Advertentie

Veel ouders weigeren HPV-vaccinatie voor dochters!


Was het geen gekkenwerk? Het inenten was volop aan de gang, moest bijna hals-over-kop gebeuren en geen mens wist de uiteindelijke precieze effecten!
Wat was het ineens een gekkenwerk in 2009: het inenten was volop aan de gang, moest bijna hals-over-kop gebeuren en geen mens wist de uiteindelijke precieze effecten! Noch was (en is!) het vaccin voldoende getest. Welke ouder dient nou niet bezorgd te zijn..!

x

Veel ouders weigeren HPV-vaccinatie voor dochters!

2013 WantToKnow.nl

x

Het nieuwe boek van Désirée Röver
Het waardevolle boek van Désirée Röver over de HPV-vaccinatie-gekte.

Het Engelse tijdschrift Pediatrics meldt dat steeds meer ouders weigeren om hun dochters het HPV-vaccin Gardasil te laten toedienen. Het gaat dan om het Gardasil-vaccin. Deze vaccinatie zou hen dienen te beschermen tegen baarmoederhalskanker, maar volgens steeds méér ouders is het vaccin onnodig en zelfs gevaarlijk.

Een marktonderzoek wees uit dat bijna de helft van de ouders ‘Nee’ zeggen tegen het Gardasil-vaccin, dat ‘gelanceerd’ werd afgelopen herfst in het Verenigd Koninkrijk. Dit onderzoek, dat gehouden werd door de  Mayo Clinic,toont aan dat steeds méér ouders dit voorbeeld volgen. In 2010 bleek nog 44% van de ‘doelgroep’ te weigeren deze vaccinatie toegediend te krijgen.

Hun bezwaren waren vooral dat er veel te weinig informatie over het vaccin wordt gegeven, en dat het toedienen van het vaccin, door overheden als vanzelfsprekend wordt gezien. Maar veel ouders vinden het vaccin ook volledig onnodig, en zelfs héél gevaarlijk. Dit laatste toont dan meteen aan dat er ook een toenemende trend is in het aantal ouders dat het HPV-vaccin als regelrecht gevaarlijk karkateriseert.

Andere vaccins die in het onderzoek werden genoemd, haalden niet de hoge cijfers rondom de bezorgdheid over de veiligheid ervan.

(Bron: Pediatrics, March 18, 2013; doi: 10.1542/peds.2012-2384).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.