Advertentie

Oekraïne: Westers militair materieel, massaal vernietigd..!


Nee, dit hoor je niet in westerse media. Noch de NOS/RTL noch kranten/media zullen hierover berichten. Omdat het ws. ‘ONZE OORLOG’, die ons miljarden kost, dient de motivatie niet te worden aangetast door het soort berichten, zoals onderstaand. En tóch gebeurt het. Simpel, met spionnen en satellieten in kaart brengen, waar al die westerse wapens, munitie en ander oorlogstuig Oekraïne wordt ingevoerd en opgeslagen. Tja, dan is het -zoals dat heet- een ‘sitting duck’ die je kunt ‘uitschakelen’…

Of het waar is allemaal..? Tja, we kunnen het niet eigenhandig controloren, maar de tamelijk oppervlakkige berichtgeving van de Russen, over deze vernietiging van ‘westerse militaire hulpgoederen’ lijkt nogal sober en to-the-point. Geen propagandaverhalen erom heen. Dus het is aan jou om dit verhaal een plekje te geven. Maar laten we zo zeggen: het past volledig in het beeld van een lamgeslagen Oekraïens offensief-tegen-de-Russen..

* * *

*

Oekraïne:

Westers militair materieel, massaal vernietigd..!

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Een verscholen Oekraïens munitiedepot wordt geraakt door een Russische drone, die met uiterste precisie op weg werd gestuurd..

Het Russische Ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat er de afgelopen week 12 belangrijke aanvallen zijn geweest op militaire infrastructuur. Volgens dit ministerie, zijn tijdens een reeks van deze aanvallen, door het Westen geleverde kruisraketten en granaten met verarmd uranium vernietigd. Deze aanvallen, uitgevoerd door Russische troepen sinds afgelopen zondag 17 september, waren gericht op verschillende Oekraïense locaties, waaronder faciliteiten voor de reparatie van vliegtuigen en pantservoertuigen, olieraffinaderijen, munitiedepots, wapenopslag van buitenlandse makelij, trainingscentra voor Oekraïense saboteurs en onderkomens die bezet worden door buitenlandse huurlingen.

De verklaring van het Russische Ministerie van Defensie vermeldde ook dat tijdens deze aanvallen zeer nauwkeurige langeafstandsraketten op de grond en in de lucht werden gebruikt, evenals drones. Als gevolg van deze aanvallen heeft het logistieke systeem van de Oekraïense strijdkrachten in de regio’s Kherson en Zaporozhye aanzienlijke schade opgelopen. Een deel van de voorraden kruisraketten en granaten met verarmd uranium die door westerse medestanders aan Oekraïne waren geleverd, werd tijdens deze aanvallen vernietigd, samen met in het buitenland gemaakte meervoudige raketwerpers en luchtverdedigingssystemen.

Hoe veel westers militair materieel simpel wordt vernietigd, met relatief goedkope Russische drone-systemen, zie je hier op deze video:

 

Oekraïne had eerder dit jaar Storm Shadow/SCALP-Eg langeafstandskruisraketten van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ontvangen, die het gebruikte om Russische locaties aan te vallen, waaronder die op de Krim. Storm Shadows werden enkele dagen geleden gebruikt bij een aanval op het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot in Sevastopol, waarbij het Russische ministerie van Defensie meldde, dat vijf inkomende raketten werden onderschept, maar dat brokstukken het gebouw beschadigden en brand veroorzaakten.

Het Westen, met name Groot-Brittannië en de VS, heeft Oekraïne nu granaten met verarmd uranium geleverd. Deze smerige munitie was bedoeld voor gebruik met Challenger 2 tanks die door Londen aan Kiev waren geschonken, en president Joe Biden kondigde de aanstaande levering aan van Abrams M1 tanks bewapend met granaten met verarmd uranium.

De levering van deze munitie heeft tot bezorgdheid geleid, omdat het gebruik ervan tegen alle internationale afspraken in gaat. Kankerverwekkend Uranium (‘depeleted’/verarmd URANIUM’), toegepast om munitie te ‘verharden’, blijkt tijdens de NAVO-bombardementen op Joegoslavië in 1999 in verband werd gebracht met een aanzienlijke toename van kanker en andere ziekten.

Rusland heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat westerse wapenleveranties aan Oekraïne en andere vormen van steun het conflict niet zullen oplossen, maar alleen zullen verlengen. Russische functionarissen beweren dat de westerse landen in feite partijen in het conflict zijn geworden door hun wapenleveranties, het delen van inlichtingen en het trainen van Oekraïense troepen.

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.