het is geen ‘ordinaire samenzweringstheorie’ aldus Willem Middelkoop, “Ik durf met iedereen over dit boek en het onderwerp in discussie. Wat wij aantonen, is dat deze ‘Deep State’, die politici en de media in z’n zak heeft, wel degelijk bestaat. En dat dit een schokkend boek, oplevert, volgens mensen die het hebben gelezen, is duidelijk. Want het betekent dat ook onze bestaande geschiedschrijving volledig onjuist is!”

Mocht je in dit kader overigens nog nader kennis willen maken met Middelkoop’s werk, dan raden we je aan, om sowieso deze presentatie voor het Studium Generale van de TU-Delft eens te bekijken:

Het is boek dat eigenlijk leest als een spannende detective. Daarbij spelen de onder andere de families Rockefeller en Bush een hoofdrol, in het ondermijnen van democratieën en het tegen elkaar opzetten van partijen. En dat allemaal met het doel om het voortbestaan te verzekeren van het Amerikaanse imperium, dat via permanente oorlogvoering. Daarbij dient de Amerikaanse dollar als grote financiële bron, gebaseerd op OLIE. Inmiddels is dit systeem zó geperfectioneerd, dat de US$ de rest van de wereld in haar wurggreep houdt.

Het boek beschrijft deze oorlogszuchtige club, die steun zoekt bij de burgers van een land, door angst te zaaien, via de beruchte ‘Valse-vlag-politiek’.  Middelkoop hierover: “Het zijn grote Amerikaanse bedrijven, onder leiding van de machtigen (o.a. de Rockefellers) die onderzoek hebben laten doen in het kader van massa-beïnvloeding? Daarbij wordt een bevolking/groep personen bang gemaakt voor een vijand via een geënsceneerde aanval en aldus wordt een oorlog geïnitieerd.”

Middelkoop en Dollee zijn als auteurs natuurlijk niet ‘zomaar’ op dit onderwerp en hun conclusie gekomen. Willem Middelkoop hierover: Voor dit boek hebben we alle bronnen driedubbel gecheckt en mensen moeten weten, dat ik uit mijn vorige boeken, ook nog nooit een bewering heb hoeven in te trekken.” Tim Dollee bevestigt: “We hebben een aantal zaken, die je bijvoorbeeld op internet veel tegenkomt, eruit gegooid. Omdat ze simpelweg niet bleken te kloppen”.

Fictieve en dus gecreëerde vijanden, via VALSE VLAG-tactieken..!
Natuurlijk moet er oorlog gevoerd worden om het genoemde industrieel-complex te voeden en te veroveren. Dan heb je natuurlijk ‘vijanden’ nodig. En die creëer je simpelweg. Zo is er naast ‘vijanden’ Rusland en haar bondgenoten Syrië en Iran als de vijand ook het fenomeen van IS/Islamitische Staat. Wanneer de oorlog voorbij is, of als er mogelijkheden zijn het proces over een andere boeg te voeren, dan worden Amerika’s tegenstanders worden via het IMF en de Wereldbank onder druk gezet. Zo is bijvoorbeeld met hulp van de NAVO het Libië van Gadaffi bedreigd en aangevallen, aldus Middelkoop en Dollee.

De hele wereld zo op haar hoede moeten zijn, voor het vieze spelletje dat gespeeld zou KUNNEN zijn. De geschiedenis toont aan, dat dit geen kletsverhaal is, maar een UITERST REËLE OPTIE..!

En natuurlijk wacht op de achtergrond de nieuwe wereldmacht China..! Deze grootmacht doorziet -samen met Rusland en Iran- het patroon en daagt deze Deep State, via contacten met de officiële regering in Washington. Middelkoop: “In China begrijpen ze dat deze Deep State de Russische president Vladimir Poetin weg wil hebben. En dat Rusland het volgende land met een regime change kan zijn.”

De Chinezen doen er daarom met de Russen alles aan om toe te werken naar het einde van het huidige financiële systeem. Middelkoop: “Simpel. Om de dollar haar macht te laten verliezen en de Deep State via dit ‘spel’, te ontkrachten, waarbij het deze permanente oorlogen niet meer kan betalen.”

Volgens Dollee en Middelkoop is het overduidelijk, als je het maar ziet. Als de Deep State een nieuwe oorlog wil, dan wordt volgens de auteurs vaak een bloedige aanslag in scène gezet: een zogenaamde false flag (valse vlag) operatie. En het bizarre is, dat deze tactiek CONTINUE wordt toegepast en er zelden of nooit een journalist nou eens induikt. Kennelijk is de leugen krachtiger dan de waarheid, conform het sprookje van de ‘Nieuwe kleren van de Keizer’..!

Tim Dolle: “Een aantal van deze false-flag-operaties is heel goed gedocumenteerd in het boek”. Volgens Willem Middelkoop is het voor iedereen mogelijk is, goed in de Vietnam-oorlog te duiken, door het beruchte ‘Tonkin-incident’ te bestuderen. Daarbij zou de VS zijn aangevallen en werd deze Vietnam-tragedie gestart. Een oorlog waarbij VS-ouders hun dode kinderen mochten begraven en het militair-industrieel complex haar winsten mocht blijven tellen.  Zéker na de moord op president John Kennedy, die beloofd had de Vietnam-oorlog te beëindigen..

Willem Middelkoop hierover: “Het is eigenlijk een deprimerende analyse van een cynische werkelijkheid; mijn eigen vrouw zei dat ze dit eigenlijk niet eens weten wil. Bij de massa moet door dit soort aanslagen de ratio worden uitgeschakeld en het ‘wraak’-gevoel getriggerd.” Zo wijst hij als voorbeeld op de recente gifaanval in het Syrische Douma. “Het internationale onderzoek naar de ware toedracht was nog niet eens gestart, toen er onder leiding van de Amerikanen al begonnen werd met bombarderen.

Ook in eerdere boeken ontrafelde Middelkoop de machinaties achter het wereldwijde systemen, met name het financiële construct. “Het boek is de weerslag van twintig jaar proberen te achterhalen hoe de hazen lopen.” ‘Patronen van bedrog’ is naar zijn mening, zijn belangrijkste boek tot nu toe. “Want deze structuren van de financiële economie en geopolitiek komen erin samen.”

Het leegplunderen van de US-dollar door de Deep State, heeft kunnen gebeuren, doordat de HELE WERELD olie MOEST verhandelen in US-dollars.. Niet zo vreemd dus, dat Khadaffi, die hier een einde aan wilde maken, een kopje kleiner gemaakt moest worden! Het Rothschild-imperium laat ‘haar’ dollar niet onderuit halen. Een bewijs van de invloed van de Deep State!

Zo worden er veel omstreden onderwerpen in het boek behandeld. Wat dacht je van de banden tussen de Amerikanen en vooraanstaande nazi’s, al in de jaren dertig.Deze toppers, waaronder de bekende raketexpert Dr. Werner von Braun, werden onder ‘Operation Paperclip’ naar de VS gehaald. ‘Voordat de Russen met deze kennis zouden gaan strijken’…(HIER op deze site overigens)

De duistere geschiedenis van regime change – staatsgrepen – door de CIA. Het plan, dat na 11 september werd opgevat, om ten strijde te trekken tegen zeven staten in het Midden-Oosten die goede betrekkingen onderhouden met Moskou. Generaal Wesley Clark bracht dat memo naar buiten. Na Irak, Libië en Syrië staat Iran als laatste op de lijst. En dan is er de infiltratie van de media door de veiligheidsdiensten, zegt Middelkoop: „Uit onderzoek blijkt dat de CIA gewoon mensen op redacties had gestationeerd.”

De main stream media, zoals de grote nieuwsorganisaties door critici worden genoemd, wagen zich nauwelijks aan verhalen over de Deep State omdat ze er zelf onderdeel van zijn, beweren de auteurs. Middelkoop: „Maar nu Trump de Deep State aanvalt, moeten ze wel en zie je her en der analyses verschijnen.”

Poetin
Onder een jongere generatie, die online opgroeide, bestaat volgens Middelkoop veel belangstelling voor en kennis over het onderwerp. Ook in Nederland. „Langzaam dringt dit verhaal uit de krochten van het internet door naar een breder publiek. Mensen beginnen in te zien dat we keer op keer worden bedrogen.”

 

– ‘Patronen van bedrog’ –
Willem Middelkoop & Tim Dollee


– ISBN9789462987678  –  Paperback 320 pag.  – 
€ 22,99 –

Voor een link naar de WantToKnow-bookshop, klik je HIER.

* * *

Het nieuwe boek wordt door de meeste media keihard genegeerd. Kennelijk té confronterend voor die kwetsbare journalistenzieltjes…. Alleen Wierd Duk van De Telegraaf besteedde op een fatsoenlijke manier aandacht aan het boek. Tja, dan haal je van alles van stal, wanneer je het boek wél gaat behandelen, door het boek lekker ongenuanceerd onderuit te halen. Zoals in NRC, de voormalige kwaliteitskrant..

‘Wetenschapper’ Eric C. Hendriks, die af en toe opiniestukken voor NRC-Handelsblad schrijft, heeft de woede van Willem Middelkoop op zijn hals gehaald doordat hij in een opinieartikel dit boek van Middelkoop en Dollee zeer kritisch besprak. In plaats van een discussie te starten, besloot Willem het emailadres van Hendriks te publiceren, waarbij hij zijn volgers oproept om de recensent mailtjes te sturen en om uitleg te vragen…
(Daarmee volgt Middelkoop overigens het voorbeeld van Wierd Duk, die enkele weken geleden een soortgelijke actie initieerde. Hij riep toen zijn Twitter-volgeers op, om zijn ‘stalkers’ lastig te vallen..)

Wil je zelf het stuk op NRC lezen, klik je HIER

* * *

Wij zijn trots om je

hieronder

het voorwoord en de inleiding

van dit nieuwe boek

te mogen aanbieden.

* * *

Voorwoord

Vrij wel mijn hele leven heb ik (WM) autoriteiten gewantrouwd en ben ik op zoek geweest naar het werkelijke verhaal. Nadat ik bij na tien jaar lang het internationale financiële systeem had bestudeerd, was mijn conclusie, in 2007, dat dit systeem in hoge mate instabiel en gecorrumpeerd was. In dat jaar, veertien maanden voor de val van Lehman Brothers, verscheen mijn eerste boek Als de dollar valt met veel bewijzen voor deze stelling. Mijn conclusie was dat een implosie van het wereldwijde financiële systeem slechts een kwestie van tijd zou zijn. Toen het kaartenhuis slechts een jaar later inderdaad instortte, veranderde mijn leven drastisch.

In korte tijd werd ik een BN’er door optredens bij DWDD en Pauw&Witteman. Ik besloot te stoppen met mijn baan als beurscommentator bij RTL-Z en mij volledig op de zakelijke kansen te richten die ontstonden door de nieuwe economische realiteit. Daarnaast bleef ik onderzoek doen naar ons financiële en geopolitieke systeem. Voor de buitenwacht verdiepte ik me in complottheorieën, maar ik ontdekte steeds meer feitelijke complotpraktijken. Dit thema spreekt duidelijk velen aan. In 2014 hield ik aan de TU Delft een lezing onder dezelfde titel als dit boek; die lezing werd op YouTube bij na 100.000 keer bekeken.

Kort nadien mailde Tim Dollee me dat ook hij al jaren bezig was met een eigen zoektocht naar institutioneel bedrog. We besloten de handen ineen te slaan, maar het kostte nog jaren aan extra onderzoek om ons verhaal sluitend te krijgen. Daarbij hebben we gelukkig ook gebruik kunnen maken van informatie die de twee Nederlandse researchers Rein de Vries en Stefan Kerkhof op dit gebied hebben aangeleverd.

Zo gaf Rein de Vries in 2015 ‘Revolutie door schuld’ uit, waarin veel interessante achtergrondinformatie te vinden is. Zonder de steun van uitgever Ebissé Rouw en directeur Jan Peter Wissink van uitgever Amsterdam University Press was dit boek er in deze vorm niet gekomen. Beiden zijn van groot belang geweest voor het internationale succes van mij n laatste twee boekprojecten, The Big Reset (2013) en The Tesla Revolution (2016), die inmiddels in zeven talen vertaald zijn.

Gelukkig blijkt er bij deze Amsterdamse academische uitgeverij nog ruimte voor discussie over een nieuw geluid, dat op westerse universiteiten steeds minder vaak op prijs wordt gesteld. Wardy Poelstra heeft als redacteur en extra fact-checker in korte tijd geweldig werk verzet om het manuscript af te ronden. Met zijn natuurlijke scepsis hield hij ons inhoudelijk scherp. Daarnaast wil ik een aantal meelezers bedanken. Zo gaven jurist Bas de Regt en IT-specialist Paul Sep belangrijke feedback. Ook dit keer heb ik thuis beloofd dat dit voorlopig mijn laatste boek is. Maar dat schijn ik al een paar keer eerder te hebben gezegd..

Hoe langer ik de onderwerpen bestudeer waar dit en mijn vorige boeken over gaan, hoe meer ideeën voor nieuwe boeken ontstaan. Zo is het hoog tijd dat de (economische) wereldgeschiedenis eens eerlijk wordt beschreven, omdat de laatste versie altijd weer de ingekleurde versie van de overwinnaars blijkt te zijn. Maar het schrijven van dat boek zal nog vele jaren onderzoek vergen.

Willem Middelkoop
Aerdenhout/Castricum, februari 2018

Inleiding

In 2006 gaf ik (WM) onder de titel ‘Patronen van bedrog’ een lezing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarin ik me richtte op het bedrog in de financieel-economische wereld. De jaren erna ben ik me steeds meer gaan richten op andere vormen van institutioneel bedrog, vooral in de VS, waarbij ik gaandeweg tot de conclusie kwam dat er een vorm van structuur achter schuil ging. Nadat de Amerikaanse oud-ambtenaar Mike Lofgren, die vrij wel zijn hele carrière in het centrum van de macht had gewerkt, over ‘The Deep State’ begon te publiceren, vielen de puzzelstukjes voor mij in elkaar.

Door president Trumps tweets over ‘The Deep State’ is het onderwerp de laatste jaren zelfs mainstream geworden. Trump snapt als geen ander dat de echte macht niet in het Witte Huis ligt maar bij een elite, afkomstig uit het politiek-militair-industrieel complex. Deze eeuwenoude macht, waar ook de grote mediabedrijven en inlichtingendiensten deel van uitmaken, blijkt steeds weer de echte macht binnen de staat te zijn. Deze Deep State ziet politici als pionnen in het veld en heeft de media in zij n zak, omdat deze in handen zijn van slechts zes grote bedrijven. Honderden journalisten blij ken zelfs in nauw contact met de CIA te staan, zoals we in hoofdstuk 8 zullen zien. Maar voor de echte achtergrond van The Deep State gaan we in hoofdstuk 2 eerst terug naar de de Britse aristocraten van de negentiende eeuw.

De architecten van het Britse Rijk werkten al lange tijd aan hun Plan voor de Wereld. Vooral Cecil Rhodes heeft het grootste deel van zijn leven gewerkt om een Angelsaksische wereldoverheersing mogelijk te maken. De Britse aristocraten zagen daarbij Amerika als natuurlijke bondgenoot. Het verklaart de steun van Engeland voor vrij wel alle Amerikaanse interventies en oorlogen tot op de dag van vandaag. Om de macht te behouden, gebruiken machthebbers eeuwenoude strategieën. Misleiding, list en bedrog zijn daarbij aan de orde van de dag.

In hoofdstuk 3 leren we dat angst de beste manier is om een volk onder controle te houden. Alleen al daarom heeft de VS continu een vijand nodig. Na de ‘War on Communism’ en de ‘War on Drugs’ is het terrorisme nu de ideale vijand. Het geeft een legitimatie om alles en iedereen, doorlopend en overal te controleren. Om de angst voor terreur te vergroten zijn er regelmatig aanslagen nodig, liefst in eigen land. Soms zelfs uitgevoerd door eigen mensen. Volgens Colin Powell, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, zijn terroristen “mensen die geloven dat ze met de vernietiging van gebouwen en het vermoorden van mensen, op de een of andere manier een politiek doel kunnen bereiken”.1

Ironisch genoeg is dat exact wat de VS de afgelopen decennia zélf heeft gedaan. Je vijand beschuldigen van wat je zelf doet, is een bekende strategie. Al in de jaren dertig van de vorige eeuw werkten Amerikaanse industriëlen nauw samen met antidemocratische krachten in Europa. De opkomst van Hitler zagen ze in de wereldwijde crisis van de jaren dertig als een minder groot gevaar dan het steeds verder oprukkende communisme. Hoofdstuk 4 vertelt het ontluisterende en vrij wel onbekende verhaal van de Amerikaanse steun aan en zelfs financiering van het Duitse nazi-regime. Daarnaast werkte een groepje insiders vanaf begin jaren veertig aan een plan voor Amerikaanse werelddominantie.

Het plan kon worden uitgevoerd door de overwinning in de Tweede Wereldoorlog; sindsdien doet de VS er alles aan om zijn macht zo groot mogelijk te houden. Daarvoor lijkt bijna alles geoorloofd. De CIA, waarvan de roots (zoals we zullen zien in hoofdstuk 5) ook in de Tweede Wereldoorlog liggen, was de laatste zeventig jaar verantwoordelijk voor tientallen vormen van ‘regime change’, moordaanslagen op ‘afvallige’ presidenten en heel veel andere illegale acties.

De enorme klap van de 9/11-aanslagen, was vooral een mentale. Het bewustzijn op de hele planeet kreeg een keiharde wake-up call.

De sterke conservatieve krachten binnen de ‘Deep State’-structuren leidden zelfs tot een neoconservatieve coup door een groep die zich had verenigd binnen het ‘Project for a New American Century’ (PNAC). Deze club werd in 1997 opgericht met als doel “het promoten van Amerikaans wereldleiderschap”. Uit hoofdstuk 6 blijkt dat deze neoconservatieven, onder wie Dick Cheney, Donald Rumsfeld en Paul Wolfowitz, na de verkiezing van de zwakke president George Bush jr. in 2000 en de aanslagen van 11 september 2001, de ‘macht grepen’.

Cheney was hierbij de feitelijke commander-in-chief, die het volledige PNAC-scenario, inclusief ‘preventieve oorlogen’, uit kon rollen. Het Amerikaanse imperium moet in stand worden gehouden door een constante reeks van (financieel-economische en traditionele) oorlogen. (Zie Appendix 1 voor een incompleet overzicht van Amerikaanse oorlogen, regime changes, militaire interventies en ‘vredesmissies’ op niet-Amerikaans grondgebied.) De VS had al in de jaren negentig besloten te werken aan regime change in een zevental, aan Rusland gelieerde, landen in het Midden-Oosten. Vooral om Amerikaanse belangen in de regio veilig te stellen voordat er een nieuwe wereldmacht zou opstaan.

De daardoor ontstane vluchtelingenstromen zij n een probleem voor de regio en Europa maar niet voor de VS. De financiering van het Amerikaanse imperium staat centraal in hoofdstuk 7. Wie de wereldreservemunt in handen heeft, kan ongedekt geld drukken omdat zij n munt wereldwijd gevraagd is. Door ervoor te zorgen dat het bedrijfsleven en de financiële markten floreren, blijft het geld uit de gehele wereld toestromen, waardoor bankiers makkelijk hun geld kunnen verdienen. Wie het spel meespeelt mag meedelen. De 1% die het spel grotendeels bepaalt, wordt in de VS relatief eenvoudig miljonair.

Ook ‘bondgenoten’ die het spel meespelen en geld in Amerikaanse obligaties blij ven steken, worden beloond. 1 tot 2% van al het wereldwijd ‘rondklotsende’ geld (meer dan US$ 200.000 miljard..) stroomt jaarlijks, in de vorm van bonussen en provisies, naar de financiële sector. Het openzetten van de geldkranen (ook wel chic ‘Quantitative Easing’ of QE genoemd) liet de wereldwijde geldberg en dus ook de pot voor bonussen, met meer dan 25% groeien, sinds het uitbreken van de crisis in 2008.

In hoofdstuk 8 staan we stil bij de grote kritiek op de mainstream media (MSM), die zich vooral in de VS steeds verder als doorgeefluik van de overheid hebben ontwikkeld. Maar we proberen ook een serieus tegenwicht te bieden voor de vele vormen van ‘alternatieve’ media, die feiten en fictie te vaak niet weten te scheiden. Ja, we focussen bewust op het bedrog in het vrije Westen omdat overduidelijk is dat in dictaturen als Noord-Korea en China bedrog vaak de norm is. De ondemocratische praktijken uit deze centraal geleide landen worden bij ons voor onmogelijk gehouden, maar komen helaas soms ook voor.

Overheidspropaganda in het Westen wordt, anders dan in dictaturen, meestal niet als zodanig herkend. Te veel verhalen afkomstig van de overheid worden door de media voor zoete koek geslikt, waarmee het oude adagium, ‘één bron is geen bron’, al snel vergeten wordt. Gelukkig blijkt er een nieuwe generatie opgestaan die openstaat voor nieuwe ideeën over macht, politiek en geld. Een verademing vergeleken met de Elsevier-generatie die de VS nog altijd als de grote vriend en bevrijder ziet, die slechts vrijheid en democratie komt brengen. Het z n gelukkig niet langer alleen maar mainstream-journalisten die het filter vasthouden waar al het nieuws doorheen moet.

Alle grote veranderingen in de geschiedenis, bij voorbeeld als het ging om het verkrijgen van meer rechten voor vrouwen, zwarten of arbeiders, hadden als gemene deler dat er een groeiend bewustzijn van onrecht aan voorafging. Aan dit groeiend bewustzijn willen wij in dit boek graag een bijdrage leveren. Dat er in de VS nog steeds sprake is van een sterk racistisch beleid wordt duidelijk in het laatste hoofdstuk 9.

Het criminaliseren van grote groepen Afro-Americans, door middel van de War on Drugs, blijkt een door de overheid geïnitieerd beleid. De huidige ‘slaven’ werken niet meer op de plantages maar voor 50 dollarcent per dag in geprivatiseerde gevangenissen, waar ze daarnaast vaak als medische proefkonijnen blijken te worden gebruikt door de farmaceutische industrie.

We hebben natuurlijk absoluut niet de illusie dat wij met dit boek een compleet beeld geven van de Amerikaanse (of beter:Angelsaksische) uitwassen. Verre van dat. Maar we moesten toch ergens beginnen.

Willem Middelkoop en Tim Dollee

x

x

Advertentie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.