Advertentie

Meest krachtige aardbeving ooit! In Japan..


De omwentelingen gaan gewoon door; de krachtige aardbeving die vanacht Japan trof, was kennelijk niet de moeite waard voor de MSM in Nederland om er zorgvuldig aandacht aan te besteden; een berichtje op teletekst leek kennelijk genoeg..? Daar werd gesproken over een tsunami-golfje van 1 meter, terwijl in persberichten uit Japan melding wordt gemaakt van golven van 10 meter..! Door de tsunami in het noordoosten van Japan zijn grote gebieden overstroomd. Gebouwen, vrachtwagens en auto’s worden meegesleurd. Er is inmiddels duidelijk gebleken dat er meer aan de hand is..!!!!

De beving had een kracht van 8,9 op de schaal van Richter
x
Hoog in de toptien van zwaarste aardbevingen
aller tijden..!

x

 

Kijk zelf naar de persfoto’s, wat voor een effect deze beving veroorzaakte..!

Het noordoosten van Japan is vrijdag getroffen door een krachtige aardbeving. Door de beving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter ontstond ook een tsunami. Door de tsunami in het noordoosten zijn grote gebieden overstroomd.

Op televisiebeelden is te zien hoe een muur van water zich over het laaggelegen gebied verspreid. Gebouwen, vrachtwagens en auto’s worden meegesleurd.

De tsunamiwaarschuwing die was uitgegeven door de autoriteiten sprak van mogelijke golven tot wel tien meter. De aardbeving is de zwaarste in zeven jaar. Het epicentrum lag 179 kilometer ten oosten van de plaats Sendai, 10 kilometer onder het zeeoppervlak en op een afstand van zo’n 450 kilometer van de hoofdstad Tokio, waar de beving ook heftig werd gevoeld. Volgens een correspondent van CNN duurde de beving zeker drie minuten.

De autoriteiten in Japan hebben een aantal kerncentrales en olieraffinaderijen stilgelegd. In de omgeving van Tokio vloog een olieraffinaderij in brand en schudden de hoge kantoren heen en weer. Werknemers renden de straat op.

Golven van 1 meter doen geen boten omslaan..! Deze beelden vertellen het hele verhaal!!

Uit het gebouw van de havendienst van Tokio stijgt rook op.

Een olieraffinaderij in de buurt van Tokio staat in brand.

In Sendai, de hoofdstad van de prefectuur Miyagi, is een tsunamigolf van 10 meter hoog waargenomen. In het centrum van de stad zijn mensen uit gebouwen geëvacueerd.

Zie de actuele nieuwsmelding op Nu.nl (HIER)

Het kustgebied dat volledig werd getroffen door de tsunami.

181 gedachten over “Meest krachtige aardbeving ooit! In Japan..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.