Advertentie

Dagboek van een Verontruste Moeder.


Voor Anneke Bleeker was de afgelopen week bijna een hysterische week; de vaccinaties voor de H1N1-griep gingen van start en in de daarmee gepaard gaande publiciteitsgolf hield Anneke het ook niet droog. Interviews in een taxi, bij Netwerk op Ned. 2, afgewezen worden door dhr. Ab Klink voor deelname aan het programma van Pauw & Witteman, enz.

Het is goed om aan de hand van het onderstaande verslag van Anneke zelf, deze week even te beleven. Vaccinaties houden de gemoederen bezig, hoe meer aandacht we eraan besteden, hoe groter het lijkt te groeien.. Ook de discussies laaien op, ook hier op WantToKnow, en dat is in principe alleen maar goed. Maar dit principe van hoor en wederhoor schijnt niet in het straatje te passen van onze minister van VWS, Ab Klink. Het woord is nu aan Anneke Bleeker.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Muteren de virussen of is het de gekte die muteert?

Anneke Bleeker, verontrustemoeders.nl

Het is zaterdag 14 november 2009 en terug kijkend op de afgelopen week kan ik maar tot één gedachte komen. Zijn het nu echt de virussen die muteren of is het de gekte in het land die muteert? In het land? Wereldwijd!

De zotheid is losgebarsten en we bevinden ons allemaal in een mallemolen van hilariteit, zotheid, manipulatie en onder grote groepen ook angst.

Maandag 9 november: de verjaardag van mijn man. Wel dat heeft hij geweten want het spektakel brak los. De naam van ‘Verontrustemoeders’ bleek op zoveel plaatsen genoemd te worden dat het een logisch gevolg was dat de media daar op af kwam.

En zo gebeurde het dat er een taxi geregeld werd en ik richting Amsterdam reed en al bellend aan kwam bij de studio van RTV-NH. Onderweg belden medewerkers van Pauw en Witteman, De wereld draait door en anderen. De vraag was of ik in de avond in de studio wilde zijn waarop ik positief geantwoord had.

In Amsterdam werd ik bij de studio afgezet en daar zat ik 20 minuten alleen in een kleine studio om zo in verbinding te staan met Hilversum waar het programma Standpunt.nl werd uitgezonden.

Na de gelegenheid gekregen te hebben mijn gedachten te ventileren kregen luisteraars de gelegenheid te reageren. Dergelijke evenementen zijn ook zo weer voorbij en in de taxi naar huis een journalist van “De pers” te woord gestaan.

Het leek wel of iedereen opeens contact wilde hebben en mijn altijd zeer selectief uitgedeelde 06 nummer leek wel een media nummer te worden.

Bijzondere mededeling was dat het ministerie had besloten dat mijn aanwezigheid bij Pauw en Witteman niet gewenst was.

Vrijheid? Geen centimeter! We mogen in het gareel meelopen op het pad dat de overheid voor ons bepaalt. Dat wordt maar weer eens bevestigd door dergelijke ervaringen. ‘De wereld draait door’ liet niets meer van zich horen en allerlei andere vragen en gesprekken zijn redelijk vervaagd want het was veel, heel veel!

Dinsdag 10 november bleek dat de hectiek van de maandag onverstoorbaar door ging. En zo hielden ook bepaalde vragen mij bezig. Hoe kan het dat zwangere vrouwen de eerste drie maanden van hun zwangerschap geen vaccin mogen, de volgende zes maanden wel?

En als er een baby geboren is dan mag deze de eerste 6 maanden weer geen vaccin en daarna weer wel! Snap jij het nog? Zie ik iets niet? En hoe zit het dan met onrijpe hersenen?

De minister van Polen die ook huisarts is geweest vertrouwt het vaccin niet eerder dan dat zij zeker weet wat erin zit en of het wel betrouwbaar is. Tot zolang is het bestellen van vaccins uitgesteld. Deze minister is een voorbeeld, daar kan onze minister iets van leren! Een minister met deze gevoelens is een goed persoon voor de bevolking van het land waar zij verantwoordelijk voor is.

Voormalig huisarts Dr. Jannes Koetsier
Voormalig huisarts Dr. Jannes Koetsier

En de telefoon bleef maar gaan, mensen die adviezen wilden, meningen wilden delen want duidelijk was dat velen het met ons eens zijn. Ook Liesbeth Hiddema in Friesland werd belaagd door de media. Zij heeft de site: “Prik mij maar lek” en zo stonden wij aardig in de belangstelling.

Huisarts Jannes Koetsier had ook de nodige interviews, o.a. in ‘Goedemorgen Nederland’ en andere activiteiten. Désirée zwierf ook overal en nergens in mijn beleving, we hebben nog geen fatsoenlijk contact gehad…. 😉

In de loop van de week was er een bericht van Ellen uit Frankrijk. Zij en anderen waren ongerust, want ze hoorden niets meer via de mail van mij. Dit gaf mij natuurlijk wel even een goed gevoel, dat zal een ieder begrijpen…;-) Dus via een mailtje maar even wat van mij laten horen want elke vorm van ongerustheid moet je onderscheppen natuurlijk.

Dinsdagavond met de taxi naar Hilversum. Toen ik Bergen uit reed reden wij achter een auto aan die in het midden van het nummerbord de volgende drie letters had: GSK. De taxichauffeur is getuige… 😉 Ik verzin het niet, humor is het wel!

Frank, mijn man verdient ook een compliment want ik had hem deze avond voor een voldongen feit geplaatst. Er stond een lezing gepland in Midwoud en ik kon niet op beide plaatsen tegelijk zijn. Maar afzeggen is een woord dat niet in ons woordenboek voorkomt zolang er andere oplossingen zijn. Dus…. Frank is vanaf het begin af aan gewoon meegesleept in dit hele verhaal, kent de inhoud van mijn boek dat rond 26 november uit zal komen en maakt de PowerPoint presentatie voor mij waar ik de aanwijzingen voor geef….;-).  Als je dat beheerst kun je ook de lezing geven met behulp van die PowerPoint, want het doel is mensen aan het denken te zetten en dat was iets waarvan ik zeker wist dat hij dat kon verzorgen.

Netwerk, tja…. Zucht! 😉

We waren aangekomen bij het EO gebouw en na door een lieve dame extra opgemaakt te zijn met make-up duurde het niet lang meer voor de uitzending begon.

Netwerk besteedde uiterst kort aandacht aan de tegenstand tegen vaccinaties.
Netwerk besteedde uiterst kort aandacht aan de tegenstand tegen vaccinaties.

En het was ook zo weer voorbij. De dame die namens de gezondheidsraad sprak maakte wel een potje van diverse zaken, zoals het feit dat kwik een lichaamseigen stof zou zijn. Dat is squaleen, maar voor je het weet zijn die paar minuten weer voorbij en achteraf weet je altijd precies wat je had moeten zeggen. Wel is gebleken dat mw. Simone Buitendijk gerespecteerd kan worden met betrekking tot haar kennis over bevallingen, maar dat zij van vaccins net zoveel of minder weet dan wij!

Positief is dat ook velen de tactiek van de media door hebben en dat onze site zo vaak in beeld is geweest ook daar kon men niet om heen. Wie het nieuws achter het nieuws kan lezen en horen begrijpt dat er een groot spel gespeeld wordt, ook in medialand en wie op mag draven een pion is. Dit was mij al duidelijk tijdens de HPV-campagne, maar is afgelopen week weer extra bevestigd.

Die paar minuten gaan flitsend en snel voorbij en voor je het weet sta je weer buiten. De taxichauffeur gevraagd mij in Midwoud af te zetten zodat ik het laatste gedeelte van de lezing Frank nog even kon bijstaan. Dit leverde nog leuke contacten op en zo reden we later samen weer huiswaarts.

Woensdag 11 november stond ook de telefoon niet stil en in de loop van de middag belde men toch weer van Pauw en Witteman. Uiteindelijk ging het ook toen niet door en zo kon ik die dag andere belangrijke zaken afhandelen. De telefoon had wat in huize Bleeker.

Donderdagochtend 12 november had ik een afspraak met een journalist van de Volkskrant. We troffen elkaar in de sfeervolle locatie “Huis met de pilaren” in Bergen en we namen ruim de tijd voor dit gesprek. De man kreeg een privé lezing van me! Maar ik kan niet anders zeggen dan dat hij mij begrepen heeft en het eindresultaat is absoluut niet verkeerd. Dan hebben we het wel anders meegemaakt.

Vervolgens ging de telefoon en de mail ook gewoon door en kwamen er vragen en reacties uit alle windstreken.

Terugkijkend was het een overvolle week, het eten koken verliep raar en andere dingen liepen zoals ze liepen maar er gebeurde veel en samen met anderen, van andere websites hadden we het idee dat ook op grote schaal de bewustwording meer op gang kwam.

Als je de televisie aan deed voor wat nieuws was vaak het  eerste wat je zag dat er een spuit in iemands arm werd geprikt. Of de gezichten van onze “vrienden” uit Den Haag en omstreken kwamen prominent in beeld.

Ook bijzonder was op maandag de persconferentie waarin de statistieken getoond werden van het succes van het vaccineren…. Ja, ja… men begint altijd rond het jaar 1956 met het vertonen van de daling, maar dat er al vele tientallen jaren daarvoor de algehele daling van ziektes goed zichtbaar is dat vergeten zij voor het gemak.

Dat is de reden dat wij steeds vertellen dat wij de informatie vertellen die de overheid is vergeten! Zo zijn wij toch hard nodig in dit geheel want ze laten door de drukte vele steken vallen… ;-). De statistieken die zij NIET laten zien staan voorlopig op onze webpagina “URGENT”.

Ook het overdenken waard is het vaccineren van de mensen in het tehuis in Laren waar met spoed 11 personen naar het ziekenhuis werden afgevoerd. Daar ging men 200 personen vaccineren. 11 bewoners hadden insuline ingespoten gekregen in plaats van het vaccin.  Wat mij zo bevreemd is dat insuline er qua kleur anders uit ziet dan het vaccin. Het vaccin heeft een witte melkachtige kleur en de insuline ziet er heel anders uit.

Hoe kunnen er nu 11 verkeerde spuiten zitten tussen al die vaccins?

Is dit een manier om op voorhand te voorkomen dat er aan vaccinatieschade gedacht gaat worden? Zien wij nu spoken? Ik laat dit in het midden zolang er geen bewijzen zijn maar op zijn zachtst gezegd en hardop gedacht…. Is mijn persoonlijke gevoel dat hier zaken niet kloppen.

Mijn gevoel vertelt mij vaak de waarheid! Maar bewijzen kan ik het (nog) niet!

Anneke Bleeker
Anneke Bleeker

dAfgelopen week belde iemand mij die vertelde dat hij was wakker geworden met de volgende kreet in het hoofd en ik sluit mij daar graag bij aan.

Vaccineren?

Een Moordplan!?

Anneke Bleeker / Bergen NH

78 gedachten over “Dagboek van een Verontruste Moeder.

 1. Zie je wel!
  Guido pas als ik ?! en dat verstuur zie ik de reacties van daarvoor.
  En ja Morelio een chatroom zou wel interssant zijn en leuk.
  Lekker dooremmeren en je mening ventileren(ja sorry) zonder het schuldgevoel te krijgen dat je van de ’topic’afdwaald.
  By the way vind ik het juist interessant om mijn energie te besteden aan andere meningen(gewend thuis ook).
  Ik snap het doel niet van met elkaar mee lullen want wat is er leuk aan een discussie waar iedereen het met elkaar eens is.

 2. Daarom waardeer ik Gait ook zo Mira 😀

  Wat betreft die tekens die je neerzet en dat je dan pas de reacties ziet ligt aan het feit dat je pagina alleen ververst wordt als je iets post. Als je op F5 drukt ververst de pagina ook.
  M.a.w. het gaat niet automatisch dat verversen.

 3. @Gait ik zou je nadrukkelijk willen verzoeken om je negatieve toespelingen, BIJ (bijna) ELKE REACTIE die je post, achterwege te laten. Ik kan me voorstellen dat je bepaalde frustraties bij je draagt, maar verzoek je dringend deze hier achterwege te laten. Het schaadt niet in de laatste plaats bovendien je eigen imago en integriteit!

 4. Goh jammer hoor,
  Ik denk dat Gait onvermurwrlbaar is.
  Maar we houden hoop en mocht je van gedachte veranderen Gait
  dan ben je welkom.
  Leek me zo gezellig met Gait,Guid, John en mijn pa!
  Trouwens ik kan onwijs lekker koken dus voor niets kom je nooit, haha.
  Fijne dag.

 5. dank Mira. Het is inderdaad jammer, en dat meen ik oprecht. Het heeft geen zin om te polariseren. Je hoeft het ook niet met elkaar eens te zijn, maar daarom hoef je elkaar niet voor rotte vis uit te maken.
  ‘Zuurpruim’ vind ik dan nog nét kunnen..! hahahhahaha..

  Maar serieus, het zou goed zijn elkaar te ont-moeten, en Gait: er wordt niet geslagen, hoogstens tot Ridder..

 6. Ben dol op pruimen;goed voor de stoelgang ook trouwens.
  Nee ff serieus.
  Welke overtuiging je ook hebt; je wilt altijd overtuigen.
  En het lijkt mij voor Gait ook irritant dat niemand naar hem/haar luistert.
  Alhoewel misschien vindt Gait het wel lekker een beetje te stoken en bestookt te worden. Wie weet.
  Hij heeft mij in ieder geval niet voor rotte vis uitgemaakt, dat is natuurlijk ook iets wat je je zelf aandoet. Iedereen mag zijn mening geven en als je dat irritant vindt scroll je gewoon door. Het vervelende van deze griepzooi is dat we pas later kunnen zeggen wat er van terecht is gekomen maar mijn mening is; bij twijfel, niet doen. Ik nam op mijn twaalfde al een homeomiddel tegen hooikoorts en dat vond pa erg verontrustend,haha.
  Was wel het enige middel(van wat ik allemaal heb moeten uittesten) dat hielp. Ik blijf doorgaan mensen er op te wijzen niet alles te slikken van wat ‘de’dokter je allemaal opdraagt en aansmeert. Dat moet je ook niet doen bij alle homeo’s en andere alternatievelingen.
  Mijn uitnodiging staat en waarom?
  Ik denk, en dat heb ik al eerder gezegd, dat je elkaar in de ogen moet kijken bij een gesprek.
  Hoe iemand eet heb ik ook altijd fascinerend gevonden haha dus die combi..
  lijkt me prachtig om alle mensen die je hier tegenkomt in het echie te ontmoeten alleen wordt het dan wel een stampotje met worst en geconfijte pruimen, vrees ik.
  Gezonde dag gewenst iedereen.
  Groeten Mira.

 7. Op teletekst stond net dat tijdens een normaal seizoen slechts 30 gevallen met bijwerkingen worden gemeld. Dan lijken mij die 663, pas in het begin van de vaccinatierondes, rijkelijk veel.

 8. Nou thanks Gait!
  Ben het meestal niet met je eens maar vind het wel dapper dat je tegen de gevestigde orde van deze site in gaat.. denk ik.
  Vind ook dat er irritant veel aandacht besteed wordt in de ‘reguliere’ media en ik vraag mij af waarom; het lijkt mij toch duidelijk dat hoe meer je over iets schrijft, hoe meer je het in je kop hebt, hoe meer je op onderzoek uit gaat. Dat heeft bij mij juist geresulteerd in dat ik nu om ben naar de andere kant zeg maar.
  Ik vind het dus heel erg dom en naief dat Klinklaar en zijn meute voor deze strategie hebben gekozen.
  Mensen houden denk ik niet meer van de arrogante en zelfingenomen houding van de heren tweede kamer en dus gaan we massaal op zoek naar een ander geluid. Hadden ze van te voren kunnen weten.
  Aan de andere kant… Misschien wisten ze dat ook.
  Brrrr, niet te veel nadenken Mier.
  Eten?

 9. @Mira, ik probeer Gait al 2 maanden het belang van ‘het Midden’ te laten voelen.. Heb Stef Bos zelfs te hulp geroepen, speelt een speciaal voor Gait gecomponeerd nummer. YouTjoepie gemaakt. Speciaal voor Gait. ‘Het Midden’ gaat op onze homepage. Speciaal voor Gait. Maar denk je dat je er iets over hoort…?

  We zijn nu bezig om ‘Het Midden’ op Wikipedia te krijgen of een ander ‘regulier’ kanaal.. Alles om Gait maar een heeuuul klein stukske naar het midden te laten opschuiven.

 10. Komt wel recht uit je hart he Guido?
  Je houdt gewoon best wel een beetje van Gait.
  Voor het moeilijkste kind heb je meestal de meeste aandacht.
  Zeggen ze.
  Gait zit allang al tegen het midden maar hij vindt het gewoon lekker om de discussie hoog te houden.
  Altijd met tegenargumenten komen om dit soort gesprekken te voeden en het liefst nog over the top. Zonder meningsverschil geen discussie.
  Nou, vond het lekker 2 daagjes mee te doen met jullie verlichte, slimme,interessante en veel-van-geleerde meningen.
  meen ik serieus.
  Was trouwens vroeger verliefd op Stef, jahaaa!
  Ook toevallig.
  Truste en wéér gezond op.

 11. @Ron:
  Je rekenwerk deugt niet, 1:50000 = 340

  @Pro-vaccinatie-club:
  Laten jullie je toch lekker vaccineren, vaccins zat!

  @Allen:
  Opmerkelijk dat pro-vaccinatie promotende personen anderen persoonlijk moeten aanvallen.
  Dat komt omdat ze geen enkel argument hebben, en alleen maar doordrammen op zaken als opleidingen etc.
  Je hoeft echter geen medicus/biomedicus/chemicus te zijn om het een en ander uit te zoeken.
  Zelfs als je de informatie doorploegt die de Overheid zelf heeft neergezet kom je tot schrikbarende conclusies.
  Dat gecombineerd met een zeer knullige Mexicaanse Griep campagne van de Overheid levert bij iedere wakkere Nederlander een naar onderbuikgevoel op van ronduit besodemieterd worden. En dat gevoel licht waanzinnig dicht bij de waarheid.

  Ik heb voor de duidelijkheid een opsomming gemaakt van FEITEN over de Mexicaanse griep, het overzicht staat hieronder:

  Feiten mbt het H1N1 virus en bijbehorende vaccins(ook Mexicaanse griep, Nieuwe Influenza A, Varkensgriep):

  2005-06-01 WHO vraagt patent aan op H1N1 VIRUS (patent toegewezen in jan 2008) 1 jaar voor de uitbraak!
  New Zealanders Robert Webster en Richard Webby (WHO) zijn de patent houders van de US Patent Application 20090010962 – Genetically
  Engineered Swine Influenza Virus and Uses Thereof http://www.patentstorm.us/applications/20090010962/claims.html

  2006-03-21 GlaxoSmithKline’s 2006 patentaanvraag Pandemrix H1N1 griepvirus vaccin 3 jaar voor de uitbraak ingediend.
  http://www.theoneclickgroup.co.uk/news.php?start=2900&end=2920&view=yes&id=3825#newspost (Patent WO2006100109 A1)
  2006-11-06 Novartis of Switzerland …Patentaanvraag H1N1 vaccin, 2,5 jaar voor de uitbraak
  http://ahrcanum.wordpress.com/2009/09/18/swine-flu-vaccine-patent-conspiracy/ (Patent US 20090047353)

  2008-10-06 Patent op H1N1 VIRUS door Medimmune (Patent US 20081006921 A1) 1 jaar voor de uitbraak!

  2008-08-28 Patent op H1N1 vaccin aangevraagd door Baxter patent (US 20090060950 A1)verkregen 10-07-2009
  2009-04 Uitbraak Mexicaanse (H1N1) griep in Mexico, volgens de WHO een natuurlijk en ONBEKEND virus (waar ze wel zelf PATENT op hebben…)
  2009-06-11 WHO kondigt een niveau 6 pandemie af.
  2009-09-09 Amerikaanse FDA (Food & Drug Administration) geeft H1N1 vaccin info uit
  (link: http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/UCM182242.pdf), waarin duidelijk staat dat het onbekend is
  wat de effecten zijn op kinderen jonger dan 4 jaar (punt 8.4)en zwangere vrouwen (punt 8.1), omdat deze testen niet eens op dieren uitgevoerd zijn.
  Tevens is niet bewezen dat deze vaccins voor deze categoriën effectief zijn, en dat het vaccin slechts in uiterste noodzaak aan zwangere vrouwen
  kan worden verstrekt.
  2009-09-30 EU keurt de vaccins ONGETEST en alleen op AANNAMES goed.
  2009-11-15 In totaal 22 doden als gevolg van de Mex.griep. Tijdens een normale seizoensgriep komen er in Nederland tussen de 250 en 2000 mensen
  te overlijden. Nu wordt dat minimale totaal van 250 (in Ned) in heel Europa niet eens gehaald voor de Mex.griep.

  – Het in 2009 door de WHO “nieuw” en “natuurlijk” griepvirus is niet zo nieuw als de WHO wil doen lijken. De WHO heeft er al sinds half 2005 een
  patent op aangevraagd en dat in jan 2008 verkregen. Dat betekent dat het H1N1 virus half 2005 reeds bestond in de laboratoria van de WHO
  De diverse vaccin fabrikanten hebben ook al ruim voor de uitbraak hun patenten voor vaccins “geregeld”. Toch heel opmerkelijk voor een “nieuwe” griep.
  – Goedkeuring vaccins in de EU is zonder testen/onderzoek gebeurd, zogenaamd vanwege de grote spoed. Zoals bovenstaande data mbt patenten reeds aangeven
  is het zo dat ook vaccins er al waren in 2006, ruim tijd dus om deze op ALLE aspecten te testen, maar dat is echter niet gebeurd.
  – De WHO stelt in hun H1N1 briefing note #14 dat kinderen jonger dan 10 jaar beter NIET gevaccineerd dienen te worden (onvoldoende onderzoek), en als toch
  besloten wordt wel te vaccineren dan volstaat slechts 1 dosis van het vaccin…

  Als de bovenstaande data en patent(aanvragen) nog geen belletje doen rinkelen dan misschien de INHOUD van de vaccins wel:

  – Squaleen zit in de Europese vaccins, zie de bijsluiters
  – Squaleen staat in de USA Medicine Library te boek als ongeschikt voor menselijk gebruik (in vaccins)
  – Squaleen (wanneer ingespoten) veroorzaakt neurologische schade, mogelijk met de dood tot gevolg.
  – Thiomersal zit in de Europese vaccins, zie de bijsluiters
  – Thiomersal is een door de Bestrijdingsmiddelenwet VERBODEN middel

  links naar de bijsluiters:
  focetria : http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/emea-combined-h710nl.pdf
  pandemrix: http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832nl.pdf

  Link who briefing note 14 mbt H1N1 http://www.who.int/csr/disease/swineflu/notes/briefing_20091030/en/index.html

  Voor meer info over squaleen en thiomersal (ook thimerosal) zie http://www.wistudat.info op de pagina over vaccins.

 12. @René: Is het niet zo dat net als met de reguliere griep er steeds mutaties optreden, maar dat het basis type hetzelfde blijft?
  Zo kun je bijv. H1N1 patenteren zonder dat de mex. variant al bestond.

  M.a.w. het H1N1 virus is al jaren bekend, maar alleen deze variant is nieuw. Op de variant is dan ook geen patent aan gevraagd, maar wel op het vaccin dat specifiek hiervoor ontwikkeld is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.