Advertentie

EU: Juncker dwarsboomde anti-belastingontduiking


 

x

x

Jean-Claude Juncker dwarsboomde anti-belastingontduiking

2017 © Guardian– deze versie WantToKnow.nl/be (vertaling L.Smit)

x

De Guardian onthult dat gelekte documenten aantonen dat Jean-Claude Juncker in zijn vorige positie als premier van Luxemburg EU belastingherzieningen om ontduiking tegen te gaan dwarsboomde. De huidige president van de EU Juncker heeft in zijn vorige baan jaren gespendeerd aan het tegenhouden van antibelastingontduikingsprogramma’s van de Europese Unie. Daardoor betalen multinationale corporaties in sommige landen nauwelijks belasting. Dat blijkt uit gelekte documenten (HIER).

Jaren van vertrouwelijke communicatie uit Duitsland maakt de obstructieve manoeuvres van Luxemburg in een van Brussels meest geheime commissies duidelijk. Het ‘Gedragscodecomité voor Bedrijvenbelasting’ werd bijna 19 jaar geleden opgericht om te voorkomen dat lidstaten tegen elkaar uitgespeeld zouden worden door steeds grotere machtige multinationale bedrijven, die stonden te popelen om winsten naar andere landen te verplaatsen om zoveel mogelijk belasting betalen te vermijden (HIER).

Er was tot nu toe weinig bekend over deze commissie. De lidstaten hadden overeenstemming bereikt over ‘n gedragscode qua fiscaal beleid en beloofden elkaar niet ‘oneerlijk te beconcurreren’. De gelekte documenten laten echter zien dat een paar landen hun zetel in de commissie hebben misbruikt om ​​de gecoördineerde actie van de EU te frustreren en hun eigen fiscale regimes te beschermen. Pogingen van de meerderheid van de lidstaten om agressieve fiscale planning te beteugelen en roofzuchtig fiscaal beleid in toom te houden werden door de actie van een paar van de kleinste leden van de EU vertraagd, veranderd of ontspoord; meestal gebeurde dit onder leiding van Luxemburg (HIER).

De Duitse radiogroep NDR (HIER) deelde de informatie met The Guardian en het Internationaal Consortium of Investigative Journalists (HIER). De gelekte documenten zijn zeer pijnlijk voor Juncker, die als minister-president in Luxemburg diende van 1995 tot eind 2013. In die periode fungeerde hij ook als minister van Financiën en later als minister van Economische Zaken, vaak gericht op belastingafspraken. Ondanks het feit, dat het kleine land Luxemburg maar een populatie heeft van 560.000, was het in staat om een stokje te steken voor de breed gedragen belastinghervormingen van de EU. Vaak werd de afwijkende stem van Luxemburg alleen gesteund door één ander klein land: Nederland.
In de Gedragscodecomité voor Bedrijvenbelasting gelooft men onder andere in:

 • Onderzoek naar grensoverschrijdende belastingontwijking strategieën, bekend als ‘hybride mismatches’, door multinationals gebruikt om belasting betalen tot een minimum te beperken.
 • Verbeterde informatie-uitwisseling tussen de lidstaten over fiscale deals die aan multinationals zijn verleend.

Een woordvoerder van het Luxemburgse ministerie van Financiën weigert commentaar te leveren op de standpunten van vorige regeringen gedurende de geheime EU besprekingen. “Wij hebben geen kennis van die gesprekken, die u beweert wel te hebben, wij weten niet of die informatie naar waarheid is. Daarom kunnen we geen commentaar geven. De afgelopen jaren neemt Luxemburg een voorhoede positie in in de wereldwijde trend naar meer transparantie in belastingzaken en de bestrijding van schadelijke belastingconcurrentie.”

The Guardian sprak met een ander lid van de Gedragscodecomité, die niet bij naam genoemd wil worden, maar hij beaamd dat Luxemburg regelmatig de EU-inspanningen om belastingontduiking aan te pakken frustreerde. Hij vindt dat het comité voor het doel niet meer geschikt is. Geregeerd worden door unanimiteit betekent dat er bijna niets lukt. “Elk land kan een nieuwe overeenkomst blokkeren. Bovendien staat elk land klaar om over haar positie te onderhandelen tegen andere topics in de EU.”

Sommige belastingexperts bevestigen aan The Guardian dat Luxemburg pas onder leiding van de huidige premier Xavier Bettel een einde aan het dwarsliggen maakte. De gelekte documenten laten zien dat Luxemburg nog steeds tegen andere hervormingen is. In 2016 was Luxemburg fel gekant tegen pogingen om het werk en de macht van het Gedragscodecomité uit te breiden. Luxemburg maakte met name bezwaar tegen een voorgestelde versoepeling van de besluitvormingsregel, drong aan dat er geen noodzaak was om unanimiteit af te zweren. Frankrijk, Duitsland en Zweden betoogden tevergeefs dat het verwijderen van unanimiteit van essentieel belang was om de effectiviteit te verhogen.

Luxemburg protesteerde ook tegen de plannen om lidstaten die in de weg stonden van hervormingen duidelijker te identificeren. Uit een gelekt document:

Het is nog een keer overduidelijk geworden dat een meerderheid [van de lidstaten] niet geïnteresseerd is in echte hervormingen. Vooral vertegenwoordigers van Luxemburg maken structureel bezwaar tegen elk voorstel. Het is opvallend hoe sommige lidstaten zichzelf aan de buitenkant voordoen als belastinghervormers en in geheime EU-discussies zich totaal anders gedragen, waar ze beschermd zijn door geheimhouding.’

The Guardian heeft contact gezocht met het kantoor van Juncker voor commentaar. Een woordvoerder zei dat het geen taak is van de Europese Commissie om te reageren op vragen over de onderhandelingspositie van Luxemburg, of over hun belastingbeleid in het verleden.

Schadelijke onthullingen
Het gedrag van Jean-Claude Juncker als premier van Luxemburg zal een blijvende schaduw werpen over zijn voorzitterschap van de Europese Commissie. Op papier lijkt zijn 18-jaar lange bewind aan het roer van de op een na kleinste lidstaat van de EU een triomf. De economie en staalindustrie leefde op en toen hij vertrok in 2013 was Luxemburg omgetoverd tot een van de rijkste landen per hoofd van de bevolking (HIER).

Honderden multinationals kanaliseerden met spoed hun internationale winsten via dochterondernemingen naar Luxemburg, waaronder McDonald’s, Fiat, Amazon, Shire Pharmaceuticals en Skype. Het geheim van dit succes werd in 2014 geopenbaard toen het LuxLeaks schandaal geheime afspraken onthulde in honderden private deals met multinationals (HIER) Vertrouwelijke informatie over belastingovereenkomsten van 2002 tot 2010 kwam op straat te liggen.

Hierdoor werden in november 2014 de namen van meer dan 300 multinationals bekend die belasting afspraken hadden gemaakt met Luxemburg. Het waren complexe fiscale constructies, die mondiale bedrijven gebruikt hadden om toegang te krijgen tot ultra-lage belastingtarieven, vaak minder dan 1%, als zij hun winst verschoven naar Luxemburg. Juncker heeft toegegeven dat het schandaal zijn reputatie beschadigde. Hij erkent dat het Luxemburgse belastingstelsel “niet altijd in overeenstemming was met de fiscale billijkheid” en “de ethische en morele normen” hebben geschonden. Maar het was niet niet illegaal.

Sindsdien heeft Juncker er een punt van gemaakt om Margrethe Vestager te ondersteunen, de EU-commissaris voor Mededinging, want ze onderzoekt specifieke fiscale uitspraken, waaronder in Luxemburg de afzonderlijk verleende deals met McDonald’s en Amazon (HIER). Onderzocht wordt of de deals zo gul waren dat ze als onrechtmatige staatssteun van Luxemburg gezien kunnen worden. Juncker heeft ook harde campagne gevoerd voor grotere fiscale samenwerking tussen de leden in de strijd tegen belasting vermijdende internationale bedrijven. De vraag is natuurlijk of hij wel de juiste persoon is om dergelijke hervormingen aan te sturen.

* * *

[bol_product_links block_id=”bol_5878c594ef389_selected-products” products=”9200000035546198,9200000008111470,9200000054623763,1001004011320523,9200000021217877,9200000000890427,9200000046472230,9200000042837725,1001004002067838,1001004008504248,9200000049971372,9200000023004449,1001004009241804″ name=”artikel juncker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”636363″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFBDBD” border_color=”D2D2D2″ width=”728″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

41 gedachten over “EU: Juncker dwarsboomde anti-belastingontduiking

  1. Se Paratist.1.2
   De mensen zijn niet dom maar worden niet goed geinformeerd waardoor velen niet weten wat er echt gebeurd.
   Wat mij vandaag opviel was dat tijdens de uitzending van Buitenhof premier Rutte zei: Ik kan niet als minister president het landsbelang boven partij belang plaatsen (ongeveer vanaf 51.30 gaat het over het Oekraine referendum en bij 52.55 zegt hij dat).
   Vreemd vind ik dat omdat hij eerder gezegd heeft dat hij toch akkoord gaat met het Oekraine verdrag OMDAT HET LANDSBELANG VOOROP STOND.
   Nee meneer Rutte u dient het landsbelang of partijbelang niet maar geeft gehoor aan de opdrachten vanuit Brussel.
   http://www.npo.nl/buitenhof/15-01-2017/VPWON_1265946
   Maar ach stel dat HIK Juncker HIK boos wordt.

 1. Wat ik maar niet begrijp is waarom deze “klier” zo’n machtspositie kon gaan innemen in de EU. Heef hij mogelijkheden (gehad) om figuren in de EU om te kopen? Weet hij veel over leden van het EU-kabinet? Want werkelijk, deze drankzuchtige pielemans, wat stelt hij nou voor behalve zijn EU-genoten bepotelen? Maar ach, als ik zo eens om mij heen kijk zie ik zoveel idioten in de vermeende “macht” en idiote handelingen door dito idioten, dat ik mijzelf alsmaar afvraag: “waar ben ik in G.dsnaam in beland of “zit ik soms in een nachtmerrie die maar niet over gaat? Of ben ik nu pas wakker geworden in de werkelijkheid die een helletoestand blijkt.

 2. http://old.relay-of-life.org/nl/pdf-files/eu_book_nl_chap01.pdf
  Hoofdstuk 1 blz 18-19 daar kunt u lezen dat de eu geen democratie is maar een dictatuur en dat multinationals en de pillenmakers de dienst uitmaken.
  Op blz 19 staat om hun onmacht te verbergen is artikel 225 “het zogenaamde vijgeblad artikel” toegevoegd.
  Dat betekend dat de macht van het volk tegenover hun regering uit handen is gegeven aan de multinationals.
  Met dank aan Balkenende die het Lissabon verdrag heeft getekend terwijl wij NEE tegen de grondwet hadden gestemd wat bijna hetzelfde was als het lissabon verdrag.
  Juncker was dan ook vertegenwoordiger van de multinationals en pillen makers vandaar de voordelen voor hen ten koste van het volk.
  Veel winst en bijna geen belasting betalen = goedkope productiekosten en bijna of geheel gratis arbeidskrachten.

  1. Madeloes 3.1
   Waar en/of de EU geregistreerd staat weet ik niet maar misschien vinden zij die willen gaan heersen over Europa dat er nog teveel nationale regeringen voor de voeten lopen. Vooral als ik terug denk aan de uitspraak van Victoria Nuland toen ze zei FUCK THE EU wordt dat vermoeden versterkt.
   https://www.theguardian.com/world/video/2014/feb/07/eu-us-diplomat-victoria-nuland-phonecall-leaked-video
   Die uitspraak deed ze naar mijn mening niet zomaar en kan zij wel echt gemeend hebben omdat ze wist wat de bedoeling was van hen die ze vertegenwoordigde.
   Overal zag en zie je dat gekozen regeringen worden vervangen door pro VS lieden wat toen ook in Oekraine is gebeurd.
   Wat ik over artikel 225 schreef wat uit onmacht toegevoegd is destijds omdat ze zagen dat ze de macht uit handen hadden gegeven kan ook bewust gedaan zijn want Balkenende bv was ook een Bilderberg bezoeker waar Beatrix voorzitster van was en haar vader Bernhard was mede oprichter van die club.
   Dat kan betekenen dat zij die niet van het bedrog wisten en getekend hadden niet meer terug konden en daarom dit waardeloze doekje voor het bloeden kregen.
   Onderzoekers zouden daarom hun aandacht eens nader op dit artikel 225 mogen richten denk ik omdat het mogelijk onbekend is maar wel veel invloed heeft op wat er allemaal besloten wordt.
   We zien nu ook dat de VS alles in het werk stellen om Poetin uit te dagen tot een oorlog.
   Als er oorlog komt dan is het op het vaste land van west Europa terwijl de Engelsen de dans ontspringen omdat ze uit de EU gaan en dat is niet toevallig denk ik. Wat naar mijn mening ook niet toevallig is is dat de Brexit zolang gaat duren want dan houden ze toch nog een vinger in de pap wat nodig is omdat de VS en de Engelsen vier handen op één buik zijn.
   Vaak is het zo dat ze het tegenovergestelde willen bereiken van hetgeen ze zeggen te willen bereiken.
   Komt men in de bestrijding van terrorisme tekort dan weten ze dat mensen om zwaardere middelen zullen gaan vragen en dat is in dit geval waarschijnlijk militairen inzetten wat ze zo gepland kunnen hebben omdat niemand dan mag klagen omdat de bevolking er dan zelf om heeft gevraagd maar gelijktijdig wel onder militaire controle staan.

  2. PS het is zelfs mogelijk dat Poetin en Trump het spelletje gewoon meespelen want de Tsaar is afgezet in Rusland en compleet uitgemoord met zijn familie in ik meen 1917 en daarna is Peter de Grootte op de Russische troon gaan zitten en velen menen dat Rusland toen verwestelijkt is.
   Vergeet ook niet dat toen Trump gekozen was één van de eersten die hem bezocht Nigel Farage was en ook veel lui die niet zo heel erg fris meer zijn gaan ook voor hem werken zoals de oud burgemeester van New York Guilliani die verdacht wordt van betrokkenheid bij 9/11
   En ook die topman van Exxon past dat niet in het straatje van de Multinationals?
   Afgelopen week werd ook bekend dat een atoomingenieur de ECB top Mario Dragi had gehackt waar schande van wordt gesproken omdat die ingenieur dan voorkennis gehad zou hebben wat hem voordeel opgeleverd kan hebben.
   Maar waar ik diezelfde mainstreammedia niet over hoor is dat Rothschild dat ook gedaan heeft in 1815 toen hij wist dat Napoleon ging verliezen want toen verdubbelde hij 37 maal zijn vermogen waardoor hij meer vermogen kreeg dan de Bank of England en daarmee de baas van dat land werd.Als beloning kochten Nederland en Frankrijk twee schilderijtjes voor 160 miljoen betaald van belastinggeld.
   Het is een ongelofelijke puinhoop.

  3. @ Arnold, vele landen zijn afhankelijk en daardoor puppets blijkbaar van de zgn. big bank :)en krijgen daar hun orders van. Natuurlijk vergeten we niet het bekende plaatje van het jezuïten/vaticaan.
   Dat bea iets zal tekenen wat niet in het ‘straatje’ past lijkt mij onwaarschijnlijk. Het is, althans voor mij, interessant om te kijken waar landen ingeschreven staan en daardoor de wetgeving wordt toegepast op burgers wereldwijd van dat betreffende land. Zoals bijvoorbeeld deze link over australië.
   https://mainerepublicemailalert.com/2017/01/13/did-you-know-this/
   Het is goed om te constateren dat het topje van de ijsberg aan het smelten is en er steeds meer zichtbaar wordt. en mrs Nuland?
   http://www.globalresearch.ca/obama-kissinger-and-nuland-coup-detat-in-cyprus-1974-cyprus-2017/5566925

  4. Madeloes 3.4
   Ik weet niet of het iets uitmaakt waar welk land ingeschreven staat want de vraag om mensen uit te leveren aan de VS wordt groter zodat ze daar berecht kunnen worden vaak zonder tussenkomst van een rechter omdat ze dan strafvermindering kunnen krijgen.
   http://zembla.vara.nl/dossier/uitzending/amerikaanse-infiltratie
   Mogelijk zal de vraag vanuit de VS straks ook op ander terrein gaan gelden.

  5. @Arnold 3.5

   Dit maakt wel degelijk uit. Nederland/Staat der Nederlanden staat ook ingeschreven in america en wij als burgers vallen daarom onder de goldman sachs bank. Het is niet voor niets dat america nederland kan ‘gebruiken’. Nu weer met het accepteren als doorvoer en meeloop land om Rusland te provoceren men tanks en manschappen.

  6. Arnold ter aanvulling waarom denk je dat de vorige EU voorzitter José Manuel Barroso naar goldman sachs is gegaan.

  7. en prins Friso ook bij deze bank werkzaam was en bekijk de carriere van zijn broer in london 🙂 it’s always a circle.

  8. Multinationals en banken passen de politiek/wetgeving aan zodat zij daarvan kunnen profiteren en dat doen ze door te infiltreren in de politiek (Unilever/Rutte) anderen worden mooie baantjes gegeven als ze maar in het belang van hen aanpassingen realiseren wat gunstig voor hen is.
   Helmut Kohl en Merkel ook afkomstig van BASF/Bayer en zelfs de vakbonden zijn ook besmet wat te controleren is door te kijken wie rond 1960 directeur bij de FNV was.
   Fentener van Vlissingen was de naam en deze familie is een zakenfamilie met vele bedrijven op hun naam.
   Zie ook wie bij banken hebben gewerkt en in het vaticaan terecht zijn gekomen enz enz.
   Gewone werkmensen krijgen als ze geluk hebben 0,75% loonsverhoging terwijl de belastingen gelijktijdig met hele procenten stijgen wat resulteert in minder over houden waarbij ze telkens ook nog allerlei nieuwe belastingen verzinnen wat nodig is om multinationals belastingvoordeel te kunnen geven.
   Kijk gewoon eens naar oude belasting tarieven en vergelijk die met de huidige tarieven en u zult zien dat u telkens iets achteruit boert wat verklaart waarom velen nu in de problemen komen en dan heb ik het nog niet eens over alle prijsstijgingen.

  9. @Arnold

   Dus al met al gaat het erom wie heeft NU nog de macht/geld om de wereldbevolking financieel gezien tot slaaf te maken. Aangezien er een machtspel gaande is van een financial reset is er op dit moment veel gaande en wie weet mogen we het meemaken dat de ‘geld’ slavernij history wordt.

  10. Madeloes 3.10
   Hoe het in elkaar zit weet ik niet maar dat er iets gaande is is heel goed mogelijk.
   Over het algemeen hebben rijken nooit genoeg en willen steeds meer.
   En wat betreft het geld als we geen geldslaven meer zijn maar dwangarbeiders (hun slaafjes) wordt ik daar ook niet echt vrolijk van.

 3. Rothschild-Zionisten. Berechten op indien schuldig ophangen. Hele populaties DNA testen en hun nageslacht opsluiten in kampen in Siberie waar ze geen kans op voortplanting hebben. Hun vrouwen verplicht te werk zetten in de prostitutie. Ik heb nog meer leuke ideeen. Dit is enkel ter inspirtatie van de overlevenden van de thermonucleaire oorlog.

 4. Willie,

  de EU is de voorzetting van het Derde Reich, de nazi’s dus, alles heeft er mee te meken, Juncker stamd uit een familie overladen met SS-SA sturmfuhrers en Nazi burgemeesters, hoe meer je leest hoe meer de verwarde kluwe zich ontward, en je inzicht geeft, door wie we naar de afgrond gevoerd worden.

  Het is jammer, want het had zo mooi kunnen zijn, maar goed lees de opkomst en neergang van het Romeinse rijk, dan zal je het begrijpen, we zijn aan het verkeerde eind begonnen, jammer !

  Heb wel bijzondere bijeenkomst mogen bijwonen, in Gent en Leuven, over een NWO, om dat het legale intellect denkt dat in verband met de grote hoeveelheid bewoners, en de grote verschillen in leefomstandigheden, en het zich enorm zinloze verrijken van een andere groep, er een wereld leiding moet komen, gebaseerd op de menselijke aspecten, en het wel zijn van de planeet.

  Groet Jenne

 5. Voor wie het belangrijk is, een goed journalist is van ons heen gegaan!
  In memoriam: Dr. Udo Ulfkotte (1960-2017)
  Geplaatst op 14 januari 2017 door E.J. Bron
  screenshot_63

  (Door: Jochen Kopp – Vertaling: E.J. Bron)

  Voor het grote aantal van zijn lezers in binnen- en buitenland, voor zijn vrienden en collega´s is het bijna onvoorstelbaar: Udo Ulfkotte´s stem is voorgoed verstomd. Enkele dagen voor zijn 57e verjaardag overleed de betrokken journalist en schrijver op 13 januari 2017 aan een hartinfarct. Voor de mensen die hem kenden en waardeerden, kwam dit nieuws als een schok. Met zijn plotselinge dood verliest iedereen die een alternatief voor de politieke en publicistische mainstream zocht, een onverschrokken, moedige protagonist. Kopp Verlag verliest een van zijn meest succesvolle bestsellerauteurs en ik persoonlijk een goede vriend.

  De gepromoveerde politieke wetenschapper werkte vele jaren bij de buitenlandredactie van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Hij bezocht meer dan 60 landen. Door zijn talloze verblijven in het Nabije en Midden-Oosten gold hij als voortreffelijk kenner van de situatie in de islamitische regio´s. In tegenstelling tot de meeste van zijn critici, die probeerden zijn werk in diskrediet te brengen, kende Udo Ulfkotte de islam en veel islamitische landen heel goed. Al in een vroeg stadium waarschuwde de journalist en schrijver voor een islamisering van Duitsland en Europa. Veel van hetgeen waarvoor hij in zijn al jaren geleden gepubliceerde boeken waarschuwde, is nu realiteit.

  Udo Ulfkotte publiceerde zijn boeken bij enkele van de meest gerenommeerde uitgeverijen van Duitsland, de afgelopen jaren uitsluitend bij Kopp Verlag. Bijna al zijn boeken werden bestsellers. Tot zijn grootste successen behoorde het in 2014 verschenen boek “Gekochte journalisten”, dat langer dan een jaar op de bestsellerlijst van “Der Spiegel” stond en in meerdere talen werd vertaald.

  Maar Udo Ulfkotte genoot niet alleen aanzien als schrijver en journalist. Vanwege zijn duidelijke taal en omdat hij nooit een blad voor de mond nam, werd hij uitgenodigd voor talrijke talkshows op tv en voor voordrachten. Een van zijn laatste grote optredens was zijn toespraak op het eerste grote KOPP-congres in Stuttgart in de herfst van 2016, die veel aandacht kreeg. Bovendien was Ulfkotte al jarenlang de hoofdredacteur van de informatiedienst “Kopp Exklusiv”.

  Hoewel het met zijn gezondheid al enige tijd niet meer zo goed ging, liet Udo Ulfkotte zich daardoor net zomin afremmen als door de vaak meer dan oneerlijke aanvallen van zijn tegenstanders. Betrokken zoals altijd publiceerde hij de afgelopen maanden nog boeken, schreef krantenartikelen en gaf interviews aan binnenlandse en buitenlandse media. Bijna tot de laatste minuut van zijn leven zat Udo Ulfkotte aan zijn bureau om te werken. Hij wilde nog veel projecten en ideeën realiseren. Maar toen werd hij plotsklaps uit het leven getrokken. Of, om Friedrich von Schiller te citeren:

  »Rasch tritt der Tod den Menschen an, es ist ihm keine Frist gegeben; es stürzt ihn mitten aus der Bahn, es reißt ihn fort vom vollen Leben«.

  Kopp Verlag, zijn vrienden en collega´s zullen dierbare herinneringen aan hem bewaren. Wij buigen voor de dode.

  Jochen Kopp
  Rottenburg, januari 2017-01-14

  Lees HIER in het Nederlands vertaalde artikelen van/over Udo Ulfkotte

  Bron:
  http://info.kopp-verlag.de
  Auteur: Jochen Kopp

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1. @vrijheid

   gecondoleerd met het verlies van een goede vriend. Het is geweldig dt hij opgekomen is voor zijn eigen waarheid en die met ons gedeeld heeft. Een moedig man!

   ‘Ik verlaat hen die ik lief heb om hen die ik liefhad terug te vinden’

  2. Dankjewel E.j. Bron; ik heb je vertaling in een artikel bij ‘Nieuws’ gebruikt. R.I.P. Udo Ulfkotte

  3. Ulfkotte heeft zeker aan bewustwording bijgedragen. Helaas vond ik hem de laatste jaren in het ’te’ zitten. Gedeeltelijk leek het alsof hij alleen nog over anti-islam onderwerpen kon schrijven/praten, wellicht omdat die veel voor Kopp schreef. Dat is o.a. ook de reden dat er veel van zijn supporters uit de ‘rechtse’ hoek komen en anti-islam, anti-moslims zijn, tegen buitenlanders en het niet meer zo zeer over het feit van ‘gekochte journalisten’ hebben, waar men juist het inzicht krijgt van het grotere plaatje. Dus niet de moslim, de mens, is per se fout maar het systeem, dat ons nooit in vrede en rust laat leven, steeds mensen tegen elkaar opzet.

   Veel dank, Udo Ulfkotte, voor de moed om tegen de msm in te gaan. Om de verstrengeling van de journalist met het establishment aan de kaak te stellen, een goede reis!

 6. Helaas gebeurd het vaker dat rechtvaardigen te vroeg heen gaan en dat corrupte lieden daarvan profiteren.
  Velen die voor de mainstreammedia werkzaam zijn zouden zich moeten schamen omdat ze gewoon bewust de boel bedonderen terwijl ze beter achter deze man hadden kunnen gaan staan door zijn voorbeeld te volgen en hem te steunen in wat hij deed namelijk ondanks enorme weerstand van hen die niet willen dat de waarheid geschreven wordt toch de waarheid aan het licht proberen te brengen.
  In zijn boek gekochte journalisten geeft hij toe dat hij ook meegedaan had aan niet juiste berichtgeving maar door dit toe te geven en te herstellen toonde hij zich een journalist waar vele “corrupte” collega,s van hem een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  Gelukkig ben ik één van velen die het boek gekochte journalisten in bezit heb en ik zal dat boek dan ook zoveel mogelijk delen met hen die wel op zoek zijn naar de waarheid omdat de waarheid door de mainstreammedia hen onthouden wordt.
  Rust in vrede Udo.

  1. Arnold 8 :
   Ik heb de Duitse versie van zijn boek. Op verschillende Duitse websites en sociale media(sic) wordt er om de dood van Udo gejubeld. Deze vorm van “hate speech” stelt echter geen probleem!!
   Op de webstek van Hartgeld worden er vragen gesteld over deze plotse dood door een hartaanval. Moorden via een op medische wijze opgewekte hartaanvallen zonder sporen, zijn een normale praktijk geworden.
   Zie de beruchte toespraak van Richard Day in Pittsburgh. Ik durf geen link toevoegen daar anders mijn reactie er mogelijks niet doorkomt.

  2. Sub Rosa 8.1
   Dat sommigen blij zijn en jubelen om de dood van Udo Ulfkotte betekend een paar dingen:
   1.Het bevestigd dat ze tegen waarheidsvinding zijn.
   2.Het getuigd niet van intelligentie en mede menselijkheid.
   3.Zij zijn psychopaten die voor materiele beloningen (geld en/of goederen) alles doen al gaat dat ten koste van mensen levens.
   Helaas is het mogelijk dat de heer Ulfkotte vermoord is want ze zijn tot alles in staat wat je ook in deze verwijzing aangaande artsen kunt lezen.
   http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/sterven-deze-artsen-om-vaccinatie-geheim/
   Richard Day kende ik nog niet maar daar ga ik nog naar kijken.

  3. Sub Rosa 8.3
   https://www.kopp-verlag.de/Der-Staat-in-der-Fluechtlingskrise.htm?websale8=kopp-verlag&pi=124518
   Volgens de verwijzing die u geeft in 8.3 werd Udo Ulfkotte eerst 30 dagen geblokkeerd op Facebook (waar hij 38.000 volgers heeft).
   Daarna worden zijn Russische account https://vk.com/udoulfkotte en twitter beperkt.
   Mogelijk omdat hij een paar vragen over Merkel had die hij graag beantwoord had gekregen.
   Een dag later is hij overleden.
   Als dat klopt dan roept dat wel vragen op en misschien is het dan wel interessant om dat boek te kopen zodat duidelijk wordt waar dat over gaat.

  4. Juncker kan niet wachten tot de FACEBOOK politie er is.
   http://www.volkskrant.nl/opinie/facebookpolitie-houdt-alvast-oogje-op-timmermans~a4416627/
   Timmermans:mondkapjes,onterechte verwijten richting seperatisten door in het openbaar enorm stennis te schoppen enz.
   Kijk als je de mogelijkheid hebt om mensen het zwijgen op te leggen (in dit geval uit eigen kring) en je bent ook niet blij dat je met je bezopen kop in beeld gebracht wordt als topman van de EC dan moet je toch wat.
   Elk normaal mens zou beginnen met niet teveel te drinken vanwege de verantwoordelijke functie waarbij echo misschien ook wel een rol speelt.

  5. Sub Rosa 8.7
   Als de mainstreammedia hun werk naar behoren zouden doen dan wist iedereen wat er echt gaande is.
   Dan had het er voor iedereen veel beter uit kunnen zien en was het niet zo een grote puinhoop als het nu is wat veel leed en ellende had kunnen voorkomen.
   Die hele EU wat heeft dat ons burgers nu opgeleverd?
   Sterke munten zoals de Duitse mark en Nederlandse gulden zijn ingeruild voor de waardeloze EURO.
   De betrekkingen tussen de Russen en de EU zijn verslechterd en mogelijk mondt dat uit in een oorlog.
   We hebben banken gehad die door de belasting betaler overeind gehouden moesten worden waar ze niets van geleerd hebben en mogelijk zit er een nieuwe crisis aan te komen alleen nog erger dan toen.
   Kijk gewoon naar de Italiaanse en Franse banken die boekdelen spreken en er is ook veel te doen over de Duitse bank.
   Mensen zijn hun werk kwijt en in armoede terecht gekomen.
   Het is gewoon achteruitgang op alle gebied.
   Waarom denken mensen dat de EU een goed iets is?
   De EU in Brussel maakt regels en wetten die voor elk lid hetzelfde zijn maar dat kan nooit omdat de onderlinge verschillen gewoon te groot zijn vooral financieel gezien.
   De VS is hier de lachende partij omdat ze een wig drijven tussen de Russen en West Europa terwijl het al tientallen jaren goed ging tussen beiden.

 7. Wat een vreemde man. Zal je vader maar zijn.
  Is hij nu ook onder controle van de elite, illuminati, industrie, bankdirecteuren, Farmacie, etc etc. ?
  1 bank. 1 soort ellende? altijd schaarste en ellende.
  Wat een ontspoorde van aanraking.

 8. Juncker wilde in zijn eentje TTIP doorvoeren en is daarvoor teruggefloten maar OOK dat gaf aan dat hij het belang van multinationals ten koste van de EU landen dient.
  Zelfs armoede wat niet nodig is kan bij Juncker en Dijsselbloem op hun lijstje bijgeschreven worden.
  Miljarden aan steun voor Griekenland terwijl de burgers moeten bezuinigen en veelal in armoede terecht komen was en is het resultaat van het beleid van Juncker en Dijsselbloem terwijl multinationals via Nederland de Grieken van inkomsten uit belastingen beroven.
  Multinationals vullen dus hun zakken terwijl de EU burgers daarvoor de rekening gepresenteerd krijgen wat de ECB de mogelijkheid geeft om landen diep in de schulden te duwen waarvan mogelijk het gevolg kan zijn dat landen hun schuld niet meer kunnen aflossen en dan komt het IMF met eigen regeltjes dat de Grieken niet meer geld kunnen lenen waarna ze waarschijnlijk (mogelijk zo uitgedokterd)beslag gaan leggen op rijkdommen uit die landen terwijl notabene de topvrouw van het IMF €400.000.000 aan een vriendje van haar geeft en daar niet voor bestraft wordt.
  In deze verwijzing kunt u het dubbele beleid lezen en gisteravond was er een uitzending van Zembla wat hierop aansloot.
  http://zembla.vara.nl/dossier/uitzending/nederland-belastingparadijs-de-politiek
  Wij burgers zijn gewoon veel te braaf door belastingen te blijven betalen die eigenlijk door hen die nu hun zakken vullen en geen belasting betalen zouden moeten worden betaald wat ook goed voor de economie zou zijn en een hoop armoede zou uit bannen.
  Misschien wordt het tijd dat de burgers eens iets gaan doen samen met economen en duur betaalde rechtsdeskundigen zodat zij die zo vaak geklaagd hebben dat arbeidskrachten te duur werden nu eens hun steentje gaan bijdragen inplaats van te klagen over duurbetaalde arbeidskrachten terwijl diezelfde arbeidskrachten ZELF hun eigen inkomsten hebben bekostigd door steeds maar hogere belastingen terwijl de werkgevers (multinationals) niets afdragen en alleen maar hun zakken vullen.

  1. Arnold 10 :
   Over de plundering :
   https://www.henrymakow.com/communism_disguises_illuminati.html
   met citaat :
   “Our goal is to gradually absorb the wealth of the world.” – Cecil Rhodes, a Freemason. – See more at: https://www.henrymakow.com/communism_disguises_illuminati.html#sthash.wQTgwQt6.dpuf
   Over de EUSSR :
   http://www.blacklistednews.com/The_EU_%E2%80%93_A_CIA_Covert_Operation/50918/0/38/38/Y/M.html
   met titel : “The EU – A CIA Covert Operation”
   Achter de CIA hebben we dan de “banksters” en de RKM!!
   Over de reactie van de burger verwijs ik naar een andere reactie met het citaat van Upton Sinclair!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.