Advertentie

Olifanten in de kamer: bijwerkingen en oversterfte…?


De Vlaamse auteur van dit artikel, Alain Grootaers (1964) was ooit 1 jaar profvoetballer, maar zijn hele leven al journalist. Hij was hoofdredacteur, uitgever, radio/Tv-maker en ook auteur. Zelfs olijfboer, reisorganisator en documentairemaker. Voor velen is of lijkt dat, een verhaal van 12 ambachten en 13 ongelukken, maar zelf houdt Alain het erop, dat hij een Homo Universalis is. In 1987 studeerde hij af aan de Vrije Universiteit Brussel in de Politieke Wetenschappen, richting Internationale betrekkingen.

Hij woont op dit moment in een boerderij in Andalucíë/Spanje. Bij het grote publiek is hij bekend door zijn deelname aan humoristische programma’s als ‘De rechtvaardige rechters’ op de Vlaamse Tv-zender Canvas. In 2003 won Grootaers het eerste seizoen van ‘De Slimste Mens’, waarin hij 10 afleveringen meespeelde.

Hij staat bekend om zijn vakkundige, doch humoristisch-relativerende schrijfstijl. In dit artikel legt hij de vinger op de zere Covid-plekken, die nu gezien dienen te worden. Er is zelfs sprake van ‘olifanten in de kamer’; 2 fenomenen (bijwerkingen van het COVID-middel en oversterfte sinds de toediening van de ‘vaccins’) die hij hier onder de aandacht brengt.

* * *

x

De olifanten in de kamer:

bijwerkingen en oversterfte…?

2021 © Alain Gootaers | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Mag ik het even met u hebben over twee olifanten in de kamer die daar al een tijdje in een hoek enorm aanwezig staan te staan, maar waar politici, beleidsmakers, staatsvirologen en staatsmedia ongemakkelijk van wegkijken. De gebroeders Olifant heten Nevenwerkingen en Oversterfte en de cijfers die daarover stilaan binnensijpelen zouden bij de Europese overheden toch wat belletjes moeten doen rinkelen, om niet te zeggen noodklokken doen luiden.  ‘Vaccinweigeraars doen dat vooral omdat ze angst hebben voor de mogelijke bijwerkingen van het mRNA vaccin’, las ik begin deze week.  In de reeks ‘geef me een open deur en ik zal ze intrappen’ kon deze kop weer tellen.

Laat me dus eerst beginnen met de eerste olifant ‘Olifant Bijwerkingen’ en de cijfers die we op dit moment ter beschikking hebben via de Europese Database (HIER) van rapporten over vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen’. Omdat onze Tv-virologen het graag hebben over het poliovaccin als voorbeeld van een succesvol vaccin (dat is het ook) en dat graag vergelijken met de huidige vaccins – vooral als het om een verplichte inenting gaat – zullen we daar even naar kijken.

Het gaat om gekende – vermoedelijke – bijwerkingen van het vaccin die gerapporteerd werden vanaf het bestaan van het vaccin.  Vermoedelijk, want het is uiteraard erg moeilijk om meteen een oorzakelijk verband te leggen tussen een inenting en zijn bijwerkingen. Maar: hoe meer data worden verzameld, hoe duidelijker een patroon wordt.  Voor 1 type poliovaccin werden tot nu toe 66 vermoedelijke bijwerkingen gerapporteerd. Voor alle vaccins tegen polio samen: 2000 gesignaleerde gevallen.

Deze poliovaccins werden gedurende jaren getest en doorliepen alle stadia van onderzoek voor ze op de markt werden gebracht. Laten we nu even kijken naar de huidige vaccins die een jaar op de markt zijn en hink-stap-sprong gewijs een versnelde goedkeuring kregen.

Even de stoelriemen vast:

 • AstraZeneca: 410.479 vermoedelijke bijwerkingen,
 • Pfizer vaccin: 574.427 vermoedelijke bijwerkingen,
 • Moderna vaccin: 158.401 vermoedelijke bijwerkingen,
 • Johnson vaccin: 37.814 vermoedelijke bijwerkingen.

Allemaal samen: 1.181.121 vermoedelijke bijwerkingen, binnen één jaar tijd. Het verschil in de verhoudingen tussen het poliovaccin en de covid-vaccins is duizelingwekkend (wat overigens ook één van de mogelijke bijwerkingen is..).  Zeker als je de belabberde efficiëntie van de Covid-vaccins vergelijkt met het vermeend succesvolle poliovaccin.

Met dit tempo boosteren we ons naar de twee miljoen mogelijke bijwerkingen. De balans tussen voordeel versus risico lijkt dan precair te worden. En terwijl deze ‘Olifant Bijwerkingen’ oorverdovend staat te trompetteren in de kamer kijken onze beleidsmensen fluitend de andere kant uit.

Olifant Oversterfte
Een nieuwe oversterfte, maar deze keer niet ten gevolge van covid-19. Maar daar staat toch wel ‘Olifant Oversterfte’!  Want wat zien we plots sinds half juli tot ieders (nu ja, niet dus) verbazing opduiken in verschillende Europese landen? Een nieuwe oversterfte, maar deze keer vooralsnog niet het gevolg van Covid-19. Maar is het het vaccin..? Want er is wel degelijk iets bizars aan de hand met de cijfers van de oversterfte in Europa.  We zitten namelijk met het keiharde en voor velen vervelende fenomeen, dat er in 2021 al flink meer oversterfte is dan in 2020. Iedereen kan dat FEIT nalezen op de barometer van Euromomo.eu (HIER).

Nee, het is officieel niet veroorzaakt door Covid-19, zoals de Duitse professor Stefan Homburg terecht opmerkte. In Duitsland, waar deze cijfers wat transparanter zijn dan bij ons, gaven in juli om en nabij 76 000 mensen die Pfeife an Martin. Daarvan stierven er amper 233 aan de gevolgen van Covid. Verwaarloosbaar, dus. Het verontrustende van die cijfers is dat de oversterfte niet hoofdzakelijk toeslaat bij de ouderen boven 75 jaar, maar uitsluitend in de categorie tussen 15 en 74 jaar.

Terwijl de kranten ons dagelijks op de hoogte hielden en houden van de evolutie van Covid-doden, besmettingscijfers en IC-bezetting en de zogenaamde experts, dagelijks hel en verdoemenis predikten op de treurbuis, voltrok EN VOLTREKT er zich dus buiten ons zicht, een tragedie. Mensen sterven nu dus nog meer dan in 2020 en toen leek het er volgens velen op dat de wereld op de rand van een catastrofe stond.

Maar… De stilte rond deze oversterfte is werkelijk oorverdovend. Wat denk je? Het zal toch geen samenzwering zijn, zeker? De vraag is natuurlijk: wat is er hier aan de hand? En waarom gaan er op de Europese hoofdkwartieren geen alarmbellen rinkelen? Er zou, ik roep zo maar iets, wel eens een totaal onbekend virus kunnen rondwaren! Of misschien zijn het de uitgestelde operaties die nu hun tol eisen? Of zijn het de zelfmoorden die gestegen zijn?

In dat geval zouden we dus kunnen concluderen dat de maatregelen meer mensenlevens hebben gekost (en waarschijnlijk nog zullen kosten) dan de oorspronkelijke ziekte. Dat het middel dus erger was dan de kwaal. En dan had een man zoals gezondheids- en welzijnseconoom Lieven Annemans dus toch over de hele lijn gelijk met zijn waarschuwingen vorig jaar en werd hij dus ten onrechte aan de kant geschoven. Zou dat zomaar kunnen?

HET ZAL TOCH NIET AAN DE VACCINS LIGGEN??
Aan de vaccins kan het toch niet liggen, anders zouden de verantwoordelijke ministers toch niet hardnekkig dat spul blijven opdringen, als volleerde cocaï – oei, typfout – covid dealers? Aan jongeren dan nog, die nu ineens in 2021 toch die opmerkelijke oversterfte laten registreren. Dat die oversterfte gelijkloopt met het uitrollen van vaccins die net in die categorie van jonge mensen pericarditis en myocarditis kunnen veroorzaken kan toch alleen het toeval verklaren, nee? Ook de toename van beroertes groot en klein -een bevriend neuroloog sprak van 20% meer gevallen in zijn praktijk – maar dat is natuurlijk geen representatieve steekproef, dus schrap die opmerking maar, edelachtbare – moet wel een toeval zijn.

Ook statisticus Maurice de Hond dook in deze cijfers en wijdde daar een interessant artikel (HIER) aan op zijn website.  De Hond blijft voorzichtig in zijn conclusies, maar maakt zich toch terecht zorgen omdat er een correlatie (dat is nog altijd geen causaliteit) lijkt te ontstaan tussen de vaccinatiegraad en de oversterfte.

Kortom, er lijkt een samenhang te zijn met de fasering van de vaccinatie naar leeftijd (van oud naar jong). Maar dat wil nog niet zeggen dat er een oorzakelijk verband is, want er kan immers ook een indirecte samenhang zijn. Uitgestelde zorg kan bijvoorbeeld ook een oorzaak zijn. (De Spaanse Jose Gefaell heeft de oversterfte in de Europese landen (HIER), de VSA en Israël opgelijst.)

Zaak is dat deze twee olifanten in de kamer dringend in de ogen moeten worden gekeken door onze politici, want als deze terechte bezorgdheden niet worden aangepakt en de vragen hier rond niet transparant worden beantwoord, dan voeden ze verder het wantrouwen bij een groot deel van de bevolking die nu al hun vragen hebben over het hun beloofde Rijk de Vrijheid, de booster-carrousel en hoe lang die nog gaat duren.

* * *

 

3 gedachten over “Olifanten in de kamer: bijwerkingen en oversterfte…?

 1. Olifanten in de kamer zou misschien moeten zijn De kamer bestaat uit mogelijk veel corrupte aanhangers van de rijken (elite) die alles ten voordele van de rijken doen ten nadele van de vaak hardwerkende onderbetaalde van origine nederlanders/sters.
  Telkens worden in achterkamertjes kennelijk dealtjes gesloten waarna steevast de oppositie te kijk wordt gezet die telkens door een nipte meerderheid verliezen van meestal dezelfde partijen.
  CDA,VVD,D66 en Christenunie zijn daarbij leidend.(Nu onderhandelen juist zij over verlenging van deze oplichterij en mogelijk komen zij weer aan het bewind) wat nog meer ellende en afbraak betekend.
  Dat hele corona gebeuren begint zo langzamerhand tekenen van bedrog naar buiten uit te stralen.Vaak spreken ze elkaar nu al tegen en het lijkt er al aardig op dat ze corona niet willen uitdoven maar in stand houden zodat ze dat als reden voor maatregelen kunnen aanvoeren.
  Hoe normaal is het dat scholen (waarvan bekend is dat daar veel besmettellijken zijn die elkaar nu dus nog meer besmetten open blijven?).Hoe normaal is het dat ze vliegtuigen uit Afrika in Nederland laten landen terwijl de “nieuwe” variant van daar overgebracht kan worden?
  Hoe normaal is het dat op bv een groot passagiersschip duizenden passagiers reizen terwijl op een bevolking van ca 17 miljoen alles op slot gaat bij volle IC afdelingen die maar 1150 mensen kunnen opnemen?Nu praten ze toch over opschalen en wat wordt daarmee eigenlijk bedoeld?
  Er komen 100 bedden bij (nou nou) en volgens De Jonge kunnen ze naar 1350 bedden.
  https://nos.nl/artikel/2408007-100-extra-ic-bedden-is-mogelijk-maar-personeelstekort-blijft-knelpunt
  Het is gewoon gel.l dat er niet genoeg personeel te krijgen zou zijn wanneer mensen die zich aanbieden om te helpen stevast afgewezen worden en mensen met een uitkering bij het UWV bv niet mogen helpen ivm allerlei regeltjes en hun uitkering kunnen verliezen.Dit lijkt op tegenwerking in plaats van alles doen om corona eronder te krijgen.
  Dat deze regering niet deugd bleek eerder al uit het feit dat Nederlands belastinggeld naar gematigde rebellen ging maar het wordt nog erger want op NOS teletekst las ik dat er nu ook 50 miljoen euro vanuit de EU uit het sinds kort opgericht fonds (De Europese vredesfaciliteit dat bestemd is voor militaire vredesmissies van buurlanden te financieren) naar Oekraïne,Moldavië en georgië gaat.Laatst schreef ik al over het Oekraïnse AZOV bataljon die al getraind werden door de VS en nu kan daar dus ook nog Europees belastinggeld naartoe gaan.
  Het Nederlandse leger is totaal uitgekleed en Baudet kwam om dat kracht bij te zetten in de kamer met dat hesje aan en vertelde dat militairen zelf in bepaalde gevallen moesten betalen voor hun uitrusting.Misschien moet er geen geld naar andere landen gaan maar laten we eerst eens het Nederlandse leger goed uitrusten zodat Nederland beschermt kan worden tegen troepen uit eventueel andere landen.Baudet zou volgens sommigen ook banden hebben met lieden van Neo nazistische groepen zoals ook de PVV voorman dat zou hebben dus die vertrouw ik ook niet maar feit is wel dat Baudet in veel gevallen het bij het rechte eind heeft.
  Ook schijnt de MSM de oorlog verklaard te hebben aan nep nieuws en complotdenkers waarbij ze zelfs op tv spotjes vertonen (behalve natuurlijk niet van hun eigen nepnieuws).
  Als ik lieg kunnen zij ook reageren al verwacht ik dat niet van hen omdat ze gewoon het tegendeel niet kunnen hardmaken met BEWIJS.
  Ten tijde van de ramp met MH 17 werden seperatisten moordenaars genoemd (oa in de telegraaf) en men sprak er schande van dat een “seperatist” een ring van een vinger haalde wat sommigen zelfs lijkenpikkerij noemden.Later bleek dat deze man de ring gewoon in een doosje deed om aan de nabestaanden terug te kunnen geven.De seperatisten hebben toch de meeste lichamen geborgen en bij die trein bewaakt waarna ze alles hebben overgedragen.Ook hebben zij de zwarte dozen gevonden en overgedragen.Dan was er een man met een poppetje in zijn hand en dat was dan gelijk alweer een monster maar later zelfs bij een uitzending van Pauw toen het filmpje verder werd getoond bleek die man geen monster maar het poppetje getoond te hebben omdat hij het erg vond dat ook kinderen slachtoffer waren geworden waarbij hij ook nog zijn pet afdeed en een kruisje sloeg.Ik heb moeite om dit als voorbeelden te moeten nemen maar wanneer de MSM de waarheid had verteld had ik dit niet hoeven doen.J.Akkermans vond een stukje metaal op een akker en dat werd direct zonder onderzoek als bewijs aangevoerd dat er een BUK gebruikt was door de Russen.Het zal toch niet zo zijn dat de echte nepnieuws vertellers nu anderen die mogelijk meer waarheidsgetrouwe nieuwsfeiten vertellen beschuldigen van hetgeen waar zij zich zelf aan schuldig maken en gemaakt hebben?Zo wilden ze tijdens de boerenprotesten ook een brandje in de buurt van het RIVM bij de boeren in de schoenen schuiven en de boeren als relschoppers profileren.Vaak zetten zij met dergelijke leugens de toon wat erg is wanneer veel bij de MSM berust op leugens en onwaarheden.
  Ook zien we de MSM wereld van het “nieuws” verkleinen van wereldwijd nieuws naar steeds meer regionaal nieuws wat altijd door regionale zenders werd gedaan.Dat is ook een aanwijzing dat de MSM mensen nieuws wat ertoe doet wil of kan gaan onthouden.Ongelukken met auto’s en andere ongelukken gebeuren altijd en overal al en is geen nieuws wat ik van een eerlijke en betrouwbare landelijke grote nieuwsbrenger verwacht tenzij het natuurlijk iets is vergelijkbaar met een vliegramp of schip kapseizen met echt grote gevolgen zoals ze dat vroeger ook alleen maar in dergelijke gevallen meldden. Voor mij is de MSM afgezakt tot het niveau van roddel waarbij alleen naar buiten komt wat beleidsmakers willen zonder controle op feiten maar die zij wel als feiten voorschotelen.Het echt ertoe doende nieuws laten zij te vaak achterwege.Ze moesten zich schamen.

  1. Bovenaan heb ik het over van origine Nederlanders waar ik NIET mee bedoel dat mensen die hier al jarenlang werken en leven en een bijdrage aan de maatschappij leveren geen Nederlanders zijn.Deze mensen zie ik wel als Nederlanders en moeten de zelfde rechten en plichten hebben.Ik heb het over vluchtelingen die de laatste tijd in grote getallen nu Nederland binnen komen zoniet gehaald worden want de controle lijkt slecht te zijn waardoor de kans groter is dat er ook veel mensen met kwade bedoelingen zouden binnen kunnen komen.Nederland kan niet voor heel de wereld zorgen en is op een gegeven moment vol of we nu willen of niet.En het feit dat Nederlanders bij huisvesting NOG geen voorrang krijgen terwijl “vreemdelingen ” dat nu al wel krijgen is gewoon discriminerend.
   Voor mij is iedereen gelijk en dient ook gelijk behandeld te worden ongeacht kleur of afkomst.Mogelijk zetten de gemeenten/beleidsmakers door dit soort zaken mensen tegen elkaar op of is dat hun bedoeling maar we mogen ons niet laten verleiden want de enige die voor dergelijke zaken aangesproken moeten worden zijn zij die het beleid maken en dit goedkeuren.Roep de beleidsmakers ter verantwoording en mijdt geweld tegen andere burgers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.