Advertentie

Antiseptische toiletspullen blijken anticonceptie…!


De gewone, ouderwetse handzeep, ook te gebruiken voor schoonmaak en was, blijkt de goedkoopste en meest duurzame zeep. Terug naar af dus,

x

x

Antiseptische toiletspullen blijken anticonceptie…!

2017 © WantToKnow.nl/be

 x

Een bacteriedodend middel dat plaatselijk (uitwendig) op het lichaam kan worden gebruikt, of om instrumenten of werkvlakken te ontsmetten, noemen we een antisepticum of desinfectans. Feitelijk dus een ontsmettend middel. Het ontsmetten van het lichaam wordt antisepsis genoemd, afgeleid van het Oud-Griekse anti = tegen en sèpoo = doen rotten. Antisepsis is alleen van toepassing op levende weefsels. Desinfectie daarentegen betreft de behandeling van levenloos materiaal zoals instrumenten, oppervlakken in de keuken, badkamer. Meestal worden deze middelen opgelost in water, waarbij het bestrijden van micro-organismen op de handen in de zorg, vooral geschiedt met een natuurlijke handalcohol. Daarbij worden zo’n 99,9% van alle micro-organismen gedood.

Thuis en op het werk, zijn we echter steeds vaker de natuurlijk ontsmettende middelen aan het vervangen voor chemische middelen. Ze worden meer en meer als ‘gewoon’ beschouwd. Dat we aandacht aan hygiëne dienen te besteden, staat hier niet ter discussie.. Want de bacteriële flora van de huid bijvoorbeeld, kan bij penetratie van de huidbarrière een wondinfectie veroorzaken in het lichaamstissue eronder.. En het ontsmetten van de huid doet deze bacteriële kolonisaties van de huid dalen en onderdrukt tijdelijk de groei ervan. Een antisepticum werkt dus als een bacteriën dodend ‘bacteriocide’,

Maar dan de onder-/onbelichte zijde...!
Deze antisceptica die we gebruiken in onze alledaagse badkamer/toiletgang, waarbij o.a. tandpasta, shampoo, lotions, aftershaves, make-up-cleaners (ogen en huid) en schoonmaakmiddelen mee worden gerekend, zijn echter dusdanig in wisselwerking met ons grootste orgaan, de huid, dat de chemische stoffen uit deze middelen in onze lichaamscellen terecht komen. Vooral gebeurt dit op het sekshormoon Oestrogeen, dat zorgt voor de potentie om ons voort te planten. De chemie in al die schoonmaak- en verzorgingsmiddelen, blijkt een sterke werking te hebben op de menselijke voortplantingspotentie.

Medisch-wetenschappelijke onderzoekers van de ‘University of Southern California’ rapporteerden onlangs de bevindingen van hun onderzoek (HIER) op dit terrein. Er werd een test gedaan met maar liefst 1600 verschillende stoffen, die allen in schoonmaakmiddelen van alle dag en in toiletartikelen voorkomen. Van mondspoelmiddelen, tandpasta’s, neussprays, shampoos, lotions, huishoudschoonmaakmiddel tot vaginale anti-vruchtbaarheidssponsjes, etc. In al deze middelen blijken de zogenaamde Quats voor te komen, de ‘quaternary ammonium compounds’, een microbische verbinding.

Vroeger een uitzondering, tegenwoordig gemeengoed. De chemische superzeep, waarmee je -naar verluidt- ook je angst schijnt te kunnen wegwassen..

Deze antiseptische middelen, bekend dus als ‘quats’, blijken onze energiecentra in de menselijke cellen, de mitochondriën, te beïnvloeden en interrumperen het vermogen van deze cel om oestrogeen te dedecteren. Dit kan leiden tot een lagere vruchtbaarheidsgraad…! En wat het bizarre is, dat deze ‘quats’ al sinds de jaren 1940 in deze middelen zitten, waarbij men toen dacht dat het een goed alternatief was voor antiseptische middelen zoals ‘Triclosan’..

Wat de volle implicatie is van deze ontdekking is voor deze wetenschappers nog niet duidelijk, maar wanneer we het plaatsen in een groter perspectief van een dalende vruchtbaarheidsgraad in de westerse wereld, dan is deze relatie in ieder geval een factor. We worden immers continue blootgesteld aan deze ‘quats’, al ruikt de zeep nog zo lekker..! Wat inmiddels al een tijdje duidelijk is, dat stoffen die de mitochondriale activiteiten binnentreden, Parkinson kunnen veroorzaken. Dierenproeven hebben aangetoond, dat het interrumperen van de oestrogeen-productie in het lichaam, voortplantingsstoornissen veroorzaakt en regelrecht ook de menselijke vruchtbaarheid beïnvloedt.
x
Alle quats blijken de functies van de Mitochondria -de krachtcentrales van onze cellen- te beïnvloeden, zo blijkt uit het onderzoek. Dit suggereert dat onze cellen simpelweg in hun functioneren worden belemmerd, zonder of met een laag-werkende energietoevloed. En zoals gezegd, deze quats zorgen ook voor de communicatie-storingen van het signaleren van oestrogeen, wat direct in verband staat met de vrouwelijke vruchtbaarheid en haar voortplantingscyclus. De studie is uitgevoerd, door in reageerbuizen, de invloed van de quats, aanwezig in de genoemde 1600 middelen, te bekijken op hun werking. Studies op proefdieren dienen nu verdere studie op dit gebied te faciliteren. Dan komt een NOG duidelijker beeld tevoorschijn van de invloed van deze quats op de menselijke gezondheid..
 
Oplossing? Gewoon zelf doen..!
Er zijn veel mogelijkheden om zelf hygiëne-producten te maken, zoals zeep. Op het internet tref je -na wat zoeken- veel sites op dit gebied aan. Veel van deze natuurlijke producten zijn gewoon te koop, maar voor een product dat je veel gebruikt, zoals zeep, is het wellicht een leuke inspanning om je eigen zeep te maken. Wij geven simpel als voorbeeld- deze link naar een site waar eigen zeep-maken wordt getoond, aan de hand van een ‘recept’ met o.a. citroen.. Klik op de afbeelding voor een link naar deze site.

5 gedachten over “Antiseptische toiletspullen blijken anticonceptie…!

 1. Ik gebruik al nou zeker 50 ig jaar Savon d’alep, heerlijke schuimende zeep met 35% tm de laurier dus exstract van laurierblad, deze zeep kwam uit Alepo Syrië dus.
  Dan voor de douche of bad, zwarte zeep met fijne klei, om je lichaam schoon te gommen met een speciale handschoen, daarna een mooi natuurproduct om je huid te verrijken, wij noemen dit Hydrolat pure, tientalle varieteiten, er zijn prachtige ouderwetse olietjes biologisch gewonnen, gewoon lekker om te hebben, net als mooie huile essentieel om je lichaam te verzorgen, kleine massagetjes van de benen je loopt daarna als een kievit, relaxen in de badkamer noemen wij dit, in de keuken azijn en savon d’alep, citroen sap om de groente en fruit te wassen, simpel maar toch ook heel geraffineerd, ik raad U een grote goed uitgeruste badkamer bad, biddet douche en fijne rieten stoelen, oude spiegels zie je er altijd beter uit beetje wazig dat wel, bedstede om te slapen met mooi leeslampje, groet Jenne

 2. Goed stuk, zeer belangrijk.
  Als de wetenschap sterk aandringt op meer onderzoek betreffende de stoffen BAK en CPB, dan is er inderdaad reden tot voorzichtigheid met het gebruik hiervan.

  Voor de grap zou je kunnen zeggen:
  ‘Eigenlijk zouden we helemaal geen zeep moeten gebruiken. Dan maar stinken. Ik denk wel eens, hoe smeriger je stinkt, des te beter; mensen en dieren blijven dan wel van je weg als je niet perse nodig bent, en ook de micro-organismen lusten je niet eens door die intense knoflook lucht, aangevuld met ui en andere luchtjes. Eigenlijk zouden we dagelijks in een vieze stinksloot moeten gaan liggen. En daarna drogen in de zon.
  En natuurlijk nooit schone kleren aandoen. Das pas vies.’

  Ik zeg u, het lijkt smerig, maar weet u wat pas smerig is? Die vieze chemische troep op jezelf smeren, das pas vies en eng ook nog eens. Heb je die namen wel eens gezien op zo een etiket? Je hebt er bijna een microscoop bij nodig om die teksten te ontcijferen, en dan weet je nog niks, want er staan onbegrijpelijke verzonnen-namen in een -voor mij duistere- taal.

  Ik zou zeggen: gebruik geen zeep of troep. Hoogsten wat voor de handen (goed afspoelen daarna) en voor het haar (biologisch natuurproduct). Het lichaam heeft zeker geen zeep nodig, en ook geen rare smeerseltjes. Gebruik gewoon olie en zo.

  1. AntiSoof, je hebt de lichaams functies toch niet zo goed begrepen !
   De huid, is een heus orgaan, die je moet respecteren en verzorgen, wat jij dan chemische rotzooi noemd, noem ik homeopathies essentiele oliën, je met schoonwater als je dat kunt vinden !, afwassen was misschien lang geleden een mogelijkheid voor je lichaams hygiëne.
   De natuur producten kunnen je huid helpen te reinigen, en te ondersteunen in deze vervuilde leefomgevingen, als je dat niet wenst te onder kennen, dat is je goede recht,
   vriendelijke groet Jenne

 3. Ik dacht even dat er quatsch (onzin op z’n duits) stond 😛
  http://www.isditproductveilig.nl/was-en-reinigingsmiddelen/pages/dictionary.php?page_id=11&dictionary_id=39
  Wat en flauwe kul gedoe (vind ik). Mitochondriën zijn onze energie fabriekjes. Zonder dat functioneert er helemaal niets meer dus ook geen oestrogeen aanmaak. Die mitochondriën worden aan alle kanten belaagd en niet alleen door quatsch. Geen wonder dat mensen moe zijn, denk ik dan.
  En voor vruchtbaarheid geldt hetzelfde. Onnoemelijk veel rommel verpest het voor mens en dier.
  Gek hé, dat die halve wilden beter fokken dan de beschaafde mensen. Het is maar wat je beschaving noemt 😉 In ieder geval is het probleem overbevolking hiermee opgelost, en als er plaatselijk te weinig zijn dan sluizen we gewoon wat door. Bah, wat een misselijke makende leugen machines weer 🙄
  Natuurlijk moet je bij opereren absoluut steriel werken, maar verder is het lichaam gebaat bij een zo uitgebalanceerd mogelijke uitgebreide bacterie dierentuin. Op de huid, in de mond, de darmen… . Dat scheelt een hoop depressies, eczeem, allergie en wat al niet meer.
  Even voor de duidelijkheid: Gelukkig hebben we hier vergeleken met andere landen pico bello kraanwater, dus een beetje minder panisch over bacteriebeestjes mag echt wel 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.