Advertentie

Bij deze mijn vraag: wil je meedoen?


Na zijn prachtige stuk Vaar Laura, VAAAR..! dat we hier  vorige week op de site zetten, stuurde Ton van der Kroon ons het onderstaande stuk, dat we opnieuw met plezier hier plaatsen. Een mooi initiatief, dat navolging verdient. Wil je meedoen?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HELDEN GEZOCHT !

Amsterdam, augustus 2009

Beste allemaal,

Graag wil ik je hulp vragen bij wat voelt als een Mission Impossible. Ik ben er al een tijdje mee bezig, samen met anderen, en het lijkt tijd voor de volgende stap. Maar hoe…?

Auteur Ton van der Kroon
Auteur Ton van der Kroon

Om je uit te leggen waar het over gaat moet ik 22 jaar terug in de tijd; 18 augustus 1987. Als een jonge student reisde ik naar Engeland om mee te doen aan de eerste Open Space Conferentie over de combinatie van Bedrijfsleven en spiritualiteit; een openbaring in die tijd, want het woord spiritualiteit was nog zeer besmet (we praten hier over de jaren tachtig!).

Het was een geweldige happening en het startpunt van mijn eigen zoektocht en spirituele ontwikkeling. Dat werd nog sterker toen een aantal Amerikanen me vertelden dat er in het weekend na de conferentie een bijzondere sterrenstand was die één keer in de 5000 jaar voorkwam. Een profetie had voorspeld dat dit het startsein zou zijn van een periode van 26 jaar vol verandering en chaos die tot 2012 zou gaan duren, het eindpunt van de Maya-kalender…

Duizenden mensen zouden zich dat weekend verzamelen op 12 heilige plekken op aarde, en een van die plaatsen was Glastonbury, het vroegere Avalon. Mijn mond viel open van verb! azing omdat ik vlak daarvoor had besloten naar Glastonbury te gaan, nadat ik een boek over Parcival en de Graal had gevonden.

Om een lang verhaal kort te maken;

De boodschap bij het visioen was dat ik moest helpen om dit gegeven te realiseren.

Vanaf dát moment in Glastonbury stopte ik mijn studie, reisde naar vele heilige plaatsen op aarde, en begon zelf workshops te geven en boeken te schrijven over persoonlijke onwikkeling. Er is veel gebeurt in die 22 jaar… Het lijkt inderdaad alsof we in een draaikolk van verandering en transformatie zijn beland; de financiële crisis is nog niet voorbij, of we hebben te maken met een milieucrisis, voedselcrisis of pandemie.

Monte Amiata in Toscane, heilige plek voor de Etrusken.
Monte Amiata in Toscane, heilige plek voor de Etrusken.

Nog nooit hebben we met zoveel mensen op dezelfde aardbodem geleefd, en zitten we met elkaar in hetzelfde schuitje. Drie jaar geleden kreeg ik bij Monte Amiata, de heilige berg van de Etrusken in Toscane, een visioen over 2012. Ik zag opnieuw duizenden mensen naar heilige plaatsen gaan om zich te verzamelen, en als het ware vroedvrouwen en vroedmannen zijn voor het proces van wedergeboorte waar de aarde doorheen gaat.

Op deze plaatsen is de kennis en wijsheid opgeslagen voor de volgende stap in de evolutie; het zijn als het ware de levende bibliotheken van de aarde waar de blauwdruk van onze beschaving ligt verankerd. Door er naar toe te gaan en je af te stemmen op deze kennis openbaart ze zich, zoals dat al eeuwen lang het geval is; het zijn namelijk de bronnen van onze grote religies, mysteriescholen en culturele tradities.

De boodschap bij het visioen was dat ik moest helpen om dit gegeven te realiseren. Maar hoe leg je in godsnaam uit dat het zinnig is om met duizenden, zo niet miljoenen, naar heilige bergen te gaan en te wachten op… Tja, wat? Een openbaring? het einde? Aliens die ons met luchtschepen komen halen? God die uiteindelijk zelf ingrijpt? Het leek me nogal een onmogelijk idee, een Mission Impossible. Totdat ik me bedacht dat ik dit natuurlijk niet alleen hoef op te lossen ( hoe voor de hand kan het liggen..), maar dat het er om gaat om samen te werken!

Dus bij deze mijn vraag: wil je meedoen?

We hebben bergen aan geloof, ideeën, inspiratie, handen en voeten, geld en inzicht nodig om hiermee aan de slag te gaan. Op 10 oktober organiseer ik samen met Jan Roelofs een derde bijeenkomst in The Hub, in Amsterdam onder de titel: 2012; een sprong in bewustzijn. Op deze dag gaan we nader kijken naar de betekenis en de praktische uitwerking van het visioen van Amiata. ’s Avonds sluiten we af met een prachtig stilteconcert van Kris en Tijn Touber, die onlangs het boek ‘Spoedcursus Verlichting’ schreef.

De dag begint om 10 u en eindigt om 10 u ‘s avonds. De kosten bedragen 100 euro, of – als je weinig geld hebt – 50 euro. Een deel van dit bedrag gaat naar Tree of Life foundation. Via dit fonds willen we geld bijeenbrengen om verschillende projecten verder uit te kunnen werken, waaronder projecten in de Gazastrook en de Healing Conferentie in Jericho. (Jericho, de oudste stad ter wereld op de laagste plek ter aarde, heeft alles te maken met de grote transformatie, maar daar schrijf ik een volgende keer over..)

Wil je alvast meer weten, kijk dan op HIER op de zevendepoort.nl

Als afsluiting wil ik graag een tekst doorgeven van de Hopi-oudsten:

hopi_maze
‘Er is een rivier die nu zeer snel stroomt. Ze is zo groot en stroomt zo snel dat mensen bang zullen zijn. Zij zullen zich proberen vast te klampen aan de oever, ze zullen het gevoel hebben dat ze worden verscheurd en dat ze hevig zullen lijden. Weet dat de rivier haar bestemming heeft. De ouderlingen zeggen dat we de oever los moeten laten, en ons afduwen naar het midden van de rivier. Onze ogen open en ons hoofd boven water houden.

We moeten niets persoonlijk opvatten en zeker niet onszelf, want als we dat doen, komen onze spirituele groei en reis tot stilstand. De weg van de eenzame wolf is niet meer. Komt allen samen. Verban de woordenstrijd uit je houding en woordenschat. Alles wat we nu doen moet op een heilige manier en als een feest gedaan worden. Wij zij degenen op wie we hebben gewacht.’

Hartelijke groet, en alvast een goed najaar,

Ton van der Kroon.

PPS. Wil je ondertussen meer lezen over de rol van heilige plaatsen, 2012 en hoe ik zelf tot dit hele verhaal gekomen ben, lees dan ‘De Zevende Poort’. Het is makkelijk geschreven en geeft je een hoop inzicht in de achterliggende verhalen. Ik ben ondertussen bezig met een tweedelig vervolg: ‘De Paradijsmatrix’ en ‘Labyrint van de Tijd’. Bestel De Zevende Poort via een mail aan info.pva@hetnet.nl , kosten  € 17,50 plus € 2,50 porto.

PPPS. Op 13 november komt de film 2012 uit in de bioscopen; een film die op grootste wijze de ondergang van de wereld verbeeldt. Als een van de vele rampenfilms symboliseert deze film onze eigen overlevingsangst. Het is als het ware een droombeeld van ons collectieve onderbewustzijn. De angst voor de dood is echter meestal een angst voor verandering, en voor het sterven van het ego. Het is niet zozeer het leven wat verdwijnt, als wel de vorm waarin dat leven zich manifesteert.

47 gedachten over “Bij deze mijn vraag: wil je meedoen?

 1. Beste Ton van der Kroon, ik vind dit een prachtig initiatief en dit fenomeen is in mijn optiek al in gang gezet. Stam-oudsten van stammen over de gehele wereld trekken van de ene heilige plek naar de andere voor heilige dans en ceremonie, het gaat hier om stamoudsten van bijvoorbeeld de Hopi, de Kogi, de Mayas, de Incas, de Waitaha, de Zulus, de Dogon, de Aboriginals, de Tibetanen en ga zo maar door. Ik persoonlijk voel me erg aangetrokken tot de wijsheid van deze stammen en heb diverse dromen gehad van een draaiende aardbol waarop tijdens het draaien van de globe gouden lichtpunten zichtbaar werden en gouden lijnen het ene punt met het andere verbonden. Het geheel werd een soort gouden lichtnet dat de gehele aarde omvatte. Aangezien ik wel vaker dromen heb over dingen die zich voltrekken weet ik dat er iets groots in ontwikkeling is.

  Eén kleine correctie, in je tekst zeg je dat we nog nooit met zoveel mensen op aarde hebben geleefd, In oude Jainistische teksten(de voorloper van Boeddhisme) staat dat er een tijd was dat we met 60 miljard mensen op Aarde en Mars hebben geleefd.(iets om over na te denken) Het probleem in deze tijden is in mijn optiek niet de hoeveelheid mensen maar vooral de levenswijze.

  Voor geïntresseerden heb ik hier een link van de organisaties die ceremonies voltrekken over de gehele wereld.

  http://www.earthdance8.org/index.html

  http://www.earthworksforhumanity.org/

  http://www.waitaha.org/

 2. Mooi initiatief…alleen waarom meten met 2 maten…of 100 euro betalen of 50 euro als je weinig geld hebt…??? mmm en als je dan al iets wilt bewerkstelligen, waarom niet je boek gratis op het net, zodat iedereen het lezen kan om dan een beslissing te nemen, het lijkt nu net alsof je iets gaat missen als je dat boekje niet koopt! Maar goed, gezeur in een glas water, ik weet het!!!! Maar ik blijf het nog steeds vreemd vinden dat “wakkere” personen geld voor hun informatie willen hebben, terwijl die informatie juist gratis zou moeten zijn, juist omdat “wakkere” mensen vaak zeuren dat er zoveel schaapjes zijn die ze wakker willen maken MET informatie (waar anders mee!) gaan ze er geld voor vragen, de meeste schaapjes zullen zich omdraaien in hun slaap! Zeker als ze er poen voor moeten neertellen en de meerwaarde er niet van in zien!

 3. In zekere zin ben ik het met jeejee eens, maar helaas leven we allen in het systeem waarin je zonder geld niks kunt. Ook de mensen die ons iets willen bijbrengen gaan gebukt onder dezelfde problemen. Zonder geld geen tijd voor onderzoek om boeken te kunnen schrijven, zonder geld geen middelen om een ruimte af te huren voor een bijeenkomst.

 4. @jeejee: ik ben het wel met seeker1133 eens. Het is toch noodzakelijk een manier te vinden, een vorm. Toch?
  Tja en als mensen ergens de meerwaarde niet van inzien: “slaap rustig verder”, lijkt me.

 5. Ik weet niet of jullie weten dat er heel veel mensen zijn die zelfs nog niet 50 euro kunnen missen.
  Ik heb zelf in de jaren 70 in een situatie gezeten dat ik geen geld had voor dit soort zaken. ER werd mij gezegd dat als je maar wilt.
  Maar er waren prioriteiten, zoals mijn zoon waar ik alleen voor moest zorgen.
  Maar weet je wat het mooie van alles is.
  Echte spiritualiteit heeft niets met geld te maken. IK ben blij dat ik een persoonlijke relatie heb gekregen met mezelf, juist doordat ik het geld niet had.
  Dus je mist echt niets als je niet meedoet met wat voor een groep of oproep dan ook. Misschien ben je wel beter af.
  Ik wacht ook nog steeds op die onvoorwaardelijke liefdevolle mensen die hun kennis openbaar maken. Het universum zorgt wel voor hen, dat is toch iets waar juist in die kringen heel erg in geloofd wordt?

 6. @Riet: doordat je geld nu hier zo’n vorm geeft, is het er in die vorm. Tja en die is een beetje botsend met die van Ton, naar mijn idee. Mag het universum niet voor Ton zorgen in de vorm van geld..??

  Trouwens.. Ik lees ook nergens dat het niet helemaal gratis kan..?! Creëer je pad Riet, zoals je al tijden doet; het is goed.

 7. Hier ben ik niet tegen opgewassen Guido. Het zijn weer woordspelletjes. Alles is te koop, maar het hoeft niet altijd in geld uitgedrukt worden. Er kan ook een wederdienst tegenover staan.
  Natuurlijk heeft geld ook zijn plaats in de maatschappij, maar heb je wel eens gezien hoeveel geld er omgaat in de therapieen-industrie en hoe weinig inhoud dat soms heeft? We mogen toch alles onder de loep nemen en dat doe ik ook. Ik ben niet voor en een of tegen het ander. Ik ben voor evenveel rechten en evenveel kansen voor iedereen op wat voor een gebied dan ook. Maar ik wordt soms een beetje moe van het feit dat je iets op het internet aangeboden ziet worden en als ik zie hoeveel geld je er dan voor moet neertellen is het toch weer dat bepaalde groepje dat voldoende geld heeft die dat kan betalen.
  Ik zou eens wat nieuws op dat gebied willen zien.
  Ik vind, dat is dus mijn mening, dat ik het geld geen vorm geef, ik ben er niet over begonnen.
  De kosmos heeft zo zijn wegen om te helpen en dat hoeft niet altijd in geld te zijn.
  Misschien kun je ook gratis meedoen, zou mooi zijn. Komen we eindelijk aan echte verdeling toe.
  Heeft iedereen dezelfde kansen.

 8. @riet: ik wilde je niet voor een blok zetten, nog minder een spelletje spelen! Het gaat er alleen om dat we onze eigen wereld creëeren door dingen belangrijk of niet belangrijk te vinden.

  HOE zou je dat nieuws dan willen zien. Ruilhandel, unconditional love in de vorm van geven-en-het-komt-terug. Er zijn niet zoveel andere manieren. Zelfzorg, je eigen groenten e.d. verbouwen, terug naar ‘boeren’ dus..

  Met mijn laatste zin bedoel ik de creativiteit om het voor niks te vragen aan Ton. Waarom niet..?
  Enz.
  Maar ik ben me bewust dat het gewoon retemoeilijk is in een maatschappij waarin de regels al bepaald zijn, o.b.v. geld.

 9. @quido
  Ik weet zeker dat je me niet voor het blok wilde zetten of een spelletje spelen. Woorden zijn slechts dragers van een intentie .
  Het is moeilijk om iets wat in je hart leeft op zo’n danige manier te vertellen dat het begrepen wordt. Maar diegenen die die intentie erachter willen snappen met hun hart weten waar je het over hebt.
  Welkverhaal bedoel je? Ik kan het niet vinden. Heeft dat verhaal betrekking op dit onderwerp?
  Ik heb hetgevoel dat er een vorm komt die zich aandient, niet vanuit het denken, maar vanuit het hart. Maar als je me vraagt hoe dat vorm gegeven moet worden dan ben ik nog wachtende op de volgende stap.

 10. @riet, ik plaats alleen maar de foto van het bordje dat iemand heeft geplaatst.. 😉
  Heerlijk nietwaar? Het artikel staat erop! En ja, er komt een nieuwe manier. Lees, zoooo simpel..

 11. Ik heb het gelezen en in de jaren 80 was het Louise Hay die dit al voorstelde in haar boeken.
  Geld is een ruilmiddel, maar we zouden het met liefde kunnen uitgeven en ontvangen.
  Ik heb heel wat toevalligheden in mijn leven meegemaakt en nog waarbij ik het gevoel had dat ik op hele bijzondere wijzen bijgestaan werd.
  Toch blijft het een voor mij onacceptabel gebeuren dat er kinderen sterven terwijl er miljarden euro’s aan onzinnige zaken uitgegeven worden of over de balk gegooid. Om daarin verandering te brengen moet er een mentale verandering komen. Moeten diegenen die zonder geld zitten geholpen worden om zoveel eigenwaarde en vertrouwen te krijgen dat er geld naar ze toe kan stromen. Dat is de oorzaak aanpakken en dat maakt hen sterk, niet onze liefdadigheid.
  Misschien is deze oproep een aanzet daartoe, maar voor mijn gevoel is dat niet voldoende.
  Er moet concreets iets gebeuren maar zoals ik al eerde zei, dat is de volgende stap.

 12. Sinds begin jaar 2000 begeef ik mij op het spirituele pad.Vanaf die tijd heb ik meerdere opleidingen gedaan zoals kruidengeneeskunde,Reiki,Bach-therapie en nog enkele.Mijn bedoeling was om een eigen praktijk te beginnen maar helaas is het er wegens omstandigheden zoals het vervelende betaalmiddel wat geld heet,wat ik niet had/heb.Ik ben toen heel hard gaan nadenken en kwam tot de conclusie,dat a.geld niet alles bepalend is(Oke,je moet leven,dat snap ik wel)en b.dat je juist gèèn geld moet vragen om je medemens te helpen op welk terrein dan ook.
  Ik voel mij er goed bij,en soms spreek ik wel eens iemand die ik dan heb geholpen,of ik bijv.nog brood in huis heb,zoniet,dan krijg ik een brood van haar.Wat ik nog meer waardeer dan geld.
  Kortom,zoals ik zonet al zei,geld is niet alles bepalend het is enkel en alleen een ruilmiddel zoals ons voorouders het hebben gedaan met bijv.steentjes.

 13. @Het lijkt inderdaad alsof we in een draaikolk van verandering en transformatie zijn beland; de financiële crisis is nog niet voorbij, of we hebben te maken met een milieucrisis, voedselcrisis of pandemie.

  Ton, na al die jaren heb je blijkbaar volledig de crux gemist.

  Splits het stukje van jouw tekst dat ik hierboven gekopieerd heb, op, in het gedeelte voor de punt-komma, en er na.

  Ervoor, zou je nog kunnen refereren aan de kracht die in de mens is ontstaan, waardoor de mens vanzelf de wereld anders vorm gaat geven. Dit op allerlei manieren bevestigen en bekrachtigen .. ja.

  Na de punt;komma, wordt het weer het oude drama, waar je allicht veel aan moet doen, helden nodig hebt, en geld, en bergen beklimmen, en… er hoop van boven moet komen.

  Zeggen dat het uit een visioen komt… ja, dat zal autoriteit uitstralen?

  Een hele grote zucht.

 14. Re:@Gait
  Nee hoor,ik ben er helemaal van afgestapt.
  Ik vraag nergens geen geld meer voor.
  Als ik mijn medemens kan helpen zonder dat er geld aan te pas komt,dan doe ik dat.Overigens voel ik mij er ook veel beter bij.;)

 15. @Sheena
  Persoonlijk vraag ik wel een kleine vergoeding voor mijn diensten. Ik vind dat beter voelen voor beide partijen omdat er anders een gevoel van verplichting kan blijven bestaan. Je bent dan van elkaar af en het kan ook een wederdienst zijn. Degenen die mij benaderen voelen dat als prettig.
  Ik denk wel dat er heel veel mensen zijn die denken dat wanneer iets veel kost dat het dan ook goed is. Zo zijn we gehypnotiseerd. Het is echt niet zo dat wanneer je maar een kleine vergoeding vraagt er massa’s mensen op je af komen. Dat is wat me opvalt. Het gaat mij er ook niet om dat er geld gevraagd wordt maar ik vind het beneden alle peil om ontzettend grote bedragen te vragen voor een half uurtje therapie. Wat kun je nou in een half uurtje doen. En dan heb ik het nog niet eens over diegenen die medium zijn, hoewel daar nog wel eens iemand te vinden is die zich geroepen voelt en te betalen is. Ik zelf heb geen behoefte om van iemand te horen dat ik naar mezelf moet luisteren en onvoorwaardelijke liefde moet ontwikkelen en daar een enorm bedrag voor neer te tellen.
  Ik heb ook geen behoefte om van anderen te horen hoe ik in mekaar zit of hoe mijn toekomst eruit zal zien. Ik ben waakzaam op elk gebied en wil bij geen enkele groep horen. Daardoor ben ik vrij in mijn denken en doen.
  Er is heel wat kaf onder het koren en het denken is geslepen. Kan alles goedpraten, heeft overal een antwoord op of tegenargument.
  Mijn lera(a)res is het leven zelf,
  daar voel ik mij mee verbonden en die geeft mij de lessen die ik nodig heb. Daar is geen tussenpersoon bij nodig. Niemand heeft daar een tussenpersoon bij nodig. De tijd van leraren en groepen is voorbij en de tijd van een persoonlijk contact met de kosmos, leven , God of hoe je het ook maar wil noemen is aangebroken.
  Niet in woorden of in mooie praatjes maar in het hart, waar woorden overbodig zijn.

 16. @ john
  beetje rare reactie, ik geef sheena alleen het advies dat ze ook in haar richting geld kan verdienen om een fatsoenlijk bestaan op te bouwen, net zoals guido dat doet enz en mens moet ergens van leven johmn

 17. @Gait: vertel, vertel! Over rare reacties gesproken. Ik noem dat gewoon huichelen.. Beetje googlen, goochelen?

  Je spreekt tegen Sheena en ondertussen zie je je kans schoon.
  Onzuiver ‘Gait’, ik vind dat heel onzuiver.
  Maar ga gerust door man, ik help je er wel doorheen.. En natuurlijk alle anderen hier.

  Maar lucht je hart: Wat ben je van me te weten gekomen. Vertel, vertel!

  Klikspaan halve maan.. Je mag WEL door mijn straatje gaan..

  http://www.greenmotion.nl/over-ons.

  Waar ben ik dan te zien. Wat heb je ontdekt, lieve kwakzalverbestrijdert.

  Ben ik er ook een. Heb je dat ontdekt? Zo’n ‘mens die ergens van moet leven’..

  Oh, oh Giat, wat laat je je kennen man (vrouw?).

  Vertel, vertel:
  Heb je me niet gevonden bij http://www.goodblog.nl.
  Elke dag een stukje, 2 jaar lang, over duurzaamheid. Kun je wat van leren. Denk ik.

  (Kijk onder Groenbeheer.. Tip van Flip.)

  Dit verhaal op Niburu vandaag, http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21686, besprak ik al ruim 1 jaar geleden. Niks geen pharmaceutische winsten, gewoon bruto-nationaal-geluk Gait.

  Wat doe jij trouwens voor de kost? Vertel, vertel!

 18. @gait, nee jongen, ik ben niet boos. Ik voel huichelarij. En dat vind ik jammer. Ik ben echt niet boos, het is teleurstelling. Mag dat?

  Onzuiverheid, onvolledigheid, onjuistheid, gekonkel. Dát is wat ik wil zeggen. Is dat niet wat vreemd, voor iemand die de kwakzalverij aan het kruis wil nagelen?

  Je reageert op Sheena, en dan staat er -wat mij betreft- volledig, out of the blue, ineens een link tussen, naar een website waar ik niets mee te maken heb.

  Vertel nou eens, zonder weer eromheen te draaien, wat die opmerking dáár nou doet, man.
  Ik ben niet boos, ik snap het gewoon niet. What are you up to?

  Nog maar eens terughalen?
  “@ sheena, tja als je rond kunt komen zonder is dat ook prima trouwens

  guido bijvoorbeeld pikt ook een graantje mee met de groene en bewuste hype van tegenwoordig. zie zijn site http://www.greenmotion.nl/

  het lijkt verdikkie wel of ik naar Albert Verlinden zit te luisteren.. Of om het in onvervalst Amsterdams te zeggen:
  “”Hé lekkere relnicht van me!”

  Sorry hoor, maar af en toe ben ik nét een mens. Teleurgesteld in gekonkel.

 19. Ach guido,
  als je op je eigen linkdin pagina onder my website je eigen site zet wat dus de bewuste site is, mag iedereen dat weten toch ?

  ik geef alleen aan sheena aan dat ze met haar gave of richting hoe je het ook wilt zien, geld kan verdienen, en daar is niks mis mee.

  ik vind het jammer dat je me ergens van beschuldigt je spreekt nu puur uit je gevoel en niet uit rede. dus ik ga er verder niet op in. dit voorkomt nare discussies die niemand kan winnen.

  Wat is ascensie?
  Ascensie kan men zien als de hemel op aarde. De overgang van deze dimensie naar een hogere. Een nieuwe wereld waarin waarheid en licht overheersen. Waarin het oude denken van deze tijd plaats gemaakt heeft voor het denken waarin eenheid de belangrijkste rol speelt. Waarin men niet meer denkt van ik ben meer als jij en jij bent minder. Een wereld waar men denkt met het hart. Een wereld waarin contact met elkaar en met andere beschavingen een belangrijke rol zal spelen en wereld waarin angst plaats gemaakt heeft voor liefde. En oorlog plaats gemaakt heeft voor vrede. Waarin men niet meer denkt in termen van ras en kleur maar waar men ziet dat wat in je zit het belangrijkste is

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/2862-lichtwerk-en-ascensie.html

  Succes Guido

 20. Ga er maar niet meer op in Gait, gevoel is eeeeeen groooooot moeras.

  Maar nog een keer de vraag dan:
  Wat heeft mijn verhaal met je antwoord aan Sheena te maken. Heel simpele vraag toch?

  Dacht je een stok gevonden te hebben om de hond te slaan?

  Nog een vraag?
  Wat doet Gait voor de kost?

  Lijkt me een eerlijke vraag toch? Als je zo goed weet wat ik doe.

  Of geef een Linkedin-link, een Hyve, een synoniemen-speurtocht-tipje-van-de-sluier. HOES GAIT?

  Maar wees altijd welkom op deze site!

 21. als je goed had gelezen kon je zien dat ik aan sheena uitleg dat het niet erg is om in je richting werk te zoeken om daar geld in te verdienen. niks meer en niks minder.

  waarom zie je je zelf als hond ?

  ach 1 tipje van de sluier wil ik wel oplichten. ik ben inderdaat vrouw, herken je me nu eindelijk Guido ?

  niet dat het er wat toe doet trouwens.

  mijn werk is niet belangrijk, wie weet ben ik wel schaapherder, ook een erg mooi en eerbaar beroep.

  Groetjes Guidie

  nogmaals goed lezen !!

  Wat is ascensie?
  Ascensie kan men zien als de hemel op aarde. De overgang van deze dimensie naar een hogere. Een nieuwe wereld waarin waarheid en licht overheersen. Waarin het oude denken van deze tijd plaats gemaakt heeft voor het denken waarin eenheid de belangrijkste rol speelt. Waarin men niet meer denkt van ik ben meer als jij en jij bent minder. Een wereld waar men denkt met het hart. Een wereld waarin contact met elkaar en met andere beschavingen een belangrijke rol zal spelen en wereld waarin angst plaats gemaakt heeft voor liefde. En oorlog plaats gemaakt heeft voor vrede. Waarin men niet meer denkt in termen van ras en kleur maar waar men ziet dat wat in je zit het belangrijkste is

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/2862-lichtwerk-en-ascensie.html

 22. Ach guido,

  ik wilde sheena alleen tonen dat ze in haar richting met haar gave geld kan verdienen , en dat ik jou daar voor gebruikt is niet persoonlijk hoor ,ik vind het ook jammer dat je er zo boos om word. ik zie niks verkeerds in een beetje commercie. ik had ook john als voorbeeld kunnen gebruiken.

  maar wie ik ben, ik zal een tipje van de sluier oplichten

  1 ik ben een vrouw
  2 je kent me
  3 meer zeg ik niet, zie me maar als een universeel mens het doet er verder niet toe wie ik ben of wat ik was.

  “Please allow me to introduce myself, Im a man of wealth and taste. Ive been around for a long, long year, Stole many a mans soul and faith ……………

  Groet Gait

 23. Speel je spel lekker verder Gait; en nogmaals: wees welkom op deze site. Er zullen redenen zijn het spel zelfs gemaskerd te spelen, daar waar anderen hun ‘ware gezicht’ proberen te laten zien. Daar heb ik respect voor; geen discussie.

  Maar ‘anderen’ ff lekker een hak zetten, dat is een potje AlbertVerlinden dat hier niet past. Vind ik.

  Slap verhaal: “Is niet persoonlijk bedoeld”.
  Gebruik jezelf gewoon als voorbeeld, of heb je al genoeg aan jezelf..?
  Genoeg.

 24. De puzzelstukjes zijn gevallen hoor, Gaittie. Zo moeilijk was het ook weer niet, met die paar tips. En nu weer gewoon jezelf zijn, nietwaar? Of was je dat al? Op weg naar: ‘Een wereld waar men denkt met het hart.’

 25. @Guido, moet zeggen dat ik deze discussie niet fijn vind, veel onnodig verspilde energie, veel (van zijn/haar kant dan) uitdagend gedrag en duidelijk een constant appelleren aan jouw/onze integriteit, kortom géén positieve bijdrage aan…. Verdikkeme, trap ik hier wéér in!!!

 26. Enne… Gait zal voor mij nooit meer die ouwe Gait zijn..
  Maar ze zal wel weer een ander masker opzetten..
  Trouwens.. Ik maak zelf wel uit waar ik mijn energie aan verspil.. 😉
  Dankje Ellen!

 27. @ellen, was het volkomen met je eens. Dat het persoonlijk was tussen Guido en Geit was allang duidelijk, maar vecht dat dan lekker via privecorrespondentie uit. Wilde je dit even laten weten, want het voelde voor mij een beetje of je op je vingers getikt werd. Guido is een goeie vent dus die zal het niet lelijk bedoeld hebben; jij bedoelde het zeker niet verkeerd; ik val hier niemand aan en nu wat mij betreft genoeg hierover. Wat was het artikel ook al weer.

 28. @rieneke, ik zit hier niet mee hoor, zei het al, even zo’n tussendoortje doet best goed in deze hectische tijden, mijn dagelijkse portie glimlachen heb ik weer gehad! Ik zag er de humor van in en ken Guido zo langzamerhand (een beetje dan)…Nu weer over tot de orde van de dag, oh ja, dat artikel…

 29. Ook een reden is dat ik geen geld vraag,is omdat ik niet langer meer wil meedoen aan deze graaicultuur.
  Ik persoonlijk vind,dat je kàn en màg je medemens niet om geld vragen.Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat wij daarvoor op de wereld zijn gezet.
  Want het geldsysteem is opgezet door een 1 of ander Italiaan uit de middeleeuwen die er ook nog eens rijk van werd en over andermans rug heen ging.
  Kent iemand de show van Youp van ’t Hek(jaaaaaren geleden)waarin hij het al benoemde over de graaicultuur waarin we nu maar zeker ook vroeger in leefde…De zin gaat ongeveer zo:
  “hebbe hebbe,lenen maar lenen maar,toe maar zo gaat het goed.nieuwe ato kopen?toe maar banken geven het je wel”(zo ongeveer)
  Wat mij zelf aangaat,ik heb maar een bijstandsuitkering,en zeker het is vaak op een houtje bijten,maar dat wil nog niet zeggen dat ik mensen maar moet laten betalen voor mijn diensten.Ik ben gelukkig als ik mensen kan helpen en dat hoeft niet altijd persè in geld uit te betaald worden.
  Het is zoals Lisanne het zegt:
  Je geeft om te geven,uiteindelijk komt het dan ook naar je terug!

 30. @ sheena

  sheena je kunt gerust een vergoeding vragen voor je kunnen toch ?, het hoeven geen grote bedragen te zijn kosten dekkend kan ook. kun jij uit de bijstand en doe je niet mee met de graai cultuur.
  Laat je eens door iemand die verstand heeft van dit zaken adviseren, een marketing man of financieel figuur. of desnoods via de kamer van koop handel.

  Tis maar een tip je hoeft er niks mee.

 31. Wat een disscussie, wat is er gebeurd met de essentie van het verhaal? Helden gezocht…

  Held worden voor 100 euro aan geld, koopje! Lol!

  De H en de G in dit verhaal, is het Geld gezocht of Held gezocht, nou ja, taal, 1 letter, wereld van verschil.

  Geld is niet de essentie van dit verhaal of oproep, maar de discussie geeft wel aan, dat er transformatie nodig is van geld systeem.

  Gisteren stond in de krant, dat er meer asielzoekers bij zijn gekomen, de kosten zijn met 14.000.000. gestegen.
  In datzelfde krant stond bankier heeft zijn bonus opgeeist via de rechtbank. Hij heeft 8,4 000.000 mee gekregen. Scheef alleemaal!

  Ik weet niet of ik op de bijeenkomst kan zijn, maar het klinkt wel goed. Richting de natuur te bewegen, met of zonder geld, wij komen er wel. En als de initiatief nemer zo voelt dat die de initiatief moet nemen, mensen te verzamelen, doen toch!
  Leef je droom!

 32. Beste mensen,

  ik snap de discussie over het geld voor de 2012- bijeenkomst. Jan Roelofs en ik, die de dag organiseren, hebben er al vele discussies aan gewijd. Het is een lastig onderwerp namelijk. eigenlijk wil je dit gemakkelijk en gratis toegankelijk maken, maar daarentegen zijn er simpelweg kosten ( zaalhuur, lunch, publiciteit) maar wat belangrijker is, en ingewikkelder: waar leef je van? De huur, de boodschappen etc…
  ik doe dit werk al twintig jaar (mannenworkshops, traumabegeleiding in de Gazastrook, schrijven van boeken etc.) en heb er al twintig jaar nauwelijks van rond kunnen komen. Jan en ik grappen iedere keer als we een cursus geven dat we hier schandalig rijk van gaan worden, om te relativeren dat we er nauwelijks mee verdienen. Na 20 jaar vind ik het overigens niet meer zo heel erg, het is meer puzzelen hoe je uitkomt en accepteren dat het werk is waar je niet veel in verdient, maar dat wel heel veel voldoening geeft.
  Afijn, los van de geld-issue – laat je er niet teveel door verblinden – maar als je zin hebt om te komen , wees van harte welkom.

  Ton

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.