Advertentie

Food for thought…


Lemuria (© Jhadten Jewall)

Carl Gustav Jung (1958):

“Perhaps all the dragons of our lives are princesses

who are only waiting to see us once beautiful and brave.

 

Perhaps everything terrible is, in its deepest being,

something helpless that wants help from us.”

x

(vert.)

“Misschien zijn alle draken in onze levens, wel prinsessen,

die erop wachten dat we ons nu eens dapper en vol schoonheid opstellen.

X

Misschien is al het verschrikkelijke, in zijn diepste wezen,

‘iets’ hulpeloos, dat om onze hulp vraagt”

x

* * *

x

Food for thought…

2012 WantToKnow.nl/.be

x

De nieuwe energieën stromen binnen en laten een boel negatieve energieën ontsnappen van mensen. Dit is waar we deze dagen mee geconfronteerd worden en dan natuurlijk in mensen die we liefhebben en elke dag ontmoeten. Wat zijn deze nieuwe energieën..? Het zijn hoog-frequentiële vibraties vanuit de kosmos, die de Aarde bereiken sinds het portaal opende op 21 December 2012. Het is dus opruiming geblazen.. Net als in deze tijd in de winkels.. ‘Alles moet weg’..!

Kijk eens naar die winkels, iedere winkelier is zijn oude voorraad aan het wegdoen, voorraden die eigenlijk de weg blokkeren voor nieuwe spulletjes, hogere vibraties en evolutie. En dit is precies waarvan we op de drempel staan, een nieuw tijdperk, een nieuwe manier van ‘Zijn’.

ohmDus we worden werkelijk uitgedaagd om met deze oude energieën om te gaan, ze in het gezicht te kijken, ze niet te weigeren en ze niet te verwaarlozen. Stel je gewoon voor dat deze energieën in je handen liggen; kijk ernaar en laat ze er gewoon zijn! Veeg ze niet onder het vloerkleed.. Omdat ze hier al zó lang zijn, misschien al eeuwenlang, aanwezig in je DNA en in de collectieve bewustzijnsvelden op Aarde.

Het is tijd dat we ze bevrijden en ons systeem schoonmaken, ons DNA. En daarmee onze gedachten, gevoelens, emoties, lichamen en onze geest, zodat we weer in staat zijn vanuit een heldere basis te functioneren. Zodat we opnieuw weer kunnen gaan leven vanuit de puurheid van onze spiritualiteit en vanuit wie we werkelijk zijn.

En probeer negatieve gevoelens en emoties niet te verwaarlozen of je ertegen te verzetten, want dan maak je de situatie alleen maar erger. Deze gevoelens en emoties komen dan in andere vormen tevoorschijn, zoals in ziekte op een fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel vlak. En geloof me, als je ze negeert, vinden ze écht een manier om je duidelijk te maken dat je ze wél ziet. Het zijn namelijk levende energieën, die gezien én her-kend willen worden. En deze levende energieën is ‘bewust-zijn’ dat in ons collectieve Aardse veld aanwezig is. Hen ontkennen zou hetzelfde zijn als je een deel van je-zelf ont-kent en ons-zelf ontkent.

Namasté

 

32 gedachten over “Food for thought…

 1. Mooi artikel, Guido.

  En zo is het: bij ons zelf beginnen. “Verbeter de wereld en begin bij jezelf.” Een clichē maar zo waar. Dat is n.l. de ware verlossing, de vrijheid van onszelf zoals deze bedoeld is. Geen gemakkelijke weg maar de beloning is groot. Het is gemakkelijker gemaakt doordat meer mensen dit gaan inzien; dat dit de enige weg is. Zodoende is het collectieve bewustzijn verhoogt, omdat dit beetje bij beetje wordt opgetild. Wij hebben dit bewustzijn met ons allen gecre-eerd, veelal onbewust. NU kunnen we dit Bewust doen, mooi om te doen want we kunnen dit allen op onze eigen manier doen omdat we verschillend zijn. De enige weg is dus van binnenuit, maar de wijze waarop die kies jezelf dat kan niemand voor je doen. Aandachtig luisteren naar jezelf, jammer dat dit ons niet is geleerd, maar het is nooit te laat!!!

  1. Hoewel ik recent nog een kritisch artikel schreef over new age, moet ik zeggen dat bijvoorbeeld het boek ‘Your Dark Side’ van Vivianne & Christopher Crowley ook een aanrader is. (de titel klinkt heavy, maar het is een gewoon boek met verslagen van therapie sessies)

   Ik denk dat realistisch en nuchter zijn ook inhoudt dat je je eigen schaduwkant(en) onder ogen komt.

   Zo komen nuchterheid en new age weer samen…

   Bedankt voor het artikel, stof tot nadenken 🙂

 2. stromen is Verbinding, god (op z’n Aengels uitgesproken) ik ben prettig kapot nu van de film der filmen in ieder geval op mijn buik geschreven, tig maal thnx aan de Cozmic bulls Eye uit en thuis bioscoop en met zulks voor mij nieuw ontdekt nog nooit zo zalig gewaardeerd persoonlijk relevant media materiaal is het hier op aarde prima uit te houden, het idee dat tenminste 1 iemand je kan begrijpen, wow, that’s all there is to it, om te kunnen leven ondanks de rotzooi uit heden en verleden; ook een prettige Namasté dag verder, dat ik dat vage woord ooit uit mijn bek zo kunnen krijgen sjemug zeg, Ai Eye we hadden dusz best een leuke tijd kunnen hebben ondanks dat ik het toen net niet geheel rechtstreeks durfde, wel jammer zacht uitgedrukt, ik ga voor de her her herkansing die misschien nooit meer kan komen, of ook wel in wat voor vorm dan ook, never zeg nooit nooit, never nooit niet, ever, once upon a time, eens eens, jah dan.. Echt gaaf Imke dat jij “Powder” hebt gezien en genoten, en Martijn toch wel… en en horharMonika (geintje Moon, moet kunnen zo nu en dan) waarschijnlijk ook

  As Good As It Gets Full Movie
  http://www.youtube.com/watch?v=EQfkztJMA

  1. Meisjes plagen = zoentjes vragen , weet je nog Hyper ? 🙂
   En inderdaad Jack Nicholson op zijn allerbest , onbetaalbare humor en nog veel meer .

  2. Geweldige film, tot hij in dat restaurant zegt dat hij zijn pillen is gaan nemen omdat hij voor haar een beter mens wil zijn. Maakte dat ik afhaakte.

  3. das hetzelfde als een schilderij op de horizon lijn doormidden snijden.. nou moet ik zeggen dat ik films zelden in 1 keer uit kijk, ik doe het in etappes, er waren namelijk wel meer momenten dat ik vol loop, na 8 minuten moet ik meestal even stoppen..

  4. Monika ikkuh jou uitleggen hoe het in mijn koppie klonk, eerst welde in mij op het nieuwe woord ‘hormonika’ van hormonen en harmonische frequenties en toen een associatieve ingeving van een muzikale ‘harmonika’ 😉

   http://www.strasser-harmonikas.com/img/detail/harmonika_gesamt.jpg

   http://www.studereninleiden.nl/images/uploads/Actueel/hormonen.jpg

   http://us.123rf.com/400wm/400/400/elec/elec1202/elec120200112/12416468-oxytocine-quot-liefde-hormoon-quot-moleculaire-structuur.jpg

  5. Ah vandaar ;)…moet zo weer weg…horMoon…iets in beweging zetten… groetjes 🙂

  6. As Good as it gets ook gezien. Ergens heb ik het vermoeden dat ik deze al eens gezien had maar ja, fantastische film. Net als de docu van Cozmic over plastic, ben er nog beroerd van…

 3. nieuwe energiën
  een frisse wind
  ze komen binnen
  verandering , transformatie
  negatieviteit wordt vervangen ,
  losgemaakt
  uit zowel mensen
  als oude zaken
  tijd voor het nieuwe
  maak ruimte voor het nieuwe
  laat het los
  in je zelf
  in anderen
  in je dierbaren

  nieuwe energiën
  zuiver van toon
  afgestemd op harmonie
  vers uit de cozmos
  ze komen binnen
  het portaal is geopend
  einde van een tijdperk
  begin van een nieuwe
  een nieuwe zon
  nieuw licht

  tijd voor de grote schoonmaak
  opruiming in de winkels
  oude voorraad weg
  nieuwe start met nieuwe mode
  energetisch een frisse wind
  het oude stof weggeblazen
  plaats makend voor het nieuwe

  de portalen zijn geopend
  een nieuw tijdperk
  we zijn zojuist de drempel gepasseerd
  kijk niet om
  laat het los
  geen twijfel
  geen verzet
  geen oordeel naar het oude
  als het klaar is
  dan is het klaar
  laat het zijn zoals het is
  loslaten en openstellen voor het nieuwe
  vol vertrouwen
  bruisend van inspiratie
  kom maar op

  oude patronen
  generaties van programmeringen
  opgeslagen in het celgeheugen ,
  het collectief geheugen ,
  in het DNA
  we nemen ze wel mee
  mee om te transformeren
  samen met onze gedachten,
  emoties , lichaam en geest

  beginnen met een schone lei
  oud getransformeerd in nieuw
  een blanke ziel
  puurheid in essentie
  dat is wat we werkelijk zijn
  stralend licht , puur en vrij

  1. 😆 Geintje meneer Sonnema 😆
   ik had er even een geleide meditatie van gemaakt , voor de liefhebbers .

  1. Een metafysische poging om zelfstandige naamwoorden aan het werk te krijgen 🙄

  2. Tja, dat klinkt écht als een slime blondtje..
   En.. Verdacht: helemaal correct geschreven.. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.