Advertentie

Yge Visser; een persoonlijke ontpopping..


end game

x

Yge Visser; een persoonlijke ontpopping..

2013 WantToKnow.nl

x

Yge Visser is grootmeester in de prachtige schaaksport; ooit bondscoach van Jong Oranje (KNSchaakbond)) en geboren in Den Haag. Onlosmakelijk verbonden aan Sneek, waar hij ook opgroeide en schaaktrainer werd. Naast actief schaker en schaaktrainer, was Yge Visser ook coördinator talentontwikkeling van de KNSB. Hij speelde aanvankelijk voor  schaakvereniging ‘Philidor Leeuwarden’, toen hij in 1998 verhuisde naar ‘SC Groningen’ en een van de dragende spelers van dat team werd.

Hoewel hij lang deed over het behalen van de meestertitel, kwam de grootmeestertitel toch nog verrassend snel. Met een gedeelde overwinning in 2004 in het Harmonietoernooi in Groningen, gevolgd door het halen van de grootmeester-normen in de Nederlandse competitie in 2005 én 2006, werd zijn grootmeestertiel een feit! Yge’s schaakspel kenmerkt zich niet door een fijnzinnig openingsspel, maar vooral door een compromisloze strijdlust en een geweldige handigheid in tijdnood.

Yge was ook de man die hier op de site, vanaf begin 2012, regelmatig een stevige reactie onder artikelen placht te zetten. Totdat.. Totdat dat ophield en Yge voor ons verdween aan de horizon. Zelf zag ik hem in die tijd een aantal keren, waarvan de eerste keer bij hem ’thuis’ in Meppel. Daarna nog een paar keer in een groep mensen, ‘nieuw-tijdsdenkers’ zeg maar, die een samenwerking wilden aangaan; maar ook die bijeenkomsten stopten. Deze week kreeg ik van Yge een mail en de verwijzing naar een artikel in de Meppeler Courant toegezonden. Of ik hem een handje wilde helpen; nou, over ‘Meelezen en meeleven’ gesproken, die mail en dat artikel gaan als volgt..

* * *

Hoi Guido,

Het is een tijd geleden dat je van me gehoord hebt; graag maak ik je attent op dit verhaal hieronder. Gezien mijn situatie en mijn toekomst is het van het allergrootste belang dat dit verhaal (met meerdere details) z.s.m. een groot publiek bereikt!  Ik ben sinds kort in Groningen teruggekeerd, om eindelijk, na een jarenlange afwezigheid, mijn leven weer de ruimte te willen en kunnen geven …
Ik kan daarbij elke hulp en steun gebruiken. En i
n dat kader stuur ik je de tekst van een, in de Meppeler Courant gepubliceerd artikel, over mij en mijn situatie; wellicht dat je dit wilt plaatsen. Zo kan ik mijn verhaal delen. Ik kom graag terug met toelichtingen over deze familiegeschiedenis van 50 jaar die zowel in de familie, als ook lokaal, regionaal, nationaal en internationaal van betekenis is. Dank vast voor je reactie!

* * *

 meppeler courant

“Een ontmoeting met schaakgrootmeester Yge Visser vraagt veel van je concentratie. Hij maakt geenszins een matte indruk. Hij schakelt snel, doet vele zetten vooruit. Voordat je bent beland op het speelveld van zijn gespreksonderwerp, heeft hij met een paardsprong in de tijd een nieuw object voor een wijdlopig betoog gevonden. Yge vertelt het verhaal, een soms letterlijk onnavolgbaar verhaal, over de laatste vier jaar van zijn leven.

Yge Visser in betere dagen, grootmeester en 'op de top van de berg Olympus'...
Yge Visser in betere dagen, grootmeester en ‘op de top van de berg Olympus’...

Yge Visser is 49 jaar en geboren in Den Haag. Hij is in mei 2008 in Meppel komen wonen, in een huurhuisje in de Voorstraat dankzij bemiddeling van zijn schaakvriend wijlen Kees Hoogendijk. Yge had deelgenomen aan de Nederlandse schaakkampioenschappen, in 2008 zelfs na vijf ronden brutaal de leiding genomen, maar was uiteindelijk in de middenmoot geëindigd. Hij leidde het talentontwikkelingsplan van de schaakbond en een talentontwikkelingscentrum in Groningen. Voor enkele noordelijke kranten leverde hij schaakartikelen. Kortom, naar eigen zeggen bevond hij zich op de top van de Olympus. Hij woonde destijds in Amsterdam.

Vlak voor zijn vertrek naar Meppel begon de afdaling naar het duister, naar het rijk van kwaadaardigheid, waarbij zijn familie, aldus Yge, een kwalijke rol heeft gespeeld.

Op 21 juni 1992 overleed zijn vader. Yge maakte zich niet druk over de nalatenschap en de wilsbeschikking die vader bij een notaris in Sneek had opgesteld. Yge ging zijn eigen weg, waarin schaken zijn leven beheerste en geld interesseerde hem daarbij niet. Terugkijkend heeft hij zich nooit zo beziggehouden met familieaangelegenheden en vluchtte hij via het schaakbord naar hogere sferen, naar een wereld waarin hij gelukkig was.

De afgelopen twintig jaar werd het gedrag van zijn familie naar hem toe vreemder, zo analyseert hij na gedegen zelfonderzoek. Hij ging zich afvragen wie zij werkelijk waren, zijn twee broers en zijn moeder, wat ze voor hem betekenden en hij voor hen. Hij zag angst in hun ogen als ze zich met hem in dezelfde ruimte bevonden. In december vorig jaar kreeg hij op het kantoor van de notaris in Sneek de wilsbeschikking van zijn vader onder ogen. Vader had in 1984 een bijzonder eenvoudig testament laten opstellen, waarin hij zijn bezittingen verdeelde onder zijn drie zonen, waarvan Yge de jongste is. Maar achteraf bleek dat er van de uitvoering van het testament niets klopte. Notaris Peter Swart om raad gevraagd, deelde Yge mee dat een financiële kwantificering in het testament ten enen male ontbreekt.

Yge ontdekte nog veel meer op het schaakbord van het leven. Het schaakbord waarop de afgelopen vier jaar vooral ‘zwarte stukken’ stonden. In januari stapte hij naar de politie in Groningen met verdenkingen die in verband staan met de dood van zijn vader. Yge twijfelde aan verklaringen van zijn moeder en broers over het overlijden. Hij sprak zelfs de beschuldiging uit van een mogelijk misdrijf en deed daarvan officieel aangifte bij de politie. Of deze aangifte aanleiding is voor verdere strafrechtelijke stappen is nog niet bekend.

YgeVisser2Yge zegt dat hij vier jaar geleden in een nieuwe, duistere wereld wakker is geworden. Een wereld waarin hij het kwaad heeft leren kennen en duiden. Hij schreef dag in dag uit over wat hem bezighield, welke gedachten bezit van hem namen en hoe hij de kwaadaardigheid in bezeten en soms koortsige formuleringen kon bedwingen. Dat leverde op zijn weblog maar liefst 27.000 artikelen op, geeft hij aan. Het openbaar dagboek was nodig om wat hem is aangedaan te verwerken.

Hij spreekt van een geleidelijke doorbraak van duister naar transparantie. Van een periode van inzicht en helderheid, waarin belangwekkende zaken die miljoenen mensen vele jaren hebben beziggehouden tot een oplossing komen. Hij als schaker, als vooruitdenker, als waarnemer die dingen eerder ziet dan anderen, gaat daarin een voorname rol vervullen. En in die zelfgeregisseerde rolverdeling is Yge bepaald niet bescheiden.

Hij steekt met dit verhaal zijn nek uit. Miserabele woonomstandigheden dwingen hem nu open kaart te spelen. Zijn relatie met zijn vriendin is verbroken. Zijn huidige huisvesting heeft een min of meer illegaal karakter. Postbezorging in Steenwijk verschaft hem een klein inkomen. De afgelopen vier jaar, zegt Yge, had hij geen cent te makken. Hij hoopt met dit verhaal op nationale en zelfs internationale publiciteit. Yge moet overleven. Met een terugkeer in de normale samenleving, met het oppakken van schaakactiviteiten kan hij verder leven en de kwaadaardigheid die hem als een schaduw vergezelt definitief achter zich laten. Dit is nog maar de opening. Het kan nog wel eens een lang naspel worden.”

 * * *

 

 

74 gedachten over “Yge Visser; een persoonlijke ontpopping..

 1. Beste Guido & lezers !

  Hartelijk dank voor deze aandacht voor een verhaal van enorme omvang die met heel veel misdaad – achter de schermen – omkleed is.
  Ik vraag/verzoek/roep’op om mijn verhaal de ruimte te geven in de komende tijd: u zult achterover vallen van alle details en heel veel zal duidelijk worden !

  Yge Visser (kornwerderzandman@gmail.com)

  ps op Facebook plaats ik met enige regelmaat stukjes (pepernoten) afkomstig uit een analyse van 4 j’haren van 27 duizend stukjes !

 2. Een astroloog zou zeggen: Je 4e huis staat onder druk: Zowel je woning, huis, woonplaats stonden kennelijk onder druk (veel verhuizen, net naar Meppel) als je directe familie: geen ‘veilige haven’, je vertrouwt het zelfs niet. Pal daartegenover staat het huis van de instanties, rechtspraak etc.. Goed dat je daar niet in terecht bent gekomen, want die hadden je ook te grazen genomen (frustraties in rechtszaken), bijv. mbt die nalatenschap).

  Wees gerust: gaat allemaal weer voorbij…

  1. De rechtspraak kan enkel optimaal functioneren als de aangeleverde informatie helder is; dan lijkt de suggestie dat rechtspraak niet aansluitend zou functioneren in mijn ogen niet aan de order en law.

   Dat rechtspraak niet altijd aansluitend kon functioneren had met troebele data te maken; ik ken genoeg rechters en advocaten die dit onderschrijven en er zelf ook slachtoffer van zijn 🙂

   De functionele feiten zijn doorslaggevend in elke vorm van rechtsprekerij ……… het = schaken van boven naar beneden.

   Mijn vierde huis ? Ik woon op 1 plek: in mijzelf en de fysieke plek kan veranderen omwille van de logica der schaak’dingen(de stelling speelt de stukken naar de posities .. ik kan me er enkel door focussing op richten en in meegeven)

 3. Yge wat mooi dat je uit de duisternis bent ontsnapt. Ik bid voor je dat de duisternis je vergoed loslaat. Nu zal iedereen denken, wat een mafketel ben ik. Ze zeggen dat iedere schaker niet spoort. We weten beide beter. Het interesseert me niet hoe men over me denkt. Ik verwacht dat je zelf ook weinig hebt met religie. Vandaar dat ik je ook niet kom bekeren, ik hoef niets van je. Ik heb heb een hekel aan al die naamgelovigen die zeggen het beste te willen (met geweld) en ondertussen zelf alles doen wat God verboden heeft. Ik ben ook niet perfect, maar wel een gelovige schaker en ik weet dat de volhouder wint, maar ook wie zoekt naar het licht.
  Het ga je goed en ik hoop dat velen open zullen staan voor de waarheid.

  1. De duistere wereld achter me l’haten …… het kostte me een halve g’eeuw !
   Opgroeien tussen het allerzwartste kwaad kent 1 handicap: je sleept het een halve g’eeuw met je mee (waar je mee omgaat raak je mee besmet)
   Ik kom – z.s.m. – met een wat ge’detailleerder verhaal op de proppen waarin namen worden genoemd !
   U zult achter’over vallen over zoveel nog ongezien duister !

  1. Ynte had niks met het talent’team te maken; Dat was Yge ….. euh … Ikke dus 🙂
   Ynte Visser is de jeugdleider van Unitas & heeft een naam die soms wat verwarring oplevert als Yge ook in het (schaak)spel is !

 4. Dit verhaal is het een roman of werkelijkheid, om een standpunt in te nemen hoor je de feiten te kunnen controleren.

  Schakers zijn gevaarlijke lieden, denken voor uit, provoseren en manipuleren hun tegenstanders in een onontkoombare situatie.

  Het probleem van alle zich zelf uit Amsterdam verbannen Amsterdammers, dat ze nooit zullen vinden wat ze zoeken, om dat ze dit hebben achter gelaten in Amsterdam, en bij elk weer zien van Amsterdam steeds droefgeestiger worden, om dat hun stad hun leven, langzaam maar zeker wordt fijn gemalen en verkracht tot iets onherkenbaars.

  Het probleem van Amsterdammers is, als het lied van Frank Sinatra, over New York, if you can make it their, you can make it every where, niet waar dus, je doet het wel even, nou nee naar enkele flinke koude douches, keer je je zelf naar binnen, en valt het flamboyante van je af, en blijft er een klagende zoekende geest over, spreek voor mij zelf en vele anderen, en er is geen verschil tussen Drenthe of Frankrijk, je Amsterdamse hart is voor altijd verloren.

  Verder is een ieder verantwoordelijk voor zich zelf en zijn eigen leven, dus pak je zelf te samen en op naar de toekomst.

  1. ‘Schakers zijn gevaarlijke lieden’ …….. Ik dacht nog ….. moet ik wel/niet verder lezen na zo’n opening ?

   Schaken is een aandachtstraining in essentie en schakers bestaan niet !

   Ik hoop dat we ooit zulk groeps’denken achter ons weten te laten en het jennen en pesten weten te stoppen … er schijnt nieuwe wetgeving aan te komen; een goed middenspel staat op beginnen 🙂

  1. Een basis’inkomen is iets heel gevaarlijks; het zorgt voor een inflatie van geld en legt de focus verkeerd.

   De gedeelde ruimte dient weer van ons te zijn en dus gratis ! Daar dient de focus te liggen; hetgeen van ons is is van ons (lees: in ons beheer en niet in het beheer van enkelen).
   Hetgeen van mij is is van mij (lees: in mijn beheer).
   Ik bezit niks ….. ik kan enkel iets in beheer hebben en thats it.

   De overheid dient volledig gesaneerd te worden en terug gebracht tot de essentie van rechtspraak & efficiente order en law. Wij zijn vrije mensen en hebben recht op aansluitende rechtspraak die zich daarop focust en de tegenstanders/overtreders ervan onmiddellijk corrigeert.

  2. @Yge

   Theoretisch Leven! De toekomst!
   Kan je lekker eten mee kopen. 😉

 5. Beste yge,
  Jij bent al een winnaar op het schaakbord ( symbolisch )!!!! Als je vanuit jezelf gaat kijken en beleven kan het alleen maar berg opwaarts gaan. De strijd heb je met jezelf al gewonnen, alleen de weerstand die er zit, daar mag je de tijd voornemen om dat ook aan de kant te zitten. Het mooie in jezelf gaat je daarbij vast en zeker helpen!!! Wees trots op jezelf want daar gaat het om!!!

 6. Aha Heer Yge, schakers bestaan niet en wie heeft dan de Sabynse maagden ontvoert/geschaakt.

  Dat woord Jennen is onder de gordel, ik heb niet echt iets onaardigs over U geschreven, alleen één misschien aan gedragen van Uw tijdelijke problemen.

  Nou goed beetje geprovoseerd, om U wakker te schudden maar U kunt mij niets verwijten, U bent het die de balletjes in lucht heeft geworpen.

  Ik heb oopk niet echt te doen met U persoonlijk, één ieder is verantwoordelijk voor zich zelf, toch en zeker volwassen mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen.

  En wat mijn groepsdenken betreft is het dik in orde, maar ik hou niet van onnodig pamperen.

  Maar ik wens U wel het beste !

  1. Je wenst me het beste; dat is goed om te lezen.
   Laten we dat beeld voor ogen houden en de rest volgt …… als vanzelf 🙂

 7. Yge ik heb iets met schaakspelers en damspelers vanwege de kunst analyseren vooruit kunnen denken! Ken je mijn oom Wim Mulder een hele goede dammer die op een gegeven moment opgesloten is in Assen. Ken je het verschijnsel van sneller kunnen denken dan schrijven? Geloof je ook in reincarnatie ik hoop het wel voor jou want dan weet je ook wel dat wij nu leven in een goedkope B-film.

  Lieve groet van Yvonne

  1. Beste Yvonne,
   Wat betekent het verschijnsel als je sneller kunt denken dan schrijven? Alvast bedankt. 🙂

  2. Yvonne,

   Ons bestaan hier en nu is onderhevig aan grote veranderingen omdat we in een C’Film leefden …. 🙂
   Ik ken Wim Mulder niet bij naam, nee.
   Reincarnatie is een niet uit te sluiten mogelijkheid om onze werkelijkheid te leren begrijpen 🙂

   Met lieve Grr’Hoedje’Af !

 8. Voor de liefhebber’ss van Po’Eet’Yche stukje’ss die ik produceer op facebook verwijs ik n’haar mijn face’book’pagina ! (Ik blijf nog actief met deze vorm van ‘kunst’)

  Ik zal ook zeer spoedig een ‘normaal’ (lees: voor iedereen goed te volgen) stuk aan te leveren, over de zwarte dekmantel die in onze familie zolang een enorme rol van betekenis heeft gespeeld !
  Inclusief interessante namen !

  Ik wens iedereen een nieuw koning’rijk toe; onze vader die in de hemel is; uw wil’ss’beschik’king geschiede … wij verlossen ons van de bozen !

  1. Yge, voor Neanderthalers als ondergetekende en mede-Neanderthalers die ook geen Fakesbook hebben…..je raadt het al? Geduld hebben is het devies zeker? De schoone saack 🙂

  2. Fijn dat U ook binnen kort voor normale mensen gaat schrijven !

   Voor een audiëntie met U tot wie moet ik mij wenden ?

   Verder wenst U ons een nieuwe koning toe !

   Bent U misschien ligtelijk ongesteld ?

   Het allerbeste maar weer !

 9. Beste Yge,
  je beweert een hoop maar komt niet met feiten. Je lijkt in alles wat je zegt en beweert op iemand die ziek is: psychotisch heet dat. Spreek met iemand die je kan behandelen.
  Succes.

  1. Ik hoop dat mensen zich weten te gedragen en te luisteren naar een jarenlange analyse die is overgedragen aan & tot stand gekomen is, in samenspel met: vele, vele mensen !

   In een familie opgegroeid zijn die enerzijds uit oranje vaders bestond en waarin zij van de zijkant onderuit zijn gehaald door een occulte tv’regisseur die mijn moeder en mijn broers (oa) in zijn sleepspoor had meegekregen …..

   Daar kon ik – als nakomertje in de familie en als schaakgrootmeester van oranje – in de laatste j’haren pas na een gerichte analyse achter’komen; het meeste was mij immers ontgaan 🙂

   Ik ga ervan uit binnenkort weer mijn oude wereld opgepakt te hebben; daar gaat het nu ook en vooral om ! Het verhaal kent – ik geef het grif toe – psychopatische trekken en dat is …….. niet onlogisch gezien alle criminaliteit !

   Ik ben schaker en ik heb helemaal niks met die criminele psychopatische wereld; ik ben er enkel tussen’door kruip’door sluip’door in opgegroeid terwijl ik mijn focus op die 64 velden had !

 10. Hoi Yge,

  Ik heb jou verhaal gelezen, en ik kan alleen zien dat je familie een weerspiegeling is van jou innerlijke belevingswereld, net zoals alle dualiteiten die je tijdens je schaakspelen had en nog hebt!

  Het is er allemaal speciaal voor jou zodat jij je zelf steeds beter en liefdevoller kan gaan helen op alle dualiteiten die zich in jou leven voor komen, of het nu je ouders zijn, je familie, vrienden, kennissen, situaties.

  Het is eenvoudig als je begrijpt hoe bewustzijn werkt en je weet wie jij zelf ten diepste bent.
  Pas dan weet je dat je dit leven zelf al hebt gecreëerd in de geest (bewustzijn) en hem nu als blauwdruk ervaart op de aarde met al zijn dualiteiten en prachtige decors en spelers.
  Dat we nu aan het einde van het spel zitten dat moge duidelijk zijn
  en dat alles in een razend tempo om ons af stevent en steeds sneller dat geeft je voldoende kans om elke dag naar je eigen gecreëerde stukken te kijken en deze in Balance brengen.

  De rechtspraak is ook door ons gecreëerd en houd ons eigenlijk af van onze werkelijke ervaringen.
  Ik zie dit als volgt , voordat we incarneren hebben we al besloten hoe we onze blauwdruk gaan ervaren en wie ons daarbij gaat vergezellen, zoals onze ouders vrienden, situaties enz.. maar we vergeten vaak door de sluiers wie we ten diepste zijn en belanden hier in dit mooie spel, maar we hebben ons zelf spelregels opgelegd zodat het allemaal wat langer duurt.
  Dus voor mij als ziel is het nu veel begrijpelijker als ik kijk naar bv hoe iemand de ander neersteekt, ik zelf als persoontje wil dan graag ingrijpen en die ander aangeven en het liefst de gevangenis in gooien!
  Maar als ik bij mezelf blijf en naar mijn hart luister dan weet ik dat het niet voor niets is dat deze situatie gebeurt.
  Want het is heel normaal dat je als ziel een bepaalde ervaring wilt op doen op de aarde omdat jij zelf bv eerder levens zelf mensen hebt neergestoken en dit nu zelf eens wilde ervaren.
  Als je op deze wijze gaat leren kijken dan word je steeds bewuster van het grote geheel en begrijp je steeds beter dat dit een groot spel is, en in jou ogen een schaakspel waarin je jezelf nu even schaakmat hebt gezet, en waarin je nu niet de donkere kant hoeft te bevechten maar juist deze liefdevol te omhelsen want dat is de andere kant van jou die er ook mag zijn.
  En dan blijft het ook een spel en word het geen strijd!

  1. Geen idee 🙄 het leek er op dat ze een beerput openden en daar een beer vonden die zei dattie in de put zat , of zoiets .

  2. Toen ik gisteravond naar het interview zat te luisteren, bemerkte ik een totale chaos in mijn denken ontstaan.
   Mijn systeem blokkeerde en ben toen gestopt met luisteren.
   Deze energie voelt erg verward aan. Dit begint vooral vanaf het onderwerp Srebenica.
   Een combinatie van fictie en werkelijkheid onderbouwt met heel veel aannames. Bijna nergens wordt iets onderbouwt.
   Wat het meest opvalt is de neiging tot vrije associatie met de betekenis van woorden en getallen. Waardoor woorden en jaartallen ineens een voorspellende of duidende waarde krijgen voor de observeerder.
   Een creatief maar vooral ook rechtlijnige denker.
   Tijdens het interview hoor je Johan een aantal keren afhaken.
   Wat dan door Yge op een slimme manier gepareerd wordt.

   Ik denk dat je je als website beter niet in deze persoonlijke struggeling kunt mengen.
   Ik wil Yge ook het advies geven om ondersteuning te zoeken in zijn waarheidsbevinding.
   Wens je hiermee veel succes!

  3. Vforhenk , ik had ongeveer dezelfde ervaring , kon het uiteindelijk stomweg niet aanhoren en heb het maar weggeklikt om verdere hersenbeschadiging te voorkomen .

  4. Hoi Cozmic

   Zoiets heet toch een zelfregulerend systeem.
   Is je opmerking bij 13.2 ook een verkapt advies aan WTK?

  5. @ Vfor…bijzonder…ik heb net geluisterd en stopte na 14 nog iets. Kom ik hier terug op wtk en lees wat je postte. Ik had precies hetzelfde…ik had genoeg..voelde niet goed 🙁

  6. Een Grootmeester midden in een partij van j’haren vragen stellen ? Dan krijg je dingen te horen die niet meteen te begrijpen zijn. Inmiddels ben ik weer op aarde neergestreken en is mijn taal zich weer aan het herstellen.

   Het onderkennen & de eenvoud van criminaliteit die zich in het duister ophield, was voor mij een doorbraak van een verslaving (roken en biertje erbij) en mogelijk voor veel andere mensen … appeltje eitje … !?
   Ik ben altijd een naïef vliegje geweest die pas laat bewust tot dit stuk van ons bestaan wist door dringen.

  7. Monika , wellicht was de combi van Yge en Oldenkamp niet ideaal . Ik neem aan dat Yge wel degelijk iets te vertellen heeft en hopelijk kan hij dat binnenkort in duidelijke taal brengen ( en dus niet in die achterlijke lingo die in sommige kringen zo populair is )

  8. Cozmic, dat kan…ik ben niet op facebook en kan niets verder lezen van Yge. Heb ook niet alles gehoord, had er geen zin meer in. En idd de ‘host’ heeft er zeker een aandeel aan. Het leek voor mij een beetje op sensatie gericht…maar goed ben dus alleen een ‘waarnemer’ 😕

  9. @ Cozzy

   Yge verteld enkel altijd onder invloed van … (je mag het zelf invullen wat), zelfs op zijn FB site is er niks aan vast te knopen dan alsof al zijn tanden daar los geslagen zitten. Het hele interview is niet meer dan een EGO opmaak stukje van een Ex-j’haren Meester. Zelfs Johan vind het een merkwaardig verhaal. Weer een fruitcake alla Polder Pablo Payaso… ±wink±

  10. Yge ik heb net 23 minuten geluisterd naar het argus interview en tot nu toe ben je glas en glas en glas Helder, petje af, ik ben nu heel benieuwd naar de rest van het interview, hoe Johan verder gaat in dit spijkers met koppen gesprek…

  11. Schaaktrollen zijn niet welkom met A3 – B5 zetjes of omgekeerd, ik hou niet zo van rokander wissel truukjes onder onze neus. De eerste indruk telt altijd en niet de zoveelste goedmaker met het zoveelste excuus. Daar heeft niemand want aan zeker niet met een raar aangewakkerd verhaal. Men vergeet dat er genoeg mensen hier zitten op WTK die ook niks te makken hebben en niet zo’n verhaal in elkaar draaien om weer aan geld en aandacht te moeten komen. Heb liever een (Amster)Dammer – Meester over de vloer als het de volgende keer mag, die verslaat meer in 1 keer…

  12. haaaaaaaaaaaaah Cozmic “woest aantrekkelijk”, wat een wereld, schaakmat

  13. glashelder zijn is dus duidelijk niet voldoende, dat is helder nu, maar ergens wist ik dat al wel, nu Yge nog

  14. gelijk hebben en gelijk krijgen zijn op het 2d schaakbord 1 ; in het Omni Multi PerVersum ligt dat helaas anders, het is niet anders, helaas pindakaas, het zou zo gemakkelijk zijn om zo plat als een zwart wit dubbeltje te zijn met 1 voor en 1 achterkant zonder noemenswaardige zijkant met inscripties over hoe goed de koningin is, checker board taxi m8 haaaidiehooooh cheerio big brother met armen gesloten over elkaar

  15. Tis wel een klef schaakbord waar Yge zijn spel steeds op speelt Hyper, het plakt zo arrogant steeds weg…

  16. Ik ben pim pam pet grootmeester maar daar loop ik toch ook niet de hele tijd mee te pronken ? En mijn levensverhaal zet ik hier ook maar niet neer geen mens zou me geloven , en gelukkig hoeft dat ook niet.Al zou een interwiew met johan wel eens geinig zijn.

  17. jah das waar Marcel, alleen al jouw levensverhaal, voor de goede verstaander die aan een half woord genoeg had, onbeschrijfelijk, net als Anna ben jij een Trilogie waard Marcel, 3 boeken van 1500 bladzijden per stuk…

  18. @ Marcel

   Laat jij je ook eens interviewen dan, elk verhaal is dan ook goed hoe zielig het ook klinkt als het maar de kassa doet rinkelen om de klere scheuren uit je muren weer te krijgen en vernieuwde sleutelbouten. Dan heb je nog een aandenken aan ons pleidooi voor je sleutel kunsten.

  19. maar verdorie nog an toe zeg, laat Yge nou eens even rustig uitpraten, het is zijn Artikel en zijn levensverhaal en niet het onze, jah toch?

 11. Nou Yge, je valt voor de zoveelste keer weer door de mand heen, triest als het lijkt zit je weer in een vernieuwde slachtoffer rol die je opnieuw vervult. Heb al eens eerder ervaren met een filmpje op you-tube hoe je in het leven staat tegen of de andere mens en deze pontificaal afblaft als prut. Gezien het melodramma spektakel van IK heb 4 jaar niks te makken gehad, klinkt treurig als lijdend onderwerp, je vergeet dat er miljoenen mensen op deze planeet helemaal niks en never nooit iets te makken hebben gehad, terwijl zijn allen rijk in het licht hebben geleefd. Ja slachtoffer rolletje vervullen door naar anderen te verwijzen en aan hen schuld te kleven terwijl het in je zelf zit, je bent ten slotte je eigen creatie.
  Kortom als ik naar je foto kijk en hem uitlees zie ik gewoon andere dingen die je nu aanreikt in je stukje tekst hier, er klopt geen hout van en het is gewoon vernieuwde aandacht trekkerij voor geld in het laatje praktijk. Ga eens wat zinnigs doen als je een schaakmeester bent, wordt een strateeg of speel eens een MMORPG on-line.

  1. Paul, ik snap absoluut niet wat jij hier nu weer zit te mutsen.. Laat ajb de dingen zoals ze zijn. Waarom moet jij daar nu weer over gaan zitten oordelen..??! Schrijf in ieder geval ajb bij al die boude beweringen eens de woorden ‘dat vind ik’, of ‘naar mijn idee’.. Voel hoe de totale energie veranderd van je opmerkingen..!

   Jammer dat Yge nu -imo- weer in de hoek wordt gezet, met alle respect voor jouw mening en ideeën hieromtrent Paul. Dat weet je. En ook ik ben door Yge weleens ‘op de korrel genomen’, maar moet ik hem daarom in een verdomhoekje zetten..? Ik ken Yge dus persoonlijk en plaats dit artikel niet ‘zomaar’.. Snapje? Wat is de bedoeling om dit zo als een razende Roeland te plaatsen..?

   Mag ik je daarbij ook even wijzen op het spreekwoord: ‘Je valt door de mand’.. erdoorheen vallen betekent net zoiets als ‘witte sneeuw’ of een ‘ronde cirkel’, een zg., pleonasme. Dit geheel terzijde natuurlijk!

  2. Guido, heel mooi, “Schrijf in ieder geval aub bij al die boude beweringen eens de woorden ‘dat vind ik’, of ‘naar mijn idee’. Ik juig dat van harte toe. Het is heel belangrijk dat we oppassen om mensen in een bepaalde hoek weg te zetten. Belangrijk is om elkaar te proberen te verstaan, vind ik. Luisteren naar elkaar en voelen wat elkaar Bindt in plaast van waar we van elkaar verschillen, wat ons Onderscheidt. Naar mijn idee zullen we dan ontdekken dat de omgang met elkaar veel eenvoudiger en moeitelozer verloopt 🙂

  3. En ik realiseer me heel goed, dat een en ander niet eenvoudig is, om ons te verplaatsen in de ander; ik leer daaar iedere dag. weer heel veel, ook via wtk…. maar gezien wat er de laatste weken gebeurt op verschillende niveaus en tussen verschillende mensen of groepen mensen hier op wtk is dit naar mijn mening wel een belangrijk thema nu.. Hoe leren we naar elkaar te luisteren en elkaar verstaan en daardoor begrip voor elkaar op te brengen. Wordt vervolgd 😉

  4. @ Guido

   Wat een kritiek! Het is een mening die ik geef een veronderstelling wat Ik ervaar en wat ik overzie, jij geeft daar aan een spiegel effect en probeert wederom ‘weer de waarheid in pacht te willen nemen! Mutsen kennen we niet, wel het heft in handen durven te nemen en zeggen waar het op staat. O f ben je daar zo bang voor dat ik een andere instelling of invalshoek heb ingenomen?! Je spreekt bij deze zelf continue oordelen uit en vertelt me continue steeds de les, terwijl je pontificaal er steeds mee naast zit. Ik vind dat wat ik ontdek ook mag verwoorden zoals ik het vind en als jij je daar getrikkerd door voelt om mij daarop te wijzen ben je geheel vrij in alleen, je deelt het niet mee in mijn perspectief. We kunnen en willen niet altijd alles maar over zien zoals jij het ziet, iedereen zit anders in elkaar dan.

   Je mag en kan dan wel van alles vinden, maar heb geen zin om me daar iets van aan te te trekken, je zal me moeten nemen zoals ik ben en anders respecteer je me dus ook niet. Heel! Transparant maar niet dus!

  5. @ Dick

   We zijn grote mensen die beste wel eens wat volwassens tegen elkaar mogen zeggen. Niet in de trend dat we steeds maar op een kinderlijke manier moeten worden aangepakt dat we het een het ander volgens een bepaald protocol moeten invullen zoals ‘men’ zo graag het zien wilt in ‘een richtings politiek’. Generaliseren wordt dat ook wel genoemd volgens het Loi.
   Guido vergeet dat ik Yge van een andere kant persoonlijk heb mogen ervaren en zich wil ontfermen door uitspraakjes te doen die onder zijn eigen oordeel een rechtspraak vormen door iedereen de andere kant op te laten kijken. WTK heeft mij doen veranderen dor niemand meer te vertrouwen maar eerder door iedereen te gaan arwanen, want de beginselen zitten geheel anders in elkaar dan wat nu wordt ten toongespreid. Naar jou toe en anderen doe ik ook dit concept door puur de lat op een hogere standaard te leggen.

  6. Paul, ik begrijp je helemaal, heel veel dingen zitten vaak net iets anders in elkaar als we “kunnen”of “willen” zien. We kijken per slot van rekening allemaal door een andere “bril”naar dezelfde werkelijkheid. Daar is ook helemaal niets mis mee, we zijn allemaal mensen met een “kleine geest” en die wil niets anders dan ons gevangen houden in “iets” waarin we al het grootste deel van ons leven gevangen zitten. En dat geldt in mijn visie voor ons allemaal, zonder uitzondering. Daardoor kan communicatie via de chat of wtk en daarnaast 1 op 1 via de email en daarnaast soms ook nog 1 op 1 via de fysieke ontmoeting soms tot een Babylonische spraakverwarring leiden, omdat we geen van allen het flauwste benul hebben hoe alles precies in elkaar steekt, we vormen beelden in ons hoofd op basis van de informatie die ons wordt aangereikt en op basis van hoe we deze informatie interpreteren. Hoe willen we alles zien en uitleggen. Met welke ogen kijken we de wereld in? Hoe willen we ons zelf en de ander zien? Het is allemaal niet zo simpel als het vaak lijkt. Maar het wordt al een stuk eenvoudiger als we iemand anders zijn of haar huidige ervaring van het leven volledig kunnen eerbiedigen. 🙂

  7. Paul het gaat me juist om de inhoud en daarom vind ik de vorm die je kiest daarvoor, heel vervelend.. That’s all, niet te persoonlijk oppakken svp.

  8. @ Guido

   Kijk eens hoe je het zelf ook nuanceerd, je spiegelt je zelf aan eigen kenmerk van oordeel en uitspraak, ook een beetje ‘vervelend’ ?¿!¡ niet waar? Persoonlijk gezien kijk ik de hele andere kant op dan je me wenst te willen zien en denk ach ‘laat het hen maar, ze weten niet beter’…

  9. Ik stel voor dat dit stuk tekst – gedeeld in een gedeelde ruimte van WTK – onder inhoudsloos te boeken valt en de aandacht en de focus wegtrekt van den inhoud.
   De inhoud van mijn bijdrage gaat over pedo’sexualiteit, misdaad achter de schermen, witte boorden, diefstal van een erfenis & moord en doodslag. Een familieverhaal van een halve eeuw die een groot bereik kent.

   Aan Paul zou ik willen vragen zich eerst volledig tot de feiten te richten en deze te achterhalen … net als ik heb gedaan 🙂

   ps
   Aan Guido nog dit advies: een forum beheren kent een scheidsrechters’functie … een rode en een gele kaart bij bovenstaande reactie ofzo ?

  10. @ yge
   Als jij teksten plaatst op een facebook account( hetgeen jij betiteld als moestuintje)maak je ze toegankelijk voor de hele wereld . Je begeeft je dan op het open riool( dat www is) en hebt de verspreiding ervan niet meer in de hand. Dat dat kan leiden tot aangiftes wegens smaad kan ik me voorstellen . Genoemde teksten dienen dus van een degelijke ( wettelijk overtuigend) bewijs te zijn voorzien wil je dat kunnen voorkomen. Het getuigt m.i. niet van een grote intelligentie om te denken dat een facebook account een gesloten domein is en derhalve niet aan claims van derde onderhevig kan zijn .Verder beste yge kon ik geen touw vastknopen aan hetgeen je besprak met ome john. Misschien dat jij het plaatje wel heel duidelijk in je hoofd hebt maar bij de gemiddelde toehoorder lijkt het niet over te komen, sterker nog het komt erg warrig en samengeraapt over . Was dat alleen bij mij zo lag het waarschijnlijk aan de ontvanger ( ikke dus ) maar ik zie die reactie veel vaker, hetgeen de schijn geeft dat het euvel de zender betreft.

  11. @ Yge Persoonlijk…

   Je dacht toch niet dat ik inhoudsloos achterlijk ben? De rest kan je om de tuin heen leiden, mij echter niet… En inderdaad zoals eerder op je zomaar verdwenen blogs, je Facebook stonden dingen die haaks stonden op velerlei zaken die een bepaald soort aandacht trokken van ‘Jakkes’ weer zo eentje met speciale aandacht en ‘last’ te hebben van borderline uit valletjes. Ik ben niet dom hoor maar ben serieus wakker. Je wil steeds een remise hebben ipv dat je gewonnen geeft…

 12. N.a.v. Marcel’s suggestie (dat het domein van Facebook gelijk staat aan het open www) het volgende belangrijke statement:

  Op 21 september 2012 s’ochtends zat ik op uitnodiging van de politie op het buro te Meppel voor een verklaring over Facebook. (Diezelfde avond werd er in Haren een Face’book’X neergezet vlak bij het huis van Hermans (Zwaard van D’Amokles)

  In mijn verklaring stond dit:

  Een eigen domein op internet – zoals facebook e/o weblog – kent 1 spelregel: het is vrij om daar te doen wat je wil omdat het je eigen domein is !

  Een forum – zoals dit – hierzo is anders te beoordelen. Het kent bovendien een scheids die dit forum dient te bewaken … of niet … 🙂

  Merthe’s domein werd misbruikt door derden; ze gingen er met de content vandoor en werden ermee strafbaar !

  In een nieuw tijdperk met internet en iedereen een eigen domein om zijn/haar eigen waarneming open en bloot te delen …. ontstaan nieuwe richtlijnen ….. !

  1. @ yge
   Je kunt statement na statement schrijven maar niet in je eentje de regels dicteren laat staan het misbruik van domeingebieden bestrijden. Je kunt gelijk hebben met je stelling ( klinkt al heel wat beter als statement) maar dat doet niets af aan het feit dat internet in elk domein een open riool is , ontdaan van welke beheersing dan ook. Het doet me geen genoegen je jouw illusies te ontnemen maar het is niet anders . Een eigen door jou beheerst domein op internet is niets anders dan een illusie ( net zo als de rest overigens)

 13. Dan nog even iets over ‘de vorm’ van mijn Facebook uitingen.

  Het is een vorm … een ontwikkelde stijl die door een enorme focus er vanzelfsprekend uit kwam rollen. Ik probeer zelf soms ook nog wel eens goed na te lezen ….. wat er staat 🙂

  In de dagelijkse omgang spreek een andere taal; denkt u daar even om ? Want anders creeert u een beeld van mij die een illuzie zou kunnen zijn 🙂

 14. Hallo, Waarom al deze aandacht voor Yge? Ik wens de man verder alle succes.
  Misschien niet eens als schaker, zoń grote meester vind ik hem niet.Eerder vrij beperkt. Laat hem maar eens zien dat hij in het echte leven een meester is. Dat advies geef ik hem , niet eens van harte, want hij was vervelend genoeg met al zijn gedrag aan het schaakbord en rond het bord al die jaren. Wat je zaait zul je oogsten is een spreuk uit de bijbel, denk daar maar eens over na. Het hele schaakspel heeft werkelijk niets met realiteit te maken… Hij hebt al die jaren de realiteit uit de ogen verloren en veel glazen ingegooid ben ik bang.
  Warrige verhalen over familie hoor je niet op internet uit te vechten.
  Verder zou ik zeggen game over.

  EEn ex shaker

  1. Ik heb opdracht gekregen om op bepaalde trollen niet meer te reageren en deze te leren zien voor wie ze zijn 🙂

   In de nabije toekomst zal het verhaal zijn/haar weg wel verder naar buiten vinden; gelijktijdig ben ik mijn oude vak ook weer aan het oppakken en met goede oude bekenden contact te herstellen … !

   De inhoud van het verhaal is grotendeels reeds gedeeld; het is aan de goed verstaander om alles een beetje aan elkaar te plakken … of even te wachten tot ik het in een heldere samenvatting zelf ga doen ….. 🙂

   ps

   Mijn broer Jan heb ik vandaag gesproken en hij staat er op om door de politie te worden opgehaalt voor verhoor ….. hij wilde verder niets horen van hetgeen er aan inhoudelijke informatie allemaal op tafel lag; die verklaarde hij als niet van belang …. Verder vond hij zichzelf de maat der dingen in plaats van de informatie … (Voor een schaker die aan stelling opzetten doet alvorens een stelling te kunnen bekijken & eventueel de logica der zetten kan gaan zien …. een vreemde eend die naar onwelgevallige informatie probeert te bijten ……. !?)

 15. En dat Volkert van der Graaf een dochter samen heeft gemaakt met Karin Dekker (voormalig wethouder van Groningen) die onder de naam Emma Visser door het leven gaat ?

  Daar had Jan Visser het ook over; hij had het gelezen op een Face’Book’Y !

  Ik wilde in het gesprek met mijn broer over onze omgangsvormen hebben; hij bleef maar doorzeuren over zulke details (er waren er nog een aantal) ……… Hij zei dat ie er boos om was dat zulke dingen te lezen waren op internet en wilde ze liever niet meer lezen.

  Op mijn vraag waarom hij er over doorging bleef ie het antwoord schuldig.

  De zekerheid die hij mij bood over Klaas Rusticus (‘deze pedoviel is zeker geen pedo’sexueel) was ook een beetje vreemd …. immers, … hoe kun je iemand die bekend staat als een pedo’die’viel en zichzelf als pedo’die’viel ziet …….. niet willen zien als een pedo’die’inn’2013’viel ?

  De vele opmerkelijke & zieke details aan dit familieverhaal ? De paashaas heeft gelukkig een sterke m’haag ……………… l’haten we het hopen 🙂

  Ik ben de Oranje Weder’Keer’King & Ah’Gent Uit Haren !

  1. wie verdient het volle vertrouwen, zwart of wit in het volle licht of in het half donker, dat is waar het allemaal in z’n geheel uiteindelijk om draait, en als het zo ver is dat kinderen vader niet kunnen vertrouwen en vader z´n vertrouwen al op dag 1 kwijt raakte, waar moet het dan heen, welk levensscenario zie je dan uiteindelijk voor je.. hiding in plain sight voor de goede kijker de roze olifant in de huiskamer..

 16. Bij het lezen van het onderstaande, heb ik me werkelijk geamuseerd,
  half flesje wijn op, dan is dit allemaal heel goed te begrijpen.

  Deed me denken aan mijn Amsterdamse tijd zo omtrend deze tijd van de namiddagin café de Doffer in de Runstraat, prima conversatie, maar je moest hem half om hebben, was je bij je èntré nuchter ho ho begreep je er geen sodemieter van.

  Ik wil maar zeggen neem het niet te serieus svp, lekker luisteren naar elkaar, en dan lekker afbranden, halverwege blussen en klopjes op de rug uitdelen.

  Werkelijk Yge je bent voor mij een renaissance, dat heerlijk onsamenhangende intelect, hak op de tak tot de volgende keer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.