Advertentie

Kijk hier: Hans van der Linden bij TROS-radar!


xx
Huisarts Hans van der Linde

Wie is Hans van der Linde?
Hans van der Linde (1943) is sinds 1975 huisarts in Capelle aan den IJssel en bestuurlijk actief in medische en maatschappelijke functies. Hij was voorzitter van de Stichting Trombosedienst en Artsenlaboratorium Rotterdam en voorzitter bij het Koningin Juliana Fonds van een sectie die de subsidies toekent.

Meer dan twintig jaar maakte hij deel uit van de besturen van de Rotterdamse universiteitsfondsen en vervulde hij bestuursfuncties bij de kinderrevalidatie-inrichting Adriaanstichting en het kinderrevalidatiefonds. Hij was een van de oprichters van de stichting Vrienden van de revalidatie-inrichting Rijndam. Mede op zijn initiatief kwam er een ziekenhuis en psychiatrische inrichting in Capelle aan den IJssel.

Hij zette zich intensief in nascholing van huisartsen en voor het Post Academisch Onderwijs van de Erasmus universiteit. Eerst als coördinator van de nascholing in Zuid-West-Nederland, later als bouwer en beheerder van een uniek nascholingscentrum in Capelle aan den IJssel en tenslotte als lid van het College Accreditering Huisartsen dat waakt over de kwaliteit van nascholing.

Sinds 2001 publiceert Dr. Hans van der Linden veel over de misleidende invloed van farmaceutische bedrijven.
x

Het proces

De stichting die huisarts Hans van der Linden helpt bij het zich juridisch verdedigen tegen de aanklacht van het RIVM/Coutinho, heeft maandag 9 Januari zendtijd gekregen via TROS/Radar. Dit programma is hieronder te bekijken. Namens de stichting ‘Steun Huisarts in Proces’ werkte voorzitter dr. Rien Vermeulen aan de uitzending mee. Het RIVM en prof. Roel Continho wilden niet voor de camera verschijnen…!

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

In het programma wordt teruggeblikt op een eerdere uitzending over nut en noodzaak van de griepprik. Ook was er aandacht voor het steunfonds voor Hans van der Linde. Op www.steunhuisartsinproces.nl staat een link naar de website van TROS-Radar en na afloop zal een link naar de uitzending zelf volgen, voor hen die de uitzending gemist hebben.
Het steunfonds
Tot zaterdag 7 Januari is er ruim € 27.500 euro gestort op rekening 16.79.65.425 van de Stichting en nog iedere dag storten mensen geld. Ook veel kleine bedragen, waaruit we afleiden dat Hans van der Linde kan rekenen op brede steun uit alle lagen van de bevolking. Dat doet goed en dit is een geweldige stimulans om door te gaan. Er hebben nu ongeveer 600 sympathisanten een bijdrage gestort, 550 mensen hebben aangegeven dat ze de nieuwsbrief willen ontvangen om op de hoogte te blijven. Je kunt je via de website van de Stichting ook op geven voor deze nieuwsbrief, HIER (rechterkolom)
De stichting heeft aangekondigd maximaal transparant te zullen zijn over wat er met het geld gebeurt. Er is tot gisteren 3x geld van de rekening gehaald: € 26 voor het lidmaatschap van de Kamer van Koophandel en € 143 voor bankkosten. Ook de eerste rekening van de advocaat over de maand november 2011 is betaald: € 4667 euro. Het saldo op de rekening van het steunfonds is per vandaag 22.700 euro. Dat is een geweldig bedrag! De stichting is echter bang dat het nog lang niet genoeg zal zijn, maar heeft goede moed dat ze voor Hans van der Linde toch een behoorlijke verdediging kunnen financieren.
Dagvaarding
Een enkele keer wordt de Stichting gevraagd waar de dagvaarding van het RIVM en Coutinho is te lezen, maar ze heeft ervoor gekozen de dagvaarding niet te publiceren op de website omdat men de rechtsgang niet willen verstoren. De dagvaarding is lang en belicht natuurlijk maar één kant van de zaak, die van Roel Coutinho en het RIVM. Dit zou dus een vertekend beeld kunnen geven en de Stichting wil op voorhand geen polemiek buiten de rechter om aanmoedigen.Pas als de advocaat van Hans van der Linde, Albert van der Bent van Wybenga Advocaten in Rotterdam, klaar is met zijn Conclusie van Antwoord (het verweerschrift) en de rechter heeft bepaald wat de volgende stappen zijn, zal de publicatie van de documenten in heroverweging worden genomen. De stichting realiseert zich dat dit op wat gespannen voet staat met haar streven naar maximale openheid. Daarom volgt hieronder uit de dagvaarding de vordering (eis) van het RIVM en prof. Coutinho:
”Coutinho en RIVM vorderen een verklaring voor recht dat Van der Linde jegens het RIVM en Coutinho onrechtmatig heeft gehandeld door uitlatingen te doen met de strekking dat het RIVM e/o Coutinho bij hun (deskundig) advies over (het nut van) de influenzavaccinatie:
1. Zich (mede) laten leiden door zakelijk (grote) belangen e/o belangen als privepersoon bij de farmaceutische industrie e/o profijtelijke relaties met de farmaceutische industrie
2. Lippendienst betonen aan zakelijke partners
Daarnaast vorderen zij dat de rechtbank Van der Linde veroordeelt in de kosten van deze procedure onder begroting van de nakosten conform het liquidatietarief.”

In deze procedure vraagt het RIVM/Coutinho nog geen verbodsvordering met dwangsom. Dit betekent dat, mochten zij in het gelijk worden gesteld, zij dan nog de mogelijkheid hebben tot een vervolgprocedure, bijvoorbeeld om alsnog rectificatie of schade­vergoeding te eisen. Als dat gebeurt zal de zaak nog langer voortslepen, met alle kosten van dien.

De volgende stap in de rechtszaak
De advocaat van Hans van der Linde zal voor 25 januari 2012 met een lijvig verweerschrift reageren op de dagvaarding. Daarna zal de rechtbank zich beraden of er een tweede schriftelijke ronde komt en kan de rechter dan ook besluiten tot een mondelinge behandeling, waarbij de partijen voor de rechter hun standpunten toelichten, om na te gaan of ze onderling nog uit hun geschil kunnen komen.
De stichting heeft signalen gekregen uit het buitenland personen en/of instanties zijn, die mogelijk zouden willen bijdragen aan het steunfonds. Om die reden wordt de startpagina van de website www.steunhuisartsinproces.nl ook in de Engelse taal aangeboden. Vanuit het buitenland kunnen geïnteresseerden vanaf dit weekeinde een button aanklikken met een Britse vlag, waarna ze een Engelse samenvatting zien van de homepage.
Ook op de social media is de stichting actief: voor Twitteraars is de hashtag bedacht, die in tweets over deze zaak kan worden gebruikt: #steunhuisarts. En er is ook een Facebookpagina aangemaakt, deze vindt je via deze link hier. Ook de zoektermen’steun huisarts’ binnen Facebook leiden ook naar de juiste pagina. LinkedIn volgt binnenkort.

27 gedachten over “Kijk hier: Hans van der Linden bij TROS-radar!

  1. Je kunt ook HIER klikken of op de ‘HIER’ in je eigen reactie hierboven.. Rarara.. 😉
   Het euvel is hersteld Liesbeth!

 1. Werd goed aandacht aan besteed in programma Radar, de SP en ook andere kamerleden gaan de minister erop aanspreken dat deze rechtzaak snel mogelijk van de rol af gehaald wordt!! Een hele goede zaak!!!

 2. Leven wij in een democratie? Het lijkt het Rusland van Poetin wel!Weg met dat proces!
  Het is de arrogantie ten top!
  En hulde aan Hans v/d Linde,dat hij dit aan de orde stelt!We moeten en bloc opstaan,om hem te steunen!

 3. Hoe was het (ik mis alles op TV)?

  Worden alle anderen nu ook aangeklaagd?

  Mike Adams, Dr. Russell Blaylock, Luc Bonneux, Leslie Carol Botha, Jane Burgemeister, John Consemulder, Ewa Copacz, Miquel Ekkelenkamp, Paul Flynn, Ron Fonteine, Door Frankema, Geraldo Fuentes, Dr. Michael Gaeta, Marc Gerard, Leonard Horowitz, Dr Jannes Koetsier, Sarah Morton, Carla Muijsert-van Blitterswijk, Dr. Mercola, dr Hans Moolenburg, Jon Rappoport, Helen Ratajczak, Gary Null, Siep Thomas, Chris van Weel, Marjolein Berger en Henk van Weert, Dr. Larry Palevsky, Desire Rover, Dr. Viera Scheibner, Heidi Stevenson, Guido Jonker, Dr. Sherri Tenpenny, Dr. Hans Verlinde, Daan de Wit, Wodarg, Trouw, Volkskrant, redactie van Zembla

  Ik wilde ze op TROS RADAR forum zetten, waar de discussie wel erg braaf/negatief opstart, maar daarvoor moet je bijkans een actuele rontgenfoto van je gebit tonen om een account te krijgen.

  1. Ja en alle anderen die Van der Linde steunen of op een andere manier hun kritiek uiten worden ook vervolgd….Joris, Guido,Tinie,Madelief etc.
   Er worden ook al Artsen uit hun ambt gezet omdat ze niet (alleen) regulier maar ook complementair werken. Er schijnt dat er dan klachten van patienten tegen hen worden verzameld, of gecreerd. Zoiets als de SS in de tweede wereldoorlog, de FBI, CAI, geheime dienst…………….dictatuur.
   Laten we ons gewoon focussen op de goede ontwikkelingen. (h)Eerlijkheid duurt het langst

 4. Eindelijk is er eens gezegd wat er al heel lang gezegd moet en mag worden. Geen woord verkeerd, een top uitzending!

  Ik hoop van harte dat dit afschuwelijke dictatoriale gedoe in Nederland heeeel snel voorbij is !!

  1. Wat me zo opviel Tinie is de herhaling van de weerzinwekkende teksten van dierenarts Ab Osterhaus.. Wat een kwade genius in mijn ogen zeg..! BAH!! “Er zijn verschillende scenario’s mogelijk, een lichte versie, waarbij enkele miljoenen doden zullen vallen.. (…) En dan het ergste scenario, waar we een situatie krijgen zoals in de jaren (19)’20, waarbij het Spaanse griepvirus, rond de 23 miljoen doden veroorzaakte”.. Bah, bah, bah!!
   Osterhaus is voorzitter van de internationale vereniging van Industriële farmaceuten, die -met veel mooie woorden neergeschreven- tot doel hebben, gewoon meer vaccins te verkopen..!!! (‘ontwikkelen’, ‘onderzoek’, blablabla!!) Ik vind dat werkelijk S C H A N D A L I G..!!!
   En als je hem dan terugziet in deze uitzending.. Perfect werk van RADAR!

  2. Zeker schandalig hoe iedere keer weer wordt gespart met de Spaanse Griep. Gelukkig weten wij hoe het werkelijk zit met de Spaanse Griep….en overzees experiment.

  1. We hebben de uitzending inmiddels hierboven ge-embed, emgebed, ingelegd, geplaatst.. nou ja, je snapt wel wat ik bedoel.. 🙄

  2. Dank, ik heb het gezien. Goede uitzending.

   Jammer voor de patient, de mensen die gewoon eerlijk willen weten of die prik nu iets doet of niet. Die moet wachten totdat de bodemprocedure geheel is doorlopen. Ook zullen ze moeten wachten tot het onderzoek van minister Schippers geheel is afgerond.

   We mogen nu aannemen dat het RIVM tot die tijd nergens meer op in gaat. Ondertussen kunnen er zomaar meer dan 50 miljoen mensen overlijden zoals bij de Spaanse griep…

   Misschien toch wat vitamine D3 slikken tot na de bdemprocedure.

 5. Goede uitzending, maar en dan?
  Tros Radar had ook een hele goede uitzending in 2010 over hoe artsen en het RIVM de plank volledig misslaan bij de diagnosestelling en behandeling van de ziekte van lyme.

  In die Tros radaruitzending ging het ook over de diagnostische en behandelrichtlijnen voor deze ziekte, die niet klopten.
  http://www.trosradar.nl/uitzending/item/1575/lyme-pati%C3%ABnten-het-bos-in-gestuurd/

  of zie de netwerkuitzendingen van afgelopen jaar:
  eerste uitzending is 7 april 2010: http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-04-07/lymepati%C3%ABnten-wijken-uit-naar-buitenland tweede netwerkuitzending 16 april 2010: http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-04-16/kritiek-op-nederlandse-aanpak-lyme

  Of de uitzending over de lymepatient Denise Smit die in een psychiatrische inrichting werd gestopt, waardoor haar tijdig goede behandeling werd ontzegd en waardoor zij heeft kunnen sterven (medische missers): http://player.omroep.nl/?aflID=10917888&start=00:20:00

  Ontzettende goede pers over deze afgrijselijke zaken, daar niet van.
  En dan komen er de beloftes van dat de toekomst beter zal worden.
  Maar niets hoor: de nieuwe diagnose en behandelrichtlijnen zijn nog net zo slecht.
  Er is een grootscheepse petitie geweest voor betere gezondheidszorg op het gebied van deze ziekte.

  De ombudsman vindt het ook allemaal niet kunnen hoe huisartsen, aangemoedigd door verkeerde richtlijnen, mensen met deze ziekte rustig verder aan hun lot overlaten: http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3080198/2011/12/17/Huisarts-weet-te-weinig-over-Lyme.dhtml

  Over de uitzending bij Tros Radar over de ziekte van lyme: je zag de pinokkio van het RIVM flagrant liegen: het was volstrekt duidelijk hoezeer men de epidemische vormen van de ziekte van lyme in de doofpot stopt.

  Maar en dan?
  Dan niks!
  Helemaal niets mensen!
  Dit is het.
  Hier moeten we het mee doen.
  Met de acceptatie dat wij helemaal niet in een democratie leven.
  Dus ik ga ook niet meer kijken naar dit soort programma´s.
  Ze geven verkeerde hoop.

  1. @Zhenta, dank voor je verhaal.
   Je hebt helemaal gelijk. Er zijn veel te grote belangen mee gemoeid, dingen worden gelaten zoals ze zijn. We hoeven ook niet te verwachten dat het “oude blok” (ik noem het maar even zo) naar een paar uitzendingen van Tros Radar kijkt en dan besluit om vanzelf te veranderen. Nee, dat gaat niet gebeuren. De verandering moet van ons komen!!

   Het mooie van deze tijd is dat het de tijd van de “onthulling” is. (het woord apocalyps betekent trouwens onthulling). En ik blijf de onthullingen volgen, op internet, op tv, etc. In eerste instantie met als doel om andere keuzes te maken voor mezelf. In 2e instantie om daarmee anderen te inspireren om ook andere keuzes te maken. Het gaat om onze keuzes en onze daden. In het geval van dokter van de Linden bijvoorbeeld, heb ik de keuze gemaakt om geen geld te geven aan een regulier goed doel, met een miljonair als directeur, maar om geld over te maken naar de stiching steunhuisarts. Het gaat maar om een klein bedrag, maar ik DOE wel iets.

 6. Dit is een keer een positieve uitzending van Radar waarbij de hoog zittende farma industrie een keer minder goed naar voren komt.

  Ik heb wel eens uitzendingen van Radar gezien waarbij alternatieve geneeswijze de grond in wordt geboord door de verenging tegen kwakzalverij en door artsen.
  En dan heb ik het over homeopathie bijvoorbeeld.
  Of laatst ook bij Radar hebben ze het over mms wat volgens artsen een gevaarlijk goedje is en niet in het lichaam thuis hoort. Alsof chemo zo gezond is.
  En in zulke uitzendingen van Radar gaan mijn tenen dan krom staan omdat ze dan zo kortzichtig zijn.
  Dan zijn ze zo partijdig en laten niet de andere kant zien dat alternatieve geneeswijze ook kan werken.
  En laten ze geen mensen spreken die wel beter zijn geworden door alternatieve behandelingen. Dan ben je in mijn ogen geen goede programma maker.

  1. Tros Radar heeft inderdaad een keer een slechte uitzending gemaakt over MMS, waarbij de zaak zéér eenzijdig werd belicht. Ook helemaal geen mensen in de zaal die ziek geworden waren na het gebruik ervan. Ook geen mensen bij het wel gewerkt heeft. Alleen “deskundigen” van de kwakzalversvereniging (ze doen hun naam wel eer aan). Op deze manier kan je iets wel de grond inboren.
   MAAR Tros Radar heeft wel meer goede uitzendingen gemaakt naast deze over de seizoensgriepprik. Inderdaad ook de uitzending over de ziekte van Lyme, waarbij de Western Blot- en de Elisa-test die gebruikt werden om de ziekte op te sporen volledig als onbetrouwbaar onderuitgehaald werden. En terecht. Beide testen staan bekend als onbetrouwbaar. Vele testen vals negatief, waarbij juist een hele hoop mensen die de ziekte van Lyme wél hebben (en dus een positieve testuitslag zouden moeten hebben) over het hoofd gezien worden. En zo zei men…als dit bij hiv zou gebeuren zou de wereld op z’n kop staan.
   Laat nu juist bij hiv ook de Western-Blot- en de Elisa-test gebruikt worden. Ook bij hiv staan deze testen als onbetrouwbaar te boek, maar dan juist tegenovergesteld. Veel vals positieve testen. Dus kerngezonde mensen die plotseling hiv-besmet zouden zijn terwijl dit eigenlijk niet het geval is, maar wel levenslang aan de dure en ook schadelijke medicatie gezet worden.
   Helaas is verder nog geen aandacht aan geschonken, maar even zo alarmerend lijkt mij, zo niet erger.
   Verder heeft Tros Radar ook goede uitzendingen gemaakt over de Mexicaanse Griep en ook over de Cholesterol-mythe. Dus over het algemeen ben ik over Radar zéér tevreden.

  2. Ik zou willen dat ze mijn- en andermans vragen eens allemaal naliepen. Ik heb ze aan Marc Chavannes gesteld, nog voordat de massale priksessies in herfts van 2009 van start gingen. Misschien hebben we het van te voren ‘niet geweten’, maar dan ook bewust.

   http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2009/10/04/mexicaansegriep/

   Uiteraard nooit antwoord op gekregen, maar ze staan er, dat is al wat.

 7. Goeie uitzending. Pharmacheutische industrie geeft bonussen aan patiente verenigingen.
  Uitzoeken tot op de bodem. Mexicaanse griep voorkomen en andere griepsoorten,.bestrijden met alternatieve middelen. Vit.C, Euchinaforce,
  influnza-verkrijgbaar Hahneman Apotheek.BV niet met vaccineren.

  1. Moeten we Vitamine D zo langzamerhand ook niet eens noemen?

   Het werkt een stuk beter dan vaccins zegt men:
   http://www.earth-matters.nl/20/750/vaccinaties/vitamine-d-800-effectiever-dan-vaccins.html

   Je moet het wel erg bont maken wil het giftig worden:
   “It appears from this evidence that human toxicity starts at around 40,000 IU per day, but only when taken continuously for at least three months.”
   Bron: http://www.vitamind3-cholecalciferol.com/vitamin-d-toxicity.htm

   We hebben het gewoon nodig:
   “A typical adults needs 4,000 – 8,000 IUs of vitamin D each day to prevent cancer, MS and type-1 diabetes, not the ridiculously low 400 – 800 IUs recommended by the U.S.”
   http://www.naturalnews.com/031577_vitamin_D_scientific_research.html

   Er is vermoeden dat het ook tegen andere zaken helpt:
   http://zaplog.nl/zaplog/article/vitamine_d_doodt_kankercellen

   Nog meer:
   http://www.vitamindcouncil.org/

  1. Interessant artikel, Cozmic. Dank.

   Vooral de invalshoek dat het onderzoek zelf het RIVM schaadt. Zeker als Schippers zich bij voorbaat niet houdt aan de trias politica en haar mening spuit vóór Coutinho en aan de andere kant een onderzoek nmaar belangenverstrengeling gelast.

   Citaat:
   ,,Bizar’’ noemde SP tweede kamerlid Henk van Gerven de handelwijze van minister en RIVM voor Tros Radar. ,,Op deze manier wordt de goede naam van het RIVM in twijfel getrokken omdat dit instituut een zeer gerespecteerd huisarts voor de rechter sleept’’, aldus Van Gerven. Anders gezegd: het RIVM en daarmee het Rijk schieten zich in eigen voet.

   Inmiddels heeft minister Schippers vlak voor de kerst wel een onderzoek gelast naar mogelijke banden van haar adviseurs met de farmaceutische industrie. Dat is erg tegenstrijdig met het feit dat zij tegelijkertijd de rechtszaak tegen Van der Linde steunt, merkte Van Gerven terecht op.

  2. Schippers (VVD) past naadloos in de verschrikkingen van de regenteske CDA-doctrine. 2 politieken tegelijk uitoefenen…
   Heersen en verdelen..! Zoals Ab Klink: meelullen met de Coutinho’s en Osterhauzen, aan de andere kant je voordoen als zijnde-voor-het-volk. Bij Pauw & Witteman de grote minister van VWS uithangen.

   Het volk aan de andere kant weigeren inzicht te geven in de kosten van aanschaf van de Mex.griepvaccins.. Het gewoon aan laten komen op een proces, waarin burgers moeten eisen om ‘openbaarheid van bestuur’… Wat een verschrikkelijke man zeg. En de media.. lekker Pauw-&-Wittemannetje spelen.. Interessant doen, ‘we hebben minister Klink in de studio’..

   Waarom Klink zoveel vaccins had ingekocht. 34 miljoen, voor elke Nederlander 2 shots..? “Je kan er maar beter méé verlegen zitten, dan óm verlegen”, was het antwoord van de socioloog-die-écht-loog.. Dank Klink, we hebben een miljoen of 400 over de balk gegooid.. Dank aan het CDA voor schijnheilige politiek.. BAH!

 8. Ben zelf ook sponsor van het Drs vd Linden fonds, maar het is inmiddels 13 februari 2012 de Heren/Dames uit de 2e kamer hebben ruimschoots de gelegenheid gehad om d’r spierballen taal om te zetten in daadwerkelijke zaken!Ik heb nog niet gehoord dat de rechtzaak van de baan is of dat de minister inmiddels door het stof kruipt!!
  Wel dat de huisarts nu een proces tegen de minister is gestart over vrijheid van menigsuiting!!
  Wellicht dat er hopelijk nog wat sponsoren bij komen want het zou verschrikkelijk zijn als deze (vuile) oorlog verloren wordt door ’n gebrek aan pecunia en de verdediger(s) en of aanvaller(s) het af laten weten!!

 9. Ik denk dat de kamerleden niet bevoegd genoeg zijn om een adequate tegenpartij te zijn bij deze zaak.Wat Dr. v.d.Linden doet is niets meer of minder gebruik maken v.d. vrije meningsuiting, waar iedere burger recht op heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.