Advertentie

Zijn deze gedachten van mij..?


Loesje zorgen maken

x

Verander je gedachten, verander je hersenen!

x

Zijn deze gedachten van mij..?

2015 © WantToKnow.nl/.be – vertaling van Deane Alban 

x

Niet lang geleden zag ik een bumpersticker waar op stond: ‘Geloof niet alles wat je denkt’. Dat zette mij aan het denken… over denken. Het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, dat de gemiddelde mens zo’n 50.000 (!) gedachten per dag heeft en dat de meeste gedachten een ‘negatieve’ lading hebben. Gedachten zijn meer dan vluchtige momenten; in veel opzichten zijn je gedachten je hersenen. Elke gedachte wordt een neurale verbinding. Denk eenzelfde gedachte vaak genoeg en de neurale verbinding wordt krachtiger, vooral als je er een emotionele binding bij hebt. Omgekeerd, als je nauwelijks denkt aan een herinnering zal deze neurale verbinding door ongebruik steeds meer verwelken..!

mind control brainDoor de productie van chemicaliën die de structuur en functie van de hersenen veranderen de gedachten die je hebt je hersenen. Hersenontwikkeling is feitelijk een proces van creëren, versterken en afsterven van connecties tussen neuronen. Een goed voorbeeld is wat er gebeurt wanneer je stress ervaart. Spanningen verhogen het niveau van het stresshormoon cortisol. Langdurige blootstelling aan cortisol prikkelt je hersencellen letterlijk tot ze dood gaan, vooral in de hippocampus, de zetel van het geheugen.

Cortisol stopt ook de vorming van serotonine (een kalmerende neurotransmitter) en brain-derived neurotrophic factor (BDNF). Vrij vertaald: een zenuwcel stimulerende factor die van de hersenen afkomstig is. BDNF is een neurotrofine en is essentieel voor de vorming van nieuwe hersencellen. Stress leidt tot voortijdige veroudering op celniveau, in zowel je lichaam als je hersenen plegen cellen als het ware zelfmoord.

Cognitieve vervormingen: gedachten die helemaal niet waar zijn
Psychologen hebben bepaalde negatieve denkpatronen bestempeld als cognitieve vervormingen. Onze geest overtuigt ons van iets wat niet waar is. Dit soort gedachten werken tegen je. Ze leiden waarschijnlijk tot een hoop ellende voor jezelf en de mensen om je heen. Maar het ergste van alles is dat ze stress veroorzaken en je hersenen ongezonder maken.Komt een van de volgende denkpatronen je misschien bekend voor?

 • obsessief op één onaangenaam detail fixeren
 • alles zien in termen van zwart of wit – geen middenweg zien
 • generaliseren met woorden als ‘altijd’ of ‘nooit’
 • overhaaste conclusies trekken
 • in elke situatie het slechtste zien
 • dingen persoonlijk opvatten
 • anderen de schuld geven voor jouw problemen of reacties
 • jezelf de schuld geven voor dingen die buiten jouw controle vallen
 • gedreven worden door ‘moeten’ en ‘niet moeten’, wat leidt tot schuldgevoelens
 • altijd gelijk moeten hebben

Daag je gedachten uit..
Is er naast het volgen van jarenlange psychoanalyse, is er iets ander wat je kunt doen om negatieve gedachtenpatronen te veranderen? Denk daarbij aan de bumpersticker.. Een volgende keer dat je weer in van deze negatieve gedachtepatronen zit, herinner jezelf dan dat je niet alles moet geloven wat je denkt. Herken de gedachte als een cognitieve stoornis en neem het op tegen de gedachte, daag hem uit.

Ken je het zelfhulpboek uit de negentiger jaren: You Can’t Afford the Luxury  of a Negative Thought (u kunt zich de luxe van een negatieve gedachte niet veroorloven)? De volgende keer dat je negatieve gedachten hebt besef dan dat je je de luxe van een negatieve gedachte niet kunt veroorloven. Gedachten hebben kracht. Ze creëren chemicaliën in de hersenen die ofwel gezondheid bevorderend of afbrekend zijn.

meditatie rotsBreng je geest tot rust door meditatie
Het onder controle krijgen van je gedachten is een van de beste dingen die je kunt doen om je hersenen, je geluk en je algehele welzijn te verbeteren. Een van de meest eenvoudige en effectieve technieken om dit te doen is meditatie. Er zijn meer dan 1.000 studies gepubliceerd waaruit de voordelen van meditatie voor de gezondheid blijken. Mensen die mediteren hebben sterkere neurale verbindingen tussen de verschillende delen van de hersenen. Hun hersenen vertonen minder atrofie als gevolg van leeftijd en hebben meer neurale synapsen.

Mensen die regelmatig mediteren hebben een betere focus en concentratie, meer creativiteit, minder van stress, slapen beter en hebben een gezonder immuunsysteem. Meditatie kan je gelukkiger, slimmer en veerkrachtiger maken tegenover de ups en downs van het leven. Is meditatie betrekkelijk nieuw voor je kijk dan eens naar onderstaande links naar de verschillende manieren waarop je kunt mediteren – geleide meditatie, met geluidstechnologie of brainwave synchronisatie. Download één of meer van de gratis audio-bestanden die je direct kunt gebruiken.

Ervaar welke soort meditatie het beste voor je werkt en maak er dan een regelmatige gewoonte van. Mediteren hoeft slechts 10 minuten per dag te duren en het kan je leven veranderen! Deze populaire brainwave meditatieprogramma’s kan je gratis downloaden (zoals MP3’s):

Zijn die negatieve gedachten echt van jou?
Iemand vroeg me eens wat we kunnen doen aan negatieve gedachten en handelingen. Bepaal eerst of de negatieve gedachten echt van jou zijn of niet. Mijn ervaring is dat bijna geen van de negatieve gedachten die we denken te denken van onszelf zijn. Het lijkt alsof ze van onszelf zijn, omdat ze in ons hoofd blijven hangen. Wij denken de gedachten, dus denken we dat ze van onszelf zijn.

Maar gedachten kunnen in ons opkomen die echt niet als de onze voelen! We kunnen ons met stomheid geslagen zijn, ons hoofd schudden in ongeloof, twijfelen aan onze geestelijke gezondheid en denken – dat is toch niets voor mij – zo voel ik me helemaal niet! Als onze gedachten soms niet eens resoneren met onszelf, moeten we ons afvragen … Waarom hebben we deze gedachten? Waar komen ze eigenlijk vandaan?

‘De helft van de tijd dat je denkt dat je denkt ben je eigenlijk bezig met luisteren.’

~ Terence McKenna

Onze prachtige geest
Gedachten kunnen soms mooi en behulpzaam zijn, maar gevaarlijk op andere momenten. Het kan voelen als koorddansen; navigeren door een ingewikkeld verraderlijk mijnenveld van de gedachtewereld, proberen te bepalen wat voor ons in het moment als waar geldt en wat niet. Onze gedachten zijn krachtige instrumenten. We kunnen onze geest en intuïtie gebruiken om dingen te creëren. Als het in ons voordeel werkt is dat een mooi aspect van de functie van de geest. Gedachten zijn nuttig wanneer ze onze aandacht leiden naar reële en identificeerbare gevaarlijke situaties. Op dat moment werken onze gedachten, gevoelens, instinct en geest samen.

99% Van je gedachten zijn een complete verspilling van tijd. Ze doen niets anders dan je gek maken

~ Michael Singer

Onderscheid maken tussen authentieke angst en valse angst dat is het probleem. We kunnen een angstige gedachte voelen in ons eigen lichaam terwijl die niet eens van onszelf afkomstig is. Dan moeten we werkelijk goed afstemmen en onze innerlijke gids, onze intuïtie, vertrouwen. Luisteren naar je intuïtie in combinatie met je verstand zal ons helpen doelloze angstige gedachten op waarde te schatten.

fear yodaWaar vandaan komen deze gedachten vandaan?
We worden dagelijks gebombardeerd met duizenden negatieve gedachten. Met “negatief” bedoel ik gedachten die niet productief, niet opbouwend of ondersteunend zijn. Het zijn destructieve gedachten, hetzij in de richting van onszelf of naar anderen. Negatieve gedachten kunnen zo krachtig zijn dat we ons genoodzaakt voelen er andere voor in de plaats te stellen of ze volledig los te laten. Als we dat niet doen, kan de negatieve gedachtentrein ons overweldigen.

Soms zijn deze negatieve patronen en gedachten zo heftig dat ze overweldigende gevoelens van kwetsbaarheid, zelfhaat en angst etc oproepen. We doen dan dingen die we normaal nooit zouden hebben overwogen om te doen. Dus, als deze negatieve gedachten ons niet dienen, ons overweldigen en ons in de richting van negatieve gevoelens sturen, waarom worden we dan toch overspoeld door ze? Waarom niet overspoeld worden met positieve gedachten ? Ik bedoel, daar zou toch niets mis mee zijn?!? Waarom is er een constante negatieve stroom in ons hoofd, in plaats van een bemoedigende en liefdevolle gedachtengang?

Automatische gedachtestromen

Zo simpel is het dus feitelijk..!!
Zo simpel is het dus feitelijk..!!

Is het je ooit opgevallen dat wanneer we gewoon zitten niets te doen gedachten blijven komen? De ene negatieve ‘gedachtebom’ volgt op een andere en voordat we het weten, is een fijne dag veranderd in een oncontroleerbare neerwaartse spiraal. Ronduit psychotisch lijkende stemmen hebben vrij baan in ons hoofd en we kunnen het niet helpen, maar we kunnen ons afvragen waar die zinderende hel vandaan komt. Dit gebeurt niet omdat er iets is gebeurd of omdat iemand slecht nieuws heeft gebracht – het is omwille van de woorden die spelen in ons hoofd! Luisteren we naar een bewustzijnsstroom die niet de onze is?

Kan het duidelijker zijn dan dat? Ik denk het niet. Wie heeft beslist dat onze gedachten meestal negatief en destructief moeten zijn? Wat houdt ze in stand in eindeloze negatieve cycli? Denk er eens over na: Zou je zeggen dat negatieve gedachten ons meenemen naar plaatsen die ons helpen? Ze creëren een werkelijkheid die niet van ons is, wie we werkelijk zijn. Wie investeert erin, deze negatieve gedachtestroom, zodat wij onszelf niet verbonden voelen met wie we werkelijk zijn. Zodat we vanaf een minder niveau een minder optimale werkelijkheid creëren?

courage stoneNon-fysieke energie ‘vampires’ zijn entiteiten die bestaan in de onzichtbare sferen rondom de onze. Ze leven van onze energie wanneer we negatieve emoties, trauma’s, verslavingen, verwondingen, extreme angst ervaren, maar ook wanneer we extatische gelukzaligheid meemaken. Dit gebeurt allemaal door onuitgesproken of uitgesproken afspraken, die we hebben gemaakt in de fysieke en niet-fysieke sferen, in eerdere levens of dit leven.

Deze entiteiten zijn opportunisten; als er een manier is om al het leven uit je zuigen, verzinnen ze een plan en zorgen dat het gebeurt. De dualiteit matrix waarin we nu leven lijkt ontworpen om ons te scheiden van onze ware connectie met wie we werkelijk zijn. Het spel vindt plaats omdat we het toelaten. Onbewust geven we ons stuur uit handen, kiezen voor het slachtofferschap. Sommige mensen zijn zich dit bewust maar de meesten niet. De meeste mensen willen het slachtoffer-bewustzijn en de dualiteit niet opgeven. Klinkt dit logisch tot nu toe?

Negatieve gedachten en de gevoelens die ze creëren houden ons in het spel!
Negativiteit, angst, schuld en schaamte creëren het drama van het 3-dimensionele veld – dat een rode loper uitrollend iedereen uitnodigt voor het theater vol angstaanjagende avonturen. Sommige spirituele groeperingen menen dat wij verantwoordelijk zijn voor al onze gedachten – dat ze in ons hoofd opkomen, dus dat we er verantwoordelijk voor moeten nemen; dat we ze serieus moeten nemen en geloven.

courageAls we verantwoordelijk zouden zijn voor iedere gedachte die in ons hoofd opduikt leidt dat tot gevoelens van schuld en schaamte. Zijn wij echt zo gestoord als sommige van onze ingevingen? Dit is echt een mindfuck. Soms komen deze gedachten echt uit onszelf, stammen van oude wonden en trauma’s van ons, uit dit of een eerder leven. Deze gedachten zijn een soort van schreeuw om hulp.

Meestal is het een goed moment om hulp te zoeken of zelf te helen. Maar als we geloven dat we iedere gedachte die we hebben zelf creëren en onze gedachten resoneren helemaal niet met onze hoogste zelf, hoe kunnen we dan liefde voor onszelf voelen? Hoe kunnen we uit het spel stappen als we moeten geloven dat ons gedrag en ons Zijn elke quark van die waanzin gecreëerd hebben? Voor mij lijkt me dat een deel van het plan om ons down en dom te houden. We moeten ons afvragen wat en wie er werkelijk achter die spirituele mengelmoes zitten? Als je dit leest en je hebt gevoelens van schuld en schaamte, stop dan nu … Ga alsjeblieft niet door met jezelf te blijven straffen.

7 Gedachtestromen die niet van onszelf zijn

Hoewel deze lijst niet compleet is, zijn dit de gedachten die vaak opkomen:

 1. Dualiteit denken en alles wat daar uit voortvloeit
  De matrix van de dualiteit is zo verfijnd en allesomvattend dat er hele boeken over zijn geschreven. Beide kanten van het dualiteit bewustzijn, donker en licht, nemen deel aan dit ingewikkelde en doorvlochten raster. De matrix is de moeder van al het denken en programmering. Alles volgt er uit.
 1. Collectieve bewustzijn/onbewuste
  Al zolang er mensen op aarde zijn, is het collectieve bewustzijn/onbewuste exponentieel gegroeid. Onze gedachten, ideeën, programmering, etc. van individuen en organisaties sinds het begin van de tijd zijn er in opgeslagen. De mensheid wordt er elke seconde van elke dag mee omgeven en beïnvloed door deze massa. Er zijn dingen die we kunnen doen om deze ingewikkelde kluwen te ontwarren, maar de uitdaging is dit te kunnen vasthouden.
 1. Programmering door religie, media en scholing
  heart-vs-mind
  Meteen na onze geboorte worden we blootgesteld aan veel invloeden en wij absorberen ze als een spons. Onderdeel zijn van religieuze of spirituele groepen kan gecementeerde overtuigingen in ons deponeren over wat God is, wat God niet is en de angst die erbij wordt geleverd heet programmering. Conventioneel onderwijs en de media spelen een belangrijke rol in de manier waarop we meningen vormen en keuzes maken. Wanneer we beginnen met te erkennen dat deze conditionering niet van onszelf is, kunnen we oefenen om het te negeren.
 1. Verwrongen en samengestelde energiepakketten van anderen
  We pikken ook gewonde energie (energiepakketten) op van anderen in dit leven en andere levens. Soms worden deze lifters begeleid door hun eigen lifters die vervolgens de chaos vergroten. De belasting kan aanzienlijk zijn. De informatie in die energiepakketten uit zich 24 uur per dag en zeven dagen in de week!
 1. Kriebelige entiteiten en hun opdringerige manipulatie
  Waar hebben we het hier over? Entiteiten van beide zijden van de polariteit. Het zijn er legio! Omdat we onze kracht niet weg willen geven aan een externe entiteiten, zou het een goed idee zijn om de soort met pluizige vleugels net zo min te vertrouwen als die met puntige staarten …. Uit hun trukendozen vol manipulatieve trucs komen destructieve suggesties. Ze kunnen ook lieve woordjes in onze oren fluisteren, het streelt ons ego, maar uiteindelijk gaat het hen erom voordeel te behalen.
 1. Valse gidsen geven ons waardeloze informatie
  Mijn ervaring is dat we worden geboren met een Supergids en een paar andere mindere gidsen. De Supergids kan haar plaats om verschillende redenen weggeven en andere niet-zo vriendelijke invloeden vullen het vacuüm op. Hetzelfde geldt voor de mindere gidsen. De meeste keren weten we niet eens dat er indringers zijn, want het lijkt alsof we dezelfde kwaliteit van communicatie krijgen, ze kleden het een op bepaalde manier in – Lastig, lastig!
 1. Generische gedachtestromen
  Dit lijkt op het collectieve bewustzijn maar is het niet, maar het werkt wel op dezelfde manier. Deze gedachtestromen komen van de mensen vlak om ons heen.

Geen wonder dat we in deze puinhoop verkeren!

7 Methoden om gedachten te minimaliseren die niet van jou zijn

 1. Minimaliseer de gedachtentrein door meditatie
  Een oefening die soelaas kan bieden:Visualiseer jezelf ontspannen zittend op een prachtig bankje voor een snelstromende rivier. Zie de groene weelderigheid van de bomen en het gras en voel de gastvrije armen van de aarde. Vanuit deze plek, kijk je naar de stromende rivier en stel je voor dat talloze vissen met de stroom meegaan.
  Zie nu je geest / hersenen als de rustige rivieroever; de snelstromende rivier als de gedachtetrein; en de kleine vissen als opdringerige, onproductieve gedachten. Oefen met onthechten van de kleine visjes. Zoek wat voor jou werkt.Er zijn heel veel soorten meditatie.
 1. great minds quote rooseveltLaat de gedachten gaan, neem ze niet serieus, haak je er niet aan vast
  Als je de gedachtestroom niet kunt minimaliseren of je kunt onthechten van de gedachten is niet ingaan op de gedachten een goede tweede keus. Met andere woorden, voed je gedachten niet met emoties. Wanneer we inhaken op de inhoud van de gedachte stappen in de koeienvlaai. Als we de positie van observator kunnen innemen gaat je leven meer gestroomd, creëren we minder ongemak in al onze bewustzijnslichamen.
 1. Ga een wandeling maken
  Maak een wandeling in de natuur, focus je op de flora, de schoonheid en heerlijke geuren. Blijf zo lang als je kunt. In de natuur zijn is altijd gunstig.
 1. Luister naar muziek
  Geluid kan ook gebruikt worden om vervelende energiepatronen te stoppen. Als je danst op muziek kun je in nog hogere sferen raken.
 1. Ga iets creatiefs doen
  Schrijf je, schilder je of kleur je kleurplaten? Zo’n activiteit laat je iets creëren uit het niets.
 1. Ga naar je nulpunt Dit lijkt op mijn eerste suggestie. Maar dat is niet zo. Je sluit de negatieve gedachtestroom buiten door je te focussen op je nulpunt. Ik heb in de afgelopen jaren al veel geprobeerd en deze techniek werkt het beste voor mij:Stel je een getallenreeks voor:
  -10, -9, -8, -7, -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, +1, +2, +3, +4, +5, +6, +7, +8, +9, +10.
  Visualiseer dat je van een afstandje frontaal naar je lichaam kijkt, van je hoofd tot aan je tenen. Neem de getallenlijn en zet deze op je lichaam. Het nulpunt komt midden op lichaam, het is de neutrale zone, je heilige plek van leegte. De nummers links en rechts van je zijn de dualiteit en de plaats waarvandaan de gedachten binnenkomen. Je nulpunt is leegte, er is geen positieve of negatieve lading, geen dualiteit.
  Elke keer wanneer er een negatieve gedachte opborrelt in mij visualiseer ik dat nulpunt. Dan is het niet moeilijk geen emotie te verbinden aan de gedachte en ik kan me onthechten van de gedachte. Als ik me echt kan focussen kan een speciale terugkerende gedachte uit de stroom mij opvallen. Ik kan dan zelfs voelen waarvandaan de gedachte komt, van de zijkanten, van onderen, van boven of van de achterkant. Dit klinkt raar, maar let er maar eens op. We zijn van nature allemaal goede spoorzoekers van energie.
 1. Neutraliseren
  Of jijzelf hebt de bron gevonden van de invasieve gedachte, of je kunt het vragen aan je echte zelf (je hoogste bron); daarna neutraliseer je de gedachte.

Eindconclusie
Er gebeurt heel veel in onszelf en om ons heen. Aangezien de meesten van ons onbewust leven mag je het verbazingwekkend noemen dat we nog kunnen rondlopen en überhaupt functioneren. Klop jezelf op de rug, je bent al tot hier gekomen. Nu is het tijd om het spel om te draaien! Wanneer je negatieve gedachten ervaart die van jou zijn, begrijp hun les en genees de oorzakelijke bron.
Wanneer je denkt dat deze gedachten niet van jou zijn, ga niet door met jezelf straffen – dat voedt het probleem. Vergeet niet, met alert bewustzijn, heb je de macht om jezelf te beschermen tegen het binnendringen van negatieve gedachten. Je kunt de soevereiniteit over je eigen energielichaam weer terugnemen.

x

* * *

x

loesje zin van het leven

25 gedachten over “Zijn deze gedachten van mij..?

 1. Wie heeft dit prachtige artikel geschreven?
  Ik wil graag met haar/hem in contact komen. Ikzelf geef al jaren les in wat ik noem ‘esoterische psychologie’ en maak gebruik van o.a. de methode Gurdjieff en Maurice Nicoll.
  Ook geef ik een krant uit en ik zou de auteur graag willen uitnodigen een artikel voor deze krant te schrijven.

  groetjes, Evert Wagenaar

  1. Inderdaad een heel mooi artikel.
   Maar waarschijnlijk herontdekt (hoewel dat niets uitmaakt) want sinds de mens mediteert gebruikt men deze methode al.
   Wel met andere benamingen. Bij het M.O.O.G. systeem (Meditatie, Ontspanning, Ontwikkeling en Geestelijke groei)wordt het al zo’n 30 jaren als zodanig gegeven in cursussen en workshops dus misschien is de schrijver daar ooit cursist geweest.

   Gr, Wim

 2. Mijn aanpak is een diametraal andere. Mediteren helpt een beetje, voor het moment, maar de gedachten waar je last van hebt transformeren er niet door. Ze duiken alleen even onder. Afleiding helpt ook. Even. Alle praatjes van de neurologen ten spijt, de wortel krijg je er daardoor niet uit. Ontkenning werkt niet, niet echt. Er is een andere manier. Ze ontmoeten. Hoe? Zo:
  Wat kan je doen om ‘vat’ te krijgen ‘op’ je denken? Een heleboel! Maar eerst: ‘vat op willen krijgen’ is niet de juiste benadering. Ik prefereer ‘relatie mee aangaan’. Als iemand ‘vat op’ mij wil krijgen, ben ik op mijn hoede. Als iemand mij oprecht wil ontmoeten, is de kans veel groter dat ik mij voor die persoon open.
  Zo’n echte ontmoeting, met open belangstelling is bovendien nog super boeiend ook! Als je je kan onderscheiden van de ‘denker-in-je’, een praatje met hem maakt, hem met oprechte belangstelling vragen stelt, een relatie met hem aangaat, gaan er werelden voor je open. Innerlijke werelden. En ik beloof je, die innerlijke werelden bevatten de denker en nog veeeeeeeeeeeeeel meer. De innerlijke wereld is onuitputtelijk en allesomvattend.
  Ik heb er mijn werk van gemaakt mensen vertrouwd te maken met die innerlijke werelden. (zie voor meer lietje .nl , of voicedialogue .nl zonder spatie)

  1. De tweede die de kans aangrijpt om gratis reclame voor z’n eigen toko te maken. Komt u maar, genoeg te halen hier?

   Als iemand vat op me wil krijgen… Ja, ja.

 3. Herkenbaar dit artikel. En ik pas die methoden OOK toe. Gedachten vallen ook in het lijf als spanning (stijfheid) en ontspanning. Voor mij geldt (72j) als ik derhalve mijn lichaam verlevendig met mijn liefdevolle aandacht in het masserend bewegen tot aan de grenzen van mijn bewegingsmogelijkheden (YORT®) dan noem ik dat het uitdrijven van duivels 🙂 en me verbinden middels engelen 🙂 met de levenskracht die ik in wezen ben meer ben dan dat ik denk, als een stroom van energie (liefde) tussen 2 polen. http://www.HierNumaals.nl

  En als mijn lijf mijn meest nabije stukje aarde is en mijn meest geliefde partner, dan ben ik snel thuis! hoef niet meer te projecteren en alleen nog maar te spiegelen. De sprong voor mij van body en mind naar hart. Wonderlijk die ik schijn als mijn eigen heel en al, anders als gedacht….. Hartsknuffels.

 4. Helaas is het in het Engels maar het is het beste wat ik ooit ben tegen gekomen,
  Dat boek, ‘The adventure of I’ lees ik nu al voor een twaalfde keer en nog steeds krijg ik fantastische inzichten, keer op keer neemt het mij mee en laat het mij ervaren hoe wij onze realiteit creeeren.
  Als je met Engels geen probleem hebt raad ik het van harte aan.

  Essentially, the premise of Mind Your Reality, is that the underlying substance of the manifested Universe is Consciousness or Mind. This means that your experience of reality is but a reflection of your consciousness; and you have the power to affect change in that reflection through your mind power. Indeed, you create your experience of reality largely through your mental contents in the way of your thoughts, deeply ingrained beliefs and overall mindset; all in accordance with a set of Universal Laws that govern everything and everyone along unconscious lines.

  http://www.mind-your-reality.com/

 5. Ik ben tot conclusie gekomen dat geen enkele gedachte van jezelf is.
  Je hebt ooit leren denken en dat gaat nooit vanzelf. Daar heb je altijd iemand anders bij nodig. Iemand die nooit heeft leren denken zal zich ook niet afvragen wat denken is en helemaal niet dat denken enige nut zou hebben. Wat was er eerst het denken of de taal(het woord)?
  Die 7 denkadviezen zijn natuurlijk symptoombestrijding.
  Eigenlijk wil je zeggen was ik maar nooit met denken begonnen dan had ik die 7 adviezen ook niet nodig gehad. Het is net als het paard achter de wagen spannen.

 6. Sun, en anderen die zich misschien dit nog kunnen her(inneren) toen er nog vrijelijk op deze website over onze zielenroerselen kon worden gesproken, had ik verteld over het rotsvaste weten! dat ik vanaf klein kind zijnde en gefrustreerd zoeken (foto’s, boeken etc. omdat er nog geen internet was 😉 ) naar het bewijs van een tweede sphinx tegenover de grote sphinx in Gizeh moest zijn! En na een halve eeuw, gefrustreerd ploeteren, Yes!!!
  Ik wilde dit heel graag met je, jullie delen,
  een bericht van Donny Sternfeld
  https://www.facebook.com/desertdonya/posts/1136176023062602

  8 september 2015
  Eindelijk is er een einde gekomen aan het eeuwenoude tweede Sphinx
  raadsel ♡ Hani Darwish, een van de Giza inspecteurs, heeft me , door me regelmatig mee te nemen naar nieuwe opgravingplaatsen op het Giza plateau, vaker het gevoel gegeven dat ik dubbel gezegend ben
  smile-emoticon
  Indien ik ‘reizende’ met een groep zielsmaatjes ben, dan zijn deze ook altijd welkom
  smile-emoticon
  Gisteren mocht ik van Hani de uitnodiging ontvangen, om tijdens onze aanwezigheid op het Giza plateau 22 september, als eerste toeristen de tweede pas opgegraven Sphinx bezoeken. Zoals de altaarplaat, die tussen de benen van de Sphinx staat laat zien, zijn er twee Sphinxen, waarvan 1 Sphinx het Oosten en de ander het Westen aanschouwd. Deze 2 Sphinxen symboliseren, volgens de altaarplaat, gisteren en morgen, oftewel het verleden en de toekomst. Naar mijn gevoel- weten zie ik het opnieuw mogen ontdekken van de tweede Sphinx als volgt : De Piramides en Sphinxen, samegaand met de bijbehorende Goddelijke verborgen kennis zijn ontstaan in het verleden. Vanuit het oude Kemet staat het Oosten voor het land van ‘de levende’ en het Westen voor het land van ‘ de doden of slapende’ . Door het hervinden van de Sphinx die het Westen aanschouwd, is het voor mij een teken dat ‘ zij die in het land van de doden of slapende’ vertoeven, nu een kans krijgen om hun Goddelijk Zijn weer ’tot leven’ te brengen tijdens hun ontwakingsproces. Zij die al in bewustzijn ontwaakt zijn, kunnen hun Goddelijk bewustijn verder verlevendigen en laten ontwaken. September is daar alomvattend een bijzondere maand voor. Voor 2 dagen terug ben ik begonnen met het schrijven van een artikel, met het thema: Mijn inzicht over het Kosmische ‘samenspel’ in september. Door tijdgebrek zal het artikel op een juist moment op Facebook geplaatst worden
  smile-emoticon
  Stap voor Stap zal alles onthult mogen worden wat nodig is, om weer te kunnen worden wie we behoren te ZIJN. Vanuit het Universele Licht en in liefde wens ik jullie een ‘ontwakende’ september maand toe. Hart -Ziel omarming, liefs Donny http://www.cosmicflower.nl

  Dus of het nu denken, weten, of opgelegde gedachten zijn, iets wat met de grootste kracht op zich (is) blijft en ik leg de nadruk op blijft, is van jouzelf, wat je al hebt meegekregen toen je werd geboren.
  De gedachten en wat manifesteert in jouw ogen wat met de tijd verandert zijn voor je zielegroei bedoelt, laat je niet gek maken en filter ze eruit en bescherm jezelf.
  Het blijft lastig om te (h)erkennen wat van jezelf is, zo blijf jezelf en groei!
  Hartegroet, Odette

  1. Odette,
   doe net als de bloemen,
   kijk altijd naar de Zon.

   Terzijde:
   Wat valt mij dat van je tegen Hyper dat je in het rijtje schooljuffen Sun bent vergeten?

  2. Wat ons onderscheid, van de dieren, dat wij ooit de rede kregen, in de breedste zin van het woord, en dan ik denk dus ik besta, veel mensen hebben het vermogen om te denken maar doen dit niet, en velen hebben een mindervalide denk vermogen, zijn dus geestelijk invalide.
   Denken kan heel mooi zijn, je kunt heel créatief denken, tot absolute conclusies komen, goed of fout dat geeft niets, en dan het eeuwige ons weten komt voort uit onze intuïtie, ach het mooie oud Griekse denken, een gezonde geest in een gezond lichaam, luister naar je intuïtie dan ben of word je gezond !

  3. Lezer oooooooooh Sun jaaaah onze Sunnie tuurlijk, pindarotsje kroepoekkie noten mix speciaal niet vergeten, had laatst een dubbele kink in de kabel kwinkslag gemaakt naar Sun hoor, maar ik wilde persé op het getal Vier uitkomen laatst, en met z’n vijven tsjaaah why not waarom niet, en die space sjennelaarster van laatst niet te vergeten, volle bak in de gang zeg, is dat vol te houden of te volbrengen is the question, soort ‘Grieks’ denken… ‘de vos loopt door het bos, maarrrrrrrrrrrr is deze vos… rrrrelaxedddddd’ that is the question…

   Hans Teeuwen – De Vos en de Raaf – Hard en Zielig
   https://www.youtube.com/watch?v=unWPNiEGuMY

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Sandra_Reemer_cropped.jpg/266px-Sandra_Reemer_cropped.jpg

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Sandra_Reemer

   http://glamora.ma/2015/04/jos_brink_kreeg_haatpost_om_kr.html

   het blijft mijn zwak, rijmt op …. (realiseer ik mij nu pas) ;
   http://www.welingelichtekringen.nl/cultuur/84832/a-small-contribution-to-holland-india-festival-2012.html

   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/waarom-handjecontantje-org-en-wat-eraan-te-doen/comment-page-1/#comment-335936

  4. Mooie opening Odette, maar waar ik je op wil wijzen, is het volgende, wat er al niet zo over het menselijke denken in archeologische zin te vinden is, al die brokken steen hoe mooi ook, spreken niet tot ons als bijvoorbeeld oude teksten en geschriften.
   Merveilles de la création et les étrangétés de étres, d’al-Qazwini 1203-1283,
   en dat is één van de velen, dit denken vond ik ook weer op het eiland Sicilië, deze oude melting pot van het menselijke weten, en de Arabische wereld was en is rijk aan denk patronen en wijzen van benadering, ons geluk en toekomst zou wel eens hier te vinden kunnen zijn, ook het oude India niet vergeten met zijn vele wijsheden, veel wat de oude Grieken ons brachten zijn vaak verteerde gedachten uit de andere continenten, en volkeren, misschien op naar een nieuwe toekomst, van denken en het om gaan met elkaar ! groet Jenne Sr.

  5. Jenne, toen het geschreven woord nog niet zo in zwang was werd alles in/op steen verteld, in symbolen en bouwsels. Hiermee doe je een groot tekort aan andere wijsheid die dan eens zomaar ondergeschoffeld wordt, zie bijvoorbeeld waar sphinx, de linker en de rechter waar die voor staan als je de tekst goed had gelezen. Dus, zijn die gedachten op papier die anderen hebben geschreven van jou of komt de symboliek hier meer om de hoek kijken? Worden wij getriggert om verder te onderscheiden wat bewust, nu, en onderbewust, omni, ons denken beïnvloed? Ik denk beiden. En nu juist het onderbewuste meer gestimuleerd? wordt door meerdere handelingen en gebeurtenissen wordt het steeds meer omni. Een mooie tijd!

  6. Odette, wat versta je onder het geschreven woord, het begon met het krassen in en op stenen en andere voorwerpen, het primitieve uiten van, de espressionistische schilderen van dieren, gespuugde handen, en ga zo maar door, en dit uiten van gevoels en denken is veel ouder als gebouwen, wel bestaan er opgerichte opjecten zo als de meer als 7 meter lange boom besneden met tekens en gezichten, helaas nog onleesbaar, gevonden in Siberië, die vele malen ouder zijn als welk noord Africaans bouw-werk ook, het blijven door zeuren over de Pyramides en de Sfinxs is zinloos, er veel heel veel meer te ontdekken, bijvoorbeeld op de bodem van de 7 zeeën, elke maand komen er boeken uit over onderwerpen, die volkomen zijn uitgekouwd, maar het verkoopt en verdiend, geld mijn beste Odette, maakt uit waar onze aandacht aan moet worden besteed, maar gelukkig er zijn altijd uitzonderingen, en die zijn er altijd geweest, en die komen met elke generatie, opnieuw hun ontdekkingen doen, Vr.Gr. Jenne

  7. Zojuist gevonden in een stukje tekst van Hannah van Buuren…

   Woorden zijn eigenlijk een oppervlakkig medium. Taal is voorbijgaand. Taal raakt ook lang niet alle mensen. Woorden kunnen àfgehouden worden, of misgeïnterpreteerd. En wie kent het begrip ‘woordenstrijd’ niet? Oppervlakkigste van het oppervlakkigste.

  8. In relatie tot symbolen, geometrie, zoals in de graancirkels Odette. Feitelijk is het ook een stuk uit het vermeldde voorwoord van Hannah in het graancirkelboek..!

  9. Odette, wat is volgens jou dan het blijvende medium, als mensen taal af doen als niet blijvend, doen ze ook meteen het belangrijkste tussen mensen de dialoog af als niet belangrijk, het onderscheid ons van de beesten, de rede die wij toebedeeld kregen, de rede houdt ook de geproduseerde keel klanken in, en dat is wat wij taal, spreken noemen.
   Verder blijf ik in herhaling vallen ; ik denk dus ik ben ; het weten komt voort uit je intuïtie, beide van René Descartez.
   Als je deze beide denk einduitkomsten tot je laat komen, ga je zien hoe veel zeggend ze zijn.

  10. Odette, bedankt ontzachelijk mooi en belangrijk over dit onderwerp in het algemeen, het brein, of liever de breinen, is zo inmens groot, misschien groter als het universum, er wordt ook beweerd dat één menselijk brein, het in zich heeft om het hele universum te besturen, groet Jenne

 7. Zeg ik ja en met voor altijd ene met ik ben geslacht m
  et voor altijd blijf verandert en jullii keuze en kreeg jullie van mij via mijn vader wereld en niet alleen wat is geregeld naast min dienst vrij zijn wij ……..
  Groeten van mimoun

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.